Virágpor termelés

  • 34 válasz
  • 15171 megtekintés
*

Kitin

  • *****
  • 930
Re:Virágpor termelés
« Válasz #30 Dátum: 2017. Június 14. 19:51 »
válogass:

Kakukkfű /virágzás június- augusztus - szürkésfehér virágpor
Ördögharaptafű / július-szeptember - fehér
Szeplőlapu / május-július   - szürkésfehér
Orvosi atracél május-július   - szürke
Szappanfű / június- szeptember  - szürke
Bojtorján szerbtövis /július- szeptember  - szürkésfehér
Ördögcérna / május-augusztus  - szürkésfehér
Madárbirs
Közönséges apácavirág
Kései meggy
Indás csatavirág
Zamatos turbolya
kerek repkény
Körte
Illatos tündérfa

 /Sebestyén József- Virágporos méhlegelő című könyvből/

*

kiskakas

  • *****
  • 3185
Re:Virágpor termelés
« Válasz #31 Dátum: 2017. Június 29. 23:07 »
QUQURIQ !!!

Csínján szedjétek a virágport a napraforgóról!
2 hónap virágpor hiány áll előttünk, pláne, ha a hőség visszatér!
Fehérje nélkül nincs élet...

Kiskakas

*

Attila

  • ***
  • 238
Re:Virágpor termelés
« Válasz #32 Dátum: 2019. Április 17. 06:24 »
Sziasztok!

Fagyasztva tárolt virágpor beltartalmilag értékesebb, mint a szárítva tárolt?

Köszönöm a válaszokat előre is!
Attila

*

Attila

  • ***
  • 238
Re:Virágpor termelés
« Válasz #33 Dátum: 2019. December 11. 21:14 »
Sziasztok!

A virágpor meddig tárolható? Fagyasztva (hány fokon/légmentesen lezárva) és szárítva?

Köszi a válaszokat előre is!
Attila

Re:Virágpor termelés
« Válasz #34 Dátum: 2019. December 12. 12:12 »
Szia Attila,

 A szárított virágpor ahogy a tömegéből úgy a beltartalmi értékéből is sokat veszít a szárítás folyamán. A szárított virágpor tárolására is ügyelni kell, mert ha helytelenül van tárolva akkor "megmolyosodhat". Én szárítás és tisztítás után igyekszem mihamarabb megszabadulni tőle. Addig is jól bekötözött nylonzsákban tárolom. Néhány kg-t tartok meg itthoni eladásra ezek 250g- os műanyag "flakonokban" vannak "csavaros" tetővel lezárva. Nem szokott gond lenni velük.
A fagyasztott formában egészen más a helyzet. Nem veszít sem a súlyból sem a beltartalmi értékből a virágpor annyit mint a szárítás során.
Hogy mennyi ideig lehet ebben a formában tárolni azt pontosan nem tudom. Korábban foglalkoztam fagyasztással is, de hetente 2 alkalommal volt szállítás így ezzel nem törődtem.
A facebook-os "méhészklubon" van egy illető aki  rendszeresen oszt meg fotókat a virágportermeléséről. Keress rá az oldal keresőjében "virágpor" kulcsszóval és látni fogod az illetőt. Én nem ismerem. Talán érdemes tőle kérdezni, gondolom szívesen válaszol.