Nemzetközi események

  • 93 válasz
  • 18790 megtekintés
Re:Nemzetközi események
« Válasz #90 Dátum: 2018. Március 11. 08:22 »
Kedves Méhésztársak,

Köszönöm azon méhésztársaknak, akik személyes részvételükkel emelték az immáron nemzetközi szintre emelkedett "Sokszínű akupunktúra" szakmai napot Budapesten, március 10-én.

Idézet
13:35-14:05 Dr. Körmendy-Rácz János:
Apiterápia akupunktúrával vagy a nélkül (gyakorlati bemutató)
Apiterápia alatt a méhek és kaptárlakók gyógyászati célú alkalmazását értjük.
Az apiterápia egyik ősi ága erős rokonságot mutat az akupunktúrával: ez a méhszúrás terápia. A méhszúrásnál háromféle protokoll létezik, az egyiknél u.n trigger pontokat, míg a másiknál akupunktúrás pontokon alkalmazzák az egyébként nagyon kicsi mélységbe behatoló méhecske fullánkot. A harmadik kezelési mód a tünettel érintett terület közvetlen kezelésén alapul. Ha egyetlen betegséget kellene kiemelnem, ahol a méhszúrás terápia sok évtizede a tudomány legszigorúbb szemüvegén keresztül nézve is erőteljes gyógyhatás bizonyított, akkor a sokízületi gyulladást hoznám fel.
A méhszúrás technikában kilencféle technika létezik, az előadás keretében a leggyakrabban használtat fogjuk bemutatni.
Bemutatásra kerülnek a pl. koreai „herbal acupuncture” technikában alkalmazható méhméreg készítmények és megmutatjuk a méhméreg krémek alkalmazását is.

Engem ért az a megtiszteltetés, hogy az apiterápia általános bemutatása mellett magáról a méhszúrásról is beszélhettem. A gyakorlati bemutató során nem csak az általam használt eszközöket, de kétféle szúrástechnikát is memutattam a méhész kollégán (Óvatos voltam, mint szűzhón a kecske). Az első az allergiateszt szúrása volt, míg a másodikat a tüdő 7 pontba szúrva alkalmaztunk. Ezen második szúrás teljes értékű szúrás volt.

Érdekes volt megtapasztalnom, hogy a kérdésre, miszerint van-e méhméregre ismerten allergiás személy a teremben egy doktornő jelentkezett. Ki is fejtette félelmét, hogy ő egyébként is fél a méhektől. A bemutatót biztonsági lépésekkel hajtottuk végre, és talán a doktornő félelméből is sikerült valamelyest lefaragnunk.

Az általános apiterápiás termékek bemutatása között, a méhészeti termékek bemutatásakor első helyen szerepelt a méz, hangsúlyoztam annak gyógyító hatásait. Én az orvosokat "multiplikátornak", szorzónak tekintem. Ha az orvos saját magán tapasztal pozitív hatásokat, akkor azokat a saját pacienseinek is fogja hirdetni!

És valljuk be, nem árt egy kis pozitív reklám a mézünk mellett, a botrányok elveszik a vevőket! Mindegy hogy neo botrányt csinálunk, vagy hamis méz botrányt. Megítélésem, hogy csak pozitív botrányt szabad. Ha van negatív a hamis mézről, akkor azzal kell befejezni, hogy DE A  MAGYAR MÉZ JÓ, TISZTA. Aki nyilatkozik médiába anélkül ne vállaljon szereplést, hogy ezt a szerkesztővel előre nem tusztázza.

Az előadás érdekes zöngéje volt, amikor felhívták a kuruzslókra a figyelmet, akik mindenféle befejezett tanulmányok, állami vizsga, jogosutság nélkül kezdenek egészségügyi hatásokról beszélni, előadást tartani, betegeket kezelni, javallatokat közölni. Lehet tehát valaki akár jogász doktor is, ha nincs orvosi, természetgyógyászi, kínai orvos végzettsége, vagy egyéb szakirányú végzettsége és tevékenységi engedélye, akkor kuruzslásba esik. A téma aktuális, a kínai orvosok engedélyezéséről most született jogszabály. Az előadó rámutatott, hogy a kínai orvosok képzési rendszere, tananyaga olyan szinten eltér az Európában megszokott rendszertől (és itt most nem a hagyományos nyugati orvosokról beszélünk, hanem pl. a Magyarországon orvosi diplomát szerző orvos, aki aztán hagyományos Kínai orvoslásra specializálódik, és megszerzi a természetgyógyász képesítést is), hogy aggályok merülhetnek fel. Szerintem az idő fogja eldönteni, hoy merre tovább. Magyarország forradalmi lépéssel elimerte elsőként Európában a Kínában megszerzett hagyományos kínai orvosi diplomát. Így ők nálunk már nem számítanak sarlatánnak, kuruzslónak, státuszuk legális lett.   

Nekünk csak annyi a tanulság ebből, hogy
1. Mehetünk kínában végzett kínai orvoshoz, ha nyilvántartásba van véve,
2. A helyi méhészegyesületek elnökeinek felelőssége, hogy olyan kuruzslókat ne hívjon meg humán egészségügyet is tartalmazó előadás megtartására, aki nem orvos, nem természetgyógyász, és nincs egészségügyi működési engedélye!
« Utoljára szerkesztve: 2018. Március 11. 08:41 írta KörmendyRácz »
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

Re:Nemzetközi események
« Válasz #91 Dátum: 2018. Szeptember 25. 10:29 »
A méhészeti termékek minőségéről és azok gyógyító felhasználásáról szomszédunkban kerül megrendezésre az APIMONDIA szakrendezvénye:
Az ApiQuality és Apiterápia konferencia. A helyszín Nagyszeben (Sibiu). Még van két hét, aki meg akarja szervezni az utazását, annak még nem késő.

A programok:

Minőséggel foglalkozó szekció: https://apimedica2018.org/scientific-information/detailed-program/apiquality-2018-detailed-program/
Apiterápiával foglalkozó szekció:
https://apimedica2018.org/scientific-information/detailed-program/apimedica-2018-detailed-program/


Az előadók: https://apimedica2018.org/scientific-information/speakers/

Előadók között lesz Etienne Bruneau, a méhészeti termékek minőségéért felelős Apimondia bizottság elnöke, a neonikotionidok, és az azt követő kémiai mérgek elleni harcok oszlopos tagja.

A minőség szekcióban HANTZ Péter és társai fognak előadást tartani: New pollen-based products obtained by the methods of the molecular gastronomy – Csaba Fehér, Ildikó Katalin Nagy, Kristóf Hegedűs, Éva György, István Jalsovszky, Adorján Varga, Zoltán Kristóf, Ildikó Miklóssy, Elemér Vass, Maria Antonaiadou, Tibor Vas, Erzsébet Takács, András Lukács, Egon Erwin Rosenberg, Klára Pásztorné Huszár, Edit Székely, Béla Kocsis, Tamás Kovács and Peter HANTZ (Hungary)


A konferencia Tudományos Tanácsa elfogadta Körmendy-Rácz János előadását is. Ebben a mézet és a finomított cukrot hasonlítom össze "Honey versus Sugar" címmel. A gyors összefoglaló tán annyi lehetne: ne egyen finomított cukrot mert sok negatív hatása van az emberi szervezetre, egyen mézet, annak sok pozitív hatása van. Példaként ismertetem egy gyermekeken elvégzett kísérlet eredményét, amely laboratóriumi leletekkel igazolta a méz jótékony hatását.

A rendezvény nyitott, regisztrációhoz kötött, amit a helyszínen is lehet. Nagyszeben igazán nincs messze. Várunk benneteket!
« Utoljára szerkesztve: 2018. Szeptember 25. 10:36 írta KörmendyRácz »
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

Re:Nemzetközi események
« Válasz #92 Dátum: 2018. Szeptember 26. 20:54 »
A Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (MAOT) konferenciát tart szeptember utolsó hétvégéjén Budapesten. Részvétel belépőhöz és regisztrációhoz kötött: http://newinst.wixsite.com/maot2018/info

Az előadók között lesz Dr. Körmendy-Rácz János PhD is egy tudományos munkával: 29, szombat 16:50 Az Apiterápia veszélyeinek és hasznosságának összevetése.

A méz népszerűsítése is a kitűzött feladatok között szerepel. A program részletesen: http://newinst.wixsite.com/maot2018/program


Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

Re:Nemzetközi események
« Válasz #93 Dátum: 2018. Szeptember 29. 07:32 »
Elkezdődött a Magyar Akupunktúrás Orvosok Konferenciája Budapesten. A konferencia sok új információt, módszert tartogatott. A konferencia hangvétele, nyitottsága hangsúlyozza az orvosok elkötelezettségét a gyógyítás irányában.

Már az első nap három előadónál is szóba került az apiterápia, illetve annak egy-egy alkalmazása.

Blázovics Anna professzornő molekulákat is bemutatott. Ezek között ott voltak a rákellenesek is. Egyik első diáján a sor elején két olyan molekula szerepelt, amely a propoliszban is megtalálható. Az apigenin és a kávésav fenilészter. Addig azonban, amíg a növényi eredetű anyagok csak egyiket vagy másikat tartalmazzák, addig a propolisz, a lépesméz fedésekor felkerülő propoliszt is ideértve - mindkettőt, illetve még másik legalább négy rákellenes molekulát is tartalmaz a felszívódást segítő vitaminok társaságában.

Nagy Anna Mária előadásában a propolisz mellett a virágpor és a méhpempő hatásit is felsorolta. Kiválóan felépített előadása meggyőző volt az orvosi társadalom jelenlévő képviselőinek.

A harmadik előadás a laktobacillusok témáját is érintette. Ezen a téren a méhésztársaknak nem kell megemlítenem, hogy a jó bacik csoportjába tartozó laktobacillusok egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb forrása éppen a méhkenyér.

Maga az apiterápia a török firstlady által elnökölt isztanbuli konferencián is nagy hangsúllyal került bemutatásra, így a négy  előadás kiválóan előkészítette a talajt a mai előadásomnak. Itt részletesen kifejtésre kerül majd az apiterápia veszélye és haszna.

A lényegi összefoglalást azonban már most elárulom: a rizikók csak kontárok kezében válnak veszéllyé, az apiterápia haszna pedig mindannyiunk egészségét segítheti. A termékek eladása a gyártói lánc méhészének olyan extra bevételt hozhat, amit a már most is propoliszt termelők ismernek: magas minőségű propoliszért magas árat. 
 
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!