Kakaskukorékolás

• 4226 válasz
  • 2005162 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1875 Dátum: 2016. Július 11. 15:27 »
Én? Engem be se engednek a portán.
 Vagy azt mondaná Bross, hogy "ki ez a f@sz, miért kellene nekem ezzel foglalkoznom?" Ne engedjétek be.
 Vagy azt, hogy "ahá már hallottam róla be ne engedjétek."
 Egyébiránt amikor azt mondjátok, hogy várjátok az ötleteimet. Arra én azt mondom nektek. Ez nem ötletelés kérdése. Itt strukturális alapos változtatásokra lenne szükség, mint az omme felépítésében, mint pedig a céljának meghatározásában. Ameddig erre még csak remény sincs, felesleges bárkinek bármit mondania.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 11. 15:40 írta Vivaldi »

« Válasz #1876 Dátum: 2016. Július 11. 16:10 »
Vivaldi!
Ezt nekem címezted?
" Rendes helyen akkor lennétek bajban amikor a következő választás előtt meg kell magyarázni, hogy 4 évig miért nem csináltatok semmit..."
Én úgy gondolom csináltam valamit.
Kaptam is rendesen etikai vizsgálatokat.
Állandóan hangoztattam (hangoztattuk, Kontroll Csoport, vagy Változás csapata), hogy hűtlen kezelésre utaló jeleket vélünk felfedezni, valamint az OMME Kft. nem nyereséges, hanem veszteséges.
Majdnem kiközösítettek bennünket, sőt több OV-n és Küldöttgyűlésen kispados voltam.
Az alapszabályunkat úgy formálták, hogy az elnökséget bebetonozták, és az elnököt ellehetetlenítették.
Most is ennek isszuk a levét.
Jelenleg a szezon alatt amolyan vihar előtti csend van, de senki ne nyugodjon meg, hogy hátradőlve nézzük az eseményeket.
Jelenleg is zajlik az elnökségi ülés, és nagyon remélem ez ma nem arról fog szólni mint a múltkori, hogy lehet Brosst gyorsan kicsinálni.
Aztán amikor feladatot kapnak egyesek, lapítanak.
Az elmúlt időszakban az EB és az Etikai Bizottság rengeteg kritikát kapott tőlünk, tehát erre sem mondhatod, hogy 4 évig nem csináltunk semmit.
Dőzsöltek a pénzünkön, buliztak, élmény fürdőztek és ezt "csapatépítésnek" állították be.
Az alkalmazott kutatásnak álcázott pénzszórás, láthatóan alkalmatlan a méhészeti ágazatban lévő problémák segítésére, és a terepjáró ennek lett a szimbóluma.
Senki nem kérte tőlük,hogy zsíros kenyeret egyenek, és egy pohár vizet igyanak elnökségi üléseken, és az össznépi szeánszokon.
De azért a pizzafutár is sűrűn megfordult az OMME "Hivatalban", valamint a repis költségek sem voltak gyengék.
Tart a vizsgálat (most már állítólag az OMME számláit is boncolgatják) és fogy a levegő.
Mi méhészek pedig csodálkozunk Vivaldi, hogy idáig jutottunk?
Képzeld el ha Mészárosék maradnak.
Még 4 évig papíron bebizonyították volna, hogy a Kft. nyereséges, Egyed Árpád pedig nem uszodát irányítana, hanem... és itt fejezem be hozzászólásomat.
Az OMME nem fog szétesni, támogatás lesz, ezt a választ kapta Bross Péter Brüsszelben.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1877 Dátum: 2016. Július 11. 17:34 »
Nem szoktam védekezni, meg személyeskedni se, kivéve, ha Csuja felidegesít.
 Egyébiránt meg még egy ember van akiről személyesen szoktam írni, ez pedig Bross. A többi nagy általánosságban van értve. Viszont azt sem mondanám, hogy te egyáltalán nem vagy benne abba a körbe akiknek ezt címeztem.

« Válasz #1878 Dátum: 2016. Július 11. 17:57 »
 "Itt strukturális alapos változtatásokra lenne szükség, mint az omme felépítésében, mint pedig a céljának meghatározásában. Ameddig erre még csak remény sincs, felesleges bárkinek bármit mondania."

Ebben neked nagyon igazad van!  Jelenleg az OMME-t szakmai szervezetnek tekintik sok meghatározó helyen és nem érdekképviseletnek!
Sajnos a tagság jó része is szakmai szervezetnek tartja az egyesületünket. Jó példa volt erre, hogy amikor a tagságomat megkérdeztem Gödöllőn, hogy ha a szükség úgy hozza ki jön velem együtt tüntetni az érdekeink megvédése céljából.
Döbbent csend és utána egy hang hogy erre majd akkor térjünk vissza.......
(A kérdést először Kollár Imre méhésztárs tette fel a budapesti gyűlésen, ahol hasonló lelkesedést tapasztaltunk és konstatáltuk, hogy legalább ketten azért leszünk....)

NA ezen kell legelőször változtatni.
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1879 Dátum: 2016. Július 14. 21:44 »
QUQURIQ !!!

Apropó!
Megérkezett már az OMME hivatalába az igazságügy állásfoglalása az összeférhetetlenségről???
Mert ugye a küldöttközgyűlési határozat az volt, hogy Dr. Mészáros László ex OMME elnök kérje meg az állásfoglalást!
Az OMME átvizsgálói jobb volna, ha megkeresnék a leiktatott kérelem levelezését! ::)
Ha pedig nincsen, úgy küldöttközgyűlési határozat ellenszegülésével etikai vizsgálatot kell indítani "ismeretlen " tettes ellen!

Kiskakas kérdezett! :o

« Válasz #1880 Dátum: 2016. Július 14. 21:55 »
Nem kell ehhez szakértő.
Saját maguk ismerik el az összeférhetetlenséget, amikor "érintettség" miatt nem szavaznak!
Erre számtalan példa van.
Szerintem teljesen ciki ez a helyzet, de van az a pénz, ami miatt úgy érzik nincs összeférhetetlenség.
Az a gáz, hogy magukról mondják ki, hogy nem összeférhetetlenek.
Bross egyszer megkérdezte Fekete Józseftől, hogy Horváth Gábor neked most a főnököd?
Érdekes szitu, csak gondoljátok végig!
Ugyan ez vonatkozik Lászlóffyra és Tóth Péterre is.
Elnökségi tagként Horváth Gábort utasítják, majd amikor szaktanácsadóira mennek, megfordul a felállás.
Kinek mi fordul ki ettől....
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 14. 22:00 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1881 Dátum: 2016. Július 14. 22:40 »
"Ha pedig nincsen, úgy küldöttközgyűlési határozat ellenszegülésével etikai vizsgálatot kell indítani "ismeretlen " tettes ellen!"

Szerintem nagyon is ismert a tettes, hiszen állítólag "felelős" beosztásban volt, ergó vállalnia kell a felelősséget.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1882 Dátum: 2016. Július 15. 07:13 »
                                In Memorian - ESTERHÁZY PÉTER-

Vannak , akik úgy fejezik be földi pályafutásukat, hogy örökre "itt maradnak" ! Ilyen igaz nagy magyar EMBER volt Eszterházy Péter is.   Nem búcsúztatom ŐT , csupán azt kívánom , hogy emlékezzünk mi méhészek  is      egyetemes emberi értékeire,tanításaira !   

Élete , munkássága, emberi qualitása  korunk egyik legnagyobb,legkiválóbb magyarjává emelte.
                                                        E. János

« Válasz #1883 Dátum: 2016. Július 15. 09:22 »
Biztos?

ÍGY GONDOZD A MAGYARODAT....... :'(

Szabó György

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1884 Dátum: 2016. Július 24. 22:18 »
QUQURIQ !!!

Állítólag, nagyon alapos a vizsgálat, azért tart sokáig, a dokumentumok is nehezen kerülnek elő. :o
Vajon miért?

Kiskakas

« Válasz #1885 Dátum: 2016. Július 25. 06:33 »
A dokumentumokért nem a hivatal a felelős, annak a vezetőjével együtt?

(Pl pénz átutalás Kft-be. Erről egy példánynak kell lenni az OMME-ba is.)

HA meg a Kft részéről nincsenek meg a papírok, az az ottani vezető anyagi felelősségét veti fel, hogy nem tartatott rendet a jól fizetett alkalmazottjával /alkalmazottaival.
Nem ezért lépett le de sürgősen?

Ellenőrző bizottság mit tesz a helyzet tisztázására?
Ilyen feltételek mellett hivatalukban maradhatnak-e az érintettek?

(Olvastam, hogy még levegőben lóg 3 havi tisztelet díj kifizetése.
2016.04.21   E/2016/5/8   OMME ELNÖKSÉG   Egy tartózkodással az Elnökség elfogadta Dr. Mészáros László részére a január, február, március hónapokra a tiszteletdíj megszavazását az őszi Küldöttgyűlésen év végi kifizetéssel.
Vajon lesz-e aki megszavazza neki a Kft-s ügyek után? (8 milliós nyereség.....)).
Szabó György

*

atya

• 1043
« Válasz #1886 Dátum: 2016. Július 25. 06:40 »
Ugyan már Ranger barátom!
Idézet
Ellenőrző bizottság mit tesz a helyzet tisztázására?
Ilyen feltételek mellett hivatalukban maradhatnak-e az érintettek?
Milyen kérdés ez?
Eddig sem tettek semmit, és szerintem ezután sem fognak tenni semmit sem. Vagy szerinted ez nem így van??
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1887 Dátum: 2016. Július 25. 06:54 »
Én még feltételezek dolgokat............a megelőlegezett bizalom megkíván ennyit!  ;D
Szabó György

*

atya

• 1043
« Válasz #1888 Dátum: 2016. Július 25. 07:04 »
Az ártatlanság vélelmét én is fent tartom míg ki nem derül a bűnösség!!
Szerinted milyen markáns változás következhet be, mikor az EB-ben, és az EtB-ban sem történt érdemi változás a személyeket illetően??  Ebben a tekintetben is, a most regnáló urak, tudnak mindent, hisz már tudták ezt tavaly és tavaly előtt is!!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1889 Dátum: 2016. Július 25. 07:18 »
Van erre is megoldás A4-es kivitelben.

Kíváncsi leszek hány lemondó nyilatkozat fog megszületni a következő Küldöttgyűlésig?  ;)
Szabó György