Én azt szeretném megkérdezni azoktól akik kritizálnak, hogy kipróbálták e azokat a módszereket amiről itt írogatok?
Ha nem, azt sem tudják mekkora a különbség.
Én az övékét ismerem, van összehasonlítási alapom.
Egyébként a pergetési átlag a lényeg, osztogathatunk itt egymásnak okosságokat.
Nem biztatlak benneteket számháborúra, ezt a végére hagytam, mert provokálnak.
Tavaly leírtam egy példát, de nem figyeltetek.
Az egyik méhész pár éve leesett a konténer lépcsőjéről.
Elmenetem neki segíteni.
Attól a konténertől pergetett a legtöbbet amit én csináltam (ezt ő mondta), aminek örültem.
De mi a lényeg?
Az egyik konténerben nem tudta időben korlátozni az anyát, így elmaradt.
Tudjátok mekkora lett a különbség?
Szavazzatok!
Ja és melyikből ment ki több raj?
Biztosan vannak írásaimban is hibák, még az is lehet, hogy tévedések.
Egyet állítok, amiket én itt leírok mind kipróbáltam, és sok méhésznél láttam egyet s mást.
Volt aki nem messze tőlem hanyatt esett a saját méheitől, és amikor elmondtam neki, hogy az előbb említett konténeres méhésznél repce közepén annyi fiast elvettünk (háromból), hogy a negyedik konténert be tudta telepíteni.
Ez azt jelenti, hogy a repce úgy egy hete tartott, és már akkor a 8 keret NB fölötti fiasokat elszedtük.
Ebből lett egy új konténer betelepítve.
Tudom miket írogatok, senkit nem szeretnék megsérteni, de a jótól is van jobb.
Azt gondolom nehéz elképzelnetek, hogy valaki az idén is háromszor akkora átlagot pergetett mint az előttem író kolléga.
Nálam ő szint, és ugyan azt csinálja mint én.
Majd megmondom neki is, hogy szakmai tévedése van, kevés a 3X annyi kiló/család, egy akácon, állományszinten, mint amekkorát kivancsi 111 írt, és neki sem volt több jó napja.
Ne az erdőt kérdezzétek, hogy hol volt, a módszert!
Ugyan ebben az erdőben született 12 Kg/család átlag is, semmivel sem rosszabb méhcsaládnál, KB fészek KB méztér, közte 1/2 NB.
A borsodi fiúk látták a méhészet.
Végül is nem bírósági tárgyaláson vagyunk, hogy bizonygassam igazam.
Nagyernyei Attila