Egy pár szót kell ejtenem dr. Lucuferről. Amit a küldöttgyűlésen elmondott magáról (az Országgyűlés Hivatalát vezette. 1988-ban nevezték ki erre a posztra.
Kedves Geddekas,
Az OMME politikamentes. Kérem bejegyzésed 3 mondatának, amiket fenn már nem is idéztem - admin általi törlését.
EB ülések
Gyerekek, ne legyetek hisztisek: Ha nem ülésezik az EB az a baj, miért nem ellenőriz. Ha meg ülésezik, akkor meg minek ennyit?
A költségek tényleg sokak. Ezért is javasoltam a küldöttgyűlésnek, hogy az EB ülhessen össze videokonferencia keretében. De még azt sem engedtétek meg, hogy elmondjam, nem a 400 fős küldöttgyűlésre akartam ezt a lehetőséget megteremteni, hanem a 11 fős elnökség, az Etikai Bizottság és az EB részére. Lesöpörtétek, 80 százalék csak a személyes részvételt tartotta megfelelőnek. Az internet korában mindenki bejelentkezik a gépén a konferencia weboldalán, bejelöli, hogy melyik konferencia, aztán hajrá.
A többi találgatáshoz. Én nem tudom, hogy hányan voltak ott, de szerintem nem négyen.
A hírekről:
- 2014 decemberében az EB munkatervéhez készítettem szigorúan bizalmas munkaanyagot. Ez nem ítélet volt, ami bárkit bármiben is elmarasztalt, hanem kérdések, amelyek vizsgálatát az EB részére javasoltam.
- A szigorúan bizalmas munkaanyagot valaki valakiknek lemásolta és kiosztotta. Én senkinek nem adtam oda.
- 2014 decemberében az EB elnöke összehívott egy EB ülést, hogy a kérdéses javaslatokat egyenként megvizsgálhassuk.
- 2014 januárjában összeült az ülés. Az én anyagon nem került sorra.
- Tegnap én nem vettem részt az EB ülésén. Fáskerti EB elnök telefonon két dologra hatalmazott fel, az egyik az, hogy a Fekete-fehéren tájékoztassam a méhészeket.
Amikor megkapom az ülés jegyzőkönyvét, akkor kiderül, hogy mely kérdéseket vizsgálja majd az EB, mely kérdések azok, amelyeket nem tud saját maga eldönteni, és szakértőt kell hívnia. (Ma már olyan sok jogszabály együttállását kellene fejből tudni, hogy nincs ember, aki mindet tudná.- lásd egyesület egyszerű esete, Attilának is mennyi idő kellett.)
Az EB feladata a törvényes működés helyreállítása. Azaz, ha valami nem felel meg a törvénynek, vagy az alapszabálynak, akkor elérni azt, hogy a törvénye működés helyreálljon. (Ehhez háromféle eszköze van, jelzés a vezetőknek, küldöttgyűlési napirend rendes vagy rendkívüli küldöttgyűlésen, hatóság).
Az első kettőt többször kimerítette az EB. (Többször meg nem tett semmit, de mint látni fogjuk, nem is egyszerű.)
A szavazáson alapuló működő rendszerek alapeleme a szavazatszerző technikák alkalmazása. Az EB nem tudott annyi szavazatot szerezni, hogy az Összeférhetetlenség kérdéskörében a küldöttgyűlés az EB-nek adjon igazat. Az előterjesztő elnöknek adott igazat.
Magyarul a küldöttgyűlés megbízta a független EB-t, hogy érdekében ellenőrizze a vezető szervek működését, majd lesöpörte a véleményét.
Olyan ez, mint amikor rábízom a házam egy őrző védő szolgálatra. Aztán amikor az őrző-védő jelez, hogy Gond van, betörés, beavatkozzunk-e, akkor a tulaj így válaszol: Ugyan má, ne tegyetek semmit, hadd vigyék, amit csak akarnak, a legfontosabb, hogy a szomszéd mit gondol, hangos szó ne essék!!!
KRJ