Lousicide, vagyis Arisztaiosz, illetve Tomi Papa!
Valóban senkit nem tudok eltávolítani ebben igazad van, de a véleményem ettől még kimondom, és talán már le sem kussoltatnak érte.
Abban igazad van, hogy nem értek a biológiához, a kémiához, és a névönvédelemhez sem.
A diplomám másról szól.
Ki állított ilyent, hogy én ezekben a szakágakban észt osztok?
Amikor a profik kongresszusán előadó voltam neonikotinoidok témakörben, ott is az előadásom címe a következő volt:
" A neonikotinoidok hatása a méhészek szemszögéből."
Tehát én mindent a gyakorlati oldalról, az életszerűség oldaláról közelítek meg.
Amit tapasztalok (mászkálás, csomóban ülnek a méhek a környező bokrokon, óriási eltájolás), hajnali mintavételek, és több száz oldal, köztük sok külföldi szakirodalom, amelyet a témához értő szakemberektől kaptam.
Ebben szerepel Gilles Ratia az Apimondia volt elnökének anyaga, (Tavaszváró Méhésznapon szűkített formában előadta, amelyikről Lászlóffy Zsolt szerette volna távol tartani), aztán Etienne Bruennau anyaga, amelyet Szálkán egy panzióban hajnali fél háromig veséztünk, és akkor elemeztük ki a monitoring füzetet is.
Én nem szeretném magam senki fölé képzelni, de bolond sem vagyok!
Ezek az urak, valamint Simon Gergely és a Francia Intézetben elhangzott előadások meggyőztek arról, hogy az OMME volt (és részben jelenlegi) szakmai gárdája nagyon mellette van a dolgoknak, úgyis mondhatnám szégyen a magyar méhészek számára ez a sarlatánság.(Dr.Fendrik Péter jellemezt így T.P.,akkor még szaktanácsadó voltam.)
Aki a nemzetközi szakemberek évtizedes kutatási eredményeire legyintenek, és csak a saját fejük után mennek, abból én nem kérek.
Ahhoz már én is felnőttnek érzem magam, hogy tudjam ki mond igazat, és ki támasztja alá tényekkel a problémákat.
A monitoring vizsgálat most "egyfejű", személyi kultuszon alapuló, önfényező, kioktató valami.
Ki kell nyitni a világ, de legalább Európa felé az OMME-nak a kutatás kapuit, mert amit eddig műveltek, az kidobott pénz.
Simán megnevezném a felelősöket, és komoly kártérítést fizettetnék velük!
OMME méhes elvesztése, a hazugság miatt pedig gatya letol, és vesszőzés!
Eddig a kiskirályok azt csináltak amit akartak
Ennek vége!
Az én szám íze szerint már megtörtént a változás, apró igazítások még vannak, amit az összeférhetetlenség hamarosan megold, ebbe nem kell beavatkoznia a küldötteknek sem.
Nagyernyei Attila