Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743634 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1080 Dátum: 2015. Január 18. 21:05 »
QUQURIQ!!!

Egyszer volt, hol nem volt, volt minap egy EB ülés…
Ennek az EB ülésnek vannak EB tagjai…
Az EB tagjai között megjelentek a kakukktojások, nekem IB, Nekik vezetőségi tagok.
Persze nem mind, csak a mindent szeretni tudók…
A szeretni tudókat, meg sokan nem szeretik…
Ez így van egyensúlyban!
A szeretni tudók, meg szeretnek ordítani, ha nem úgy szeretik őket, ahogyan szeretnék…
Ettől lesz a karika kerek!

Gyorsan mesélem tovább, mert véletlenül gyorsan elgurul a karikám!

Az EB nagy mestere, számon kérte a Kft ügyvezető bácsiját, hogy meséljen már egy kicsit a Kft eddigi nyereségéről…
Nagy magabiztossággal az ügyvezető rávágta. hogy ötszáz ezer!
EB nagymester kérdi?
És az ügyvezető és az alkalmazott járulékai?
Ja!
-   akkor háromszázezer! (mondta az ügyvezető)
És az OMME üvegeket forgalmazói jutaléka?
Ja!
-   akkor ötvenezer!
Így lesz az OMME Kft ötszázezer forintos nyereségéből ötvenezer forintos nyereség…
De ha tovább vakargatnánk, hogy a Kft ügyvezetője Nagyatádról milyen pénzen utazik az OMME központjába, vagy, hogy hol, és min fénymásol?
A kiskakas összecsapná a szárnyacskáit, ha legalább „0” szaldósra kijönne az OMME Kft szuper produkciója!
Lassan egy éves szülinapját ünnepelheti az OMME Kft!
Vajon a nyereségből jut-e egy középkategóriás restiben rendelt lúdláb tortára?

Az édes csőrű Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 18. 21:22 írta kiskakas »

« Válasz #1081 Dátum: 2015. Január 18. 21:36 »
Kiskakas!
Ezt kérdezed:
"Vajon a nyereségből jut-e egy középkategóriás restiben rendelt lúdláb tortára?"
Ezt nem tudni, de új autóra futotta. :P
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1082 Dátum: 2015. Január 18. 22:09 »
QUQURIQ!!!

Új autóra???
Mi a manó!

Nyugdíjaztatom is magam, hogy én erről semmit sem tudtam…
Pedig, igyekszem, csak a Tyúkanyó nagyon igénybe vesz…
Így aztán néha megszédülök, meg még a lábaimban is inamba száll a bátorság…
Bátorság nélkül meg nem áll fel a tarajam…
Azért remélem, hogy nem devizahitelre vették?
Mert ha igen, lehet, hogy a kakasgatyám is lecsúszik…
Bízom a körültekintő bölcsességükben…

A Bizakodó Kiska KAS!

« Válasz #1083 Dátum: 2015. Január 19. 10:05 »
Nekem ez nagyon nem kerek így.   :-[
Az üzleti év végén a vállalkozásoknak beszámolókészítési kötelezettsége van. Ennek módja eléggé alaposan le van szabályozva a számviteli törvényben. Azért ez már nem a kockás papírlapos történet... Ha ez a párbeszéd valóban így zajlott le,akkor sem a kérdező,sem a válaszadó nincs a helyzet magaslatán. (Egyébként szívesen elcsevegnék azzal a könyvelővel,aki  itthon 200 000-ből kihozza több alkalmazott  éves járulékterheit.)  :)
Valami ilyesmit szerintem kellett kapni a bácsinak...ebből olyan piszok egyszerű lenne válaszolni.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1084 Dátum: 2015. Január 20. 20:39 »
QUQURIQ!!!

Mi a Manó!

OMME – Elnökségi ülés
 2015-01-15
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület soron következő Elnökségi ülésére 2015. január 29-én 10.00 órakor kerül sor.
Az ülés helyszíne: OMME Hivatala (1094 Budapest, Viola u. 50. tárgyalóterem).
OMME ügyvezetés

Kiskakas szerint meg, még, IB, vagy nem???
Szerintetek elfogadta a bíróság az OMME új alapszabályát???
Egyszerű a kérdés régi IB, régi IB-tagok!
Mert!
IB tagoknak lettek választva!
Igen, – nem – tartózkodás! (mi küldöttek szavaztuk meg Őket (de minek))
Erről jegyzőkönyv is készült…
Elnökségnek senki nem lett megválasztva!
Hol van a jegyzőkönyv róla, ki hitelesítette?
Igen, nem, tartózkodik…
Na, ilyet szeretne látni az a szép nagytarajú!
Tehát, ahogy megérkezik az új alapszabály a bíróságról, új választást kell kiírni!!!
Elfáradtak szegények!

Jut eszembe!
Téli konferencia!
Elnökünk közel három órán át kábította a méhész testvéreket…
A végén amikor kijöttünk, egymástó kérdezgettük, hogy mi is volt ez a nagy zagyvaság?
Annyit azért megtudtunk, hogy a Kft erősen dübörög, és szenzációs üzletkötés történt…
Cukorgyár OMME Kft szerződés, 167 Ft /kg cukor ár!
Mindenki röhögött, mert bárhol lehet már kapni 155 Ft/kg áron répacukrot.
Ősszel számlásan láttam répacukrot kiszállítva 148 Ft/kg áron, igaz csak 10 q feletti ár volt ez!
OMME üveg áremelés, OMME cukor áremelés…
Ja!
Mi tartsuk el, saját befektetési pénzünkön a Kft alkalmazottait???

Jó vásárlást a szuper olcsó cukorból…

A cukorbajos Kiskakas
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 20. 22:42 írta kiskakas »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1085 Dátum: 2015. Január 23. 20:45 »
QUQURIQ!!!

Mekkora lehet a baj az OMME vezetésében, és a Kft körül, ha az EB elnöke, Fáskerti László a saját EB tagja hivatalos levelére sem válaszolt!
Nem méltatta arra sem, hogy a felderített hibákat megbeszéljék!
Ezért ez az EB-tag ma a rendkívüli EB-n nem jelent meg!
Ez az EB tag 37 oldalon kifogásolta az OMME vezetés döntéseit.
Mert Ő így tisztára moshatta magát, hogy a felellőségre vonáskor ne legyen támadható…
Vajon mik lehetnek a hátérben???
Ma kellett volna az Etikai Bizottsági tag által leírt kifogásokat tárgyalni az EB-n!
Ebben a hivatalos beadványban bírálta az Etikai Bizottsági tag,  Dr. Mészáros László OMME elnök által elkövetett, közgyűlés félrevezetése, feladatköre el nem végzése, és az OMME közhasznúság elvesztése  miatt igen nagy anyagi károkozás vétségét.
Az egy héttel ezelőtti EB ülésen véletlenül nem volt erre idő!

„Itt az idő most vagy soha”!...

Az ellenőrzésé a legnagyobb a felelősség, az EB elnöké!
Ezután sereghajtóként az Etikai Bizottság elnökéért!
Tűrhetetlen, hogy pár ember, felelőtlenül vezet egy 12 000 fős civil szervezetet!
Ki tudja megmondani, hogy minek választunk Ellenőrző Bizottságot és elnökét, ha nem végzi a dolgát, nem tárja fel az állami szerveknek a visszaéléseket, elkendőzéseket, csak asszisztál?
Minek kell még történnie, hogy valaki megelégelje az ámokfutást?

Csak egy Kiskakas, aki az igazság leveséből ivott!

« Válasz #1086 Dátum: 2015. Január 23. 21:48 »
Kiskakas!

Nem tudom miről beszélgetett az EB elnöke és a három EB tag.
Kriminális, ez a tehetetlenségük.
Ha így folytatják valamelyik szaftos napilap is rákap a témára.
Simán sorozatot lehet írni ebből a történetből.
Riportalanyok vannak, a siker nem kétséges.
Ha az EB nem végzi a dolgát elkerülhetetlen lesz a nyilvánosság erejével kikényszerítenünk a szabályos működést.
Lassan minden kártya elfogy ebben a játékban. Az OMME elnöke többet fog tárgyalásra járni mint a központba?
És még mindig nem értik meg, hogy ez a "csőcselék" nép semmi mást nem akar, csak a szabályos működést.
Meg sem kísérelték egyszer sem megkérdezni valamelyikünket, hogy mi a bajunk, üljünk le.
Kidobnak és kész. Ez a tárgyalás alapja.
Kérjek engedélyt az irtok betekintésére. Vicc.
A saját egyesületemben ahová 31 éve most már ketten is feleségemmel, tagdíjat fizetek?
A méhészközösség pénze nem játék. Itt Petrus Lajos etikai bizottsági tag beadványára gondolok. Ennek tartalma hamarosan felkerül ide, ha az EB nem hoz megnyugtató határozatot. A rengeteg hiábavaló EB ülés is irritáló.
Az OMME 30 éves működése alatt nem volt annyi EB ülés mint az utóbbi egy évben. Minek mennek haza?
NON STOP EB. Akkor sem derülne ki semmi, mert Körmendy beadványát nem hozzák nyilvánosságra.
Az is beszédes, hogy három EB tag nem írta alá a közös felelősségvállalási és a tisztséget elfogadó nyilatkozatot.
Akkor, hogy működhet jogszerűen az EB? Erre egyszerű a válasz. A régi alapszabály szerint ez nem kellett.!!!!
Tehát akiknek ellenőrizni kéne azok is tudják, hogy a régi alapszabályunk hatályos, de már az új szerint engedélyezik az Elnökségi Üléseket?
Van itt furcsaság bőven. A legpikánsabb továbbra is az OMME "gondosan" előkészített KFT-je, amely potom 60 fillért ad a Piroda KFT-nek az üvegenként. Arra leszek kíváncsi mi lett a 2 FT-okkal? Így is nyereséges a KFT?
Én nem vagyok pénzügyi-gazdasági szakember. De egy perc alatt annyi kínos kérdést tudok feltenni, hogy abba belepúposodnak.
A KFT. papír alapú előkészítése az OMME ügyvezetőjének munkája.
Addig éjt nappallá téve dolgozott rajta amíg az OMME vezérkar dőzsölt a Kijevi Apimondián a pénzünkön.
Abból a méhészeknek semmi haszna nem származott, még egy szakcikkre sem futotta.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 23. 21:58 írta Nagyernyei Attila »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1087 Dátum: 2015. Január 23. 22:44 »
QUQURIQ!!!

Ma megint fel kellett repülnöm egy kicsit, mert a Viola utcában jobban esett az eső mint máshol…
Gondoltam egyet és begyújtottam a jobb első és a bal első turbináimat…
Egy nagy nekifutással felemelkedtem, és irány az illatos Viola utca…
A vízszintes csillapítóimat egy kicsit megbuktattam előre, hogy süllyedésbe kezdjek….

Amint az OMME iroda ablakához értem, láttam ám a nagy kávézgatást…
Ki is volt a favorit vendég?
Hát az EB prominens tagjai, de igen hiányosan…

A Jelenléti ívet ahogy elnézegettem, láttam ám az aláírásokat:
Fáskerti László EB elnök
Ficzere Péter tag
Mészáros János tag
Kővágó úr is jelen volt.
És a többi tag?

A jelen urak, az ország leg különb részéről jönnek.
Érdekes, hogy ma nem született semmi féle döntés sem…
Akkor meg mi a fenének utazgatnak céltalanul a pénzeinken?
Hetente egy-egy út?
Az EB elnöke vajon hová fogja dugni ezeket a kifizetett útiköltségeket az éves beszámolóban?
Az OMME történetében ennyi pénz elb……va még soha nem volt mint az utóbbi két évben!
Pedig emlékeztek, hogy amikor Bross Pétert elüldözték, hogy habzott a szájuk, hogy mennyire gazdaságos az új vezetés? Még az égre is felírták!
Öntömjénezésből csillagos ötös!....
Ezt is kiírhatnák arra a csodálatos honlapjukra…
Új alapszabály = új választás = új vezetés= felejtés…

Garantálom, hogy mindenki menni fog, aki csak egy kicsit is élősködött az OMME vérén…

A Piócákat szerető Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1088 Dátum: 2015. Január 23. 23:14 »
Egy pár szót kell ejtenem dr. Lucuferről. Amit a küldöttgyűlésen elmondott magáról (az Országgyűlés Hivatalát vezette. 1988-ban nevezték ki erre a posztra. Ha jól emlékszem akkor a bizalmi pozíciókra az MSZMP Központi Bizottsága és az akkori titkosszolgálat jóváhagyása nélkülözhetetlen volt. És ezzel együtt túlélte a rendszerváltást sőt másfél kormányzati ciklust is.), abból kiderül, hogy nagyon politika közeli személyiség volt már a rendszerváltás előtt is. Ezt érdemes pontosan kiértékelni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1089 Dátum: 2015. Január 24. 09:17 »
Egy pár szót kell ejtenem dr. Lucuferről. Amit a küldöttgyűlésen elmondott magáról (az Országgyűlés Hivatalát vezette. 1988-ban nevezték ki erre a posztra.

Kedves Geddekas,

Az OMME politikamentes. Kérem bejegyzésed 3 mondatának, amiket fenn már nem is idéztem - admin általi törlését.

EB ülések

Gyerekek, ne legyetek hisztisek: Ha nem ülésezik az EB az a baj, miért nem ellenőriz. Ha meg ülésezik, akkor meg minek ennyit?

A költségek tényleg sokak. Ezért is javasoltam a küldöttgyűlésnek, hogy az EB ülhessen össze videokonferencia keretében. De még azt sem engedtétek meg, hogy elmondjam, nem a 400 fős küldöttgyűlésre akartam ezt a lehetőséget megteremteni, hanem a 11 fős elnökség, az Etikai Bizottság és az EB részére. Lesöpörtétek, 80 százalék csak a személyes részvételt tartotta megfelelőnek. Az internet korában mindenki bejelentkezik a gépén a konferencia weboldalán, bejelöli, hogy melyik konferencia, aztán hajrá.

A többi találgatáshoz. Én nem tudom, hogy hányan voltak ott, de szerintem nem  négyen.
A hírekről:
- 2014 decemberében az EB munkatervéhez készítettem szigorúan bizalmas munkaanyagot. Ez nem ítélet volt, ami bárkit bármiben is elmarasztalt, hanem kérdések, amelyek vizsgálatát az EB részére javasoltam.
- A szigorúan bizalmas munkaanyagot valaki valakiknek lemásolta és kiosztotta. Én senkinek nem adtam oda.
- 2014 decemberében az EB elnöke összehívott egy EB ülést, hogy a kérdéses javaslatokat egyenként megvizsgálhassuk.
- 2014 januárjában összeült az ülés. Az én anyagon nem került sorra.
- Tegnap én nem vettem részt az EB ülésén. Fáskerti EB elnök telefonon két dologra hatalmazott fel, az egyik az, hogy a Fekete-fehéren tájékoztassam a méhészeket.
Amikor megkapom az ülés jegyzőkönyvét, akkor kiderül, hogy mely kérdéseket vizsgálja majd az EB, mely kérdések azok, amelyeket nem tud saját maga eldönteni, és szakértőt kell hívnia. (Ma már olyan sok jogszabály együttállását kellene fejből tudni, hogy nincs ember, aki mindet tudná.- lásd egyesület egyszerű esete, Attilának is mennyi idő kellett.)

Az EB feladata a törvényes működés helyreállítása. Azaz, ha valami nem felel meg a törvénynek, vagy az alapszabálynak, akkor elérni azt, hogy a törvénye működés helyreálljon. (Ehhez háromféle eszköze van, jelzés a vezetőknek, küldöttgyűlési napirend rendes vagy rendkívüli küldöttgyűlésen, hatóság).

Az első kettőt többször kimerítette az EB. (Többször meg nem tett semmit, de mint látni fogjuk, nem is egyszerű.)

A szavazáson alapuló működő rendszerek alapeleme a szavazatszerző technikák alkalmazása. Az EB nem tudott annyi szavazatot szerezni, hogy az Összeférhetetlenség kérdéskörében a küldöttgyűlés az EB-nek adjon igazat. Az előterjesztő elnöknek adott igazat. 

Magyarul a küldöttgyűlés megbízta a független EB-t, hogy érdekében ellenőrizze a vezető szervek működését, majd lesöpörte a véleményét.

Olyan ez, mint amikor rábízom a házam egy őrző védő szolgálatra. Aztán amikor az őrző-védő jelez, hogy Gond van, betörés, beavatkozzunk-e, akkor a tulaj így válaszol: Ugyan má, ne tegyetek semmit, hadd vigyék, amit csak akarnak, a legfontosabb, hogy a szomszéd mit gondol, hangos szó ne essék!!!

KRJ
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1090 Dátum: 2015. Január 24. 14:03 »
Egy pillanatra álljon meg a menet kedves KRJ.
Az OMME - és általában az egyesületek - PÁRT politikától kell, hogy mentesek legyenek. Ezt írja a törvény.
DE
Politikaként nemcsak pártpolitika létezik, hanem szakma politika is és az OMME szakmapolitikát kellene csináljon, mégpedig jót. Jelenleg éppen az a legnagyobb probléma az OMME-val, hogy állami hivatal módjára üzemel és a mi érdekeink védelmében folytatott tevékenysége, tehát a szakma politikai tevékenysége több, mint erősen kifogásolható, erősen közelít a nullához.

Továbbá elemi személyiségi jogom van bizalmatlan lenni egy olyan ügyvéddel (merthogy az ügyvédi kapcsolat erőteljesen bizalmi kérdés) kapcsolatban, aki nem tartja magát távol a pártok politikájától. És ahhoz is jogom van, hogy ezt a bizalmatlanságomat a közösség érdekében, jelen esetben a méhészek közössége érdekében megosszam mással is, tehát felhívjam a figyelmét másnak is erre a nem éppen aprócska körülményre. Ugyanis csak ennek fényében érthető, hogy az ügyvédként egzisztáló Dr. Soós Tibor például az összeférhetetlenség ügyében a mi küldöttgyűlésünkön miért olyan szempontot emelt ki meggyőzőnek tűnő érvként, ami valójában az összeférhetetlenség tekintetében teljességgel irreleváns, közérthetően fogalmazva oda nem tartozó és védte vele az egyébként teljességgel védhetetlent. Hiszen az összeférhetetlenség éppen arról szól, hogy az adott személy az adott helyzetben a közösség közös érdekének okozhat hátrányt és ezért nem tölthet be bizonyos pozíciót.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1091 Dátum: 2015. Január 24. 19:57 »
QUQURIQ!!!

Minden olyan elmélkedés ami célt ér el, gondolati megvalósításnak nevezek!

Ilyen például az OMME - belüli összeférhetetlenség!
Igaz, hogy az „IB - EB” kézzel lábbal tiltakozik ellene, de azért a tények, még tények!
Az, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy bebizonyítsák, hogy az összeférhetetlenség nem is összeférhetetlenség, de akkor mi a fene?
Tegyük fel, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy a bíróság visszadobja az alapszabály tervezetet, mert nem szerepel benne az összeférhetetlenség tisztázása!
Jelen vezetés, mihez kezd magával???
Kit, kiket rúg, rúgnak ki a sok – sok státuszukból?
Szerintem a válogatást az érintett személyekre bízzák!
Sokan a pénzesebb megoldást fogják választani.
Ami jelen esetben a szaktanácsadás.
Mert ugye az új elfogadott alapszabállyal együtt jár a tisztújítás is!
Azt is nagyon jól tudja minden érintett személy, hogy nagyon kevés az esélyük, hogy bárkit is visszaválasztanának.
De ha még is megúszná valaki, szerintem az új csapatban igen rosszul érezné magát, a régi szemlélete miatt! Önként menekülne!
Mint szaktanácsadó a kollegák között is megbélyegzett lenne, mert már nem azok a szelek fújnának!
Elmaradna az ordítós stresszes szaki értekezletek, végre mindenki jól érezhetné magát!
Mernének a szakik újra nevetni…
A fekália kavarók meg vagy beilleszkednének, vagy elhúznának! (önként)
Kell ezekről a dolgokról beszélnünk, mert vagy az új alapszabály miatt vagy a közelgő egy év eltelte miatt búcsút kell fájó szívvel mondanunk a szeretett vezetőinktől!
A hátrahagyott ganét meg nehéz lesz kitisztítani?
Addig, amíg az OMME alapszabályában az összeférhetetlenségnek törvényt ad a tagság, mindig lesznek visszaélések.
Ennek kell közösen végét vetnünk, vagy a bíróság által, vagy a küldötteink által a tisztújításkor!!!

Az összeférhetetlen Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1092 Dátum: 2015. Január 27. 18:07 »
QUQURIQ!!!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kapzsi Kft!

Arra specializálódott, hogy hogyan is tudja a méhészeket jó alaposan megsarcolni.
Mert ugye míg nem volt Kft, olcsóbb volt az OMME – s üvegek ára, lehetett is folyamatosan mindig kapni, főleg karácsony előtt! A gyár vezetőivel is nagyon jó volt a kapcsolat! (bezzeg most)…..
A Kft másik nagy szemfény vesztése a cukor jó drága eladása a méhészeknek!
167 ft brutó ár az ár!
Íme egy másik ár!
Kedves Méhészek!
Cégünk szadai (Gödöllő mellett) telephelyén akciós áron kínál folyamatos raktárkészletről Méhészeknek Lengyel és Francia gyártmányú 25kg-os, papírzsákos kiszerelésű kristálycukrot.
Kristálycukor 25kg raklapos ára:  125 Ft+ÁFA/kg  (bruttó 158,75 Ft/kg)
Szállításban Pest megyében esetlegesen tudunk segíteni.
Elérhetőségünk: Karina-Pack Kft. / Szada, Ipari Park 11. (Arzenál áruházzal szemben)
Tel.: 0630 938 00 66.
"Igaz, ennél is még létezi olcsóbb cukor ár"!
Az 50 kg zsákokat meg emelgesse a Kft ügyvezetője Enyed Árpád! (jó üzletkötés volt)!
A két cég közötti különbség 8,25 Ft
Egy 200 családos méhészetben ez az árkülönbség kb. 28 000 ft + OMME  emelt tagdíj!
És még ez az ár, nem az az ár, mivel most jönnek a viszont forgalmazók is!
„Az üvegforgalmazáshoz hasonlóan várjuk továbbértékesítő partnerek jelentkezését is.” OMME honlap!
Felteszi a kérdést az  OMME vezetésének a Kiskakas?
Mit ártottak a méhészek az OMME vezetésének, hogy ennyi bőrt akarnak lehúzni rólunk???
Szívatnak üvegekkel, megvetették velünk az „ingyen újságot”, most meg elhúzzák előttünk a cukros madzagot!
Nem elég a négy rossz év, még a maradék kis pénzünket is kinézik a zsebünkből!
Ez aztán a nagy érdek képviselet!
Ja persze, hát a maguk érdekeit képviseli ez a díszes társulat!
Na, ide figyeljetek Szemfényvesztők!

Egy szer volt hol nem volt, volt egyszer egy méhész érdek képviselet egyesület valamikor réges rég!
Ők elintézték a kormányuknál, hogy a méhészek kapjanak nagyon kedvezményes cukrot, jóval a piaci ár alatt! Igaz a cukorba homok volt keverve, hogy ne lehessen másra felhasználni.
Na, barátaim! Ezt várná, vagy valami hasonlót az a nagyhangú, szép fényes tollú nagy tarajú kapirgálós Kiskakas!
Kössétek fel a gatyát, mert már egyszer leesett…
Jó volna valami komolyat is csinálni, amit a tagdíj fizető méhésztársadalom is hasznosíthatna!
Ez eddig nagy nulllla!

Kedvencetek a Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1093 Dátum: 2015. Január 27. 19:19 »
QUQURIQ!!!

Engem csak az olcsó dolgok érdekelnek. Azért azt ki fogom nyomozni, hogy az OMME Kft ménnyiért veszi, és mennyivel húzzák le a magyar méhészeket!

Üdv. Kiskakas!

« Válasz #1094 Dátum: 2015. Január 27. 19:39 »
Sziasztok!
Én mindig szorgalmaztam, hogy a méhek takarmányát, a kristálycukrot próbáljuk meg valamilyen diszkrét módon beszerezni. Ez most sikerült. Mindenki arról beszél, hogy már Kaposváron gyártják a mézet.
A kiszállítók, beszállítók, forgalmazók, kereskedők mindenki. Minél több ember kerül bele ebbe a képbe, annál nehezebben mossuk le magunkról azt, hogy itt szervezett mézhamisítás folyik. Akik nem értenek a méhészkedéshez, és nem tudják, hogy a technológia része a serkentés, valamint az őszi feletetés, csak a rosszmájúságukat fokozzuk. Van, volt megoldás, de arról az OMME urai hallani sem akarnak. Kapkodnak, mert a Kft-jüknek is kéne már valamit produkálni, mert akkor minek csinálták ha nincs dolga.
Szörnyű egy társaság az biztos. Ennyi pénzért a kutyának sem kell a cukor, nemhogy a méheknek.
A 25 kg-os zsákok sokkal kíméletesebbek, arról nem beszélve hogy sok méhészfeleség is elbánik ezzel.
Az 50Kg-os zsákok fiatal, kemény legényeknek valók, olyanok mint akik ezt az újabb borzalmat kieszelték.
Az biztos, hogy Kft-nek van rajta bőven haszna. Állítólag ez a Kft. a méhészeké. Én most azt érzem, hogy ez valakiké, ez egy magánvállalkozás, a mi pénzünkön. Ha a méhészek érdekében tenne valamit a Kft, akkor az üveg is olcsóbb lett volna, nem drágább! A cukorral is így jártunk. Tiszta hülyének néznek minket?
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 27. 21:05 írta Nagyernyei Attila »