Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta ata67 Dátum 2019. Augusztus 24. 15:49 »
Tomipapa!
Kékkel írok.

Viccet félretéve, Attilának (még mindig 67) tökéletesen igaza van, a fórumon világ életében igyekezett kerülni a konfliktust, s morálisan is igaza van .
Igyekszem elkerülni -ez az alap mentalitásom-, de nem minden áron kerülöm el a konfliktust. Ha erős késztetést érzek arra, hogy megszólaljak, akkor mondom. Tisztában vagyok vele, hogy nem túl népszerűek az efféle üzenetek, "beszólások", talán értelmük sincs, mert nem látok változást. Engem ez nem keserít el. "L’art pour l’art..." Vannak itt néhányan, akik megrögzötten írnak ide tudományos, vitriolos, humoros, szakszerű, elmélkedő gondolatokat. Látnak változást? Azért írnak? Nem mindig azért ír az ember, mert azonnali értelme van. Elveti a magot, és bízik benne, hogy kikél. Kap hideget, meleget, támadást, kevés dicséretet, mégis csinálja. Miért? Azért, mert bízik abban, hogy az a tudás, amit ő megszerzett, aminek az elhintéséért síkra száll, ki fog teljesedni, és gyümölcsözik.
Attila(67) abban sem mondott valótlant, hogy Nagyernyei az egykori „fair play bulis” polémia eszkalálódása során úgy vélte, hogy megengedhetetlen ugyan ezen klubon a személyeskedő mocskolódás, de ha az egy nemkívánatos személy mocskolása során „kányáltatik” ide az a megengedhetetlen mocskolódás, akkor mégis csak biztosít helyet azon becsületsértő hozzászólásoknak, melyek az „ellenséget” mocskolják.

Abban viszont téved Atilla (67), hogy a jó Nagyernyei magától látta volna be, hogy klubjának színvonalához méltatlan a megtűrt mocskolódás. Nem tévedek, hasonlót állítottam az első hsz-ben, idézem: "vissza akartam keresni a diskurzust. Nem találtam, nincs is ott. Töröltél minden kényes hozzászólást. Szép csendben, egy árva szó jóvátétel nélkül. Feltételezem, nem azért, mert igazat adtál nekem, hanem valaki feljelentett. Nem tudom, csak sejtem." Jenő biztosan emlékszik rá, hogy Kánya mester kérte ríva a klubvezetőt, hogy törölje még a szövegkörnyezetet is. Azt nem tudom, miért volt fontos, hogy még azokat az írásokat is töröljék, melyek a mocskolódás „helyben-hagyását”kifogásolták, de tény, hogy ata67 kifogásoló írása is az enyészeté lett... Mindegy, borítsa a feledés homálya (nem jó mindig mindenre emlékezni..., ha hajlandóak vagyunk mások vétkeit megbocsájtani, elfeledni, a mi bűneinkre sem emlékeznek majd), a tanulság ennyi: igyekezzünk azonos mércét alkalmazni.
Üdv: Ata67
2
Szakmai kérdések / Re:ATKAIRTÁS, de ésszerűen
« Utolsó üzenet: írta oszkár Dátum 2019. Augusztus 24. 12:53 »
A gliceroxos csíkkal kapcsolatban három dolog jut eszembe!
 
Nyugtával a napot.
Más tollával ékeskedik.
Azt hisz ő találta fel  a spanyolviaszt.
3
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta Fehér Viktor Dátum 2019. Augusztus 24. 11:40 »
Jenő!
Hatódj meg, ha jól esik, csak vigyázz milyen pzs-vel törlöd a szemedet!
Mindenről csak a székely ember tud írni egy írásban, én többféléről is csak nehezen, mert az is sokfelé ágazik, és elvész a mondanivaló, meg nem is vagyok székely. Bár abban hasonlítok hozzájuk, hogy nem beszélek sokat. Azért jó egyről írni, mert a fókusz koncentrált.
Nem volt Gyuri írásában semmi felháborító. Tudom, Te azt kérdezed, miért reagált így Attila? Nem tudom, nem is erről írtam, de ha ez a kérdés, igen agresszív, és sértő volt Attila válasza.
Írásomnak egy lényege volt. Párhuzamot vontam több hasonló eset között. Egyformán kell mérni. Másoknak is, magunknak is.


Te Mindegy!

Ne bántsd az Attilákat, mert még el találják húzni a nótádat...! Egyébként jobb, ha vigyázol, az egyiknek tökönrúgásból fekete öve van, a másik vagy elfenekel egy bőgő-vonóval, vagy küld 67at(k)a-t...

Viccet félretéve, Attilának (még mindig 67) tökéletesen igaza van, a fórumon világ életében igyekezett kerülni a konfliktust, s morálisan is igaza van .

Egy normális, szakmai alapon szerveződött társaság (fórum, facebook-csoport) alapjában véve nem is fogadja be a személyes, egymásnak feszülő konfliktusokat. Csak ez a klub nem egy normálisan működő szakmai platform, ezt kifejezetten egy személyeskedésre, személyiségrombolásra, a nem azonos elveket vallók erkölcsi és fizikai megsemmisítésére, bemocskolására létrehozott szakma-politikainak titulált kampányfórum, ahol azért hoztak létre néhány szakmai témát is, nehogy még jobban kilógjon a lóláb, kinek és milyen érdekében indította a Bross-Takács páros a FF - klubot.

Az sem kérdőjeles, miért éppen Nagyernyei Attila „nyerte meg” a klubvezetői, majd jóval később klubtulajdonosi stallumot. Pontosan erre van ő kitalálva, mióta „önként lemondott” a szaktanácsadói és tolnai elnöki posztokról, azóta vele lehet gründolni azt, mocskolódó, megsemmisítő kampányt, melynek célja a Bross „Richelieau”-Takács király visszajuttatása a trónra-hatalomba.

Nos, végül is ez a legújabb konfliktus is az egyik-másik „főszereplő” álságos cselekedetei, „hírközlései”, személyiségrombolási szándékai és agresszív „belemenései” mentén pattant ki, s mivel ezzel a mentalitásával néhányan nem tudnak és nem is akarnak azonosulni, elindul az az iszapbirkózás, amely szinte minden alkalommal azonos forgatókönyv mentén zajlik.

A jó klubvezető/tulajdonos kap egy instrukciót (esetenként saját zsigeri gyűlölete és fóbiái személyi „célszervezeteinek”megsemmisítési szándéka is elég ehhez), s az instrukciót, utasítást adó személy érdekei mentén beindul a mocskolódó, csúsztató, megsemmisítő kampány. Most éppen az egyik „Muskétás” hiteltelenítésének, ellehetetlenítésének szándékával dobott be egy témát, olyan szövegkörnyezetben, amelytől a tájékozatlan fórumozó hazarohan, kiegyenesíti a kaszát és kaszaélre szeretné hányni a „méhészek árulóját”, a jó klub(meg)vezető  instrukciói szerint . Most is volt személyekre, szituációkra való utalás, no, de a sunyi „álhírterjesztő” pucájában nincs annyi vér, hogy konkrétan rámutasson, ki/kik ellen folytat megsemmisítő kampányt.

Ezt kifogásolta néhány fórumozó, aki szeretett volna konkrétumokat hallani, ám a klub(meg)vezető először „csigázott”, azaz a mezítelen csiga nyálkásságával analóg módon igyekezett „odébb csigázni”  a konkrét válaszadás helyett, majd mikor már egyre többen kérdeztek, előhúzta az agresszív kártyát, s annak a személynek esett neki, aki valójában sem nem mocskolta, sem nem feszült neki, mindössze ismételten rákérdezett, mi is zajlanék a színfalak mögött. Elfogytak az érvek, elfogyott a csiga-nyálka, a személyekkel, a történésekkel kapcsolatban válaszolni nem mert, nekiugrott tehát „Gyurikának”, aki a hálátlan, tékozló, a klub(meg)vezető szakmai és emberi nagyságát jelen esetben meg sem kérdőjelező hozzászólást írt, tájékoztatást kérve:


Idézetet írta: WENHARDTGY
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta WENHARDTGY Dátum 2019. Augusztus 21. 13:08 »
Tisztelt Klub Vezető Úr!!!

Te érted, hogy miről van szó???
Kik azok a ¦veletek¦ akik hamar megvilágosultak??
Eltalálták a /valakik/ a konkrét nevet???
Ha van tipped, hogy mi történhetett, miért nem írod meg???
Kinek van itt hatalmi vágya??
Akkor ki az aki a levegőbe lövöldöző, mert semmi konkrétumot nem ír le, célozgat, de nem mer lőni.

Erre a válasz:
Idézetet írta: Nagyernyei Attila
- 2019. Augusztus 22.  19:42
Ott még nem tartunk, hogy gyurika engem utasítgasson.
Aki ilyen pofátlan, és aljas örüljön, hogy írogathat.
Vagy esetleg a szellemi képességeiddel vannak gondjaid?
Arra nem emlékszel amikor esténként szakmai kérdésekkel bombáztatok édesapáddal?
Nem sok méhész van akit rühellek, de te közéjük tartozol.
Én Takler Józsi bácsit, akitől annyi segítséget kaptam, hálával gondolok.
Ha esetleg úgy érzed, hogy marhaságokat mondtam pályád elején, és te ettől már többet tudsz, tartsd meg magadnak.
Neked soha nem fogok válaszolni, és amennyire csak tudsz, kerülj.
Hihetetlen vastag bőr van a pofádon.
Nagyernyei Attila

Nos, Jenő, erre azért már néhányan felkaptuk a fejünket, ez a „fair play lovag” tényleg megfenyegette Gyurit? De meg ám!
A  történet innen valóban elfajult, mivel Gyuri részéről semmilyen jóvátehetetlenül személyeskedő kérdés nem hangzott el, amelyre érkezett  mocskolódó, fenyegető Nagyernyei-válasz valamelyest indokolta, hogy  –ha személyes-családi történéseken, példákon keresztül is- megvilágítsam, ki az az agresszív, garázdaságra is képes személy, aki itt ismételten fenyegetőzik. Hangsúlyozom, egyetlen esetben sem azért került fel a fórumra a”fair play bringás buli”, mert Nagyernyeit a családi események révén kívántam támadni, hanem azért, hogy rámutassak, Nagyernyei alapmentalitása az agresszió és a fizikai megsemmisítésre is törekvő magatartás.
Idézetet írta: Nagyernyei Attila
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta Nagyernyei Attila Dátum 2019. Augusztus 23. 06:50 »
Az látható, hogy Fehér Viktor (Tomipapa) egy értékrendet képvisel gyurikával.
Gyakorlatilag kivédi, azonosul ezzel az elvetemült szemlélettel.
Már többször megfogalmaztam, hogy gyurikával mi a gondom.
Édesapjával nálunk rendszeres vendégek voltak, amikor el kezdtek méhészkedni.
Olyan alapvető dolgokkal nem voltak tisztában, ami számomra már nem jelentett akkor sem problémát.
Mindig, mindenkor segítettem nekik, gyakorlatilag úgy éreztem barátok vagyunk.
Édesapjához jártam a faluba tejért, és akkor is beszélgettünk a méhekről.
Gyurika mindig kilógott a sorból, mert az apja panaszkodott nekem, hogy a gyerektől kérdezhetek, nem igen mond semmit.
Na de a családi dolgaikat ne beszéljük ki.
Gyurika aztán félresiklott, és  nyíltan ellenem fordult.
Na én ezt vélem nagymérvű pofátlanságnak részéről, de ez ahogy látom Fehér Viktornak tetszik!
………….
Gyurika alapvető méhészeti fogásokkal sem volt tisztában, és mivel még falubeli is volt, így simán akár telefonban is próbáltam nekik segíteni.
Kár volt.
A témát részemről lezártam, viszont aki ennek a féregnek haverja, vigyázzon ha segít neki, mert egyszer ellene fog fordulni.
Miért írok ilyen csúnyaságokat, ez nem az én stílusom?
Válaszom, hogy mindenkit a szintjén kell kezelni.
Nagyernyei Attila


Nos, akinek még mindig kérdőjeles, miért hozom elő a TEOL-cikket, annak segítségképp javaslom, fókuszáljon a legutóbbi  idézet záró gondolatára (by Nagyernyei):

Idézetet írta: Nagyernyei
„A témát részemről lezártam, viszont aki ennek a féregnek haverja, vigyázzon ha segít neki, mert egyszer ellene fog fordulni.
Miért írok ilyen csúnyaságokat, ez nem az én stílusom?
Válaszom, hogy mindenkit a szintjén kell kezelni.
Nagyernyei Attila”

Ráadásként sajnos Nagyernyeinek  valójában ez a stílusa, s nem hiszem hogy kifogásolható, ha az agressziójára olyan válaszok érkeznek, mely szerint őt is a maga szintjén kell kezelni …

Ráadásként még csak nem is a „szintjén kezeltük”, csupán rávilágítottunk, kicsoda-micsoda valójában

Ha ezek után még lenne valakinek kifogása a „személyeskedés” ellen, annak már csak beidézem azt a baranyai cikket, mely a versenybíró szemszögéből íródott, s mely alapján megítélhető, hogy kik kezdeményezték a bulit, s kik vitték el a fizikai agresszió irányába az „unfair play”-nek minősülő bringás lökdösődést(?) Hozzáteszem, ha Nagyernyei igazat mondott, akkor –ha fotózni kívánta a tömbkerülő versenyt, s ha tényleg látta, hogy N.Bencét S.G. „lökdöste”, akkor miért nem készített bizonyító fotót? Előbb mintha ilyet írt volna…

Ami a higgadt, „fair play” családvédő magatartást illeti, megkérdezném, hogy Vadas Gábor miért mondta,hogy:

Idézetet írta: BAMA
„– Amikor körbe vettek, kicsit féltem, szerencsére azonban nem inzultáltak.”

https://www.bama.hu/sport/verekedes-tort-ki-a-celba-eres-utan-a-kerekparos-versenyen-389638/


Ja, és vélhetően S.G. „vették körbe” a versenybírót, s valószínűen nem Nagyernyeiék... Persze nem ordítva, hanem „higgadtan, karba tett kézzel ”. Tudjátok, azzal a karba tett kézzel, amellyel a jó, családját védelmező Nagyernyei nem elsőként ütötte le az idős S.-t... Az is olyan életszerű, hogy S.G. egymaga „megtámadta”a Nagyernyei családot, biztosra vehető, hogy nem fordítva történt, Nagyernyei „higgadtan, karba tett kézzel odasétált az agresszíven védekező S.-hez, s krisztusi alázattal oda nyújtotta nemes, tarkóján is túlérő  homlokát a stoplis bringás-cipővel hadakozó kerékpárosnak, aki valóban veszélyes fegyvert választott, bár a Nagyernyei család fizikai alárendeltségét jól példázza, hogy a galamb-szelídségű, jó Judit asszony nemes egyszerűséggel „lefegyverezte”, s azt követően a harcos asszonyság forgatta a fegyvert – meglehetős hatékonysággal, a „fair play”játék iránt elkötelezett párja oldalán... Azért szívesen elolvasnám a rendőrségi jegyzőkönyveket és a bírósági ítéletet is... Valahogy dr. Tarcali Gábor válaszának analógiájára biztosan várható, hogy egyszer majd belepillanthatunk...

Még szerencse, hogy dokumentáltad az esetet Jenő, bár kicsit elbizonytalanodtam, amikor a szereplők egy részét ugyan felismerni véltem, ám a felvételen nem láttam bringákat...

https://www.dailymotion.com/video/x10hon8

Majd a jó, „fair play” Nagyernyeitől még egy idézet:

Idézetet írta: Nagyernyei
„A szülők írtak egy nyílt levelet a Magyar Kerékpáros Szövetségnek, hogy tiltsák el örökre az edzőt.” (Aki azóta is a SZKSE elnöke), , majd a végszó: „Azóta már megbékültem vele is, köszönünk egymásnak, nincs tüske bennem.”

Csak tudnám, melyik fél szülei írták a levelet...? valószínű, hogy a Steig szülők...!

Eddig jórészt Nagyernyei-féle levelekkel találkoztam, amelyekben „örökre eltiltások”, IB és IB tagok, tisztségviselők és "ellenségek"  megsemmisítési kísérlete szerepelt, kívánságra valamelyik tarsolyból előhúzhatjuk, Jenő!

Az már valóban csak jelentéktelen mellékszál, hogy Nagyernyei a „csigázó”mosakodás közben a rá jellemző módon „érvel”, mocskol, hazudik:

Idézetet írta: Nagyernyei

„Fehér Viktor (Tomipapa) láthatóan nem szereti a szüleit!
Ő továbbra is karban tett kézzel nézte volna végig, hogy a földön fekvő apját agyba főbe verjék.”


Nos, Attila(67) valóban felszólalt a személyes ügyek ide-hozása ellen, s valóban úgy vélte, indokolatlan ezzel illusztrálni, milyen a klubvezetői mentalitást. Én meg úgy véltem/vélem, hogy ez az eset kifejezetten –és élesen- megvilágítja, kitűnően illusztrálja, miért nem akar azonosulni Nagyernyei mentalitásával a fórumozók java része, valóban hiteltelen a becsület bajnokának lovagi öltözetében fellépnie, amikor láthatóan/olvashatóan ő egy (nem először) agresszívan „férgező”, fenyegetőző, az egyenlő mércével mérést hírből sem ismerő, hataloméhes, lefelé taposó, felfelé szervilis „fegyverhordozója”a gazdáinak.


 Attila(67) abban sem mondott valótlant, hogy Nagyernyei az egykori „fair play bulis” polémia eszkalálódása során úgy vélte, hogy megengedhetetlen ugyan ezen klubon a személyeskedő mocskolódás, de ha az egy nemkívánatos személy mocskolása során „kányáltatik” ide az a megengedhetetlen mocskolódás, akkor mégis csak biztosít helyet azon becsületsértő hozzászólásoknak, melyek az „ellenséget” mocskolják.

Abban viszont téved Atilla (67), hogy a jó Nagyernyei magától látta volna be, hogy klubjának színvonalához méltatlan a megtűrt mocskolódás. Jenő biztosan emlékszik rá, hogy Kánya mester kérte ríva a klubvezetőt, hogy törölje még a szövegkörnyezetet is. Azt nem tudom, miért volt fontos, hogy még azokat az írásokat is töröljék, melyek a mocskolódás „helyben-hagyását”kifogásolták, de tény, hogy ata67 kifogásoló írása is az enyészeté lett...

Jenő, talán majd egyszer elmeséled  ezt az esetet is, bár vélhetően 11111111111, a jó klubmegvezető férgező, fenyegetőző és személyiségi jogokat semmibe vevő mentalitásán változtatni úgy sem tudsz...


Azért érdemes odafigyelni, nehogy Gyuri elfelejtse, hogy milyen távolról kell kerülnie a fair play nagymesterét...
4
Szakmai kérdések / Re:ATKAIRTÁS, de ésszerűen
« Utolsó üzenet: írta garyballdy Dátum 2019. Augusztus 23. 23:14 »
T. Méhész.
Az a érdésem hogy ....

 :P Nekem meg az, hogy nem érdemled meg még a gyümölcsöt sem, mert az a gyümölcs sem teremne a
szomszédod méhei ingyenes beporzó akciójuk nélkül. Tehát, a szomszédod követelhetné ennek az akciónak
a költségei megfizettetését.
Si tacuisses, philosophus mansisses!
5
Szakmai kérdések / Re:ATKAIRTÁS, de ésszerűen
« Utolsó üzenet: írta Attila Dátum 2019. Augusztus 23. 23:10 »
Sziasztok!

Használtam én is a gliceroxot, jónak, hatásosnak látom. Köszönjük Anti 2019. márciusi miskolci előadását erről a módszerről.

Üdv.: Attila
6
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta ata67 Dátum 2019. Augusztus 23. 23:10 »
Nincs hát, de lesz ott még 111 is. Atkát nem adhatok 67- et, nálam kevés van. Majd ősszel beszerzi mástól, akkor törölgetheti...
7
Szakmai kérdések / Re:ATKAIRTÁS, de ésszerűen
« Utolsó üzenet: írta garyballdy Dátum 2019. Augusztus 23. 23:07 »
T. Méhész.

Az a érdésem hogy a szomszédom méhész, nem ad inni a méheinek, ezért az én gyümölcsösömet dézsmálják a méhei, meg az alsó szomszédom medenséjét lepik el. Ez sajnos éve óta fennálló probléma. Milyen méhcsapdát javasol kihejezni hogy a gyümölcsösömet megvédhesem. Jelzem hogy a kártevők nem darazsak hanem méhek, és a probléma attól kezdve áll fent mióta a méhész a melettem lévő telekre is helyezett el aptárakat. Szeretnék végre gyűmölcsöt termelni magam számára és nem a szemét szomszéd meggazdagosodása véget. Tehát kifejezetten hatékony méhcsapda érdekelne. Segítségét előre is köszönöm. Az a gond hogy a méhegy a gyümölcseimet már érés előtt szétcsipkedik évek óta rendszeresen és semmire sem jó az a gyümölcs. Az önkormányzat meg inpotess. Ezért méhcsapdára és nem darázscsapdára van szükségem. Kösszönöm.
8
Méhészeti közélet / Re:Zöld gondolatok
« Utolsó üzenet: írta Attila Dátum 2019. Augusztus 23. 23:07 »
https://www.msn.com/hu-hu/hirek/külföld/őslakosok-ellen-vívott-véres-harcok-ágyaztak-meg-az-amazonas-erdőtüzeinek/ar-AAGdWFv?li=BBPtEXs

és
http://www.msn.com/hu-hu/eletmod/health/ez-az-ok-amiért-lángokban-áll-az-amazonas-esőerdő/ar-AAGe3vi?ocid=spartandhp

9
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta Fehér Viktor Dátum 2019. Augusztus 23. 22:53 »
.. csak vigyázz milyen pzs-vel törlöd a szemedet!


Ma? vrikosssal.  ;D ;D ;D

Mindegyéknél nincs is másféle papírzsepi...!

No, de nincs is nála at(k)a67 se...!
10
Méhészeti közélet / Re:Kakaskukorékolás
« Utolsó üzenet: írta ata67 Dátum 2019. Augusztus 23. 22:48 »
Ja, csak bontatlan csomagolásút használj!
Oldalak: [1] 2 3 ... 10