No most.
Emlékeztek, meg mondtam.
Egy a jogban és a törvényekben, valamennyire jártas valakivel kikezdenek, az boríthatja az Ommét.
Ugyan is az alkotmánybíróság hozott egy határozatot, miszerint az Uniós támogatások koordínálása az Omme által nem alkotmány ellenes.
De, nem azt mondta, hogy kötelező. Csak annyit mondott, hogy nem tilos. Mindenkinek javaslom olvassa és értelmezze.
A másik dolog, hogy ha bizonyítható, hogy valaki valamiért saját hibáján kívül hátrányba kerül az uniós támogatások kifizetésével kapcsolatban , akkor az jogorvoslati lehetősséggel élhet.
Már pedig, az omme tagsághoz kötés, hátrányos helyzetbe hoz olyanokat akik nem tagok.
Ugyan is az unió, tulajdon joghoz köti az uniós támogatás kifizetését, és nem omme tagsághoz. Ő adja a pénzt, tehát ő határozza meg a feltételeket, és nem a magyar mezőgazdasági miniszter, és az omme elnök közötti megállapodás.
Azt elképzelni se tudom, ha valaki bekever Brüsszelben mi lesz a következménye.
Legjobb esetben kötelezhetik az MVH-t vagy utódát, azon méhészek elmaradt támogatásának kifizetésére akik nem omme tagok, és ezért nem kaptak támogatást. Hogy ez technikailag hogyan történik azt én nem tudom. De, hogy ebben az esetben vége, az omme koordínációs szerepének, az 100%.
Abban azonban biztos vagyok, hogy ha ilyen lenne, három perce van az omménak. Vagy még aznap bemennének megszüntetni. Ugyan is ez olyan összeg nagyság is lehet.
No most Csujára vissza térve.
Ha valaki én veszekedtem vele eleget. Humortalan, száraz, nem túl jó indulatú, kibírhatatlan egyéniség, de okos. És nem fogja feladni, hacsak.............
Én mindig mondtam. Az omme helyzete nagyon ingatag. A felépítése nem felel meg az egyesületi törvénynek stb.
Miért nem lehetett másik lábra is állítani, miért kell kizárólag olyan ingatag lábon állni mint az uniós támogatás. És abban bízni, hogy a senki soha nem botlik bele a szervezeti anomáliáiba, hát nem vall valami nagy előre látásra.
Viszont én innen a béka segge alól úgy vélem, hogy ha már könyörögni kell valakinek, mert a kegyeire van bízva az omme , akkor már régen rossz.
Mert ugye, valakik, annyira biztosak voltak a dolgukban, mert annyira ismeretlen előttük a törvény, hogy az hitték Csuját simán ki tudják zárni. No már most. Ha Csujával ki is egyeztek, aminek csak a legminimálisabb feltétele az, hogy omme tag marad, és ennyi, /én még a helyébe mást is kérnék/ az már akkor is hatalmas égés, hogy is mondjam? Blama.