Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743476 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3195 Dátum: 2018. December 16. 17:28 »
Palócországot talán érdemesebb lenne, vagy lett volna szlovákiához csatolni, hiszen ez valóban állatorvosi ló, abban a tekintetben is, hogy talán 90%-ban sehol nem számolták fel a nagyvállalatokat csak itt.
 Ezért a sok dűlöngélő részeges munka nélküli, aki nem tudtak hirtelen mit kezdeni magukkal, és ezért elitták a segélyt. Hogy ez pontosan mikor tetőzött ezt elmondom nektek, a bokros csomag után, és a gyurcsányi csőd idején.
 Azóta ezek már mind meghaltak, pontosan az olyan borok miatt amit ha megivott valaki UFO-t látott. Most már nincsenek, ezért nincs a méhészeknek segítség sem.
 /Ja és nektek sincs már "ócó" munka erő, aki pár pohár borért dolgozik, akik ide jöttök vándorolni./
 Salgótarjánt a 21-es út kötötte össze Budapestel illetve Hatvannal. Illetve úgy kötötte össze, hogy araszolgatva el lehetett jutni Hatvanig, mert ugye előzni majdnem lehetetlen, kivéve néhány előző sávot, mert mindig jöttek szembe, és elég volt egy lassú jármű is.
 Volt aki megígérte, de nem csinálta. Volt aki meg sem ígérte. Orbán meg megcsinálta a négy sávos utat hatvanig. Tehát talán megszűnik Salgótarján és Palócország elzártsága.
 Orbán nem jó. Senki nem állította. Csak, hogy még nincs jobb.
 Gondolom most kiderül a "rabszolga törvény" kapcsány, hogy a 3 millió szavazóból mennyi morzsolódik le.
 De, Orbánnak van víziója. Ezt az ellenségei is elismerik. A többinek nincs. Ami van, az Kizárólag az unió seggének kinyalására vonatkozik..
 Lehet, hogy Orbán víziója nem mindig passzol nekünk, de a félelem a ballibtől ma még sokkal nagyobb. Nem akar senki, legalább is a normálisabja még egy bokros csomagot, és megszorításokat félévente.
 Mészáros Lőrinre meg lehet irigykedni. Ám, itt ahol az utolsó nagyobb cég , a Tűzhelygyár, is kizárólag azért marad fenn, mert Mészáros megveszi, mert ugye rajta kívül más nem volt hajlandó, ott másképpen néznek rá, mivel kb 500-800 embernek ad munkát, akik ezzel számlát tudnak fizetni, és fűteni, meg enni valót venni. Bezony, és azok a cégek amiket nem vett meg egy ilyen Mészáros Lőrinc féle alak, azok jobban jártak. Mindet bezárták. Nem mindjárt. Mivel az Acélgyár meglehetően nagy volt három évig tartott kihordani a méhtelepre. Illetve nem is. Mert egyszerűen lekerítették a végét, és oda hordták ki a gépeket.
 Most olyan mint a vadnyugati sivatag, ahol a szél nyekerget egy rossz ajtót.
Én elhiszem, hogy Orbán rossz, csak mondani kéne egy jobbat.
 Igaz Csuja mond. És ez az LMP.
 Nos Uraim, akkor bízzák rájuk az országot.

« Válasz #3196 Dátum: 2018. December 16. 17:29 »
"Ha majd a bőség kosarából
Mindenki egyaránt vehet,
Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet,
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán:

Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!"
« Utoljára szerkesztve: 2018. December 16. 21:18 írta lalimeheszet »
üdv.: lali

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3197 Dátum: 2018. December 16. 18:19 »
"
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 18:23 írta oszkár »

« Válasz #3198 Dátum: 2018. December 16. 19:04 »
Állítólag, Orbán szerint létre kell hozni néhány kőgazdag vállalkozót, nagytőkést, akiknél öszpontosulni fog rengeteg pénz, tőke, mivel ezek fognak nagy, nemzetközileg versenyképes termelő cégeket létrehozni és működtetni. Mondjuk ebben van valami. Kérdés, meglesz-e bennük a kellő motiváció és innováció, vagy csak arra futná, hogy olyan "állami" cégeket csináljanak, mint pl. a Zsiguli gyár a szovjeteknél, ami versenyképtelen a világpiacon.
Vivaldi.
Elképzeltem, amint Viktor egy TEK-es csapat élén gumibottal a kezében, ordítva megy neki a migránsáradatnak. Mókás.

*

ata67

• 525
« Válasz #3199 Dátum: 2018. December 16. 19:13 »
"DE Orbánnak is van víziója" Ez volt másnak is  (Sztálin,Hitler,stb) Nézzétek meg hová jutottak.

Ez az állítás nélkülöz minden valóságtartalmat. Biztosan hatásosnak szántad, de ez nem igaz.
Most becsülete van a családnak, a gyerekek nevelésének. A mai népesedési viszonyok között  ennek nagy jelentősége van. Amikor építkeztem, a 90-es évek közepén 30% fölött volt a kamat, igaz, adtak 2.2 millió szocpol-t, de odáig el kellett jutni, hogy fölvehessük. A bank mindent megtett azért, hogy először a kölcsönt tukmálja ránk. Elkerültem, de nagy ára volt. Én még részt vettem a házilagos építkezésben, segítettem magam is másoknak, nálam is voltak sokan. Értékes idők voltak azok. Ott tanultam sok mindent, ami az építkezéshez kell, kőműves, vasbeton szerelő, burkoló, tetőfedő, parkettázó, festő szakmát. Ma sokkal jobb feltételekkel lehet építkezni, bár nem ártana, ha a mai építtetők is megtanulnának sok mindent, ami egy ház megszületéséhez kell. Különösen azt, hogy nem csak sok pénzből lehet létrehozni nagy értéket, hanem a kevés pénz és mellé az igyekezet, a szorgalom sokat ér. A mai fiatalok általában nem állnak neki építkezni, ha kevés pénzük van. Nem tudják elképzelni, hogy abból lesz valami. Nem akarnak "szenvedni, küszködni", ahogy az őseiktől látták. Mi el tudtuk képzelni, tettük a dolgunkat, és lett belőle valami. Szüleink, nagyszüleink még inkább ismerték ezt a fajta küszködést, hogy miképpen lesz a kevésből több, hogyan lesz a gyarapodás a szűk lehetőségek ellenére is. Mi tőlük tanultuk. Vajon a mostani nemzedék hisz-e a propagandának, ami a gyors előrejutást kínálja kölcsönökből, úgy, hogy a vevő majd csak beköltözik a készbe? Mindennek ára van, ez a kamatrabszolgaság. Ez ellen nem vagytok felháborodva, csak a "rabszolgatörvény" miatt? A hitel és a kamat jelentősége, mintha visszább szorult volna. Nekem ez teszik...
A méhész munkánk is ellene megy a fogyasztói társadalom szemléletének, mert termeljük az élelmiszert. Én részben ezért csinálom a méhészkedést, mert szeretném, hogy valamennyi élelmiszert én magam állítsak elő.
A családalapításhoz úgy gondolom hosszú távon igyekszik biztonságot nyújtani a kormány, nem engedi, hogy átjáróház legyen az országunk. Helyes dolog az, hogy az ajtón lehet a házba bejönni, nem pedig akárhol. Ha valaki be akarja rúgni az ajtót, az maradjon kint. Így vagyok a saját házammal, és az ország esetében is ezt tartom helyénvalónak.

*

ata67

• 525
« Válasz #3200 Dátum: 2018. December 16. 19:19 »
Elképzeltem, amint Viktor egy TEK-es csapat élén gumibottal a kezében, ordítva megy neki a migránsáradatnak. Mókás.
Én meg azt képzeltem el, amint Ferenc "fejedelem" a rohamosztagokat saját népére vezeti... Igaz, a fejedelmek ilyet nem csinálnak, csak ha kiderül a turpisságuk.
Öszöd, nem öszöd, nincsen más...

« Válasz #3201 Dátum: 2018. December 16. 19:44 »
Kedves Ata67,

A 27%-os ÁFA és az EU-ban dobogós adóék nem zavar? Továbbá:A legújabb, 2017-es adatok alapján az egész EU-ban Bulgária után nálunk a legalacsonyabb az életszínvonal az egy főre eső fogyasztás alapján.

https://g7.hu/allam/20181214/masfel-evtized-alatt-semmivel-sem-kerult-kozelebb-a-magyar-eletszinvonal-az-unioshoz/

-egészségügy színvonala/várható életkor
- oktatás /különböző nemzetközi teszteken elért eredmények
-stb.....

*

ata67

• 525
« Válasz #3202 Dátum: 2018. December 16. 19:48 »
Kedves SzabóJ!
Téged az előbb leírtak nem zavarnak?

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3203 Dátum: 2018. December 16. 20:08 »
Ho
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 18:22 írta oszkár »

*

ata67

• 525
« Válasz #3204 Dátum: 2018. December 16. 20:22 »
https://iflgazdasag.blog.hu/2017/01/08/a_szocpol_csok_alakulasa_az_elmult_23_evben
Jól emlékeztem, 2,2 millió volt.
A kamat is bizony annyi volt. Akkor mentem külföldre dolgozni, “ahol a nap is másképp sütött...” tőlem akárhogy süthet, itthon szeretek élni. A 27% Áfa ellenére is, az egy dolog, itt vannak a gyökereim.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3205 Dátum: 2018. December 16. 20:37 »
Az

*

ata67

• 525
« Válasz #3206 Dátum: 2018. December 16. 21:04 »
67-es születésű vagyok, három gyermekem van, és három unokám. Isten áldása a család. Kívánom mindenkinek, hogy megtapasztalja az unokákban való örömet! Örülök, hogy egy ilyen fontos dologban egyetértünk.
Szeretném egy pozitív állítással zárni az eszmecserét, mert azzal szemben, hogy ki mit nem csinál jól, sokkal fontosabbnak tartom, hogy a helyes tettekről beszéljünk: Legyen egy kormány bármilyen színű, ha a családot védemezi, támogatja, az komoly érték.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3207 Dátum: 2018. December 16. 21:12 »
É

*

robi 75

• 1010
« Válasz #3208 Dátum: 2018. December 17. 07:39 »
A családalapításhoz szükséges biztonságot országosan nem hinném hogy azok a migránsok veszélyeztetnék akiknek amúgy esze ágában se volt ittmaradni. Túltolták a biciglit ezzel már éppúgy mint a sorosozással. Hülyeség úgy ahogy van, "etetőanyag" ez, közbe megy a horgászat. Látványos és ütős pl bokros, megszorításokra valóban nincs szükség mert elértünk oda szépen hogy alapból megvagyunk szorítva és kiszolgáltatava. Annyira célbaért ez a politika amit 8 éve csinálnak hogy most mélyszarosnak egy gázszerelőnek ;D kell kezetcsókolni mert megvesz egy kisebb üzemet? Azért mert vityával együtt húzták a "piroslábast" a porban gyerekkorukban? Néha ledobnak egy tizest hogy kusslegyen, a kajajegyem több volt 10-12 évvel ezelőtt. Helyben megkerestem akkor annyit majdnem (értékben többetért) mint amennyiért most tőlünk 65 km rre lévő kecskeméti mercibe buszoznak. Akinek ez nem teccik az maradhat a közelbe feléért. Pont annyiért vagy annyiért sem mint amennyit kb 15 éve kerestem itt helyben egy állattartó telepen mint sm. Szóval mindegy hogy van volt de kurvasok az ellentmondás. A fiatalok megtartásához és a gyerekvállalási kedvhez nem kerítés kell meg egy 50? 100? 150? kinek hogy, kilométerre felhúzott gyár,ami gyakorlatilag nemzetizászlóval letakart adóparadicsom a multinak. Ezekbe a gyárakba kénytelenek eljárni azok akik többet akarnak keresni mint egy közmunkás. Mennek is, rabszolgajáratnak becézett buszok hordják a népet innen is minden irányban.  Életük nincs azoknak az embereknek. Na mindegy, egy kis politika is kell ugyis most aktuális.
Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3209 Dátum: 2018. December 17. 12:42 »
Mészárosra visszatérve.
Ez a Dél-Koreai módszer. Ott bejött. Lényege, hogy néhány, nevezzük kőgazdag , ám arra alkalmas vállalkozón folyatják keresztül a pénzt.
Mert azt ugye senki nem gondolja, hogy Mészáros Lőrincnek szüksége van akármilyen lerobbant vállalkozásra, mint például a Tűzhelygyár. De, ha ezt bezárják, nyugodtan bezárhatják Salgótarjánt is. Ugyan is, csak a nagyobbakat említve az Acélgyár 5500 fő, a Bányagépgyár 3000 fő. A Brg 2000. Síküveg 1000, Öblösüveg 1500 fővel. és még építőipari cégek mint a NÁÉV stb. Sok kis cég, mind áldozatul esett az Antall-Horni privatizációnak. Ezért és semmi másért, dobták az utolsó kötelet a Tűzhelygyárnak. De, nem Lőrinc, sokkal inkább az állam. Mivel állam kezében gyár nem lehet. És mivel másnak nem kellett.

Más.
 Teljesen tökélletesen egyetértek a fentebb hozzá szóló balliberális méhtartó kollégákkal. Mint Szaboj, meg Robi 75. stb.
 Ugyan is a kerítés semmit nem ér. Ha százezer ember megindul, csak egy valami hatásos. A lőparancs. Nem kell mindenkit lelőni, csak a legelső sort. Utána majd nem akar egy migráns sem az első sorban lenni.
Mindenki tudja aki életszerűen gondolkodik, vagy volt katona. A migránsok sokan vannak. Mérhetetlenül sokan. Lőparancs nélkül vége Magyarországnak, és vége Európának.
 Csak bízhattok benne, hogy az arabok szeretik a mézet.
« Utoljára szerkesztve: 2018. December 17. 12:45 írta Vivaldi »