Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Méhészeti közélet / Re:Gőzölgő
« Utolsó üzenet: írta proconsul Dátum 2019. November 20. 07:28 »
ÁVE!

Bocsáss meg Illés Sanyi, de naív vagy. Az elnök nem számoltathatja el az elnökséget a mukájáról, tetteiről. Dr Sebők költségtérítését is aláírta, mert nincs döntési joga benne. Aztán amikor az etikai biztottság jelentése volt az ő ügyében, akkor szépen háttal volt a közönségnek, amint hallom. Ez veheted vélemény nyilvánításnak is. Lett bármi következménye, hogy 5-ből 3 költségtérítése JOGTALAN volt??? SEMMI... :D Érdekli is ezeket, hogy mit írnak nekik a méhészek?! Burokban vannak!

ÁVE!
2
Méhészeti közélet / Re:Gőzölgő
« Utolsó üzenet: írta Bicska Dátum 2019. November 20. 07:19 »
A második beszélgetés egy mindenki által ismert, nagyrabecsült méhésszel történt. Mivel vele sem beszéltem meg a nevének közzétételét így csak annyit írok le, hogy mélyen belelát az elnökség munkájába. Ő annyit mondott, hogy nagyon örül, hogy próbáljuk rendbe tenni a méhegészségügyet, ugyanis ez nincs, és belátható időn belül nem is lesz napirenden a vezetőségen.

Közben "odaát" arról folyt a diskurzus, hogy EÜ-sök nem érdemelnek több pénzt, mert a mutassanak egy EÜ-st aki átvizsgálja a teljes állományt. Aztán moderálta magát az illető, vagy a moderátor, de tény, ez volt a hozzászóló véleménye. Gratula neki!!! Mellesleg jelezném, hogy csak az EÜ-sökről van szó. Az EÜ-sök fontos, láncszemek, de itt az egész rendszerről kell beszélnünk. A méhészek száma csökkeni fog. Okozza a mézár, az egyre rosszabb atka helyzet, a méhészet jövedelmezőségének csökkenése. Egyre több lesz az elhanyagolt, elhagyott méhészet. Kár most már a FIG (fiatal gazda) programról, vagy a méhész-tanfolyamok után nagy lelkesen induló kezdőkről beszélni ez már nem növeli a méhészetek számát, az eredmény viszont most csapódik le rajtuk. És nekünk okoz gondot. Nem feltétlen új szabályokat, rendeleteket, jogszabályokat kell hozni. Legtöbbször bőven elég lenne a meglévők betartása, úgy, hogy gyorsan reagálunk, nem húzzuk az időt. Biztos vagyok benne, hogy az első pár alkalom után nagyon megváltozna a delikvensek hozzáállása. Az ágazat nehézségeit, válságát most három tényező okozza:

-méhegészségügyi helyzet (ebből is főleg az atka-nyúlós)
-mézpiaci helyzet,mézár
-munkaerő hiánya

Az elsőt mindenképpen meg tudjuk oldani mi méhészek is. A másodikra már megoldás kezdemény lehet, hogy rákerül a mézek cimkéire a boltokban, hogy milyen mézeket tartalmaz. Ez első lépésnek jó, csak sajnos a vásárló (magyar és nem magyar) nem ennyire tudatos. Ahhoz, hogy az legyen, marketing kell. A mézes reggeli jó kezdeményezés, de önmagában kevés. A munkaerő hiányra nincs ötletem azon kívül, hogy amennyire lehet, modernizálni kell, technikai felszerelésekkel. Ez mondjuk főleg a nagyobb méhészeteket érinti.

Szép napot!

Bicska
3
Méhészeti közélet / Re:Gőzölgő
« Utolsó üzenet: írta Illés Sándor Dátum 2019. November 20. 06:56 »
Méhésztársak!Végre a lényeg,ahogy Bicska is leírta a méhegészségügy a fontos a méhészeknek nem más!Ebben nem kell keresni az összefogást,itt megvan.Ebben mind a két oldal egyetért.Most,hogy egy vitás kérdést a Miniszter Úr megválaszolt,ez a van válság,nincs válság kérdése,most már jó lenne az egésszégüggyel is foglalkozni a Tisztelt Elnökségnek,bár erre sok esélyt nem látok,hacsak a méhésztársak maguk meg nem szólalnak meg a saját érdekükben.Nyitni kell egy olyan online felületet vagy akár e-mail fiókot,ahol leírhatják saját problémáikat,eseteiket.Ezt el kell juttatni az Elnökség asztalára,amíg még nem késő!Ezt nem söpörhetik asztal alá!Meg kell fizettetni az egészségügyi felelősök munkáját!Fognak azzal takarózni,hogy nincs hozzá az OMME-nak köze,de akkor oldják meg,hogy a bérezéshez legyen.Össze kell fogni nyilvánosan is méhésztársak,máshogy nem megy.Védjük meg a méheinket.Éjjel,miután Bicska az összefogásról írt megdőlt a nézettség.Lehet már a Miniszter Úr is olvassa?  ;)Ne csak nézzük méhésztársak,tegyünk valamit!Közösen!

Illés Sándor
4
! Szolgálati közlemény ! / Re:Nézettségünk
« Utolsó üzenet: írta Nagyernyei Attila Dátum 2019. November 20. 06:50 »
Ez igen!
Az új csúcs
859!

Nagyernyei Attila
5
Méhészeti közélet / Re:Gőzölgő
« Utolsó üzenet: írta Nagyernyei Attila Dátum 2019. November 20. 06:46 »
Ezt írja Vivaldi:
"Mint tudjuk, én Nagyernyei Attilával csak nagyon ritkán értek egyet. De.
Megéri ez? Pereskedni, meg bíróságra járni? "
Nem üzleti alapon járok bíróságra.
Majd a végén megmondom, hogy anyagilag megérte e.
És senkit nem jelentettem fel, egyedül a "koronatanú" van automatában, de ez a per része.
Ők tudják mit akarnak összehozni, állok elébe.
Nem azzal töltöm a napjaimat, hogy magamba roskadva egy sarokban sírdogálok.
Most leginkább az érdekel, hogy a szekszárdi, és Szekszárd környéki elhanyagolt méhészeket hatósági  úton rendbe vágjuk.
A hatóság bejárásához engedélyek kellenek, és ez kicsi időbe telelik.
Mi kértük, hogy teljesen jogszerű legyen a folyamat, mert sok szem figyel.
Pár nap és indul az akció.
Nagyernyei Attila
6
Méhészeti közélet / Re:Gőzölgő
« Utolsó üzenet: írta Bicska Dátum 2019. November 19. 23:16 »
Üdv mindenkinek!

Egy kicsit a küldöttgyűlésen történt folyosói beszélgetésekről akartam beszámolni. Sőt, az első, amiről mesélni szeretnék az nem is a folyosón történt, hanem bent a teremben. Egy hozzám hasonló fiatal méhésszel beszélgettem. Nagyon nem egy oldalon állunk, mégis, megelégelve a sárdobálást, beszélgetni kezdtünk. Amiben feltétlenül egyet értettünk, az a méhegészségügy helyzete. Elmesélte, hogy van egy szuper, jól felszerelt telephelye, de már a szaporítást sem tudja rajta rendesen tartani, mert mellette két próbálkozó méhtartó van, és folyamatosan szedi tőlük az aktát, és más finomságokat. Abban is egyet értettünk, hogy jelen állapotában az OMME, mint ÉRDEK-KÉPVISELET nem működik. Változás kell! Szép és hangzatos dolgok történnek, de kellene már olyan intézkedés is, aminek a hatását az egyszerű méhész is érzi a kaptárak mellett. Nem székházról, újságról, ki tudja, miről kell ábrándozni, hanem rendbe tenni az egészségügyi, és vándorlási szabályokat, azoknak a betartását. A végeken nehéz tud lenni a kommunikáció a hivatalokkal, hatóságokkal, nehéz a helyi érdekérvényesítés. A tisztelt elnökségi tagok mit tettek, hogy ez változzon? Nincs napirenden sem ez, sem az EÜ-s hálózat átvétele.
A tisztelt urak lobbiztak annak érdekében, hogy ebben rendet rakjanak?
Kötve hiszem, ha meg igen, akkor nagyon sovány az eredmény. Amikről egyébként nem nagyon számolnak be. A jogászkodás viszont megy nagy erőkkel. Nagy bűn ez, mert most kellene ennek érdekében lobbizni a méhész-agrárminiszternél! Most még a méhészek nagy része hallgat, és tűr de ez nem lesz így örökké.

Bicska

u.i: Csak jelzem, hogy a horvát cimkét, amin a horvátok jelzik, a törvényeiknek megfelelően, hogy milyen mézből mennyi van az üvegben, és ezek honnan származnak, Illés Sanyi fotózta le. A KGY előtt pedig Attila már ismertette az OV-n. Ebből indult el a "lavina". Remélem, az is célba ér!
7
Méhészeti közélet / Re:Gőzölgő
« Utolsó üzenet: írta Bicska Dátum 2019. November 19. 22:47 »
Szia Sagittarius A

Az OMME elnökségének két tagja úgy döntött, hogy beperelte Attilát erre ráérnek... Ami pedig "odaát" folyik, az most Attila malmára hajtja a vizet.
8
Méhészeti közélet / Re:Zöld gondolatok
« Utolsó üzenet: írta Csányi Antal Dátum 2019. November 19. 20:37 »
https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/videok/bovult-az-erdotelepitesek-tamogatasa

Ki lett tiltva az a galamblelkű Szenttamási Úr,utoljára itt Fehér Viktor,ennek ellenére,ha nem is tud válaszolni,ajánlom figyelmébe szeretett agrár miniszterének videoját.
9
Méhészeti közélet / Re:Gőzölgő
« Utolsó üzenet: írta Sagittarius A Dátum 2019. November 19. 19:21 »
Kérem JaniBátyát legyen olyan kedves írjon a Zöldre, hogy nem kell több segítség a peranyagomhoz.
Most már hazug vagyok, mocskos vagyok, piszkos a kezem (nevemmel kiírva),ez bőven elegendő.
A koronatanú vádlott lesz, aztán mosakodjanak.
Sokat segítettek, de már akkora anyagot összeraktam, hogy a bíróságnak semmi szüksége a további bizonyítékokra.
A Zöld Fórum moderátoraitól pedig elnézésemet kell kérnem, ha őket is beidézi a tisztelt bíróság.
Ma erről szól a méhészeti közélet, én nézek elébe az eseményeknek.
Sajnálom.
Nagyernyei Attila

Mint tudjuk, én Nagyernyei Attilával csak nagyon ritkán értek egyet. De.
Megéri ez? Pereskedni, meg bíróságra járni? Ér ennyit az omme? Ér ennyit a Méhésztársadalom?
Vitázni lehet, meg kell is. De bíróságra járni meg pereskedni azért, ami pár év múlva úgy el fog tűnni, mint a tavalyi dér?
Nos ez költői kérdés, de megválaszolom. Csak egy esetben éri meg, ha nagy pénzekről van szó.
Akkor van csak értelme.
Én nem tudok semmit csak a jelekből ítélek, meg néhány szóbeszédből.
Mert eddig elengedtem a fülem mellett, meg ma sem hiszem, hogy vannak valakik akik utoljára még ki akarnak szedni az omme-ból 70 millió forintot.
Én nem tudom, de kezd gyanús lenni a dolog.
10
Méhészeti közélet / Re:Hír-les
« Utolsó üzenet: írta jani bátya Dátum 2019. November 19. 19:17 »
Ha jól hallottam holnap reggel 6,50 kor a jó reggelt magyarország  műsorban lesz szó arról hogy mit tárgyalt a tanács.
https://mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2019/11/19/jo-reggelt-magyarorszag-kulonleges-adventi-programok-a-varkert-bazarban
De szép ez a kép csak egy üveg méz hiányzik róla.

Üdv. jani bátya
Oldalak: [1] 2 3 ... 10