Kakaskukorékolás

• 4226 válasz
  • 1863120 megtekintés
*

Koki

• 355
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #4215 Dátum: 2025. Szeptember 28. 18:35 »

Lehet benne némi hiba, mert vannak átfedések, de akkor is jelentős a csökkenés.
Nem tudom máshol mi a helyzet, de felénk sokan bedobták a törölközőt.
Ha nagy szavakat akarok használni, akkor ennek népgazdasági jelentősége lesz.
Miért?
Mert ha csökken a méhészetek száma, nem lesz annyi beporzó sem.
Többen azt mondják, ....még így is sokan vagyunk.

Nálunk is ez a helyzet. De én azt hallottam, hogy 10 kilométeres sugarú körben elég egy méhészet.
Aztán meg a drótot kell csak rángatni és annyi az atkának. Most megyek drótozni. De a kereteket. Emberek! Besz@rás...

https://www.youtube.com/watch?v=BHpZqR2PSNY

« Válasz #4216 Dátum: 2025. Október 03. 10:45 »
:)

*

Koki

• 355
« Válasz #4217 Dátum: 2025. Október 03. 12:38 »
Szóljatok amikor értesültök arról, hogy a drót elszámolható a gyógyszer oldalon!:)
Hamarosan reméljük lesz előadó a módszerről.

A szőlőecet használata nagy valószínűség szerint fellendíti a zalai szőlőtermesztést.
« Utoljára szerkesztve: 2025. Október 03. 12:43 írta Koki »

*

Berci

• 336
« Válasz #4218 Dátum: 2025. Október 07. 19:33 »

https://www.youtube.com/watch?v=BHpZqR2PSNY

Az Apimondiát pont úgy buktuk el, ahogy az OMME választást nyerni szokták...

*

Koki

• 355
« Válasz #4219 Dátum: 2025. Október 08. 07:34 »
Vazze Berci!

Tehát a nem jelenlévők nevében szavaztak mások. Vagyis mások nevében szavaztak a kiválasztottak.
Eltanulták a magyar méhészektől.

Tanulj az árnyéktól őrködni éberen,

*

Koki

• 355
« Válasz #4220 Dátum: 2025. Október 22. 22:39 »
Azt a leborult szivarvégit de sok tégla😂😂😂, Jenő bá 1 sort nem próbál meg autó gumival? Jóval haladósabb könnyebb le és főleg felfele rakni.
Én is takarom de csak 1 réteggel, kamion ponyvához jutottam vagy 10 éve az van kb 80 centis és 3 méteres csíkokra vágva.
Így 1 ember is könnyen rárakja szélben is.
A  méhek repüléséről és a keretekről készült képekhez nem kommentelek, magukért beszélnek.

Köszönöm Robi!

Próbáltam az autógumit, de egyszer levitte a szél, még a kaptártetőket is.
Felénk már majdnem mindenki téglázza. Tudod? Egy bolond....

« Válasz #4221 Dátum: 2026. Február 19. 16:49 »
Teljesen más témát tárok elétek, ezért írok ebbe a rovatba.
Néhány napot lazítottam a feleségemmel, Kőszegen.
Gyönyörű város, a szálloda pazar, a kaja is kiváló volt.
Patika rend az utcákon, egy szó mint száz nagyon tetszett.
Amit hiányoltam, hogy a svédasztalos reggelinél nem volt MÉZ.
Egyik nap sem.
A kávéhoz még rendelni sem lehetett, mert egyszerűen nem volt.
Hazafelé átugrottunk Ausztriába, mivel az unokáim nem voltak Kőszegtől túl messze.
Elmondhatom, hogy szinte rendszeresen járunk a "sógorokhoz", mivel mind a két fiúnk azt a gazdaságot erősíti.
Amit ott kint tapasztal az ember, azt nem lehet egy szóval elintézni.
A határ után az utak(?), a legjobb jelző a pazar rá.
Beütöttem a GPS-be a legrövidebb utat, gondoltam na nézzük meg milyenek az alsóbbrendű útjaik.
A Burgenlandi borvidéken autóztunk, sokszor mezőgazdasági utakon, ahol még út széle jelző fényvisszaverő oszlopok sem voltak, de az út minősége káprázatos .
Se egy lyuk, vagy gödör, semmi extra.
Megálltunk egy kávéra, ismét sokkhatás.
Délelőtt fél tízkor a kávézó full, és volt méz is hozzá.
Megálltunk egy bevásárló központban, akkora helyen mint szerény kis falum kétszer.
Autószalonok, 4 benzinkút, éttermek, minden mint egy városban.
Az árakról csak néhányat villantok fel, mert megpakoltuk az autó hátulját.
Kapaszkodjatok, kezdem.
Jó minőségű szeszes filc itthon 800 Ft.
Kint 4db 380Ft, az-az 1 euro.
Telefontöltő, 1,6 euro, most vettem itthon 3000-ért.
Csokik?
Felébe kerültek.
Mosogató szer 1 literes (nem gagyi) 1 euro
Borotva, cserélhető fejjel, 21 darabos minőségi termék, 2.5 euro.
Itthon? minimum 3x annyiba kerül.
Feleségem 2 felső ruhát vett összesen 6 euroért, itthon a bálásban drágább.
Nem folytatom, mert még most is a hatása alatt vagyok, hogy át vagyunk itthon b@szva!
A kinti LIDL-ben ötször annyi áru van, jobb minőségben, olcsóbban.
Sajtból van 20 féle.
Nálunk valami nem úgy működik ahogy a média által beharangozott "migránstanyán" Ausztriában.
Az  az ország sem a menyország, de az én életemben nemhogy megközelíteni sem fogjuk, de legalább ne szakadjunk jobban le.
Sok felé bóklásztam már Európában, és nem csak a környező országokban.
Nagyon össze kéne kapnunk magunkat, mert iszonyú nagy a kontraszt.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2026. Február 19. 16:52 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #4222 Dátum: 2026. Február 20. 07:10 »
Tegnapi hozzászólásomhoz még hozzátartozik, hogy ebből a néhány példából ami az árakat jelenti messzemenő következtetést nem lehet levonni.
Viszont akár milyen boltba, benzinkútra, butikba, kávézóba mentünk, (egy kivételével) minden eladó magyarul beszélt.
Ezért nincs ember napközben Kőszegen, Sopronban és gyakorlatilag az osztrák határ 50-70 km-es körzetében.
Minden média arról regél, hogy majd MOST tömegével fognak hazajönni.
Hááááááát az én fiaim biztosan egyelőre nem, de ahogy a kintiekkel szóba elegyedtem ők sem tervezik.
Amikor még fiam itt élt a közelünkben és a Paksi Atomerőműnél érdeklődött munka után, kérdezték tőle.....mi a bérigénye.
Megmondta!
Micsodaaaaa???.volt a válasz.
Pedig csak annyit kért volna mint a kinti fizuja fele!
A hegesztők főnöke mit válaszolt erre?
Nekem sincs ennyi!
Azóta eltelt 6 év, és a különbség még nagyobb!
Nem kívántalak benneteket ezekkel az írásaimmal untatni, de így élesben megtapasztalni a mindennapjainkban lévő vergődő nyugatot, kissé fájdalmas.
Én ezek után is a méhészkedésből kívánok megélni, de a kint látottak, és tapasztaltak mindig nagy hatással vannak rám.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 355
« Válasz #4223 Dátum: 2026. Február 20. 08:04 »

Nálunk valami nem úgy működik ahogy a média által beharangozott "migránstanyán" Ausztriában.

Azt mondod, hogy nem is igaz ami ezen a képen látható?

Most tanulnak jódlizni ezek a fiúk. Tudod ki Johannes Schmidt? Ő jódlizott először?  De nem ettől lett nagyon híres, hanem egy másik találmányától. Ő találta fel a fogaskereket. Akkor jódlizott először, amikor becsípte neki a répáját.
« Utoljára szerkesztve: 2026. Február 20. 08:11 írta Koki »

*

Meki

• *
  • 28
« Válasz #4224 Dátum: 2026. Február 20. 11:37 »
Mivel én is voltam már Európában, 2-3 ország kivételével mindenütt, Svédországtól Albániáig, így sajnos nagyrészt igazat kell adjak Attilának.
Ami számomra annál is szomorúbb, mármint, hogyAusztria ennyivel fölöttünk van (ez már nagyon régen így van, nem is érjük utol őket tán soha), hogy manapság már ha Szlovákiába átmész is ezt tapasztalod az utakkal, meg az árakkal, de már a boltokkal is lassan. Természetesen az általános miliőben nekik is nagy a lemaradásuk, de mióta eurójuk van, látványos a fejlődés. De elmegy már mellettünk Románia is, Lengyelolszágról, Csehországról, Horvátországról, ne is beszéljünk, csak, hogy a régi szocikat említsük. Természetesen Szlovéniát meg említeni sem érdemes, hisz az már a nyolcvanas években is kis Ausztria volt.
De ami a legelkeserítőbb a mi szempontunkból, valahogy a nyugat Balkánt járva is az az érzése az embernek, még azok is rövidesen utolérnek bennünket, de minimum nagyon de nagyon látványosan fejlődnek, míg nálunk már lassan nem lehet közlekedni rengeteg úton. Nem csak mellékutakon, egy-kétszámjegyű főutakon sem. Az infláció szándékosan elengedve, hogy az államháztartást egyenesbe lehessen valamelyest hozni, legalábbis a csődöt elkerülni, a megtakarításaink ezáltal elértéktelenítve, a költségeink az egekbe, minden a háburúra meg brüsszelre fogva stb,stb,stb.
És tényleg mondom, én nem politizálok úgy általában. Nem vagyok egyetlen pártnak sem az elkötelezettje, de nem tudja az ember ezeken a dolgokon kívül helyezni magát, ha nyitott szemmel jár kel a világban és itthon sem csak egyoldalúan "tályékozódik".

*

Koki

• 355
« Válasz #4225 Dátum: 2026. Február 20. 14:33 »
Szia Meki!

Ott voltál már ahol a legnagyobb yaktunk van, és ha igen, felmehettél rá, láttad-e Ondit?
Fogadjunk, hogy egyik országban sem volt annyi stadion mint nálunk tízezer békemenetesnarancskommúnistafidesszavazóra  számolva, nem is megy úgy a foci, mert olcsó edzőkkel dolgoznak.
Kérdezted valahol, mire költik a 13. 14. havi nyugdíjat?  Mert azért az sem nagy divat az unióban csak itt abszurdisztánban. Kértek kényelmi díjat az autópályákon vásárolt útdíjért? Kelett-e idegenforgalmi fejlesztési járulékot, meg különadót, meg kurtaxát, meg jövedelemadót, meg helyi adót, meg iparűzésit fizetnie a szállásadóknak, és ha igen, beleszámolták-e a vendégéjszakákba? Külhonban is van minősítés a szállásadónak, hogy minél többeket ellehetetlenítsenek, és a tengerpartot felvásárló szalmaember magyarul, tehát srómantól vehess csak igénybe megszállási lehetőséget? Volt valahol 27%-nál alacsonyabb áfa, és 4,5 % kiskereskedelmi külön adó, és néhány száz adó az üzemanyagokon? Megállítottak-e óránként a sünök vezetés közben, és láttál-e sebességmérőket a telepítettek, meg az ejbújtak, vagy mehettél bátran, ahogy a forgalom engedte?
Annyi kérdésem lenne még, de sajnos mennem kell dolgozni, mert ezeket mind nekem is meg kell termelnem a nerlegények boldogulása érdekében.
« Utoljára szerkesztve: 2026. Február 20. 14:39 írta Koki »

« Válasz #4226 Dátum: 2026. Február 20. 14:43 »
Az utcánkba él 2 nyugdíjas házaspár azt se tudja merre van arccal előre nemhogy külföld, a megyét nem hagyták el és nem csak ők, hanem a borsal és a megyei napilapokkal agymosott tömeg nagy része. Úgy beszélnek a nyugatról mint valami visszamaradott lepratelepről csak azt felejtik el, hogy az unoka is ott keresi a kenyérre valót nem itt. Olyan abszurd dolgokat hitetnek el velük, hogy borzalom. Sajnos megkerülhetetlen a politika és minden fiatal igenis menjen el szavazni, ne azok döntsenek a jövőkről akik már az életük utolsó szakaszába járnak(már bocsánat) Csak a sógoroknál közel 150 ezer magyar dolgozik, sok jó szakember ment ki, már 2019-ben minden hatodik magyar gyerek külföldön született. Az egészségügy, oktatás, közhangulat, jövőkép, infláció hihetetlen mit el nem visel a nép...