Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743649 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2775 Dátum: 2018. Július 06. 20:55 »
Attlila!

A többség akaratára való hivatkozás nagyon sokszor vezetett már nagyon rossz útra. Ezt az érvet ne alkalmazd.
Miért?
Mert az ez már rettenetesen sokszor vezette az OMME-t rossz útra. Emlékezz rá, hogy a közhasznúság ügyben hányszor hányféleképpen szavazott a többség.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2776 Dátum: 2018. Július 07. 08:28 »
Ezt kérdezi tőlem Vadkan:
"Kedves Attila!
Nem lenne jobb Tomipapát "visszaengedni" ide, ha már úgyis idézgetsz tőle?"
Nem, mert még tényleg fóbiás leszek.
Már a puszta gondolatától is feláll  a szőr a hátamon.
A Fekete-Fehér Méhészklubra csak normális méhésztársak írogathatnak.
Nagyernyei Attila

Ó! Köszönjük a megtiszteltetést, igazán jólesik amikor a normálisok közé gondolsz engem is sokadmaggammal, de azért egy kicsit bevallom én is tomipapás vagyok, talán már észrevetted.

Azt a szőrt nem a Tomipapa borzolja úgy fel a  hátadon. Szerintem az hátracsúszott, de ez a mi korunkban még természetes, ennek a nők az okai, amint hátra borzolják, eltolva a fejünket tőlüka "haggyá má' "közben, azért nincs némelyik ember fején szőr, és ez büszkeség. Később az idő múlásával hátul kopaszodik a férfiember,a "gyere má' " felszólítás közben... ;D
Ne engedd vissza Tomipapát! Ha mégis megtennéd, ismét itt is elmondaná, mennyire mellélősz folyamatosan, illetve miként adnád oda a feletteseidnek a méhészeket, és a maradék szőr is kihullana, vagy önként tépnéd ki. Szerencsére ezt -ugyan lassan-, de azért a többség megfejti.
Aztánn'ék még annyit, hogy azért a stílusa ellenére, ami humoros és jól odavág hova "köll" nem mindenkinek fáj. Vagyunk sokan, akik élvezik, mert megértik, ugyanis tudják miről szól. Aki biztat, informál (félre) és a szekerét tolod, annak nem tetszik. Naná. Felébredhetnél már végre! ::)

« Válasz #2777 Dátum: 2018. Július 07. 19:17 »
Kivancsi111!
Ezt írod:
"...de azért egy kicsit bevallom én is tomipapás vagyok, talán már észrevetted."
Szomorú vagyok, hogy egy ilyen hazug elvetemült embert sztárolsz.
Arról szól ugyanis a jelen történet, hogy Tomipapa tudni véli mitől pusztultak el Csányi Antiék méhei a repcevirágzás alatt.
Ez azért érdekes, mert tegnap kétszer is beszéltem Antival és semmilyen vizsgálati jegyzőkönyvet, vagy eredményt nem kapott még a NÉBIH-től.
Emiatt én nem vagyok tomipapás!
Jobban szeretem az őszinte, becsületes, tiszta szívű embereket.
Tomipapa egy összetákolt boszorka, melyet a jelenlegi ellenzék működtet.
Ha neked tetszik, az a Te dolgod.
É inkább megvárnám a jegyzőkönyvet.
Ami nagyon kitűnik az írásokból, szépen meg lehet húzni a határvonalat a két tábor között.
A pont, az erő (egyelőre) viszont nálunk van.
Nekem nem kell azon gondolkodnom, hogy mit írjak.
Akik hazudoznak, állandóan gondolkodnak, hogy legközelebb is azt hazudják, különben lebuknak.
Na Tomipapa ebben jó, mert a memóriája még kiváló.
Ezerszer el tudja hazudni ugyan azt.
Nagyernyei Attila

*

neo

• 1000
« Válasz #2778 Dátum: 2018. Július 07. 20:10 »
Attila!
Mielőtt hazugsággal vádolsz meg valakit, érdemes azon is elgondolkodni, hogy esetleg bennfenntes információkkal rendelkezik. Lehet, hogy tévedek, annyit tudok az ügyről,  mint Te, de egy ilyen lehetőség benne van a pakliban.

« Válasz #2779 Dátum: 2018. Július 07. 21:06 »
Ha hazudik, ha nem, de egy dolog biztos..... Nagyon nagy tudású, vagy legalábbis szán rá időt, hogy utánanézzen dolgoknak. Különlegesen választékosan fogalmaz. Méltó vitapartner (lehet, hogy ez a baj). Úgy gondolom, hogy a világot az értelmes emberek közötti vita viszi előre. Persze lehet, hogy más a véleményünk-és pontosan ebből adódik a vita- de az attól még nem káros, sőt ez visz előre.
Ellenzék-nem ellenzék...... Nem mindegy?  Ha szakmai érvekkel , adatokkal alá tud támasztani egy adott témát, akkor hasznos, sőt, kell is!
........szerintem.

« Válasz #2780 Dátum: 2018. Július 07. 22:28 »

[/quote]

Arról szól ugyanis a jelen történet, hogy Tomipapa tudni véli mitől pusztultak el Csányi Antiék méhei a repcevirágzás alatt.

Kocsmár Gabi vett mintát ebből a repcéből saját maga is,mert leszedte a kijáró méheit (a miénket is) és a hatósági vizsgálatban nem bízik.Elvitettem Neki Szolnokra megvizsgáltatni a mintát.
Cipermetrint és tebukazonolt mutattak ki benne,amit
nyugodtan kijuttatható egyszerre mert semmi nem tiltja,pedig rovarölőt is és a gombaölőt is csak vízzel összekeverve vizsgálták az engedélyezés során.

Attila! Tudsz olvasni? Ja, ezt már többször kérdeztem. Na akkor ki hazudik?

Aztán. A cipermetrin Anti szerint felszívódó. Nem az. Kontakt szer, aminek a felezési ideje időjárás függő, kb másfél nap.
Tehát levonható a következtetés, hogy a Szolnokon elvégzett vizsgálat eredménye alapján nem bizonyítható a neonikotinoid mérgezés, illetve ezt nem a Tomipapa látnoki képességei alapján, hanem Anti közlése alapján lehet eldönteni.

« Válasz #2781 Dátum: 2018. Július 07. 23:16 »

Nekem nem kell azon gondolkodnom, hogy mit írjak.

A tavaszi piszkálás hatására az anyák nagy része egy napon belül bepetéz egy NB keretet.

Kellene, csak nem érsz rá. :-[

*

wr

• 1013
« Válasz #2782 Dátum: 2018. Július 08. 06:38 »
A mérgezések tekintetében a telefonok, email-ek, személyes beszélgetések alapján fájó volt ismét azt látni, hogy a részünkről (omme, szaktanácsadók, méheüsök) még mindig mekkora sunnyogás és lapítás van, nehogy véletlenül is valakivel konfrontálódni kelljen. Nulla érdeklődés, nulla segítségnyújtás, aki mozdul az a hatósági állatorvos és a nébih.
Most már hogy tele vannak a mérgezési esetekkel az internetes portálok, helyi újságok, TV-k, fuckbook, most már muszáj lesz az ome-nak is mozdulni, nem lehet tovább sunnyogni.
Jé, meg is jelent a felhívás tegnap este...  8)

« Válasz #2783 Dátum: 2018. Július 08. 06:43 »
Ezt írja neo:
"Mielőtt hazugsággal vádolsz meg valakit, érdemes azon is elgondolkodni, hogy esetleg bennfenntes információkkal rendelkezik."
Minden méhmérgezésnél elsőként közlik a károsulttal ez eredményt.
Aztán ezt írja Vadkan.
"Ha szakmai érvekkel , adatokkal alá tud támasztani egy adott témát, akkor hasznos, sőt, kell is!
........szerintem."
Pont ez a gond, hogy nincs még eredmény.
Lehet Tomipapa bennfentes?
Érdekes, de az OMME sem kapott még értesítést.
Nagyernyei Attila

*

neo

• 1000
« Válasz #2784 Dátum: 2018. Július 08. 08:50 »
Attila!
Az én verzióm a következő. Tomipapa azt mondta, hogy nem találtak NNI-t, de volt pl. klórpirifosz. Anti mostani és régebbi írásaiból vehetett ki ilyent Tomipapa, mert kivételesen jó a memóriája. Én azonban nem olyan embernek ismertem meg ezen fórumokról, aki a levegőbe beszél. Ezért gondolom azt, hogy itt alapvetően olyan hatósági vizsgálatról van szó, ahol a szokásosnál jobban körüljárják a témát. Tóth Péternek  jó kapcsolata van a NÉBIH-hel, szerintem Tomipapának Tóth Péterrel, azért kaphatott fülest közvetve. Olyant is elejtett Anti, hogy a NÉBIH szakemberei kételkedtek abban, hogy növényvédőszer okozta a tüneteket. Ezért szerintem vírusvizsgálat és megbeszélés is lesz a szakemberek között. Tudom Tomipapa most ráncolja a szemöldökét, hogy nem kell teóriákat gyártani. Hát én ezt sütöttem ki magamban, nem azt, hogy Tomipapa hazudna.
Ami a konkrét esetet illeti: a közölt fényképek alapján a vírust én  kizárnám. Ez nem olyan mértékű, ami nálam pl.  egy vírusosnak vélt mászkálás. Annak a milliárdszorosa volt. Szóval a mászkálás hátteréről van mit kutatni. Nagyon vártam a Tóth Péter cikk folytatását, de az nem jött. A cipermetrinről sem tudom ezt a méhmérgezési formát elképzelni. Karate Zeonról inkább. De legjobban a Nurelle D szabálytalan használatába illik bele a kép. A tartamhatású klórpirifoszra utalnak a tünetek. Ha találnak mondjuk ABPV-t is, az szerintem ebben az esetben mellékleletnek számít a klórpirifosz mellett. Nekem az eddigi információk alapján így áll össze a kép.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2785 Dátum: 2018. Július 09. 13:02 »
A mérgezések tekintetében a telefonok, email-ek, személyes beszélgetések alapján fájó volt ismét azt látni, hogy a részünkről (omme, szaktanácsadók, méheüsök) még mindig mekkora sunnyogás és lapítás van, nehogy véletlenül is valakivel konfrontálódni kelljen. Nulla érdeklődés, nulla segítségnyújtás, aki mozdul az a hatósági állatorvos és a nébih.
Most már hogy tele vannak a mérgezési esetekkel az internetes portálok, helyi újságok, TV-k, fuckbook, most már muszáj lesz az ome-nak is mozdulni, nem lehet tovább sunnyogni.
Jé, meg is jelent a felhívás tegnap este...  8)
Amikor tüntetésre biztattam a méhészeket, akkor azzal csitított Nagyernyei Attila, hogy majd akkor kell tüntetést szervezni, ha tényleg látják a méhészek, hogy a méhek pusztulnak, mert akkor elemi erejű lesz a felháborodás.

Akkor én azt írtam, hogy a méhésznek a pusztuló méhállomány megmentése a feladata és nem a tüntetés. Nem tudod dologidőben megszervezni a tüntetést.

Igazam lett? Úgy tűnik, hogy ebben is igazam van.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2786 Dátum: 2018. Július 09. 14:17 »
Ha ez így van, ahogy Csuja László írja, akkor ennek az intézési módjából egyértelműen az tükröződik, hogy a szar kellős közepén lettek otthagyva a méhészek, csak azért, hogy ha a baj bekövetkezik, akkor a megmentő szerepében tetszelegjenek egyesek. Csak remélni tudom, hogy ez nem így történt.

« Válasz #2787 Dátum: 2018. Július 09. 15:18 »
... ... ... ... ...           ... ... ... ...
A szidalmaid célt tévesztettek.
A megoldáson kell dolgoznunk.
Ezért volt egy nagy puki csupán az egyszemélyes tüntetésed is.
Olyan érzésem volt mint amikor az a kínai diák meg akarta álltani a tankot.
Ha egy országos mérvű méhpusztulás lenne most tavasszal, akkor lehet eredményt elérni.
A méhészek maguktól mennek az utcára, és ettől jobban nem fél senki, még a politikus urak is berezelnének.
Nagyernyei Attila

Úgy van az ahogyan Csuja írta. Megkerestem, beidéztem. Szokásos parasztvakítás.

« Válasz #2788 Dátum: 2018. Július 09. 22:25 »
No comment.

« Válasz #2789 Dátum: 2018. Július 09. 23:23 »

Az utolsó mondatodat nem értem.mi a francot csináltunk mi?
Ki az a mi?

Kiharcoltatok egy új vezetést. Éveken át nem hallottunk mást gyakorlatilag minden hozzászólásban, mint a neokat, holott egyáltalán nem voltak ilyen szerrel csávázott vetőmagok az uniós tiltás miatt. Senkinek nem is volt problémája. Most az új vezetés alatt van. Hol van az  a nagy hevület, ami a probléma hiányában folytonos volt, most pedig semmi mintázás és vizsgálat. Most is megy a tóthpéterezés cserényizés. Mindjárt levirágoznak a napraforgók, és semmi eredmény, vagy legalább a látszat, hogy az általad agyondicsért barátod tesz-e a méhészekért valamit. Írnál nekünk erről pár sort! Talán az a 4 ember miatt nem lehet mozdulni a vezetőségben, akik nem engedték az akácmézet leminősíteni? Kinek az elnöke az elnök? Mióta nem olvashattunk Texastól a legdrágább elnökről írt soraiból, aki már nem a legdrágább. Úgy hiányzik. Tudod, ezek után minimálbér, és semmi levél a vezetőség megkérdezése nélkül sehova. Csak a méhészek nagyobbik része tojik az egészre, vagy nagyonhülye.