Legutóbbi hozzászólások

Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta W. Zoli Dátum 2018. Augusztus 17. 09:52 »
Vivaldi! Épp ilyen tartalmas és alaposan átgondolt válaszra számítottam.  Na mindegy, nem azért válaszolok most, mert annyira érdekel, hogy a híreknek csúfolt propagandán edződött, vagy inkább agyukat sorvasztó honfitársaim mit gondolnak a világnézeti beállítottságomról, hanem azért, hogy a bal oldalon lévő méhkasok száma elérje az ötöt 
De ha már elkezdtem írni, akkor megemlítenék egy érdekességet. Nevezzük érdekességnek, de én sunyi aljasságnak szoktam mondani. Mivel keresztény, sváb családból származok, fontosnak tartom, hogy aktívan részt vegyek a helyi közösségek tevékenységiben. Rendszeresen járok templomot takarítani, temetőt takarítani, régebben segédkeztem hittantáborok rendezésében, a szegényebbeket mindig lehetőségeimhez mértem támogatom, szemetet szedek a derék és egyben alulművelt, szemetelő honfitársaim után. Érdekes, hogy az ilyen megmozdulásokon sosem találkozok azokkal a semmirekellő kommunista férgekkel, akik a munkásőr zubbonyt nemzeti, keresztény köntösre cserélték.

Ők szoktak habzó pofával liberálisozni, kommunistázni stb. Ők és felmenőik vették el nagyszüleim vagyonát, zsuppolták vagonokba a helyi svábokat, b@sztatták szüleimet az iskolában, mert keresztények. De most derék elvtársaink nagy keresztények ám, és persze mindenkinél nagyobb, nemzetibb magyarok. Még azt is megmondják, hogy ki mennyire magyar.

Ami nem is érdekelne igazán, ha nem akarnának mindent teliöklendezni a hazugságaikkal és hamis képmutatásukkal. Nem akarnák lejáratni és ellenségként beállítani azt, aki nem csatlakozik az intézményesített hazugságaikhoz és tolvajlásaikhoz. Aztán ha ezek után sem lennék elég aljas liberális hazaáruló, akkor azt is elárulom, hogy településünkön aktívan részt vettem a helyi települési értéktár létrehozásában, abba értékeket javasoltam. A helyi értéktárból kerülhetnek be értékek a megyei értékek közé stb., majd azokból választják az úgynevezett hungarikumokat. Jó nagy hazaárulás és liberális sorosista dagonyázás ez mi? Nem szemezgetni kell a bibliából a nekünk tetsző, az álalunk éppen aktuális témára ráhúzható szöveget, hanem az egészet elsajátítani, és annak megfelelően viselkedni. De ha ez nem is megy, mert nem mindenkinek tetszik, hogy kötöttségekkel is jár, akkor legalább az európai normákat próbálja meg betartani. Mert itt fogunk elrohadni ebben a mocsárban, míg a „hanyatló” nyugat és lassan már a kelet is elhúz mellettünk. Ezért, Vivaldi nem zavar, ha liberálisnak bélyegzel. Szemezgethetsz a naponta nyakadba zúduló propagandából szerinted rám illő jelzőket is, lehetek malomtulajdonos kulák szeretője is akár. Ha lefideszeseznél, az már zavarna ;)
2
Méhészeti közélet / Re:Hír-les
« Utolsó üzenet: írta Geddekas Dátum 2018. Augusztus 17. 00:29 »
https://irasbelikerdes.blog.hu/2013/09/10/valasz_a_neonikotinoid_tartalmu_csavazoszerekre

Idézet
Az Európai Bizottság 2013. május 24-én saját hatáskörben rendeletet hozott három, a mezőgazdasági termelés szempontjából alapvető fontosságú rovarölő szer hatóanyag (tiametoxam, klotianidin, imidakloprid) felhasználásának jelentős korlátozásáról. A döntés hátterében az állt, hogy egyes kutatócsoportok e három hatóanyag tekintetében a méhekre gyakorolt káros szubletális (közvetlen mérgezést nem okozó) hatásról számoltak be. E növényvédő szer hatóanyagoknak szerepük lehet a méhkolóniák világszerte jelentkező elnéptelenedésében. Szabályszerű felhasználás mellett azonban pl.: Magyarországon nem tapasztalható a növénybe felszívódott növényvédő szemek tulajdonítható káros hatás.

És még ma is ugyanez a minisztérium és az OMME álláspontja.

Az OMME vezetőinek az álláspontját az üléspontjuk határozza meg? Ezt úgy is szokás mondani parasztosan, hogy az eszét a gatyájában hordja. 
3
Szakmai kérdések / Re:A méhcsaládok általános állapota
« Utolsó üzenet: írta mézengúz Dátum 2018. Augusztus 16. 23:56 »
MÁR MEGINT AZT GONDOLOM , HOGY ÚGY ROHANUNK A POKOL FELÉ MINT EGY MEGVADULT EXPRESSZVONAT  !!!!!!!!!!!!!!
4
Szakmai kérdések / Re:Etetés
« Utolsó üzenet: írta Attila Dátum 2018. Augusztus 16. 23:37 »
Sziasztok!

Augusztusi felelető-serkentő szirupba ajánlható inaktivált por alakú élesztő bekeverése (az ajánlottól kisebb arányban)? Tudjuk, hogy tartalmaz értékes anyagokat, amelyek hasznosak - fehérje-aminosav, vitaminok,...
Befolyásolhatja esetleg hátrányosan a betárolt téli élelem "minőségmegőrzési idejét"?

Köszönöm a válaszokat!
Attila
5
Szakmai kérdések / Re:Etetés
« Utolsó üzenet: írta Attila Dátum 2018. Augusztus 16. 23:31 »
Szia Lali!

Csak egyszerűen közelítem meg a gyakorlati oldalát:
1 vagy 2 üres fiók kell a fészek felé, amelyben a zárt, légfékesen működő vödör elfér. Műanyag vödör lehet 3 vagy 5 literes.
Furatot ki kell tapasztalni, pl. 2x3mm, vagy 3-4x2mm. Serkentéshez 2x2mm.
Szirup sűrűségétől függően 3-4napon belül hordják el.
Ilyenkor már a sűrűbb nem romlik, ha 5literes a vödör nem kell olyan gyakran utántölteni.
Fészekkeretek lehetnek teljesen letakarva valamilyen fóliával, amelyen vágás van a vödör furataihoz. Esetleg kis távtartó lécek alá, hogy rárakáskor a vágáson kikiváncsiskodókat ne nyomd agyon. Minél jobban teletöltöd, megfordításkor annál kevesebb csurog ki a vödörből a kaptárba a fóliába.
Ha a fészek takaró nejlon elöl résnyire van hajtva és van fent 1-2 méztéri fiók, arra a keretekre is teheted a vödröt, ekkor átmenetileg pufferelhetik a méztérbe is. Ki kell nyitni a szellőzőket, hogy a mézteret ne érezzék a fészekhez tartozónak.
Elvileg alulra ajánlják tenni a méztereket és felhordják belőle.
Esetedben, ha feletetés után be akarod vinni zárt térbe a kihordatott méztereket, akkor szép munka lenne leemelgetni róla a beetetett NB fészkeket...

Nekem 9dl-es külső pipás etetőim vannak, de láttam másnál a vödröset.

Nekem fontos, hogy bármely napszakban oda tudjam nekik adni, ne kelljen kaptártetőt emelgetnem. Látom kívülről, milyen ütemben fogy az eleség.

Ja, tavasszal, gyümölcsvirágzáskor a méztereket az előtt tedd fel, középen 3-5 műléppel, mielőtt minden léputcát elfoglalnak a fészekben. Ez kb. 6 fias keret. Fészket műlépezni inkább középre tűzéssel, 1-1-et, alkalmanként.
7 táblás fiasnál már igen figyelned kell, nehogy felébredjen a rajzóösztön:) -> anyának petézéshez helyet adni (fiast elvenni, átfüggesztés aligha), fiatal méhek tömegének munkát.
Szakmai mentorod van ehhez a rendszerhez? Aki tud rajzásgátló (megelőző) repce-akác mézeltetést ehhez? Nem lebölcsőzést értek ez alatt.

Üdv.: Attila
6
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta Demeter Dátum 2018. Augusztus 16. 22:56 »
mit liberálisozol mindig? Nem is ismersz.

Nem is feltétlenül kell, hogy ismerjen ahhoz, hogy be tudjon illeszteni a megfelelő helyre. Néha sokkal könnyebb helyes következtetésre jutni, ha a távlat nem túl közeli.

Hogy is mondta Krisztus a hegyi beszédben?

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, belül azonban ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e a tövisről szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak, és tűzre vetnek. Tehát: gyümölcseikről ismeritek fel őket.” Mt 7,15-20

Szóval a jó Vivaldi esetleg a gyümölcsök alapján alkot ítéletet. Szerintem nem megy szembe a krisztusi tanítással. A valódi liberálisnak ez inkább csak dicséret. Az olyan se széna, se szalma liberális-félének meg valójában mindegy (11111).
7
Szakmai kérdések / Re:Adok-veszek-cserélek
« Utolsó üzenet: írta pink panther Dátum 2018. Augusztus 16. 22:55 »
Bontatlan Mi.ac eladó. 50 ml, most hozattam, de megtaláltam a régit. 5000 Ft, Szegeden átvehető, nem postázok. Érdeklődni privátban.
8
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta pink panther Dátum 2018. Augusztus 16. 22:33 »
Én liberális vagyok és szerintem mindenki azt mond amit akar, mindaddig míg nem uszít valaki ellen. Sajnos most az uszítás állami szinten megy, aztán meg csodálkoznak az ilyen országimázson:
https://index.hu/belfold/2018/08/16/sziget_megvertek_kulfoldi_eloado_romanak_neztek/#
9
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta Vivaldi Dátum 2018. Augusztus 16. 21:29 »
Vagy igazat mond.
 De, megértelek benneteket, nekem se tetszene ha liberális volnék.
10
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta Berci Dátum 2018. Augusztus 16. 19:40 »
W. Zoli! Kuruckodik a tót...ilyen is van! Ne foglalkozz vele!  ;)
Oldalak: [1] 2 3 ... 10