Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743810 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2250 Dátum: 2017. Február 20. 09:30 »
 Erdélyi János írásához szólnék hozzá.
Ha az EB és az Etikai és Fegyelmi Bizottság tudta volna (tudná), hogy mi egy civil szervezetben a feladata, soha a büdös életben nem lettek volna perek!
És még a java hátra van.
Ez a két bizottság nem él demokratikus jogaival, nem megfelelően jár el, akkor ne csodálkozzunk, ha perek sorozata fog ezek után is bekövetkezni.
Tételezzük fel, hogy kizárják Csuját.
Neki már nincs veszteni valója, és egyébként is bejelentette, hogy az ügyészséghez fordult.
Utána jön az UNIO, Strasbourg, Brüsszel?
Nem lenne egyszerűbb belső dolgainkat, korszerű alapszabály keretein belül megoldani?
A makacsságnak az lesz a vége, hogy Csuja egyedül bedönti az OMME-t, a Nemzeti Programot.
Lehet, hogy ez a cél?
Nagyon jó úton járunk efelé.
Nem szeretném a "békepap" szerepét betölteni, de mielőtt bekövetkezik a katasztrófa (lecsap az ügyészség), félre kell tenni a sérelmeket, és felnőtt módjára úgy átalakítani az OMME alapszabályát, hogy ilyen soha többé ne történhessen meg.
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2251 Dátum: 2017. Február 20. 09:52 »
No most.
Emlékeztek, meg mondtam.
Egy a jogban és a törvényekben, valamennyire jártas valakivel kikezdenek, az boríthatja az Ommét.
 Ugyan is az alkotmánybíróság hozott egy határozatot, miszerint az Uniós támogatások koordínálása az Omme által nem alkotmány ellenes.
 De, nem azt mondta, hogy kötelező. Csak annyit mondott, hogy nem tilos. Mindenkinek javaslom olvassa és értelmezze.
A másik dolog, hogy ha bizonyítható, hogy valaki valamiért saját hibáján kívül hátrányba kerül az uniós támogatások kifizetésével kapcsolatban , akkor az jogorvoslati lehetősséggel élhet.
 Már pedig, az omme tagsághoz kötés, hátrányos helyzetbe hoz olyanokat akik nem tagok.
Ugyan is az unió, tulajdon joghoz köti az uniós támogatás kifizetését, és nem omme tagsághoz. Ő adja a pénzt, tehát ő határozza meg a feltételeket, és nem a magyar mezőgazdasági miniszter, és az omme elnök közötti megállapodás.
Azt elképzelni se tudom, ha valaki bekever Brüsszelben mi lesz a következménye.
 Legjobb esetben kötelezhetik az MVH-t vagy utódát, azon méhészek elmaradt támogatásának kifizetésére akik nem omme tagok, és ezért nem kaptak támogatást. Hogy ez technikailag hogyan történik azt én nem tudom. De, hogy ebben az esetben vége, az omme koordínációs szerepének, az 100%.
Abban azonban biztos vagyok, hogy ha ilyen lenne, három perce van az omménak. Vagy még aznap bemennének megszüntetni. Ugyan is ez olyan összeg nagyság is lehet.
 No most Csujára vissza térve.
 Ha valaki én veszekedtem vele eleget. Humortalan, száraz, nem túl jó indulatú, kibírhatatlan egyéniség, de okos. És nem fogja feladni, hacsak.............
 Én mindig mondtam. Az omme helyzete nagyon ingatag. A felépítése nem felel meg az egyesületi törvénynek stb.
Miért nem lehetett másik lábra is állítani, miért kell kizárólag olyan ingatag lábon állni mint az uniós támogatás. És abban bízni, hogy a senki soha nem botlik bele a szervezeti anomáliáiba, hát nem vall valami nagy előre látásra.
 Viszont én innen a béka segge alól úgy vélem, hogy ha már könyörögni kell valakinek, mert a kegyeire van bízva az omme , akkor már régen rossz.
Mert ugye, valakik, annyira biztosak voltak a dolgukban, mert annyira ismeretlen előttük a törvény, hogy az hitték Csuját simán ki tudják zárni. No már most. Ha Csujával ki is egyeztek, aminek csak a legminimálisabb feltétele az, hogy omme tag marad,  és ennyi, /én még a helyébe mást is kérnék/ az már akkor is hatalmas égés, hogy is mondjam? Blama.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Február 20. 11:04 írta Vivaldi »

*

atya

• 1043
« Válasz #2252 Dátum: 2017. Február 20. 11:04 »
Idézet
A makacsságnak az lesz a vége, hogy Csuja egyedül bedönti az OMME-t, a Nemzeti Programot.
Én biztos nem személyeskednék és nem sugallnám azt, hogy egy ember lehet felelős azért ha bedől az OMME és elveszik a nemzeti program.
Szerintem a felelősök azok, akik a szabálytalanságokat, törvénytelenségeket végrehajtják..
Az OMME tagságának, és a küldötteknek lenne a szerepe, vizsgáltatni, megneveztetni, és számon kérni a problémákat.
Majd ugyan ennek a plénumnak kell döntenie a büntetések kiszabásáról, és mértékéről.
Egyet nem szabadna elfelejteni. Mindig lesz valaki akinek csípi majd a szemét a szabálytalanságok sokasága, és mivel rendszerető, tenni is fog ellene, a megfelelő fórumon, "nem csak fotelforradalmár".
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2253 Dátum: 2017. Február 20. 11:11 »
Atya. Teljesen igazad van. Szerinted kit fognak felelősségre vonni, ha így lesz?
Az elnök majd elhúz valamerre. Még azt se zárom ki, hogy nem külföldre. A vezetőség úgy csinál mint akik soha nem is ismerték volna egymást. A tagság meg sehová nem tud fordulni, mert úgy van megoldva az egész felépítés, hogy ne tudjon.
 Maradunk mi, azzal, hogy döngetjük a mellünket a hegyen, a szélben, hogy mi előre megmondtuk.
Aztán kész.

« Válasz #2254 Dátum: 2017. Február 20. 15:34 »
Mivel mindent egyszer már leírtam olvasd vissza!  ;)

Csuját vagy bárkit kizárni az uniós támogatások miatt a jelenlegi szabályok szerint lehetetlen, ha csak nem akar egy hatalmas kártérítési pert a nyakába az egyesület.

Szerintem nem probléma, ha egy tag veszi a fáradságot és a szerinte jogtalan dolgok miatt bírósági felülvizsgálatot kér.

A probléma ott kezdődik, amikor ezt a tagot minden lehetséges módon elhallgattatni próbálja pont az a vezetőség aki miatt a per folyamatban van.

Az a felvetésed, hogy majd az önálló egyesület kirúgja az OMME vezérkara füttyszavára a szerint renitens tagot, már be is mutatná azt az eljárást ami ellen a perek szóltak-szólnak.  :D

Most csak várni kellene a bírósági ítéletre, azt tudomásul venni, végrehajtani és kész!
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2255 Dátum: 2017. Február 20. 16:19 »
No most.
Emlékeztek, meg mondtam.
Egy a jogban és a törvényekben, valamennyire jártas valakivel kikezdenek, az boríthatja az Ommét.
 Ugyan is az alkotmánybíróság hozott egy határozatot, miszerint az Uniós támogatások koordínálása az Omme által nem alkotmány ellenes.
 De, nem azt mondta, hogy kötelező. Csak annyit mondott, hogy nem tilos. Mindenkinek javaslom olvassa és értelmezze.
A másik dolog, hogy ha bizonyítható, hogy valaki valamiért saját hibáján kívül hátrányba kerül az uniós támogatások kifizetésével kapcsolatban , akkor az jogorvoslati lehetősséggel élhet.
 Már pedig, az omme tagsághoz kötés, hátrányos helyzetbe hoz olyanokat akik nem tagok.
Ugyan is az unió, tulajdon joghoz köti az uniós támogatás kifizetését, és nem omme tagsághoz. Ő adja a pénzt, tehát ő határozza meg a feltételeket, és nem a magyar mezőgazdasági miniszter, és az omme elnök közötti megállapodás.
Azt elképzelni se tudom, ha valaki bekever Brüsszelben mi lesz a következménye.
 Legjobb esetben kötelezhetik az MVH-t vagy utódát, azon méhészek elmaradt támogatásának kifizetésére akik nem omme tagok, és ezért nem kaptak támogatást. Hogy ez technikailag hogyan történik azt én nem tudom. De, hogy ebben az esetben vége, az omme koordínációs szerepének, az 100%.
Abban azonban biztos vagyok, hogy ha ilyen lenne, három perce van az omménak. Vagy még aznap bemennének megszüntetni. Ugyan is ez olyan összeg nagyság is lehet.
 No most Csujára vissza térve.
 Ha valaki én veszekedtem vele eleget. Humortalan, száraz, nem túl jó indulatú, kibírhatatlan egyéniség, de okos. És nem fogja feladni, hacsak.............
 Én mindig mondtam. Az omme helyzete nagyon ingatag. A felépítése nem felel meg az egyesületi törvénynek stb.
Miért nem lehetett másik lábra is állítani, miért kell kizárólag olyan ingatag lábon állni mint az uniós támogatás. És abban bízni, hogy a senki soha nem botlik bele a szervezeti anomáliáiba, hát nem vall valami nagy előre látásra.
 Viszont én innen a béka segge alól úgy vélem, hogy ha már könyörögni kell valakinek, mert a kegyeire van bízva az omme , akkor már régen rossz.
Mert ugye, valakik, annyira biztosak voltak a dolgukban, mert annyira ismeretlen előttük a törvény, hogy az hitték Csuját simán ki tudják zárni. No már most. Ha Csujával ki is egyeztek, aminek csak a legminimálisabb feltétele az, hogy omme tag marad,  és ennyi, /én még a helyébe mást is kérnék/ az már akkor is hatalmas égés, hogy is mondjam? Blama.

Vivaldi!

Azt hiszem neked egyedül több eszed van, mint a teljes elnökségnek, EB-nek és Etikai Bizottságnak együtt. Egyesületet működtetéséhez, érdekképviseleti politikához, az eredményekhez tudás kell. Attól, hogy valaki gazdag és nagy tapasztalatú méhész, még lehet kutyaütő egyesületi tisztségviselő. Az érdekképviselet sikeréhez sajátos látásmód, sajátos képesség és nagy szervezet esetén nem csekély érdekképviseleti tapasztalat kell. És sajnos az OMME tagsága nem fogja fel, nem tudja, hogy mik azok a képességek, amit a tisztújításkor jutalmaznia kellene, tehát kiket érdemes megválasztani és kikről kell lemondani. Ha tudta volna, akkor nem veszített volna el olyan embert, mint Fendrik Péter, Kelemen Bálint stb. És nem választott volna meg olyan embert, mint pl. Tóth Péter, Lászlóffy Zsolt, Fekete József, akik az EU pénzek felhasználására vonatkozó összeférhetetlenségi feltételeknek közel egy évtizede nem felelnek meg.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2256 Dátum: 2017. Február 20. 16:49 »
Walker Texas Ranger. Így van ez öccse, igazad van. Meghívhatsz engem egy staropramenre, ha Gödöllőn leszek.

Csuja. Ne velem foglalkozzál, én nem akarlak kib@szni. Tőlem ellehetsz. De ezt már leírtam.

Csuja. Ha jól veszem ki, te összefoglalva azt írod, az omme egy nagy rakás........ vagy rosszul értem, Cáfold meg ha nem így van.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2257 Dátum: 2017. Február 20. 18:00 »
Idézet
Csuja. Ha jól veszem ki, te összefoglalva azt írod, az omme egy nagy rakás........ vagy rosszul értem, Cáfold meg ha nem így van.
Nem az OMME-val van baj, hanem a választott tisztségviselőkkel, akik nem értenek ahhoz, ami a dolguk lenne.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2258 Dátum: 2017. Február 20. 18:55 »
Csak a szervezetre koncentráltan írom: anakronisztikus;a középkor despotizmusát idézi.

Sok igaz, sőt bölcs dolog,értékes javaslat, került megfogalmazásra. Egy szösszenettel tovább gördítem a dolgot!
A vezetés persze személyekből áll.  Már a kiválasztás sem a valós vezetői ismérvek alapján történik/zajlik ! 

A tagság "túlsúlyosan passzív" réteg a "mocsár "szerepét tölti be .  (Megj, a mocsár egy pszihológiai fogalom!)

A vezetőknek róható fel, hogy nem voltak,képesek  aktivizálni a tagságot . Arra most  nem térek ki,hogy akarják-e, vagy sem !
A passzivitás a nemzeti társadalmakban  is előbb utóbb "passzív rezisztenciához vezet" !

A kontroll csoport már régóta az asszeritív vezetés mellett áll ki . Látóterünkben vannak civil szervezetek  segítői is. Továbbra sem mondunk új dolgot .Ezek már ki vannak találva.

üdv. E. János

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2259 Dátum: 2017. Február 20. 19:16 »
Na, akkor. Mondok én valamit. Most is szükség van a kontroll csoportra. Hol vagytok? Engem is vegyetek fel.......... Lécci.....lécci...... lécci.....

« Válasz #2260 Dátum: 2017. Február 20. 19:27 »
Te is tudod, hogy a kontroll csoportba nincs felvételi . Viszont egyetértés van bizonyos alapelvekben , és a megvalósítás mikéntjében. A módszerek természetesen eltérőek lehetnek.

Ha úgy gondolod, hogy opponálási, esetleg facilitátori munkát fektetsz be a szervezeti életbe ,szívesen küldök általunk kidolgozott vitaanyagokat .   Csak  privátban.

üdv. e. János

« Válasz #2261 Dátum: 2017. Február 20. 19:34 »
Vivaldi!
Gyere el a szervezeti-felépítés munkacsoportba.
Vannak jó ötleteid, ha meg marhaságot mondasz, úgyis leállítanak.
Üdv: Nagyernyei Attila

« Válasz #2262 Dátum: 2017. Február 20. 19:46 »
Mivel mindent egyszer már leírtam olvasd vissza!  ;)

Csuját vagy bárkit kizárni az uniós támogatások miatt a jelenlegi szabályok szerint lehetetlen, ha csak nem akar egy hatalmas kártérítési pert a nyakába az egyesület.

...

Általánosságban igazad van. Csak van egy jogrend. Az EU jogrend kidelegálta a Nemzeti Program jogalkotói tevékenységét a Magyar Kormányra. Az a Mezőgazdasági Miniszterre. Ő a munkatársaival (és velünk) elkészít egy tervezetet. Először körbejárja a Magyar Jogalkotás bugyrait, köztük az Igazságügy Minisztériumot.) Aztán  elmegy az EU-ba. Körbejárja Brüsszelt. Ha nem ok, akkor úgy járnak, mint az egyik tagország, akinek jó sokáig nem fogadták el a Nemzeti Programját.

Ha nem találnak benne kivetni valót, akkor ráteszik a pecsétjüket, hogy EU konform. Ezt aztán nyugodt szívvel elrendeli a Magyar Miniszter.  (Mert bármennyire furcsa, az Ő kezét is törvények kötik, nem is kevés.)

Jelenleg tehát ez a jog. Megítélésem szerint most egyenlőre nincs semmiféle kártérítés, mert a jogrend él.

(Egyébként van más tagország is, ahol egy egyesületi tagsághoz kötik. Ennek is van értelme, pl. az Etikai Bizottság súlyos szakmai szabálytalanságok esetén kizárhatja a tagot. Pl. rátelepül, leröptet.)

No most ehhez kellene egy olyan Etikai Bizottság, amelyik feladata magaslatán van, és megérti, hogy a jogorvoslat nemcsak az OMME, de minden döntéssel szemben Alkotmányban rögzített jog. Abból ered, hogy "Magyarország JOGÁLLAM." Ha kapsz egy NAV határozatot, akkor azt is megfellebbezheted. Elbírálja a másodfok. Ezt követően Bírósághoz fordulhatsz. van még tovább is. Ez a jogállam.

Ez az OMMÉ-re vetítve úgy néz ki, hogy van elsőfok, másodfok, és ezt követi a Bíróság. Van olyan, mint pl. a küldöttgyűlés, ahol egyből a Bíróság jön, mert nincs a küldöttgyűlés felett senki.

Nem árulok el titkot, hogy az EB természetszerűleg nem vizsgálja, nem vizsgálhatja az Etikai Biztottság döntését, de magánvéleményként nem értettünk egyet vele. De ez nem oszt és nem szoroz. Még az sem, hogy az Elnökség mit döntött volna, nem az Ő hatásköre. Ez egyedül az Etikai Bizottság ügye.

Én azt gondolom, hogy lesz másodfok, majd lesz Bíróság is. Nem drukkolva senkinek, és nem ismerve a részleteket, csupán az alkotmányból következő joggal való élés  nem kizáró ok, bármennyire nem szeretünk Bíróságra járni.

« Utoljára szerkesztve: 2017. Február 20. 20:28 írta KörmendyRácz »
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #2263 Dátum: 2017. Február 20. 20:41 »

Azt hiszem neked egyedül több eszed van, mint a teljes elnökségnek, EB-nek és Etikai Bizottságnak együtt.

Te Csuja, én azt hiszem, hogy az előző 20 életedben császár lehettél, mert olyan kinyilatkoztatás féle az összes szöveged. Vedd légyszíves szerényebbre, mert Neked meg semmilyen jelenkorba illő intelligenciád nincs. Lehet, hogy úgy van, ahogy írja valaki, hogy tán okos lehetsz, de ez nem társul intelligenciával, ha nem vagy képes ebben a korban élni. Márpedig senki nem szereti, ha te mindenkit lehülyézel.

Mit értél el eddig a sok év alatt? Nézd meg az előadókat Gödöllőn. A két külföldiről beszéljünk a példa kedvéért. Az egyik ezalatt felépített egy nemzetközi méz adatbázist. A másik is komoly eredményeket ért el.

És Te?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2264 Dátum: 2017. Február 20. 21:54 »
Idézet
Én azt gondolom, hogy lesz másodfok, majd lesz Bíróság is. Nem drukkolva senkinek, és nem ismerve a részleteket, csupán az alkotmányból következő joggal való élés  nem kizáró ok, bármennyire nem szeretünk Bíróságra járni.
János!

Természetesen Csuja arra számít, hogy a Küldöttgyűlésben több a józanság, mint az Etikai Bizottságban. Szégyen lenne, ha az ügy a bíróság elé kerülne. Sőt egy bírósági eljárásnak nagyon kellemetlen következményei lehetnek az OMME-ra nézve is. Ha kizárna egy embert az OMME a Nemzeti Programhoz való hozzáférésből, akkor az már nem tekinthető etikai ügynek, hanem bizony az szakmapolitikai ügy.

Az OMME nem engedheti meg magának, hogy ilyen támadási felületet nyisson. Szerintem a miniszter elgondolkodna azon, hogy nincs-e más alkalmas szervezet, ami a Magyar Méhészeti Nemzeti Programmal kapcsolatos feladatokat kevesebb konfliktussal ( lásd pl az összeférhetetlenségi ügyeket vagy lásd a Tajti Zoli ügyét, aminek iratai is ott vannak Csuja asztalán) képes lenne ellátni, mint az OMME.

De ne jósolgassunk! Viszont a békeben is tartsd szárazon a puskaport. No, de hol itt a béke? :)