MÉHÉSZKLUB

TÉMÁK => Méhészeti közélet => A témát indította: Nagyernyei Attila - 2015. Február 01. 09:16

Cím: Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Február 01. 09:16
Sziasztok!
Úgy érzem eljött az idő hogy a Fekete-Fehér Méhészklubon új témát indítsak.
A mai rohanó világban szükségünk van egy kis lelki pihenőre.
A Facebook szerveződött szerelmek teljesen elrugaszkodnak a földi élettől.
Már én is azt veszem észere, hogy családi házunk felső szintjén velünk egy háztartásban élő fiúnknak, előbb írok egy e-mailt, mint felszólnék neki gyere le fiam a vasárnapi ebédhez.
Normális dolog ez?
Az elanyagiasult világban ahol barátságok, családi kapcsolatok sérülnek a pénz, a kölcsönkérés, a mutyizás miatt, szerintem  helye van honlapunkon a bölcsességeknek. Ti ezt, hogy gondoljátok?
Üdvözlettel. Nagyernyei Attila
Klubvezető
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Február 01. 09:20
Tehát akkor lássuk első idézetemet.

" A múltbéli hibák miatti neheztelés és keserűség, nehéz kövekként húzzák le lelkünket.
Csak tőlük megszabadulva nyerhetjük vissza lelki szabadságunkat."

Maria Fontaine
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Február 01. 09:56
Egy hindu szent, aki elment a Gangesz folyóhoz megfürödni, egy családot látott a folyóparton, akik mérgesen kiabáltak egymásra. Odafordult a tanítványaihoz, mosolygott és megkérdezte:

 "Miért kiabálnak az emberek, amikor idegesek egymásra?"
A tanítványok gondolkodtak egy ideig, majd az egyikük ezt mondta:

"Azért, mert ilyenkor elveszítjük a nyugalmunkat."
"De miért kiabálunk, amikor a másik személy ott áll mellettünk? Mondhatnánk neki sokkal halkabban is" - kérdezte a szent.

A tanítványok tanakodtak még, de nem találták a megfelelő választ.
 

Végül a szent elmagyarázta:

"Mikor két ember mérges egymásra a lelkük eltávolodik egymástól. Hogy leküzdjék ezt a távolságot kiabálniuk kell, hogy meghallják egymást. Minél mérgesebbek, annál hangosabban kiabálnak, hogy leküzdjék a nagy távolságot.Mi történik a szerelmeseknél? Ők nem kiabálnak egymásra, hanem halkan beszélnek, mert a lelkük nagyon közel van egymáshoz. Köztük lévő távolság nincs is vagy nagyon kicsi."

A szent folytatta: 

"Amikor még jobban szeretik egymást mi történik? Nem beszélnek, csak suttognak és így még közelebb kerülnek egymáshoz. Végül már suttogniuk sem kell, csak egymás tekintetéből megértik egymást. Ez mutatja meg milyen közel áll két ember egymáshoz, amikor szeretik egymást."

Ránézett a tanítványaira és ezt mondta:

"Ezért amikor vitáztok ne hagyjátok, hogy lelketek eltávolodjon. Ne mondjatok olyan dolgokat, amik eltávolítanak egymástól, különben egyszer eljön a nap, mikor akkora lesz a távolság köztetek, hogy lelketek többé nem talál vissza egymáshoz."
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2015. Február 01. 16:54
Akárki akármit állíthat az Istenhitről, de egy biztos.
Ha én vasárnap el megyek a templomba, és elülök egy órát, akkor úgy érzem mintha dolgoztam volna valamit, pedig csak ültem és nagyrészt hallgattam.
Ha nem megyek, valami valahol bennem nagyon mélyen, nincs nyugodtan, és dolgoznom kell, de ez az érzés megmarad.
Mindenkinek javaslom, akár hisz akár nem, de valami hiányérzet féle kezd benne mocorogni lelkileg, próbálja ki egyszer kétszer. Annyit biztosan elér, hogy egy idő után úgy érzi, hogy a napjai nem tűnnek a semmibe, ha nem lezárja a hetét, és a heti munkáját, mintegy keretbe foglalja vele. Lesz amihez számolhatja saját idejét, kötődik. A heti bolyongása után, amit vehetünk úgy is mint egy nagy folyót, tavat, vagy tengert, kikötőbe ér, és kiköt vasárnaponként. Hétfőn könnyebb ismét elindulni "halászni".
Cím: Re:Lélektorna
Írta: antalholecska - 2015. Február 01. 18:04
Mit érnek , azok a nagy szavak ha azt a kicsi csodát nem találod meg a kaptárjaidban ?  Azt hogy túl élték a telet , és új erő éled a szemedelőtt.  Nevezheted Istennek , TTermészetnek vagy aminek  akarod .
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2015. Február 01. 20:14
QUQURIQ!!!

Lindzzy!
Mi az asszonnyal, jelbeszéddel kommunikálunk, és lábujjhegyen járunk…
Ha kell meg igen emelt hangon perlekedünk egymással!
De, ha csend van, az oly jó mindkettőnknek…
Így kerek ez már évtizedek óta!

A süketnéma Kiskakas!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2015. Február 01. 20:23
Mit érnek , azok a nagy szavak ha azt a kicsi csodát nem találod meg a kaptárjaidban ?  Azt hogy túl élték a telet , és új erő éled a szemedelőtt.  Nevezheted Istennek , TTermészetnek vagy aminek  akarod .
Te aztán igazi bogaras ember vagy.
 Én méhész vagyok már nem tudom mióta. Apám is nagyapám is az volt. Fényképpel is tudom bizonyítani. Szeretem is őket. De azért nem vagyok mindig beléjük bújva. Más is van a világon. Engem sok minden érdekel, az is, hogy mi célja az életemnek, miért vagyok itt.
Nekem például a méhészetben legalább annyit jelentenek a méhészkollégák és a barátok mint a méhek. Mert tartozom valahová. Ez nagy dolog.
Az, hogy valaki már annyira van, hogy mást sem lát mint a méheit, hát....?
Te nem látod a fától az erdőt. A méhek azért vannak, hogy általuk megtapasztald a teremtőt, és nem azért, hogy elzárjanak tőle.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2015. Február 01. 20:35
QUQURIQ!!!

Lindzzy!
Mi az asszonnyal, jelbeszéddel kommunikálunk, és lábujjhegyen járunk…
Ha kell meg igen emelt hangon perlekedünk egymással!
De, ha csend van, az oly jó mindkettőnknek…
Így kerek ez már évtizedek óta!

A süketnéma Kiskakas!


Vigyázz a hang nemmel kakas mert kapsz a "nyújtófával" az asszonytól.....:)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Február 03. 20:54
   
Böjte Csaba ofm gondolata   

„A bűn – ha nem akarunk tudatosan megszabadulni tőle – tönkre tudja tenni az életünket, olyan, mint egy vadállat, ami széttépi legdrágább kincseinket, vagy mint az árvíz, ami beiszapol mindent, összetöri mindazt, amit fáradságos munkával elértünk. Ezért fontos, hogy a bűnt rossznak tartsuk, elutasítsuk, és mint a szemetet dobjuk ki az életünkből. Tehát a bűnbánat lényege, hogy ne dédelgessünk magunkban vadállatokat, ne mentegetni, magyarázgatni akarjunk egy-egy bűnös szokást vagy másra hárítani a felelősséget, hanem irtsuk ki az életünkből.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2015. Február 03. 21:03
QUQURIQ!!!

Ezt is hívatalosan, a szolgálati szabályzatnak megfelelően beküldhetnéd az OMME IB-EB becses tagjainak!
Jó lenne Nekik lélekfehérítésre!

Kiskakas!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: george75 - 2015. Február 05. 14:51
    Böjte Csaba testvér és az autóstoppos. Divat a siránkozás!!                                                 https://www.youtube.com/watch?v=RJJjIJ3tlYc
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Február 06. 06:47
AZ ÖREGEMBER ÉS A LÓ TANMESÉJE
Élt egyszer egy öregember, aki egy kicsi faluban lakott. Bár szegény volt, mégis mindenki irigyelte gyönyörű fehér lova miatt. Még a király is megkívánta az öregember kincsét. Az emberek jó pénzt megadtak volna a paripáért, de gazdája mindig visszautasította:
– Ez a ló nem pusztán egy ló számomra – mondta az érdeklődőknek –, hanem egy személy. Hogy adhatnék el egy személyt? Ő a barátom és nem a tulajdonom. Hogy adhatnék el egy barátot? A férfi szegény volt, a kísértés pedig igen nagy, de nem volt hajlandó megválni a lótól. Egyik reggel azonban nem találta paripáját az istállóban. Az egész falu összecsődült.
– Te, bolond öreg – csúfolták. – Megmondtuk előre, hogy előbb-utóbb el fogják lopni a lovadat. Annyira szegény vagy, hogy is remélhetted, hogy meg tudod védeni azt az értékes állatot? Jobban tetted volna, ha eladod. Akármennyit megadtak volna érte. Most aztán se ló, se pénz. Átok ül rajtad. - Az öregember így válaszolt:
– Ne ítélkezzetek túl gyorsan! Csak annyit mondjatok, hogy a ló nincs az istállóban. Egyelőre ez minden, amit tudunk, a többi csak ítélet. Honnan tudjátok, hogy átok van-e rajtam vagy sem? Mi alapján ítélkeztek? - A falubeliek visszavágtak:
– Ne nézz minket bolondnak! Lehet, hogy nem vagyunk filozófusok, de nem is kell nagy értelem ahhoz, hogy felmérjük azt, ami itt történt. Az a tény, hogy elment a lovad, egy átok. - Ismét megszólalt az öregember:
– Csak annyit tudok, hogy az istálló üres, nincs benne a ló. A többit nem tudom. Azt, hogy ez átok vagy áldás, senki sem tudhatja. Csak a dolgok töredékét látjuk. Ki tudja megmondani, mi következik ezután? - A falu lakói kinevették. Mindig bolondnak tartották az öreget. Ha nem lett volna az, már régen eladta volna a lovát, és felélte volna az árát. Ehelyett napról napra kaparta össze a betevőt. Most bebizonyította, hogy tényleg bolond. Tizenöt nap múlva a ló visszajött. De nem egyedül tért ám vissza, hanem egy tucat vadlovat hozott magával! Ismét összecsődült a falu népe a favágónál, de most így beszéltek:
– Öreg, igazad volt, tévedtünk. Amit mi átoknak gondoltunk, az lényegében áldás volt. Kérünk, bocsáss meg nekünk! Ő így válaszolt:
– Ismét túl messzire mentek. Csak annyit mondjatok, hogy a ló megint itt van. Csupán azt állapítsátok meg, hogy egy tucat lóval jött vissza, de ne hozzatok elhamarkodott ítéletet! Honnan tudjátok, hogy ez áldás-e vagy sem? Most csak az események töredékét látjuk. Ha nem ismeritek az egész történetet, hogyan ítélkezhettek? Ha csak egy oldalt olvastok el, hogy tudjátok elbírálni az egész könyvet? Amit most ismerünk, az csupán egy részlet! Ne mondjátok, hogy ez áldás! Senki se tudja. Én meg vagyok elégedve azzal, amit tudok, és nem zaklat fel az, amit nem tudok.
– Talán igaza van az öregembernek – mondták. De magukban mégis azt gondolták, hogy nincsen. Úgy vélték, az, hogy tizenkét vadló csatlakozott a favágó lovához, csakis áldás lehet. Hiszen kevés munkával a vadlovakat be lehet törni, betanítani, és sok-sok pénzért eladni. Az idős embernek volt egy fia. A fiatalember elkezdte betörni a vadlovakat. Néhány nap múlva leesett az egyikről, és mindkét lábát eltörte. A falu lakói megint eljöttek, és rögtön véleményt mondtak a történtek alapján.
– Igazad volt – ismerték el. – A tizenkét ló nem áldás, hanem átok. Egyetlen fiad eltörte mindkét lábát, és most öregkorodra nincs, aki segítsen neked. Most szegényebb vagy, mint valaha. Az idős favágó ismét csak ezt mondta:
– Ne menjetek olyan messzire ítélkezésetekben. Csak annyit mondjatok, hogy a fiam eltörte a lábait. Ki tudja, hogy ez áldás-e vagy átok? Senki sem. Az egész kép töredékét látjuk csupán. Néhány héttel később az ország háborúba keveredett a szomszéd országgal. A falu minden fiatalemberének be kellett vonulnia a hadseregbe. Csak az öregember fia kapott felmentést a balesete miatt. Az ellenség óriási túlerővel érkezett, s az emberek nagyon féltek, hogy soha többé nem fogják látni fiaikat. Ismét fölkeresték az idős favágót, sírva, jajgatva, mert elvitték drága fiaikat. Megint megszólalt az öregember:
– Miért vontok le mindig következtetéseket? Senki sem tudja még, mi lesz. Csak annyit mondjatok, hogy a ti fiaitok elmentek a háborúba, az enyém pedig nem. Senki sem elég bölcs ahhoz, hogy megállapítsa, ez vajon áldás vagy átok. Csupán az Isten tudja. - Az idős favágó megelégedett azzal, amit tudott, és nem izgatta magát azzal, amit nem volt képes megérteni.
Epiktetosz mondta: „Mindig meg vagyok elégedve azzal, ami történik, mert arra gondolok, hogy amit Isten választ, az jobb, mint amit én választanék.”
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Február 09. 20:59
Farkas az emberben


Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik.

Azt mondta:

" Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak.

Egyikük a Rossz. - A  félelem, a düh, a irigység, a féltékenység, a  sajnálat, a szánalom, a kapzsiság, az erőszak, az önsajnálat, a bűntudat, a harag, a kisebbrendűség, a hazugság, a hamis büszkeség, a felsőbbrendűség és az ego.

Másikuk a Jó. - Az Szeretet, az öröm, a béke, a remény, a nyugalom, az alázat, a kedvesség, a jóindulat, az empátia,  a nagylelkűség, az igazság, az együttérzés és a hit." '

Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját:

" És melyik farkas győz?"

Az öreg indián mosolyogva válaszolt:

"Az, amelyiket eteted!"

Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bercsényi - 2015. Február 10. 09:00
Nagyon jó vagy lindzzy!
Kár, hogy nem tudom ki vagy,  jó "ember" lehetsz , és valószinüleg jó méhész is.

Köszönettel: Bercsényi
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Február 10. 12:20
Én még csak kisinas vagyok,de azért köszönöm. :)
Az viszont meglep,hogy nem tudod,hogy ki vagyok.Párszor már összefutottunk.No,de majd súgok egy kicsit. ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2015. Február 10. 12:38
lindzzy!
Aranyosak vagytok a B Janival együtt, és pont az ilyen esetek miatt szervezem Székesfehérvárra a klubtalálkozót.
Remélem ott lesztek!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bercsényi - 2015. Február 10. 12:59
Már alig várom Sz.fekhérvárt, ill. a klubtalálkát, egyébként meg minden évben ott vagyok. Bár a helyszín nekem kicsit "bizarr", a hatalmas tumultus miatt.
A Szekszárdi helyszín volt rendkívül jól kiválasztva. Az az "elszigetelt" előadó : jeles

Üdv: Bercsényi
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Február 10. 16:40
Készülünk Fehérvárra mi is,reméljük nem jön közbe valami cudar idő.Viszont még nem láttam programot.Tudtok erről valamit?Vagy meglepi lesz? :)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Február 11. 21:27
"Két fajta ember létezik. Az egyik hazugságokkal épít csillogó életet, de hideg van házában, s lelke kong az ürességtől. A másik szeretettel kövezi ki otthonát, mely felfűti napjait, s minden pillantásával a jót építi. Az egyik féli az éjt, nem lát túl rajta, s képtelen hinni a csodát. A másik az égre emeli tekintetét, gyönyörködik a csillagokban, és nincs lehetetlen számára.

Mondom, két fajta ember létezik... Az egyik folyton másokat hibáztat, mindig mindent jobban tud, és soha semmi sem elég jó neki. A másik igyekszik fejlődni, élete végéig tanul, és az apró csodákat is meglátja az életben. Az egyik folyton panaszkodik az időjárásra, szíve évről évre sötétebb, s nem látja a fényt. A másik mosolyogva tartja arcát az esőbe, elfogadja, mit az élet kínál, s ő maga válik fénnyé az éjszakában.

Elmondom, szerintem miért téved az első csoport. Mert nem az határoz meg, hogy mit birtokolsz - jó kocsi, hatalmas ház, menő állás, vaskos bankszámla - hanem, hogy milyen a szíved, s hogy miként bánsz másokkal. S csak akkor leszel boldog, ha része vagy a világnak, az életnek, ha a belső hangod szerint élsz. A görögök mindig azt kérdezték, ha meghalt valaki: ,,Vajon volt benne szenvedély?" Nos, ez hát a lényeg. Bármit is csinálsz, lángoljon benne a szíved. Tedd alázattal, kitartással, és szenvedéllyel! Legyen az csók, ölelés, karrier, álmok, vagy csak egy nap a munkahétből. Élj végre tiszta szívvel, mint a gyerekek, s ne hagyd elfutni a perceket! NE FELEDD, AMIT SZÍVBŐL CSINÁLSZ, AZ ÉLNI KEZD! :) És csak így lehetsz boldog. Nemdebár?" :)
Peter Noel
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Gergo55 - 2015. Február 12. 10:26
" A felelősség nem más mint a létszükségletekre adott válasz." Detlephsen
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2015. Február 13. 19:51
     8 lépés a boldogsághoz!

1. Adj hálát, mindazért, amid van.
2. Szeresd önmagad.
3. A gyakorlatban is valósítsd meg azt, amit magadról állítasz.
4. Ne irigyelj senkit azért amije van, vagy ami ő maga.
5. Ne őrizgess szívedben haragot, senki iránt.
6. Ne vedd el azt ami nem a tiéd, emlékezz, hogy a természet törvényei szerint, ha valakitől elveszel valamit,   
    akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit elvettél.
7. Ne bánj rosszul senkivel.
8. Mindig mosolyogva kelj fel, és fedezd fel a szépséget és a jót, a téged körülvevő dolgokban. Figyeld meg az 
    embereket, és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat, nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Február 15. 18:08
Vannak dolgok,amik megfizethetetlenek.Amikor a bál utáni pakolás majdnem olyan jó buli,mint maga a bál.Igaz kicsit másként,de ez is jó volt.A kevesebb néha több.Régen beszélgettünk szerintem ilyen jót.Nekem személy szerint ez többet ér mindenféle támogatásnál.  :)
Kalocsán is jól sikerült a buli?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: hang - 2015. Február 15. 18:26
A számodra megfelelö társadág minfennél többet ér.
Az igazi támogatás az az mikor mindig, a körülményektől függetlenül is számithatsz a barátaidra.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Február 18. 20:15
Buddha, akit nem ismertek

Buddha egy fa alatt ült, és a tanítványainak magyarázott.
Odament hozzá egy férfi, és beleköpött az arcába.
Buddha megtörölte az arcát, és visszakérdezett: – És most? Akarsz még mondani valamit?
A férfi kissé összezavarodott, mert nem számított arra, hogy ha valakinek az arcába köpnek, az képes megkérdezni: “És most?” Ez még egyszer sem történt meg vele. Ha megsértett valakit, az feldühödött, és visszavágott. Vagy ha gyáva volt és puhány, akkor mosolygott, és megpróbált a kedvében járni. De Buddha egyikhez sem hasonlított; nem volt dühös, egyáltalán nem sértődött meg, és gyáva sem volt. Csak tárgyilagosan megkérdezte: “És most?” És más nem történt.
Buddha tanítványai viszont nagy haragra gerjedtek, nem gondolkodtak, hanem reagáltak. Legközelebbi tanítványa, Ánanda így szólt: – Ez túl sok, ezt nem tűrhetjük el. Te csak tartsd magad a tanításaidhoz, mi meg majd megmutatjuk ennek az embernek, hogy ilyet nem tehet! Meg kell büntetnünk érte! Máskülönben mindenki elkezd majd ehhez hasonló dolgokat cselekedni.
Buddha ezt felelte: – Hallgass! Ő nem okozott nekem fájdalmat, de te igen. Ő új ember, idegen. Bizonyára hallott felőlem valamit, hogy “ez a férfi vallástalan, veszélyes ember, aki letérít másokat a helyes útról, egy forradalmár, egy erkölcstelen gazember”, és ezek alapján alkotott rólam képet. Nem engem köpött le, hanem a saját elképzelését, azt a képet, amelyet rólam alkotott – hiszen nem ismer engem, akkor hát hogyan köphetett volna le engem?
- Ha mélyebben belegondolsz – mondta Buddha -, a saját elméjét köpte le. Én nem vagyok része, és látom, hogy ez a szegény férfi bizonyára valami mást is akar mondani, mert ez is a közlés egyik módja – a köpés is egy eszköz arra, hogy elmondjunk valamit. Vannak pillanatok, amikor úgy érezzük, hogy a nyelv alkalmatlan – a mély szerelem, az erős harag, a gyűlölet, az imádság idején. Vannak olyan intenzív pillanatok, amikor a beszéd kevés. Ilyenkor tennünk kell valamit. Amikor nagyon szerelmesek vagyunk, és megcsókoljuk vagy megöleljük a kedvesünket, mit teszünk? Elmondunk valamit. Amikor haragszunk, rettenetesen haragszunk, és megütjük vagy leköpjük a haragosunkat, azzal is mondunk valamit. Én megértem ezt az embert. Bizonyára valami mást is akar mondani, ezért kérdeztem meg tőle: “És most?” A férfi még inkább összezavarodott.
Buddha pedig azt mondta a tanítványainak:
- Ti nagyobb fájdalmat okoztatok, mert ti ismertek engem, évek óta velem éltek, és még mindig visszatámadtok.
A férfi meglepetten, összezavarodva tért haza. Egész éjjel nem tudott aludni. Ha valaki találkozik egy buddhával, rendkívül nehéz, lehetetlen ugyanúgy álomba merülnie, mint előző éjszaka. Szüntelenül ott kavarog a fejében az élmény. Nem tudta megmagyarázni magának, mi történt. Egész testében remegett, és verítékezett. Még sohasem találkozott ilyen emberrel; Buddha darabjaira törte egész elméjét, minden megrögzött szokását, egész múltját. Másnap reggel újra odament. Buddha lábaihoz vetette magát, aki újra megkérdezte: – És most? Hiszen ez is egy módja annak, hogy elmondjunk valamit, amit szavakkal nem lehet kifejezni. Amikor idejössz, és megérinted a lábamat, azzal olyasmit mondasz, amit szokványos eszközökkel nem lehet elmondani, amihez minden szó kevés; nem fér el bennük. Aztán így folytatta: – Nézd, Ánanda, ez a férfi megint itt van, és mond valamit. Olyan ember, akiben mély érzelmek dúlnak.
A férfi felnézett Buddhára, és azt mondta: – Bocsáss meg azért, amit tegnap tettem!
Buddha így felelt: – Bocsássak meg? De már nem vagyok ugyanaz az ember, akivel tegnap azt tetted. A Gangesz szüntelenül áramlik; soha nem marad ugyanaz a Gangesz. Minden ember egy folyó. Az az ember, akit leköptél, már nincs itt; én csak hasonlítok rá, de nem vagyok ugyanaz, sok minden történt ebben a huszonnégy órában! A folyó nagyon sokat haladt előre. Ezért nem tudok neked megbocsátani, mert nincs bennem semmi neheztelés irántad. És te is más vagy. Látom rajtad, hogy már nem vagy ugyanaz az ember, aki tegnap idejött, mert az a férfi dühös volt – milyen dühös volt! Ő köpött, te pedig meghajolsz előttem, megérinted a lábamat; hogyan lehetnél ugyanaz az ember? Nem vagy ugyanaz, ezért felejtsük is el a dolgot. Az a két ember, aki köpött, és akit leköptek, már nincs többé. Gyere közelebb! Beszélgessünk valami másról!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Február 19. 16:37
http://filantropikum.com/hogyan-lassuk-meg-a-jot-azokban-akiket-nem-kedvelunk-3-egyszeru-lepesben/   ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2015. Február 19. 18:50
                                                                                 Kiválasztották a nemzeti pálinkákat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) felkérésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) független szakértőiből álló Pálinka Bíráló Bizottság választotta ki azokat a pálinkákat, amelyeket nemzeti italunkként Magyarország konzulátusain és nagykövetségein mutathatunk be.
Öt kategóriában történt meg az értékelés. Kategóriánként a legjobbnak ítélt első két pálinka-kiválóság vesz részt a KKM Carton Hungaricum Programjában; vagyis képviselik a magyar pálinkát külföldön.
A legjobbnak ítélt tételek a Márton és Lányai Pálinkafőzde vilmoskörte pálinkája, az Árpád és Vadász Pálinkák Bársony Birspálinkája, a Cruxx Gemina Gyümölcsház Szilvapálinkája, valamint Feketeribizli pálinkája, a Bestillo Pálinkaház Barackpálinkája, a Schieszler Pálinka Madárberkenye pálinkája, illetve az Agárdi Pálinkafőzde Miraculum Muskotályos szőlőpálinkája voltak.
Bekerült még a Zimek Pálinka Manufaktúra kései meggy-szőlő pálinkája, a Brill Pálinkaház Kft. Merlot törkölypálinka 2011 tétele, és a Szóráth Kisüsti Pálinka Főzőmester Kft. Tölgyfahordóban Érlelt Tokaji Törkölypálinkája.
A Pálinka Bíráló Bizottság tagjai közül a válogatáson Béli Géza, Gervai János, Kielmayer Kristian, Kovács András, Takács László és Soós Kálmán bírálók vettek részt.
A kiválasztási módszer alapjául az FM által tavaly kidolgozott Pálinka Országkóstoló szolgált.


Egészségetekre kedves méhésztársak ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Február 21. 20:14
Történt egyszer, hogy a kisvárosi borbélyhoz bement egy virágárus megnyiratkozni.
Amikor a fizetésre került sor, a borbély azt mondta:
- Nem vehetem el tőled a pénzt, mert ezen a héten ingyen, társadalmi alapon nyírok.
A virágárus megköszönte és elment.
Másnap reggel, amikor a borbély sietett kinyitni az üzletét, az ajtó előtt talált egy köszönő levelet és egy tucat rózsát.
Aznap betért hozzá nyiratkozni a pék, de amikor fizetésre került sor, a borbély ismét azt mondta:
- Nem vehetek el tőled pénzt, mert ezen a héten ingyen, társadalmi alapon nyírok.
A pék is megköszönte és elégedetten távozott.
Másnap reggel a borbély az üzlet ajtaja előtt megint talált egy köszönő levelet és egy tucat süteményt.
Eljött nyiratkozni a képviselő is, és amikor fizetni készült a borbély neki is csak azt mondta:
- Nem fogadhatom el a pénzt, mert ezen a héten társadalmi alapon, ingyen dolgozom.
A képviselő ennek igen csak megörült és sietősen tovább ment.
Másnap, amikor a borbély megérkezett az üzlete elé, látja ám, hogy az ajtó előtt tucatnyi képviselő, több kormánytag, tizenöt tanácsos, a polgármester, valamint több miniszter és azok feleségei, gyermekei - mind, mind az ingyenes nyiratkozásra várnak.
Bizony kedves barátom, itt rejtőzik a különbség az egyszerű dolgos emberek, és a "becsületes, köztiszteletben álló" emberek csoportja között, akik bennünket irányítanak.
Kérlek, a legközelebbi választásokon figyelmesen és tiszta lelkiismeretedből szavazz.
... és még valami:
1. Az egyszerű tolvaj tárgyakat lop: pénzt, órát, ékszert, autót, mobiltelefont, és számtalan más ostobaságot.
2. A politikus tolvaj többet lop: egészséget, tetőt a fejed felől, az oktatást, a nyugdíjadat, a pihenésedet, a munkádat, sőt, a lelkiismeretedet.
3. Az egyszerű tolvaj téged választ.
4. A politikust pedig, te magad választod.
Gondolkodj el ezeken. Minden jót kíván,
a Borbély



Cím: Re:Lélektorna
Írta: Litterae - 2015. Február 21. 21:31
2. A politikus tolvaj többet lop: egészséget, tetőt a fejed felől, az oktatást, a nyugdíjadat, a pihenésedet, a munkádat, sőt, a lelkiismeretedet.

Bizalmat, hitet, önzetlenséget, jóindulatot s mindent, ami magasztos ellopnak és kiirtanak. Ez egy embertípus, általában közepes kvalitásokkal és fenntartások nélküli gátlástalansággal. Sajnos a politikusok között ez a típus a társadalom egészét tekintve is felül van reprezentálva.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Február 22. 19:50
Többször leírtam már, hogy a méhészeket, hogy átvágják választott nagyjaink.
Amit ők mondanak (állítanak) sokszor köszönő viszonyban sincs a valósággal.
Például azt állítja az OMME szakmai stábja, hogy évről évre kevesebb a nyúlós.
És a közelmúltból:
Magyarországon nem igazolható, hogy a méhpusztulásokhoz köze van a neonikotinoidoknak.
Nézzünk erre egy idézetet:
Két módon tehetnek bolonddá.
Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot.
A másik, hogy visszautasítod az igazságot.

Soren Kierkegaard"
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Február 23. 19:12
CSENDESEBB UTAKON...
Szepes Mária

Boldog vagyok Uram, hogy
kiállhattam a sorból, hogy mindenki
előttem rohan és hagyom már, hogy
félrelökjenek és minden konc után az
enyémnél gyorsabb kezek nyúljanak...

Nehéz volt először megállni a dolgok
áradó sodrában, a lárma fülledt
ütemében, ó mert forró, halálos
izgalom hörgött a rohanók hangjában és a
város lobogó, fénylő öléből gigászi
kapuk tárultak tüzes öleléssel...

Most, hogy az elhagyott úton felismertem a
Békét, a virágok szelíd arcában az
Örömet és a fák égfelé ringásában az
imákat, messze kerülöm a hangos,
fényekben izzó várost és az éjszakát a
csendes ég alatt töltöm inkább, hol
csodálatos álmok és örök sejtelmek
hajolnak hozzám a csillagokból...
 
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Petronius arbiter - 2015. Február 24. 00:24
Most egy pár napig nem voltam gépközelben.
Egy picit kibuktam amikor Petro...... megszólított, egyébként is még mindig pipa voltam az elnökünk mellébeszélései miatt a kalocsai előadása kapcsán.
Azt pedig megköszönöm Litterae - nek, hogy "megfejtette" a Petró.... negszólítását irányomban.
Az Ő stílusából itélve engem nem lep meg a keresztelője, csupán azt felejti el, hogy talán erről meg kellene győződnie.
És mivel elég kicsi a világ, elképzelhető, hogy még megadja nekem az ég, hogy egyszer csak személyesen is találkozhatom vele. Akkor ott majd "személyesen" megköszönöm neki.

Ui: mondjuk, megtenné első lépcsőben, ha "álnevek" helyett egyszer csak a saját "becsületes" nevén jelentkezne be!

Üdv: Bercsényi  ( így írom a nevem, mert engem így hívnak)

Kedves Bercsényi!

Láthatóan nehezményezi a nevével elkövetett szójátékot... Áthoztam ide a választ, nem találva szakma-politikai motívumokat a polémia eme szakaszában, s ha a lelkébe találtam gázolni, talán e lelkeknek nyitott helyen kellene a lezárást megejtenünk.
Furcsállom, hogy az önhöz írt hozzászólásomra adott válaszában nem kötötte meg a kezét ez a szójátékokkal, névferdítésekkel szembeni -tapintható- averziója. Talán az ön válaszából, s a nick-nevemmel kapcsolatos ferdítéséből nem mindenkinek jött át maradéktalanul az önből sugárzó -személyem iránt érzett- mély empátiájának feelingje, de nekem tökéletesen megvilágította a szándékát. Az árnyalt, de ezzel együtt oly gazdag archaikus tájnyelv  minden szépségét felvonultató hozzászólása mélyen megindított, s úgy éreztem, valami hasonlóan kedves szójátékkal szükséges megköszönnöm önnek ezt az élményt. Szomorúsággal tölt el, ha hálámnak e jelét nem találta oly szellemdúsnak, mint a saját "szójátékát", de valószínűleg nem vagyunk egyformák, s talán a nyelvkincsünk sem teljesen azonos, nem beszélve a humorhoz, iróniához, öniróniához való viszonyunkról. Sajnálom, ha ezzel kellemetlen érzéseket generáltam önben, de vigasztalja, hogy Litterae nem teljesen fejtette meg az ön által eddig nem ismert elnevezés értelmét. Casuista barátunk a főnévnek csak azon aspektusát osztotta meg önnel, mely a kiskérődző haszonállat ivartalanított hím egyedeit jelöli, de ez csak az egyik értelmezése a főnévnek, lévén ez az erdélyi köznyelvben ma is használatos elnevezés generálisan birkát, juhot jelent, s ott nem korlátozzák a megnevezést kizárólag az ürüre. Már pedig én ezen utóbbi értelemben gondoltam a csavarintást, különösen annak fényében, hogy ön olyan odaadóan és kitartóan igyekszik megfelelni az "egy a nyáj, egy a pásztor" szándéknak, konzekvensen igyekezvén kirekeszteni azokat, akik nem e nyájjal kívánnak együtt bégetni. Ezen "nyáj-szellem" kidomborodott a nekem írt válaszából is, és ezért éreztem szükségét, hogy oldjam a nyáj egységéért érzett aggódását egy csipetnyi humorral.  Számomra továbbra is érthetetlen ez a kollektív félelmük az "ellenségtől", hiszen ha igazuk van, az az egy-két károgó nem sok vizet zavarhat... Bár van e mentalitásnak kohéziós hatása is, mint Bertrand Russell mondta: "Collective fear stimulates herd instict, and tends to produce ferocity toward those who are not regarded as members of the herd." No, de ez már nem az én dolgom, ezt önöknek kell megélniük.
Szóval sajnálom, hogy szándékomon kívül megsértettem, s engesztelésül felajánlanám, hogy ezen túl is úgy csavargassa a nevemet -legyen az internetes, avagy valódi-,  ahogy kedve tartja. Ha esetleg nem tudja, hogyan kezdjen hozzá, megemlítem, hogy a barátai már adtak szempontokat a nick-névvel való játszadozáshoz. Ha a valódival kíván élni, esetleg eljátszadozni, azt is közkinccsé tették már itt Geddekas és Litterae barátai, nem egy atomtitok az sem.
Ha meg nem a nevemet, hanem esetleg valamely testrészemet szeretné csavargatni, azt is képes vagyok megérteni, bár javasolnám, ezzel ne fenyegetőzzön. Ne adj' Isten, még el találok botlani hazafelé a kocsmából jövet, s aztán nem tudja majd lemosni magáról a vádat, hogy nyelvi eszközök híján csak a fizikai erőszakot volt képes választani a szájkarate helyett... Bár ez az érvelési mód sem teljesen ismeretlen e körökben, de az meg sokba szokott kerülni. Esetleg lenne még egy módja az elégtétel-vételnek: az itt megszokott nemes egyszerűséggel esetleg pereljen be...

Maradnék tisztelettel: Petro...

P.s.: Szeretném, ha nem venné tragikusan a polémiát, ezért küldenék egy kedves, tanulságos esti mesét, hogy oldódjék a feszültség...
https://www.youtube.com/watch?v=0A7XooqzkgE
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2015. Február 24. 06:55
Petronius arbiter!

Őszintén meg kell mondanom, hogy nem is mertem gondolni azt, hogy valaha írni fog ebbe a topicba.
Az eddigi írásait böngészve, nem tudtam összeegyeztetni, a topic címét önnel.  :-[
Nincs itt gond jó párunknak az idegen szavak használatával, igaz nem is szeretnénk ezzel kitűnni, s talán nincs is ez irányú késztetésünk.
Az írására történt reagálások számomra nem jelentenek mást, mint azt, hogy talán nem véletlenül fog vérezni az orra.  ;D
Azzal ahogy kommunikál, eddig talán csak a közre volt veszélyes, de most határozottan látszik, hogy magára is.
Petro, a kevesebb néha több.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Február 27. 12:44
"Egy vadász megfogott egy kismadarat. A madárka azt mondta a vadásznak, hogy ha szabadon engedi,három felbecsülhetetlen értékű tanácsot ad neki. A vadász hosszan tépelődött, majd belement az alkuba.
A kismadár első tanácsa az volt, hogy ne ragaszkodjon a dolgokhoz, hagyja, hadd jöjjenek, hadd menjenek. A vadász úgy gondolta, ez jó tanács, és kiengedte a markából a madarat. A második tanács így szólt: bízzon abban, amit közvetlenül érez és tapasztal. A vadász úgy gondolta, hogy ez is jó tanács, és engedte, hogy a madár felszálljon egy közeli fára.Amint ez megtörtént, a kismadár harsányan nevetve felrepült. A vadász utána kiáltott, és megkérdezte,mi olyan mulatságos, mire a madár így válaszolt:
Ha tudnád, hogy nálam van a világ legértékesebb gyémántja, nem engedtél volna el.És még jobban nevetett.
A vadász dühbe gurult, és kiabálni kezdett,hogy a madár azonnal jöjjön vissza. A madárka persze, ügyet sem vetett rá.
Hát jó, de akkor legalább tartsd be,amit ígértél-mondta. Halljam a harmadik tanácsot!
Ugyan miért mondanék neked bármit is, te ostoba, amikor az első két tanácsomat sem fogadtad meg, hiszen nem hagyod csak úgy jönni és menni a dolgokat.Nézd, hogy dühbe gurultál és próbálsz újra megfogni. És az érzékeidben sem bízol, különben felfognád,hogy egy olyan apró madár, mint én nem rejtheti el apró testében a világ legértékesebb ékkövét.
A madár nevetve elfordult, hogy elrepüljön.
-Mivel nem az első két tanácsom szerint cselekedtél, nem vesztegetem rád a harmadik bölcsességemet. Azzal messze szállt.
Ezzel tulajdonképpen megadta a vadásznak a harmadik és egyben legjobb tanácsot is:
Bármilyen tanács felesleges, ha nem fogadjuk meg."
 ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Március 04. 09:37
"Minden legyártott fegyver, minden vízre bocsátott hadihajó, minden kilőtt rakéta lényegében lopás azoktól, akik éheznek és nincs meg a betevő falatjuk, akik fáznak és nincs ruhájuk. A fegyverkező világ nemcsak pénzt költ. Dolgozói verejtékét, tudósai tehetségét, gyermekei reményét is vesztegeti. Ez nem nevezhető semmilyen igazi értelemben sem életformának. A háború fenyegető fellege alatt az emberiség vaskeresztre feszítve haldoklik."
Dwight D. Eisenhower
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Március 04. 15:43
AZ ÉLET 6 SZABÁLYA:
1.
Bízz magadban.
2.
Döntsd le a korlátokat.
3.
Ne félj a kudarctól.
4.
Kerüld a negatív ebereket.
5.
Dolgozz keményen.
6.
Valamit mindig adj vissza.

(Arnold Schwarzenegger)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Belphegor - 2015. Március 04. 19:47
Ez Schwarzeneggertől származik? :-)

Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Március 04. 20:25
Igen tuti.

Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bercsényi - 2015. Március 05. 09:26
Petro.....

Bár találkoztunk személyesen - s lám nem lett semmiféle csavargatás - valamit nagyon félreértettél az írásomból.
Ezúton köszönöm a magyar népmese okító voltát. Megfogadom tanácsod. Azonban azt ne várd tőlem, hogy pepereljelek.
Soha senkit még nem pereltem be, aki viszont ezt ellenem megpróbálta még mind veszített.

Ui:  aki száz szóban mondja el azt, amit egy szóban is ellehet, az minden gaztettre képes.

Még egyszer köszönettel: Bercsényi
 
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Március 05. 15:01
Magázva vagy tegezve? (Mert egyáltalán nem mindegy...)

A fõnök aggódik a beosztottja miatt, mert12:00-kor mindig elmegy
valahová, 14:00-kor megérkezik, és újra leül dolgozni. Felbérel egy
detektívet, hogy kiderítse, mit csinál közben. A nyomozó másnap
jelenti:

- János ismét elhagyta az irodát, beszállt a kocsijába, a házához
hajtott és bent lepihent. Utána megebédelt a hûtõjében talált ételbõl,
és lefeküdt a feleségével, ezután elszívott egyet a legjobb szivarjai
közül, és visszajött dolgozni.

- Én már azt hittem valami baj van. Ez nagyon egészséges!

- Nos, megengedi, hogy tegezzem?

- Természetesen.

Akkor elmondanám még egyszer:

János elhagyta az irodát, beszállt a kocsidba,a házadhoz hajtott és
bent lepihent. Utána megebédelt a hûtõdben talált ételbõl és lefeküdt
a feleségeddel, ezután elszívott egyet a legjobb szivarjaid közül, és
visszajött dolgozni.

Ez a magyar nyelv! Ezt így a világ egyetlen nyelvén sem lehet elmondani!
 

Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Március 15. 22:12
Akik 1990 előtt születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, akik 1990 előtt születtek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, a gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval. És mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az nem volt semmi. Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az ásványvíz.

MI NEM NAGYON UNATKOZTUNK, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki! Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil. Pláne nekünk, gyerekeknek! Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham. Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű egyenes ági rokona. Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a hibásak. Sőt! Ha az erősebb elgyepálta unalmában a kisebbet és gyengébbet, az is rendben volt. Ez így működött és a szüleink nem nagyon szóltak bele ebbe sem.

ÉTKEZÉSI SZOKÁSAINK Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy MC-Donalds-on edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk csak az iskolai menzára.. És mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A, B, C, D és E vitamin, viszont Bedeko-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük, és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt.

VOLTAK BARÁTAINK! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, a focipályán vagy a pingpong asztaloknál, vagy ha mégse, akkor egyszerűen becsengettünk hozzájuk és beengedtek minket. Nem kellet megkérdezni a szülőket. Sem a miénket, sem az övéket! Nem vittek és nem hoztak a szülők autóval… Mégis itt vagyunk. Nyakunkban lógott a lakáskulcs, mikor játszani mentünk, és nem ritkán fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis itt vagyunk. Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig begyógyult. Focizni is csak az állhatott be, aki tudott. Akkor még volt egy íratlan szabály, amit ma nehezen értünk már meg mi is: azt csináld, amihez értesz. Aki pedig nem értett a focihoz, pláne nem tudta rendesen kirúgni az ellenfél bokáját, az csak csalódottan nézhette a játékot a rácson túlról, vagy odébb állhatott, és más játékot, más játszótársakat kereshetett magának.

A SZERELMET nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszerűen megéltük. Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után, úgy, mintha már sohasem akarnánk megállni.

HA EGY TANÁR nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel, nem pereltük be és nem sírtunk otthon a szülőknek. Sőt! Ha lehetett, el se mondtuk. Ismertük a törvényt és ha vétkeztünk, szüleink nem álltak mellénk. Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a KÖTELESSÉG, a BŰNTUDAT, a JÓÉRZÉS, a FELELŐSSÉG. Ismertük ezeknek a szavaknak a MÉLYSÉGÉT.

EZEK VOLTUNK MI! Hősei egy eltűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2015. Március 19. 08:43
Egymást nem értjük meg, mert elsietjük a szavainkat. Véleményt mondunk, mikor még nincs is véleményünk. Válaszolunk, mielőtt megkérdeznének. Kérdezünk valamit, s nem várjuk meg a választ. Jól mondta Freud professzor: - Csuda, hogy drót nélkül telefonálhatunk, de még nagyobb csoda, hogy dróttal telefonálhatunk, és legnagyobb csoda, hogy két ember a puszta szó által megérti egymást.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2015. Március 22. 06:57
....
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Március 22. 17:13
"57
Egyenesség vezérli az országot,
csak a háború kíván ravaszságot.
Tétlenség hódítja meg a világot.
Mindezt honnan tudom?
Íme:
"Mikor az országban sok a hívság,
szaporodnak a nyomorúságok;
mikor a népnek fegyvere éles,
sokasodnak a lázadások;
mikor sok az ügyes mester,
gyarapodnak a ritkaságok;
mikor sok a parancs, a törvény,
sűrűsödnek a tolvajok, betyárok."
Ezért így szól a bölcs:
"Ha nem cselekszem, megnyugszik a nép,
ha békés vagyok, megjavul a nép,
ha nem háborgok, gazdagszik a nép,
ha igényem nincsen, egyszerű a nép."
58
Mikor nyugalmas a kormányzat:
egyszerű a nép, nem lázad.
Mikor tevékeny a kormányzat:
a népre nyomorúság támad.
Bajból szerencse így fakad
és a szerencséből gyalázat:
ki ismeri, hol a határ?
Jönnek és mennek, meg nem állnak.
Az egyenesség ravaszságba átcsap,
a jó váratlan rosszra válhat:
az ember tévelyeg és mily régóta már!
Ezért a bölcs
egyenes és mást meg nem rövidít,
önzetlen és mást meg nem károsít,
igaz és semmit meg nem hamisít,
fény, de nem vakít."
Lao Ce :Tao te King
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Március 23. 20:41
Az igazi lélektorna!

Ma találkoztam egy olyan méhésszel akinek a tél csupa megpróbáltatás volt.
Nehezen jár, most gyakorol a műlábbal.
Méhcsaládjainak nagy része elpusztult.
És láss csodát!
Nincs maga alatt!
Viccel, vidám!
Örül az életnek!
Nekem meg végig felállt a szőr a kezemen, mikor megmutatta a vadi zsír lábát.
Feleségem kapkodta a levegőt.
Óriási emberi tartásra vall, hogy ekkora lelki ereje van valakinek.
Pár hónapja voltam nála látogatóban, de hittem abban, hogy erős, leküzdi a lelki traumát.
Erre csak egy méhész képes.
Beült az autóba és elment.
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bercsényi - 2015. Március 26. 22:28
Attila!
Ez bármelyikünkkel bármely pillanatban megtörténhet!
Tanulság: soha sem szabad feladni!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Március 27. 16:27
"Egyszer egy öreg indián úgy döntött, hogy meglátogatja a New Yorkban élő barátját. Mikor odaért hozzá, a barát elvitte őt sétálni , hogy bemutassa néki a számára oly szokatlan nagyvárosi életet. Sétálgatás közben megtárgyalták egymás kisebb nagyobb dolgait, hiszen már rég nem találkoztak. A kölcsönösen örvendetes beszélgetés közepette egyszer csak az öreg megállt s emigyen szólt.... Pszz... hallod....?......Mit? Kérdezte kíváncsian a New Yorki, bár kicsit meglepődve, hiszen a reggeli zajos város hangja mindent apró hangot elnyomott... Hát a tücsök ciripelést! Válaszolt szelíden. A barát kérdő tekintettel figyelt, s gondolta magában... millió ember s rohanó kocsik sokaságának zajában milyen tücsök hangot hallhat? Ám az indián csak kitartóan fülelt, s a járda és az út rengetegében megbúvó bokrocska felé indult. Oda érve, mosollyal az arcán mutatta, a kis levélkén pihenő bogaracskát. A barát csak bámult, s meglepetten kérdezte... hogy hogy csak te hallottad meg őt s más nem? Az öreg válasz helyett, kért egy kis apró pénzt tőle, melyet készséggel adott sebtiben a barát, hiszen kíváncsisága ott izzott minden porcikájában. Aztán feldobta a levegőbe őket... Csörömpölve földet értek a maroknyi apró pénzek, s szerte szét gurultak az emberek lábától hemzsegő járdán. A körülöttük rohanó emberek hirtelen mind megálltak, s a szétguruló aprópénzeket figyelték. Az öreg ezek után a barátja szemébe nézett kedvesen, s így szólt... látod testvérem? Mindenki azt hallja s látja meg ahol a tudatát s figyelmét tartja.."
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Március 30. 08:41
"Az egyik pillanatban még itt vagyunk, a másikban már el is távoztunk. És csupán ezért a röpke pillanatért mekkora hűhót csapunk: mennyi erőszakot, mennyi ambíciót, szenvedést, viszályt, haragot, gyűlöletet gerjesztünk! Csak ezért a rövid pillanatért! Egy állomás várótermében ülünk, és miközben a vonatot várjuk, óriási zsivajt csapunk: egymás haját tépjük, vérig sértjük a másikat, birtokolni, főnökösködni, uralkodni próbálunk másokon - politizálunk. Aztán megjön a vonat, és mindenki örökre eltűnik, mintha ott se lett volna."
Osho
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Április 02. 16:08
http://www.origo.hu/kultura/20150402-mi-koze-az-apakomplexusnak-a-demokraciahoz.html
  ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2015. Április 02. 17:34
Kedves Méhésztársak!
 
Az alábbi verssel kívánok mindenkinek eredményes ráhangolódást a húsvéti ünnepekre!

Szabó István: Próbatétel az út

Próbára tette Isten a lelkemet.
Adott számomra testet, szellemet.
Adott szülőt, földi életet.
Szólt az Úr, s útnak engedett.

Tiéd a vágy, a gondolat!
"Szeresd felebarátodat, mint magadat!"
Tiéd a sorsod, tégy amit akarsz,
szabad vagy, jó s rossz közül választhatsz.
De vigyázz, mert egyszer mindenről számot adsz!

Foghatod a kezem. S ha jót kérsz, kaphatsz,
De el is engedhetsz, nélkülem is haladhatsz.
Segíthetsz azon, ki porba hullt,
ki feléd kiállt, mert nyomorult.
De ott is hagyhatod, kikerülheted.
Adtam széles utat és keskenyet.
De az Ítéletre minden út - Hozzám vezet!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2015. Április 03. 19:17
Ezek a dalok frissítik a lelkemet, mint a reggeli torna:

https://www.youtube.com/watch?v=c3JPZ8eWI58
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bercsényi - 2015. Április 05. 08:17
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2015. Április 05. 09:32
Áldott Ünnepeket Kívánok!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Április 05. 11:57
Húsvéti Üzenet Erdélyből!
Kegyetlen világban élünk! Mossuk egymás fejét, szidunk, korholunk mindenkit, veszekedünk és kegyetlenül ítélkezünk! Milyen szörnyű világot építettünk, az irgalom ma már nem erény, hanem elítélendő korrupció! A tanár köteles irgalmatlanul büntetni, akárcsak a rendőr, az adóellenőr, mindenki! Jól menő vállalkozásokat zárnak be néhány lej elírásért, mert nincs irgalom, mert senki semmit a másiknak nem mer, nem tud megbocsájtani!!! Félelmetes ahogyan harsogja a mindenkit feljelentő, törvényszékre adó mai ember, hogy nincs irgalom, zéró tolerancia minden téren!! Milyen világ lesz, ha mi sem tudunk kegyelmezni másoknak és más sem kegyelmez nekünk?! Egy marék porból születtünk, nem vagyunk tökéletesek, irgalom nélkül még több házasság fog felbomlani, a börtönök megtelnek, és a társadalmunk darabokra hull!
2015.április 2.
Böjte Csaba
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2015. Április 05. 12:40
QUQURIQ !!!

Böjte Csabát személyesen ismerem, amire nagyon büszke vagyok!
De ettől az írásától nagyon megijedtem!
Tudom, hogy minden szava igaz, de még is leírva kegyetlenül hangzik!
Most elkezdtem irigyelni az idősöket, hogy Ők még szeretetben élhették le az életüket igaz, nagyon sok megpróbáltatások közepette!
De a becsület, az volt a minden!
Így lehet valakikre, valakire felnézni és tisztelni!
Az egymás becsülése ad rangot az embernek, önbecsülést, önfeláldozást!
Sajnos ez a kor nem erről szól!
A Pénz motiválja a gyarló embereket, a pénz hajtja a világ motorját, és a pénz semmisíti meg a bolygónkat…

A kétségbeesett Kiskakas!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2015. Április 05. 12:49
Böjte atya idézett gondolatai szerint, akkor most szabad vagy nem szabad lett volna a törvényszék elé vinni az OMME vezérkarának diktatúráját?

Meggyőződésem, hogy ha a szép szó és tárgyalás nem talál meghallgatásra, akkor igenis a törvényt be kell teljesíteni. Nem bújhatnak Dr. Mészáros László és a vele egyetértő vezérkar Böjte Csaba idézett szavai mögé.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Április 05. 18:21
Tisztelt Méhészek!
Kicsit gondolkodtam, hogy a Böjte Csaba idézetet betegyem e, mert az még a végén az OMME vezérkar igazát is erősítheti,így készültem a válaszra is.
Álljunk meg egy szóra!
Miről is elmélkedik Csaba Testvér?
Hogy nincs irgalom!
Hát nem akarom elrontani a Húsvéti Ünnepet, de az OMME vezetői provokálták ki a jelenlegi helyzetet, azzal hogy kidobtak bennünket, jobbító szándékú javaslatainkat nem hallgatták meg, egyszerűen okoskodó majmoknak tartják azokat, akik nem úgy táncolnak, ahogy ők szeretnék.
Szerintem minden lehetséges megoldást, párbeszédet felajánlott az OMME Kontroll Csoport, vagy ellenzék, vagy OMME frakció.
Mindenki nevezze ezt a társaságot ahogy akarja.
Elkészítettünk egy alternatív alapszabályt, amit el sem olvastak, nemhogy a tagságunk elé tárják.
Nagyon fontos az idézetnek az a sora, amit ki kell vesézni.
"Félelmetes ahogyan harsogja a mindenkit feljelentő, törvényszékre adó mai ember, hogy nincs irgalom, zéró tolerancia minden téren!!"
Óriási hiba lenne, ha "mindenkit feljelentő" embereknek tartanának bennünket!!!!!!!
Ezt maximálisan vissza kell utasítani, mert itt másról van szó!
A törvényességi felülvizsgálati kérelem nem egy klasszikus feljelentés!
Az OMME vezérkar ezt sulykolja, ezzel próbálja a Kontroll Csoportot az OMME ellenségének beállítani, ami egy szemen szedett hazugság!
Ezek a vizsgálati kérelmek nem valakik ellen szólnak, hanem a méhészek érdekében, azért, hogy az alapszabályunkban leírtak mindenkire legyenek érvényesek!
Tehát a tagság érdekeinek védelmében!
Ezt túlragozni, belemagyarázni nem helyes.
Most a Fővárosi Törvényszél I.fokon megállapította, hogy az OMME vezetői nem az alapszabályunkban leírtaknak megfelelően jártak el! Akkor mi ez a nagy pánik?
Nehogy már azokat marasztalják el akik  rendet szeretnének.
Tessék normális, szabályos keretek között működtetni az egyesületet, és azon a napon megszűnik a Kontroll Csoport!
Itt messze nem arról van szó, hogy 1-2 nap csúszás miatt meszelték el az OMME vezetését.
Litterae és Dr.Horváth Zsolt írásai, rámutatnak arra, hogy ez nem csupán egy apró baki volt!
Ez nem a vezetés ellen szól, hanem a méhészek érdekében, különben minek vannak a szabályok.
Ha ez "átmegy" a küldötteknek, és a tagságnak, akkor lesz igazi párbeszéd, de az nem vezet sehová, hogy
"Csuját ki kell zárni az OMME-ból."

Az alapszabályt, a méhészek alkotmányát, mindenkinek be kell tartania, ebben nincs irgalom!
Nagyernyei Attila

Cím: Re:Lélektorna
Írta: Malya Péter - 2015. Április 06. 12:30
Meggyőződésem, hogy ezzel az ítélettel, és ami esetleg még jön, jobbá válik az OMME.Semmi sem mehet tovább úgy mint ahogy eddig volt.Több évtizedes tapasztalatom, hogy a mindenkori OMME vezetés hajlamos a tagsággal való  egyeztetés, indónként kétségtelen megterhelő munkáját elmulasztva, saját, szerintem jó szándékú akaratát keresztülvinni az egész tagságon.Az egyik vezetés jobban, a másik kevésbé.
A legjobb döntés se helyettesíti a tagsággal való egyeztetést, pláne ha arról később kiderül. hogy nem hogy a legjobb, de egyáltalán nem jó döntés.
A demokrácia egy idő és energia igényes műfaj.Ki ne szeretné hinni, hogy a választott vezetők az egyesületi működés és a méhész szakma mesterei, és emellett tévedhetetlenek és hibátlanok. Ez minden küldött vágya.
Több egyeztetés, több kompromisszum kell.A Kontroll csoport, ki is válhatott volna és saját országos egyesületet is alakíthatott volna,Nem tették.Tessék elfogadni, hogy ez a kisebbség a többségért  dolgozik.Kiegyezés, egyeztetés  kell, különbben további bírósági, akár elmarasztóló ítéletekre számíthatunk.
Tessék leülni, és együtt dolgozni, mert a méhésztársadalom érdeke. Akinek ez nem megy az adja át a helyét azoknak akii erre alkalmasak.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2015. Április 06. 16:57
QUQURIQ !!!

Kedves Péter!

A kontrol csoport olyan sokat felajánlotta, hogy besegít a döntés előkészítésében, megvitatásában!
Egy konkrét kidolgozott nemzetközi szintű, OMME –ra íródott alapszabályt dolgozott ki, nagyon, nagyon sok időrabló munkával! (ingyen, nem több 100 ezer Ft ért)!
Köszönet érte Erdélyi Jánosnak, volt Érdi elnöknek!
Igen, volt!
Miért?
Mert az OMME szakmai elnöke mindent elkövetett, hogy a beépített emberei révén, János Önként lemondott!
A kontrol csoport alapszabályát meg ügyesen titkolta el a tagság elöl!
Annak ellenére, hogy teljesen kidolgozott alapszabályt adtunk be, felajánlottuk Dr. Mészáros Lászlónak, hogy besegítünk az „övék” megírásában! Még a neveket is leegyeztettük, hogy kik legyenek azok a személyek. Az elnök megígérte, hogy mindenkinek szól!
És?
Nagy csend!
Majd, a tagság pénzén felfogadott egy extra fizus sztár ügyvédet, aki segítségével jól elcseszték az egészet!
Ki a felelős?
Az a gonosz kontrol csoport, aki segíteni akart???
Mi kell a küldötteknek, hogy végre belássák a nagy tévedésüket, hogy mindig bedőlnek a szabálytalanságoknak, a hasba akasztós dumáknak!
A küldöttek közül vette-e valaki a fáradságot, hogy elolvassa a bírósághoz beadott alapszabályt?
Tudták, hogy mire szavaztak?
…Hogy elvették a tagság és az  OV. minden jogát???
Most, hogy végre a sok szabálytalanság egyike kiderült a sok közül, a többi meg folyamatban van....
Most üljünk le tárgyalni?
Miről?
Segítsünk eltusolni a szabálytalanságokat?
Be akarnak bújni a kontrol csoport mögé, és tolnak hátulról bennünket?
Itt már nincs mit tárgyalni!
Lehet, hogy a vakon híthű küldötteik miatt kihúzzák a ciklusuk végéig, de egyre több méhésznek nyílik fel a szeme!
A Kontrol csoport minden másodpercben megköveteli a jelen vezetéstől a törvényes, demokratikus OMME egyesület működtetését!!!
Ez pedig 12 000 méhész érdekeinek a képviselése!!!
Egyszer, bármikor is legyen az, hogy valaki átvegye a vezetést, csak komoly könyvvizsgálat után történhet meg!
Így aztán mindenki járja a maga útját, ki így, ki úgy!......
Mindenki mossa ki a saját gatyáját!

A patyolatos Kiskakas!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bercsényi - 2015. Április 07. 08:12
Bár nem ebbe a körbe tartozik a téma, mégis az itt leírtakra reagálva az alábbiakat gondolom:

Mivel a bíróság hatályon kívül helyezett minden határozatot 2014 nov 16.-a óta, így most itt a lehetőség többek között az új alapszabály megalkotására. Ehhez most már nem lehet kihagyni az un."kontroll csoportot".
Maya Péter szerint erős párbeszédre lesz szükség!!
Akinek ez nem megy a jelenlegi IB-EB-elnök és helyettesei közül az adja át önként a stafétát, - de azonnali hatállyal - olyan elhivatott személynek aki erre halandó!!!!

A stár ügyvédet is felejtse el a vezérkar örökre. Nélküle jobban ment volna! Segédletével lett még jobban bevezetve a sötét erdőbe a küldöttek közel 80 %-a, és ezáltal kollektív felelőse a törvénytelenségek legalizálásának.

Mint utólag egyértelművé vált, ha a "kontroll csoport" véleménye és észrevételei teret kaptak volna, most nyugodtan átadhatnánk magunkat a méhészkedés nemes feladatainak, most meg újra kell kezdeni mindent, nem beszélve az óriási anyagi veszteségekről.
Valakiknek mindezért ezért felelniük kell!! De ez nem lehetnek azok, akik a hibákra és szabálytalanságokra előre felhívták a vezetők és a küldöttek figyelmét is!!

Üdv: Bercsényi
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2015. Április 07. 08:56
Ez a lélektorna igazán ráférne az OMME vezérkarára.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Április 07. 17:08
Tisztelt Méhészek!
Maya Péter írása reményeim szerint mindenkinek megérintette a lelkét.
Ilyen röviden, ilyen tömören megfogalmazni a lényeget, le a kalappal előtte.
Sok telefonhívást kaptam, hogy olvastam e Maya hozzászólását.
Mondtam, hogy már ki is  nyomtattam, minden méhészklubon felolvasom.
Mit tudok  ehhez hozzátenni?
Semmit!
Tökéletes írás, amiből csak elvenni lehetne, azt pedig nem kéne.
Köszönjük szépen Péter!
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: SzurkeVereb79 - 2015. Április 07. 19:27
Meggyőződésem, hogy ezzel az ítélettel, és ami esetleg még jön, jobbá válik az OMME.Semmi sem mehet tovább úgy mint ahogy eddig volt.Több évtizedes tapasztalatom, hogy a mindenkori OMME vezetés hajlamos a tagsággal való  egyeztetés, indónként kétségtelen megterhelő munkáját elmulasztva, saját, szerintem jó szándékú akaratát keresztülvinni az egész tagságon.Az egyik vezetés jobban, a másik kevésbé.
A legjobb döntés se helyettesíti a tagsággal való egyeztetést, pláne ha arról később kiderül. hogy nem hogy a legjobb, de egyáltalán nem jó döntés.
A demokrácia egy idő és energia igényes műfaj.Ki ne szeretné hinni, hogy a választott vezetők az egyesületi működés és a méhész szakma mesterei, és emellett tévedhetetlenek és hibátlanok. Ez minden küldött vágya.
Több egyeztetés, több kompromisszum kell.A Kontroll csoport, ki is válhatott volna és saját országos egyesületet is alakíthatott volna,Nem tették.Tessék elfogadni, hogy ez a kisebbség a többségért  dolgozik. Kiegyezés, egyeztetés  kell, különbben további bírósági, akár elmarasztóló ítéletekre számíthatunk.
Tessék leülni, és együtt dolgozni, mert a méhésztársadalom érdeke. Akinek ez nem megy az adja át a helyét azoknak akii erre alkalmasak.

Kedves Malya Péter!

Sajnos a Miniszter egyetlen egyesületet jelölt meg, amelynek tagsági jogviszonya szükséges ahhoz, hogy a méhész az EU és Magyar Költségvetési forrásokból - a Méhészeti Nemzeti Programból részesülhessen. Ez az az Egyeduralom, ami miatt senki nem tud kiválni az OMMÉ-ból. Franciaországban három országos szervezet van, ezek között választhat a méhész. Nincs egypártrendszer, az egyesületek szakmai munkával harcolnak a tagokért. ...  Mondjam mi a különbség?

Az lenne az üdvös, ha az OMME vezetése felfogná, hogy csak addíg tehetnek bármit a méhészekel, amíg az éppen regnáló Miniszter mögöttük áll. A 20.000 méhész c.a. 40-60.000 szavazó. Ők négyévente voksolnak... Az OMME vezetésének kellene megtalálnia a hatalom biztos tudata és a demokratikus Egyesület közötti egyensúlyt, a konszenzust. Az erőből való politizálást még a Hitler rendszer sem bírta ki. Az OMME sem fogja.

Az OMME elnökének abba kellene hagynia az ellenzék üldözését, a demokrácia győzni fog! Hiába foglalkoztatja az OMME elnöke sztárügyvédet a tagság ellen, ez az út egyetlen embernek jó: az ügyvédnek!

Békét, érdekképviseletet, és végre szakmai munkát kérünk!!! Konszenzusos alapszabályt! Amikor alakul egy egyesület, akkor legtöbbször egyhangúlag tudják alapszabályukat megalkotni. A mostani alapszabályt is így kellene elfogadni!

Minden méhész véleménye számít!!!

A protekcionizmus ellen, a demokráciáért küzdő Sz. Vereb
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Április 21. 22:33
Böjte Csaba gondolatai szembesítenek azzal, hogy mennyire jó dolgunk is van igazából…

"Igen, folyamatos félrevert harangok mellett nem lehet családot alapítani, munkát vállalni, gyereket szülni. Abba kellene hagyjuk az állandó pánikolást, nyafogást, siránkozást és merjük kimondani a gyerekeink, fiataljaink előtt, hogy ennyi cipőnk, ruhánk soha nem volt, és őseinknek sem volt az elmúlt ezer év alatt, és azt is mondjuk el, hogy ilyen mennyiségű élelmiszer, információ, luxuscikk soha nem volt még a Kárpát-medencében. Nehéz a magyar ember sorsa? Igen, vagy 10-20 kilóval átlagban valóban nehezebb a kelleténél, és ezért kell fogyókúrázzunk. Ennyi kövér ember, megműveletlen föld, leszüreteletlen almafa, megkapálatlan szőlőtőke soha nem volt itt a Kárpát-medencében!"
Cím: Re:Lélektorna
Írta: antalholecska - 2015. Április 23. 19:46
Teljesen igaza van ! Falun élek , szerintetek hány embernek van kertje ? 3-4 családnak , 400 lelkes telepűlésben !  Az étel  / szendvics / eldobálva az út szélén , de Ti is látjátok  ha figyeltek . Szóval jól élűnk ! És sírnak -rínak hogy milyen rosszúl élnek és ,,,,, nem folytatom!  Űdv .  Antal
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Április 30. 20:34
Egy kis elmélkedés.
Melyik kifejezés illik a jelenlegi OMME vezetésre?

Milyen a legnemesebb ember – az alázatos ember?
"Az alázat jelentése: szelídség, szerénység, tudatában lenni saját korlátainknak. Az alázatos embernek alapvető tulajdonsága mások szolgálata, mások javának a szem előtt tartása. Az alázatosságot megtestesítő személy számára nem erőfeszítés, hogy másokat meghallgasson és elfogadjon. Minél inkább elfogadunk másokat és minél több az önbecsülésünk, annál jobban tudunk odafigyelni másokra.  Az alázat és az önbecsülés ugyanis nem zárja ki egymást. Az alázatos ember nem becsüli le, kicsinyíti le saját magát – éppen ellenkezőleg: a tiszteletet és öntiszteletet, önismeretet, önértékelést és mások értékeinek felismerését is magába építi.
Nagyon magas erkölcsi normák szerint él, ahol a tisztelet, a becsület, az igazság nemcsak eszmény, hanem mindennapos valóság. Kerüli azokat a helyzeteket ahol erkölcsi értelemben beszennyeződhet, lealjasulhat. Soha nem csapna be másokat..."
Vagy talán ez?
Az alázat ellentétei:
"Az alázat ellentétei mind az EGO-ból fakadó tulajdonságok: a kevélység, büszkeség, dölyfösség, gőg, uralomvágy, felsőbbrendűségi érzés, kapzsiság, türelmetlenség.
A gőgös ember általában szociálisan érzéketlen. A másik embert eszköznek tekinti saját céljai eléréséhez, ezért esze ágában sincs önzetlenül és alázattal szolgálni őt. Ha mégis segít, azt is csak a látszat kedvéért teszi, hogy ezért csodálják őt."

Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2015. Április 30. 20:45
QUQURIQ !!!

Diktátor!

Kiskakas!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Augusztus 06. 17:33
http://bhc.hu/magunkrol/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2015/hirlevelcikkek/20150716-interju-csernus-imrevel/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Augusztus 11. 14:44
Erdélyi kirándulásunk előtt egy nem túl vidám történet, hogy a velünk utazók tudják kikhez kerül mézadományunk.
Kemény!

"Böjte Csaba: Talán egyszer hableány tetováltatok a mellemre....
 A nyári vakáció egyik reggelén csengettek az ajtón, az egyik lányunk jött vissza az otthonba. Örömmel ugrott a nyakamba, s kérdezte: "Mikor megyünk a táborba?" A kislány egy hosszú tanév után nagyon vágyott hazamenni a szüleihez.
Hazavittük a Dévától 200 km-re levő otthonába, de pár nap múlva visszajött, mert - telefonáltam! "Jöjjön, mert megyünk táborba". Hogy mondjam meg, hogy nem igaz, hogy nincs is semmiféle tábor, csak nem kellesz otthon, és igazából egy kegyes hazugsággal postáztak vissza tégedet?
Így most itt vagyunk a Csónakos partján, "táborozunk", hogy ne csalódjon, ki tudja hányadszor a gyermek. Ülök a víz partján és nézem a csapatomat. Forr a víz, én folyamatosan számolom a fejeket. Mind megvannak.
Egyszerre jönnek mellém, hozzám bújnak, mesélnek. Az egyik negyedikes lányunk megkér, hogy tetováltassak szép hableányt a mellemre. "Miért?" - kérdezem. "Mert apukának is egy olyan volt. - És elindul egy csacsogó kispatak - Az én apukám nagyszerű apa volt. Igaz, hogy sokat ivott, s egyszer, mikor korbáccsal megvert, kiütötte az egyik szememet. Nem akarta. Utána apuka is sírt, bánatában nagyon berúgott. Anyuka, mikor két éves voltam, akkor halt meg. Öngyilkos lett, mert sokat k...ott. És apu őt is megverte. De én nem leszek k...a."
Hallgatok, magamhoz szorítom e szép szőke kislányt. Ő csak beszél. Elmondja, hogy mennyi rossz ember van, és hogy az apukát olyan sokan ’bizgették’, míg fogadásból megivott két liter vodkát. "Apukám olyan rendes volt, utolsó cseppig megitta, mert az ember, amit ígér, azt meg kell tegye, úgy-e? Apuka sokat hányt és meghalt."

Ezer és ezer ilyen történetet hallgattam Csaba testvértől.
Nagyernyei Attila

Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Augusztus 14. 22:44


Nemrég egy szupermarketben vásároltam, amikor a fiatal pénztáros hölgy azt javasolta nekem, hogy inkább a saját táskáimat használjam, mert a műanyag zacskó nem környezetbarát. Bocsánatot kértem, és elmondtam neki, hogy „az én időmben nem volt még ez a „zöld” dolog.

A hölgy azt válaszolta, hogy „azért van ma ezzel problémánk, mert az Önök generációja nem törődött eléggé azzal, hogy a környezetet megóvja a jövő nemzedékének”.

Elgondolkodtam. Annak idején tényleg nem volt még ez a „zöld” dolog. De akkor mink volt helyette? Nos, leírom, hogy mire emlékszem…

Annak idején visszavittük a tejesüvegeket, üdítősüvegeket és sörösüvegeket a boltba. A boltból visszakerültek az üzembe, ahol mosás és sterilizálás után újratöltötték őket. Így voltak mindig újrahasznosítva. De ez a „zöld” dolog még nem létezett az én időmben.

A lépcsőn gyalog jártunk, mert nem volt mozgólépcső minden boltban és irodaházban. Gyalog mentünk a boltba, nem pattantunk be a 300 lóerős verdánkba, valahányszor volt valami elintéznivalónk kétsaroknyira. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a „zöld” dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején kimostuk a gyerekpelenkát, mert nem volt még eldobható pelenka. A ruhát szárítókötélen szárítottuk, nem pedig egy 240 voltot zabáló masinában. A szél- és a napenergia szárította a ruhákat a mi időnkben. A gyerekek a testvéreiktől örökölt ruhákban jártak, nem kaptak mindig vadonatúj göncöket. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a „zöld” dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején egy tévé volt egy háztartásban, nem pedig szobánként. A konyhában kézzel kavartuk az ételt, mert nem volt elektromos gépünk, ami mindent megcsinált volna helyettünk. Ha törékeny tárgyat akartunk postán küldeni, régi újságpapírokba csomagoltuk, hogy megvédjük, nem pedig buborékfóliába.

Annak idején nem használtunk benzinmotoros fűnyírót. A füvet emberi erővel hajtott tologatós fűnyíróval nyírtuk. A munka jelentette számunkra a testmozgást, ezért nem kellett fitnesztermekbe járnunk, hogy árammal működő futópadon fussunk. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a „zöld” dolog még nem létezett az én időmben.

Ivókútból ittunk, ha szomjasak voltunk, nem vettünk műanyag palackos vizet, valahányszor inni akartunk. A tollakat újratöltöttük tintával, ahelyett, hogy mindig új tollat vettünk volna. A borotvában csak a pengét cseréltük, nem dobtuk el a teljes borotvát csak azért, mert a pengéje életlen lett. De ez a „zöld” dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején az emberek buszra szálltak, a gyerekek biciklivel vagy gyalog mentek iskolába, és nem használták az anyukájukat 24 órás taxi szolgálatként. Egy szobában egyetlen konnektor volt. Nem volt szükségünk egy rakás konnektorra, hogy több tucat készüléknek áramot biztosítsunk. És nem volt szükségünk számítógépes kütyüre és az űrben keringő műholdaktól érkező jelekre ahhoz, hogy megtaláljuk a legközelebbi pizzériát.

Hát nem szomorú, hogy a mostani generáció arra panaszkodik, hogy mi öregek milyen pazarlók voltunk, csak mert ez a „zöld” dolog még nem létezett annak idején?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: ata67 - 2015. Augusztus 17. 07:31
Attila!
Gratulálok!
Ez egy nagyon jó írásod!
Ata67
Cím: Re:Lélektorna
Írta: robi 75 - 2015. Augusztus 17. 08:37
Ez. Tényleg így volt!  De szerintem a mult rendszerben ezek a dolgok azért alakultak így ahogy Attila leírta mert egyszerűen nem voltak vagy nem lehetett hozzá jutni. Az emberek és a környezet mérgezése attolmég gőzerővel folyt. A mértéktelen műtrágya és vegyszerhasználat a talajszint közeli vizeinket ihatatlanná tette már régen.  A repcsis permetezésből jutott mindenkinek vidéken embernek vadnak egyaránt. Ki a franc foglalkozott vele mennyiség kellett mindenből. Az ipar szintén mega volt szennyezett és pocsékolt rendesen. Akkor a kutyát nem érdekelte hiszen viszonylagos jo lét volt most meg már késő. Az építőipar mezőgazdaság csak úgy ontotta a rákos áldást a népre. szerintem most sem a kibaszott nylon szatyor a legnagyobb gondunk. A hölgynek még sokat kell tanulnia mert amiről beszélt az a bajok tetejét érintette messziről és kicsikét. Erről nem a generácio vagy a nép tehetett. Autóval azért nem jártunk mert nem volt csak keveseknek, az üveget azért vittük vissza mert nem volt más, konnektor azért nem volt mert nem volt mit beledugni.Ennek akkor nem környezetvédelmi okai voltak, hiszen a szó is majdnem ismeretlen volt, legalábbis nálunk a tszcsébe. Akik meg tudták hogy milyen bajok lesznek belőle azoknak kuss volt. Az a generáció nem tudatos környezetvédő volt, ez a generáció meg vizelni is autóval jár, majd akkor ugasson ha lóháton jár a boltba meg dolgozni.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: hang - 2015. Augusztus 17. 13:11
Most kaptam azt a hírt, hogy Lendvai Pál szaktanácsadó elhunyt. Nyugodjék békében.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2015. Augusztus 17. 15:47
Jó méhész volt, de közéleti kérdésekben szűk látókörű. Nyugodjon békében. Vajon szétválik az általa vezetett szervezet vagy együtt marad?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Augusztus 24. 15:21
Nagyon sok harc és küzdelem ebben a világban abból a gyerekes gondolkodásból fakad, hogy azon veszekszünk, kinek van igaza, nem érvelünk, nem keressük a másik logikus meggyőzésének lehetőségét, hanem türelmetlenségünkkel a másikat ellenségünkké tesszük. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Augusztus 24. 22:39
Székelyföldi szakmai kirándulásunk alkalmával Lázár Tibor méhesében is voltunk a Hargitán.
Gyönyörű, szinte paradicsomi tájban találtuk magunkat.
Lázár Tibort nagyon régóta ismertem, többször tartott Magyarországon is előadást.
Humoráról, ízes beszédéről is híres volt.
Mostani látogatásunkkor döbbenet volt többünk arcán, akik már többször találkoztunk vele.
A stroke megtette hatását!
Sajnos újra kell tanulja az ÁBC-t, és a beszéd is nehezére esett.
Kemény fából faragták, nem adta fel!
Pedig felesége tanácsolta, hogy most ne fogadjon csoportot!
Ő vállalta, és helytállt, szépen bemutatta a technológiáját.
Többször ki kellett segítenünk a fogalmazásban.
Lázár Tibort nem csak mint méhészt, hanem egy óriási küzdőt, egy igazi életművészt ismerhettünk meg.
Nagyszerű ember!
Jó egészséget, és sok boldog évet kívánunk neki még a méhek között!
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Augusztus 25. 07:28
Ne csak szomorú dolgokat emlegessünk!
Székelyföldi szakmai kirándulásunk alkalmával Szovátára, az árvaházba vittünk mézet.
Böjte Csaba kérte, hogy oda tegyük le.
Tavasszal már Dévára is ment egy komolyabb mennyiség, amit a Szekszárdi Tavaszváró Méhésznapon gyűjtöttünk össze, de az OMME központból a szaktanácsadók segítségével is kaptunk mézet.
Az adományok között szerepelt Bíró Sándor svédországi kollégánk felajánlása is.
Ő arra kért, hogy a Tavaszváró Méhésznapon tartott előadásának díját váltsuk mézre, és juttassuk ki az árváknak.
Ez most megtörtént, köszönjük.
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Kitin - 2015. Augusztus 29. 22:40
aki szereti a lélektornát mindenképpen nézze meg ezt a filmet!
Gino Bartali az acélember:

https://www.youtube.com/watch?v=TwFr4SVUbi4

https://www.youtube.com/watch?v=OpGiN5yD8so

Gino Bartali, minden idők egyik legnagyobb kerékpárosa, fiatalkorában majdnem abbahagyja a sportot, miután bátyja egy versenyben meghal. Fra Leonénak azonban sikerül meggyőznie, hogy ne adja fel az álmait. 1948-ban, amikor az Olasz Kommunista Párt vezérét, Palmiro Togliattit majdnem megölik, De Gasperi miniszterelnök arra kéri Bartolit, induljon el a Tour de France versenyen és nyerje meg azt. Minden nemzetnek vannak hősei. Itt van például az olasz Gino Bartali, a kétszeres Tour de France győztes, aki nemcsak hihetetlen sportolói eredményességével, hanem emberi mivoltával, hitével, hűségével, kitartásával vívta ki magának az elismerést.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Szeptember 04. 07:11
Lehet valamit elvétettek az OMME-ben?
A párbeszéd (a híd) teljes hiánya miatt lesz a mai tárgyalás?
Az alábbi idézet ebben megerősít.

 "A ma embere, akárcsak a gyermekek a mesében csak fehérben, feketében gondolkoznak: jó és rósz, Hófehérke, és Vasorrú Bába, nemeslelkű királyfi, és embert evő hétfejű sárkány! A mesében, és a kalandfilmekben a felek között nincs, híd, átjárat, csak harc, kard, fegyver, véres küzdelem!!
Böjte Csaba"
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Szeptember 10. 21:30
"A Szeretet vonz, a gyűlölet taszít és szegényebbé  tesz  kicsit és nagyot…”
Böjte Csaba
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. Szeptember 14. 11:15
Talán még ide fér be leginkább a mostani kis szösszenetem.Ha mégsem,akkor majd átpakoljátok máshova....

„Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből.”

Úgyis hamarosan itt a kampányidőszak...

Még a választási kampány idején településünk facebook-os csoportjában, (addig a pillanatig) köztiszteletnek örvendő személyek szépen összevesztek a Gyurcsányon és az Orbánon. A vita addig fajult,hogy azóta minden politikai színezetű megnyilvánulás tilos az adott csoportban. Az egyiknek befutott a „lova”, a másiknak nem,de igazán egyiknek sem lett jobb a helyzete. (Azóta jókat szórakozok magamban, amikor összefutnak a boltban és kínjukban nem tudják,hogy mit kezdjenek magukkal.) Mit felejtettek el ezek az emberek? Nekik, a végeredménytől függetlenül, továbbra is együtt kell élni, a bajban össze kell fogni,akár a gátakon,akár máshol. A „lova” nem fog iderohanni,ha ég a háza,vagy rosszul lesz az utcán. Ezt a másik tudná megtenni,akivel durván kölcsönösen lealázták egymást, látásból ismert emberek miatt. Ér ez ennyit? (Nagyjából ezért nem fogok senkinek segíteni haragot tartani. Ha viszont valaki négyszemközti beszélgetés közben a szemembe hazudik,az tényleg leírta magát.)

Ezek után az egyik indult az önkormányzati választásokon és kevesebb szavazatot kapott, mint az, aki pár hónapja költözött csak ide és kb. a kutya se ismeri. Volt egy másik jelölt, elég jó programmal (a nagy többség programja kb. abban merült ki,hogy xy vagyok,őslakos, itt és itt dolgozom,szavazzatok rám,aztán majd lesz valami) csak az volt a bibi,hogy rendszeresen írogatott egy helyi egyesület eléggé radikális hangvételű kiadványában. A nagy többség nem igazán szereti a radikalizmust, még akkor sem,ha a radikálisoknak nagyon sok mindenben igaza van.

Asszem jobb helyeken a kampányhoz tartozik valamilyen program is, ami alapján a választásra jogosultak eldöntik,hogy hova húzzák az X-et. Általában bejön, amit nagyanyám mondogatott mindig.(Senki se olyan szegény,hogy ígérni ne tudna.) Nagyon szép dolgokat lehet ilyenkor olvasni,hallani. Azt nagyjából megtudjuk,hogy ki mit szeretne csinálni,viszont az hogy hogyan és miből,az „balladai homályba” vész. (Jó tudom,nem akarja egyik fél sem,hogy az ellentábor lenyúlja a programját…) Én viszont egy olyan „birka” vagyok,aki csak akkor megy arra,amerre terelni kívánják,ha a „pásztor” megfelelően lekommunikálja,hogy mit miért csinál. ;)
Addig is megpróbálunk „kicsiben” megoldani pár problémát, ha sikerül,akkor majd elmesélem,ha nem akkor meg úgyis felesleges…
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Szeptember 26. 22:34
Ez a gyermek odajött hozzám  a székelyhídi templomban és egy csokor virágot adott, majd azt mondta, hogy "köszönöm az életet"!! Azt hittem, hogy egy köszöntő verset akar mondani, és elfelejtette, szelíden biztattam, de ő újból csak annyit mondott mosolyogva, hogy: “köszönöm az életet!” Segítség kérően körbe néztem és akkor láttam meg az édesanyát, kit az utcáról fogadtunk be az Árkosi anya otthonunkba! Döbbenetes volt átölelni ezt az aranyos fiúcskát tudva azt, hogy az alapítvány nélkül valószínű, hogy nem is születhetett volna meg!!
Böjte Csaba
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2015. Szeptember 27. 16:33
 ::)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Október 11. 16:48
"Amikor önzőn csak magunkra gondolunk, akkor a pokol már a földön is megvalósul, de ha egymásra figyelve , egymásról gondoskodva éljük életünket, a mennyek országa már köztünk van itt, a földön."
Böjte Csaba
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Október 16. 06:52
   

Sajnos, a mai világban sokan úgy érzik, ha nem csinálnak valami rendkívülit, nem kerülnek be a televízióba, a médiába, nem lesznek sztárok, az életük elhibázott, szürke és értelmetlen. Egyáltalán nem így van, mennyire jó tudni azt, hogy hétköznapi kötelességeink teljesítésével mi is felnőhetünk a mennyek országához. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2015. Október 16. 07:06
Légy önmagad, ne az, aminek hiszed magad, vagy ami lenni szeretnél, sem pedig az, aminek látszani akarsz mások szemében, vagy aminek mások tartanak.
Ne a gondolkodó vagy az aszkéta példáját másold, ha nem légy önmagad, törekedj önmagad megvalósítására!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Október 21. 20:05
   

A túlvilágon mindenről lehull a fátyol. Itt a földön hazudozhatunk és játszhatunk egymás számára szép színdarabot, de halálunk után a dolgokat úgy látjuk, ahogy a valóságban vannak. Isten fényében nem csaphatjuk be se önmagunkat, se másokat. Ez a szembenézés nagyon kemény és fájdalmas lehet. Jézus tekintetével látjuk magunkat, és mi magunk mondjuk ki a saját ítéletünket. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2015. Október 21. 20:24
QUQURIQ!!!

„Vannak akik tudnak a hazugságról, és küzdenek ellene…
Vannak akik tudnak a hazugságról és hallgatnak…
Vannak akik tudnak a hazugságról, és egyet értenek vele…
Vannak akik tudnak a hazugságról, mert ők maguk a hazudósak…
Vannak akik hazudnak, és megpróbálnak másokat meggyőzni a hazugságuk igazáról”
                                                                                                                      (Kiskakas a méhész Klubból)

A Kiskakas!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. Október 26. 11:36
   

A szabad akaratot a létező legnagyobb erőnek tartom: dönthet az ember bármikor, bármilyen helyzetben a szeretet mellett, és sajnos a legnagyobb kényelemben, jólétben is dönthet a gyűlölet, a harag mellett. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. November 02. 06:46
"Az egymástól való elfordulás, az elszigetelődés, az egymással való szembefordulás a gonosz lélek műve." (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2015. November 02. 09:37
Bátorság kell ahhoz, hogy a szívünket megnyitva védtelenné váljunk, kockáztassunk, sebeket kapjunk, miközben folyton csak reszketünk magunkért és azokért, akik fontosak nekünk.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kivancsi111 - 2015. November 03. 13:20
(http://)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Sztenli - 2015. November 04. 12:30
na ez építő volt
végre
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2015. November 05. 17:23
Ha nincs bennünk könyörület, ugyan mi más marad, amitől emberek lehetünk? (...) Ha az ember ragaszkodik a gyűlölethez, akkor minden mást elveszít.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. November 08. 17:53
 ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. November 09. 21:04
"Nem szabad félni a lelki szembesülések tisztító, sokszor nagyon sötét éjszakájától. Az indulatok, haragok, félelmek bennünk vannak, és azáltal, hogy előkerülnek, megfoghatóvá, kezelhetővé válnak."
Böjte Csaba
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. November 18. 21:17
Putyin: "Isten dolga, hogy megbocsásson a terroristáknak, az enyém pedig, hogy elküldjem hozzá őket"
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. November 19. 20:07
A bosszú az egyik legcsúnyább emberi tulajdonság.
Higgyétek el nem hiába idézem a következő sorokat, okom van rá.
"Szilaj indulat, mely képzelt v. valódi sérelmeknek megtorlását célozza. Alapjában az embernél is az állati ösztön nyilvánulása, mely ellenségével szemben könyörületet nem ismer. Akin a B. érzete hatalmat vesz, az nem latolgatja a vele történt sérelem nagyságát, hanem ellenfelét megsemmisíteni törekszik. Az ember önzése ilyenkor mintegy vérengző mámorba esik, melyből csak a megtorlás után ocsudik ki. A B. ösztönszerű nyilvánulását legjobban a vadérzésü, művetetlen emberen észlelhetni. De még szörnyűbb a B., ha szolgálatában az ész és a külszines műveltség fegyverei állanak. A renaissance emberei e tekintetben a B.-nak is mesterei voltak. Mai rendezettebb társadalmi viszonyaink között, a külső korrektség máza alatt a bosszu érzete az egoisztikus ember lelkében mint szivárgó méreg lappang; tartogatja, amig lehet, s megvárja az alkalmas időt, amikor kitöltheti."
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Csányi Antal - 2015. November 19. 23:04
 Attila!

A bosszú lényegét valaki nagyon jól összefoglalta.
Vajon ki a LEGÉKESEBB követője kicsiny szakmánkban?
Próbáljanak ellentmondani nékie,akkor van ám bosszú,
bosszú hadjárat.
Igaz-e he?
Mondják arra felé!
A bosszú is LÉLEKTORNA?
Igen,ez is az.Egyik "legszebb"formája,van aki ettől boldog.
Hát legyen.
Kussolj már Csányi,még a végén gerinctelennek fognak hívni!
Ja,hogy eddig is annak hívott?
No,de miért ?
Én csak elmélkedek.
Mondjál már valami konkrétat is,kicsúszol a kezei
közül mint egy kígyó.
A végén még Kígyó Csányi Antinak fog hívni az a szép ember.
Ja,hogy eddig is annak hívott?
Akkor mindegy.
Úr Isten!Már én is magamnak teszek fel kérdéseket,
önmagammal beszélgetek?
Ja,én még beszélgetek magammal.
Lélektorna,lélek.
Micsoda szép szavak.
Milyen jó is lenne ha mindenkiben "szép lélek","jó lélek"lakozna.
Milyen jó is lenne ha kicsiny bolygónkon nem a mindenkin átgázoló,
bosszúszomjas fenevadak uralkodnának,ha nem a cél szentesíti
az eszközt elvén élők irányítanának.
Igaz-e he?

Csányi Antal
Cím: Re:Lélektorna
Írta: KörmendyRácz - 2015. November 20. 07:27
Én azt hiszem, hogy sokkal komplikáltabb a helyzet, mint egyszerű bosszú. Nem gondolod, hogy vegyülhet bele sima, kutya közönséges pénzügyi érdek?

Addig, amíg nem tudod, hogy ki kinek adja el a mézét, és utána az a kereskedő érintett-e esetleg abban, hogy nem mézet árusítanak mézként - addig nem tudhatod, hogy kinek személy szerint mi az érdeke az OMME vezetői közül. A személyes anyagi érdeke.

A méznek van magyar szabványa. Ha nem tartja be, - és mindegy hogy melyik országból veszi a löttyöt - akkor az nem méz. Ha nem mézre ráírja, hogy méz, akkor az a fogyasztó félrevezetése. Szerintem a fogyasztóvédelemnél is el kellene indítani egy eljárást. El kell nekik küldeni a laboreredményeket, és kérni - tekintettel az ünnepekre - az azonnali és gyors intézkedést.

És ezt követően, ha nincs eredmény, tüntetést a Minisztérium elé.  Túl sok eszköz nincs a civil méhészek kezében. Az OMME sajnos érthető okokból passzív lesz. Nem idézném a Marxizmus-Leninizmus egyik fő tételét: Csak az tud forradalmi lenni, akinek nincs veszítenivalója. Az OMME a nemzeti programból számára juttatott 250 Millió forint miatt nem lesz harcostárs a Minisztériumoknál, és a Magyar Hatóságoknál. Túl sokan túl jól élnek - van mit veszíteniük... 

ÉBRESZTŐ!  Más az érdeke az OMME vezetésének, mint nektek méhészeknek. (Orbáni többes a magyar méhészekről.)

Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. November 20. 08:10
Személyes élményként is megéltem az OMME Küldöttgyűlésen a bosszú ízét.
Amikor Dr.Cserényi Péter súlyosbítást kért az etikai ügyemben, kiküldtek a teremből, annak ellenére, hogy jól érthetően titkos szavazást kértem, mert alapszabályunk, és az új civil törvény is ezt deklarálja.
A levezető elnöknek, Dr.Mészáros Lászlónak ezek után még mérlegelési lehetősége sem maradhatott volna, mert ha az érintett kéri, akkor KÖTELEZŐ a titkos szavazás.
Azt nem tudom mit csinált Dr.Soós, hogy ekkora jogsértést simán szó nélkül hagyott.
Nem csinálok belőle ügyet, mert így is lebőgött a doki, nem tudott ismét megalázni.
Privátba, telefonba sokan jelezték, hogy kik szavaztak ellenem.
Egyáltalán nem csodálkozok rajtuk, mert nekik ez a feladatuk, ők a pénzükért szavaztak, úgy mint a nyugdíjas katonatiszt.
Bevallom azt kicsit fájdalmasan élem meg, hogy a popsifényezők sorban állnak, a doki kegyeiért.
Bele nézhetnének ők is a "Tükörbe", akkor rádöbbennének, hogy saját magukat tették nevetségessé.
Én most úgy érzem lelkileg túl vagyok a nehezén, és mosolyogva nézek mindazokra akik a pénzükért mindent képesek elkövetni.
Pár hónap múlva kíváncsi leszek rájuk, hogy emelgetik a kezüket.
Ők számomra lelketlenek, mindenre  képesek saját önös érdekükben.
Egyszer mindenki elszámol tetteivel, én büszkén vállaltam eddig is, hogy a méhészek érdekében átgázolok mindenkin, és ekkor soha nem azt nézem, hogy ettől népszerű leszek vagy sem.
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bercsényi - 2015. November 20. 12:15
 A szaktanácsadók közül sokan egyesületi elnökök is! ( etikátlan, és össze egyeztethetetlen is egyben )
Ezért áll elő az az abszurd helyzet, hogy a "hivatásuk" (szaktanácsadó) -  ami a biztos pénzt hozza a konyhára hónapról-hónapra - háttérbe szorítja a méhészek érdekérvényesítését.
Tulajdonképpen minden rosszban van valami jó is, más kérdés, hogy melyik milyen mértékben szolgálja a méhészek érdekeit.

Elhangzott már privát beszélgetésekben, hogy a szaktanácsadói hálózatra a Nemzeti Program  indulása, a regisztrációk lebonyolítása idején igen is nagy szükség volt.
Jelenleg azonban nekünk méhészeknek már nincs nincs igazán szükségünk rájuk, - de mint minden rosszban lévén jó is - a "vezetésnek" viszont igen nagy szüksége van rájuk, különben a küldöttek nem lennének "agymosottak" és vezetőink már régen el lettek volna zavarva.
A szaktanácsadói pénzkeretből simán (átvehetné) működtethetné az OMME az egészségügyi hálózatot.  Ez egy évben kb. 120 milla. Egészen biztos, hogy a kamara is melléállna az ügynek nemcsak mentálisan, hanem anyagilag is segítene bennünket.
Ez a saját véleményem, hiszen ez a fórum a vélemények megvitatására jött létre.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Sztenli - 2015. November 20. 22:47
Én azt tanultam, hogy inkább 100 irigy mint egy szánom.
Idéztem Öcsitől, Édesanyám unokatestvérétől.  ::) ;D
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2015. November 23. 22:28
Egy mai beszélgetést idézek be ide:
Idézet
[/Gewi:
Úgy láttam rendhagyó módon át adták a kitüntetéseket Gödöllőn,az elő terjesztett kitüntetésre 12 személyt a közgyűlés teljes többsége elfogadta, mindenki fel került,kivéve akit én felterjesztettem nem kapta meg,holott a küldött gyűlés teljes szavazattal elfogadta a felterjesztést. Németi János Penyigei lakost aki a Tisza Szamosközi Méhész egyesület vezetője volt 2002-től 2007-ig és azóta folyamatos méhész képzéseket oktat. Több generációs méhész dinasztiából származik,méh egészségügyi felelős. Mégsem érdemli meg a kiváló magyar méhész kitüntetést ???quote]

Idézet
László Idősebb Csuja:
Volt egy másik megjegyezni való eset is. A bemondónő kérte, hogy fáradjon fel a szinpadra a poszthumusz kitüntetett X.Y. méhész.

Idézet
Tímea Puklérné Sajermann:
Anyu ment ki Apu helyett... Utana percekig nyugtattuk, mert ugy remegett, es mondta hogy ki se akart menni. Apu 10 eve nincs kozottunk! Meg akartam koszonni a holgynek a mondatat, de nem talaltam. Szerintem nem is ertette a szo jelenteset!

Idézet
László Idősebb Csuja:
 Bocsánatot kérek amiért ezzel a bejegyzésemmel felszakítottam a sebet.

Idézet
Tímea Puklérné Sajermann:
 Nem kell bocsanatot kernie. Meg be se forrt... Anyu ma mar jol van, de tegnap kozel allt ahhoz, hogy mentot hivjunk hozza. En csak forrongok, meg le kell nyugodjak.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. November 24. 09:15
https://www.youtube.com/watch?v=1C8sh7y7RDM
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2015. November 24. 11:49
Ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg ezt a filmet. Nyugalmat és erőt ad. Arról beszél, hogy van értelme az ember életének ha alkotni akar.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: gewi - 2015. November 24. 17:47
"[/Gewi:
Úgy láttam rendhagyó módon át adták..."

Ne haragudj Geddekas, de nem értem honnan van ez az idézet, mert biztosan nem tőlem. Nincs vele semmi probléma csak nem értem.
Már tegnap is olyan fura dolgokat művelt a fórum, A szakmai kérdéseknél úgy mutatta. hogy az utolsó bejegyzés a gőzölgőben volt. Ami eredetileg a méhészeti közélethez tartozna.
Más nem tapasztal ehhez hasonló furcsaságokat?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2015. November 24. 21:23
Bocsánat! Tévedtem?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2015. November 27. 12:55
Megláthatod mire képes egy pihe könnyű toll ha jó helyen van.

https://www.facebook.com/JayoGee/videos/10152557066352418/?theater
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. November 28. 16:38
   

Mit gondolok a lélekvándorlásról? Több mint ötven évet éltem, sok mindent megtapasztaltam, és csúfos kitolásnak tartanám, ha az egész életet újra kellene kezdenem. A jó harcot igyekszem megharcolni, a pályát hosszan futom, sok örömöt találok az életemben, de hogy én megint a nulláról, elölről kezdjem, nagy kibabrálásnak érezném a Jóisten részéről. Ha rosszul sikerül az életem „számítógépes játéka”, Ő megnyomná a „reset”, az „újrakezd” gombot, és kezdjem elölről az egészet mint sas vagy kutya, vagy mint méhecske… Ennek nem látom a logikáját, az evangélium egyetlen sora nem utal erre (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Robotur - 2015. November 29. 07:25
Tartom azt a nézetem, hogy nincs másik esély, ez az egyszeri életünk van. Itt és most kell, embernek lenni. 
De mi változna, egy újrakezdés esetén, mert döntéseink személyiségünkben kódoltak. Csak a tőllünk független történések sodra vinne talán máshová, de hogy ellenkező irányba azt kétlem.
 
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2015. November 29. 07:57
Valamilyen szinten igazad van, mert nyilván van a genetika, /és egyéb más tényező/.   
De! 
A szakemberek szerint sokkal többet számít az, hogy hogy szocializálódtál. Milyen ingerek érnek és értek a személyiséged fejlődése közben. A személyiség mindig fejlődik, változik, alakul. vagy fejlődhet, változhat, alakulhat. Ez csak az emberen múlik merre, és milyen mértékben változik. Mi az értékrended, erkölcsileg anyagilag stb. Manapság már azt is ki kell érdemelni hogy valakinek azt mondhassák, hogy EMBER.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Kitin - 2015. December 02. 00:00
Csak Úgy céltalanul ajánlok egy kis érdekes filmet megnézésre.

https://www.youtube.com/watch?v=Tkmwbzi5c2A

érdemes végignézni...
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Belphegor - 2015. December 02. 06:14
Végígnéztem.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. December 02. 09:07
Nézzük kit rúgott ki "FeketeMészáros"?

"Gábriel az Ószövetségben és az Újszövetségben is szerepel. Az Ószövetségben Gábriel angyal magyarázta meg Dániel próféta látomásának értelmét.Lukács evangéliuma Gábrielt úgy említi, mint Isten hírvivőjét, küldöttjét. Előbb Zakariás papnak adja hírül Keresztelő János születését, aki nagy tetteket fog végrehajtani ."

Ajjajj!
Nagy hiba volt kirúgni Gabikát!
Nagyernyei Attila

Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. December 05. 07:40
"Hol kezdődik az erőszak? És miért használjuk? Tehetetlenségből, kárörömből, reménytelenségből, a mindenhatóság érzéséből, félelemből, irigységből, hatalomvágyból, gyávaságból, makacsságból. Bárhogy is nézem, ma az erőszak legalizálása folyik a világban. Nagyon akarjuk az erőszakot. És egyre inkább elfogadottá válik. Úgy hisszük, hogy ez a boldogulás útja. Egyik pillanatról a másikra képesek vagyunk vérengzővé válni, ha nagyon akarunk valamit, és bármi áron megszerezzük. Legyen az siker, hírnév vagy pénz. Bármi. Csakhogy aki sokat markol, az keveset fog.
 Az erőszakról eszembe jut a Sivatagi show című film, amelynek az egyik jelenetében bemutatják, hogy a dél-afrikai bennszülöttek hogyan fognak majmot a sivatagban. A majom szeme láttára lyukat fúrnak egy termeszvárba, és finom csemegéket meg magvakat szórnak bele. Közben a majom érdeklődve figyeli, hogy mi történik, mert nagyon kíváncsi állat. Egy idő után aztán nem bírja tovább, és odamegy, hogy megnézze, mi lehet a lyukban. Bedugja a mancsát a lyukba, és felmarkolja a magokat. Csakhogy az ökölbe szorított mancs nem jön ki a lyukon. Az ember már ott is terem – és megvan a majom. Aki erőszakkal sokat akar markolni, az egy idő után észre fogja venni, hogy majommá vált, és a szabadságát is elveszítette."

/Dr Csernus Imre: A kiút/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2015. December 10. 22:56
QUQURIQ !!!

Hétvégén a Gyulai Méz Fesztivál, avagy a lélek vétel édesen...

"Aki bújt aki nem", elment!
Mit várhatnak akik elmennek?
Rengeteg ígéret fényesíti az ajkukat...
...oly kedvesen, oly nyájasan formálják a magyar nyelvet, hogy a  meleg víz planktonjai gyorsan táncra perdülnek...
Minden ígéretecske, olyan hamis, olyan alamuszi, hogy még az eddig tisztán látóknak a lelkére is vastag hamupor telepszik...
Ezek a nyájas szavak már egyszer elhangoztak az emberi történelem kezdetén!
Lucifer kígyó képében tekergőzött az almafa törzsén, míg "Évát" az alma evésre biztatta. Ádám is és Éva is tudták, hogy ez a tiltott gyümölcs!
Éva leszakította a termést, és a tiltott gyümölccsel kínálta Ádámot!
Ki ne engedelmeskedjen egy pucér hölgynek?
Ki az az ember fia aki nem harapott volna bele a gömbölyded, piros almába?
...és tudtátok, hogy az alma egyből férges lett? (az a szép piros, kívánatos illatos alma)!
Mert már  Lucifer is büntetett!
Éva és Ádám, kikergetetett az édenből...
Tanúság?
Mindenből lakmározhatott volna a két lélek, gyenge ősünk!
De nem, nekik a nyájasan kínáló, mindent ígérő kígyó alattomos hazugságára kellett hallgatniuk!
Mi lett a vége?
(Szívunk miattuk mint a borzas kutya)...
Büntetés!
Az egész keserves  jövőnket köszönhetjük az ékes szólásoknak és az alattomos ígéreteknek!
Ha Éva is és Ádám is csak a szívükre hallgattak volna, nem pedig az ékes szólásokra, (ami hazugságok voltak), most is ott élhetnénk a paradicsomban, és hallgathatnánk az angyalok zenéjét, nem lennének, betegek, öregek, megtévesztettek!
Azok az elnökök, akik elmennek a "nagy mézes lélek vételre", vigyázzanak, minden percben le akarják nyomni a torkukon a tiltott gyümölcsöt...
A kukac megakadhat a torkukon...

A kukacokat csipegető Kiskakas!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2015. December 12. 09:25
Kétféle titok van. Az, amelyik túl unalmas ahhoz, hogy továbbadjuk, és az, amelyik túl érdekes ahhoz, hogy magunkban tartsuk.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. December 15. 22:26
Szomorú hír Déváról.
Csaba testvér édesanyja nem vesz részt a Karácsonyi misén!
Ma a Kecskeméti kórházban elhunyt.
Amikor vittük a mézet Dévára, legtöbbször Ő fogadott bennünket, gondosan szortírozta a mézadományokat a raktárban.
Csendes, aranyos asszony volt.
Isten nyugosztalja!
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2015. December 24. 22:16
Egy boldog ember?
"Ma karácsonyi nagy bevásárlást csináltam. Általában utálok bevásárolni. Ma sem volt ez másképpen. Amikor végeztem, a kocsit tolom az autómhoz, és egy hajléktalan jön felém. Megkérdezte adnák-e neki tüzet. Azt nem tudtam adni, de ha éhes azon segíthetek. Mondta, hát ő tegnap este óta nem evett, most 17:10 van. Megkértem várjon, bepakolok az autómba, és meghívom a bevásárlóközpontba enni.

Ellenkezett, hogy őt onnan ki fogják küldeni. Megértettem vele, addig még velem van, ez nem történhet meg. Na, mintha kicsit megnyugodott volna, pakoltam a táskákba, ő segített és közben beszélgettünk.

Elmesélte ács volt, maszek. Mivel a megrendelők nem fizették ki, tönkrement. Mindent elveszített. A családot, otthont, munkát.

Mióta utcára került iszik is, mert a hideget amúgy sem lehetne pálinka nélkül kibírni, meg a szép múltját, családját, így tudja elfelejteni. Miután bepakoltunk, mondom, neki mehetünk. Ő erre azt mondta, ő mégsem jön be, mert fél, hogy kiküldik. Megint győzködtem, mire nagy nehezen, a korgó gyomra miatt igent mondott.

Belépünk a bevásárló központba, megyünk a gyorsétterem felé, akkor veszem észre, hogy egy biztonsági őr követ bennünket. Nem tulajdonítottam különösebb figyelmet neki, hisz mi enni szeretnénk. Nézegetjük, mit szeretne kérni, mondtam bármit kérhet, a lényeg, hogy forró levest is válasszon. Ott tanakodunk, mire odalép a biztonsági őr. Megkérdezte minden rendben van-e…

Mondom neki igen, és hogy milyen figyelmes, hogy minden vendégnek ugyan ezt a kérdést felteszi. Erre tudatta velem, hogy nem minden látogatónak teszi fel ezt a kérdést, csak olyanoknak, akik nem illenek be az áruház megszokott közönségéhez.

Tudattam vele, velünk minden rendben, legyen szíves hagyni, rendelni és enni minket. No, erre elvánszorgott, de csak pár lépésre tőlünk. Rendeltünk, várjuk, hogy megkapjuk az ételt, erre becsomagoltan oda akarják adni. Én nagyon néztem és megkérdeztem, hallotta-e tőlem azt a kérést, hogy elvitelre. Ő nem hallotta, de nem szeretnék, ha a hajléktalan ott enne, nem jó fényt vet a gyorsétteremre. Na, erre én jól felhúztam magam. A hátam mögött sor állt. Hangosan megkérdeztem az emberektől, hogy zavarja-e őket ha egy hajléktalan, aki tegnap este óta nem evett, és a hidegben éjjel, nappal kint az utcán kell élnie, egy forró levest elfogyaszt. Mindenki meg volt döbbenve, és elkezdték a felháborodottságukat kifejezni. Milyen embertelen bánásmód stb. Az emberek mellénk álltak és kénytelenek voltak megengedni, hogy ott bent együnk.

Kicsomagolták az ételt, és ahogyan azt megszoktuk megkaptuk, leültünk.

A hajléktalan (Péter), nekilátott a levesnek, az emberek néztek bennünket, ahogyan evett, az a megtört arc, én csak néztem és könnyeztem. A mellettem lévő asztalnál a hölgy a 2 gyermekével ugyanazt tette, mint én. És akik körülöttünk voltak, csendben és látszólag meghatódva figyelték Pétert. Miután megette a levest hozzálátott a rántott húshoz és a krumplipüréhez, mert a krumplipüré a kedvenc körete. Alig kezdte a másodikat enni, egy kedves úr odajött hozzánk, és egy szatyrot adott át Péternek, boldog karácsonyt kívánt. Gyümölcs volt benne.

Egy másik asztaltól felállt egy másik úr, és Péternek 5000 Ft-ot nyújtott át, boldog karácsonyt kívánva. Péter csendben tovább evett és közben sírt. Annyira sírt, hogy szalvétát kellett neki adnom. Erre felállt a másik asztaltól az 5 év körüli kisfiú, oda jött Péterhez, megrázta pici kezeivel Péter lábát, és azt mondta neki: ne sírj bácsi! Erre felállt az édesanyja, ő is odajött, zsebkendőt adott Péternek és 1000 Ft-ot…. Péter rám nézett és azt mondta, a három év alatt annyi emberséget nem tapasztalt, mint most 1 óra alatt. Megette az ételt, és kezdtük felhúzni kabátunkat, amikor az étteremből kijött egy kedves hölgy és azt mondta Péternek, minden nap 16 és 18 óra között menjen be és kap egy tányér meleg levest. Erre én ledöbbentem. Ahol még 1 órája, kiszolgálni sem szolgálták volna ki, most ingyen levest kap minden nap.

Péter nagyon hálás volt, és én is. Mindenkinek, aki ma délután segített és emberszámba vette Pétert nagyon köszönöm.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)"
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Molesz - 2015. December 25. 15:13
Üdvözletem!
Jóérzés volt olvasni a történetet. Hasonló eset velem is megtörtént a nyár folyamán amikor egy fiatal fiú kért pénzt mert éhes volt. Beinvitáltam az InterSpar gyors éttermébe és a kedvére való ételből megvendégeltem. Hát tényleg éhes volt és nem bántam meg.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. December 25. 21:06
http://ellakeselek.blogspot.hu/2010/05/mese-negy-gyertyarol.html
Cím: Re:Lélektorna
Írta: ata67 - 2015. December 25. 21:29
Ez szép, és tanulságos volt.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bercsényi - 2015. December 27. 19:41
Lindzzy!

Nagyon szép. Köszönöm.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2015. December 31. 16:21
A bölcs titkos ládája

"Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta, hogy egy nagy titkot őriz egy varázs ládában, ami az élet minden területén sikeressé teszi, és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát. Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, még meg is próbálták ellopni a ládát, mind hiába. Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta élni őket. Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett. Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:
- Uram, én is határtalanul boldog szeretnék lenni, mint te. Megmutatod nekem, hogyan érjem el a boldogságot?
- A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:
- Neked megmutatom a boldoggá válás titkát. Gyere velem és nagyon figyelj: Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát, a szívemben és az eszemben. A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat, amit életed végéig követned kell.

Az első lépés azt, hogy tudd: Isten minden dologban ott van és ezért szeretned kell őt, és hálát adnod neki, mindazért, amid van.

A második lépés, hogy szeresd önmagad és minden nap lefekvéskor és felkeléskor ki kell jelentened:
- Én fontos vagyok, képes vagyok, értékes vagyok, okos vagyok, kedves vagyok, sokat várok magamtól, nincs olyan akadály, amit le ne tudnék győzni. Ezt hívják magas önbecsülésnek.

Harmadik lépés, hogy a gyakorlatban is megvalósítod, amit magadról állítasz. Vagyis ha azt gondolod, hogy okos vagy, viselkedj okosan; ha azt gondolod, hogy képes vagy, tedd meg amit kitűzöl magad elé; ha azt gondolod hogy nincs akadály amit ne tudnál legyőzni, akkor tűzzél ki célokat az életedben és harcolj értük amíg el nem éred. Ezt a lépést motivációnak hívják.

Negyedik lépés, hogy ne irigyelj senkit, azért amije van, vagy ami ő maga, ők elérték a céljukat, te érd el a sajátjaidat.

Ötödik lépés, hogy ne őrizgess a szívedben haragot senki iránt; ez az érzés nem fogja hagyni, hogy boldog légy. Hagyd, hogy Isten törvényei tegyenek igazságot, te bocsáss meg és felejts.

Hatodik lépés, hogy ne vedd el azt, ami nem a tiéd, emlékezz, hogy a természet törvényei szerint, ha valakitől elveszel valamit, akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit elvettél. Fizesd meg a tartozásodat, add vissza, ami nem a tiéd, kérj bocsánatot, add oda mindenkinek azt, ami megilleti. Így biztosítod a békédet.

Hetedik lépés: Ne bánj rosszul senkivel. A világ minden élőlényének joga van ahhoz, hogy tiszteljék és szeressék.

És végül a nyolcadik lépés. Mindig mosolyogva kellj fel, és fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban, gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van, segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál, hogy semmit sem fogsz kapni cserébe; figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat, nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak, és így boldogok legyenek."
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Január 07. 20:42
http://www.tudnodkell.info/v/egy-rovid-video-amit-milliok-konnyeztek-meg/
Ehhez nem fűzök hozzá semmit.
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Január 08. 19:28
Tisztelt Méhészek!
Ma Szekszárdon, Illés Sándor búcsúztatóján megtöltöttük a belvárosi nagytemplomot.
Rengetegen jöttek el végső tiszteletüket leróni.
Még a pap is megjegyezte, hogy milyen sokan szerethették.
A fájdalmas napon emlékezzünk kedvenc dalával Illés Sándorra!
https://www.youtube.com/watch?v=vaNlft2hugU
Sanyi!
Nyugodj békében!
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Január 13. 22:10
Ne csak méhészkedjünk!
http://magyarno.com/egy-igazi-holokauszt-az-indianok-sajat-foldjukon-hatvan-milliobol-nyolcszazezren-maradtak/
Nézzétek meg, érdemes.
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2016. Január 22. 06:34
Nem igazán passzol sehova,de...egy kis reggeli gondolatébresztőnek nem rossz. ;)
Főleg ezért:
"Nem is az ingyensüti miatt jó ez a kezdeményezés, hanem azért, mert talán végre rájön minden szakmabeli, hogy nem az a jó taktika, ha minden fronton fúrjuk a másikat, hanem az, ha egymást segítjük és támogatjuk a közös cél érdekében, mert aztán mindenkinek jó lesz a végén. Szóval riszpekt az ötletgazdáknak, hogy végre eljutottunk ide, és csinálnak is valamit.
"
és ezért:
"A cukrászdák kiválasztás során a szervezőknek fontos szempont volt, hogy mindenki hasonló szemléletben alkosson, azaz minőségi alapanyagokkal kreáljanak ízléses és ízletes desszerteket. "
Teljes cikk itt:
http://www.nosalty.hu/izhuszar/egymashoz-kuldik-vendegeket-cukraszdak-en-megyek
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Petronius arbiter - 2016. Január 22. 09:23
Nem igazán passzol sehova,de...egy kis reggeli gondolatébresztőnek nem rossz. ;)
.....

Lindzzy!

Feleslegesen tűnteti fel magát kicsinyhitűnek, igenis és főleg ide passzol...

Először "A nap találós kérdéseként" akartam rákérdezni, miért vélem kifejezetten ide-passzolónak a cikket, de aztán beláttam, hogy jobb, ha maradok konkrét, hátha "Ági" (vagy a csatolmányai) a végén még az itt elhelyezett "gondolatimat" is szándékosan félreértik (vagy pontosabban: végre megértik), mint a "lágy késő tavaszi, kora nyári szellős" és "öntözgetős" metaforáimat...

Tehát jobb, ha konkrétan leírom: ezen "édesszájú kezdeményezésből" valószínűsíthetően - néhány ritka kivételtől eltekintve - itt senki nem az összefogás és a közös cél szépségét és előnyösségét hajlandó kihallani, hiszen e honlap prioritásai a harag, a bosszú és a húsosfazék megkaparintásának lehetősége, tehát ezen alapról szemlélve lehetséges, hogy valóban nem ide való az idézet és a cikk. Természetesen az is lehetséges, hogy egyesekben inkább az "ingyen süti" lehetőségének gondolata ragad meg legelébb (éhes motkány...).

Én mégis amondó vagyok, hogy a cikk igenis a Klubra való, hiszen ha "árokbetemető" szándékokat nem is valószínű, hogy  generálna, cserében viszont rendkívül hasznos információkat tartalmaz. Persze az információért meg kell nyitni a linket, de most nem tesztelném, hányan tették ezt, inkább elárulom azoknak, akik elmulasztották volna a felkínált lehetőséget és a cukrászdák közötti összefogás szép gondolatának magva sem is csírázott volna ki bennük ("szárba szökkenésről" nem is álmodnék): a cikk gyönyörű gondolatai közé becsempésztek egy olyan reklámot, mely rendkívül informatív, hiszen a napraforgó-hibridek piacvezető nemesítője igyekszik képbe hozni bennünket a választék és a technológia tekintetében. Már csak ezért is rendkívül hálás lehet e szép hajnali/reggeli gondolatok célközönsége...

Remélem, sikerült szkepticizmusát eloszlatnom, s a továbbiakban nem vélekedik úgy, hogy ez az írása "nem passzol sehova". Ha mégsem sikerült volna maradéktalanul meggyőznöm, még mindig érdemes a linket áthelyeznie a "Méhlegelő" témába...

 
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Ági - 2016. Január 22. 13:23
Petronius arbiter!

Úgy sem hisznek neked, mint árokbetemetőnek. Ha már lélektorna, akkor álmodj inkább a szép fiatalságodról, amikor még a „lágy szellők” repítettek talicskázás közben.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. Január 22. 14:06
ÁROK ÉS ANNAK TEMETÉSE

A szakma politika rovatban fejtem ki részletesen.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: ata67 - 2016. Január 22. 16:16
Cukrászda...
Ilyen karcsú nádszálkisasszonnyal, aki a képen van, nem ér reklámozni!
Bár 50 feletti hölgyeket szeretnék látnék, akik rendszeresen fogyasztanak süteményeket..., és így néznek ki!
Ez a modell csak másokat kínál, nem eszik sütit...
Olyat szeretnék látni, aki eszik, és úgy vékony...
Olyan sütit én is fogok enni..., sokat!
Amúgy a gondolat jó.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Csányi Antal - 2016. Január 22. 20:25
Petronius arbiter!

Ezt írja!
"Tehát jobb, ha konkrétan leírom: ezen "édesszájú kezdeményezésből" valószínűsíthetően - néhány ritka kivételtől eltekintve - itt senki nem az összefogás és a közös cél szépségét és előnyösségét hajlandó kihallani, hiszen e honlap prioritásai a harag, a bosszú és a húsosfazék megkaparintásának lehetősége, "

Lélektorna nem igazán áll jól kendnek.
Az összefogás mint olyan teljességgel lehetetlen Cserényi diktatúra "madaraival".
Mit nem ért azon amit már privátban is leírtam Önnek.Cserényi meg sem hallgatja más véleményét,ha csak nincs rákényszerítve.Így hát nem is lehetnek közös célok.Célok vannak,Cserényi féle célok,azok amire Ő áldását adja azok vannak,bosszú újság,zárt ülések,titkosítás,és egyébb demokratikus nyalánkságok.
Ki kell,hogy mondjuk az OMME Cserényi diktatúrájától szenved.
Jól írja,prioritás a bosszú a harag,csak nem itt a klubbon hanem az OMME-ban.
Húsosfazék "dézsmálása" az összes hajboklónak megjár.
A klubbon írogatok,mondhatnám úgy is a "tisztán látok",nagy része nem kér a fazékból semmit.
Mit nem ért ezen?
Nyugodt lehet akik kanalaznak a fazékból azok is látnak.
Látják a Cserényi féle diktatúrát,csak kell a "zsé",ha hallgatnak,bologatnak lehet meregetni fazékból .
Nem igaz nem látja kinek a talicskáját tolja.Egyszerűen nem hiszem el.

Csányi Antal
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Január 24. 16:19
“Egy férfi elvitte az idős apját egy étterembe, és mivel a bácsi már nem tudott olyan szépen, tisztán falatozni, mint évekkel ezelőtt, végtelen türelemmel segített neki. A vendégek nem voltak ilyen megértőek: megvető tekintettel bámulták a párost, testbeszédük pedig arról árulkodott, hogy szeretnék, ha mihamarabb távoznának az étteremből.

Miután befejezték az evést, a férfi a mosdóba vezette az édesapját, hogy segítsen neki letakarítani a ruháját: a kis öreg nadrágja és inge ugyanis tele lett morzsával és ételfoltokkal. Ezután megfésülte az apja haját, feladta rá a kabátját, és megtörölgette a szemüvegét. Amikor kijöttek, a férfi kifizette a számlát, karon fogta apját, majd elindult vele kifelé. Mindenki némán, megvetően figyelte őket. Senki sem értette, hogy tudja valaki így megalázni magát mindenki előtt.

Hirtelen azonban egy vendég felállt, és odament a férfihoz.

„Elnézést, valamit itt hagyott, nem?” – kérdezte tőle.
„Nem uram, nem hiszem.” – felelt a férfi.
„De igen. Itt hagyott egy leckét, egy tanulságot minden fiúnak és minden apának.”
Az étteremben még nagyobb csend lett. De ez inkább a szégyen és a rádöbbenés csendje volt. A férfi elmosolyodott, és apjával együtt kimentek az utcára.

Vigyázzunk azokra, akik ránk is vigyáztak! Megérdemlik, hogy ne szégyelljük őket…”
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kivancsi111 - 2016. Január 24. 20:32
Hunnország bukása.

A nagy hunn uralkodó halála kedvező pillanat volt a germán népeknek, hogy magukról a kelletlen igát lerázzák. Attila fiai: Ellák, Denghizik, Emnedzar, Uzindur, Gheims és Ernák vagy Irnák közül a legidősebb, vagyis Ellák volt arra hivatva, hogy atyja birodalmát fentartsa. Maga Attila jelölte őt ki törvényes utódjának s családja leendő fejének. Azonban a mint a vaskézből kiesett a népeket összetartó fék, a büszke s lealázott germánok szívében fölébredt a bosszú gondolata. Legelsőbben a gepidák királya, Ardarich fogott fegyvert s csakhamar követte őt Valemir, a keleti gótok fejedelme. A többi apró germán népek legnagyobb része e két király köré csoportosult, úgy hogy Attila hadserege két ellenséges táborra oszlott: egyik oldalon állottak a germán népek, a másikon a hunnok, alánok, jazygok, kazarok és másféle népek.

Az összeütközés színhelye a pannoniai Nedad folyó vidéke volt, melyről nevénél egyebet ma már mit sem tudunk. Vajon a Nera vagy Nyitra folyó nevét kell-e benne keresnünk, még ma is vita tárgya a tudósok körében. «Bámulatos volt látni – úgymond ez események egyetlen krónikása, a gót Jordanis – a dühös gótot karddal viaskodva; a gepidát, a mint sebeibe tördeli a nyílat, mely megsebezte, a gyalog küzdő svébet, a hunnt a mint nyílait szórja, az alánt a mint nehéz fegyverzetű hadait sorakoztatja, a herult a mint könnyű gyalogságával rohamra száll.» Azután egyik vérengzőbb csata a másikat érte s a szerencse eleinte a hunnoknak látszott kedvezni, de a győzelem végre is a gepidáké lőn. A hunnok negyvenezer embert vesztettek s ezek közt volt vitéz királyuk Ellák is, ki oly hősileg küzdött, hogy körülötte a harcztér tele volt halottakkal. Többi testvérei ekkor már nem tarthatván magukat, futásnak eredtek s a gepidáktól űzetve a Duna torkolatához s a Fekete-tenger melléki síkságra húzódtak, hol magukat elsánczolták.

Ekként lett vége a hunn birodalomnak, mely csak egy-két évvel előbb azt remélhette, hogy az egész világ fog neki hódolni.


Részlet.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Január 29. 16:45
„Az életünket nem arra kaptuk, hogy reggeltől estig a tükör előtt pattanásainkkal bíbelődjünk, hanem arra, hogy szeressünk, alkossunk, teremtsünk, hogy éljük az életünket. Ilyen értelemben persze meg kell néznünk egy-egy munkánk gyümölcsét, következményeit, és a pelyvát a bűnbánat szelében el kell távolítanunk az érett, ép, egészséges búzaszemek közül, de tudnunk kell, hogy életünk munkáját nem abból fogják megítélni, hogy hány könnycseppet ejtettünk a hibáink miatt, hanem hány ép, egészséges búzaszemet tudtunk teremni."
Böjte Csaba testvér
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2016. Január 29. 20:00
...
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. Január 30. 21:39
http://www.citatum.hu/szerzo/Winston_Churchill
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2016. Február 02. 17:08
Ha nem beszélsz azzal, akivel pedig szót lehetne érteni, veszni hagytál egy embert. Ha pedig beszélsz azzal, akivel nem lehet szót érteni, elvesztegetted szavaidat. Az okos ember sem az embereket nem hagyja veszni, sem a szavait nem vesztegeti el.

Konfuciusz
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Február 08. 21:28
"Manapság már nem könnyű kideríteni, hogy kiben lehet megbízni.

Kate Mosse"
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2016. Február 08. 21:33
Ez pontosan így van. Osztom a "véleményed".
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2016. Február 09. 06:24
https://www.youtube.com/watch?v=ZKN70rMc2Wg
Kicsit hosszú,de szerintem megéri legalább egyszer átgondolni. ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2016. Február 23. 10:28
Lelke rajta ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2016. Február 28. 17:53
 ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2016. Március 02. 21:53
?  ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2016. Március 02. 22:09
QUQURIQ !!!

lindzzy Kedves!

Annyira fején találtad a szöget, hogy egy csapásra beütötted!

Ez lehetne az OMME hieroglifája is!

Remélem Péter kifaragtatja az OMME "hivatal" stukkójára...

Az lesz alá vésve, hogy múlt, jelen, jövő...

A kőfaragó Kiskakas!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Március 03. 18:06
„Hiába van 220 volt a falon lévő dugaljban, ha nincs egy vezeték, amely összekötné az éjjeli lámpával. Enélkül nem lesz világosság a szobában. Kell egy közvetítő, mely a villanyáramot célba juttatja. Az emberek világában a bizalom, az elfogadás, a jóindulat láthatatlan kábelein terjednek az értékek. Ha ezek nincsenek meg, akkor a bennünk lévő kincseket hiába kínáljuk fel, nem találnak befogadásra . Ezért mielőtt bármit is mondanánk, bármennyire is nehéz, ki kell építenünk a kölcsönös bizalom szálait, mert másképp értékeinket sárba tapossák, és még a legnemesebb erőfeszítésünk is rosszul fog elsülni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2016. Március 06. 21:21
Addig is amíg várakozunk.

https://internetfigyelo.wordpress.com/2011/05/01/trianon-himnusz-a-csik-zenekarral-tartsd-magad-nemzetem/

Hátha tetszik valakinek!  ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2016. Március 10. 11:37

Nézzétek meg, hallgassátok meg, értsétek meg.
"MOTIVÁCIÓ"

https://www.facebook.com/peter.szabo.sikerterkep/videos/1702745463317569/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Március 16. 19:10
Felemelő érzés a következő gondolataimat leírni, egyben rendkívül fájó, sőt egyenesen szívszorító.
Az egyik idős méhésztárs( Küldött, nem nálunk.) infarktust kapott.
Felhívott és a következőket mondta.
"Ne szarj be Attila,Brossra ráhúzom az X-et, és akkor már meghallhatok!
Az egyik legjobb barátom Ő.
Nagyon várom, hogy vége legyen ennek kétségekkel teli állapotnak.
Romhányban sem vár a postás, egy éve meghalt.
Nem kaszálja a rétet, nem mondja mikor kell mennem.
A felesége sem süt már finom rétest!
Mindannyian egyfelé megyünk!
Fáj a szívem, hogy ekkora ellentétek vannak szeretett egyesületünkben.
A pénz ellenségeket szült.
Barátokból ellenség?
Micsoda világban élünk?
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Március 28. 19:12
http://felfedes.hu/2015/10/08/bojte-csaba-kimondja-az-igazsagot-a-bevandorlasrol/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mici, a mackó-újratöltve - 2016. Április 03. 11:30
Sokak számára MÁTÓL van tavasz....... ;)  :-*
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Csányi Antal - 2016. Április 04. 00:08
Most én találtam egy Böjte Csaba üzenetet!
Csodálatos ez az ember.
"Békés, szép vasárnapot Nektek!"
"Arra buzdítok minden kedves Olvasót, hogy ne foglalkozzon a világ hisztijével, inkább ültessen a kertbe egy fát, gondozza a rózsabokrokat, főzzön valami finomat, kedveskedjenek pajkosan egymással, és tegyék rendbe az otthonukat. Ettől jobb lesz a világ, értékesebb lesz az élet. Viszont ha bosszankodnak, pánikba esünk, akkor legfeljebb csak idegesebb lesz a világ.
Ha azt mondanák, hogy itt a világ vége, akkor is szépen megöntözném a virágaimat és ebéd közben megnevettetném a gyermekeinket, mert a jó Isten ezt a feladatot bízta rám, és mert talán a friss virágok között, derűs együttlétben a világvége is elviselhetőbb lesz." Böjte Csaba
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Április 10. 21:37
"A fejlődés lehetetlen változás nélkül,és azok, akik nem tudják megváltoztatni gondolataikat, nem tudnak változtatni semmin."
George Bernard Shaw
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Április 10. 21:41
".......vigyázz, hogy bánsz az emberekkel miközben a csúcsra tartasz!
Lefelé menet ők fognak szembejönni veled."
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Április 24. 19:39
http://eztnezdmeg.com/egy-csontsovany-kutyat-talalt-az-utcan-figyeld-milyen-szep-es-boldog-kutya-lett-belole/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2016. Május 02. 18:16
"Felnőtté válni azt is jelenti, hogy képesek vagyunk felelősséget vállalni az életünkért. Már nem másokat hibáztatunk, nem a bűnösöket keressük, akikre rá lehetne fogni mindent, hanem belátjuk, mi magunk is alakítói, formálói vagyunk a történéseknek. Aki nem képes felhagyni azzal, hogy minden felelősséget kifelé, a külvilág felé hárítson, az maximum megöregedett, de nem vált felnőtté."

(Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bálint - 2016. Május 02. 18:53
„Aki hülye, az is marad!”
                               Republic

https://www.youtube.com/watch?v=L-7hcownxGw
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mici, a mackó-újratöltve - 2016. Május 05. 09:16
Péteréknek...
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Jam Clerk - 2016. Május 05. 09:47
Nem tudom, mennyire illik ide, de a "vezetők" számára lélektornának talán megfelelhet...

A vezér ne előzze meg nagyon a csapatát, mert seggbe lövik. / Joseph Clark /
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mici, a mackó-újratöltve - 2016. Május 05. 10:24
:/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lousicide - 2016. Május 17. 16:37
Idézet
esetlegesen önző és szűk látókörű méhészek hada próbálja kihasználni de úgy hogy Ő dirigál a más portáján!
Tudod szűk-látókörű a te jó é...nyád! Vedd már észre, hogy Általában becsméreled a méhészeket. Szégyelld magad!

Kedves Attila!

Látom, kiérdemelte Geddekas komátok a lájkot az anyázásért...

Mit tesz Isten, Csányi Antalnak is tetszik...!

Régóta köztudott, mit neveztek ti a gondolatok szabad áramlásának és "egyenlő mércének"...

Szégyellheted magad, s szégyellheti mindenki magát, aki ezzel az alja-emberrel azonosulni képes és óhajt. Szónokolhattok ti ezután etikáról, klub-színvonalról, szólásszabadságról és böcsületről. Magad is annyit érsz, amennyit megengedsz magadnak és azoknak, akikkel ilyetén módon vállalsz közösséget és azonosulsz...! Gratula a bizonyítványotokhoz! 
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Anubisz - 2016. Május 17. 21:25
Kedves akárki!
Bár nem értek egyet Geddekas hozzászólásával, de megértem!
Te egy igazi troll vagy, aki csak bosszantani akar. Van aki ezt elviseli,van aki nem.
úgy tudom nem kötelező ide írnod, úgy hogy ha sértve érzed magad nyugodtan bojkottáld ezt a honlapot,ne gyere ide! A zöld fórum neked megfelelő, menj oda.

Üdvözlettel
Szabó József
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Csányi Antal - 2016. Május 17. 22:07
Szenttamási Úr !

Izso60 édesanyjának a  "becsmérlésével" nem értek egyet!
A lájkot törlöm,nem voltam elég körültekintő .
Erre semmi szükség nincs,remélem visszavonja Geddekas is.
Felháborodása Geddekasnak viszont teljesen jogos.
Izso60 rengetegszer becsmérel.


Csányi Antal
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bicska - 2016. Május 17. 22:33
Mindkét hozzászólást moderáltam. Egy bizonyos szint alá ne menjünk. Nem méltó hozzánk (méhészekhez).

Üdv: Bicska
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. Május 18. 08:12
Udvarias szívesen vagyok és bocsánatot fogok kérni, ha előbb bocsánatot kér Izsó itt a fórumon amiért megsértette a méhészeket. Pont ő sértegeti, aki állítólag választott tisztségviselő volt és a tagdíjunkból kapott fizetést.
Ébresztő uraim! A dolgoknak van súlya! Tartsuk be a rangsort.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Június 06. 22:59
https://www.facebook.com/TimeToSmile.lol/videos/vb.1673333372917212/1704382006479015/?type=2&theater
Cím: Re:Lélektorna
Írta: mézengúz - 2016. Június 07. 14:13
Attila ! Sajnos erre a méhészek nem képesek !!!!!!!!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Olvastam - 2016. Június 07. 15:46
De igen, képesek. Ennek többször adták már jelét. Amikor téglajegyekből építkeztek, amikor egyetlen méhész miatt tüntettek, ...

Meggyőződésem, hogy ez a jövőben is meglesz, mert van még kihívás épp elég. A Mi generációnknak is jut. És bajban, segítésben össze fogunk fogni.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Sárosi István - 2016. Június 07. 20:10
Hát akkor lássuk azt az összefogást ;)
http://faktor.hu/faktor-mehcsalad-nyirmada-kaptar-mereg
Én egy családdal támogatom az újrakezdését a kollégának.
Kezdésnek ennyi, a részletek majd kialakulnak.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Erdélyi János - 2016. Június 08. 08:35
De igen, képesek. Ennek többször adták már jelét. Amikor téglajegyekből építkeztek, amikor egyetlen méhész miatt tüntettek, ...

Meggyőződésem, hogy ez a jövőben is meglesz, mert van még kihívás épp elég. A Mi generációnknak is jut. És bajban, segítésben össze fogunk fogni.
Nem lehet kérdés, hogy szükséges-e a méhész összefogás ! Csak egy példát hozok a közeli jövőből:                           2017-től tervezik csökkenteni néhány mezőgazdasági termék áfáját csökkenteni. Természetesen egyetértek vele!
Viszont: a MÉZ -ről szó sincs !   Ezzel már nem értek egyet!
A mézfogyasztást ,méhészeti termékek előnyeit ,az egészséges táplálkozást-nem is ecsetelem !
Most van egy közös ügyünk!   MÉZ  ÁFA-jának  csökkentése 5 % -ra. 
                           üdv. E. János

Cím: Re:Lélektorna
Írta: Sárosi István - 2016. Június 10. 09:49
Nem számítottam nagy tolongásra, de ettől azért többre... :o
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. Június 10. 13:12
"Fogjunk össze csináljuk azt amit én mondok, nektek kuss."

/még mielőtt valami nagy humorértő megsértődne, ez irónia akarna lenni./
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Sárosi István - 2016. Június 10. 15:23
Ne ironizálj, hanem lökd a felajánlásod.  ;D  ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Robotur - 2016. Június 10. 17:20
Mi hasznunk származna, a méz ÁFA csökkentésből? Közvetlen értékesítéssel 0% százalékos az áfa. Nem érdekem az ÁFA csökkentése. A multik egyébként is hajlamosak beakciózni a mézet.... ha nagyon utánna számolnánk lehet hogy még a beszerzési ár sem jönne ki, főleg ha rengeteg kézen átmegy. Én akkor vagyok elégedett ha minél magasabbak a bolti árak. Akkor nekem sem kell lefelé vinni az árakat. Ja, mivel 16 éve vagyunk jelen a piacon és még szeretnénk egy ideig, szutykot nem kínálunk a vevőknek, sem mézpótló mézízű készítményt.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: nata - 2016. Június 10. 20:05
Az biztos, hogy a piacozó méhészek jócskán megszívnák az áfacsökkentést. Mondjuk azt nem tudom, hogy az államnak mi az érdeke. A piacon árusítók azért sok nyugtát nem állítanak ki. Jó tudom a jelenlévők kivételek, de akkor is...
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Robotur - 2016. Június 11. 01:18
A kettőnek nem sok köze van egymáshoz, nem tudsz a piacon annyi mézet eladni hogy kilépj az áfamentes körből. Ha igen akkor nagyon jó környéken piacozol. A méhészek többsége gazdaságilag lemaradott régiókban tevékenykedik. Mostanában többször volt már, hogy még a bezin árát sem árultuk ki.  A méz ÁFA csökkentése is csak időleges hatású lenne, mert a kereskedők szépen fokozatosan lenyelnék a külünbséget. Egyébként meg mi garantálná, hogy magyar méz kerülne a boltok polcaira? Egyébként sem kell tartani a méz ÁFA csökkentéstől, a méz nállunk nem alap élelmiszer. Nem volna politikai hozadéka. Fölöttébb irreális gondolat azt hinni hogy azt a rengeteg mézet amit eddig elvittek tőlünk nyugatra, a kis országunkban majd vevőre talál. Ha nem sikerül valamit elérni a méz exportunk helyreállítása terén, meszeltek a magyar méhészeknek. De gondolom hogy ezel nem sok újat mondtam.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2016. Július 05. 09:25
 ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2016. Július 15. 07:28
De szép is lenne,ha az országok ilyesmikben próbálnák összemérni az erejüket,nem pedig abban,hogy kinek hány rakétája meg katonája van...
http://www.erdekesvilag.hu/kozel-50-millio-fat-ultettek-el-indiaban-egy-nap-alatt/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mici, a mackó-újratöltve - 2016. Július 18. 12:10
:)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Szeptember 28. 20:39
http://eztlesd.top/ettol-tutira-agybaszt-kapsz-egy-magyar-falura-bukkantak-a-tengerpart-mellett/
Nézzétek meg!
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nb18 - 2016. Szeptember 29. 18:42
Hmm.....
Erre nem tudok mást mondani!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. Szeptember 29. 19:18
Ez majdnem ugyanolyan hír, mint ami tíz év múlva lesz. Hogy magyar falura bukkantak az Alföld közepén.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mici, a mackó-újratöltve - 2016. Október 01. 09:49
 :-X
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2016. Október 02. 19:20
QUQURIQ !!!

Az előző idézetet ajánlom kedves méhész társamnak, Vivaldinak!

ui. köszi: Mici, a mackó-űjratöltve :D

Kiskakas
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2016. Október 12. 16:16
Az idő (...)
túl lassú azoknak, akik várnak,
túl gyors azoknak, akik félnek,
túl hosszú azoknak, akik gyászolnak,
túl rövid azoknak, akik örvendnek.
Ám azoknak, akik szeretnek,
az idő nem számít.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2016. Október 12. 17:06
Az 5 embernek a vezetőségbe!

http://www.mokuskerek.club/mindossze-2-perces-ez-a-magyar-video-de-oriasi-sikert-ert-el-ezt-neked-is-latni-kell/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Október 13. 08:01
Tisztelt Méhészek!
Végignéztem az összes rovatot, de nem találtam megfelelőbbet írásomnak.
Szlovákiai kirándulásunk alakalmával szóba került a méhészek egészségvédelme az atkairtás kitárgyalásakor.
Néhány éve történt Szlovákiában egy sajnálatos baleset, amelyben a méhésztárs meghalt.
Ismert, nagy tudású méhészről van szó.
Most mégsem ezt tartom lényegesnek.
A boncolásnál az orvos megkérdezte a hozzátartozókat....
"Az elhunyt melyik vegyi üzemben dolgozott?"
Amikor házigazdánk ezt elmesélte, valóban síri csend lett.
Vigyázzatok magatokra, a saját egészségetekre is.
Mindenki harcol az atkával, közben magatokra nem kellőképpen figyeltek.
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2016. Október 13. 08:17


http://www.mokuskerek.club/mindossze-2-perces-ez-a-magyar-video-de-oriasi-sikert-ert-el-ezt-neked-is-latni-kell/

Az idő elteltével a személyek változtak, és folyamatosan változnak! ( Aki megakar ismerni az megismer! ) Ezért igaz a második verzió IS !!!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Október 18. 19:50
http://eztnezdmeg.com/fiatal-srac-beszolt-az-oregembernek-a-bokszteremben-nezd-mi-tortent-ezutan/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. Október 30. 23:25
A bölcseknek nem kell sokat beszélniük.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mici, a mackó-újratöltve - 2016. Október 31. 23:20
Lehet ilyen is van...
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2016. November 01. 06:07
Ezért helyeztek el a szám száránál egy pontot az okosok. És így pontot tettek a vita végére
 És pont
   ;D
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mici, a mackó-újratöltve - 2016. November 01. 09:59
Néha úgy tűnik, hogy pont az a jó, ha nincs pont vminek a végén, így az jön ki: "nem csinált(ak) semmit"
Néha úgy tűnik az a jó, ha egyáltalán nincs semmilyen írásjel a végén, csak úgy elfelejtődik valami _
Néha a sok felkiáltójelt érzik jónak, mert aki hangosabban "kiabál", annak biztos igaza van !!!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2016. November 01. 10:59
QUQURIQ !!!

A mondat végén a sok ... viszont tovább készteti az embert a gondolkozásra, asszociációra, lehet így is fogalmazni, meg úgy is.
Csak az igazság nem változik.

Kiskakas
Cím: Re:Lélektorna
Írta: deGonosz - 2016. November 01. 12:13
.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: főnix - 2016. November 02. 00:25

Kicsit elfelejtettük emlékezni az elmentekre.

Nyugodjanak békében.

https://www.youtube.com/watch?v=Z5SQ3_Pg3og
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mici, a mackó-újratöltve - 2016. November 02. 20:28
Azt hisszük van időnk.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2016. November 04. 09:55
 :) ;) https://www.youtube.com/watch?v=gN-d3tI0zJc
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2016. November 04. 21:08
QUQURIQ !!!

Kiskakas Szenthármassága!

1. ...a közgyűlésen csak úgy csendben elüldögélek, majd hazatérvén belenézek a tükörbe és leköpöm magam!
2  ... hozzászólok a tagság érdekeiért, és a végtelenségig küzdök a demokráciáért!
3  ... vagy csak úgy kilépek az OMME-ból!

Kiskakas
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2016. November 14. 21:08
QUQURIQ !!!

Hamlet:

   " Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.
    Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri
    Balsorsa minden nyűgét s nyilait;
    Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,
    S fegyvert ragadva véget vet neki?
    Meghalni – elszunnyadni – semmi több;
    S egy álom által elvégezni mind
    A szív keservét, a test eredendő,
    Természetes rázkódtatásait:
    Oly cél, minőt óhajthat a kegyes.
    Meghalni – elszunnyadni – és alunni!
    Talán álmodni: ez a bökkenő;
    Mert hogy mi álmok jőnek a halálban,
    Ha majd leráztuk mind e földi bajt,
    Ez visszadöbbent. E meggondolás az,
    Mi a nyomort oly hosszan élteti:
    Mert ki viselné a kor gúny-csapásait,
    Zsarnok bosszúját, gőgös ember dölyfét,..."

Kiskakas
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Sárosi István - 2016. November 18. 17:23
Gyerekek boldogok=méhész boldog!  :D
Jól sikerült a ,,Mézes Reggeli".
Köszönjük minden kedves pedagógusnak a közreműködést és a segítséget a lebonyolításban.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2016. December 03. 06:28
..
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. December 04. 20:08
Tisztelt Méhésztársak!
Írásom rendhagyó, amolyan hétköznapi, nem méhészeti témájú.
Tegnap az egyik vevőm akivel szóba elegyedtem, elújságolta, hogy lánya neves rákkutató, Németországban dolgozik.
Amikor lediplomázott és praktizálni kezdett, nettó 150.000 kemény magyar forintot fizettek neki.
Tovább képezte magát, tanult és tanult, mert azt ígérték neki, ha megszerzi a kutatóorvosi minősítést, komoly fizetésemelésre számíthat. (Már ekkor érdeklődtek Németországból a hölgy iránt.)
Aztán jött a nagy nap amikor kinevezték, megkapta a kutatóorvosi minősítést, a borítékban a fizetés emeléssel együtt.
Abban közölték, hogy 160.000 Ft-ra emelték a havi bérét, az-az, plusz 10.000 Ft-ot ért a fiatal kutató orvos az országnak.
Aznap elfogadta a német ajánlatot, azóta Németországban él, és kutat.
Lakást biztosítottak számára, és teljes ellátást.
És a bére?
3.500 Euró, természetesen a pacsiba, ez nettó bér!
Miért írom  ezt le?
Mert két felnőtt nagy fiam van, egyik Németországban, másik Ausztriában dolgozik.
Talán soha nem lesznek méhészek, nem stresszelnek, hogy rossz idő lesz, esetleg atka tizedeli az állományt, lepermeteznek, ellophatják a méhészetet, vándorlási baleset érhet, vagy csak simán nem lehet eladni a mézet.
Inkább én stresszelek azon, hogy hová jut ez az ország.
Fiaink, lányaink külföldön keresik a boldogulásukat, mi pedig itthon kesergünk, hogy nincs aki segítsen.
Egyik szemem sír, a másik pedig örvend, hogy fiaim szépen boldogulnak.
Apám mesélte, hogy amikor gyerek volt harangszóra együtt ebédelt az egész család.
Aki 1 percet késett, nem ülhetett asztalhoz.
A szomszédomnak Svájcig kell elutaznia, ha látni szeretné a 4 hónapos unokáját.
Nagyon kemény.
Nagyernyei Attila
 
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Erdélyi János - 2016. December 07. 19:24
                                   -  párhuzam-

  N. Attila írása kapcsán indultam el...
 
 Pro  - Sajnos elhagyta az országot a vezetésre termett sok ember.  (jelzők nélküli mondat!)
 
Kontra- A méhész társadalom pedig keresi idehaza identitását ! ?
 Keresi valóban? Vagy beletörődött -ilyen, olyan - sorsába?
 Pedig itt van a saját  értelmisége,amely nem (ill. alig)szólal meg . (összetett probléma ! )
  Erős hiánydeficitet mutat a közösség iránti elkötelezettség ;a felkészültség;tájékozottság .   Előre mutató vita alig bontakozik ki.  Csak a kullogás tapasztalható az események után,melyek daráló-effektusként vannak jelen . Az OMME szervezete máig nem teremtette meg az értelmes szervezeti struktúráját, ezzel mintegy lehetővé téve a vezető réteg számára egyfajta mindenek fölöttiségét.   Lehet "piramis" elméletnek is nevezni.
 Azonos nyelven kell beszélnünk ! De itt--- zsákutca köveződik ---a fogalmak értelmezhetetlensége kapcsán is.     
 Nyilvánvaló: szóbol ért az ember ! 
                       E. János
 
Cím: Re:Lélektorna
Írta: izso60 - 2016. December 07. 19:59
Üdv.Uraim!
Edélyi János Uram!
Én nem kételkedem a Te ill.a társaid jó indulatában!
De ha Te úgy gondolod hogy a méhésztársadalom beletörődött ilyen olyan sorsába,szerintem tévedsz!
Ha valóban itt van a "saját értelmisége" az jól megbújik a tömegbe,és ha van ilyen alattomosan lesben áll!
Az elkötelezettség most nem hasonlítható össze,a felkészültség,tájékozottság vitatható.
Az OMME már régen,még előttünk megteremtette a szervezeti struktúráját.(jól lehet ez ma sokaknak nem felel meg,de ha ez nem jelent többséget akkor még a mai demokratikus kritériumoknak is megfelel)!
De ha azonos nyelven beszélünk akkor értelmezhetetlen a kijelentés,miszerint(---Zsákutca köveződik---)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: izso60 - 2016. December 07. 20:21
Üdv.Uraim!
                                                                    Folytatás!
Amennyiben az új méhészeti értelmiségnek valós és nem csak az alapszabállyal való (de egyébként azzal is)probléma megoldó megoldásai és (nem csak ötletelései vannak)szívesen olvasnék néhány pozitív javaslatot akár(miután Én veletek ellentétben elérhető vagyok)privátban is!
Ha ezek a megoldások megalapozottak szívesen terjeszteném is, viszont ezeket most sötét homály fedi és csak rá való hivatkozásokat lehet olvasni mindenütt!
köszönöm ha a felhívást értően olvassátok és reagáltok!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. December 07. 20:57
Izso60!
Ezt nem értem:
"(miután Én veletek ellentétben elérhető vagyok)privátban is!"
Naponta több privátra is válaszolok!
Kérem jelentkezzen az, akinek nem válaszoltam!
De, általában ide írok élesben.
Tegnap is többen érdeklődtek az előadásom után, így feltettem a programok közé.
Folytassuk a gőzölgőben, vagy a szakmapolitikában.
Vagy ki akarsz akasztani?
Lélektornára ítéltél?
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: izso60 - 2016. December 07. 22:26
Üdv.Uraim!
Senkit nem kivánok"kiakasztani!
Nagyernyei Uram! oda kattintok,és mit ír (láss csodát)privát fiók nem elérhető!
Ennyi!
De Én elérhető vagyok továbbra is ha olyan közlendőtök van ami nem tartozik a nyilvánosságra!
És ebben a témában értelmetlennek látok minden erőlködést,ha azt sem tudjuk hogy miről beszél a másik fél.
Ha ez kiakasztó akkor nehezemre esik de azt is kénytelen leszek felvállalni!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 07. 22:31
Idézet
kénytelen leszek felvállalni!
Egészségedre. Vállald! Senki nem tilthatja meg neked ezt.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2016. December 08. 07:50
"És ebben a témában értelmetlennek látok minden erőlködést,ha azt sem tudjuk hogy miről beszél a másik fél."

És ki a másik fél, aki még azt is fél kimondani, hogy ki is tulajdon képen!  ;)

Én ezért nem csak ebben a témában látom feleslegesnek az erőlködést ...................... 

Majd ha lesz arcod a nevedhez, talán akkor................... ;D
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. December 08. 08:20
Izso60!
Nem oda kell kattintaniiiiiii!
Kattints a nevemre, vagy a jobb oldalon lévő válaszra.
E-mail címem:
attila.nagyernyei@citromail.hu
Csak ne disznózz!

Üdv:
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2016. December 08. 08:28
Miért nem disznózzon?  :o

Így legalább tudjuk, hogy ő nem egy messziről jött s ment beilleszkedésre alkalmatlan egyén ............
bár ahogy a fejét takargatja még az is lehet.  ;D
Cím: Re:Lélektorna
Írta: izso60 - 2016. December 08. 19:34
Üdv.Uraim!
Nagyernyei Uram!
Azért látom javítottál a helyzeten!
Csak félre értettél,Én nem kívántam privát levelezést folytatni csak megjegyeztem,miután e téren Én "nyitott"vagyok a fogadására azon információknak amiket nem hoztok nyilvánosságra,viszont folyvást hivatkoztok reá.
És továbbra is várom minden olyan nem nyilvános információ érkezését ami segít kilábalni a "sötétségből"!
Utána talán lesz miről érdemben vitázni,addig csak lózungoknak látszódnak ezek a "szép"szólamok.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mici, a mackó-újratöltve - 2016. December 10. 01:20
Föl kell építeni a békességet ezen a világon.
És békességet építeni csak jóindulatból lehet.
(Wass Albert)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mózes Albert - 2016. December 21. 13:07
   Áldott békés Karácsonyt kívánok

      http://eztnezd.net/ady-endre-karacsony-szabo-gyula-eloadasaban/

  Albert
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. December 21. 19:40
Vivaldi írását "önkényesen" ideemeltem.
Megrázó, fájdalmas, és nagyon emberi így az ünnepek előtt.
Nagyernyei Attila
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vivaldi írta:
"Tudod nekem három közeli méhész kollégám és barátom,/bár azt, hogy barátom soha nem mondtuk egymásnak még éltek, mert minek/ halt meg 2 év alatt, egyik pedig az ország pontosan átellenes pontjára költözött.
 Azt is tudod, van fiam, lányom, feleségem, sőt még anyósom is. Aztán még a nővérem családja is.
 És még is azt mondom neked, mindezek mellett hihetetlenül tudnak hiányozni a barátok, főleg így karácsony táján a gyakoribb találkozások, a 3 napos sütögetés, a borozgatások és beszélgetések idején. Mert az ember így magában már olyan mintha féllábú lenne.
 De ezt valószínű csak az érti meg akinek voltak barátai. Akinek soha nem voltak az nem érzi a hiányukat.

Mert a barátok nem arra valók amire a család. A családod azok a véreid, de a barátaid azok valamilyen szinten olyanok mint te, anélkül, hogy vérségi , tehát genetikai rokonság lenne köztetek.
 És az ember nem zokogva, gyászolja őket. Nem tépi a ruháját. Hanem csak csendesen, de mindennap nehezebb kicsivel a szíve."
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. December 23. 19:39
Tisztelt Méhésztársak!
Tegnap egy fantasztikus eseményen voltunk feleségemmel, Pécsen tartott konceret a legendás Piramis együttes.
Révész Sándor személyes meghívásának örvendhettünk.
A Pécsi Sportcsarnokban 2 órán keresztül ismét 20 évesnek érezhettem magam!
Fiatal koromban a Piramis koncertekre rendszeresen ellátogattam, és a dalok nagy részét együtt énekeltük, úgy ahogy tegnap.
2 órán keresztül borsódzott a hátam.
Hihetetlen estét varázsolt Révész Sándor és a "gitárprímás" Závodi János, és a fiatal zenészek.
A sportcsarnok zengett a Piramis nótáktól.
Természetesen alkalomhoz illően fejeződött be a koncert, a 3. visszatapsolás után.
https://www.youtube.com/watch?v=O1bJhAneFrw
Ezzel kívánok én is minden Méhészklub olvasónak áldott, boldog Karácsonyt!
Nagyernyei Attila
Klubvezető
( A belépő karszalagokat mellékelem, nehogy valaki kétségbe vonja írásomat.)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2016. December 24. 09:42
A boldogság abban rejlik, ha összhangban van egymással amit gondolsz, amit mondasz és amit teszel.

                                                                                                                    (Mahátma Gandhi)

Kívánok sok boldogságot az OMME összes tagjának Szent Karácsony Ünnepén!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 25. 12:45
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kívánok.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2016. December 25. 22:22
Mi lenne, ha a Karácsony, a szeretetről szólna?
Ha minden ember szívében egy apró gyertya volna?
Mi lenne, ha meggyújtanánk, s fénye mást elérne?
Mi lenne, ha a fény körül mindenki elférne?
Mi lenne, ha így, közösen, őriznénk a lángot,
szeretettel beragyognánk az egész világot?
Az ajándék, a szeretet, s a kedvesség lenne,
ha világunk Karácsonykor, újjá is születne.
Mi lenne, ha a Karácsony sosem érne véget?
Szeretetben és békében kezdenénk új évet?
Mi lenne, ha megváltoznánk, s emberibbé válnánk?
Mi lenne, ha meg is tennénk, nem csak megpróbálnánk?
Mi lenne, ha nem vennénk el, s megpróbálnánk adni,
s mindenkit, ki emberré lett, el tudnánk fogadni?
Mi lenne, ha megélhetnénk, mind a boldogságot,
s szeretettel jobbá tennénk az egész világot?

(Aranyosi Ervin)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Kitin - 2016. December 25. 23:05
tudom, hogy nem karácsonykor kéne, de most találtam ezt az elképesztő lélektornát, mit szóltok hozzá?

http://www.netextra.hu/kulcstarto-elo-allatokkal/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: robi 75 - 2016. December 26. 12:22
A kínaiakat is hasonló "cuccba" kellene bugyolálni >:( >:(, úgyis túl sokan vannak >:(, kicsik is, sárgák is, egy európainak pont kulcstartó méret, én rögtön el fogadnék egyet.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 27. 10:29
A Széchényi fürdőben volrunk tegnap asszonykámmal. Éppen még megfizethető magyar közönséges halandó számára. Gyönyörű építmény, egy valódi gyöngyszem, kincs. Magyar szót alig hallottunk. Orosz, olasz, kínai, sőt arab is, 19 medence, 30 szauna, építészeti laátvány, nyugalmat és békét ad a léleknek.
Nem jutott eszembe, hogy az arab és kínai rosszat akarna a fehér embereknek. Menjetek el ti is oda és megtaláljátok néhány órára a lelki békét.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 27. 16:12
Csuja és voltak arab nők is akik fürödtek? /Fürdőruhában gondolom, nem hálóingben/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 27. 17:20
Hiányérzeted van?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 27. 17:44
Te tökkelütött vagy Csuja.
Az arabok azért mennek a strandra, hogy a fehér ember lányát, feleségét nézzék, az övéket nem viszik ki. Olyan értetlen vagy mint a Krizsanyik lova.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 27. 19:21
Két pár volt. Az egyik lehet, hogy egyetemista keresztény, mert csak a beszédük volt arab. A másik párból az asszony tipikus arab fürdőruhában volt. Van valami spéci neve a ruhának. Ha vizes, akkor semmivel se takar többet, mint az európai fürdőruha. Jó alkatú teltkarcsú, szép hegyes cicik gömbölyű mellek. Szóval sehol se volt több rajta, mint amennyi kellemes. Az érdekes, hogy a párja szőke kopaszodó negyvenes európai rasszjellegű fickó volt, akár magyar is lehetett.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nb18 - 2016. December 27. 20:17
Vivaldi!

Sokan meg azért mennek a strandra, hogy mutogassák a feleségeiket! :D

http://www.strangepersons.com/images/content/164598.JPG

Ezen a képen is teljesen nyilvánvaló az őszinte szerelem és a szegénység által okozott unatkozó érzelmek kinyilvánítása..... ;D ;D ;D ;D



Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 27. 20:45
Vivaldi:

google a barátod: burkini. Gyönyörködj, ha ez hiányzott. Ez a moszlim fürdőruha.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 28. 10:58
Szentséges úristen..... Csuja te is egy két lábon járó agyhalott vagy.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 28. 20:46
Szentséges úristen..... Csuja te is egy két lábon járó agyhalott vagy.
Szókincsed szegényes. Tudsz te enné többet is.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 28. 20:48
 :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 29. 09:57
Tudod Csuja, az ember típusokat sokféle képen szokták osztályozni. Én most az egyik felosztást írom le neked.
 Vannak olyanok akikkel bármibe belekezdesz, az csak jól sülhet el. Ha például 2 köbméter deszka fele rögtön le akar csúszni az utánfutóról, mert a felrakás után 2m-rel belementél egy kátyúba és a felső részt csak a lélek tarja, azonkívül a szlovák rendőr is megállít, hogy figyelmeztessen, hogy mindjárt lecsúszik, és ennek ellenére hazaérsz. Ezt pozitív kisugárzású embernek nevezik.
 Középen azok vannak akik semleges kisugárzásúak, nem befolyásolják a közérzetedet, vagy a dolgok kimenetelét.
 Aztán vannak olyanok akiknek elég csak a közelébe kerülni, már rossz napod, esetleg rossz heted lesz. Ezeket úgy hívják energia vámpírok. Ezek nagyon gyorsan elszívják az élet energiádat, és a velük való találkozás után elmegy az élettől a kedved.
 Ezeket azonban nem tanulhatók, ezekkel születnek az emberek.
 No, most. Én találkoztam, sőt az ismeretségi körömben is van mindenféle ember, de olyan aki egyszerre egész embercsoportot is, ebben az esetben az Omme vezetőséget képes lefárasztani, olyat csak egyet is merek. Azt pedig úgy hívják Csuja László.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mózes Albert - 2016. December 29. 10:18
  Ezt kár volt ki fejteni. Te magadat hova sorolod?   Rettenet, csak így ünnepek után. :( :(

 Albert
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2016. December 29. 11:56
Szegényeknek ezért kellett minden évben Gyulán fürcsi pancsizni, hogy Csuját kipihenjék?  :o
Aztán mivel töltekeztek ott az urak a következő menetre?  ;)

Úgy tudom idén már nem volt szükségük annyi "energiára", vagy Csuja Laci veszített a vonzerejéből?  :-[
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 29. 13:00
Vivaldi:
Idézet
Ha például 2 köbméter deszka fele rögtön le akar csúszni az utánfutóról, mert a felrakás után 2m-rel belementél egy kátyúba
Az OMME most éppen itt tart, csak a sofőrök nem veszik észre.
Integet a rendőr, hogy álljanak meg, de nem foglalkoznak vele. Nem tudom, hogy miért.
Lehet, hogy
 - alszanak?
 - be vannak rúgva?
 - elment az eszük?
 - azt akarják, hogy leessen a rakomány?
 - nem is érdekli őket semmi más, csak a szék, amibe kapaszkodnak eszelősen?
Nem hiszem. Meg vagyok róla győződve, hogy nem érzékelik a veszélyt és nem látják a jó utat, nem látják, hogy a rakomány - nemzeti program - túl nagy teher az OMME-nak és le kellene tenni, át kellene adni másnak és pénzosztogató helyett maradni kellene igazi érdekvédő szervezetnek, mert ez a hatalom kevesek boldogságával és a megalkuvások, latin szóval korrupciók, kollaborációk miatt, sokak kárával jár.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 29. 13:26
  Ezt kár volt ki fejteni. Te magadat hova sorolod?   Rettenet, csak így ünnepek után. :( :(

 Albert
Alberkám én abba a csoportba vagyok akik nem szeretik a kommunistákat, még a szocialistákat sem, azonkívül utálja a liberálisokat.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mózes Albert - 2016. December 29. 14:50
   "én abba a csoportba vagyok akik nem szeretik a kommunistákat, még a szocialistákat sem, azonkívül utálja a liberálisokat."
  és mind azokat akik nem értenek meg, be jönnek az erdődbe, pláne ha méhekkel, próbálnak felvilágosítani, segíteni eligazodni az élet útvesztőiben. stb....
      Ne haragudj Vivaldikám de azt a vélemény nyilvánítási formát amit te tudsz produkálni, nehéz követni. Sokszor úgy érzem csak azért szólsz hozzá a témákhoz mert szeretnéd éreztetni velünk, h vagy. Nem akarlak megbántani, de sokszor többet ér, ha hallgat az ember. Az építő kritikát az olvasó tudja értékelni , építkezik belőle, de tőled még ilyet nem nagyon olvastunk.
    Lehet, h egy táborba tartozunk csak éppen háttal vagyunk egymásnak? :P ;D
   Csak ennyit akartam . BÚÉK!!! mindenkinek

   Albert
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 29. 18:31
Mózeskám. Én a többire nem is válaszolok csak egy pár kérdés.
Te szereted, ha bejönnek a környékedre, és úgy leterhelik az erdődet, hogy tovább nincs hordás?
Te hová mész olyankor amikor a saját telephelyeden, és erdődben ellehetetlenülsz?
 Te nem pénzből élsz?
 Te kurvára imádod, ha behoznak a telephelyed mellé, egy kis nyúlóst? Az atkáról már nem is beszélek?
 Arról nem is beszélek, hogy mindenféle előzetes tábla meg bejelentés, és engedély nélkül akárhová letesznek több száz család méhet, és katlanból etetik.

Ha valaki mindezeket szereti az nem normális. Ennyi.

És még valamit elárulok, nálunk már nem csak én nem szeretem.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2016. December 29. 19:44
Ezt írja nagy büszkén Vivaldi!
"Ha például 2 köbméter deszka fele rögtön le akar csúszni az utánfutóról, mert a felrakás után 2m-rel belementél egy kátyúba és a felső részt csak a lélek tarja, azonkívül a szlovák rendőr is megállít, hogy figyelmeztessen, hogy mindjárt lecsúszik, és ennek ellenére hazaérsz. Ezt pozitív kisugárzású embernek nevezik."
Szerintem meg a közlekedést veszélyeztetőnek, felelőtlen embernek!
Csináld ezt a mutatványt meg Ausztriában, vagy Németországban!
A speditőr akkora cekket állít ki, hogy az egész pereputtyod nem ér annyit.
Ha a szembejövőbe beleállt volna egy elrepülő deszka.....
De az is lehet, hogy Vivaldi egy igazi "lélekbúvár".
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 29. 20:30
Nem csak ez az egy ügy volt ez csak példa. Mert hagytuk el például a hátsó konténer kereket is. És még csak észre se vettük. Csak mikor nem jött utánunk a kolléga, megálltunk mert megállt a kereket felszedni. És még csak nem is hagytunk egy alig látható, vékony csíknál többet az aszfalton.
 Szóval ez a kolléga mindenkivel szót értett, hihetetlen fazon volt. Ő az egyik a 3 barátom közül akik meghaltak.
Olyan dolgok is sikerültek neki ami másnak nem. A deszka egyébiránt az árokba csúszott volna, ha lecsúszik. és kb 5km-es sebességgel mentem 19km-t, ami azért nem volt nagy távolság.
 De, ha találkoztál vele, mindjárt mondott valamit amivel mosolyt csalt az arcodra.
 No , mindegy. Attila, én tudom akárhogy is a Csuja azért régi kontrollos harcos társad, barátod, ezért megvéded. /pont ilyen volt a kontroll csoport is mint Csuja/ De az én barátom ennek teljesen az ellenkezője volt.
 Mindenesetre nem irigyellek, mert akinek ilyen barátja van, nincs annak szüksége ellenségre.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2016. December 29. 20:42
"Te szereted, ha bejönnek a környékedre, és úgy leterhelik az erdődet, hogy tovább nincs hordás?
Te hová mész olyankor amikor a saját telephelyeden, és erdődben ellehetetlenülsz?
 Te nem pénzből élsz?
 Te kurvára imádod, ha behoznak a telephelyed mellé, egy kis nyúlóst? Az atkáról már nem is beszélek?
 Arról nem is beszélek, hogy mindenféle előzetes tábla meg bejelentés, és engedély nélkül akárhová letesznek több száz család méhet,"

Üdvözöllek Gödöllőn!
Az utóbbi 20 évet (amiből 16 nyúlós zárlat) jól körül írtad!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 29. 21:59
Ha elkezdjük ezt a vitát, és most ezt nem rád értem Walkerkám, akkor ez nagyon messzire nyúlik. Többek között odáig, hogy ahol megélni joga van mindenkinek, ezt én is aláírom. De vajon meggazdagodni is joga van más legelőjén?
 Amúgy meg kedves Mózes barátom kurvára utálom az álszentséget. Mert ugye mondja már meg nekem valaki, hogy valahol a világon van e olyan hóbabukott egyén, aki annak örül ha jönnek mások, és kiveszik a zsebéből a pénzt. Mert a túlterhelt legelőkön ez történik.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mózes Albert - 2016. December 29. 22:21
  Vivaldi
  Igazad van ,senki nem szereti ha a komfort zónáját zavarják. Amiről te írogatsz  az téged zavar, tehát olyasmi történik  veled amit nehezen viselsz, pláne egy kollégától.
  Ezek a problémák meg lennének oldva ha mindenki betartaná azt a bizonyos ETIKAI szabályt , íratlan törvényt ami mindenkire vonatkozik, úgy  a méhészre, mint a tulajdonosra. Nem lenne ennyi probléma.
 Csak egy példa rajtad keresztül-
        - az utánfutót, hogy tudtad úgy megpakolni és közlekedni vele
        -tudtommal ha másik országból hozol be bármit x összeg felett vámot kell fizetni
        -az ,h kiesik egy kerék és nem veszitek észre????
     Ezek mind szabályokhoz vannak rendelve , be tartottad ? szerintem nem. Ez a magyar virtus ugye.

 Azok akik a te erdődbe mennek és ott nem úgy viselkednek ahogy te azt elvárod, ne csodálkozz mert ők nem olvasták ,de még nem is hallottak róla,h van valami tisztesség vagy mi ami mindenkire vonatkozik, a méhészre és a tulajra is. Van a vendég és van a vendéglátó, a kialakult helyzetben sok múlik az alkalmazkodó képességen. Tolerancia. Nincs megfelelő etikai kódex, nincs megfelelő alap szabály, és ezek után mit vársz el bárkitől is? Van egy mondás "élni és élni hagyni", sok minden van ebben.
  Ilyen és ehez hasonló dolgokért emeli fel a szavát a kontról csoport, amit te figyelmen kívül hagysz.Jó lenne már túl lépni azokon a saját sérelmeken, és haladni előre mert lemaradunk a nagy vitatkozás közepette.
 senkinek sem jó.

 Albert

 ui:Most olvasom közben reagáltál, az áll szentségről csak annyit, nekem a tanyámat szinte minden évben fel törik , hol méh család, hol mézes kanna mézzel, hol tyúk, és egyéb apróság tűnik el,. Hidd el át tudom érezni a helyzetedet. A túl terhelésről csak egy naív kijelentés ,van elég hely a földön, mindenkinek meg kell élni. apropó terhelés- egy kolléga azt mondta, h sok a méhész, sok a méh . Kérdeztem tőle miért nem csökkented a család számodat 400-ról 300-ra. Válasz, miért én ott vannak a kicsik. Szerinted ez jó válasz? :-[ :-X
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 29. 22:42
Mózeskám ébredj már fel 2016 van, te hol akarsz vámot fizetni mikor a határon már nincs senki, és mióta az idióta unió tagjai vagyunk nincs vám sem. Ez ilyen coculista becsípődés nálad?

Kerék ügyben. A szerelvény úgy néz ki nekik, hogy egy Skoda teherautón van egy fix konténer, és a vontatott póton egy másik.. és a pót jobb hátsó kereke esett ki, ezért nem vettük észre. A dolog csak példa akart lenni. Ezt is megúsztuk. De még tudnék mesélni.

Ál szentséget azért írtam, mert olyan hős vándorlovagok is csak akkor emlegetik az etikát, ha máshová mennek vándorolni, otthon ők se szeretik ha leterhelik a legelőjüket.
 No most te írod, nincs etika. Tehát mi van? Ne dugjuk a homokba a fejünket, te is tudod én is. Védekezés van. Azon a területen községben, tájegységben ahol megfelelő számú helyi méhész van, kezdenek összefogni. Tudnék mondani ide is példát. Mert nem írkálják le itt mint én, csak csinálják. Mert az a világ jött el, hogy aki nem védi a saját érdekeit az bizony rosszul jár.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Mózes Albert - 2016. December 29. 23:06
  Sajnos nem érted a logikát, szerinted az erősebb kutya .......szabály a követendő. Mi van akkor ha te kerülsz ilyen helyzetbe, te előtted is becsukják a kaput nem engednek letelepedni a naprára v repcére. Nem egészen ez a megoldás , az akció reakciót szül.

 Albert
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2016. December 30. 07:58
"De vajon meggazdagodni is joga van más legelőjén?"

Aztán Te úgy titokban olyan földes úr féle vagy nem a régi értelembe vett aki a másikkal is törődik,
hanem olyan oligarchás típusú csak nekem és még, még, még NEKEM típusú?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: robi 75 - 2016. December 30. 09:14
Vivaldi írta:

"Ál szentséget azért írtam, mert olyan hős vándorlovagok is csak akkor emlegetik az etikát, ha máshová mennek vándorolni, otthon ők se szeretik ha leterhelik a legelőjüket."

De nem ám! Mindig megy a köpködés.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 30. 09:42
"De vajon meggazdagodni is joga van más legelőjén?"

Aztán Te úgy titokban olyan földes úr féle vagy nem a régi értelembe vett aki a másikkal is törődik,
hanem olyan oligarchás típusú csak nekem és még, még, még NEKEM típusú?

Nyugodtan legyetek megoldódik a dolog szépen csendben. Mert mindenki rájön lassan, mi az érdeke. Ez már túl van azon a határon, hogy megvitassuk.  A kutya ugat, a karaván halad.  Nem hinném, hogy érdemes lenne lefolytatni azt a vitát ami a helyi méhészek és az őket kitúrni akaró /esetünkben nagy/ méhész között folyik. Ez parttalan vita. Nem érdemes lefolytatni kitudja hanyadszor, mert eddig sem volt semmi eredménye.
 
 De azért még valami. A világon minden erőforrást valamilyen jogon, engedéllyel, koncessziós, vagy tulajdon jogon aknáznak ki. Hogy messzire ne menjek, ha te néhány szarvasmarhát a más legelőjére viszed, úgy zavarják el a teheneidet, ahogy  csak tudnak szaladni a tehenek.
 No most sok mindent felülírt, ha kell szociális alapon, az, hogy mindenkinek meg kell élni. Ez azt jelenti, hogy valamilyen, lehet ilyen szociális alapon, mindenkinek joga van más erdőjén legeltetni a méheit. De, ez csak addig érvényes ameddig megélhetés, és nem meggazdagodás, és nem a mások ellelhetetlenítése az ára.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 30. 09:45
Ez a beszélgetés lélektorna, de látványosan nem emeli a lelket.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 30. 10:30
Ó, és jött a nagy Csuja-Gedekas aki bírót játszik és eldönti......
 
Tudod miért beszélünk róla, mert égető probléma és nincs kitárgyalva.
 És még ha a valóságos, igaz problémát feszegeted, itt is mint a politikában megjelennek a "Mózesok", akik nagyon szeretik a tabu témákat. Mert úgy gondolják a probléma addig nem probléma még nem emlegetik. Úgy látszik megszokták, még régen.......
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 30. 11:00
A méhlegelő közlegelő volt és marad örökre. Ennek használatát közösségi módon lehet csak korlátozni. Kinek adható ebben előjog vagyis erősebb jog, kvázi döntési jog? A helyben állandó telephellyel és azon élő gondozott méhcsaládokkal rendelkező méhészeknek.

Előbb utóbb lesz a jelenleginél jóval szigorúbb méhlegelő szabályozás. Ez csökkenteni fogja a vándorméhészek számát és a vándorlási kedvet is. Persze a viták ettől még maradni fognak, de az élet kicsit rendezettebb lesz.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 30. 11:39
Nincs és nem is lehet megoldás. És itt ezen a helyen be is fejeztem.
 Azoknak akik ellehetetlenítenek másokat, azok nem szeretnek róla beszélni, mivel az igazság az ő érdekük ellen való, tehát nekik jobb ha marad tabu téma.
 Azok pedig akik úgy érzik kitúrják ellehetetlenítik őket a saját hazájukban, nem tudnak tenni semmit egymagukban.
 Ezért nem beszélnek róla, hanem a fű alatt szervezkednek.
 Példának okáért, azon a helyen ahol négy éve voltunk napraforgón, és megtámadtak, hogy miért vagyunk ott, azóta minden évben ki van verve egy tábla, egy helyi méhészé, ám a 3 év alatt még senki sem volt oda lepakolva.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2016. December 30. 13:19
Van megoldás erre a problémára!
Úgy hívják légtér bérlet.
Van ahol már alkalmazzák.
(Megfizetik a parasztot, hogy a területére senkinek ne adjon engedélyt letelepülni, csak akivel megállapodott és fizettek neki, akár éves bérletet.................)
Vadászat tekintetében ez már bevett gyakorlat, hogy a helyi földterülettel rendelkező gazdák csak bizonyos szolgáltatás vagy pénz fejében engedik a területükön a vadászatot.
(Közülük többen a tagságot választják, hogy a területükön egész évben jogosan fegyvert tarthassanak maguknál!
Vajon miért?  ;))

Itt jön képbe a saját földtulajdon legyen az bármilyen pici, pl fasor, erdőfolt, ahonnan nem űzhet el senki, de viszont gondoznod kell!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 30. 15:03
Ez a légtér bérlet nem jó megoldás.

A méhlegelő közlegelő. Ezt értsétek meg. És ezt a közlegelő jelleget fenn is célszerű tartani.

Lehet jogi eszközökkel betartható szabályokat alkotni és védeni a méhlegelőt a túlterheléstől. Ennek alapja a méhlegelők felmérése. Azt már tudjuk, hogy aranykoronánként az egyes növényfajták esetén hány méhcsaládot visel el az adott termőföld. Ha a helyi méhészek ezt a kapacitást kimerítik, akkor oda már nem szabad beengedni vándorméhészt. Jelenleg az összes termőföld műveléséről van számítógépes internetes nyilvántartás a NÉBIH-nél. Tehát különösebb fáradtságot sem jelent az egyes közigazgatási területek méhlegelőjének a nyilvántartása és erre építve a méhlegelő kapacitás kiszámítása.

Számítógépes térinformatikai modellezéssel a NÉBIH-től kapott adatok alapján kiszámolhatjuk az adott közigazgatási egység vagy tájegység méhlegelőinek terhelhetőségi adatait térben és időben. Ma már minden méhcsalád nyilván van tartva ezer helyen és módon, tehát a szabad méhlegelő kapacitás is megállapítható. Erre lehetne építeni a vándorlás és áttelepülés engedélyezésének rendszerét.

Az illegális letelepedést erősen kell büntetni. De ugyanakkor a méhlegelő törvényben kötelezni kell a földtulajdonosokat arra, hogy a szabad méhlegelő kapacitások kihasználására beengedjék a méhészt. Pl. az erdészetek jó része jelenleg nem engedi be a méhészeket, holott kiváló méhlegelőik vannak és különben is a méhek éppen annyira erdei állatok, mint a vaddisznó vagy a szarvas.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 30. 15:49
Azonkívül, hogy hülyeségeket beszélsz, nem is jó helyen teszed.
 Szóltam én. Vivaldi a bíró. UFF.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 30. 16:55
Hú, de megmondtad. Igaz, hogy fikarcnyi érved se volt, csak simán lehülyéztél.

Gondolkodj és aztán írj! Érvelj már valamit, ha egy csepp kétséged sincs.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 30. 19:57
No, most akkor ki micsoda?
Azt mondod nem a lélektorna csoportba való amit írunk, és én ezzel egyetértek.
 Mondom ezt még leírom, de itt ezen a helyen én befejezem. Erre te tovább göngyölíted  dolgot ugyan itt.
 Körülbelül annyi a logika benned, mint osziban a macskámban. Ami ugye perzsa macska lévén nem egy értelmes fajta.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2016. December 30. 21:13
Továbbra sincs semmi érved, se itt, se más topicba, pedig te mondád, hogy a válasz nem ide való. Ezek szerint a lehülyézésen kívül másra nem is vagy képes?

Szóval?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2016. December 31. 15:44
Megértem azokat az embereket akiknek van lelkük ezzel együtt problémájuk. Meghagyom nekik az oldalt.

Az anyag evolúciós fejlődése szempontjából, a lélek az már káros, tehát ha mindenféle elméleteknek hiszünk, az embereknek, vagy állatoknak, / Mert az állatoknak is van lelkük. De van ám./ Jobban mondva az értelmes életnek nincs szüksége olyanra amit mi léleknek hiszünk. Hisz a lélekből fakadnak, minden olyanok, mint a szeretet, és a nosztalgia, és hasonlók. Ezek meg csak gátolják időnként vissza húzzák, az embert, tehát az anyag értelmes állapotát. Feltéve ha az anyag fejlődését az első bozon létre jöttétől a számítógép létre jöttéig egy lineális vonalnak tekintjük.
No most mindebben a szeretet a legfurcsább, lévén az ismert világunkban egyetlen olyan valuta, amivel mindenhol lehet fizetni. Mert mindenki elfogadja. Az állatok is, sőt állítólag még a növények is megértik.
 Mint mondtam az elején, az evolúciós törvény szerint már nem is létezhetne. Még is létezik. Hát nem érdekes?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: lindzzy - 2017. Január 14. 06:45
http://jogespszichologia.hu/2016/07/28/heti-idezetunk-3/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2017. Január 14. 08:48
A székesnek van a lábán lakkcipő, az asztal takarja?  ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2017. Január 17. 19:01
Ez kemény!
http://oszdmeg.hu/post/4242,1,egy-l-egy-temetsen-a-rsztvevk-kptelenek-voltak-visszatartani-a-knnyeiket-mikor-meglttk-hogy-mit-tesz-az-llat-szvfacsar.html
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nb18 - 2017. Január 17. 19:55
https://youtu.be/UbO5B6UtXHI
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2017. Január 18. 09:28
Tantó Sándor temetése 2017 január 21-én 14 órakor lesz
Gödöllőn a Dózsa György úti temetőben.

Tantó Sándor méhésztárs tragikus hírtelenséggel hunyt el. A szomszéd faluban Domonyban élt a családja, ő ott méhészkedett, a Galga patak völgye adta a méhlegelőt neki. A Gödöllői Méhészegyesület tagja volt. A Földművelési Minisztériumban a növénytermesztésért felelős főosztályvezető helyettesként személyi indíttatásból vállalta a méhészettel kapcsolatos minisztériumi feladatokat. Barátságos, de nagyon határozott egyéniség volt. A méhészet szívügye volt. határozott elképzelése volt a méhészetről és abba az irányba minden segítséget megadott a méhésztársadalomnak. Utolsó munkája a Magyar Méhészeti Nemzeti Program rendeletének egyeztetése, jóváhagyásra felterjesztése volt.

Bízunk abban, hogy Szépe Ferenc főosztályvezető a méhészeti ágazatot jó kezekbe helyezi.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2017. Január 18. 20:09
Nézzétek meg!
https://www.facebook.com/Mosolysziget/videos/vb.209898792360079/1547591625257449/?type=2&theater
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2017. Január 18. 20:30
Meg volt!

Ide vágó tanulság?  ;)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2017. Január 19. 13:19
Idézet
Sajnos újabb halálhír jut erre a hétre,
Dr. Farkas Jenő
nyugalmazott tudományos kutató, repülőezredes
93 éves korában 2016. dec. 30-án elhunyt.

a KÁTKI Kultúrnövény Megporzási Osztályának volt több éven keresztül a vezetője.
Temetése holnap 14 órakor lesz Gödölőn a Dózsa György úti temetőben

Farkas Jenőt, a Kisállattenyésztési Kutatóintézet program vezető munkatársát ismertem meg. Kiváló előadónak, meggyőző erejű szervezőnek és méhek, méhészek nagy barátjának ismertem meg. A lucerna szabóméhes és a mézelő méhes megporzás tudományos kutatását végezte. Szókincse, pozitív személyisége, katonás, de nagyon barátságos magatartása örök emlék számunkra.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Texas Ranger - 2017. Január 20. 18:56
Nem rég ért véget Dr. Farkas Jenő temetése.

A Magyar Honvédség kitett magáért. Dísz szakasz, tábori káplán, kürtös, díszsortűz!
A gyászbeszédet Dr. Boldizsár Gábor ezredes,egyetemi docens, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja tartotta.
(Ő jelenleg a Magyarországon honvéd tiszteket képzők közül az egyik legnagyobb rendfokozatú és beosztású tisztje!)
Nagyon érdekes volt hallani Jenő bácsi életét, annak fordulatait és Ő volt az akinek a szájából többször elhangzott a méhészet szó vele kapcsolatban, pedig nem közülünk való! Farkas méhésztárs fele életét a haza szolgálata, a másik felét a méhészet töltötte ki! Az egyik fél képviselői méltón lerótták kegyeletüket előtte,
a másik nevében elmondhatta 2 fő, hogy ők képviselték a magyar méhészeket.......... (2 szál fehér rózsával!)  :-[  :-[  :-[  :-[  :-[

Majd ha napraforgóra vándoroltok jusson eszetekbe Dr. Farkas Jenő és az Ő munkássága!

Mint már írtam valahol, egységes gyakorlatot kéne bevezetni az ilyen sajnálatos esetekben való eljárás tekintetébe!

Végül egy szolgálati közlemény!
Akik jönnek holnap Gödöllőre Tantó Sándor temetésére, jól öltözzenek fel, mert a temetőnkbe igen hideg van!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2017. Január 21. 17:29
Napsütéses, de hideg időben történt Tantó Sándor temetése. Az Evangélikus lelkész igehirdetése után a vadászok és méhészek búcsúztak el Sándortól. A méhészek nevében Fekete József az OMME általános elnökhelyettese mondott búcsúbeszédet. Népes küldöttség jött az OMME-tól. Sőt a Ződ Méhészfórum több oszlopos tagja így pl. Tükör és Tomipapa is részt vett a temetésen. Ott volt dr. Zajácz Edit a méhészeti kutatás vezetője, A Gödöllői Méhészegyesület régi és új elnöke, sőt sok méhésztárs, akikkel baráti kapcsolatot tartott.

Mindenkit megrendített, hogy egy életerős, energikus, jó kedélyű embert miért szólított el a halál ilyen hírtelen. Nagyon csendes volt a gyülekezet. Láthatóan mindenki elgondolkodott az élet mulandóságán és azon, hogy ez bármikor bármelyikőnkkel ez megtörténhet. Ha megtörténik, akkor mit hagyunk hátra? Mi az a jó amire emlékezünk azokon az évente ismétlődő eseményeken, amelyeken Ő is ott volt, amihez az Ő személyisége, cselekedete is hozzátartozott.

Az élet megy tovább. Lesz ami változik, lesz ami nem. De a méhész történetéhez, az OMME életéhez egy lezárt fejezetként Ő is hozzátartozik, amíg közös emlékezetünk ezt meg tudja őrizni. 

u.i.:
A méhészek individualizmusa tisztán megnyilvánult. Az OMME nem tudta vagy nem akarta összefogni a méhészeket. Volt egy OMME-s csapat és voltak a méhészek. A Gödöllői Méhészegyesület is önálló koszorúval emlékezett meg Tantó Sándor tagtársról, a kollégáról és sokak jó barátjáról. Hát ilyen az egység méhész módra. 
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2017. Január 31. 17:48
Lám, még egy vadállattal is össze lehet barátkozni, ha valaki vesz ehhez szükséges időt, bátorságot!
Egy csíkszentdomokosi székely ember, Bereczky Lénárd a vadonban nőtt fel erdész édesapja mellett, majd komoly tanulmányokba kezdett, ledoktorált a medvék ismeretéből angol nyelven és egy világhírű medve árvaházat hozott létre szülőföldje hegyei között, az Olt és a Maros folyó forrásvidékén! Sajnos a masszív erdőirtások miatt sok fiatal medveanyuka, a favágók elől menekülve hátrahagyja kis bocsait és elmenekül! Az erdészek összeszedik az elárvult bocsokat, és az "árvaház" gazdája nagylelkűen a Csíkszentdomokostól 30 kilométerre lévő hegyi tanyájában befogadja az állatokat, és úgy neveli fel, hogy közben szépen visszavadítja a természethez, hogy ott ők egyedül is életbe maradhassanak!
A napokban meglátogattam, és szájtátva hallgattam a több évtized alatt összegyűlt izgalmas "medve kalandokat", s belőlük levont tudományos tanulságokat! Ez alkalommal készítettünk néhány felvételt is. Fontosnak látom kihangsúlyozni, hogy a létesítmény támogatható, de nem látogatható a nagyközönségnek!
Tisztelettel:
Böjte Csaba
ferences-rendi szerzetes
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Litterae - 2017. Január 31. 18:30
Ez a medve árvaház nagyon megosztja a helyben lakó, rossz anyagi körülmények között élő székelyeket. Az alábbi cikket követő kommentek is sok mindenről árulkodnak.

http://szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/sikerult-penzt-gyujteni-a-amedvearvahaza-mukodtetesere
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Peregrinus - 2017. Február 04. 17:58
Ősi norvég vers:
Tanulj!

Tanuld meg a víztől követni utadat,
Tanuld meg a tűztől: mindből hamu marad.
Tanulj az árnyéktól őrködni éberen,
Tanulj a sziklától megállni helyeden.
Tanuljál a Naptól, mely nyugovóra tér,
Tanulj a szellőtől, mely lombok közt pihen:
Hogyan kell életed leélni csendesen.

Tanuld meg tőlük, hisz mindenik testvéred:
Hogy kell szépen élni és szépen halni meg.
Tanuld a féregtől: semmi sem fölösleg,
Tanulj a rózsától tisztán maradni meg.
Tanuld meg a lángtól elégetni szennyed,
Tanuld a folyótól: utadból ne térj meg.
Tanulj az árnyéktól alázatos lenni,
Tanulj meg a Naptól szüntelen haladni.
Tanuld négy évszaktól ismerni az időt,
Tanuld a csillagtól, hogy az Égben erőd.
Tanulj a tücsöktől: ha magad vagy, zenélj.
Tanuld el a Holdtól, hogy semmitől ne félj.
Belátást a sastól, s ha vállad súly nyomja,
Nézd meg, milyen terheket cipel a hangya.
Tanuld a virágtól, hogy légy szép és kecses,
Tanulj kismadártól: szabadon repülgess.
Tanulj a báránytól: legyél szelíd, mint ő,
Mindentől tanuljál, mert minden veszendő.
Úgy figyelj utadon, mi célodhoz viszen,
Tanítson, mi meghal, s LÉTED ÖRÖK LEGYEN!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2017. Február 15. 10:14
Erről az idézetről Vivaldi jutott eszembe!

Idézet

Egy barátságos embernek sok barátja van. S egy erőshöz sokan akarnak tartozni, és egy vidám, jó humorú ember társaságát keresik. Akiből sugárzik a harmónia, azt sokan szeretik. Lelked szüntelen adásban van. A tested, a bőröd, a szemed is. Sugárzol, és a sugárzásod vonz és taszít. Be tudod vonzani magadhoz a másikat, és el is tudod taszítani. Foglalkozz egy kicsit többet magaddal - a lelkeddel.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Robotur - 2017. Február 15. 17:47
https://www.youtube.com/watch?v=xlsr7MgZN2E

"Tudod, milyen sápadtan és gonoszul
Izgatóan jön majd a halál egy furcsa órában
Bejelentés nélkül és be nem tervezetten
Mint egy félelmetes és túl barátságos vendég,
Akit az ágyadba vittél"

Szövegírók:   Jim Morisson
Földes László (Hobo)
Zeneszerzők:   Fuchs László
Jim Morisson
Albinoni Tommaso
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2017. Február 24. 21:05
Sziasztok!
Arra kérnélek benneteket, nézzétek végig ezt a kis videót!
Tolna Megyeiek előnyt élveznek :) ;) :D :P
Jó relaxálást ;D

www.youtube.com/watch?v=SkbGyCJJxdE&feature=player_embedded
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2017. Február 24. 22:41
QUQURIQ !!!

Hű de szép lányok vannak benne!
Lehet, hogy átköltözök Tolnába?

Kiskakas
Cím: Re:Lélektorna
Írta: vezerpar - 2017. Február 25. 18:45
Ezt a virágot nem a méhek, hanem az elefántok porozzák be :)
http://librarius.hu/2017/02/25/ezt-a-viragot-nem-a-mehek-hanem-az-elefantok-porozzak-be/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: vezerpar - 2017. Március 06. 15:54
Mézzel leöntött női és férfi testeket, no meg egy kutyát fotózott. Az eredmény egyszerűen lenyűgöző!
http://player.hu/eletmod/lelegzetelallito-mez/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2017. Március 06. 17:28
QUQURIQ !!!

...hát, lehet, hogy nem szerettem meg jobban a mézet mint amennyire idáig szerettem!  :o

Kiskakas
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Litterae - 2017. Március 06. 18:07
Szegény kutya, rossz nézni. Ez még itt a vadkeleten is az állatkínzás kategóriája, nem Los Angelesben. Ha csak a farkára kente volna a fényképész a mézet, az a saját dolga, de a kutyát nem kellett volna kínozni.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2017. Március 06. 18:11
QUQURIQ !!!

Én jobban sajnáltam a lányokat!
Ha szépen  megkérnének lehet, hogy le is zuhanyoztatnám a lelkeimet!

Kiskakas
Cím: Re:Lélektorna
Írta: daoli76 - 2017. Március 06. 19:16
Főként a 8.at?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Litterae - 2017. Március 06. 20:08
Hagyd, ne cikizzük más ízlését…
Cím: Re:Lélektorna
Írta: daoli76 - 2017. Március 07. 13:40
bocs
Cím: Re:Lélektorna
Írta: vezerpar - 2017. Március 09. 17:42
Tanulságos eset, egy nem feltétlen közismert KRESZ-rendelkezésről
http://hvg.hu/cegauto/20170308_60_ezres_csekk_jar_tul_gyorsan_vontatasert#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2017_3_8
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kivancsi111 - 2017. Március 13. 21:42
Jenő!!

 Nem jó embert kérdezel... ;)



Amikor sok a tele hordó az évjárat rossz és még ki is derül,hogy mivel van tele,na igazán az minősíti a méhészt!

Ráadásul még segítséggel el is van hallgatva.

Kas62 nem tudom mire gondolsz.


Dehogynem tudjátok.  :-[
Cím: Re:Lélektorna
Írta: vezerpar - 2017. Március 14. 17:46
Megint egy magyar hölgy mézeskalácsain ámul mindenki, ezt nézd, és légy büszke!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/megint-magyar-holgy-mezeskalacsain-amul-mindenki-ezt-nezd-legy-buszke
Cím: Re:Lélektorna
Írta: vezerpar - 2017. Március 15. 16:37
Csodálatos és döbbenetes egyszerre, ahogy a nepáli mézgyűjtők dolgoznak
A mézvadászat feltehetően a legősibb emberi tevékenységek közé tartozik, Spanyolországban egy 8000 éves barlangrajzot találtak, ami egy emberalakot ábrázol mézgyűjtés közben.
http://player.hu/eletmod/csodalatos-es-dobbenetes-egyszerre-ahogy-a-nepali-mezgyujtok-dolgoznak/
Cím: Re:Lélektorna
Írta: vezerpar - 2017. Március 17. 15:51
A fekete méz adja a Zwack új likőrjének alapját
http://hirtv.hu/hirtvszines/a-fekete-mez-adja-a-zwack-uj-likorjenek-alapjat-1390523
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2017. Március 17. 20:24
QUQURIQ !!!

Vagy az van benne, vagy nagyon drága lesz!

Kiskakas
Cím: Re:Lélektorna
Írta: vezerpar - 2017. Március 21. 16:13
A mézédes ajkak titka: Dörzsöljük át ajainkat mézzel lefekvés előtt
http://blikkruzs.blikk.hu/stilus/szepsegapolas/a-mezedes-ajkak-titka-dorzsoljuk-at-ajainkat-mezzel-lefekves-elott/7tgm0dl
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2017. Március 21. 20:51
QUQURIQ !!!

És???...

Kiskakas
Cím: Re:Lélektorna
Írta: vezerpar - 2017. Március 22. 18:41
Zöld mézet állítottak elő Munkácson Szent Patrik napjára
http://www.karpatinfo.net/cikk/szines/zold-mezet-allitottak-elo-munkacson-szent-patrik-napjara
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Vivaldi - 2017. Március 22. 20:59
Sötét barna, vagy fekete méz, szokott lenni minden nyáron valamennyi. Van amikor pörgethető mennyiség is.
 Egy ízben egy mézfelvásárló elvitt belőle, de nem jelzett vissza, hogy mit tartalmaz. Igaz mondtam neki, hogy nem akarom eladni.
 Egy biztos. Ha valaki azt mondja, hogy ez mézharmat méz, azt rögtön cáfolom azzal, hogy akkor miért csak a 3. évben kezd kikristályosodni?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2017. Március 24. 19:17
QUQURIQ !!!

Valóban, nekem kis volt sötét mézem, és még a harmadik évben  is kristálytiszta volt!
Nagyon finom volt, sokan rákattantak.
Vértesi hárson voltunk. Bejött egy hűvösebb idő. Gyorsan elmentünk a fiammal, és elszedtük a méztereket, helyette üreset tettünk fel.
Hazaszállítás előtti vizsgálatnál szembesültünk, hogy a mézterekben sötét színű méz van. (ami nem gesztenye, mert azt ismertük az előző évekbeni vándorlásból).
Kb. 10 kiló átlag jött ki a családoktól.

Kisakas
Cím: Re:Lélektorna
Írta: atya - 2017. Március 25. 19:41
Miért nem nézitek meg azt, hogy az írásotokat hová teszitek?
Ha valaki rossz helyre írta az észrevételét, lehet rá válaszolni a megfelelő helyen.

Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2017. Július 21. 20:39
A borsodi "fiaim".
Ha elolvassátok ezt a hozzászólásomat, igazat fogtok adni, hogy miért ide írtam.
Két éve voltak nálam a "méhésztanoncok" akkor csupán 16 évesen.
Nagypapájuk elhunyt, és az öreg "kacatjaival" kezdtek el méhészkedni, közben itt a Fekete-Fehér Méhészklubon egymásra találtunk.
2015-ben a hárs alatt voltak nálunk egy hétig, amiből kettő lett.
Mára az ikrek felnőttek, kigyúrt erős fiúk lettek.
30 méhcsaládjuk van, és 10 szaporítás.
Az idén a napraforgó pergetésnél segítettek, annak minden mozzanatában részt vettek.
A korai kelést nem nagyon díjazták, de mindenben szó nélkül, alázatosan segítettek.
Olyan közel kerültünk egymáshoz, hogy feleségemmel, Judittal családtagként kezeljük őket.
Szorgalmasak, baromi okosak, vidámak, úgyhogy én is fiatalabbnak éreztem magam 5 napig.
Holnap hajnalban indulnak Spanyolországba nyaralni, az iskola jóvoltából, szép tanulmányi eredményük miatt.
Lakóhelyemről én vittem őket haza, az ország túlsó szegletébe.
Olyan vidékre ahol krónikus a munkaundor, Borsod megye kemény magja az otthonuk.
Szívfacsaró tudni hol élnek, milyen emberek(?) közelében.
Az út szélén megpillantottam egy rókát, még az sem vörös arrafelé.
Elmentünk kirándulni velük Rudabányára, a bányatóhoz ami festői környezetben lévő tengerszem.
Amikor elváltunk a sírás kerülgetett, hogy ennyire okos, nyelveket beszélő lángész fiúknak mi lesz a sorsuk.
Nővérük már egyetemre jár, jövőre ők is továbbtanulnak.
Remélem nem hagyják el az országot mert erről is beszéltem velük.
Egy eminens iskolába járnak Miskolcon, az osztály fele nem itthon képzeli el a jövőt!
Tavaly Atyával  vittem nekik méhanyákat Csányi Antitól.
Az idén az új anyáknak 100%-os volt az elfogadása!
Büszke vagyok rájuk, de fáj a szívem!
Akácon gyönyörű eredményük lett, de a mézük egy részétől már meg kellett válniuk 1.200 Ft-os áron adták el.
Jó nyaralást fiúk, várunk benneteket jövőre is!
Nagyernyei Attila


Cím: Re:Lélektorna
Írta: kiskakas - 2017. Július 27. 23:24
QUQURIQ !!!

Kiskakas gyűjteménye pár bölcsességről...(az első bölcsesség a Kiskakasból fakad...)

(akinek nem inge, ne vegye magára, akinek viszont az inge, vegye fel és burkolózzon jó bele, hogy legalább a lelke megmelegedjen!)

Néha az a legjobb, ha hallgatsz, mert változtatni már nem tudsz.
Ne kapaszkodjunk abba, amin nem változtathatunk.
Mindannyian felelősek vagyunk a saját tetteinkért.
Ne beszélj többé arról, amid nincs, kezdd el használni, amid van.
Az ember természetéhez tartozik, hogy mindig mást akar hibáztatni.
Egy szimpla tettnek is olyan következményei lehetnek, melyeket nem is sejthetünk.
Az ember ne vegyen a nyakába fölösleges felelősséget!
Annyira könnyű másokat okolni a hibáinkért, de igazából mi vagyunk felelősek magunkért.
Egy vezető mindent átengedhet, kivéve a végső felelősséget.

Kiskakas

Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2017. November 10. 20:04
Régen írtam ebbe a rovatba.
Éppen itt az ideje.
Nekem 3 kutyusom is van, az egyik befogadott, de ettől hálásabb állattal még nem találkoztam.
Szeretem mindhármukat, de a következő cikk igen megrázó.
A rövid videót is nézzétek meg a végén.
https://mindenamikutya.hu/4-honapon-keresztul-eheztette/
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Kitin - 2017. November 25. 19:01
https://www.youtube.com/watch?v=RAfEi0032Rg
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bicska - 2017. November 25. 22:40
Nem semmi film.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Kitin - 2017. November 26. 12:27
Háát nem! Amolyan lélektorna....
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Kitin - 2017. December 02. 22:26
Na még egy kis lélektorna vagy akár mézmarketingnek is jó lehet. Érdemes megnézni:
https://www.youtube.com/watch?v=FVx6XxkwyEU
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2017. December 06. 19:58
Ugye manapság nem kell a szomszédba menni azért, hogy panaszt haljunk, befelé fordult, rossz közérzetű emberekkel találkozzunk.
Ebben a szomorú világban egy színfolt a Csizmazia család.
Őket a Szekszárdi Tavaszváró Méhésznapra járó méhészek már megismerhették, mivel 3 évvel ezelőtt ők voltak a házigazdái a szakmai rendezvényünknek.
Minden szünetben egy-egy verssel köszöntötte Dóri a méhészeket, anyukája pedig bekonferálta a következő előadót.
Most Dóri 16 éves, kész nő, és már jó pár éve kajakozik.
Ezt olyan szinten űzi, hogy az ifjúsági válogatott tagja!
Múlt héten a nemzeti Színházban 3. helyezett lett egy nívós szavalóversenyen.
Az idén számtalan szavaló, és versmondó versenyen indult, mindenhol aranyéremmel díjazták produkcióját.
Ezektől a sikerektől, és Dóri  boldogságától az egész családról családról sugárzik a jókedv, a kiegyensúlyozott vidám hangulat.
Így, nem túl messze Karácsonytól azt  kívánom minden méhésztársamnak, hogy ilyen boldogan éljetek a családotokban!
Ez a vidámság, jókedv ragadós!
Nekem is kellemes napom lett a Csizmazia családtól.
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: LudasMatyi - 2017. December 11. 07:50
Szervusztok kedves barátaim!Lassan itt vannak az ünnepek,keressük fel szerényebben élő ismerőseinket,főleg azokat,ahol gyerkőcök is vannak,és ajándékozzuk meg őket néhány kedves szó mellett,nagyon finom mézeinkkel,és csaljunk egy kis mosolyt az arcokra,esetleg át is hívhatjuk őket advent idején egy meleg ebédre.És köszönjük meg ez évi segítségüket minden méhészkollégának,vándorhely tulajdonosnak,stb,és kívánjunk nekik boldog ünnepeket!És persze köszönjük meg a Jézuskának is hogy mindenben segít minket!
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2017. December 12. 15:15
Kedves Méhésztársak!

Ma egy történelmi pillanat volt Gödöllőn. Reggel 1/2 9 órakor volt a Csuja László kezdeményezte magánvádas pernek a tárgyalása. A tárgyaláson részt vett Csuja László vádló és Tomipapa vádlott. A bírónő kérte, hogy ha lehet, akkor szülessen megegyezés. A felek kijelentették, hogy megegyezésre törekszenek. Tomipapa vállalta, hogy ebben az ügyben írásban a szakmai közvélemény előtt karácsony előtti adventi időszakban megteszi a szükséges lépéseket. Ha lehetséges, akkor később ugyanezt a küldöttgyűlés nyilvánossága előtt is meg fogja tenni.

Miért jó ha ezek a dolgok így megtörténnek?

Gyógyító hatású lehet a szakmai közéletünk számára, ha nyilvánossá válik, hogy úgy is lehet különböző véleményeket képviselni, elmondani, ütköztetni, hogy a szakmai vagy érdekképviseleti viták hevében egymás emberi méltóságát nem sértjük meg.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2017. December 14. 07:51
Hamarosan Karácsony!
Gondoljunk szeretteinkre, legyünk figyelmesek.
A következő pár percet szánjátok erre!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=431907247208498&id=206460606419831
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Bicska - 2017. December 18. 22:45
A gyászoló család nevében is köszönjük mindenkinek, ami ma délután ott volt velünk Magyaregregyen, hogy utolsó útjára kísérje Pista Bácsit.
A nem túl barátságos idő ellenére sokan voltunk. Család, barátok, tanítványok, méhészek. Ebből is látszott, mennyien szerették. Az általa alapított dalárda nagyon nívósan előadott dalokkal, a polgár mester asszony -könnyeivel küszködve- megható beszéddel, végül Bross Péter elnök a méhészek részéről szintén egy megható, szép beszéddel búcsúzott tőle (Pista bácsi régóta mondta, kérte, hogy ha eljön az idő, akkor Péter mondjon beszédet a temetésén). Sok olyan méhész kolléga ott volt, akik talán a mindennapokban nem értenek egyet, de most ott állva együtt mi voltunk a méhészek. Ma nem voltak viták, nézeteltérések, és azt hiszem, ha ezt Pista Bácsi látta volna, nagyon örült volna neki! Egy igazi tanítótól, baráttól köszöntünk ma el. Emlékét szívünkben őrizzük. Ég veled "Mecsek legszebb legénye"
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2017. December 21. 19:31
"Egy orvos vallomása!
Orvosként segíteni szoktam a nőknek életük legnehezebb és legszebb pillanatában és amikor a szülőszobában vagyunk, imádkozni szoktam Istenhez, hogy áldja meg az összes édesanyát.
Leírhatatlan a fájdalom, amin átmennek, nem számítva azt a 9 hónapot, miközben türelmesen viselik a terhességet. Sok nehézségen mennek keresztül, hogy új életet hozzanak létre.
Ma sírnom kellett. Zokogott a lelkem, mert elvesztettem egy nőt. Mindig arra kérem Istent, hogy ez soha ne történjen meg, de néha Istennek más tervei vannak.
Miért annyira fájdalmas ennek a nőnek az esete? Férjével 14 évig küzdöttek, hogy gyermekük születhessen. Mindet kipróbáltak, beleérve a mesterséges megtermékenyítést. Az emberi tudásnak köszönhetően, a petefészek ciszták ellenére végül teherbe esett és úgy tűnt, hogy minden rendben van és éreztem, hogy Isten velünk van.
9 hónap múlva férjével rohantak a kórházba, és én mindent megtettem, hogy segítsek neki a szüléskor. Órákig tartott a vajúdás, a fájdalom pedig intenzíven erősödött, ezért úgy döntöttünk, hogy megcsászározzuk.
A nőt elvesztettem, a baba pedig túlélte. Mielőtt utolsó lehelletét kibocsátotta, karjába vette a kisbabát és elmosolyodott, majd így szolt: “Csodálatos Istenünk van”, aztán átadta lelkét.
Töprengeni kezdtem, nagyon szomorú voltam és nekem kellett közölnöm a szomorú hírt a férjével. Amikor közöltem vele, hogy mi történt, a férfi elájult. Tragédia érte őket életük legboldogabb napján.
Ma egy életet veszítettünk el azért, hogy egy másikat megmenthessünk.
Mindenkit arra kérek, hogy tartsák tiszteletben a nőket, mert néha a halál völgyén mennek át azért, hogy új életet adhassanak. Tiszteljétek édesanyátokat, feleségeteket, nővéreteket!
Nem kicsi feladat 9 hónapig egy kisbabát hordozni és a szülés is nagy erőfeszítéssel jár. Ne feledjétek, hogy mekkora áldozatot hoztak éretted!
Mindennap azért imádkozom Istenhez, hogy védje meg azokat, akik ezt a cikket olvassák, különösen a terhes nőket.
Kedves férfiak, tiszteljétek feleségeiteket, mert megérdemlik. Isten óvja és védelmezze az összes terhes nőt, és segítsen nekik sikeresen átmenni a születés csodáján!
Ne feledd másokkal is megosztani ezt a cikket, osszátok meg minden nővel, hiszen ők adtak nekünk életet!
Isten áldja meg a nőket!"
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2017. December 22. 19:40
Szerintem ez is lélektorna:

http://greenpeace.blog.hu/2017/12/20/a_vegyipari_lobbi_ezuttal_legyozte_a_tudomanyt_es_az_europai_lakosok_akaratat_de_nyerteskent_vegul_a

A tőzsde és a politika az ember teste, lelke és egészsége ellen. Szegény emberiség.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2017. December 23. 17:24
Mi a véleményetek?


"Lehet-e ma karácsonyt ünnepelni? Van-e még békesség a földön? Hiszen annyi minden vesz bennünket körül, ami ennek ellentmond. Az emberek közti viszálykodás, az önzés, a fukarság. Életveszélyes lett élni! Hisz naponta döbbentenek meg borzalmasabbnál borzalmasabb események. Embereket ejtenek túszul, másokat pedig lemészárolnak. Terjed az erőszak nemzetközi méretekben, de kicsiben is. A városokban a sötétség beálltával már nem szabad bemerészkedni egyes negyedekbe. Százezrek ülnek igazságtalanul börtönben, milliók éheznek. És így akar az egyház karácsonyt ünnepelni? Ugyan!"
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Molesz - 2017. December 23. 18:33
A karácsonynak már hangulata is alig van. Ezzel a kérdéssel nem vagy egyedül. Többen is felteszik velem együtt.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2017. December 23. 19:09
Bizony! Sajnos elfelejtik az emberek a karácsony lényegét. A szeretet ünnepét!!! ::)
A gyerekeknek pl az jön le, ha nem kapják meg a drága ajándékot, nem szereti őket a szülő......

Cím: Re:Lélektorna
Írta: ata67 - 2017. December 23. 22:02
Mi a véleményetek?


"Lehet-e ma karácsonyt ünnepelni? Van-e még békesség a földön? Hiszen annyi minden vesz bennünket körül, ami ennek ellentmond.
Szerintem lehet, és kell... Karácsonyt ünnepelünk bármikor, amikor egy reménytelennek tűnő helyzetben bízunk az élet jobbra fordulásában, és nem adjuk fel az élet értelmébe vetett hitünket. Karácsonyt ünnepelünk, amikor önzetlenül jót teszünk másokkal, a világ pedig gúnyolódik, és az arcunkba röhög. Olyan jó tettekről van szó, amiket megtehetünk, amik a kezünk ügyébe vannak.
Figyelmetekbe ajánlom Roman Polanski: A zongorista című filmjét. Egy részlet a filmből:
https://m.youtube.com/watch?v=iWTsnEL2xq0
Egy jobb időket megélt művészről szól, aki bujdokol a nácik elől. A 16. perctől van egy jelenet, ahol a zongorista belül, a fejében játssza le a darabot. Valós hangon nem zongorázhat, mert bújtatják, csak imitálja a mozdulatokat. Belső világában mégis valami féle szabadságot él meg, még ha ez nem is az igazi. Ezt nem vehetik el tőle. Szerintem ez az élet diadala.
A 38. perctől a náci tiszt parancsára játszik. Igaz, hogy parancsra játszik, a zongorista szempontjából felmerül, hogy az életéért muzsikál, de mégis, művészi szabadság van ebben a játékban. A zenei gondolatok megfogalmazásának szabadsága, azt semmilyen diktatúra nem veheti el tőle. Erőszakkal nem lehet betörni abba a dimenzióba, ahol a zene megszületik, de beléphet bárki, akit megérint az üzenete, és nyitott szívvel hallgatja. Az adott körülmények között, az ihletett pillanatban utat tör magának az élet. Ez hullámokat indított el a náci tiszt, és a zongorista lelkében is.  Ez is az élet diadala, összeköti az embereket, még az ellentétes oldalon állókat is.
ata67


Cím: Re:Lélektorna
Írta: Depicsacsi - 2017. December 24. 09:37
Hogy egy evolúciót valló, Istenben nem bízó ember mit akar ünnepelni Karácsonykor, elképzelni sem tudom. Aki a Bibliai teremtést hiszi és vallja, az azt ünnepli (azért ad hálát) hogy az Isten, aki mindent teremtett, Jézusban emberré lett. Igen, a világ olyan, mint amilyennek Zümi leírta. De nem most lett ilyen, a bűneset óta ilyen. A világon kizárólag technikai fejlődés van, csak az életkörülmények változnak, az ember természete semmit. Jézust (Az emberré lett Istent) ma is elárulnák, ma is elhagynák és ma is megölnék. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy a történelem mely időpontjában jött volna el. A történelemnek két nagy része van. Az egyik Krisztus előtt. Az ekkor élő és a Teremtőben (szándékosan nem Istent írtam, mert abból annyi van, ahány ember) bízó emberek azt vallották, hogy el fog jönni a messiás, aki meg fogja váltani őket. (ez a kárhozattól való megmenekülést jelenti) Mi akik már Krisztus után születtünk, és hiszünk bízunk a Teremtőben, azt valljuk és hirdetjük hogy eljött a messiás, (Jézus az emberré lett Isten) és megváltott minket (engem legalább is) a bűneim következményétől, nem fogok elkárhozni, pedig azt érdemelném. (ha ismernél, nem vitatkoznál) Tehát Zümi: A mai keresztyének, akik nem csak névlegesen keresztyének, mint esetleg te is, (nem bántás) hanem őszintén hiszik, hogy Jézus a személyes megváltójuk, azt ünneplik Karácsonykor, hogy a megváltójuk megszületett, vállalva mind azt, ami ezen a földön reá várt. Az egyházat meg hagyd békén, pont olyan bűnös emberek vezetik mint az OMME-t vagy az országot vagy bár mi mást. Ne őket ostorozd, te légy különb. És amikor rájössz, hogy ez neked se megy, akkor találd meg az egyetlen megoldást életedre Jézusban.


Depicsacsi
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Csányi Antal - 2017. December 24. 10:08
Az ember teremtette világ soha nem volt tökéletes.
Nekünk ma ez jutott,ez hozták össze elődeink és ezt hoztuk
össze mi is,hiszen akik itt a klubbon írunk olvasunk,legtöbben nem
vagyunk már gyermekek.
Nekünk itt most nem a fegyveres harc,éhínség okozta bajok nehezítik
életünk hanem más problémák.
Én is úgy gondolom mint Ata67,hinnünk kell az élet értelmében.
Nem adhatjuk fel ha gúnnyal,rosszindulattal és millióféle galadsággal,
embertelenséggel találkozunk.
Van ami ellen tehetünk,megakadályozhatjuk,enyhíthetjük,stb.

A világ nagyott változott az utóbbi években.
A digitalizáció felgyorsítja mindennapjaink.
Ezt az írást pillanatokon belül sokan olvashatják,küldhetik tovább
számtalan helyre.
A média mindenhol ott van.A negatív hír uralkodó a hírek világában.
Ettől tudatosan ell kell határolódni,nem kell beengedni bensőnkbe.
Nem könnyű feladat.
Milye jó lenne ha lenne egy "jó" média is,ahol a pozítiv híreket lehetne
meghallgatni.

Hinnünk és tennünk kell azért,hogy szebb legyen a jövő és úgy kell
élnünk,hogy boldogok tudjunk lenni a mai feltételek között.
A művészetek a zene,a film,stb is boldogabbá tehet bennünket.
Gyermekeink bája,tiszta emberiességük maga a csoda.
A természet szépsége az élet csodája.
A zene nagyszerűsége,megint csak csodája.

Zümi!
Kívánom neked karácsony napján,hogy találd meg a saját utad.
Légy boldog,tudj felülemelkedni a gondokon.
Tudj tenni a galádságok ellen.
Szeresd a gyermekeket,állatokat(kutyádat,ha nincs azonnal hoz a házhoz egyet!!),
kertedet,barátaid,párod,méheid.


Egyik pesszimista barátom szerint az élet értelme a szenvedés.
Anyám szerint a küzdelem.
Szerintem mások és önmagunk szolgálata.
Minden nap egy ajándék,így élj,így szeress!

Méhésztársad:Csányi Anti
Cím: Re:Lélektorna
Írta: neo - 2017. December 24. 16:04
Hogy egy evolúciót valló, Istenben nem bízó ember mit akar ünnepelni Karácsonykor, elképzelni sem tudom.
Egy evolúciót valló ember éppúgy tud hinni Istenben, mint aki tagadja az evolúciót. Nem ebben van a különbség a két ember között, hanem a tudásban.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Depicsacsi - 2017. December 24. 16:45
Hit vitát nem szeretnék generálni. (nincs semmi értelme)

A Biblia teremtéstörténete és az evolúció kibékíthetetlen ellentétben áll egymással. Akinek ez még is "sikerül" az vagy a Bibliát nem ismeri, vagy az evolúciós elméletet, legtöbbször egyiket sem. Tehát abban a Teremtőben aki a Bibliában jelentette ki magát evolúciót valló ember nem hisz. Egy maga által elképzelt Istenben persze mindenki hihet, csak azt bálványnak nevezi a Biblia. Az megint csak tény és való, hogy aki amiben hisz, az annak működik. Csak néhány példa a teljesség igénye nélkül: számmisztika, horoszkóp, agykontroll, és a sor gyakorlatilag végtelen. A kérdés csak az, hogy a hit mitől vagy is sokkal helyesebb úgy fogalmazni, hogy kitől működik. De itt már olyan területre tévedtünk, ami messze túl mutat a Fekete-Fehér fórumnak a keretein.


Depicsacsi
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2017. December 24. 17:49
Idézet
A Biblia teremtéstörténete és az evolúció kibékíthetetlen ellentétben áll egymással.

Ez nem igaz. A Biblia nem tudomány, hanem a hit könyve. Az evolúció tudományos leírása az élővilág történetének. A Biblia soha nem törekedett a tudomány helyét elfoglalni. Az ókorban a tudomány és a hit egymás mellett békésen élt. Valamikor a keresztény tanok kanonizálása, dogmarendszerének kialakulása idején a kereszténység állami terjesztői törekedtek kizárólagosságra és a tudomány helyét is el akarták foglalni. Magából a Bibliából ezek a dogmák nem következnek, se az ószövetségből, se az újszövetségből nem lehet olyat kiolvasni, ami mentén a mai vitákban a hit és tudomány viszonyáról zajlanak.

Vagyis nem a Biblia és a tudomány között van ellentét, hanem a mi koponyánkban keverednek a gondolatok a hitről és a tudományról.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: neo - 2017. December 24. 21:02
Depicsacsi!
Legalább a saját magad által leírt dolgokhoz lehetnél hű. Először azt vontad kétségbe, hogy az evolúciót valló nem bízhat Istenben. Olyan dolgot jelentettél ki, mely nem igaz, nem akarom azt mondani, hogy hazugság.  Aztán visszatáncolsz. Felhozod, hogy a bibliai Istenben nem hihet az evolúciót "valló". Ezt még el is lehetne fogadni. Ha nem emlegetted volna a bálványimádást. Hiszen mi a bálvány:
Idézet
A vallásosságban a bálvány egy olyan ember alkotta tárgy, melyet az általa megjelenített istenség vagy démon miatt tisztelnek.
Az én értelmezésemben ez sokkal inkább érvényes a Bibliára, mint az evolúcióra. Az evolúciót ugyanis nem az ember alkotta. Istenséget sem jelenít meg, hanem ok-okozati összefüggést. Semmi mást, mint okot és okozatot. Bárki számára, bármikor megismerhető, értelmezhető. Meghatározott szabályok szerint működő. Ebben mi a bálvány? Csak annak lehet bálvány, akinek nulla ismerete van róla. Vagy még annyi sem. Különben nem mondhat valaki olyant, hogy evolúciót valló. Tényekben nem lehet hinni. Az vagy van, vagy nincs. Az evolúció az tény, a vallás az hit. Az evolúció nem más, mint próbálkozás. Olyan próbálkozás,mint amikor egy széttört váza darabjait szeretnénk összeilleszteni. Ha a kezünkben lévő darabok nem illenek egymásba, akkor másikért nyúlunk, hátha az való oda. És lám egyszer csak a porból ember lett. Vagy a Biblia nem azt állítja, hogy porból lettünk? Hol van itt az Isten? Hát ott, hogy a porból ember lesz, nem még több por.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Depicsacsi - 2017. December 24. 22:23
Nagyon szivesen beszélgetek veled erről, amíg ez másokat nem zavar.


Az evolúció tény? Azt ugyan mióta?


Aztán, ha a Bibliát idézed, akkor tegyük azt annak teljességében: "Azután megformálta az Úristen az embert a föld porából" (ezt idézted te) "és élet leheletét lehelte az orrába."(erről az icurka-picurka és igazán lényegtelen kis apróságról valahogy megfeledkeztél) "Így lett az ember élőlénnyé." Nos, ahhoz képest, hogy néhány ezer évvel ezelőtt vetették pergamenre, agyagtáblára, vagy bármire is, egészen tudományosan hangzik. Az ember a föld porából lesz. A paradicsom a földből felveszi a tápanyagot, gyümölcsöt érlel, (most ne kezdjük, hogy a paradicsom zöldség, nem igazán érdekes a lényeg szempontjából) anyu megeszi, és az abból nyert tápanyag beépül a szíve alatt fejlődő magzat szervezetébe. Tehát az ember teste ma is a föld porából formálódik, viszont ettől még nem fog élni. Kell hozzá az élet lehelete. Na itt vannak bajban szegény evolúciót vallók, hogyan vigyenek életet az élettelen anyagba. Már ott kezdődik a baj, hogy a szervetlen anyag hogy lesz szervesé. Hát évmilliók alatt kialakult. Kár hogy senkit sem zavar az, hogy a szerves anyag magától csak lebomlani tud, kialakulni nem. Ma szerves anyag csak úgy keletkezik, ha egy élőlény előállítja. Még ha ezt az ember teszi is, nagyon komoly ellenőrzött laboratóriumi körülmények között teheti csak meg, és ahogy magára hagyja, nem életre kel, hanem lebomlik. Azért mert ez engem kicsit zavar, még nem kell, hogy másokat is zavarjon. De azért én a magam részéről maradok annál, hogy az evolúció egy elmélet, ami igen gyenge lábakon áll.


Depicsacsi
Cím: Re:Lélektorna
Írta: neo - 2017. December 25. 07:51
az evolúció egy elmélet, ami igen gyenge lábakon áll.
Szerintem Neked fogalmad sincs arról, hogy mi az evolúció. Az evolúció elmélet olyan tényeket állapít meg, hogy egy jelenlegi  állapot honnan származik. Mi az elődje, melynek változásával kialakult a mostani állapot. Ez nem csak a biológiára érvényes, hanem a kémiára is. Egy vegyület milyen eredeti atomokból épül fel. Egyes molekulák kölcsönhatásából milyen más molekulák keletkeznek. Az evolúció érvényes a fizikára is. A hidrogén atommagjából miként lesz a csillagokban szén, amely a szerves anyagok nélkülözhetetlen építőanyaga. A fizikai evolúció ad magyarázatot arra, hogy a szupernóva robbanás hatására tud csak a vasnál nagyobb atomszámú elem képződni. Ilyen anyagok nélkül nem lenne élet. De hát a hidrogén felépülése is egy evolúció. Úgy is mondhatnánk, hogy a kvantumszámok evolúciója. Szívesen értekeznék én a kvantummechanikáról is veled, de inkább választ adok arra, amit nem értesz.
Idézet
a szervetlen anyag hogy lesz szervessé
(A helyesírási hiba javítása tőlem.)
Réges-régen készen van rá a válasz. A tengerek mélyén lévő vulkanikus kürtők szintetizálták az első szerves anyagokat szervetlenből. Az élet kialakulása ugyanis nem más, mint a környezetből történő rendezettség elvonás (Schrödinger). Ehhez pedig munkára van szükség. Ezt a munkát végzik el a vulkáni kürtők. Te ott vagy óriási tévedésben, hogy az élet a szervetlen és szerves határán keletkezik. Az élet már a por keletkezésével keletkezik. Ha a por nem olyan szabályok szerint keletkezik, hogy képes legyen szervetlenből szervessé válni, akkor sohasem alakulhatna ki az élet. Az evolúciót "valló" ember kristálytisztán látja azt, hogy a szerves is a szervetlen törvényszerűségeiből származik. Az élet különböző jelei az evolúciós skála egyes meghatározott pontjain válnak láthatóvá. Így egy egysejtű is mutatja már az élet jeleit, de nem mutatja még a gondolkodás jeleit. Önkényesen választottál ki egy pontot az evolúciós skálán: hol lehel életet az evolúció a szervetlenbe, hogy szerves legyen. Miért nem azt kérdezted, hogy leheli bele  gondolatot? A válasz erre: már a kezdet kezdetén. Azelőtt, hogy darabokra tört a váza egy ősrobbanás során. Nem történt semmi más, mint , hogy darabokra hullott. Az élet (értelem)  akkor is megmaradt, és elkezdte apránként egymáshoz illesztgetni a darabjait. Ez az evolúció. Ami nem illik egymás mellé, azt félre rakja. Másik darabot vesz a kezébe, hátha az való oda. Aztán amikor összeáll a váza, akkor lesz test és lélek egy kerek egész. Tehát az evolúció nem teremt, hanem rendez.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Depicsacsi - 2017. December 25. 09:26
Szívesen mondanám, hogy értem, de ez nem igaz. A rendkívül művelt emberekkel nehéz mit kezdeni. 2000 éve is volt egy ilyen. Kajafásnak hívták és Izrael főpapja volt. Kívülről tudta az egész szentírást és semmiben sem volt biztosabb, mint hogy ő a Teremtő Isten legodaadóbb szolgája. Aztán amikor ott állt előtte, ahelyett, hogy térdre borult volna, egyszerűen keresztre feszíttette. Hát ilyenek a túl művelt emberek. Akkor se ismerik fel az Istent, ha az ott áll előttük.



Ne érts félre NEO. A műveltséged előtt, emberként, csak fejet hajtani tudok. A te nagy tévedésed az, hogy a véges emberi elméddel akarod megérteni felfogni a végtelen Teremtőt. Na ez az ami lehetetlen. A Biblia azt mondja: "Hit nélkül pedig lehetetlen az Istennek tetszeni" Úgy hogy engem ugyan lehengereltél azzal a nagyon komoly ismeretanyaggal amivel rendelkezel, és ebben elismerem, messze felettem állsz, de ne gondold, hogy az Isten is hasra esik tőled. Neked ezt üzeni ma: "Az én gondolataim, nem a te gondolataid, az én utaim nem a te utaid, amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én gondolataim a te gondolataidnál, és az én utaim a te utaidnál. "


Természetesen jár neked az , hogy válaszolj, de én már nem fogok rá semmit reagálni, mert kettőnk között is ott feszül az az áthidalhatatlan űr, mint ami a teremtés és az evolúció között. De azért van bennünk közös is, hiszen mindkettőnket lenyűgöz a méhek csodálatos világa.


Depicsacsi

U.I.: Ha a magyar tanárom igazságos lett volna megbukom az érettségin a helyesírásom miatt, de szerencsére jó indulatú volt velem. A képességeim, nem az én érdemem, a te képességeid pedig nem a te érdemed, hiszen semmit nem tettél értük, úgy kaptad őket, velük születtél. A mi felelősségünk csak az, hogy a képességeinket mire használjuk.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: neo - 2017. December 25. 09:53
a te képességeid pedig nem a te érdemed, hiszen semmit nem tettél értük, úgy kaptad őket, velük születtél.
Ebben teljesen igazad van. Amit most írtál, arra adtam is egy lájkot. A  képességek valóban jelentenek érdemet. Sokkal inkább felelősséget. A tanulás viszont nem képesség kérdése. A tanulás az, ami megóv bennünket attól, hogy bálványokat imádjunk.
Azt ne feledd, hogy Te címeztél egy olyan dolgot karácsonyi üzenetként, ami nem igaz. Az evolúció nem zárja ki a Teremtést. Az evolúció a Teremtést éppolyan kész tényként kezeli, mint bármely más ebből következő tényt. Az evolúció egy, azaz egyetlen egy Teremtést fogad el. A szervetlen is a Teremtést követően jött létre. A Bibliába sem fér bele az, hogy több Teremtést legyen. Először a szervetlené, majd a szervesé, aztán az életé, majd az értelmes lényé. Az evolúció azt mondja, hogy ez olyan törvények szerint történik, melyek egymásból következnek, de az eredetét senki nem ismeri. Én  nap, mint nap, minden nap minden percében kételkedem, kérdéseket fogalmazok meg. Teszem ezt azért, hogy el tudjam dönteni, mi a helyes, mi a helytelen. Azt is szokták mondani, hogy több út vezet Istenhez. Te az egyiken indultál el, én egy másikon. Az én utamat Te vontad kétségbe, úgy éreztem nekem üzentél tegnap. Hát elmondtam az én utamat.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Molesz - 2017. December 25. 09:54
Hát nem semmi irományok születtek itt  " Zümi  Mi a véleményetek ? hozzászólására reagálva, vallással kapcsolatosan.   :D

Hangulat váltásnak ide írom ezt és nem a humor rovatba. 

Nagypapája ölében ül az unokája és az öreg ráncait nézegeti.
- Mik ezek az arcodon, nagyapa? - kérdezi.
- Ráncok.
- És ezeket Isten adta neked? - kérdi a kicsi.
- Igen, engem még nagyon régen teremtett.
Az unoka végigsimítja saját arcát:
- És engem is Isten teremtett?
- Igen, de téged még nem olyan régen.
- Akkor ezek szerint Isten most már sokkal ügyesebb, ugye?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Molesz - 2017. December 25. 10:03
Inkább azon kellett volna elmélkednetek, hogy miért átkozzák a zsidók Mózest?

Nem várok választ ezért leírom mielőtt rossz feltételezések íródnának.

Válasz: Mert 40 év pusztai vándorlás után egy olyan földre vezette őket ahol nincsen kőolaj.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2017. December 25. 11:13
A tudomány és a vallásos hit viszonyáról vitatkoztok. Melyik magyarázza teljesebb módon a világot?  Ez a kérdésetek. Erre mint hívő és a biológia tudományában jártas ember próbálok közértető választ adni.

A vallás a létező és érezhető való világ teljességére nem akar egyértelműen ésszerű választ adni. Meg van győződve arról a Föld minden vallása, hogy a való vilád egyetlen nagy csoda az ember számára az emberrel együtt, ami a hit, erkölcs és tudás egységeként fogható csak fel.

A tudomány a vallással szemben nem magyarázza a való világ teljességét. Elfogadja, hogy a való világ a maga teljességében felfoghatatlan. Viszont azt is kimondja, hogy részleteiben felfogható és megismerhető az erkölcs és a hit nélkül is. A hit és erkölcs helyett a logikai összefüggések rendszerét, azon alapuló megismételhetőséget tartja magyarázatnak.

E fenti különbségtétel miatt a tudományos szakember szakember nem lát konfliktust a vallásos világmagyarázat és a tudományos világmagyarázat között. A keresztény teológusok próbálják a kettőt egységesíteni, a tudományos állításokat megkérdőjelezni, de ennek nincs értelme. A hit és a tudomány mellérendelt viszonyban él.

A tudomány fölött az erkölcs áll őrként és mondja meg történelmi koronként és kultúránként más és más módon, hogy a tudományos vizsgálat, tudományos magyarázat meddig mehet el, hol van annak a határa.

Például mondhatná, de sajnos nem mondja, hogy a génmanipuláció során egyik faj génjeit nem szabad átvinni egy másik fajba. 
Cím: Re:Lélektorna
Írta: nyuszt - 2017. December 25. 13:17
Az előző írások a Karácsonyi ünnepektől indultak , és eljutottak a vallás , Isten  és az evolúció elméletig.  Boldog Karácsonyt !   a méhésztársadalomnak  !  Üdv : nyuszt
Cím: Re:Lélektorna
Írta: wr - 2017. December 25. 13:31
És a legnagyobb probléma éppen ott van, hogy a tudomány és a vallás is csak magyarázza, egyiknek sincs fogalma sem a valóságról. A hívők is egy érdekes fajta, ahelyett hogy utánajárnának a dolognak és megpróbálnák megismerni amit nem ismernek, inkább kitalálnak maguknak mindenféle dogmát, víziókat, valami elképzelt elvet vagy valóságot.  :)
Tessék csak példát venni egy csepp gyerekről, aki érdeklődik, napról napra ráeszmél a világra, de nem alakít ki magában semmilyen hitet, sem annak az ellenkezőjét, ennél fogva nem is zárja el magát a megismerés lehetőségétől.
Mert a lényegből bármit is megismerni az sem fog aki "hisz" és az sem aki "nem hisz". Azért nem, mert nem csak az előítéleteket kell elengedni hanem minden mást is, leginkább azt a szabad akaratot ami az elmét (ego) irányítja, azaz azokat irányítja (szinte mindenkit) akik ezzel az elmével azonosultak. Amíg a szabad akarat az úr, addig ott nincs helye másnak, a befogadásnak, a megismerés lehetőségének sem. Az csak akkor tud megtörténni ha az elme elcsendesül, az ego úgymond visszavonul a szobába.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2017. December 25. 14:25
Idézet
Szabad nékem minden, de nem minden használ.
Idézet
minden dolog mértéke az ember.
Erkölcs áll az ember teremtő akarata, a hit és a tudomány felett. A vallási dogmáknak és a tudományos kíváncsiságnak, az ember teremtő akaratának az erkölcs szab határt. Ha ezt bármelyik a három közül átlépi, káros a társadalomra.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2017. December 28. 20:55
Idézet
Zümi!
Kívánom neked karácsony napján,hogy találd meg a saját utad.
Légy boldog,tudj felülemelkedni a gondokon.
Tudj tenni a galádságok ellen.
Szeresd a gyermekeket,állatokat(kutyádat,ha nincs azonnal hoz a házhoz egyet!!),
kertedet,barátaid,párod,méheid.


Egyik pesszimista barátom szerint az élet értelme a szenvedés.
Anyám szerint a küzdelem.
Szerintem mások és önmagunk szolgálata.
Minden nap egy ajándék,így élj,így szeress!

Méhésztársad:Csányi Anti

Anti!
Köszönöm a jó kívánságokat :) Jó része megvan közülük: Karácsony szuper volt, szűk családi kőrben(szeretetben telt el!)
Kutyus is van, egy "szépséges" akita kölyök :)
A gyermek (méhészpalánta) is útban van kisfiú lesz ;) ;)
Remélem a méhek szépen kitelelnek.....
Szóval mondhatom azt, hogy szép és boldog esztendőt zárhatok.


U.i:
Idézet
Anyám szerint a küzdelem.
   Szerintem is így van ::)


Boldog Új Évet Kívánok: Zümi   

Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2018. Január 09. 08:37
Relaxáljatok egy kicsit, és olvassátok el.
Nagyernyei Attila

Korompai Krisztina
január 7., 17:24 ·
“Buta paraszt” (?)

Azt mondod, a paraszt buta, mert nem járt iskolába?

2017. nyara. Állok a hivatalban, előttem egy idős házaspár. Amolyan eres kezű, picit görnyedt, hatvanas pár, szegényes ruhában. A férfi bal kezében a kalapját szorongatja. Hiszen belépett valahová, ott le kell venni, úgy illik.

Elmagyarázná még egyszer, melyik rubrikába mit kell ikszeljek? És hol is írjam alá?

Az ügyintéző cicceg, látványosan unja az életét. Én már rég megtanultam: ha sorban kell állni, akkor sorban állok és igyekszem ezen nem forrongani, mert ha még forronganék is, azzal a sor nem halad jobban, csak én teszem tönkre az idegrendszeremet.

Az idős pár végül elköszön, a kijárat felé igyekszik. Én kerülök sorra. Az ügyintéző azt gondolja, cinkosra lelt bennem.

Buta parasztok, alig értették meg, mi a teendő. – mondja.

Nem szólok semmit, a tekintetem épp elég erős ahhoz, hogy rájöjjön, mégsem én vagyok az ő embere. Lehajtott szemmel “végez velem”.

A napokban olvastam egy elképesztően jó cikket a facebookon és miután elolvastam (aztán elolvastam még egyszer), ez a fenti eset jutott eszembe.

Mutatom nektek, gondolkodjatok el rajta, kérlek:

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A tudósok és művészek? /…/ a paraszt buta volt, mert nem járt iskolába?

Akkor beszélgessünk, fiam!

Tudod, az a ‘buta paraszt’ állatot nevelt, tenyésztett és nemesített. Minden hazai tájegységnek megvolt a rá jellemző állatállománya, ami követte a helyi adottságokat, úgymint növényzet, csapadék, talajviszonyok és hőmérséklet. Ez így kimerít vagy kettő egyetemi diplomát! Érdekességként: a magyar tarka szarvasmarhának ötven éve még 12 tájfajtáját tartották nyilván, mára már csak magyar tarkát ismeri a szakirodalom. Tehát amit ez a ‘buta paraszt’ több száz év szorgalmas nemesítő tevékenységével létrehozott, azt a te tanult embered felelőtlen összevissza keresztező tevékenységgel mára teljesen tönkretette!

Az a ‘buta paraszt’ ez mellett gabona és zöldségnövényt, továbbá gyümölcsöt termesztett, nemesített. /…/ ezeket a gyümölcsöket például nem kellett permetezni és jól tárolhatók voltak, míg a mai okos professzorok által újított növények, úgynevezett növényvédelem nélkül nem hoznak termést, mert elviszik a betegségek, továbbá /gyümölcseik/ hűtőház nélkül szinte azonnal tönkremennek. Szóval a ‘buta parasztnak’ itt is kioszthatsz néhány egyetemi diplomát: növénytermesztő, növényorvos, nemesítő, kertész… A hiba csak ott van, hogy nem ismeri a latin nevét.

Ez a ‘buta paraszt’ ezen kívül még gazdálkodni is tudott a terméssel, egyik évről a másikra meg kellett terveznie, hogy a leendő termésből megéljenek. Továbbá tartalékot kellett képeznie. Az állatállomány ellátására is kellett gondolnia és ami a legfontosabb, megfelelő minőségű és mennyiségű vetőmagról kellett gondoskodnia, hogy a jövő évben mindezt újra megtehesse. Nos ezért jár egy közgazdász diploma és egy raktározási, raktárkezelési, logisztikai végzettség is.

De itt még nincs vége, az állatok levágása, feldolgozása, tartósítása és a hús modern eszközök nélküli tárolása, a növények tárolása, feldolgozása, még egy hentes szakmunkás bizonyítványt, további konzervipari ismereteket is feltételez, és legalább egy élelmiszeripari technikusi bizonyítvány kiosztását is megköveteli.

Az állatokkal folyamatosan fellépő betegségeket is gyógyítani kellett valakinek. Egy személyes élmény: kisgyermekként /láttam, hogy/ az egyik tehén benyelt egy almát, ami megakadt a torkán és fuldoklott. Az állatorvos azt tanácsolta, hogy metsszék el a torkát és mérjék ki az állatot, mert menthetetlen. Nos, az egyik öreg tanulatlan ‘buta paraszt’ amikor ezt meghallotta, megfogta a Dr. úr gallérját és kivágta az istállóból, kért egy kicsi kést, benyúlt az állat szájába és szétvágta az almát. Ez a tehén utána még számtalan borjút ellett. Tehát a ‘buta parasztnak’ jár egy állatorvosi diploma is!

De régen csak nagyon indokolt esetben fordult orvoshoz is, ma ilyenkor megyünk kórházba. Mert a kisebb betegségeket odahaza kezelte, otthon szült, a kertben megtermelte /vagy a környéken begyűjtötte/ a gyógynövényeket. Szinte minden faluban volt egy bába, vagy egy javasember, javasasszony, aki gyógyított embert és állatot egyaránt. Tehát jár egy orvosi és egy gyógyszerészi diploma is ennek a ‘buta parasztnak’.

Saját maguk készítették a mosó, mosdó, mosogatószerüket, ruha, fa, falfestékeiket. Talán ez megér egy vegyészmérnöki diplomát? Fiatal házasoknak, ha nem örököltek, pénzük sem volt a mesteremberekre, akkor a rokonság felépített egy házat. Hopp: építészmérnök, kőműves, téglakészítő, (vályogvető) ács, tetőfedő szakmák kerestetnek. Ma, ha valaki megtanulja a vályogvetést és a nádazás mesterségét, akkor művész úrnak szólíttatja magát és mutogatják a TV-ben, mint valami nagy tudású csodabogarat.

Gyermekkoromban nagyanyám felnézett az égre (nem az órájára!), és mondta, mennyi az idő. Régen az öreg paraszt ránézett az égre és mondta: most kell vetni, most aratni, most kaszálni, most haza kell hajtani az állatot, most sietni kell, mert jön az eső, a jég, vagy a hó. Napszaktól függetlenül, arra van észak, arra dél és hogy mennyi az idő. Tehát ennek a ‘buta parasztnak’ jár egy csillagász és egy meteorológus diploma is!

Míg napjainkban magukat művészeknek, celebeknek szólíttató emberek tucatjaival van teli a média, addig ezeket az embereket száz évvel korábban a legutolsó csárdából is elhajtották volna a zenészek, mint csepűrágó, tehetségtelen kontárokat! Ugyanis zeneművészeti főiskola nélkül is csodálatos zenészei voltak a vidéknek, akik nem gőgösen pöffeszkedtek, hanem szolgálták a művészetükkel a népet. Népünk zeneiségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a kétszázezer népdal, ami kinyomtatva is megtalálható, az olyan valóban tehetséges és elkötelezett művészeknek köszönhető, mint Kodály Zoltán. De soha ne felejtsük, ezek a remekművek a nép ajkán keletkeztek!

De tudod fiam, ha /a most a tanultak valamelyike/ elvégzi a képzőművészeti főiskolát, és az ott elsajátított tudásával a kétszáz évvel korábban élt, férjhez menni szándékozó tizenhét éves „buta” parasztlány kelengyéjének csupán tizedrészét képes megcsinálni, akkor már művésznek nevezi magát, saját stílusirányzatot indít, a saját kreálmányait a divatbemutatók kifutóira viszi.

Mondd fiam, hol itt az igazság?

Mondd fiam, összeszámoltad, hogy hány diplomát és különböző végzettséget kellene szétosztanod minden egyes ‘buta paraszt’ között, akiket te leszólsz, míg a te tanult, művelt /embered/ csupán egyetlen tudományágban jeleskedik? Feltéve, ha tényleg jeleskedik és nem valami kókler, aki csak azért kapott valami tudományos címet, mert a családba tartozik és összehoztak neki is egyet, mert ugye „ő is megérdemli”.

Tudod fiam, az a ‘buta paraszt’, aki nem járt iskolába, kisgyermekkorától járta az élet iskoláját a nap huszonnégy órájában, és mindent eltanult az öregektől. Így amikor Ő maga is öregember lett, többet tudott, mint száz egyetemi professzor, akik egymásnak jól hangzó titulusokat osztogatnak a felületes tudásukra és lenéznek mindenkit, akiknek nem jutott az ő szedett-vedett címeikből. Mert nem tartoznak az ő köreikbe! Ezek után, ugye elhiszed nekem, hogy a te tanult /embered/, aki a tudását az én ‘buta parasztomtól’ lopta, sok ezerszer többel tartozik az én népemnek, mint amivel bármelyik magyar tartozna neki, vagy neked?”

Cím: Re:Lélektorna
Írta: kivancsi111 - 2018. Február 07. 16:52
Azzal meg még nehezebb szembenézni, hogy nagyjából 20-25 év múlva az európai termőtalajok jelentős részéből el fog tűnni a humusz réteg, és akkor teljesen elfogynak az ásványi anyagok, és a talaj meddővé válik. Ezt nem én találtam ki, elég komoly kutatások foglalkoznak ezzel, mert érthetően elég cikis helyzet előtt állunk.

Nehogy ezt is bevegye valaki.
45 éve 10 éves koromban találták ki az olajválságot. Akkor azt mondták, hogy 10 éven belül nem lesz benzin, ( még jó hogy nem vettem lovat) és azért fogják ismét felosztani, vagy elégetni a világot. Most meg még mindig eladhatatlan készleteik miatt egymást eszi az arab világ, és szándékosan csökkentik a kitermelést, miközben újabb lelőhelyeket találnak, és nyakukon a villanyautó. Nem is folytatom...
A méheket is eltemetik időnként. Nagy tudású  ::) kutatók marhaságait olvassák az emberek, és el is hiszik közülük sokan, miközben a méhekről gőzük sincs a "kutatóknak". Világvégi bejelentéseket, új kutatásokat ismerhetünk meg, amelyeknek semmi alapja. Rettegésben élnek a hiszékeny méhészek, miközben annyi a méh, mint a nyű.
Most a legújabb hóbort fog károkat okozni a hiszékenyeknek, a lítiumos atkairtás. Hányan fogják ezt is benyalni??? :D Már látom az előadók névsorát >:(  Legalább lesz kinek eladni méheket továbbra is.
A normálisabbja meg vesz még néhány furettót ;D
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2018. Február 12. 11:42
Kiváncsi!

Nehezen hiszed el, de tényleg globálisan tragikus helyzet van. Mi elmondhatjuk, hogy az Isten tenyerén vagyunk itt a Kárpát medencében és te nem hiszed, hogy képesek vagyunk ezt tönkretenni. Pedig nem kell hozzá sok, hogy ez bekövetkezzen.

Az Atlasz hegység ott van a Földközi tenger partján. Amikor 20 000 évvel ezelőtt a jelenlegi Szahara kialakult akkor korábbi gazdagon termő folyóvölgyekkel szabdalt Szaharából a népesség felhúzódott a hegyekbe és a Nílus folyó völgyébe. A Nílusi Kultúráról sokat olvashatunk a történelem könyveinkben, de nagyon ritkán esik szó az Atlasz hegység környezetének népességéről és kultúrájáról, pedig az is megérdemelne sok írott szót, hiszen az volt a háttere aKarthágó felemelkedésének. Nem a pun háborúk tették tönkre az ottani virágzó kultúrát, hanem saját maguk azzal, hogy a saját életük forrását adó erdőket kiirtották és ezzel ezek a területek is elsivatagosodtak.

Az elsivatagosítás az arab kultúra elterjedésével lelassult, majd a XX. században az európai gyarmatosítás erősödésével felgyorsult. Most ott tart, hogy azok az oázisok, ahol még 25 évvel ezelőtt öntözéses gazdálkodással 5000 ember vidáman megélt, ott most 50 ember tengeti életét, mert az életet adó vizek a hegyi erdők letarolása miatt ennyire elapadtak. Erről láthatsz dokumentum filmet az interneten.

Jenő! A te 4-600 méhcsaládot eltartó méhlegelőd és ezzel a jelenlegi anyagi biztonságod is megszűnne, ha a környezetedben levő erdőket kivágnák.

A Globális klimaváltozásnak szerintem elsődlegesen nem a CO2 mennyiségének növekedése az elsődleges oka, hanem az erdők elpusztítása és ezzel a Föld vízkörforgásának megváltozása.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: zümi - 2018. Március 03. 21:18
Tona megy, Tolna megye, országunknak ez a mindene :D Egyszerűen nem tudok betelni vele nagyon jól sikerült :P a kis videót lentebb görgetve mindenképp nézzétek meg érdemes ;) 
http://kadarka.net/cikkek-kat/imazsfilm-keszult-tolna-megyerol-reviczky-gabor-kozremukodesevel
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2018. November 21. 21:01
Régen írtam ebbe a rovatba, éppen itt volt az ideje.
"Az emberi butasággal szembeni „bosszúm” az, amit teszek: szeretem, oktatom, nevelem a gyermekeket, hogy kevesebb sötétség legyen a Földön."
Böjte Csaba
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2018. November 30. 19:05
Ma volt Takler József szekszárdi méhész temetése.
Ő volt a tanítómesterem.
Sokat köszönhetek neki, igazi vérbeli méhész volt, kemény vonalas, de jószívű.
Szakmai titkait szinte senkivel nem osztotta meg, én kivétel voltam, bár egyszer kijelentette..
Gyerek tartsd a szád mert lánckeksztűvel verem ki.....azt a bizonyost. (Nevetni sem volt kedvem.)
Amikor már nem volt aktív szóban méhészkedtünk, és feloldott a titoktartás alól.
Apámnak mindig panaszkodott, hogy nagyon fafejű vagyok, és nem hallgatok rá.
Pedig ez nem így volt.
Ma is követem intelmeit, és amikor méhészkedek sokszor megemlítem, hogy ...ennek még Takipapa is örülne ha látná.
Hideg-építményű NB18-ban ő volt a király!
Olyan irigylésre méltó eredményei voltak, amik ma is csodálkozásra adnak okot.
Mi volt a titka?
A rendkívüli precízség, és a méhek szeretete, amelyhez óriási szakértelem párosult.
Amikor egészségi állapota megromlott sok méhészkönyvét megvettem, vagy egyszerűen odaadta.
Az aláhúzott sorok Örösi könyvekben már csak az emlékét idézik.
Sok méhészpalánta örvendene, ha ilyen tanítómestere lehetne.
Nekem szerencsém volt, hogy megismerhettem, ez meghatározta egész méhészeti pályafutásomat.
Biztosan egyedül is rájöttem volna sok dologra, de amit tőle kaptam soha nem felejtem el.
Isten nyugosztaljon Takipapa!
Nagyernyei Attila
 
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Attila - 2018. November 30. 22:28
Részvétem!

Való igaz, szerencsés az az ember, akinek jó tanítómester egyengette útját.
A méhészetben pedig nem lehet végtelenségig próbálkozni. Hiszen a szezonban minden virágnak és a méhcsalád fejlettségének megvan az ideje.

A tudást pedig jó továbbadni annak, aki arra érdemes.


Cím: Re:Lélektorna
Írta: LudasMatyi - 2018. December 04. 11:46
Sziasztok!
Egy kis adakozásra szeretnék buzdítani mindenkit!
Az egész év folyamán,de különösen most,az ünnepek előtt,és alatt,keressük fel ismerőseinket,barátainkat,különösen azokat akik szerényebb körülmények között élnek,és ha gyerkőcök is vannak,akkor főleg!
Néhány üveg finom méz mindíg mosolyt csalhat az arcokra! :-)
Cím: Re:Lélektorna
Írta: ata67 - 2019. Április 22. 14:59
Nagyernyei Attilának az unokázásról írott írásához kapcsolódnék (ott nem tudtam, mert abban a rovatban csak ő írhat).
Így igaz, az unokázás egy örömteli állapot, de azért azt is elmondom, amikor úgy érzem, hogy belefáradok a nyüzsgésbe, akkor fogom, leviszem őket a szüleikhez, és pihenek egyet. (Azt is tudom élvezni, szusszani is kell egy nagyszülőnek...) Nekünk, mondjuk minden nap jut az unokázásból. Másnap ott folytatjuk, ahol abbahagytuk.  :D
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2019. Május 02. 21:02
Mi ez a nagy haldoklás ezen a fórumon? Alíg van hozzászólás. Ezek szerint tényleg hanyatlik a méhészeti ágazat? Már vitára se képes? A végén Bross Pétert az üres közgyűlési terem fogja újraválasztani? Vagy van esély a változásra? De ugye nem Bross kezében van a változás marsallbotja?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2019. Május 02. 21:06
Nekünk vannak méheink.
Mindenki a kaptárak mögött toporog.
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2019. Május 03. 23:30
Nekünk vannak méheink.
Mindenki a kaptárak mögött toporog.
Nagyernyei Attila
Attila más rovatban te panaszkodsz, hogy a méhészek elhagyták a fekete-fehéret. Gondolkodj el, hogy miért! Nem akarom én mondani a tutit.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2019. Május 03. 23:40
Látom, hogy nezegetik-nezegetik a méhészek a fekete-fehéret, de nem szólnak hozzá itt. Viszont face-n pezseg az élet, pörögnek a hozzászólások. Vajon miért? Talán mert ez itt nagyon "kormánypárti", ahol tilos őszintének lenni?

Amott őszintén leírják, hogy ha kapunk 500 Ft-ot, de kivesznek a mérgekkel10-30 kg mézeta kaptárból, akkor miről beszélünk? Mókusvakításról? Ja. De ezt tilos itt leírni, mert azonnal előjön Bross Péter és az OMME felelőssége. Ott bezzeg ezt nyugodtan leírhatják és kapják rá a lájkokat.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2019. Május 03. 23:43
Tényleg, indítani kéne egy rovatot MÓKUSVAKÍTÁS címmel. Mit szóltok hozzá?
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Nagyernyei Attila - 2019. Május 04. 05:52
Annyira elszoktál tőlünk Geddekas, hogy nem találod a témának megfelelő rovatot sem?
Nagyernyei Attila
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2019. Május 04. 14:02
Annyira elszoktál tőlünk Geddekas, hogy nem találod a témának megfelelő rovatot sem?
Nagyernyei Attila
Idézet
Mi ez a nagy csend Méhésztársak?
Húsvétolunk, esetleg a méhek mellett ünnepeltek?
Én ugyanis ezt teszem, csak holnap lesz pár óra szabadidőm amikor jön a FŐNÖKÖM a méhesünkbe.

Nagyernyei Attila
Klubvezető
Köszönöm a tanácsot és módosítottam a hozzászólást.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: ata67 - 2019. Május 04. 14:09
Nem értettem a hsz-t, nem tudtam eldönteni ki írta. Már látom.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: Geddekas - 2019. Május 04. 14:25
Nagyernyei Atillától akartam két idézetet is berakni, de a számítógép megtréfált. Most pedig már módosíthatatlan a hozzászólásom, mert te reagáltál rá és a szoftver ez esetben nem enged módosítást. Pedig a személyes családi részt éppen töröni akartam és csak a fórum pangására vonatkozó részt akartam berakni. Hát így sikerült.

A fórum pangásának nem az az oka, hogy sok a munka a méhek mellett, hanem az, hogy a nagy de nagyon sok méhésznek tragikus mértékben rossz kedve van és valahol máshol keresi a megoldást. Azért 400 000 méhcsalád elvesztése sok emberben különösen sokféle érzelmi hatást vált ki. Ebbe családok rendülnek bele. És ennek a 400 000 családos katasztrófának a hihetetlen lelki súlyát se Nagyernyei Attila, se az OMME vezetése nem érzékeli.

Ez a fórum nem pangana, ha azt a lelki terhet segítene elviselni, amit a 400 000 méhcsalád pusztulása okozott. Nem pangana, ha reményt adna a további méhészkedésben. Mivel ez a fórum elveszítette az OMME-vel szembeni kontroll szerepét, ezért a méhészeknek nem ad lelki töltést és nincs kedvük ide írogatni, hiszen a méhészeti jövőnek az értelmét keresik és az OMME szennyesének mosogatására nem kíváncsiak.
Cím: Re:Lélektorna
Írta: ata67 - 2019. Május 04. 14:46
Én közben megértettem a szitut. Ha az “action” gombra kattintasz, szerintem akkor is módosíthatsz, ha utánad irtak.