Zöld gondolatok

  • 408 válasz
  • 54230 megtekintés
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #15 Dátum: 2019. Február 18. 14:32 »
Nálunk (Pest megye, Pomáz) szerencsére minden rendben ezen a téren. Most, hogy melegszik az idő, egyre jobban megjön a kedvük az énekléshez. Korán reggel indulok dolgozni, hogy hamarabb le tudjak lépni délután. Irodai munka, ezért mindig gyalog járok az állomásra, mert kell a mozgás. 2 km a távolság, és olyan korán mikor megyek, még alig van valaki az utcán. minden reggel a madarakat hallgatom. Nagyon szeretem a feketerigók és vörösbegyek hangját. Felénk füldművelés nincs, csak erődők.

Re:Zöld gondolatok
« Válasz #16 Dátum: 2019. Február 18. 16:01 »
“Felénk füldművelés nincs, csak erdők.”
Írja W.Zoli.
Hát ezért van Nálatok madár.
Ahol nyuzzák a földet ott egyre kevesebb a szép madárdallam.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2019. Február 19. 08:24 írta Csányi Antal »

Re:Zöld gondolatok
« Válasz #17 Dátum: 2019. Február 18. 16:10 »
Bicska!!! Nekem az a sanda gyanum h a Zöld gondolatok témakor csak urugy és időhuzas!!!!! Van itt egy fontos kérdés amire Neo nem kapott  választ és lóg a levegőbe!!!! Ez elég kínos nem????

Re:Zöld gondolatok
« Válasz #18 Dátum: 2019. Február 18. 16:14 »
Mi ez???? Gumicsont!!!!!!!!!
Az lesz kínos amit a klímaváltozás miatt szenvedünk majd el!!!
Ha ott lettél volna Hajnal Klára előadásán a legkisebb gumicsontot
sem lehetet volna föl.......be,de még egy zabszemet sem.
Én folyton a klímaváltozás problémájával foglalkozom,de ilyen összeszedett,érzékletes,nagyhatású előadást ez ügyben még nem hallottam.
Kezdjél el,Te is ez ellen a rettenetes folyamat ellen tenni,amíg lehet.

Csányi Antal

Ui:este írok bővebben,az általad kínosnak nevezett ügyben is


Re:Zöld gondolatok
« Válasz #20 Dátum: 2019. Február 18. 16:39 »
Csányi Antal te mit teszel a klíma változás meg akadályozasaba?  MERT BEULSZ EGY ELŐADÁSRA ATTÓL SOK MINDEN NEM változik !!!! BESZÉLNI MINDENKI TUD!!!!!

*

neo

  • *****
  • 832
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #21 Dátum: 2019. Február 18. 17:43 »
Olyan 30-40 évvel ezelőtt felfigyeltem egy rádióműsorra. Azt kérdezték az elején, hogy ki számít gazdagnak a Földön. Négy kategóriát állítottak fel: a negyedik kategória számított csak gazdagnak. Mik voltak a gazdagság kritériumai? Van tető a feje felett, van víz a lakásban, és talán még az, hogy áram is van. A másik háromba a szegények tartoztak. Nem az egy ember egymilliárd forintja a gazdagság, hanem amikor egymilliárd embernek van ezer forintja. Az ugye ezer milliárd. De hétmilliárdan vagyunk. Egy valamit tudomásul kell venni. Amíg világ a világ, az emberi társadalom mindig piramisszerűen fog felállni. Kevesek lesznek a csúcson, sokan lesznek alul. Ha a piramis teteje kerül túlsúlyba az aljával szemben, akkor az a társadalom felborul. Igen el lehet utasítani a liberális piacgazdaságot, és az egyenlőségre törekedni. Így működött ez 50 évig, nem is jutottunk semmire vele. Adósságokból éltünk, azt fizetjük ma is. Hozott valamit a rendszerváltás? Valóban csak keveseknek, össztársadalmi szinten a mérlegét én inkább alá helyezném az említett 50 évnek. Miért? Mert képtelen volt megszabadulni a megelőző 50 évtől.  Az extraprofit elvetendő bűn, amit minden eszközt igénybe véve el kell venni attól, aki hozzájutott. Arra senki nem gondol, hogy egy piacgazdaságban azért tud extraprofit keletkezni, mert a piac hajlandó kifizetni érte az előállítási költség feletti összeget. Miért? Mert hiány van belőle. Ha nem lenne hiány, akkor nem lenne extraprofit. Azért van extraprofit, mert mások nem képesek előállítani az adott terméket, csak az extraprofit tulajdonosa. Na és mi történik az extraprofittal? Vesz rajta házakat, földeket, autókat, jachtokat? A pénz gazdát cserél. Aki ez utóbbi termékeket állítja elő, azé lesz a pénz. Az pedig lehet, hogy ezen a pénzen mézet vesz. De az is lehet, hogy  csinál egy számítógép gyárat. Amivel tudnak internetezni a méhészek is. Amikor senki nem tud kiemelkedni a többi közül, akkor nem lesz újabb termék, marad minden a régiben. Ha az ősközösségből nem tud senki kiemelkedni, akkor minden marad az ősközösségi szinten. Tető, víz, villany és számítógép nélkül.
Szokták emlegetni a játékelméletből a win-win kimenetelű variációkat. Amikor mindkét fél nyer, két játékos vetélkedéséből egyik sem vesztesen kerül ki. Társadalmi szinten minden politikai párt a win-win kimenetelű játékok támogatója. Én is ezt próbáltam meg felvázolni. De létezik-e a valóságban is win-win játszma, vagy csak elmélet? Azt gondolom, hogy nincs. Társadalmi értelemben igen, de természeti értelemben nem. Tehát az emberek közötti win-win játszma az emberi társadalom és a természet között nyertes-vesztes játszma. Előbbi csak az utóbbi rovására tud nyerni. Tényleg azt gondoljátok, hogy az egymilliárd forint birtokosa az, aki miatt a természet veszít? Nem a hétezer milliárd forint birtokosa a bűnös? Nem az lenne a megoldás, hogy ne legyen a fejünk felett tető, ne legyen víz a lakásban, és ne legyen áram?
Úgy őszintén, ki hány kilométert autózik el egy évben? Meg tudná mondani valaki, hogy ebből mennyi volt felesleges? Tényleg kamionok ezreinek kell Bulgáriától Londonig ontani a kormot? Néztetek már méhészkedés közben az égre, hogy hány percenként húz el egy repülő felettetek? Egyszer megnéztem a Flightradaron, hogy honnan hová mennek ezek a gépek. Hát a görög-török üdülőparadicsomokba.
Igen, ha az egymilliárd forintot erre költjük, akkor az nagyon hamar el tud fogyni. Ha azonban arra, hogy napelemeket gyártsunk, beborítsuk vele az óceánokat, hogy mozgási energiává alakítsuk azt a hőenergiát, ami megfőz bennünket, akkor tényleg az egymilliárddal van a baj, nem a hétezer milliárddal?

Re:Zöld gondolatok
« Válasz #22 Dátum: 2019. Február 18. 18:19 »
Az ugye fasiszta aki olyan következtetésre jut, hogy kezdünk túl sokan lenni a földön és nem biztos, hogy azoknak kéne tovább szaporodni akikből már most is sok van?  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Bicska

  • *****
  • 529
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #23 Dátum: 2019. Február 18. 18:21 »
Ez most csak egy gyors reagálás neo, mert még sajnos dolgoznom kell.

Én nem a liberalizmust utasítom el, hanem a neo liberalizmust, ami igen-igen húz a kommunizmus felé. Nem hiszek az egyenlőségben, de abban sem, hogy mindenféle pénzpiaci trükkökkel országokat, embereket tesznek tönkre, mindezt a magasabb profitért! És ebben MÉLYSÉGESEN egyet értek Vivaldival!

Nem nonszensz, hogy ha egy vállalat tavaly elért 100 millió nyereséget, idén pedig szintén 100 milliót, akkor az a mostani, divatos retorika szerint bajban van, mert nem növekszik?

Lehet örökké növekedni egy nem növekvő bolygón?

Ide linkelek egy kedvenc filmem:

https://www.youtube.com/watch?v=SrxcVzRvj-s

Ha van időd, nézd meg!

Később írok bővebben: Bicska.


"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

Re:Zöld gondolatok
« Válasz #24 Dátum: 2019. Február 18. 19:48 »
Neo.
Ha van egy gazdag ember, egy cégvezető mondjuk, több milliárd forinttal, akkor nagy eséllyel nem azon lesz, hogy a profitját arra fordítsa, hogy védje a bolygót. Sőt, ahhoz, hogy (rövidtávon) fennmaradni vagy növekedni tudjon, valahogy mindig arra kell dolgozzon, hogy ártson a környezetnek. Ahogy irtad is máshol, ha nem lépi meg az ezirányú lépéseket, akkor piaci hátrányba kerül. Konkrét példa, amivel nap mint nap találkozok: lejön a gyártósorról néhány % olyan termék, ami optikailag minimálisan nem megfelelő, de funkciójában hibátlan. A cég inkább kidobja a szemétbe, nem adja olcsóbban, vagy esetleg segélyszervezeteknek sem adja oda, mert ha ezt tenné, sérülne a minőségpolitikája.

Re:Zöld gondolatok
« Válasz #25 Dátum: 2019. Február 18. 21:07 »
B
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 20:06 írta oszkár »

*

Bicska

  • *****
  • 529
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

Re:Zöld gondolatok
« Válasz #27 Dátum: 2019. Február 19. 07:48 »
Tisztelt Méhésztársak!
Néhány hozzászólás, amolyan beszólásra sikerül.
Kérem az érintettet vegyen vissza a lendületből, és keressen előbb egy magyar tanárt, majd utána fikázza az ide írókat.
Vannak akiknek másból sem áll a napjuk mint a cikizés, kötekedés.
A Fekete-Fehér Méhészklubot olyan méhészeknek szántam akik ütköztetik véleményüket, de egy szint alá nem engedem süllyedni az oldalt.
Köszönöm megértéseteket!
Miért ide írtam?
Mert itt jelent meg egy csapnivaló beszólás.

Nagyernyei Attila
Klubvezető

Re:Zöld gondolatok
« Válasz #28 Dátum: 2019. Február 19. 16:25 »
Hát én tényleg nemértek a környezetvédelemhez, nem is tudom hogy működnek a dolgok. Néha szoktam rajta gondolkodni de sehova nem jutok.
 Elősször is az 1 milliárd forintot természetesen beraknám bankba azonnal, és a kamatból is szépen meglehetne élni.
A klímaváltozásban meg szerintem már nyakig benne vagyunk, még egy párdarab hasonló vulkánkitörés mint az Izlandi volt 2010 ben azthiszem? és lecso. A több mint 7 milliárd ember környezetkímélő etetéséhez meg most azonnal kellene még kettő földbolygó. De nincs, szóval nem tudom mit kellene csinálni. Na épp most lázadt fel a 18 éves lányom. az iskolai uniós menzakaján ami legtöbbször úgy néz ki mint ami egyszer már megettek. Azt mondja minek van ebben a világban minden beszabályozva meg hót feleslegesen agyonbonyolítva? mikor minden sz@r? Ez nem idetartozik csak úgy leírtam.
Ja a légszennyezettség kimaradt, de arról se tudok sokat, a repcsik biztos odavágnak neki rendesen. De szerintem megöljük magunkat itt a földön is még lehet hamarabb.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Február 19. 17:05 írta robi 75 »
Üdv:robi

*

Bicska

  • *****
  • 529
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #29 Dátum: 2019. Február 19. 18:51 »
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"