Méhek vs. növényvédelem

• 1407 válasz
  • 580073 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Méhek vs. növényvédelem
« Válasz #570 Dátum: 2016. Április 19. 18:14 »
Olvastam!

Célod JÓ, de marhaságokat beszélsz! Ne mosdasd már a szerecsent! Az így is, úgy is fekete. A neok bevezetése valóban igényelt volna tisztességes hatásvizsgálatot, De arról persze szó se esett soha.

A hosszú hatástartamú mérgeknek a környezetkárosító hatása annyira egyértelmű, hogy nincs mit variálni rajta. Ugyanazon szempontok alapján, ahogy a DDT-t kivonták a forgalomból, ezeket is kukázni kell.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #571 Dátum: 2016. Április 19. 18:36 »
Aha...és az nem marhaság, hogy beírom a szuper online permetezőnaplóba, hogy április 18, 32000ha, Biscaya...
Így már nem is pusztulnak a méhek. :-X

« Válasz #572 Dátum: 2016. Április 19. 18:43 »
2000-ES ÉVEK ELEJÉN TŐLEM VETT MÉHCSALÁDOKAT EGY ELISMERT AKKORI MÉHÉSZ  , UTÓLAG TUDTAM MEG ,HOGY  ÉVEK MÚLVA MESÉLTE EL , HOGY NAGYON GAGYI VIZSGÁLATOT FOLYTATTAK LE !!!!!!!!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 20. 17:19 írta mézengúz »

« Válasz #573 Dátum: 2016. Április 19. 18:57 »
2 éve hallottam a rádióban egy riportot angol kutatócsoport magyar professzorával a gmo- ról. A gmo növények hatását vizsgàlták a természetes gyomokra. Mikor rájöttek, hogy ökológiai katasztrófát okoz, felvették a kapcsolatot az amcsikkal, ahol az egyik piacvezető cég tudóscsoportja vizsgálta az emlősökre gyakorolt hatást. Az eredmény negatív lett! Ekkor megkérdezték őket, mi volt a vizsgálat metódudsa.
A válasz: -PATKÁNYOKAT ENGEDTÜNK A GMO KUKORICA MELLÉ(!!!) ÉS NEM PUSZTULTAK EL!!!

És engedélyezték.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #574 Dátum: 2016. Április 20. 23:19 »
Szeremej!

A cinizmusod nem helyettesíti sem a tapasztalatot, sem a tudást, a tanulási képességeket pedig kifejezetten rontja. Ugyanakkor hidd el, hogy ez téged nem túlzottan zavar, de a környezetedet igen.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #575 Dátum: 2016. Április 21. 12:44 »
"Bóbilibó, bóbili bóbilibó......Bóbilibó bóbilibó bóbili."
A Galaxis Őrzői: Yondu a kereskedőnél.
https://youtu.be/_Y0GAEWreXo ;)

Amúgy igazad van, de én legalább nem játszom az agyam...(ha véletlen nem értenéd az utalást...)
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 21. 15:09 írta szeremej »

*

30x40

• *
  • 21
« Válasz #576 Dátum: 2016. Április 22. 17:53 »
Szép jó napot!
Lehetnék jobb helyen... Méhektől 20m-re 16 órakor lefújták a búzát. A kaptárvas kiesett a kezemből, felette járnak repcére. Plonvit, Tytanit, Optysil, Hurler, 2 fajta Mezzo volt egyszerre a tartályban, minden mi földi jó. (Gyomírtó és gombaölő) Na majd kiderül mit hoz a holnap... Akinek van hasonló tapasztalata kérem ossza meg. Köszönettel!

« Válasz #577 Dátum: 2016. Április 24. 23:43 »
Péntek repcén 2 kg-os hordás , szombat intenzív mászkálás ,  biztos népesség vesztés !!!!!!!!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #578 Dátum: 2016. Április 26. 21:12 »
Minden rendben lesz. - mondta a gazda. Ki is telepedett a méhész a 200 ha-os repcére 150 méhcsaládra másfél hete.
Ma délben hívott a méhész, hogy nagy a baj. Nem is tudtam kérdezni, hogy mi a baj, modta.
Pénteken volt permetezés és ma reggelre mint a hangyák úgy mászkáltak a méhek egészen délután 5 óráig.
Kimentem a helyszínre 4 óra körül, tehát én is láttam. Amire felfigyeltem, hogy a repcetábla fölött nem céltudatosan, célirányosan repültek a méhek, hanem kóvályogtak.
Átnéztük a méhcsaládokat. Szerintem az erős méhcsaládok legalább 1-1 kg kijáró méhet elveszítettek.
Még pénteken népesek és agresszívek voltak. Úgy viselkedtek, ahogy a repcén illik viselkedni egy méhcsaládnak. Most a népesség megritkult, megfiatalodott, mint pestisjárvány után a középkori városok.

« Válasz #579 Dátum: 2016. Április 29. 19:49 »

:(
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 29. 23:02 írta mézengúz »

*

Kitin

• 934
« Válasz #580 Dátum: 2016. Május 01. 09:24 »
Kedves László!
Miért pucoltad ki az írásod?
 :'(

« Válasz #581 Dátum: 2016. Május 01. 17:35 »
 A családom sajnos már nem akar velem küzdeni !!!!!!!! Egyébként most jöttünk le a méhektől , az utolsó családnál szakadó esőben kerestük meg az anyát a feleségemmel úgy,  hogy a fiam tartotta a méhészeti munkára befogott napernyőt !!!!!!!!!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 01. 17:40 írta mézengúz »

*

Bicska

• 601
« Válasz #582 Dátum: 2016. Május 01. 20:40 »
:(
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #583 Dátum: 2016. Május 05. 22:36 »
Kedves Méhészek
én nem vagyok szakember, viszont ma megkeresett egy orosz partner, aki olyan berendezést keresett, ami a méz kupázsolásához szükséges. Azt sem tudom, mi a kupázsolás.
Ha valaki tudja, könyörgöm mondja el és azt is, hogy létezik -e ilyen berendezés, továbbá hol lehet beszerezni.
Az is érdekelte a partnert, hogy érdekel-e valakit kevert méz.

Szóval, ha tudtok ,segítsetek.
Előre is köszönet.

üdv

Flóra

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #584 Dátum: 2016. Május 05. 22:55 »
QUQURIQ !!!

Kedves Flóra!

Így első olvasatra, a  "kupázsolásához" más jut az eszembe... :o
Nálunk, csak úgy vidékiesen kupakolásnak hívják... :-[
...de félre a tréfát...pedig az élet nagy adománya az emberek számára...
Bocsi, tehát " olyan berendezést keresett, ami a méz kupázsolásához szükséges".
Magát a fogalmat nem ismerem, lehet, hogy az én szégyenem, de mit is lehet a mézzel csinálni?
kipergetni, szűrni, deríteni, egalizálni, kimelegíteni, szivattyúzni, tölteni, besűríteni, méz-viasz szétválasztás,
habozni, ...
Ezek közül szerintem a szöveg környezetből megítélve, az orosz úr pergetőgépet kereshet, de het!
ha segítség ennyit találtam a neten!
Hogyan kell dekupázsolni?
Decoupage.jpg
Dekupázs (decoupage) vagy szalvétatechnikával könnyen készíthetünk érdekes kiegészítőket a lakásunkba akár a legegyszerűbb tárgyakból, de díszíthetjük vele a virágládáinkat vagy akár a kötényünket is.
Lépések
Válasszuk ki, hogy mit szeretnénk díszíteni:
Szegényke, most jól összezavartalak gondolom! :o :o :o
Abban bízom, hogy a klubtársaim okosabbak, így megkaphatod a fura kérdésedre a választ!

Üdvözlettel: Kiskakas (ez viszont nem viccccc)!