Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743628 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3750 Dátum: 2019. Szeptember 10. 08:16 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:43 írta kivancsi111 »

« Válasz #3751 Dátum: 2019. Szeptember 10. 12:12 »
Az nem probléma fiúk, hogy megint árnyékra ugrottatok?
Nem Horvátországban nyaralunk.
Mondom én, hogy mindig csak hablatyoltok.
Próbáljatok meg lenyugodni, és a valóságról írni.
Azért csak maradjon itt írásotok, ez is bizonyítja mennyire mellette vagytok a témának.
Nagyernyei Attila

Aranyos Atilla, Nagy Király!

Nagyot nem tévedhettünk, mert ha nem vagy hazudós, akkor az Adrián pihizel:

Valóban baromi irigy vagyok kivancsi111-re.
Olyan 10-12 fokos sört ittam az előbb, a tenger 24 a levegő pedig 32 fokos volt tegnap.
Most 9 órakor 28 fok van.
No de én vagyok az irigy, meg a balek aki már ezerszer lenullázta a méhészetét.
Igen, hitelből vagyok itt, és lehet gyalog megyek haza, mert annyi pénzem se lesz, hogy tankoljak.
Ennyi rosszindulat, hogy fér egy emberbe?
Nem lehet valami boldog.
Na abba kell hagynom, mert most meg a kávémat hozta a pincér.
Nagyernyei Attila az Adriáról

Persze ezek szerint számításba jöhetne Horvátországon kívül akár Olaszország, Bosznia-hercegovina, Montenegro és Albánia is, de
 az időjárás szempontjából nincs lényeges különbség, így akár nyaralhatnátok a dél-horvát tengerparton is, hiszen hosszú éveken keresztül áradoztatok arról, hogy ott szoktatok nyaralni, ezért nem is firtattuk, eltértetek-e a szokott Makarska környékétől.

Atya!
Egy kis szívfájdítónak Makarskáról!
Felhőtlen, a tenger 24 fokos.
A nap éget, tízezrek a strandon.
Egész héten ilyent mond, holnaptól jobbat.
Ehhez is mázli kell.
Üdv: Barátod, Attila

Űdv Attila!
  Makarska... Bevallom, most egy kicsit "nagggyoonn"! cserélnék veled. 10 évvel ezelőtt jártunk arra a családdal, (Omis , Split, Brac, Makarska ...oáááááááhhhh -most csak gondolatban....Fogadj szót a családnak! Dugd el a "lop-topot"-mert csak a saját szabadságodat lopod vele, ha még ott is velünk foglalkozol. Lazíts! Felejts! Halmozd a szépségeket az elmédbe! Töltődj fel! Élj a mának! Tovább is van, de mindet nem mondom. Csak annyit: Viszontlátásra Attila  a családdal és viszlát  Adria! 
  Magyar honban visszavár a fehér "akác"-os út.

Fehér akác!
Köszönöm szívmelengető soraidat.
Ma hajókirándulásra megyünk, lesz időm kikapcsolódásra.
A néhány ellopott perc alatt megnézem a Méhészklubot.
Makarska gyönyörű! Tegnap beszéltem egy olyan itt nyaralóval, aki 30 éve visszajár.
Brutál a fejlődés, építkezés. Szétszedik a tengerpartot a túristák.
Mi a zajtól kicsit feljebb vagyunk, pazar kilátás a tengerre. Most az ágyban írom e sorokat, és ha kitekintek látok két szigetet, és néha delfineket.
Ennyit a pihenésről.
..........
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

Ismét pár napot lazítunk.
Most délnek vettük az irányt, Makarskára.
Természetesen itt is arra voltam kíváncsi, menyiért adják a mézet boltban, valamint a termelők.
Az árak jobban viszonyulnak az itteni nemzetközi turista forgalomhoz,mint otthon a Balatonon.
Akkor kezdem.
Ha fotót is szeretnétek jelezzétek.
A termelőknél a vegyes méz 80 Kuna.
Tegnap este hatalmas kirakodó volt a tengerparti sétányon, Makarska város napja.
A helyi termelők, halászok, kozmetikumokat készítők, kézművesek, és természeten méhészek is árultak.
Valamilyen helyi specialitás 104 Kuna, a vegyes virág itt  is 80 Kuna volt.
A váltás 42-45 Ft!!!!!
Mi magyarok nem hiszünk magunkban, pedig az akácmézünk, vagy hársmézünk simán lepipálja az ittenieket.
Ha nekünk megfelel 1.400 Ft azért amiért itt több mint 3.000Ft-ot kérnek akkor pedig ne keseregjünk.
Természetesen az árakat a tenger és a Balaton összehasonlításában tettem.
A sör viszont eszméletlen drága.
A boltokban 450 Ft alatt nincs, de általában 600-700 Ft/ üveg az elfogadott ár.
Az éttermekben nem tudom.
Nagyernyei Attila

Nos, ha ezek után az "ahova járunk" helyről írsz, nem hiszem, hogy nagyot tévedünk, ha Horvátországra gondolunk:
Ezt írja Kivancsi 111 az atkairtás rovatban:
"...nehogy itthon érezd jól magad a magyar tengeren, hiszen az még nem státuszszimbólum, amire sznobék gyúrnának."
Gyerekkoromban mindig a Balcsin nyaraltam, sőt tavaly előtt is voltunk pár napot Zamárdiban.
Mivel a méhektől nem tudok nyáron hosszabb időre elszakadni, így már 25 éve szeptemberben szoktunk kicsit pihenni.
Ahova járunk ilyenkor már nincs az a néptömeg, no meg az árak.
A szomszédunk éppen panaszkodott, hogy egy ásványvizet ivott a Balatonon 1.000 Ft-ért.
Itt annyiért megkajázok.
De nem ez a lényeg, hanem az időjárás.
Otthon ritka, hogy szeptemberben 1 hét igazi nyárias időjárás legyen, meg az itteni filling sem gyenge.
...........
Nagyernyei Attila

Nincs is komoly jelentősége, hogy valójában Horvátországban, vagy netán Montenegróban vagytok, az időjárásról adott "helyzetképeid" nem csak Makarska, hanem Montenegro viszonylatában is ellenőrizhetők, ezért tök fölösleges hazudoznod, nincs komoly eltérés az adatokban. Figyusz, itt vannak a montenegrói szeptemberi archiv adatok is (átlagokkal és a mért adatokkal grafikusan is), de a valós, pillanatnyi mért adatok is megtalálhatók a linkeken, s Budva időjárását és előrejelzést is megküldöm:

https://www.accuweather.com/hu/me/crna-gora/1568211/september-weather/1568211

https://www.accuweather.com/hu/me/budva/297392/daily-weather-forecast/297392
https://www.accuweather.com/hu/me/budva/297392/september-weather/297392

Tudod mit? Elküldöm Kotor adatait is...:

https://www.accuweather.com/hu/me/kotor/297409/daily-weather-forecast/297409
https://www.accuweather.com/hu/me/kotor/297409/september-weather/297409

Az időjáráson túl valójában lehet némi eltérés a montenegrói és a horvát árakban, de hogy ne szaladjon el veled a ló, s lódíts ismét 37 C fokokról és 1000 forintos lakomákról, küldök még egy linket az időjárás várható alakulásáról és egyet az árakról. Majd találd ki, hogy most mit kellene füllentened, hogy rohadtul irigyek legyünk...

http://hikersbay.com/weather/montenegro?lang=hu
http://hikersbay.com/prices/montenegro?lang=hu#num-prices-restaurants

Szóval akárhogy hablatyolsz vagy hablatyol bármelyikünk is, azon elvről kár vitázni, hogy mondasz te néha olyanokat, hogy t'án még magad se hiszed, amit írsz... Arra meg tényleg fölösleges szót vesztegetni, hogy mi a fenének van szükséged arra, hogy hülyeségeket próbálj meg közvetíteni. Az nem érdekes, hogy mennyire "árnyék", amire vetődtünk, nem a nyaralásod helyének tekintetében van a mondanivalónk lényege, hanem a buta stílusoddal kapcsolatban, s azokban a "semmi szükség rájuk hazugságokban", amit próbálsz itt ledugdosni a torkokon reggeli 28 C fokokról, déli 37 C fokról, 1000 forintos lakomákról és az "Itt a piacon az 500 grammos virágméz 6 euro, a többi 7." árközlésed miértjéről.

Ha meg mégsem Montenegróban, hanem teszem föl, Albániában múlatnád az időt, akkor tényleg sokat spórolhatsz, de akinek olyan sok birkapörkölt-, bor- és pálinka-tartozása van Kilmajer Jánosék felé, az tényleg jobb, ha nem Makarska, Kotor vagy Budva strandjait célozza meg, s nem is Rioba, a Copacabana-ra jár vissza nyaralni, hanem inkább elszegődik albán kecskepásztornak... Ha már annyira ragaszkodik az Adriához...

« Válasz #3752 Dátum: 2019. Szeptember 10. 15:31 »
Látom rendesen kínlódsz fehér Viktor!
Nem kell engem ellenőrizned, lefényképeztem egy hőmérséklet mérőt.
Jobbra, mögöttem abban az alacsonyabb épületben van a szállásunk.
Ne pocsékold rám a drága idődet, mert mindig alá fogsz szaladni.
Mézárakról is küldök friss képeket, hogy ne görcsölj annyit a neten.
Inkább pihengess, írásaidon érződik a fáradtság.
Íme a friss adatok a mellékletben.
Üdvözlettel:

« Válasz #3753 Dátum: 2019. Szeptember 10. 15:33 »
Látom rendesen kínlódsz fehér Viktor!
Nem kell engem ellenőrizned, lefényképeztem egy hőmérséklet mérőt.
Jobbra, mögöttem abban az alacsonyabb épületben van a szállásunk.
Ne pocsékold rám a drága idődet, mert mindig alá fogsz szaladni.
Mézárakról is küldök friss képeket, hogy ne görcsölj annyit a neten.
Inkább pihengess, írásaidon érződik a fáradtság.
Íme a friss adatok a mellékletben.
Üdvözlettel:

« Válasz #3754 Dátum: 2019. Szeptember 10. 17:48 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:43 írta kivancsi111 »

« Válasz #3755 Dátum: 2019. Szeptember 10. 18:02 »
Nektek nem hőmérőt kell küldenem, hanem lázmérőt.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3756 Dátum: 2019. Szeptember 10. 20:47 »
Nektek nem hőmérőt kell küldenem, hanem lázmérőt.
Nagyernyei Attila

Atilla!

Én meg tényleg azt hittem ez egy lázmérő kijelzője lehet...

A második hozzászólásod első képén egy patika vagy elsősegélyhely zöld keresztjében világít a 39 C fok érték. Lehet, hogy a te hőmérsékletedet mutatja a kijelző? Minden bizonnyal tényleg erősen megsüthetett a nap, a harmadik képen a fürtjeidet rejtő hetyke kis tarka főkötő is arra utal, hogy erős inszolációnak lehettél kitéve, kedves inaszakadtodból pihenő Vezérünk. Napszúrásra egyébként fölösleges gyógyszert szedni, hűvös, erősen elsötétített szoba, a 39 fokos testhőmérséklet csökkentésére hideg priznic, hűtőfürdő, a fürtjeidet takaró babos kendő gyakori hidegvizes nedvesítése, emelt szintű folyadékbevitel (nem a rohadt drága sörre gondoltunk!), a sóveszteség pótlása, esetleg egy kis sós joghurt fogyasztása javallott. Általában 24 óra alatt elmúlik. Ha mégsem, akkor már nem napszúrásról van szó, hanem hőgutáról. Akkor már érdemes felkeresni a sürgősségi osztályt... Egy kis segítség, hogy ne tévelyegj a szimptómák útvesztőjében:

https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegkereso/serulesek-mergezesek/igy-ismerje-fel-a-napszuras-es-hoguta-tuneteit/2evmr5q

Erős napszúrásra utal az is, hogy a bolti méz-ár fotón többek között egy szerb importmézet fotóztál, de nem tudsz megtéveszteni ezzel sem, mivel az árak euróban vannak, ergo a helyszín kizárólag Crna Gora-ban lehet...

Azt eddig sem értettem, mi a fenéért a 37-39 C fokra feltüzesedett flaszteron aszalod magad a tengerparti strand helyett, de lehet, hogy te így vezekelsz...

Egye fene, mire hazajössz, Jenővel részletesen kidolgozzuk a Balaton-projektet, kifejezetten olyan időszakra, ahol el tudod kerülni a napszúrást, hőgutát, az egyéb, pl. mentális hatásra történő agyvíz-forrás ellen meg ott a feuersteini biztonsági szelep, ha nem viszed magaddal Puzzolát, majd automatizáljuk azt a szelepet...

Pihenj, hűtőzz, Náncsi néni liliomolaját hová küldjük?

« Válasz #3757 Dátum: 2019. Szeptember 10. 23:31 »
333
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:52 írta Hallgatag »

« Válasz #3758 Dátum: 2019. Szeptember 11. 08:14 »
Lényeg, hogy annyira meleg időjárást fogtunk ki, hogy délelőtt 11-től, délután 4 óráig egyszerűen nem lehet a napon tartózkodni.
Ilyenkor szoktunk nézelődni, sétálni az árnyas parkokban, és beülni egy kávéházban, meginni egy pohár sört.
Jelenleg ebben a pillanatban már 25 fok van!
Köszönöm Hallgatag kiegészítését, mert ő legalább helyretette ezeket a rosszindulatú benyögéseket.
Akkor mellékelek még egy képet az aktuális mézárakról.
Az előző képen a világosabb méz (akác) és 330 gramm.
A nagyobbik üveg erdei méz, az 700 gramm.
Ezt kell átszámolnotok az otthoni árakra, 330 euro árfolyammal.
Kivancsi111 a balatoni 2.000 Ft-os akácméz árával csúfosan le van maradva, és ez itt egy olcsó boltban készült kép!
Ilyenért valóban kár volt Brüsszelben tüntetni.
Az otthoni 2.000 Ft-os akácméz valószínű minőségi hibás. (Finoman fogalmazva.)
Én a minőségi mézekről beszélek, és írok!
Nálunk a vegyes méz (rekac), vagy repcés akác, 2.000 Ft.
Miért állítom ezt?
Simán, mivel én sem láttam kivancsi111 mézét, és méhészetét bátran merem én is ezt állítani.
Neki szabad?
Akkor nekem is.
A mellékletben egy újabb fotó az itteni árakról.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3759 Dátum: 2019. Szeptember 11. 10:39 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:42 írta kivancsi111 »

« Válasz #3760 Dátum: 2019. Szeptember 11. 16:14 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 04:27 írta deGonosz »

« Válasz #3761 Dátum: 2019. Szeptember 11. 20:57 »
Én viszem az olajat hátha, a rizs szirup lassítja az égést. 😂😂😂😂

« Válasz #3762 Dátum: 2019. Szeptember 11. 21:49 »
Ezt a mellébeszélést.
Hallgatag éppen arra célzott, hogy hülyeségeket beszélsz, mert az egy hiteltelen hőmérő, olyan mint amilyen Te vagy.
Bizonyára nem láttad az én akácmézemet, de ha a memóriád legalább néhány hónappal régebbi írások felidézésére is képes volna, akkor...

Na az akác miatt meg ne idegeskedj! Az igazi méhésztárs segít. Van még annyi mézem tavalyról, amivel ha igényt tartasz rá, kitudlak segíteni. Természetesen felvásárlói áron. Ez azért fontos, mert a vevőkört ki kell elégíteni, különben elpártol. A minőséggel nem lesz probléma. Tudom nem jó a kapcsolatod volt szaktanácsadó kollégáddal (Csaba). Nemrég megküldte a mézvizsgálati eredményeket nekem. A legmagasabb pollenszámú az enyém. A többi paraméter is kitűnő. HMF-től nem kell tartani, az is kiváló, továbbra is fedett árnyékos és hűvös helyen tárolom. Akartam is kérdezni neotól, hogy az enyémet vajon betudná-e osztani és szorozni azzal a számítási módszerrel, amivel a tiédet tette. Mármint mennyit lehetne a könnyített paraméterek esetén gyártani belőle, ha a "négyek" hagyják.

Tehát a somogyi bevizsgáltak közül a legjobb. Talán Fehér Viktor majd átküldi neked a jegyzőkönyvet.

Én vagyok lemaradva csúfosan? Tudod Te miket beszélsz? Az van lemaradva, aki elment tüntetni Brüsszelbe, és a mai napig nem értette meg, hogy mennyi kárt okozott ezzel a méhésztársadalomnak itthon, és annyira agyatlan, hogy nem látja amikor az általa is sztárolt cégek mézét a boltban nyugaton majdnem annyiért vásárolhatja meg a fogyasztó, mint itt a termelőtől a valódit, és még ez áfa nélkül is van árképezve. Vagy még mindig nem láttad azt a képet, amit Berci felrakott? Az általad fényképezett mézárakkal akarod elfedni a kérdéseket, amiket már többen feltettek? Miért nem állsz ki a méhészek elé, hogy emberek, mi ezzel a céggel mentünk tüntetni, és szívjátok is rendesen. Mindenhol drágábba méz mint Magyarországon, és a magyar még nyugaton is olcsóbb mindenkiénél.

A mézhamisítás témába most nem nem mennék bele, viszont Kivancsi111-nek van egy olyan mondata, amelyet a két busznyi magyar és a külföldi méhésztársak nevében visszautasítok!
Ezt:
" A sok idióta meg veletek megy -ellenetek tüntetni- önmaga ellen, és ki sem lát a sötét fejéből, de van véleménye, és "kockásra" üli a fenekét a mi pénzünkön kirándulva, na meg még büszke is erre."
Eddig azt mondtad soha többet nem írsz ide!
Ilyen alpári szöveggel légy szíves kíméld meg a Fekete-Fehér Méhészklubot!
Azt gondoltam kulturált, nagyívű méhész vagy Jenő, de tévedtem!
Az utunkba a te pénzed biztosan nincs benne, mert részben a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból lett támogatva, valamint a Nemzeti Agrárkamara adott rá pénzt.
Remélem azok a méhésztársak is olvassák lebecsmérlő írásod akik a kínai méz Európából való kitiltása ellen tüntettek.
Ha olvasod a híreket, láthatod, hogy döntés január 22-én az lesz az Európai Parlament ülésén, melynek alapja a Brüsszeli tüntetés, és az az anyag amit Bross Péter az OMME elnöke készített Erdős Norbert EP képviselőnek.
Szégyelld magad!
Nagyernyei Attila

Vagy még mindig nem mész bele a mézhamisítás témába. Csak nem felmerült benned, hogy emiatt is lehet olcsón adni egy terméket? Na akkor ki mellett tüntettetek? A méhészekért? Akkor most a kép alapján nem ez ellen mentetek tüntetni? Hányféleképpen kellene megkérdezni tőled, hogy valójában Te kit képviselsz? Mint a főnököd. A kereskedőket. Vivaldiként, tényleg ideje lenne keresni valakit az omme elnöki székébe, és egy vele normálisan együttműködő, nem meghunyászkodó bólogató vezetést.

Egyébként akkor nem a szervező fizette a tüntetést.

Az utunkba a te pénzed biztosan nincs benne, mert részben a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból lett támogatva, valamint a Nemzeti Agrárkamara adott rá pénzt.

...
Most is hülyíted a méhésztársaidat, mint a "tüntetés"-el.
Az útban mindenki pénze benne van, mert az NP minden méhészé!!!
Az azóta felesleges utakban is mindenki pénze benne van. :'(

Jenő!

Nem kell jegyzőkönyvet küldenem az akácmézedről, az adatok mindenki által olvashatóan ott vannak az augusztusi Méhészújság mézvizsgálati beszámolójában. Egészen pontosan a somogyi mézek a 26. oldalon a 124-137. tételek. Ezek között a pollenarány tekintetében a tiéd a legjobb a megyétekben (124. tétel).

Végigfutottam, hogy ez a mintád hol végezne országosan a pollenarány szempontjából, s megállapítottam, hogy a 33. helyen végeznél, ha ezt a paramétert néznénk csak (ha többet is vizsgálnánk, valószínűleg ennél is előbbre kerülnél). Négy megyében (közte Tolna is) nincs jobb, vagy közelítő pollenarány, öt megyében 1-1 jobb arány van, három megyében 2-2 jobb arányú, háromban 3-3, kettőben 4-4, és egyben 5 jobb pollenarányt mutattak ki. Hat tétel közelített a te pollenarányodhoz. A minták száma 204 volt.

A többi paramétert most nem hasonlítottam, s az akácpollen híján kizárandó tételekkel sem csökkentettem a mintaszámot. Fontos lenne ismerni az adatok értékeléséhez a méhészeti technológiát is, tudomásom szerint a mintákat gyűjtő szaktanácsadók rögzítették a technológiát is, az értékelésekhez hozzá kellene rendelni azokat az adatokat is (kaptártípus, anyás/anyátlan/zárkázott mézeltetés, tisztító pörgetés, stb.). Majd valaki talán feldolgozza az adatokat is.

Szóval nem hiszem, hogy a Klubvezér olyan nagy pofával harsoghatja, hogy az ő méze mennyivel jobb, mint a tiéd. Nem tudom, hogy tőle vett-e mintát Kersák Robi idén, de ha igen, akkor se nagyon kellene kukorékolnia, mivel a tolnai minták között egy sem volt jobb, vagy legalább hasonló, mint a tiéd.
2019-ben a főtüntető sem ócskázhatja a mézedet, ráadásul az ominózus Neo-féle idézett 2018-as mintasorban   

http://www.omme.hu/mezvizsgalatok-2018/

Nagyernyei által jegyzett akácméz pollenaránya 11 %akácpollen : 5 % repcével. No, ahhoz a te mézedet kellene keverni, hogy exportképes akácmézként legyen értékesíthető a "Mőcsényi Arany"...

Érdemes lenne alaposabban megvizsgálni az Aranynektár bolti mézeinek pollenarányát is (a mostani Fulmer Európai Mézválogatását is beleértve), hadd tudnánk már meg kiért-miért is kellene elmennünk demonstrálni, s kit is kellene megkérdezni, hogy Nagyernyei mézét mennyiért veszi, hogy a jó klubtulajdonos ilyen okosságokat tud kukorékolni, mint a 2000 forintos -valószínűleg minőséghibás- balatoni méz...

Csak azért nem mondok az ökörségeiről keményebbeket, mert tudom, hogy erősen megsütötte szegénykét a napocska...

« Válasz #3763 Dátum: 2019. Szeptember 11. 23:14 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:42 írta kivancsi111 »

« Válasz #3764 Dátum: 2019. Szeptember 12. 15:28 »
Én nagyon sajnálom azt, akinek abból a mézből kell megélni amit elad a piacon.
 Mert, hogy ugye leadom hordósan a mézem 3/4-ed részét, és a többit meg üvegben eladom, attól még nem vagyok főállású méz értékesítő.
 Úgy, hogy én aszondom, csak csendesen elvtársak, csak csendesen.