Nemzetközi események

  • 93 válasz
  • 18787 megtekintés
Nemzetközi események
« Dátum: 2015. November 23. 02:45 »
November 20-22 között rendezték Marmaris / Törökország a török apiterápia szimpóziumot.

Az első nap kizárólag a minőségi méhészeti termékek előállításának kérdéseivel foglalkozott. Náluk is gondot jelent a különféle ragacsok pancsolása. Sőt, náluk ugye sok mézre csak annyi van írva, hogy nem EU mézek keveréke.

Van egy kicsi akácmézük. A fenyőméz világtermelésének 92 %-át adják, míg a maradék majdnem teljes egészében Görögországra esik.

A következő két napon az apiterápia került terítékre.

A szimpózium néhány nemzetközi előadó közreműködésével zajlott, akik Indiai, Román, Kínai és magyar résztvevők voltak. Magyarországról én tarthattam egy előadást. Kínából a 85 éves Fang Zu professzor érkezett. Ő a modern kínai apiterápia atyja. Azt gondolom, hogy Fang Zu-t Európába csak a törökök tudták elhozni. Köszönhető ez a kiváló kapcsolataiknak. (A Magyar Apiterápiás társaság meghívására 2013-ban Magyarországon járt Fang Zu professzor tanítványa, kollégája, az immáron szintén harminc éve professzor Li Van Yao.)

A törökök nagyszámú neves kutatót vonultattak fel. Szakmai előadásaik részletesek, mélyrehatóak voltak. Olyan mélységekben elemezték pl. a méhészeket is érintő méhméreg allergia kérdéseit, amelyet eddig még egyetlen előadó, egyetlen immunológus szakorvos szájából sem hallottam.

Marmariszban készítettek egy félmillió dolláros beruházást. Méhészeti központ, benne múzeum, oktató kabinetek és méhészeti bolt kaptak helyet. Múzeumában nagyon komoly gyűjteményt halmoztak fel. Iskolai és szakmai csoportokat fogadnak. A helyben honos fenyőmézet nemcsak a múzeumban, de a hotel reggelije alkalmával is kóstolgathattuk.

A konferencián bemutatták azt az apiterápiás ismeretterjesztő filmet, amelyet mér 3000 gyermeknek levetítettek. A filmben a méz jótékony hatását is kiemelik, de megismertetik a nézővel a többi apiterápiában használatos terméket, a propoliszt, a méhpempőt és a virágport is. A gyermekek fele történő kommunikációjuk példaértékű. (A programban az iskolák térítésmentesen vehetnek részt.)

Fontos helyet kapott a propolisz vizes kivonatának kérdésköre is. (Az alkoholt nem szeressék.) Az előadást hírlevélen ismertetjük majd.

A konferencia rangját nagyban emelte, hogy a körzet parlamenti képviselőjétől a város polgármesterén át a kamara elnöke és magasrangú tisztségviselői mellett az Ankarai központi Kormányzat is képviseltette magát. A törökök nagyon kedves házigazdák, és tökéletes szervezők voltak.

Törökország már régóta nagyon sokat tesz a világ méhészeti ágazatáért. Kiváló előkészítő munkájuk elismerése, hogy 2017 őszén ők rendezhetik meg az APIMONDIÁT. Gratulálunk nekik ehhez a munkához. Bárcsak Magyarország is eljutna valamikor ismét ide. 

Részletesebb híreket a www.apiterapia.hu hírlevelében fogunk majd közölni. Ha érdekli a téma, iratkozzon fel!
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

Re:Nemzetközi események
« Válasz #1 Dátum: 2015. November 23. 20:59 »
A "Kuss" doki szerint az Apiterápia=kuruzslás!
Ezt Nekem a szemembe mondta, amikor erre rákérdeztem!
Mondom, mondogatom, lehet még ebben a "ciklusban" kialakítják a "tiszteletbeli elnökhelyettes" pozíciót!
Tényleg "elismerést kapott gödöllőn? Meséljetek már arról a gödöllőröl!
Sajnos családi okok miatt nem jutottam oda! Pedig szeretem a pörköltet is!
Köszi

Re:Nemzetközi események
« Válasz #2 Dátum: 2015. November 23. 21:58 »
Az Apimondia zászlaján kiemelt helyen van az apiterápia.
Doktor úr biztosan nem szed virágport és propoliszt sem.
Ennek hallatán forog a sírjában Örösi Pál Zoltán tanítványa, Dr.Szalay Laci bácsi is, hogy az apiterápia kuruzslás.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

  • *****
  • 3184
Re:Nemzetközi események
« Válasz #3 Dátum: 2015. November 24. 07:56 »
QUQURIQ !!!

Meg is látszik Cserényin, hogy nem használ Apiterápiás készítményeket.
A levendula virágporában sok az olyan hatóanyag ami idegcsillapító és nyugtató hatású!
Neki merőkanállal kéne ennie.

A menzás Kiskakas!

Re:Nemzetközi események
« Válasz #4 Dátum: 2015. November 24. 20:37 »
Na ne csigázzatok tovább: milyen kitüntit kapott a nagyra való Doki?

*

Geddekas

  • *****
  • 5727
Re:Nemzetközi események
« Válasz #5 Dátum: 2015. November 24. 21:31 »
Megválasztották az Apiterápia díszdoktorává?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Nemzetközi események
« Válasz #6 Dátum: 2015. November 24. 22:08 »
......
A levendula virágporában sok az olyan hatóanyag ami idegcsillapító és nyugtató hatású!
Neki merőkanállal kéne ennie.

A menzás Kiskakas!

Feltételezem, még menzás korában rengeteg levendula-virágport gyűjtetett, onnan az ismeretanyaga.

Azért kérdezze meg azokat is, akik értenek hozzá, mert az én ismereteim szerint a levendula rendkívül kevés virágport szolgáltat...

A szakmailag felkészültek (lehetne akár DR. Körmendy-Rácz János is) pedig feltehetően elmondják majd, hogy a levendulának a szárított virágzat (Lavandulae flos) valamilyen kivonata és a nyers virágzatból készült illóolaja (Aetheroleum lavandulae, illetve Aetheroleum lavandulae intermediae) a nyugtató, idegcsillapító hatású, nem a virágpora. A hatást biztosító hatóanyagok az illóolajban találhatók, az illóolaj legnagyobb része a virágok csészeleveleinek bordái között található illóolaj-tartó mirigyekben halmozódik fel, a virágzati tengely, murvalevelek, lomblevelek mirigyeinek illóolaja minőségrontó hatású, a lepárláskor nem kívánatos a termékben. Egyébként a levendula-fajok illóolajának legértékesebb összetevői az l-linalilacetát és az l-linalool, de ezeken kívül található az illóolajban (borneol, kámfor), geraniol, citronellol, néhány terpén-szénhidrogén is. A hazai levendulaolajokból állítólag a borneol és kámfor hiányzik (dr. Kolta Rezső).
A legtöbb gyógyszerkönyvben a szárított virágzat hivatalos drog, elsősorban idegrendszeri bántalmak, felfúvódás, görcsök gyógyítására, illetve sebek borogatására is használják, növényi fürdők alkotórésze. (Egyébként a növénynemzetség tudományos neve is a latin "lavare"= fürdeni, mosni szóból ered.) A valódi levendula illóolaja a magyar gyógyszerkönyvben is hivatalos drog, a hibrid levenduláé nem. A hatása a virágzatéhoz hasonló. Mindkét illóolajat az illatszeripar is hasznosítja, csakúgy mint a virágzatból készült oldószeres kivonatokat is.

Egyszóval azt javasolnám, senkit ne levendula virágporral próbáljon kúrálni, de ha mégis megpróbálná, ne várjon átütő eredményt a kezeléstől. Egyébiránt tudomásom szerint Cserényi dr. nem az apiterápiáról nyilatkozott dehonesztálóan, hanem a "homeopátiás állatgyógyászatról"... Hozzáteszem, azon sem csodálkoznék, ha némely magyar "apiterapeuta" tevékenységével kapcsolatban is lennének fenntartásai, de legjobb lenne, ha erről egyik előadásán inkább közvetlenül kérdezné meg, mielőtt megint olyat kukorékol, aminek semmi valóság-alapja nincsen.

Re:Nemzetközi események
« Válasz #7 Dátum: 2015. November 25. 07:00 »
Petronius arbiter!
Az alábbi megállapításodra reagálnék, mert okosan elbújtattad benne a lényeget.
Ezt írod:
"Egyébiránt tudomásom szerint Cserényi dr. nem az apiterápiáról nyilatkozott dehonesztálóan, hanem a "homeopátiás állatgyógyászatról"... Hozzáteszem, azon sem csodálkoznék, ha némely magyar "apiterapeuta" tevékenységével kapcsolatban is lennének fenntartásai,...."
Szerintem Dr.Cserényi Péter Dr.Körmendy-Rácz Jánosra értette a kuruzsló kijelentését.
Ott voltam, hallottam, számomra egyértelmű.
János sok magyar borsot tört doktor úr orra alá.
Olyan titkokat feszeget, és hoz napvilágra amely kínos a jelenlegi vezetés számára.
Még azt sem tartom kizártnak, hogy egyenesen ő tiltotta meg a könyvvizsgálói jelentés nyílvonáságra kerülését.
Semmi másra nem kell gondolnotok, csak arra, hogy egyenesen megtiltotta az OMME elnökének, hogy Takács Ferenccel együtt szerepeljen.
Az összefüggéseket kell átlátni, és rögtön világossá válnak a miértek.
Egy volt EB tag szabadon nyilatkozhat, és ez nekik kényelmetlen.
A kuruzslókat közöttük kéne keresni, van belőlük bőven.
(A méh szipókáját összetévesztik az atka lábával és hasonló.)
Nagyernyei Attila

Re:Nemzetközi események
« Válasz #8 Dátum: 2015. November 25. 10:04 »
Kedves Ismeretlen barátom.

Volt ilyen mondata? Tanu van? Ha volt, az a törvények tagadása. Olyan, mintha azt mondta volna, hogy a vámtisztek lopnak.

Ha valaki a végzettségének megfelelően a törvényi előírások szerint dolgozik, és kuruzslással illeteti BÁRKI, akkor minden állatorvos, még a nagy ÁLLAT orvos dr. Csréenyi is kuruzsló. Ő ráadásul még meg is téveszt mindenkit, amikor ordítozik. Olykor olyanokról beszél, amihez nem ért. De ordít, így mindenkit megtéveszt. Előpször vehemensen amellett érvel, hogy nem kellenek méhcsládok. Majd arról, hogy minden forintért kér, amit Gödöllőbe beleöltek. És jön majd a pálfordulás, Gödöllő méhesét fel kell fejleszteni, adakozzunk méhcsaládokat, és minden lóvét Gödöllőre. Aztán majd kezdődik minden előlről. Mint a közhasznúsággal. Kell, nem kell, kell, nem kell, majd most megint kell. A szélkakas még tornádóban is kevesebbet forog! (SZÉL KAKAS- mi a véleményed, nagyon egyirányba nézel, nincs szél arrafele, vagy a SZÉL KAKAS nem a rokonságba tartozik?) 

Ha már könyv-vizsgáló. Én azt kértem, hogy teljes felelősségű, teljes időszakot vizsgáljon a könyvvizsgáló. Ezt már az EB tagok egy része sem engedte, ne vizsgáljuk a teljes mérleget, csak az alakulást. Hiába érveltem, volt olyan EB tag, aki egyetértett. CSAK a tisztán látásért:

A kft mindennemű törvényes alapját a bíróság január 4-el megszűntette. Május 31-ig leadták a zárómérlegeket. Ezt követően fél évvel én azt kértem, hogy május 31-ig, azaz a mérleggel együtt legyen a kft. megvizsgálva. Az EB nem volt rá hajlandó, március 31-ig tűzték ki a vizsgált időszakot. Azokat a tételeket amelyek a január 4-én megszűnt kft-be március 31 és május 31 között kerültek be nem vizsgálhatta a könyvvizsgáló.

Elvileg nem lehetett volna semmi. Mégsem engedték vizsgálni. Leszavazták az EB kisebbségét, akik teljes időszakot szerettek volna. Azt sem engedték, hogy teljes könyvvizsgálat legyen. (Most egy szűkített könyvizsgálat volt.)

Eltelt azóta egy év, és most megint hozzányúltak ennek az előtársaságnak (Magyar Méhész elbaltázott kft) a mérlegéhez. Másfél hónap működését két évig könyvelik, toszogatják stb.

Az EB hiába kérte (és ebben az EB kivételesen egy véleményen volt) a felelősök megnevezését, nem hajlandóak rá. Mert pl. miskolci az ügyvéd. Értitek, Miskolci. Mert az OMME budapesti, az OMME elnöke váci, a leendő Ügyvezető meg nyugat-dunántúli. Ezért kell miskolci ügyvéd. És talán ugyanazért, amiért miskolci ügyvéd kell, azért nem is szabad számonkérni. Azt, hogy az OMME veszteségét - ami az ügyből közvetlenül keletkezik megtéríttessék az ügyvédi biztosításából, arról szó sem lehet.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

Re:Nemzetközi események
« Válasz #9 Dátum: 2015. November 25. 19:26 »
Kedves Ismeretlen barátom.

Volt ilyen mondata? Tanu van? Ha volt, az a törvények tagadása. Olyan, mintha azt mondta volna, hogy a vámtisztek lopnak.

Ha valaki a végzettségének megfelelően a törvényi előírások szerint dolgozik, és kuruzslással illeteti BÁRKI, akkor minden állatorvos, még a nagy ÁLLAT orvos dr. Csréenyi is kuruzsló. Ő ráadásul még meg is téveszt mindenkit, amikor ordítozik. Olykor olyanokról beszél, amihez nem ért. De ordít, így mindenkit megtéveszt. Előpször vehemensen amellett érvel, hogy nem kellenek méhcsládok. Majd arról, hogy minden forintért kér, amit Gödöllőbe beleöltek. És jön majd a pálfordulás, Gödöllő méhesét fel kell fejleszteni, adakozzunk méhcsaládokat, és minden lóvét Gödöllőre. Aztán majd kezdődik minden előlről. Mint a közhasznúsággal. Kell, nem kell, kell, nem kell, majd most megint kell. A szélkakas még tornádóban is kevesebbet forog! (SZÉL KAKAS- mi a véleményed, nagyon egyirányba nézel, nincs szél arrafele, vagy a SZÉL KAKAS nem a rokonságba tartozik?) 


Kedves Ismert Barátom, DR. Úr!

Miként látszik, nem igen használ az íráskészségének, ha indulatba jön, Ön ennél sokkal gördülékenyebb szokott lenni. Sajnálom, ha "dr. Csréenyi" ennyire vörös posztó a szemében, de ezen nem én tudok segíteni. No, meg nem is nagyon akarok. Játsszák le a játszmáikat egymással.

Az elnökhelyettes úrnak ha volt is "ilyen mondata" (milyen ilyen?), akkor azt feltehetően jól átgondolta, s igény esetén állítását indokolni is képes lehet. Nem tudom, milyen "tanura" gondol, de ha engem szeretne tanúnak hívni, akkor csalódást kell okozzak Önnek: nem szoktam titkosszolgálati módszerekkel dokumentálni a méhészeti előadásokon elhangzottakat. Ami elhangzott, arra viszont meglehetősen pontosan képes vagyok visszaemlékezni, de ez gondolom nem lehet bizonyíték. Ezek alapján kijelentem, hogy dr. Cserényi Pétertől soha nem hallottam azt a kijelentést, hogy az apiterápia kuruzslás, szintén soha nem hallottam, hogy kijelentette volna: DR. Körmendy-Rácz János kuruzsló! A tőle hallott kijelentés a homeopátiás állatgyógyászaton belül a méhek homeopátiás gyógyítására vonatkozott, s az általam hallott előadáson utalás sem történt az apiterápiára. Ezek értelmében, miután én -Nagyernyei Attilával ellentétben- soha és sehol nem hallottam dr. Cserényi Pétertől, hogy Önt, vagy bármelyik apiterapeuta kollégáját kuruzslónak vagy sarlatánnak titulálta volna, kérném, a "tanuskodásra" kérje meg Nagyernyei Attilát. Neki talán még bizonyítéka is lehetne, úgy hallottam, ő a rendkívül okos telefonján szokta rögzíteni az elhangzottakat. Az általam leírt "némely magyar "apiterapeuta" tevékenységével kapcsolatos" esetleges fenntartásairól dr. Cserényi Péter részéről előadása keretei között nem hangzott el semmilyen utalás, ha hozzászólásomból bárki esetleg erre a következtetne, az tévedés. A pontos szöveget nem idézném most teljes terjedelmében vissza, az pontosan olvasható Kokaskának írt üzenetem végén, de újfent kiemelném a "hozzáteszem"(!) kitételt, mely egyértelművé teszi, hogy az azt követő szövegrész nem idézet, kizárólag általam feltételezett gondolat, s ráadásul visszautasítom, hogy azt dr. Cserényi szájába próbálja meg gondolni bárki is. Szintén visszautasítom azt is, hogy én a "némely magyar "apiterapeuta"" kifejezéssel DR. Körmendy-Rácz Jánosra utaltam volna, a magyar apiterapeuták között bőven akadhat olyan személy rajta kívül is, kinek tevékenységével dr. Cserényinek okkal lehetne fenntartása. Erről is javasolnám az elnökhelyettes urat direktben megkérdezni.

Azt pedig nem hiszem, hogy a DR. Úr komolyan gondolta: a törvények tagadását jelentené, ha dr. Cserényi feltételezni merné, hogy a "vámtisztek lopnak". Sajnos, néha a vámtisztek is lopnak: http://nol.hu/belfold/tizennyolc-vamost-vettek-orizetbe-az-ukran-magyar-hataron-1554613 vagy http://mno.hu/migr_1834/hatarorok-es-vamosok-orizetben-830877/ Igény esetén a további hasonló hazai és külföldi példát is szívesen szállítom, a törvénnyel pedig mindenki tisztában lehet, aki elolvasta a 11/1997.(V.28.)NM rendeletet, az rendelkezik, hogy az alternatív gyógyításban részt vevő személyek (köztük a fito- és apiterapeuták is) milyen feltételek, milyen orvosi kontroll mellett tevékenykedhetnek.


Re:Nemzetközi események
« Válasz #10 Dátum: 2015. November 26. 00:14 »
Kedves Ismeretlen barátom.

Volt ilyen mondata? Tanu van? Ha volt, az a törvények tagadása. Olyan, mintha azt mondta volna, hogy a vámtisztek lopnak.

Ha valaki a végzettségének megfelelően a törvényi előírások szerint dolgozik, és kuruzslással illeti BÁRKI, akkor minden állatorvos, még a nagy ÁLLAT orvos dr. Csréenyi is kuruzsló. Ő ráadásul még meg is téveszt mindenkit, amikor ordítozik. Olykor olyanokról beszél, amihez nem ért. De ordít, így mindenkit megtéveszt. Először vehemensen amellett érvel, hogy nem kellenek méhcsaládok. Majd arról, hogy minden forintért kér, amit Gödöllőbe beleöltek. És jön majd a pálfordulás, Gödöllő méhesét fel kell fejleszteni, adakozzunk méhcsaládokat, és minden lóvét Gödöllőre. Aztán majd kezdődik minden előlről. Mint a közhasznúsággal. Kell, nem kell, kell, nem kell, majd most megint kell. A szélkakas még tornádóban is kevesebbet forog! (SZÉL KAKAS- mi a véleményed, nagyon egyirányba nézel, nincs szél arrafele, vagy a SZÉL KAKAS nem a rokonságba tartozik?) 


Kedves Ismert Barátom, DR. Úr!

Miként látszik, nem igen használ az íráskészségének, ha indulatba jön, Ön ennél sokkal gördülékenyebb szokott lenni. Sajnálom, ha "dr. Csréenyi" ennyire vörös posztó a szemében, de ezen nem én tudok segíteni. No, meg nem is nagyon akarok. Játsszák le a játszmáikat egymással.

Az elnökhelyettes úrnak ha volt is "ilyen mondata" (milyen ilyen?), akkor azt feltehetően jól átgondolta, s igény esetén állítását indokolni is képes lehet. Nem tudom, milyen "tanura" gondol, de ha engem szeretne tanúnak hívni, akkor csalódást kell okozzak Önnek: nem szoktam titkosszolgálati módszerekkel dokumentálni a méhészeti előadásokon elhangzottakat. Ami elhangzott, arra viszont meglehetősen pontosan képes vagyok visszaemlékezni, de ez gondolom nem lehet bizonyíték. Ezek alapján kijelentem, hogy dr. Cserényi Pétertől soha nem hallottam azt a kijelentést, hogy az apiterápia kuruzslás, szintén soha nem hallottam, hogy kijelentette volna: DR. Körmendy-Rácz János kuruzsló! A tőle hallott kijelentés a homeopátiás állatgyógyászaton belül a méhek homeopátiás gyógyítására vonatkozott, s az általam hallott előadáson utalás sem történt az apiterápiára. Ezek értelmében, miután én -Nagyernyei Attilával ellentétben- soha és sehol nem hallottam dr. Cserényi Pétertől, hogy Önt, vagy bármelyik apiterapeuta kollégáját kuruzslónak vagy sarlatánnak titulálta volna, kérném, a "tanuskodásra" kérje meg Nagyernyei Attilát. Neki talán még bizonyítéka is lehetne, úgy hallottam, ő a rendkívül okos telefonján szokta rögzíteni az elhangzottakat. Az általam leírt "némely magyar "apiterapeuta" tevékenységével kapcsolatos" esetleges fenntartásairól dr. Cserényi Péter részéről előadása keretei között nem hangzott el semmilyen utalás, ha hozzászólásomból bárki esetleg erre a következtetne, az tévedés. A pontos szöveget nem idézném most teljes terjedelmében vissza, az pontosan olvasható Kokaskának írt üzenetem végén, de újfent kiemelném a "hozzáteszem"(!) kitételt, mely egyértelművé teszi, hogy az azt követő szövegrész nem idézet, kizárólag általam feltételezett gondolat, s ráadásul visszautasítom, hogy azt dr. Cserényi szájába próbálja meg gondolni bárki is. Szintén visszautasítom azt is, hogy én a "némely magyar "apiterapeuta"" kifejezéssel DR. Körmendy-Rácz Jánosra utaltam volna, a magyar apiterapeuták között bőven akadhat olyan személy rajta kívül is, kinek tevékenységével dr. Cserényinek okkal lehetne fenntartása. Erről is javasolnám az elnökhelyettes urat direktben megkérdezni.

Azt pedig nem hiszem, hogy a DR. Úr komolyan gondolta: a törvények tagadását jelentené, ha dr. Cserényi feltételezni merné, hogy a "vámtisztek lopnak". Sajnos, néha a vámtisztek is lopnak: http://nol.hu/belfold/tizennyolc-vamost-vettek-orizetbe-az-ukran-magyar-hataron-1554613 vagy http://mno.hu/migr_1834/hatarorok-es-vamosok-orizetben-830877/ Igény esetén a további hasonló hazai és külföldi példát is szívesen szállítom, a törvénnyel pedig mindenki tisztában lehet, aki elolvasta a 11/1997.(V.28.)NM rendeletet, az rendelkezik, hogy az alternatív gyógyításban részt vevő személyek (köztük a fito- és apiterapeuták is) milyen feltételek, milyen orvosi kontroll mellett tevékenykedhetnek.

Kedves Bátyám/nővérem.

Finoman csúsztat, amikor nem érti a hasonlatot. Nem baj, akkor majd keresünk olyat, amelyet finom írástudó vénája még egy-két betűhiba mellett is megért.


Megnyugtatott, hogy dr. Cserényi nem rám gondolt. Az állatorvosok között is akad korrupt is. Sőt, még gyilkos is lehet. Immáron jogerősen lezárult büntetőperben életfogytiglant kapott a gyilkos állatorvos. http://alfahir.hu/eletfogytiglant_kapott_a_gyilkos_allatorvos_0

Ön kire gondolt, hogy kuruzsló apiterapeuta? Kérem írja meg privátban. Remélem nem tagja az OMMÉ-nak.

Sajnos nem nyugtatott meg a mellékes körülményeket illetően:
Sem a könyvvizsgálói jelentéssel kapcsolatban, sem a közhasznúságban a teljes tagság ide oda rángatásának kérdésében. Még Noszthy fiúnál is szélkakasosabb.


Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Geddekas

  • *****
  • 5727
Re:Nemzetközi események
« Válasz #11 Dátum: 2015. November 26. 08:55 »
Az apiterápiát nem lehet sarlatánságnak nevezni. Az Apimondia nem véletlenül emelte fel az apiterápiát rangjának megfelelően. Van természettudományos alapja és a távolkeleti orvoslásban több évszázados tapasztalata. Tehát sem Cserényi, sem más nem mondhatja az apiterápiáról, hogy sartlatánság. Egy egy apiterápiát végző emberről már mondhat véleményt, hogy jól vagy rosszul dolgozik, illetve ha van bizonyítéka, akkor még azt is mondhatja, hogy sarlatánságot csinál, de ilyen kijeletésért súlyos árat fizethet, ha megalapozatlanul teszi.

Körmendi Rácz János hivatásos apiterapeuta, rendelkezik a szükséges szakvizsgákkal, rendszeresen dolgozik ezen a szakterületen, nyomon követi a szakma nemzetközi fejlődését, olvassa a szakirodalmat. Remélem Dr. Cserényi Péter nem őrá gondolt, amikor sarlatánságot emlegetett.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Nemzetközi események
« Válasz #12 Dátum: 2015. November 26. 14:08 »
Megkérnék mindenkit, hogy az ehhez hasonló hozzászólásokat a Gőzölgő rovatba írja.
Az magyar esemény, hogy mindenből ügyet csináltok, bár lehet, hogy a végén nemzetközi lesz.
Megértéseteket köszönöm!
Nagyernyei Attila
Klubvezető


Kedves Bátyám/nővérem!
..........

Ön kire gondolt, hogy kuruzsló apiterapeuta? Kérem írja meg privátban. Remélem nem tagja az OMMÉ-nak.
.........

Kedves Ecsém/Hugám, Aranyos DR. Úr!

Előző hozzászólásomban úgy vélekedtem: ártalmára van az íráskészségének, ha indulatba jön. Válasza alapján ékes bizonyítékát adta annak , hogy nem csak az írás-, de az olvasáskészsége is megszenvedi az indulatát.

Legyen kedves idézze már azt a mondatomat, melyben én bárkire is "kuruzsló apiterapeuta"-ként utaltam volna. Sem Kakaskának, sem Önnek írt hozzászólásaimban ilyen kijelentést nem tettem. Az apiterápiát sem említettem volna egyetlen mondattal sem, ha a megelőző üzenetek írói (Bercsényi, Nagyernyei, Geddekas, Kiskakas) nem igyekeznek egymásra licitálva sulykolni dr. Cserényinek tulajdonított -apiterápiával kapcsolatos- fantáziálásaikat. Ne engem kérdezzen tehát arról, kiről gondolhatja/mondhatja az elnökhelyettes úr a neki tulajdonított véleményt az apiterapeuták apiterápiás tevékenységéről, s ha értőn és indulatmentesen olvasta volna az írásomat, nem lett volna nehéz kihüvelyeznie mondanivalóm lényegét. Én csak egy kiegészítéssel éltem, mikor úgy vélekedtem, hogy az elnökhelyettes úrnak méltán lehetne fenntartása "némely "apiterapeuták" tevékenységével kapcsolatban", de egy árva hangot sem írtam arról, hogy azok apiterápiás tevékenységére gondolok. Úgy vélem (s ismét nem idézek), hogy akad több olyan apiterapeuta is, akinek egyéb tevékenységével nem mindenki (köztük gyakorta én sem) óhajt azonosulni.

Ön -ismereteim szerint- fitoterapeuta tanfolyamot is végzett, ezért merészeltem Kokaskának javasolni, hogy kérdezzen  hozzáértőt a levendulák virágporának terápiás hatásáról, mielőtt dr. Cserényit a fogyasztására buzdítaná. Eképpen került Ön, kedves Ecsém/Hugám a képbe, mint Pilátus ama Credo-ba...

« Utoljára szerkesztve: 2015. November 26. 14:29 írta Nagyernyei Attila »

Re:Nemzetközi események
« Válasz #13 Dátum: 2015. November 26. 20:54 »
Aki az apiterápiát közvetve, vagy közvetlenül szidja, névvel, vagy névtelenül, az azt közvetíti minden olvasónak, hogy ne vegyen mézet, mert nem jobb, mint a cukor, semmilyen gyógyhatása sincs. Így működik a tömeg. Azok az alakok, akik szidják a méz gyógyhatását, direkt, vagy indirekt, azok rombolják az amúgy sem rózsás magyar mézpiacot. Az apiterápiát szidók csökkentik a méhészek pénzét.

Persze ha saját maga bizton eladta már a kereskedőnek a mézét, akkor ez ugye nem érdekli, de ebben az esetben csak a saját érdekét védi, a többiekét rombolja, a méhészek boltját rontja.

Aki nem érti, hogy az apiterápia, közöttük a méz, a propolisz stb. gyógyhatásának ismertetése a fogyasztóval emeli a vevők készségét a vásárlásra, emeli a méz árát és a fogyasztás mennyiségét, az jobb ha semmilyen fórumon nem nyilatkozik. KÉREM, hogy ilyen és hasonló hozzászólásokkal ne romboljátok pl. a méz ázsióját se, ne lopjátok el a méhészek pénzét!!!

A személyeskedő írásokat meg kerüljétek, ha már nem tudtok az érdemi kérdésekre válaszolni (pl. könyvvizsgálat elszabotálása.) A GYILKOS ÁLLATORVOST sem emlegetjük minden nap, meg a letartóztatptt vámtisztek sem a követendő példa!

Szóval kérek mindenkit, hogy itt csak érdemi, nemzetközi eseményekről írjatok, a többi kerüljön a gőzölgőbe.

Köszönöm.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

Re:Nemzetközi események
« Válasz #14 Dátum: 2015. November 26. 20:55 »
Mélyen tisztelt Abrikter
Nem emlékszem rád abban a párbeszédben ami köztem és a doki között lezajlott 2013 tavaszán!
Bármennyire is hiszed, mindenhol Te sem lehettél ott.
És ahol nem voltál "fültanu" arról ne nyilatkozz úgy mintha megélted volna!
Köszönöm.