Sziasztok!
A több mint 80.000 kattintás a különböző témákban, arra enged következtetni, hogy sokan olvassák írásainkat.
Ha marhaságok sokaságát sorolgatnánk itt fel, biztosan ránk se nézne senki.
Ez az oldal, egy tényfeltáró, oknyomozó hírportál lett.
Tegnap felhívott Hahn Mihály, és közölte velem, hogy nem hangzott el a teremben olyan, ami arra utalna, hogy az önálló egyesületektől megvonják a támogatást, ezt Fekete József alelnök is megerősítette.
A többi része úgy van ahogy kiskakas pontosította.
Ebből is látszik amit tegnap már leírtam, és akkor úgy gondoltam a témát lezártam.
A MMNP által nyújtott támogatás alanyi jogon jár, tehát nem adható, mert az pofapénz lenne, hanem jár!
Minden OMME tagnak joga, hogy a támogatáshoz hozzáférjen, a keretösszeg kimerüléséig.
Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy az OMME "csak" egy igazolást állít ki a tagságunkról, és a támogatási igényünket továbbítja az MVH-hoz. Ezt az OMME megakadályozni nem tudja, annyi a feladata csupán a szaktanácsadóknak, hogy egy előszűrő szerepet töltsenek be.
Ezt sokan megtapasztalhatták, ha nem jó egy számla, hiányos a kitöltés stb. általában a szaktanácsadó keresi, vagy az OMME központból az ügyintézők a méhészt, a hiba korrigálása miatt.
Az OMME-nak semmilyen lehetősége nincs a feltételeknek megfelelő méhészektől megvonni a támogatást, de egy választási kampányban riogatásra praktikus. Ez lett egy kicsit kiszínezve.
Ennyi történt csupán, részemről ez a téma lezárva.
Néhányan kifogásolják a kemény megfogalmazásokat.
Én ebben semmi gondot nem látok, hiszen zászlónkra is ez van írva.
A méhészeti közéletről Feketén-Fehéren, tabuk nélkül.
Ebbe nem fér bele a talán, lehetséges, apró csúsztatás, valótlanság,olyan mintha, utána kell néznem, cimbi, komám, pusszantalak és még sorolhatnám.
Nálunk a valótlanság a hazugság.
A cimbi az barát.
Utána kell néznem, azt jelenti hogy nem tudja, alkalmatlan.
Mindenki maga döntse el, hogy a mézes-mázos puncsolós szöveget cumizza be, vagy a szókimondó, hiteles egyenes beszédet.
Itt nincs cenzúra, hacsak nem trágár vagy személyeskedő az írás, de azt eddig is töröltük.
Hála az égnek egy kezemen megtudom számolni az általam törölt írásokat.
Csak így tovább Méhészklub.
Nagyernyei Attila