Méhek vs. növényvédelem

• 1407 válasz
  • 579566 megtekintés
Re:Méhek vs. növényvédelem
« Válasz #1140 Dátum: 2019. Július 22. 05:53 »
Köszönöm Tamás Bácsinak az ellenzék géniuszának a pontos beszámolóját.
Oláh méhésztársat az Isten nyugosztalja!
Pergetni indulok, de előkapirgálom majd azt amit már ezerszer idéztem.
"Magyarországon nem bizonyított a neonikotinoidok kártétele."
Na ki mondta?
Nagyernyei Attila

« Válasz #1141 Dátum: 2019. Július 22. 19:03 »
Attila!

Ne próbálkozz velem, én véled ellentétben rendelkezem memóriával, képes vagyok a szöveget elolvasva azt értelmezni is.

Legutolsó, ma hajnali görcsölésed során az általam kért idézet helyett már próbáltál kioldalazva egészem mást írni, mint néhány hozzászólással előbb. Most már egészen mást próbálsz bizonygatni, mint amit a július 20. 18:24-kor elkövetett hozzászólásodban állítottál.

Idézem, mert én hiába emlékszem pontosan, te inkább lehazudod a Tejutat is az égboltról, s inkább te is elharapod a nyelved -mint Bross, mikor a neonikotinoid csávázószerekre kiadott szükséghelyzeti engedélyek ellen kellett volna tiltakoznia- ha sarokba szorítva érzed magad annak következtében hogy előbb járt a szád, mint az eszed.

Ezt írja Fehér Viktor (Tomipapa):
"A csávázószerek a különböző kultúrák esetén különbözőképpen viselkednek, s Tóth Péter is mindannyiszor hangsúlyozta, hogy a bomlásuk, metabolizációjuk erősen évjárat-függő."
És mikor kezdte hangsúlyozni?
Amikor már nem tudott a kérdés elől kihátrálni!
Addig folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon a neonikotinoidok nem okoznak problémát!
Ne vakítsd a méhészeket Tomipapa!
Vagy most faragjátok neki a szobrot?
Nagyernyei Attila

Itt azt írod: "folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon a neonikotinoidok nem okoznak problémát!"

Mikor megkértem, hogy ezt a kijelentést keresd elő, akkor elkezdtél tekeregni (mint kinek farkára léptek), s próbáltad ismét csűrni csavarni, mint nem oly rég a Négy Muskétás nyílt leveléről történő küldöttgyűlési szavazás esetében.

Attila!

Mondtam már, ne vergődj fölöslegesen, hasznos energiákat pazarolsz ökörségekre. Most próbálsz megint bújócskát játszani, de ezt is  olyan szerencsétlenül adod elő, mint a többi nyűglődésedet, ha valamelyikünk -akár Jenő, akár Neo, s néha még én is- megvilágította, hogy "fenséged meztelen"...

Most megpróbálsz kicsúszni a szorításból, s már nem azt írod, hogy "folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon a neonikotinoidok nem okoznak problémát!", hanem azt: "előkapirgálom majd azt amit már ezerszer idéztem.
"Magyarországon nem bizonyított a neonikotinoidok kártétele.""

Nos, Arany Barétom, te ezerszer nem ezt idézted, hanem ezerszer azt a hazugságodat próbáltad a köztudatban rögzíteni, amely -idézett- hozzászólásodban tényként állítja, hogy Tóth Péter azt jelentette volna ki, pontosabban "folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon a neonikotinoidok nem okoznak problémát!" .

Ha neked megoldhatatlan is a feladat, vannak itt rajtam kívül nagyon sokan, akik képesek az állításodban rejlő hazugságot felismerni. Az ugyanis nem "ganzegal", hogy valaki azt állítja, hogy Magyarországon a neonikotinoidok nem okoznak problémát, vagy azt, hogy a károkozásukat Magyarországon eddig nem sikerült bizonyítani...

Sokan látták ezt az ellentmondást a hozzászólásaidban, legyen elegendő csak Neo-t idéznem, aki évek óta igyekszik tudatosítani benned, illetve  Csányi Anti és Geddekuss barátodban és harcostársadban hogy a hazugságaid (és Laci? Anti  hazugságai, csúsztatásai is) könnyen detektálhatók. Lássuk sorjában, Geddekasnak, neked is többször megválaszolt (Antit most hagyjuk, van neki most más dolga, de igény esetén idézem azt is):

neo

Re:Méhészeti programok
« Válasz #665 Dátum: 2017. November 11. 09:53 »
Idézetet írta: Geddekas - 2017. November 10.  10:36
Nézzétek meg alaposan, Darvas Béla elmondta, hogy a nektárban, tehát a mézben is ott szennyezettség.
Geddekas!
Ez már régen nem kérdés, Arra a professzor úr is utalt, amiben már Veled itt is megegyeztünk, hogy a vita azon van, hogy ennek a szennyezettségnek van-e biológiai hatása a méhek esetén? Én hiányoltam az előadásból az ezt bizonyító cikk pontos elérhetőségét, de egy ilyen előadásnak nyilván nem ez a műfaja. A hiányolt cikk a november 24-i előadáson biztosan meg lesz nevezve. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a krónikus kumulatív toxikózis első tünete a méhek eltűnése, így minden kísérletnek erre kellene fókuszálnia. Ami a Tóth Pétert illeti. Nekem azért az ő állásfoglalásaiból alapvetően az jött le, hogy az OMME nem tudta igazolni a külföldi szakirodalomban megfogalmazott állításokat. Ez nem azt jelenti, hogy a hatást tagadná. Alapvetően azt, hogy a használt módszer nem volt alkalmas a hatás kimutatására. Szerintem ezzel semmi gond nincs. A neok melletti állásfoglalás, amit Attila mindig a szemére vet, természetesen már más megvilágításba helyezheti a megítélését.
………….

neo

Re:Neonikotinoidok
« Válasz #1066 Dátum: 2018. Január 03. 13:22 »
Idézetet írta: Geddekas
Gondolkodj el azon, hogy a magyar utazók szájából hallott vagy tollából olvasott Apimondia beszámolók mennyit mondtak el a neonikotinoidok ügyében! Merthogy ez is jelzi a magyar méhész elit probléma érzékenységét.
Mennyit és mit hallottál és mit olvastál tőlük?

Geddekas!
Nem rendelkezek ilyen információkkal.
Idézetet írta: Geddekas
...felhívom a figyelmedet arra, hogy egy dolog a neonikotinoidok hatásmechanizmusával, ökológiai hatásaival való szaktudományos kérdések egyre részletesebb és pontosabb megismerése és egészen más dolog a szakmapolitika, tehát a neonikotinoidokkal kapcsolatos érdekvédelmi álláspont kialakítása és a szakmapolitikai cselekvés.
Ami az érdekvédelmet illeti. Nekem az az álláspontom, hogy a tömeges szükséghelyzeti engedélyek kiadása azon alapszik, hogy az OMME nem állt ki élesen a neok ellen. Ebben mi Tóth Péter felelőssége? Alapvetően Tóth Péter azt állította, hogy nem tudtuk bizonyítani a neok káros hatását. Ez az állásfoglalás ferdült el oda, hogy a neo nem okoz kárt a magyar méhészetekben. Ez adott lovat a minisztérium alá. Volt-e ennek bármi negatív hatása a méhészetekre akkor, amikor a neok tiltása érvényben volt. Semmi. Ennek most van jelentősége, amikor a tiltás ellenére tömeges szükséghelyzeti engedélyek kerültek kiadásra. Tehát, ha az OMME hallgat, akkor az azt jelenti, hogy az OMME szerint ez nem jelent gondot. Tóth Péter álláspontja az, hogy tiltakozni kell, de sokkal inkább kellett volna már egy évvel ezelőtt. Az OMME elnöke pedig ezt a tiltakozást feleslegesnek tartja. Ez oda vezethet, hogy az EU végleges tiltása ellenére Magyarországon továbbra is lehet majd szükséghelyzeti engedélyekkel használni a neokat. Bross Péter ezt nem ismeri fel!

neo

Re:Neonikotinoidok
« Válasz #1428 Dátum: 2018. Március 14. 03:09 »
Én egészen egyszerűen tépném a hajamat ha lenne. Azt látom, hogy az OMME vezetői teljesen alkalmatlanok a pozíciójuk betöltésére. Felelős szakember kijelenti azt, hogy nem talált bizonyítékot az NNI-k káros hatására, amelyet nyugati országok méhészei állítanak. Ezt úgy értelmezni a minisztérium részéről, hogy akkor uccu neki, hadd szóljon, minden röpkörzetet le lehet csávázni, az EFSA aggályai ellenére, számomra a dilettantizmus netovábbja. Darvas prof. nagyon helyesen utalt a biológiai vizsgálatok szükségességére. Például olyanra,amit én a CCD tünetegyüttes vizsgálatára javasoltam. Anyaferomonos pároztatók népességének vizsgálatát, különböző időpontokban létrehozva azokat, hogy ha detektálható eltűnés, akkor az összefüggésben van-e  a kumulációs időtartammal. Olvastam méhésztárs szerint az lett volna a helyes, hogy Tóth Péter meghamisít vizsgálati eredményeket, hogy ott is ki lehessen mutatni NNI-ket, ahol nem találta meg? Úgy látom egyébként, hogy Darvas prof. sem értette meg, vagy nem akarta megérteni, hogy Tóth Péter nem azt írta a monitoring beszámolóiban, hogy ezeknek nincs káros hatásuk, hanem azt, hogy a mérések nem bizonyították ezt a hatást. Ezért nem kémiai alapon kellene ezt a kérdést vizsgálni, hanem biológiai alapon.
Elképesztő, hogy ilyen dolgokon megy a rágódás, amikor gyorsvonat sebességével robognak el mellettünk azok az események, amelyeket nem lehet később orvosolni. A szükséghelyzeti engedélyek közigazgatási bíróságon történő meg nem támadása ezerszer kártékonyabb, mint az, hogy Tóth Péter tagja-e a növényvédő kamarának vagy sem. A sajtónyilvánosság kerülése, ahol azzal kellene szembesíteni a kormányt, hogy  úgy alkalmaztak egy EU-s jogszabályt, hogy a méhészekre a tűrni köteles klauzulát ragasztották, ezerszer kártékonyabb annál, hogy a növényi minták hány százalékában talált a Tóth Péter NNI-ket. A szükséghelyzeti engedélyek ezer sebből véreznek, az OMME pedig tétlenül ácsorog, ha pedig valaki tenni akar valamit, akkor elhallgattatják, lásd Csuja esetét.
Az eszem megáll, hogy ahelyett, hogy stratégiai összejövetelen tisztázná az OMME, a tagság mit tart fontosnak, és mit nem, ennélfogva mit tesz, és mit nem, itt arról folyik a civakodás, hogy ki milyen kamarának a tagja. Azt kellene inkább megnézni, hogy ki dolgozott a méhészek érdekében NNI kérdésben? Az OMME egészen biztosan nem! Tóth Péter talán megtagadta a mintavételeket? Utasította a labort, hogy ne találjanak benne NNI-ket?

neo

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #707 Dátum: 2018. Augusztus 11. 06:33 »
Attila!
Azt ne feledd el, hogy ennek a megosztott világnak a magját Te vetetted el, pont az FF létrehozásával. Méhészeti közéletről feketén-fehéren. Ebbe szállt bele Csuja. Először nagyon visszataszító volt, hogy az OMME a Csuja féle gáncsoskodással volt teli. Csuja nyomában tényleg az anarchia járt. Aztán, amikor végiggondoltam a dolgot, akkor azt mondtam, hogy a nyitott társadalmat az különbözteti meg a zárttól, de úgy is írhatnám, hogy a liberálist az illiberálistól, hogy a vitának helye van. Az a súlyos baj, ha a vita személyeskedésbe megy át. Akkor lehet előre haladni, ha a dolgokat normális mederben meg lehet beszélni, és nem kinyilatkoztatások vannak. Hát lehet, hogy a "Doki" egy más habitusú személy. Azonban egetverő szakmai tévedése egy kivételével nem volt ("soha nem lesz az amitrázra rezisztencia"). Igaz ez Tomipapára is. Amiért Cserényit, Tóth Pétert támadtátok, az eddig nem igazolódott. Nagyon úgy tűnik, hogy lojalitásból most átkerültetek a másik oldalra, azaz mégse beszéljük meg a dolgot. Pedig véleményem szerint Te is, Anti is egyenes emberek vagytok. Képesek vagytok belátni ha hibáztok. Most a lojalitás a fontosabb. Túl kellene lépni ezen. A magam részéről én is túl tudok lépni Bross óriási taktikai hibáján, ha azt látnám, hogy immár helyes mederben megy a dolog. Erről azonban szó sincs. Az OMMÉ-nak rengeteg saját vizsgálatot kellene végeztetnie külföldön NNI ügyben. Van ilyen vizsgálat?
Mindeddig Bross egyetlen dolgot bizonyított, hogy Cserényi és Tóth Péter éveken át igazat mondott: "mindeddig nem lehetett bebizonyítani Magyarországon az NNI kártételt". Aki mást állít erről, az nem mond igazat. Pont ezért lett volna fontos a szükséghelyzeti engedélyekkel szembeni teljes ellenállás, mert garantálom, hogy a NÉBIH azt sose fogja kijelenteni, hogy kérem szépen az NNI volt az idei problémák oka. Legbelül érzi talán, hogy így van, remélhetőleg a jövőbeli döntéseire ez rányomja majd a bélyegét. Mindettől függetlenül mi azonban holt nyugalomban masírozunk a marhavagonokba! Ezt a vezetőinknek észre kellene venni, és mielőbb hátraarcot kellene vezényelni! Nem lenne szabad eladni egy tál lencséért az egész ágazatot. Bross tavaly gyakorlatilag emellett állt ki. Erről meg kellene kérdezni a tagságot! Konkrétan, hogy az OMME megindít-e egy pert? De ne a küldöttek döntsék el a dolgot! Legyen fórumos szavazás is róla a közgyűlési szavazáson kívül! Amelynek ugyanakkora súlyának kell lennie,  mint egy küldött szavazatának. Akkor érvényesül a tag szavazati joga. De hát tudjuk, hogy az elnök kérése az, hogy senki ne olvassa a fórumokat, mert ott hamis dolgokat írnak. Bross Péter sajnos még nem tudta nekem azt bebizonyítani, hogy ő az én érdekeimet képviseli. Persze, lehet, hogy csak én látom így a dolgot, a tagság 99 százaléka pedig másként látja. Ezt én elfogadom, ha látom a hiteles adatokat. Azok azonban a tagi szavazatok, nem a küldötti szavazatok.

neo

Re:Gőzölgő
« Válasz #3546 Dátum: 2019. Július 15. 09:21 »
Én azt gondolom, hogy senkinek nem kell elmenni sehová. Máskor is írtam, én korrekt embernek tartom Attilát. Nekem az is belefér a korrektségbe, amikor Takács Feri megszólított engem. Ugye, Attila közreműködésével történt. Mindenkinek tudomásul kell venni, hogy senkit nem lehet bűncselekménnyel vádolni, pusztán azért, mert azzal másoknál jó pontot lehet szerezni. Ilyen nincs. Ha van valakinek bizonyítéka, akkor tegyen feljelentést! Ilyenre én még csak nem is gondoltam. Nyilvánvaló hamisítást egyre kevesebben mernek elkövetni. Az óriási veszélyt én abban látom, amikor a jogszabályok alakításával lehet legális módon elfedni a hamisítást. Amikor ezt a nyilvánvaló lehetőséget teremti meg az OMME elnöke úgy, hogy nem kérdezi meg az érdekelt felet, a méhészt! Magának vindikálja azt a jogot, hogy a leggyengébb paraméterekkel rendelkező mézek védelmét helyezi előtérbe, vagy a minőségi méz előállítását preferálja az előírások alakításával. Ilyen nincs. Elnökké választásakor erre nem kapott felhatalmazást!
 Szóval Attila elismerte, hogy hibázott. Ez a korrektség, és ezért én mindig is tisztelni fogom Őt. A másik oldalhoz viszont az is hozzátartozik, hogy Tóth Péter esetében nem akarja megérteni azt, hogy Tóth Péternek nincs miért elnézést kérnie. Nem értette meg Péter mondanivalóját. Nyilvános hangfelvétel van róla, hogy kijelentette, senki ne gondolja azt, hogy az NNI-k ártalmatlanok lennének a méhekre. Én már leírtam, hogy én saját magam abban a tévedésben éltem sokáig, hogy itt olyan hatásmechanizmusról van szó, ami nem hat a méhekre. Geddekas vetette fel azt, hogy a csávázószerként engedélyezett NNI-k esetében az engedélyezés azért történhetett meg, mert nem volt bizonyíték a nektárban, pollenben való megjelenésre. Hiszen mindenki tudta, ha megjelenik akkor az óriási veszélyt jelenthet  a méhekre, mert éppen úgy mérgező rá nézve is, mint a célszervezeteknél. A dózis mértéke miatt azonban itt is még csak feltételes módban beszélhetünk a veszélyességről. Ahhoz már nem fér kétség,  hogy megjelenik. Ahhoz még igen, hogy ennek mértéke kivált-e biológiai hatást a méheknél. Erről állította Tóth Péter, hogy ezt még nem sikerült bizonyítani. Hogyan is sikerülne, ha a bizonyítékként szolgáló méheket nem lehet megtalálni. Mert eltűnnek. Ezt nem lehet a szemére vetni. Lassan azért párhuzamot lehet vonni a tavalyi évvel. Nekem a hírekből úgy tűnik, hogy messze nincs olyan gond, mit tavaly volt. Tavaly volt NNI csávázás, idén ha van is, akkor a töredéke csak. Ahogyan a probléma is csak a töredéke. Persze ez nem egzakt adatokon alapuló megállapítás. Tévedhetek is. Aztán, ha tévedünk, akkor korrigálunk. Az élet pedig megy tovább. Az a baj, ha nem tudjuk belátni a tévedésünket, hanem a végletekig ragaszkodunk egy hamis állításhoz, aminek szükségszerű következménye az, hogy személyeskedéssé fajul. Ezért fontos a korrektség.
Attila! Veled ez van boronálva!

Nos, ismételten kérném, elő azzal a "folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon a neonikotinoidok nem okoznak problémát!" idézettel! Meg a Darvas prof neoninikotonoidos kutatásaival, életművével. Aztán jöhetne a dr. Tarcali Gábor féle levél is...!

Vagy ha ezek nem mennének, dugulj már el a "tótpéterezéssel"...! Nagyon hiteltelenül hangzik tőled, aki két napra visszamenőleg sem tud (vagy akar) a legegyszerűbb dolgokra sem visszaemlékezni. A "címlapsztorira és a tóthpéteres neo-sztárolásra" már megkaptad az elég pontos választ. Ne akard magad még tovább hitelteleníteni!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1142 Dátum: 2019. Július 23. 01:19 »
Tóth Péter állítása:
Idézet
"Magyarországon nem bizonyított a neonikotinoidok kártétele.
Ez az állítás miért hangozhatott el így? Mert a Bayer és a Syngenta lobbistái elérték azt, hogy ne születhessen bizonyíték Magyarországon. Oly erősek voltak a lobbisták, hogy még a legnevesebb, legtehetségesebb ökotoxikológus se mert elvégezni olyan vizsgálatokat, amivel bizonyíthatta volna a neonikotinoidok kártételét.

Térjünk rá az OMME vizsgálatokra. Sajnos azok a mérések számos sebtől véreztek. Eleinte nem volt a vizsgáló labornak olyan akkreditációja, sőt lehet, hogy kellő műszerezettsége se volt, hogy az igen alacsony dózisban is mérgező hatású neonikotinoidot ki lehetett volna mutatni.  Aztán lett, de akkor is számos probléma mutatta, hogy nem tekinthető bizonyító erejűnek az OMME által rendelt vizsgálatok.

De ez nem azt jelenti, hogy indokolatlan volt a 3 neonikotinoid betiltása, hiszen más országokban születtek bizonyítékok, továbbá hazánkban is születtek közvetett bizonyítékok. 

Ha nem születtek volna közvetlen bizonyítékok, csupán közvetettek, akkor is be kellett volna tiltani, hiszen a talajban lebomlás nélkül halmozódik. Gondoljunk csak a DDT-re. Még ma is itt kering a Bioszférában. És ne feledjük, hogy ezek a mérgek (neonikotinoidok) 6000-szer mérgezőbbek és a bomlástermékei se közömbösek az állatvilágra.

Lehet szidni Tóth Pétert, de ezért is sikított amikor megtudta 2017 januárjában, hogy több mint 2 000 000 hektáron kívája megengedni a neonokotinoidos csávázást a Bayer és Syngenta lobbistáinak nyomására a minisztérium. Ezt a sikítást Bross Péternek komolyan kellett volna venni. De nem! Bross Péter szolgálatkészen hallgatott 2016 júniusától 2018 januárjáig.

Lehetett volna-e technokrata javaslatot tenni. Léphetett volna-e Bross Péter? Volt-e ütőkártyája a méhészeknek? Igen, lett volna. Csak hármat említek meg, de lett volna több is:
  • Választások előtt a politika bizonytalan. Ekkor lehet a legtöbb eredményt elérni, mert minden politikus, minden főhivatalnok szeretne bizalmat, támogatást szerezni. Ebben a helyzetben, nemcsak a Bayer és a Syngenta szerezhetett pozíciókat, mi méhészek is tehettünk volna ellensúlyt azokba a mérlegserpenyőkbe.
  • A hatóság tisztába volt vele, hogy a neonikotinoidok minimum kérdőjelesek, tehát elfogadtak volna olyan javaslatokat, amivel szigoríthatták volna a neonikotinoidok alkalmazását. Például a csávázószereknek a talajminőségtől függő dozirozását be lehetett volna vezetni, ahogyan ezt a kanadai hatóság tette.
  • És nem harmadik tényező, hanem mindenek fölötti, hogy tüntetést-tüntetést és tüntetést kellett volna szervezni.

A felsorolt három eszközzel élhetett volna az OMME és akkor nem lett volna 2 millió hektáros neonikotinoidos csávázás. Az hogy ehhez képest az OMME nem tett semmit, Bross Péter felelőssége. Az a sejtésem, hogy Ő egyáltalán nem képes felfogni, hogy mit tett azzal, hogy nem tett semmit és tétlenül várta a katasztrófát. Be is következett. Hatását még ma is érzékeljük.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Július 23. 01:36 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1143 Dátum: 2019. Július 23. 11:34 »
Te Laci!

Ne bőszíts már te is!

Ez az állítás ugyan már közelebb áll a valóságoshoz, mint amit a Klubmegvezető próbált/próbál eladni errefelé, de megkérnélek, nyilatkozz már, hogy ezt az "idézetet" hol olvastad? Netán az Álmoskönyvben?

Miért kell nekem tételesen bizonygatnom, hogy a klubvezető barátoddal és Csányi mesterrel karöltve egyikőtök sem olvas, de hallatlan magabiztossággal "idéztek", s próbáljátok Tóth Péter szájába adni a saját elmekicsavarodásotok termékét. Nem fenyegetésképp, de van egy gyűjteményem, amelyben dokumentálni tudom, hogy mindenki másképp próbál fogást találni Péter barátomon. Fölösleges az erőfeszítésetek, idővel addig masszíroztok mentálisan, míg azt is közreadom, mint Bross neonikotinoidos sunyi árulásának szomorú történetét... Nagyernyeinek már erősen érik a dr. Tarcali- féle levél...

Egy hiteltelen bagázs vagytok, s még néha Neo barátomat is meg tudjátok etetni ezzel a rohadt kabátlopási ügybe keverő stílusotokkal, mint azt idéztem tegnap:

" Ami a Tóth Pétert illeti. Nekem azért az ő állásfoglalásaiból alapvetően az jött le, hogy az OMME nem tudta igazolni a külföldi szakirodalomban megfogalmazott állításokat. Ez nem azt jelenti, hogy a hatást tagadná. Alapvetően azt, hogy a használt módszer nem volt alkalmas a hatás kimutatására. Szerintem ezzel semmi gond nincs. A neok melletti állásfoglalás, amit Attila mindig a szemére vet, természetesen már más megvilágításba helyezheti a megítélését."

Hol van az a neok melletti álláspont? Idézd már ide, csak nehogy úgy járj, mint a "címlapsztoris, neo-sztárolós cikket" Tóth Péternek tulajdonító Nagy Ernyedt barátod és szekértoló harcostársad!

Figyusz Laci. Ha még nem olvastad volna az OMME Monitoring Bizottságának hivatalos, korrektúrán átesett álláspontját, akkor az egészet rád öntöm, s addig nem hagylak élni, amíg be nem magolod szóról szóra. No, ha ezt már megtetted, akkor nyisd úgy a hozzászólásodat, hogy hitelesen idézed Tóth Pétert, ne a saját szavaidat (vagy a Nagy Ernyedt, esetleg GigaTónyi szavait) próbáld Tóth Péter kijelentéseként elsütni!

Egyébként is ideje volna bezupálnod a flagellánsokhoz és bivalybőr-korbáccsal stráfosra verni magad, amiért a trónszékre lökdösted Bross barátodat. Nem a Tóthpéterezésnek vagyon most az ideje, egyéb, "Brossos" teendőid lennének. Ideje lenne legalább hetente egyszer-kétszer megkövetned az OMME tagokat, akik pontosan emlékeznek, mire nem voltál képes, amikor azt a szekeret kellett tónyi, amiről aztán Bross vezéred és újramelegített elnököd, Nagyernyei főklubmegvezető és Csányi Tóni européer brigadéros együttes erővel még idejében lelökdösött...

Öleld őket a kebledre, a klubtulajdonos úgyis azt fuvolázta nemrég, hogy tárt karókkal várnak vissza Bross szamár-ötösfogatába. Már csak azt nem tudom, a rudas vagy a lógós helyére szeretnének befogni...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1144 Dátum: 2019. Július 23. 21:51 »
Te Laci!

Ne bőszíts már te is!
Eszembe se volt. Te írtad le ezt a mondatot, és Tóth Péternek tulajdonítottad. Ha ez nem igaz, akkor lécci fogalmazz érthetőbben.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1145 Dátum: 2019. Július 23. 22:58 »
Lacikám!

Dehogy én írtam le ezt a mondatot!

Ezt Nagy Ernyedt barátod írta le, amikor rájött, hogy a "folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon a neonikotinoidok nem okoznak problémát!" ökörségét már senkinek nem tudja eladni...

A barátod és harcostársad akarta valamelyest védhetőbbé és elfogadhatóbbá tompítani az előző hazugságát, de amit ő idézőjelbe tett (s amit te valódi értékelés, revízió nélkül idézőjelestől átvettél és terjesztettél), az sem Tóth Péter kijelentése, tehát az idézőjel és a kijelentés: "ez Tóth Péter állítása.
Idézet
"Magyarországon nem bizonyított a neonikotinoidok kártétele." tőled sem értékelhető másként, mint Nagy Ernyedt barátod hazugságának szolgai átvétele.

Pontosan ez a technika az, ami bőszít, hiszen egy kurva idézőjellel nem csináltok mást, mint megpróbáljátok hitelessé pingálni a hazug, álságos hátsó szándékok motiválta csúsztatásaitokat.

Akkor idézz, ha a "szerzőtől" hozod az anyagot, de rendkívül vigyázz, mert semmi nem hiteltelenebb, mint ha az ember fejére olvassák, hogy huncut, hamis, hazug, pimasz gazember, akinek nincsenek skrupulusai, ha valakit mószerolni szeretne.

Egy jól elhelyezett idézet viszont hitelesíthetné a mondanivalódat, ám ezt a hitelességet tized-másodpercek alatt elveszítheted azzal a mentalitással, amit az előbb megvillantottál.

Neked, akit Bross és a sleppje könyörtelenül kicsinált, miközben évekig "élvezte" a harcos -és valljuk be, rendkívül aljas, de körülbelül és az aljasság révén ugyanannyira hatékony- "önkéntes szerepvállalásodat" az előző egyesületi vezetés kicsinálásában, ideje elgondolkodnod, hogy hitelességed már erősen devalválódott, de ha így folytatod, esélyt sem adsz magadnak, hogy a hitelességed morzsáiból hangyafasznyit is visszaszerezz.

Te Laci!

Ne bőszíts már te is!
Eszembe se volt. Te írtad le ezt a mondatot, és Tóth Péternek tulajdonítottad. Ha ez nem igaz, akkor lécci fogalmazz érthetőbben.

Lacikám!

Azt vélem, te se gondoltad komolyan, hogy ilyet állítasz. Erre a válaszodra nem tudok egyszerűbbet mondani: nem nekem kell érthetőbben fogalmazni, hanem neked kellene megtanulni értőbben olvasni. Nem azt, amit te szeretnél hallani, hanem azt, amit a beszélgető-partnered szeretne közölni...

Értő olvasást kívánva üdvözöl az öreg gönyűi Mikulás: Tomipapa

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1146 Dátum: 2019. Július 24. 06:50 »
Tomipapa és Nagyernyei Attila!
És kedves Mindenki!

Teljesen mindegy mikor és mit mondott Tóth Péter.

A szántóföldi növényvédelmi gyakorlat miatt ma a szántóföldi méhlegelő kiemelten nagy kockázatú méhlegelő a méhek számára.

Példával ilusztrálom. Dány község határában több ezer hektáron több vetési időponttal virágzik a napraforgó. A falu egyik felén semmi probléma, pergethető mennyiségű méz a kaptárakban, a másik felén szép meleg után jó eső esett és másnap 170 méhcsaládos méhészet összeomlott, mert egy nap alatt az összes kijáró méh a kaptár körül a földön meg a táblában vergődött.

Ugyan az a meteorológiai körülmény, mint Molnár Jenő esetében volt Somogy megyében néhány évvel ezelőtt. Permetezés nem volt, tehát a növények bocsátottak ki olyan nektárt ami nagy töménységben tartalmazta a mérgező anyagot. Vagy az eső után a talajból oldódott ki és jelent meg a pocsolyákban és onnan szívták fel a méhek. Bár ezt kétlem, mert a vízhordó méhek kevesen vannak, vagyis az ő pusztulásuk nem lett volna észrevehető.

Nem marad más feltételezhető ok, a növényi nektár okozta a méhek gyors pusztulását.

A falu máik felén nem volt zápor, így számottevő méhpusztulás se volt.

A területen nem volt a virágzás ideje alatt növényvédelmi munka.

Történhetett tiltott csávázás. Ez bizonyíthatatlan. Történhetett a korábbi évek le nem bomlott mérgeinek megjelenése.

Mit tehet a szakma érdekvédelmének képviselője? Ha nem gyáva, kimondja, hogy a szántóföldi méhlegelők nagyon magas kockázatúak a méhek számára Sajnos ennek oka, hogy a magyar méhészek érdekképviseleti szervezete aszisztált a  hallgatásával, bizonytalankodásával, hitetlenkedésével a növényvédőszeres lobbinak a mindenkori miniszter iránti lojalitás miatt nem mondta ki amit vastag piros betűvel írtam.

« Válasz #1147 Dátum: 2019. Július 25. 14:56 »

Egy hiteltelen bagázs vagytok, s még néha Neo barátomat is meg tudjátok etetni ezzel a rohadt kabátlopási ügybe keverő stílusotokkal, mint azt idéztem tegnap:

" Ami a Tóth Pétert illeti. Nekem azért az ő állásfoglalásaiból alapvetően az jött le, hogy az OMME nem tudta igazolni a külföldi szakirodalomban megfogalmazott állításokat. Ez nem azt jelenti, hogy a hatást tagadná. Alapvetően azt, hogy a használt módszer nem volt alkalmas a hatás kimutatására. Szerintem ezzel semmi gond nincs. A neok melletti állásfoglalás, amit Attila mindig a szemére vet, természetesen már más megvilágításba helyezheti a megítélését."

Hol van az a neok melletti álláspont? Idézd már ide, csak nehogy úgy járj, mint a "címlapsztoris, neo-sztárolós cikket" Tóth Péternek tulajdonító Nagy Ernyedt barátod és szekértoló harcostársad!

Nem "neok" melletti álláspont,de Neo barátod talán egy valaha megjelent tanulmányra gondolt.

http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2014/10/Monitoring_2011.pdf

29.oldal, 2.bek.

*

neo

• 1000
« Válasz #1148 Dátum: 2019. Július 25. 18:34 »
Idézet
Jelenlegi ismereteink szerint nem bizonyított, hogy a
családok összeomlását ez a hatóanyagcsoport okozta Magyarországon.
Cézé!
Ha erre gondoltál, akkor ez Tóth Péter mellett szól, mert ezt nem képes Attila megérteni. Abban azonban igazad van, hogy tényleg volt egy kiadvány, amelyben úgy szerepelt az ominózus kijelentés, ahogyan Attila állítja. Ez egy kerekasztalról szóló beszámoló volt emlékeim szerint, amelyet nem Tóth Pétert írt, és éppúgy ugyanezen félreértésen alapult. Tehát Tomipapa hitelesen adta elő a történetet. Hosszú évek óta olvasom a hozzászólásait, vakon elhiszem neki, amit állít. Nála soha nem volt még olyan, hogy rosszul emlékezett volna dolgokra, vagy nem érti meg a mondanivalót. Ugyanezt Attiláról nem lehet elmondani.

« Válasz #1149 Dátum: 2019. Július 25. 21:17 »
Azért Tomipapában vakon ne bízzál!
Íme:
"Tóth Péter saját megfigyelései alapján azt állította: „A vizsgált állományok esetében egyértelműen látszik, hogy üzemi szinten nem jelentkeztek azok a tünetek, amelyekről a nemzetközi szakirodalom megemlékezik”.
Tóth Péternek ez az egyik legnagyobb bűne.
Nem fogadta el soha a nemzetközi kutatási eredményeket csak megy a saját feje után, bután.
Ez monitoring?
Ne vicceljetek már!
Semmi mást nem csinált eddig mint egy sima kárfelmérést!
És ebből a tanulmányból idéztem, sajna most nincs több időm.
https://darvasbela.atlatszo.hu/2016/08/02/neonikotinoid-kabulatban-2-osszeeskuves-teoriak/
Nagyernyei Attila

« Válasz #1150 Dátum: 2019. Július 25. 21:40 »
Még valami:
Nézzétek csak!
"....az egyesület 2007 óta környezetterhelési monitoring vizsgálatokat végez: volt köztük olyan is, ami a neonikotinoidokra vonatkozott, de ezek szubletális hatását nem vizsgáltuk, vagyis azokat a folyamatokat nem, amelyek anélkül változtatják meg a méhek viselkedését, hogy elpusztítanák őket. Így ebben a kirobbant ügyben pro vagy kontra nem tudunk állást foglalni."
Majd még idézgetek.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1151 Dátum: 2019. Július 26. 05:22 »
Még valami:
Nézzétek csak!
"....az egyesület 2007 óta környezetterhelési monitoring vizsgálatokat végez: volt köztük olyan is, ami a neonikotinoidokra vonatkozott, de ezek szubletális hatását nem vizsgáltuk, vagyis azokat a folyamatokat nem, amelyek anélkül változtatják meg a méhek viselkedését, hogy elpusztítanák őket. Így ebben a kirobbant ügyben pro vagy kontra nem tudunk állást foglalni."
Majd még idézgetek.
Nagyernyei Attila

No, látod Attila, újabb ékes példa arra, miért mondják már rajtam kívül mások is, hogy mindent megteszel a saját hiteltelenítésed érdekében...

Gondolod, hogy egy ilyen újabb csúsztatással igazolni tudod az állításodat? Én azt kértem, hogy olyan idézetet mutass fel, amelyet Tóth Péter jegyzett, s konkrétan azt az állításodat kértem idézettel alátámasztani, mely szerint (T.P.) "folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon a neonikotinoidok nem okoznak problémát!".

Kifejezetten kértem, hogy ne mások szövegéből idézz! Konkrétan Tóth Pétertől idézz kérlek, ne attól a Dr. Darvastól, aki allergiás tünetegyüttest produkál minden növényvédős láttán, mióta nem erisztették be a Növényvédelmi Bizottság egyik ülésére, ahová senki nem hívta, illetve senki nem delegálta... Nem vagyok kíváncsi Dr. Darvas darvadozásaira, mert azokhoz a méhészeti vonatkozású információkat és anyagot a Greenpacemaker és többek között ti szolgáltattátok a jó professzornak, aki köztudottan és kifejezetten elkötelezett Greenpacemakeréknek. Azt viszont nem bánnám, ha a jó professzor neonikotinoidokkal kapcsolatos kutatómunkáját egyszer majd bemutatnád nekünk...

Tehát kértem, hogy kitől idézz! Olyan átlátszó csúsztatásoktól meg kérlek, tartózkodj, mint ez a fent idézett "idézgetésed" ! Te tényleg azt hiszed, hogy mindenki ostoba és nem ismeri a témában megjelent irodalmat?

A te "idézeted" ráadásul úgy ragadtad ki ismét az eredeti szövegkörnyezetből, hogy teljességgel torzuljon a mondanivaló, s a te prekoncepciódat próbálja alátámasztani. Nos, éppen ezzel árulod el és hitelteleníted el magad véglegesen. Ez a szövegrész ugyanis így hangzik eredetiben:

"– Problémák persze így is akadnak, éppen ezért az egyesület 2007 óta környezetterhelési monitoring vizsgálatokat végez: volt köztük olyan is, ami a neonikotinoidokra vonatkozott, de ezek szubletális hatását nem vizsgáltuk, vagyis azokat a folyamatokat nem, amelyek anélkül változtatják meg a méhek viselkedését, hogy elpusztítanák őket. Így ebben a kirobbant ügyben pro vagy kontra nem tudunk állást foglalni. Ehhez mindenképpen további, alaposabb, célzott vizsgálatokra van szükség, amit az agrokemikáliákat gyártó cégeknek kellene elvégezni – szögezi le az OMME elnöke."

Fehérváry Krisztina
ZÖLD JÖVŐ / 2013.05.01.

Az OMME akkori, aktuális elnöke dr. Mészáros László volt...

Egyébként a cikk linkje, hogy az is látható legyen, mi volt az eredeti szövegkörnyezete az elnöki nyilatkozatnak, s lássa mindenki, Tóth Péter a közelében sem járt az itteni "idézetnek"

https://demokrata.hu/zold-jovo/a-vilagot-osszetarto-zummoges-82669/

Ez az egész vergődésed egyébként éppen arra jó, hogy végképp és minél alaposabban tudjam, tudjuk igazolni, te egy hiteltelen, rendkívül "egyszerű" és jól átlátható emberke vagy, aki sajnos egy nagyon veszélyes mentális konstelláció következtében jelentesz komoly veszélyt a Nagyérdeműre: nálad a rosszindulat, inkorrektség és a "tudástár teljes hiánya" sajnos kapcsolva van a rendkívüli kitartással.

Egyet tehetek, tehetünk ez ellen: a lehető legtöbbször és legtöbb helyen rámutatunk a mentalitásodra, s hangsúlyozzuk, hogy a Klub királya esmeg mezítelen...

« Válasz #1152 Dátum: 2019. Július 26. 06:27 »
Csak munkára kényszerít Fehér Viktor (Tomipapa) akiben én vakon sosem bíznék meg.
Mivel nem ismer olyan jellemzést írt rólam mint anno az éppen 1 hete odaültetett vezető szaktanácsadó.
Csak mosolyogni tudok rajta, de sokan kérdezik ezt miért engedem?
Mert annyira súlytalan a szakmában a 3 családdal méhészkedő "internetbetyár" aki semmi mást nem csinál csak a profi böngészőjével kutat, keres.
Akinek saját, mély megalapozott a tudása az agyból nyomja.
Na nézzük mit találtam.
A saját írásomat kerestem elő, mely 2015 (!)január 4-én íródott, 16 óra 20-kor.
""Van-e probléma Magyarországon?

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tehát nem támogatja a szóban forgó szerek alkalmazásának korlátozását. "A méztermelés olyan mezőgazdasági területeinken is folyik, ahol az elmúlt évtizedben évente több mint egymillió hektárt (kukorica, napraforgó, repce) vettetek be neonikotinoid hatóanyagú növényvédő szerrel csávázott vetőmagokkal. Ennek ellenére Magyarországon nem fordult elő méhpusztulás a neonikotinoidos szerek használatakor, ezt az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) vizsgálatai alátámasztják" - áll a VM március 30-i közleményében."
Tehát a magyar nyelv szerint ez ugyanazt jelenti...
".. "folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon a neonikotinoidok nem okoznak problémát!".
Aztán látjátok erre hivatkozik a VM, később a NÉBIH és talán a szükséghelyzeti engedélyeket is ezért (?) adták ki.
Utána ment az igazi mosakodás, hogy miért nem lett elküldve a levél!
Legjobb védekezés a támadás!
Na ezen rugózz Fehér Viki.
Nagyernyei Attila

*

neo

• 1000
« Válasz #1153 Dátum: 2019. Július 26. 06:34 »
Egyszer már leírtam,  lemondtam arról, hogy Attilát észérvekkel meggyőzzem ennek a kérdéskörnek a helyes megítéléséről. Két eset lehetséges: Attila valóban nem képes egy szövegértési feladatra, vagy pedig egy olyan személyes ellentét feszülhet közöttük (erre láttam utalást ezen a fórumon), ami miatt Attila inkább vállalja azt, hogy egy átlagos vagy afölötti IQ-val rendelkező olvasó teljesen hülyének nézze. Bocsánat ezért a kifejezésért, de ennyi év után már nem tudok mást mondani. Gyönyörűen példázza ezt az előbbi néhány idézete. Például ez:
Idézet
"Tóth Péter saját megfigyelései alapján azt állította: „A vizsgált állományok esetében egyértelműen látszik, hogy üzemi szinten nem jelentkeztek azok a tünetek, amelyekről a nemzetközi szakirodalom megemlékezik”.Tóth Péternek ez az egyik legnagyobb bűne.
Nem fogadta el soha a nemzetközi kutatási eredményeket csak megy a saját feje után, bután.
Ha van egy állítás nemzetközi szinten, akkor nemzeti szinten történő vizsgálatoknak is igazolnia kellene tudni azt, amit a külföld állít. Vizsgálta, de nem tudta igazolni. Ez a tény. Szerinted az lett volna  a helyes, ha meghamisítja a vizsgálati eredményeket és igazolja a külföldi állításokat? Állításokról beszélek. Azt szeretném, ha bemutatnád azokat a nemzetközi kutatási eredményeket, amelyek bizonyítják a kártételt. Hidd el, rengeteg időt töltöttem azzal, hogy ilyeneket keressek, de nem találtam. Ha Neked van ilyen, akkor linkeld be! Az élet tapasztalata egy teljesen más kérdés. Az összefüggés a napraforgón tapasztalt jelenségek és az NNI csávázás között az elmúlt két év adatai alapján nagyon erősen valószínűsíthető. Bizonyíték azonban az lenne, ha anyaferomonos családokat etetnénk különböző koncentrációjú NNI szerekkel, és  megfigyelnénk a különbséget a kontrollokhoz képest. Ilyen egyszerű lenne. Bross Péter miért nem rendelt meg bárkitől ilyen vizsgálatokat, ha már Tóth Péterben nem bízik? A fiasításra gyakorolt hatás kimutatásához ez nyilván nem lenne alkalmas, de a tavalyi esetek nem is arról szóltak alapvetően. Ezt is lehetne vizsgálni. Felőlem Darvas Béla professzor is csinálhatná. Akkor legalább lenne saját kutatási eredménye, amit  én is nagyon vártam, hogy a szekszárdi előadásán előrukkol vele. Hát egy vak hang nem volt róla. Most már nagyon ideje lenni virítani, és kirakni ide a bizonyítékokat. A Greenpeace álláspontja a guttációs cseppekről szól. Nekem azokkal semmi bajom nincs. Korrekt, hiteles eredmények. Egy gond van vele. Ha történik is méh és NNI-s guttációs csepp találkozás, akkor annak kártétele észrevehetetlen a méhcsalád szempontjából az esetek túlnyomó többségében. A magas koncentráció miatt hamar elpusztul az a méh, amelyik találkozik vele, ezért sem lesz tömeges az ilyen találkozás, mert az indformációs lánc megszakad. Nagyon közeli méhlegelőn lehetséges az, hogy előbb hazaér az ilyen méh, mint hogy elpusztulna. Nekünk a nektár és a virágpor hatásának kimutatása lenne fontos. A Greenpeacetól ilyent nem olvastam.
Most olvasom Attila újabb hsz-ét.
Itt van az a gyöngyszem, amit már nem először olvasok, és amire tegnap céloztam. Köszönöm Attila, hogy megtaláltad! Szóval ez az cézé, amire akkor céloztam, és amiről kiderült, hogy Tóth Péternek nincs hozzá köze. Ezt adta a szájába egy Attila klón,aki ezt a közleményt írta. Azért klón, mert neki is szövegértési problémái vannak. Képtelen megérteni mit mondott Tóth Péter. Ezt azóta egyszer tisztáztuk, most újra úgy jön elő, ahogy előtte. Nincs új a nap alatt.

« Válasz #1154 Dátum: 2019. Július 26. 06:50 »
Az idézethez semmi köze Tóth Péternek?
Feladom.
Mindenki rá hivatkozik (az FM is) hogy az OMME monitoring vizsgálatai alapján.
El sem tudom képzelni ki a vezetője.
Na hagyjuk, ez egy parttalan vita, kiszálltam.
Nagyernyei Attila