Kakaskukorékolás

• 4219 válasz
  • 1769549 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1500 Dátum: 2016. Február 14. 16:55 »
Megtalálja Ő a helyét, szerepét, nem érdemes rosszat mondani róla.

Ezt most nem értem...
Egyébként is tudna valaki valami rosszat mondani róla?
A lepényét csak olvasásból ismerem. A tavaly januári Méhészetben írja, hogy a saját lepényével etetett családjai olyan erősek lettek repcére, hogy már vadcseresznyén is átlagosan 8 kg pörgethető felesleget! adtak.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1501 Dátum: 2016. Február 14. 20:58 »
QUQURIQ !!!

Cserényi is biztosan indul a szakmai alelnöki posztért...
Dr. Hegedűs Dénessel "csörtézik"!
Szakmailag és emberileg Dénes győz, meggyőződésem!
Igaz, minden a küldötteken múlik!
Azt azért előre bocsátom, hogy Cserényi lecsúszása az IB-be, nem azt jelenti, hogy "Ő" automatikusan bekerült az IB-be!
A szakmai elnökhelyettesi poszt elvesztése a küldöttek bizalmatlanságát tükrözi!!!
Honnan gondolná bárki is, hagy a küldöttek IB tagnak meg szeretnék Cserényit?
Nem!
Az IB listán Cserényire újból szavazni kell!
Ott megint eldől, hogy a küldöttek szívesen látják-e a következő vezetésben!...
Ugyan ez vonatkozik Fekete Józsefre is és Lászlóffy Zsoltra is!

Kiskakas!

« Válasz #1502 Dátum: 2016. Február 18. 07:24 »
Új kifejezések az OMME életében.
Nézzük mik ezek, nem fontossági sorrendben.
Ellenzék, OMME Kontroll Csoport, Újkori szélhámosok, sarlatánok, kuruzslók, szakbarbárok, mindkét oldal, Bross párti, Cserényisták, Kuss doktor, Dr.Kuss, Kussman Úr, Don Cserényi, gatyatologató, szánalmasok, pofátlanok, bűnözők, bűnös galeri, félrebeszélnek, hazudnak, maffiózók, korruptak, lobbiérdeket szolgálnak,  árulók, gusztustalanok, kirekesztenek....
Nem folytatom.
Ezeket a szavakat, kifejezéseket nem a Büntetés Végrehajtási Intézmény jegyzőkönyveiből másoltam, hanem a Méhészklubról szemezgettem.
Véleményem szerint ez is jellemzi a kialakult helyzetet.
Így visszaolvasva kemények igazán az írások.
Az OMME történetében soha nem voltak ilyen nyílt kritikák, kemény szavak.
Akit, akiket tisztelnek, felnéznek rájuk, biztosan nem címkéznek fel ilyen jelzőkkel.
A közfeladat ellátásában részt venni nem azt jelenti, hogy belépőt kaptam a kiváltságosok klubjába.
Az egész közélet durvul.
Aki ezt nem tűri,megsértődik, bosszúért kiállt ne vállaljon funkciót.
Ennek az ellenszere,  úgy kell dolgozni, hogy ezekre a kifejezésekre ne szolgáljon majd rá az új csapat.
Ezeket kritikákat ilyen szavakkal kell lecserélni.
Alázat, szolgálat készség, tisztelet, tisztesség, becsület, közérdek, nyíltság, őszinteség, szakmaiság és akkor újra szárnyalni fog az egyesületünk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1503 Dátum: 2016. Február 18. 08:33 »
                                                          Attila ! 
Van kitartásod ! Aláhúzandó, hogy az értéktelenség ,igénytelenség demonstrálása azon céllal történt, hogy mindez kerülendő,csak azokat minősíti, akik kikreálták.
Az itt megjelenített kigyűjtés inkább a hangulatkeltés elemei, a düh egyfajta kifejeződése, mintsem a méhészekre jellemzőek. Ha azt is megnéznénk milyen szűk körtől származnak, akkor bizonyára kiderülne , hogy ez csekély számú tollnoktól származik. Ma sem tudni, hogy mit akarnak ők ! Nem tippelek, csupán egy keserű  következtetésre jutottam.
Ahányszor kértem/megfogalmaztam javaslatokat a szervezet jövőjét illetően , és kértem mondják meg mitől  jó a mostani vezetés...! Egyetlen reagálás sem érkezett.

Mottó:Beszélgetni kell, de csak javaslatokról,értékekről , a szervezetről .
A jövő egyik kíhívása, hogy az OMME kezelje a vitákat, alakítsa ki azok sajátos fórumait ! 

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1504 Dátum: 2016. Február 18. 13:49 »
Idézet
kértem mondják meg mitől  jó a mostani vezetés...! Egyetlen reagálás sem érkezett.

Ez látszólag nem kritika és a valóságban mégis kritika. És jó! Nagyon jó!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1505 Dátum: 2016. Február 18. 21:33 »
QUQURIQ !!!

Geddekas írja!

"Ez látszólag nem kritika és a valóságban mégis kritika".
Ez lehetne a nagy tarajúnak is a mottója!
Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy szegény OMME!
Oly szegényke volt, hogy nem tellett Neki semmire...
Egyszer aztán szép napra ébredt az OMME, gyűjthettek Neki a méhészek adójuk 1% -ából egy kis pénzecskét!
Teltek múltak az évek, és már szépen összejött egy kis pénz.
Az OMME akkori gondoskodói, vezetői nagy hangsúlyt fektettek az 1% reklámozására! Még szórólapok is készültek, az újságban is volt hirdetve. Vezetőink bölcsen kiötlötték, hogy téglajegyekkel pótoljuk ki a pénzecskénket!
Addig nyújtózkodtunk, amíg a takarónk ért!
...és lám a pénzecskénkből lett egy igazi méhészeti székház!
A Nagy vágy végre megvalósulhatott!
Most ezt a méhészeti vezetőnket várják vissza a méhészek!
Bross Pétert!
A jelen vezetés arra sem képes, hogy közölje velünk, hogy szükségét érzi -e még a méhészek adójuk 1 % -ának
Ezek, Ők!
Beleültek a készbe, már nem lényeg a lényeg, hogy közösen összefogjunk egy újabb célért!

A céltalan Kiskakas!

« Válasz #1506 Dátum: 2016. Február 19. 09:30 »
   Szent Györgyi Albert idézet  szerint ....

"Uram!
                                                                                                                                                                               Vezetőket választunk, hogy vezessenek minket,   
  S neked szolgákat adunk, Téged szolgáljanak.

De a vezetők nem Hozzád vezetnek,
Békét óhajtó, néma hangunkra nem figyelnek,
Hatalomtól megszálltan űznek emberre embert,
S a neked adott szolgák már nem nem Téged  szolgálnak,
A hatalmat szolgálják,és megáldják a fegyvert,
Amellyel kínoznak, ölnek a Te nevedben.

Isten  ! Oly vezetőket  adj,  akik a Te szolgáid,
Akik Hozzád vezetik ,békében vezetik
Az emberhez az embert. "

/az idézet" Klein Balázs,Klein Sándor: A szervezet lelke" c. könyvéből való (597. oldal) , Kiadó : EDGE 2000 Bp. 2006/
Az idézet önmagáért  beszél...nincs mit  kommentálni rajta...hozzáfűzni viszont igen .. sajnos aktuális.

« Válasz #1507 Dátum: 2016. Február 19. 10:04 »
      Sajnos itt tart a világ
   A méhésznek az a tulajdonsága , hogy jó megfigyelő , nyugodt , kicsit tud a méhek természetével azonosulni,és próbál eszerint élni . Próbál olyan közösséget alkotni mint a méheké ,ebbe a rohanó világban sok méhész ezt a példát nem tudja követni , nem tud azonosulni vele, nem veszi észre a másik méhész értékeit , érdekeit .Az ilyen méhész nem ennek a közösségnek az építő tagja , és sok esetben ez a probléma oka .A rangsor ne az legyen, hogy kinek mekkora a méhészete v milyen átlagot teljesít ,hanem milyen a közösséghez való hozzáállása .Lehetne még ragozni , aki érti érti, aki nem nem .

Albert

« Válasz #1508 Dátum: 2016. Február 19. 14:24 »
Mozes Albert,amirol On beszel,az egeszen a 90-es evekig tartott.De jo is volt...
Ma mar ott tartok,hogy igyekszem elkerulni a tobbi "meheszt".
A regi motorosok tudjak hogy mirol beszelek.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1509 Dátum: 2016. Február 20. 21:24 »
QUQURIQ !!!

Nem kell nagy ész, (jó a Kiskakasé is...), hogy Cserényinek csúfos vereséggel végződik az OMME-s pályafutása.
Mind ezt csak a stílusának, magatartásának, és az emberszeretetének köszönheti...
Attól még lehet jó méhész, otthon.
Mészáros is messze alul marad, mert a valós tények, messze elhaladnak mellette!...
Nem elég egy jó sűrű fésű a farzsebben, meg hiába is fésűkdik, a szakmai ellenszél mindig felborzolja a vékony hajszálait...
Még a ciklus végére sem jött rá, hogy a méhészek sűrű áradatával úszik szembe...
A jelen vezetés, már ott elvesztette az egész választást, amikor az OV alól kihúzták a talajt!!!
Azt gondolták, hogy az OV-val is úgy lehet bánni mint a KCS-val.
Jobb, ha tőlem tudják meg, az OV egy végtelenül érzékeny műszer!
Sűrűn kell olajozni az információkkal, tartani kell velük a jó kapcsolatot, ötleteket kell kérni Tőlük, ami meg is valósul...
De, kirekeszteni a döntéshozásból, és még alapszabályba is beerőltetni ügyvédi segédlettel, jó vaskos (saját) pénzen???
Na itt volt a Bukta, és még a lekvár is kimaradt belőle, had legyen jó fújtós a tagságnak!...
Ezt fogják a jelen vezetésnek értékelni egy menesztéssel!
Nincs ezzel semmi, az élet megy tovább....

A jövőt látó Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1510 Dátum: 2016. Február 21. 20:24 »
QUQURIQ !!!

Nemsokára olvashatjuk az jelöltek listáját!

Igaz, hogy így áradásban nagyon sok víz lefolyik még a Dunán!
Bízom azokban a jelenlegi (többfunkciós, státusz halmozó) vezetőkben, hogy nem hozzák az OMME-t, sem pedig a felettes szerveket abba a kínos helyzetbe, hogy újból indulnak a választáson...
Már túl sokan tudják, és egyre feljebb, hogy az összeférhetetlenség az EU nagy terített díszes asztalánál már csak a csontos tányérban van a helye...
Ki sem írom a nevüket, mert már előzőleg olvashattátok.
Ez így van rendjén, nem lehet valaki, vagy valakik saját maguk főnöke, sem beosztottja.
Pláne nem egy érdekvédelmi egyesületnél.
Ennyi beosztás?
Mi jut akkor a 13 000 többi tagnak??? :o

Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1511 Dátum: 2016. Február 23. 22:03 »
QUQURIQ !!!

Most kaptam egy telefont, hogy olvastam-e  Ludányi cikkét?
Mondtam, hogy még nem!
Azt mondta az illető, hogy késő van, ne is olvassam, mert nem fogok tudni elaludni!
Azért még is nekiláttam, így éjnek éjszakáján...
Hát, én nem is néztem ki többet Ludányiból...   

Kiskakas!                                                                                 

« Válasz #1512 Dátum: 2016. Február 23. 22:45 »
 :'( rém álom ....... :'( :'( :'( :'(

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1513 Dátum: 2016. Február 27. 19:21 »
QUQURIQ !!!

A 15 h. kezdődött Mészáros elnök úr kampányáról szeretne a klubunk egy kis ízelítőt kapni...
Aki végig hallgatta, pár soros hiteles információval lásson már el bennünket!

Köszönettel: Kiskakas!

« Válasz #1514 Dátum: 2016. Február 27. 19:27 »
No látod ezt én már nem vártam meg, mert feltételezem az OMME újságban leírottak irányvonalában indult el.
Szerintem ehhez józan ember nem nyújt jobbot, de még csak érdeklődést sem mutat ez irányba.
Bár nagy .. és ki tudja?

Üdv. jani bátya