Etetés

• 965 válasz
  • 442849 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Etetés
« Válasz #165 Dátum: 2015. Február 10. 20:15 »
QUQURIQ!!!

Inaktív sörélesztőt 15%-ban!
A többi sört igyad meg!

A sörös Kiskakas!

« Válasz #166 Dátum: 2015. Február 10. 21:13 »
Üdv Kiskakas!
Köszi,nem sörözök. :) Saját pálinkánál maradok,de azt is csak ritkán iszom. :)
Ecetet szoktatok rakni bele?Vízzel vagy sűrű sziruppal jobb gyúrni?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #167 Dátum: 2015. Február 10. 21:24 »
QUQURIQ!!!

Ha hozzá tudsz jutni a kukoricasziruphoz az volna jó.
Elég baráti az ára is!
Fel kell melegíteni jó melegre.
20 kg porcukor a betonkeverőbe beöntve, 15% inaktív sörélesztő.
Egy neylinot kell gumipókkal a betonkeverő szájára erősíteni, és szárazon pár percig kevergetni.
A nylont levesszük, egy kanálkával lukat csinálunk a cukor porba, és beleöntünk kb. 6 l meleg kukorica szirupot. Nylon vissza!
Indíts!
10 perc után a nylont levesszük, és a kukorica sziruppal a végleges állagát megadjuk.
Akkor jó, amikor a sok-sok kis apró cukor golyó egy nagy gombóccá nem válik!
Szinte egyben kiesik a keverőből!
Vékony zacskóba ne tegyétek, mert ráragad a kaptár viaszára.

A pálinkád meg jó lesz lélek melegítőnek!

A lepénygyártó Kiskakas!

« Válasz #168 Dátum: 2015. Február 10. 21:51 »
Köszönöm Kiskakas!
Fogalmam sincs hol lehet Nyíregyháza környékén kukorica szirupot kapni...

« Válasz #169 Dátum: 2015. Február 10. 23:36 »

« Válasz #170 Dátum: 2015. Február 22. 14:52 »
Ma voltam a méheknél, a borongós és néha aprón szemerkélő esőcske ellenére gyengén, de repkedtek a méhek és a virágport is hordozgatták. Hétfőn tettem be nekik sörélesztős lepényt azokat ellenőriztem. Szépen nekiláttak a méhek, féltem egy kicsit mert szerintem túlságosan keményre készítettem az idén be is döglesztettem a gépem/új állja a helyét, kiszolgálta magát/, de megnyugodtam mert igen nagyon tetszik nekik. Volt egy két családnál a fólia fölé tettem be, úgy feljöttek lepik,hogy a lepény nem is látszik csak a méhkupac.

Üdv. jani bátya

« Válasz #171 Dátum: 2015. Február 22. 16:45 »
Szia Robotur ! Meg kaptam a válaszod, kőszőnőm !  Ezt a szert ,patikában is meg kapom ?  Űdv . Antal

« Válasz #172 Dátum: 2015. Február 22. 17:01 »
Én régebben az Erista kft-től vettem, de most nincs a honlapjukon timol, de gyógyszertárakban, vagy vegyszer boltokban kellene érdeklődni.

« Válasz #173 Dátum: 2015. Február 22. 19:22 »
Kőszőnőm!

« Válasz #174 Dátum: 2015. Február 27. 22:09 »
Üdv Mindenkinek!
Lepénygyúrás. :)

« Válasz #175 Dátum: 2015. Február 27. 22:12 »
Lepénygyúrás. :)
Mégegyszer köszönöm a segítséget Kiskakas! :)
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 27. 22:15 írta Tirpákbokri »

« Válasz #176 Dátum: 2015. Március 19. 19:11 »
Nonoszos cukorszirupot tervezek adni a méheknek, ezért elhelyeztem a tálcás etetőket a kaptárakba, a fészek fölé. Az esti beadást nem látom túl célszerűnek, mert egész éjszaka csak állna a fejük felett a szirup, a méhek meg alatta fürtben. Ezért én a reggeli beadásra szavaznék, de nem szeretnék kutatási hullámot gerjeszteni. Szerintetek melyik napszakban lenne célszerű az etetést elvégezni?

« Válasz #177 Dátum: 2015. Március 19. 22:22 »
Szia adamez ! Ne tálcában , hanem probáld najlon zacskóban  . Annyit raklyál bele hogy le tudd még csomozni a műanyag zacskot . A vékony falytát használd , majd a méheid el intézik .  Űdv . Antal

« Válasz #178 Dátum: 2015. Március 20. 08:06 »
Szirupot  nem adnék nappal vagy reggel, este és csak annyit ami elfogy az éjszaka. Most inkább lepényben adnék be bármit a méheknek.
A vékony nejlonzacskó, még lepényezéskor sem jó. A méhek igyekeznek kipucolni a kaptárból, a vékony műanyag
 sallangokba bele is gabalyodnak rendesen. Húzzák maguk után, mint repülő a hirdető transzparenst. Csak nem biztos hogy meg tudnak szabadulni tőlle. A kaptárban behúzzák a foszlányokat a léputcákba, több méh is bele van gabalyodva,alig lehet őket kiszabadítani. Volt hogy az anyát majdnem kidobtam így a zacskó hulladékával.  Idén már vastagabbat vettem, amit nem tudnak szétrágni.

« Válasz #179 Dátum: 2015. Március 20. 12:36 »
Adamez2 !

Tálcában kizárólag a mozgás megszünése után add be. (Ez nálam most kb 16 óra)
Ha reggel, vagy nappal adod be számíthatsz egy komoly kutatásra, még rablásra is!!!
Jó még a légfékes itató közvetlenül a fészek főlé, és a méhektől is el kell szigetelni, de azt még le kell valami szigetelő anyaggal takarni, hogy ne tudjon gyorsan kihülni, 40-50 c-fokos legyen, de ez ilyenkor minden beadott eleségre igaz.
A naylon zacsek is jó, én is azt használom, csak azzal is vigyázz nappal, nehogy kilyukadjon mikor beadod. Azt nekik kell kirágniuk. ( a vékonyat használom 2-3 dl)
Amikor elvitték, ( 2-3 nap), akkor a zacsekokat kiveszem - vagy akkor amikor a következőt adom - ne nekik kelljen, valóban cibálják a léputcákon keresztül.

Üdv: Bercsényi