Előremutatóak Kitin írásai, de az egyik felvetésére reagálnom kell.
Ezt írja Kitin:
"Akkor kezdeném! pont ez a bajom, hogy nem mindig ilyen! inkább egészen más! Ezért írtam korábban, hogy a reformot az oktatóknál, előadóknál kezdeném.
ott a videó alatt a hozzászólásokban írja valaki, hogy fehér is van. No akkor mégsem csak kávébarna?"
Ktin alábbi hozzászólását ki kell egészítenem, mivel PONT arról írtam gondolataimat, hogy ha már előrehaladott állapotban fedezzük fel a tüneteket akkor mit tapasztalunk.
Erre írtam ezt a választ!
"Nagyon érdekes megfigyelni, hogy általában kaptárbontás nélkül is kiszűrhető a beteg család, ha a bajság előrehaladott állapotban van."
Kitin tovább ment, de nem baj, sőt előremutatóak a képei, és egyáltalán nem sértődtem meg, csak eddig nem jutottunk el a téma tárgyalásában.
Most kezdhetném, hogy hány nyúlóst és milyen stádiumban fedeztem fel megyénkben és megyén kívül is a 16 év alatt, de nem megyek bele abba a játékba...hogy az én apukám erősebb.
Abban tökéletesen igaza van Kitinnek, hogy a betegség kialakuláskor az álcák még fehérek!
Ehhez viszont óriási rutin kell, és biztosra nem mehetünk.
Én már annak is örülnék, ha a klasszikus formáját felismerné a méhészek nagy része.
Jászalsószentgyörgyön vizsgáltam méheket, ezelőtt 6 éve.
Az ottani méhegészségügyi felelős azt állította, hogy nincs a kollégánál nyúlós.
A méhész nem nyugodott bele, és szólt, hogy ugorjak le, nézzem meg őket.
A vége az lett, hogy az egész állományát eltüzelték, mert a 3 konténerben 50%-nál nagyobb volt a beteg családok aránya, melynek egy része akkor még CSAK kezdeti stádiumban volt, fehér álcákkal.
A képek ragyogóak, oktatni kell velük!
Nagyernyei Attila