Kakaskukorékolás

• 4213 válasz
  • 1753555 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #825 Dátum: 2014. December 04. 23:32 »
Kiskakas!

Hála a búza cipónak,ahogy nagybátyám mondaná !
Köszönöm a válaszod.
Most már tudok majd aludni.

Csányi Antal

« Válasz #826 Dátum: 2014. December 05. 07:17 »
Sziasztok!

A több mint 80.000 kattintás a különböző témákban, arra enged következtetni, hogy sokan olvassák írásainkat.
Ha marhaságok sokaságát sorolgatnánk itt fel, biztosan ránk se nézne senki.
Ez az oldal, egy tényfeltáró, oknyomozó hírportál lett.
Tegnap felhívott Hahn Mihály, és közölte velem, hogy nem hangzott el a teremben olyan, ami arra utalna, hogy az önálló egyesületektől megvonják a támogatást, ezt Fekete József alelnök is megerősítette.
A többi része úgy van ahogy kiskakas pontosította.
Ebből is látszik amit tegnap már leírtam, és akkor úgy gondoltam a témát lezártam.
A MMNP által nyújtott támogatás alanyi jogon jár, tehát nem adható, mert az pofapénz lenne, hanem jár!
Minden OMME tagnak joga, hogy a támogatáshoz hozzáférjen, a keretösszeg kimerüléséig.
Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy az OMME "csak" egy igazolást állít ki a tagságunkról, és a támogatási igényünket továbbítja az MVH-hoz. Ezt az OMME megakadályozni nem tudja, annyi a feladata csupán a szaktanácsadóknak, hogy egy előszűrő szerepet töltsenek be.
Ezt sokan megtapasztalhatták, ha nem jó egy számla, hiányos a kitöltés stb. általában a szaktanácsadó keresi, vagy az OMME központból az ügyintézők a méhészt, a hiba korrigálása miatt.
Az OMME-nak semmilyen lehetősége nincs a feltételeknek megfelelő méhészektől megvonni a támogatást, de egy választási kampányban riogatásra praktikus. Ez lett egy kicsit kiszínezve.
Ennyi történt csupán, részemről ez a téma lezárva.
Néhányan kifogásolják a kemény megfogalmazásokat.
Én ebben semmi gondot nem látok, hiszen zászlónkra is ez van írva.
A méhészeti közéletről Feketén-Fehéren, tabuk nélkül.
Ebbe nem fér bele a talán, lehetséges, apró csúsztatás, valótlanság,olyan mintha, utána kell néznem, cimbi, komám, pusszantalak és még sorolhatnám.
Nálunk a valótlanság a hazugság.
A cimbi az barát.
Utána kell néznem, azt jelenti hogy nem tudja, alkalmatlan.
Mindenki maga döntse el, hogy a mézes-mázos puncsolós szöveget cumizza be, vagy a szókimondó, hiteles egyenes beszédet.
Itt nincs cenzúra, hacsak nem trágár vagy személyeskedő az írás, de azt eddig is töröltük.
Hála az égnek egy kezemen megtudom számolni az általam törölt írásokat.
Csak így tovább Méhészklub.

Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2014. December 05. 08:29 írta Nagyernyei Attila »

*

irido

• 488
« Válasz #827 Dátum: 2014. December 05. 09:44 »
A megegyezés alatt én alapvetően a kizárásra vonatkozó passzusok alkalmazását illetően gondolok.

Idézet
Kizárásra az Egyesület Etikai-Fegyelmi Szabályzata szerint, a tagnak jogszabályt, az
egyesület alapszabályát vagy küldöttgyűlési határozatát súlyosan vagy ismételten sértő
magatartása esetén Egyesület érdekeinek súlyos megsértése esetén kerülhet sor.
Nem arra gondolok, hogy mi hangzik el a kampányban. Küldöttgyűlési határozatot súlyosan sértő magatartás miatti kizárás alapvetően nem lenne lehetséges akkor, ha az MMNP feltétele az OMME tagság. Ebben kellene megegyezni, hogy ellenzéki magatartás miatt nem lehetséges kizárás. Ezt látom veszélynek, amennyiben ez a végleges szövege az új alapszabálynak.
A szervezeti élettel kapcsolatos kritikai észrevételeket illetően a magam részéről teljesen semleges, apolitikus magatartást tanúsítottam eddig is, eztán is így lesz részemről. Ez nem azt jelenti, hogy ellenezném a jogos kritikát. Inkább annak a megítélése, hogy mi a jogos kritika okozhat gondot. Ettől FF ez a fórum, és nem zöld. Szerintem amott nagyon bölcs döntés volt az, hogy nem folyik bele ilyen vitákba, mert nem arra alakult. Ez pedig elsősorban arra alakult, hogy felszínre hozzon közérdekű dolgokat. Ezzel semmi baj nincsen. Szakmai dolgokban azonban én is megfogalmazok kritikát. Amikor azt írom, hogy nincs forradalmi hangulat, az nem azt jelenti, hogy nem is lesz. Amikor azt írom, hogy romokon új élet fog nyílni, akkor azt úgy gondolom, hogy lesznek romok. Csakis és kizárólag szakmai okok miatt. A Tóth Péter -féle cikket, melyet ősszel írt az ingyenes újságban, érdekes módon senki nem kritizálta. Elképesztőnek tartom azt, hogy az amitráz kérdést áttolja az engedélyezett készítményt gyártók felé. Ahelyett, hogy legalább költői kérdésként feltenné a cikkben azt, hogy ellentétben azzal az állítással, hogy amitrázra sosem fog rezisztencia kialakulni, most vajon annak látjuk-e a jeleit? Felelősségteljesen ki merem állítani, hogy igen. Lehet, hogy tartósan megmarad ezen  a szinten a tolerancia, és nem lesz teljesen hatástalan, de a méhészközösségnek ennél sokkal pontosabb információkra lenne szüksége. Miként alakul évről-évre a tolerancia ,romlik-e a hatékonyság konkrét mérések alapján országos területi, de még inkább méhészeti technológiai szempontok szerint rendezve, értem ez alatt a vándorlással érintett és nem érintett méhészetek hatékonysági eredményeit, ha egyáltalán létezik vándorlással nem érintett állomány az országban. Több év távlatában biztosan nem. Rosszabb hatékonyságú szerrel fiasításos időben nem lehet megóvni a méhállományt atka ellen. Ez van veszélyben a szintetikus kémiai szerek esetében. Lehet még a fluvaniláthoz nyúlni, de a 90-es években 6-8 év alatt tolerancia alakult ki ellene (ami a tartós hordozót érintette, hiszen úgy tűnik, hogy ezek nem képesek elegendő hatóanyagszintet biztosítani elegendő ideig a kaptárban). Egymás mellett használva az amitrázt és a fluvanilátot nagyon komoly veszélye van annak, hogy egyik szer sem lesz használható, akár három éven belül, hiszen fluvanilát esetében egy korábban már megszerzett tolerancia újbóli megjelenéséhez már feltételezhetően nem kell annyi idő. A természetes kémiai szerek (oxálsav, hangyasav, tejsav, illóolajok) használatának van olyan megbízható, kidolgozott technológiája a nyári időszakra, mely képes megvédeni az ország méhállományát? Nem az ezzel kapcsolatos felmérő vizsgálatokat kellene elkezdeni, amikor még nincs késő ? Én nem látom problémának sem az OMME saját méhesét, ahol ezeknek a vizsgálatoknak egy részét el lehetne végezni, sem az Isuzut. A technológiai-monitoring program hiányát látom problémának. Amikor Jenő azt írja, hogy jövőre  az idei termelő állomány negyven százaléka lesz, akkor erre hányan figyeltek fel ? Hiú ábránd azt gondolni, hogy majd pár éven belül ismét 100 százalék lesz. Persze nem is biztos, hogy ez egy kívánatos állapot. Egy azonban biztos: akkor lesz forradalmi hangulat, ha a szám tíz alá esik.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #828 Dátum: 2014. December 05. 11:45 »
Ha a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alanyi jogon jár, akkor szerintetek ki lehet zárni egyáltalán bárkit az OMME-ból? 
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

irido

• 488
« Válasz #829 Dátum: 2014. December 05. 12:34 »
Pontosan erről beszélek. Szerintem nem! Pontosabban ha jogszabályt sért, ha veszélyezteti magatartásával mások méheinek egészségét, akkor igen. De olyan ügyben történő kizárás, amely nincs összefüggésben a Nemzeti Program által is támogatott célokkal, azt a veszélyt hordozhatja, hogy megkérdőjeleződik az OMME tagság feltétele az MMNP támogatáshoz való jutásban. Hiszen az alanyi jogától fosztja meg annak ellenére, hogy egyébként megfelel a támogatás feltételeinek.

« Válasz #830 Dátum: 2014. December 05. 14:15 »
Én nem vagyok méhész politikus, ezért nem biztos, hogy úgy vannak a dolgok amiként gondolom, de hátha mégis. Joghoz annyit sem értek mint a többfokozatú termonukleáris magfúzióhoz. Tehát ne vegyétek komoly ténynek amit írok, csak véleménynek. Az meg aztán olyan amilyen.
Szerintem nem az a magasabb "adu", amely szerint a támogatás alanyi jogon jár. Hiába jár, ha egy feltételnek nem felel meg a személy, még pedig egy igen fontos feltételnek, amely úgy szól valahogyan: melyik tagszervezetnél fizette be a tagdíjat a méhész. Már pedig ha ki van zárva, akkor nem tudja ezt megtenni. Viszont van kiskapu. Következő évben az akárkije lesz omme tag, aztán az ő nevében megy végbe a procedúra. Érthető, azt hiszem. Szerintem nem éppen jó a rendszer, de nem a mai vezetés szüntette meg az MT-t. (Azoknak írom, akik nem méhészkedtek 2004 előtt, mert akkor a Méz Terméktanács is igazolhatta a tagsági viszonyt ...), viszont így minden méhész OMME tag lett.

Aztán azt az omladozó és romokban heverő ommét is másként látom. Biztosan sok elcseszett akció volt, amint olvashatjuk, de szerintem még soha nem volt ilyen erős az egyesület. Mert az erejét nem a bekiabálások mutatják meg, hanem a szavazatok. Az éké: nem tudják mire szavaznak, de szavaznak. Ezért abba kellene hagyni a felesleges vitát, mert ez így csak tényleg bömbölés. 
Mondom még egyszer. Csak a saját véleményem. Felesleges fűrészelni a ..@.. a poráért.

Akár a nagypolitikában. Ez sem jó, az sem jó, aztán mégis kétharmad. Negyed évszázada el akartam menni ebből az országból. Aztán jött(?) a rendszerváltás.  ::) Örültem a jó döntésemnek, maradtam. De most megértem azokat akik: "úgy elhúzta. Innen a csíkot, hogy csak na!ma! "
« Utoljára szerkesztve: 2014. December 05. 14:19 írta kivancsi111 »

« Válasz #831 Dátum: 2014. December 05. 15:53 »
Nem tudom gyerekek, hogy Ti mit néztek, de annyi törvényességi szűrő van még vissza az Egyesület jelenlegi működését tekintve, annyi jogi buktató, csapda van kódolva a jelenlegi működésben, hogy maga lesz a csoda, ha a mostani IB (leendő Elnökség) a ciklus végéig talpon tud maradni.

Nekem senkivel az érintettek közül semmilyen személyes ellentétem nincs, kulturált, korrekt formában érintkezünk, ráadásul emberileg néha sajnálom is őket. Személyes meggyőződésem, hogy esetenként többen közülük nem is értik, fel sem fogják a szabálytalanságok mibenlétét. Azonban a törvényességet vizsgáló eljárások nem úgy működnek, hogy valaki kikiabál valamit akár ezen a klubon, és ha két héten belül nem szakad le a plafon, akkor minden rendben van.

Messze nincs minden rendben, csak láthatóan ezzel nagyon kevesen vannak tisztában.

« Válasz #832 Dátum: 2014. December 05. 21:28 »
Kivancsi 111!

Ezt írod magánvéleményként.

"Aztán azt az omladozó és romokban heverő ommét is másként látom. Biztosan sok elcseszett akció volt, amint olvashatjuk, de szerintem még soha nem volt ilyen erős az egyesület."

Én is megfogalmaznám a magánvéleményemet.
Nem az OMME omladozik, hanem vezetőink imázsa van romokban.
Nem valami erkölcsösen irányítják a szervezetet.

Mi semmi más nem teszünk, csak felhívjuk az összeférhetetlenségekre, keresztbe-hosszába való, sokszor anyagi összefonódásokra a figyelmet. Én még nagyrészt tudom ezt követni, viszont a többség jó, hogy nem lát ebből semmit. Pedig jó részét annyiszor leírtuk, megfogalmaztuk. Emlékezzetek csak Kiskakas évértékelőjére!
A Magyar Méhészeti Nemzeti Program eltorzította az érdek-képviseleti munka lényegét. Úgy érezem, hogy kapja aki marja szemlélet uralkodik már jó ideje.

Jó lenne új atkairtó készítményekről hallani, vagy arról, hogy miért sétálnak a méhek akác előtt-alatt.
Az érdekképviseletnek erről kéne szólnia, most pedig a pénzosztás a fő feladata az OMME-nak.
Nekem ez nem tetszik, nem tudok rajta túllépni. Ez a magánvéleményem volt.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #833 Dátum: 2014. December 05. 23:02 »
QUQURIQ!!!

Az én tarkatollas véleményem meg az, hogy Bross elüldözésével megindult az OMME széthasadása!
A valamikori közvetlenség, barátságok, összetartások, együtt gondolkodások korszaka lezárult.
A múlt, ami múlt!
A múltban volt az OMME a csúcson.
A kérdés?
Kik tették a múltat múlttá?
Miért tették a múltat múlttá?
Miért szép mindenben a múlt?
Mert az idő mindent megoldott!
Miért göröngyös a jelenünk?
Mert szép volt a múltunk, a jelenünk meg megoldatlan!
Kik próbálják megoldani?...
Akik a múltat múlttá tették!
Csak az eszközük múlttipró, jelen romboló, jövőt sanyargató!
Ők már csak lélekszakadva menekülnek, ismerik az édes múltat, megélik a keserű jelent, és szégyellni fogják a jövőt!
De, mindez miért?
Felértek a múltban a csúcsra, önteltség, a kivagyiság, a hatalom, a megfélemlítés, a diktatúra és a
PÉNZ!
Többet ért valaha a múltban egy szegény OMME , mint ma egy gazdag OMME!
Csak azok tudják, akik akkor is szívükön viselték az OMME csóróságát!
De!
Az is a mi OMME –nk volt!

A Kiskakas visszasírja a csóró, de összetartó OMME –t!!!...és a múltat!

(szerinem a múltcsinálók is)!

« Válasz #834 Dátum: 2014. December 06. 07:28 »
Szerintem nem vagy egyedül.

« Válasz #835 Dátum: 2014. December 06. 08:08 »
Konihoney!

Bross Pétertől csak egyszer kérdezték volna meg nyilvánosan, hogy mikor hagyja abba a hazudozást, szégyenében azonnal elsüllyedt volna.
Ma már ez a kérdés, vagy kijelentés az OMME-ban napi szinten jelen van, fel sem kapjuk rajta a fejünket.
Még jó egy éve olvastam a zöldön, hogy Bross Péter az OMME cementje, kötőanyaga volt, ő képviselte az egységet.
Ennyi etikai, fegyelmi, bírósági, rendőrségi, ügyészségi eljárás, vizsgálat nem volt az OMME 30 éves történetében, mint az utóbbi 1 évben.
A rendezvényeink vele járói lettek, ügyvédek, jogászok. Többször szerepelnek, mint szakmai előadóink.
Ezt a kérdést nem lehet megkerülni!
Ki, vagy kik okozták ezt?
Mindent nem lehet azokra fogni akik felhívják a súlyos szabálytalanságok sorozatára a figyelmet.
Valakik ezt elkövetik ellenünk!
Most a küldöttek arra szavaztak, hogy így minden jó, azt kell megszavazni amit az IB akar.
Hát nekem erről teljesen más a véleményem.
Szerintem meg a méhészek akaratának kéne érvényesülnie, ettől volt Bross különb.
Most a vezetők akaratát erőszakolják a tagságra, ami sokszor szöges ellentétben áll a tagság véleményével.
Lásd, neonikotinoidok kérdése. Politikai nyomásra fogalmaztak meg a méhészek ellen egy nyilatkozatot, a vegyszerlobbi igényeit kielégítve.
És még nem is tiltakoznak ezen az állításunk ellen, mondjuk nehéz is úgy, hogy az IB újság címlapján siratták a csávázó szerek részleges tilalmát.
Ez Bross idejében elképzelhetetlen lett volna!
Itt sokan nem a személyét siratják csupán, hanem aszt a szemléletet amit képviselt, és a múltat.
Én s közéjük tartozom, úgy ahogy Kiskakas és Te is Konihoney!
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #836 Dátum: 2014. December 06. 12:52 »
A "MÚLT"!

Szerintem az egy olyan fogalom, mely meghatározhatja a jelent, és befolyással lehet a jövőre!
A múltat lehet szeretni, és utálni is, de az akkor is a múlt marad. "A tegnap már a múlt, a ma, az a jelen, a holnap, meg már a jövő".
A múltból tanulni is lehet! Aki gondolkodik, az tanulhat belőle! Mert a múltból egyet lehet, csak tanulni.
Visszanézve az ember láthatja a hibákat, és az erényeket egyaránt.
Ha nem foglalkozunk az erényekkel, és nem tanulunk a hibákból, akkor vagyunk mostani OMME-ban.
Az erények megőrzésével, a hibák kijavításával lehetünk csak olyanok, akikre az alapítók, és a "mai" méhészek is büszkén mondhatják. Az OMME.  Egységes OMME, a méhészek egysége.
A méhészek tele vannak kétségekkel, mert látják a problémát, de nem tesznek ellene, mondván; a döntéshozatalban vannak még "öreg csontok" és őket is mi választottuk meg. Majd ők megmondják a tutit.
Hát, lelkük rajta. Ha nem értenének egyet a jelennel, akkor már régen szóltak volna, hogy ez így nem járja.
Az is lehet, mentségükre mondva, hogy ez a demokrácia, vagy mi a fene. Ők jelezték, de leszavazták. Vajon meddig lehet e mögé bújni. A jelenlegi vezetésben, csak az elnök személye változott.
Most mit tehetnének? ................

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #837 Dátum: 2014. December 06. 13:09 »
Attila!
Negyed százada kerültem be az OMME vérkeringésébe. Eddigi vezetőire elnökeire mindig is felnéztem tudásukra, becsületességükre, jó tetteikre mindig a tagság érdekeit SZOLGÁLTÁK. Bross Péter távozásával ez megszűnt, a mostani vezetésnek egy Istene van a PÉNZ a HATALOMBA MARADÁS és semmi más nem érdekli őket. Sajnos ennek nagy ára van, és lesz és nekünk kell megfizetni a tagoknak. De a Duna nem áll meg!!!

« Válasz #838 Dátum: 2014. December 06. 15:37 »
Egyet értek konihoney!

Hozzászólásodból kiérződik, hogy aki látja a problémát nem kell sokat írnia.
Tőszavakból is értünk.
Én nagyon fiatalon alig húszévesen kerültem közel az érdekvédelmi munkához.
Akkor is voltak problémáink, a pénznélküliség.
Most meg az lett a problémánk, hogy sok pénzünk van.
A másik gond a pozícióféltésből fakad.
Egy idézettel zárnám soraimat, ami nagyon beszédes.

"A pozícióféltés egy frusztrált személy irreális félelmein alapuló egyszemélyes hadjárat a láthatatlan ellenséggel szemben. Legtöbbször a vállalat kritikus időszakában és azzal összefüggésben üti fel a fejét, és tovább ront a cég amúgy sem rózsás helyzetén."

Ezzel az idézettel maximálisan egyet értek, mivel az OMME vállalatként működik, ezt hangsúlyozta a Tavaszvárón egyik, most is pozícióban lévő vezetőnk.

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. December 06. 15:41 írta Nagyernyei Attila »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #839 Dátum: 2014. December 06. 21:32 »
QUQURIQ!!!

Levél a Mikuláshoz!

Igen tisztelt nagyszakállú Mikulás!

Tudom, hogy ma sok – sok kisgyereket kell meglátogatnod.
Egész évben gondosan készíted a több millió csomagot.  Van benne, dió, mogyoró, mandarin, sportszelet, csoki mikulás, (nekem a gyerekkori kedvencem volt a bocskorszíj és a krumplicukor),
szaloncukor, és a lényeg a szeretet!
A szeretet egy láthatatlan erő, amivel mindenkire lehet hatni! A szeretettel már nagyon sok minden megoldódott a világban.
A szeretetben benne van a féltés, a törődés és a gondoskodás!
Az „ellenzék” minden tagja nevében írhatom, hogy szereti, félti az OMME-t!
Szeretnének gondoskodni a sorsáról, létéről, jövőjéről!

Kedves Mikulás!
A csomagodba a szeretet mellé még kellene egy ici – pici megértést is tenni! Ezeket a különleges csomagokat szépen kérlek, hogy tegyél minden küldött és OV tag ablakába egyet-egyet!
Ha gondolod, a baromfi udvarom minden tagja elmegy hozzád, segíteni a különleges kérésben.
Nagyon sok OMME tag arcára tudnál mosolyt varázsolni!
Igen!
Mert ez a mosoly hiányzik most az OMME szervezetéből.
A mosoly gyógyít, feledteti a „betegséget”, építi a lelkünket!
A mosoly a szeretet előszobája!
Lépjünk be az OMME előszobájába! Ott látjuk a vezetőségünket, komor arccal, felpergett adrenalin szinttel, kapkodó tekintetek, szemjátékok, kíbúvások keresése, kitágult pupillák, megemelkedett várnyomás, asztal alatti lábjelzések, és még sorolhatnám…
Csak kérdezem!
Hol van Bennetek a szeretet?
A megértés?
Az együtt érzés?
Talán kihalt? Elveszet?

Kedves Mikulás!
Az OMME vezetőségének tegyünk a csomagjukba szeretetet, megértést, együtt érzést!
Röpítsed el a Rénszarvasaiddal szélsebesen ezeket a nagyon fontos csomagokat!!!
Egy 30 éves egyesület léte és jövője múlik ezeken a csomagokon!
12 000 méhész lesz Neked nagyon hálás, ha az imájuk megfogantatik!

Csak egy kiskakas a baromfi udvarból!