OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK

 • 123 válasz
 • 33961 megtekintés
Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #15 Dátum: 2015. Augusztus 27. 18:21 »
Sziasztok!
Nem jó passzban van az OMME vezetése!
Egy katasztrofális mézpiaci elemzés, majd egy elbukott per a saját tagjával szemben, úgy, hogy fellebbezésnek sincs helye?
Már több mint két éve semmi mást nem kértünk csak a szabályos működést.
Elekest átkozták, kipellengérezték, az OMME honlapjára nevét közutálatnak kitették, és lám a magyar bíróság mégis neki ad igazat?
Hogy van ez kedves OMME vezetők?
Nem szégyellitek magatokat?
Akik felhívják a szabálytalanságokra a figyelmet azok verik szét az OMME-t, azok okoznak anyagi kárt?
Az én etikai ügyemet is igen leegyszerűsítették ezzel az ítélettel.
Gyakorlatilag a bíróság is azt mondta ki, hogy szabálytalanok voltak a döntések, és még ennél is több, átvágták a küldötteket!
Eddig is bátran vállaltam, hogy akkor a jelenlegi vezetés javaslata ellen szavaztam, mert éreztem, hogy szabálytalanságot követnek el.
Mit tett közben az Ellenőrző Bizottság?
Ez itt a nagy kérdés.
Minimum Fáskerti Lászlónak le kell mondania.
Egy olyan szabálytalan döntéshez asszisztált, amit a bíróság elmeszelt!(És hol van még a közhasznúságunk elvesztése?)
Remélem egy kicsit szakadoznak a Kontroll Csoportot támadók szemei.
Mi nem változtattunk a taktikánkon, végig és ezen túl is a szabályos működés hívei vagyunk, ha pedig a tagság ellen vétenek, ismét lecsapunk!
Az OMME a méhészeké!
Ebből kaptak gőgös vezetőink egy kis ízelítőt.
Most ide teszem mellékletbe az ellenem szabálytalanul indított etikai vizsgálatot.
Az Etikai Bizottság elnökének már felhívtam a figyelmét, hogy csak és kizárólag jogszerűen végezzék ellenem a vizsgálatot, mert nincs könyörület.
A panaszos írja alá beadványát, az e-mail, és telefon nem fogadható el, ha bíróságra kerül az ügyem.
Még csak annyit, hogy a tagdíjunkból fizetett Dr.Soós Tibort sem ártana lecserélni, mert eddig minden ügyüket elveszített.
Végül is most kit véd az ügyvéd Úr a pénzünkből?
Azokat akiket a bíróság a szabálytalanságok sorozatáért elmarasztal?
Ennek azonnal véget kell vetnünk!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #16 Dátum: 2015. Augusztus 27. 20:20 »
Amíg a törvényesség győz, addig nekem mindegy, hogy hívják az OMME ügyvédét, viszont ha a törvényesség veszít, akkor gyanakszom.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #17 Dátum: 2015. Augusztus 27. 21:22 »
Értelmezésem szerint, a megsemmisítési határozat OMME általi kézhezvétele óta, jogellenes az OMME szaklap kiadása és az erre alapított gazdasági társaság működése. A bíróság a megsemmisített határozatra épülő további OMME határozatokat erre vonatkozó igény, kereset hiányában nem vizsgálta. nyilvánvaló azonban, hogy egy erre vonatkozó kereset esetén, azokat is meg fogja semmisíteni.

Hogyan tovább? Az OMME IB bizonyára igyekszik majd helyrehozni a hibát, tehát hamarosan egy  újabb országos vezetőségi ülés összehívása várható, amelyen már megfelelő előkészítés után, kívánják szavazásra bocsátani az OMME szaklap és az OMME kft kérdését. Az idő kevés hiszen a hó végén már meg kellene jelenni a következő OMME szaklapnak. Egy jogerősen  megsemmisített határozat alapján működő kft ügyvezetőjeként további kötelezettséget vállalni, pedig további jogellenségeket eredményez.

Az OMME IB  értelmezésében, várhatóan, a napirendre vétel hiányában megsemmisített,  OMME vezetőségi ülési határozat, mint adminisztrációs hiba fog megjelenni s nem mint  egy olyan történés  amelyet tartalmában helytelenítenének. Az országos vezetőségnek  azonban lehetősége lesz, az IB által előterjesztve, újra áttekinteni a kft eddigi működését eredményét s ennek ismeretében dönteni arról hogy szükséges-e az a továbbiakban vagy nem. Közel két év telt el  már az OMME szaklap  és a  kft megalapítása óta, ezért az alapításkor megfogalmazott és kitűzött célok megvalósulásának eredményessége, de egyáltalán a pénzügyi eredményesség már jól elemezhető és értékelhető.

Péter!

Ennél azért sokkal keményebb következményekkel jár ez az ítélet. A holnapi nappal kezdődően nincs Kft, jogutód nélkül megszűnik az ítélet alapján. Az eddigi működését csak azért nem bántotta a Bíróság, hogy aránytalan joghátrányt ne okozzon. Tehát vége, nem járhat el semmilyen eddigi tevékenységében, megszűnik a lapkiadás, az üvegforgalmazás, a cukor kereskedelem és így tovább. Az alkalmazottai a mai napra kapnak utoljára fizetést, holnaptól nem alkalmazottai a Kft-nek, mert az megszűnt. 

Ugyan át lehet tekinteni és értékelni is kell az eddigi működését, meg lehet vitatni, hogy elérte e a célkitűzéseit stb., de ez már csak az emlékkönyvek számára készülhet. Egyet nem lehet megtenni, nem lehet feltámasztani, és végképp nem lehet egy jogutód útján továbbvinni a tevékenységét. Ha továbbra is Kft-ben gondolkodik valaki, akkor egyet tehet, szorgalmazza, hogy az egyesület alapítson egy másikat. Akkor újra meg kell meggyőznie a tagokat, hogy erre szükség van, hatástanulmányokat kell letenni az asztalra, és bőven lehetne még sorolni tovább.

Véleményem szerint viszont az egyesület mostani működése olyan bizonytalan alapokon nyugszik, hogy a legteljesebb konszenzus hiányában szinte minden jövőbeni döntés jogi úton eredménnyel támadható és megsemmisíthető. Tehát a továbblépés első feltétele a konszenzus. Ennek a felismerésnek a hiányában hosszú agónia várható. A részletekbe ne menjünk bele, de az OV-nek itt kompetenciája nincs, költségvetést megállapító, azt érintő kérdésben csak a küldöttgyűlés dönthet. S akkor a szabályos működés még mindig kérdéses…     

Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #18 Dátum: 2015. Augusztus 27. 22:01 »
Malya Péter írta:

"Hogyan tovább? Az OMME IB bizonyára igyekszik majd helyrehozni a hibát, tehát hamarosan egy  újabb országos vezetőségi ülés összehívása várható, amelyen már megfelelő előkészítés után, kívánják szavazásra bocsátani az OMME szaklap és az OMME kft kérdését. Az idő kevés hiszen a hó végén már meg kellene jelenni a következő OMME szaklapnak. Egy jogerősen  megsemmisített határozat alapján működő kft ügyvezetőjeként további kötelezettséget vállalni, pedig további jogellenségeket eredményez."

Most bajban vannak!
Ők azt állítják, hogy az ÚJ ALAPSZABÁLY szerint működik az OMME.
Akkor viszont az OV nem dönthet semmiről, mert ez van fent az OMME honlapján most!

"IV. Országos Vezetőség
Az Országos Vezetőség az Egyesületnek nem vezető testületi szerve, hanem tájékoztató fórumként működik, amely a Küldöttgyűlésnek van alárendelve."


Punk tum.
Tehát az OV amint már egyszer írtam, egy teázgatás, cseverészés, döntést nem hozható kellemes találka.
Ha véletlenül mégis a régi alapszabályunkhoz nyúlnak, mert abban viszont az OV hozhatott határozatokat, megint bajban lesznek.
Akkora katyvaszt csináltak, hogy már ők sem tudják mi lenne a helyes út.
Most, hogy ismét elbuktak egy pert, mi sem húzogathatjuk a hózenetrógerünket, inkább sajnálkozásunkat fejezzük ki, hogy olyan emberek irányítanak egy több mint 12.000 fős civil szervezetet akiknek halvány gőzük sincs, hogy kell azt szabályosan működtetni.
Ha pedig javaslatot teszünk rá, mint a Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezlet előtt, egyszerűen elutasítják, és kikiáltanak az OMME ellenségeinek!
Hát milyen emberek ezek?
Megnyugtatásként közlöm, hogy abban az ügyben is elmeszelte a bíróság a vezérkart!
Ilyenek az okos(?) öntelt emberek.
Aztán amikor kapnak egy kijózanító bírói döntést, azon agyalnak, hogy tárják a méhészek elé, megpróbálva minimalizálni a szabálytalanságuk súlyát.
Nem fog menni!
Szépen lassan kihátrál mögülük a politika is, mert ezt senki nem vállalja fel szívesen.
Előre kell most már néznünk, ki lesz helyettük.
Véleményem szerint amit Malya Pétertől idéztem azt csak egy újabb rendkívüli küldöttértekezleten lehet valahogy betoldozni.
Ennyi rendkívüli értekezlet, ennyi hibásan összehívott ülés, ennyiszer megbolondítani a küldötteket, mind csak azért mert nem hallgatták meg azokat, akiknek most igazat adott a bíróság.
Akkor most ki okoz erkölcsi és anyagi kárt az OMME-nak?
Aki felhívja a szabálytalan működésre a figyelmet, vagy azok akik ezt elkövetik?

A végső ítéletet a tagság, és a küldöttek fogják végrehajtani a jelenlegi OMME vezetésén.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 28. 07:03 írta Nagyernyei Attila »

*

atya

 • *****
 • 1024
Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #19 Dátum: 2015. Augusztus 28. 07:10 »
Amíg a törvényesség győz, addig nekem mindegy, hogy hívják az OMME ügyvédét, viszont ha a törvényesség veszít, akkor gyanakszom.
Én is így látnám, ha közömbös lennék az OMME val szemben. A jelenlegi vezetőkkel már más a helyzet.
A mi pénzünkből fizetnek egy olyan ügyvédet, (4 millió Ft/év) aki ezeket a jogsértéseket nem látja??
Felmerülhet a kérdés, akkor minek, ha nem a törvényes működést segíti elő??
Miért nem javasolta a kompromisszumot, a peren kívüli megegyezést??
Igaz az OMME elnökével, mi egy páran, már próbáltunk megegyezni, de az általa "mutatott" alternatíván kiguvadt a szemünk. Erre talán mindenki emlékszik, "a gatya letolás"!
Az "elnöki találkozók" sem arra szolgáltak, hogy közeledjenek az álláspontok!
Ott is csak a "mi" el lehetetlenítésünk volt a cél. Rágalmazások hada amit egy egy ilyen találkozón kaptunk!
Nagyernyeit megvádolták az üveg szerszám szerződésének eltulajdonításával. (mint tudjuk megvolt az csak keresni kellett volna)
Egy IB tag a méhészeket "hülyéknek" titulálta. (adunk is neki havi 500 ezret)
Itt szeretném hangsúlyozni: A MÉHÉSZEK NEM HÜLYÉK, CSAK BÍZTAK AZ ÁLTALUK VÁLASZTOTT VEZETŐKBEN, AKIK RENDESEN VISSZAÉLNEK EZZEL A BIZALOMMAL!!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #20 Dátum: 2015. Augusztus 28. 16:37 »
Értem Atya a felvetésedet, de egy kicsit másképpen látom. Én a mi megtett cselekedeteink és az OMME vezetőinek felelőssége felől közelítem meg az OMME vezetőinek és az ügyvéd úrnak a magatartását.

Mi a tárgyalási és megegyezési szándékunkat már annyiszor kinyilvánítottuk, hogy senki nem vethet a szemünkre semmit ebben a tekintetben. Hányszor hívjuk még fel a figyelmüket a súlyos törvénysértésekre? Ivarérett felnőtt emberek, legalább átlagos ismeretekkel rendelkeznek arról, hogy a morál és a törvény mit enged meg, akik ráadásul nincsenek gyámság alá se helyezve, tehát felelősek tetteikért.

Az ügyvédi költségekről meg az a véleményem, hogy ez sokkal kisebb probléma, mint a választott vezetőink szabálytalan magatartása, amivel ezeket és ezen túl még nagyon jelentős költségeket és károkat okoznak a méhészeti ágazatnak és az OMME-nak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #21 Dátum: 2015. Augusztus 28. 16:40 »
MÓDOSULT A TÁRGYALÁS IDŐPONTJA ÉS TARTALMA:

Idézet
Fővárosi Törvényszék
69.P.21.403/2015/6.

A beadványokban erre a számra kell hivatkozni.   Ezt az idéző végzést a megjelenéskor fel kell mutatni.
   
Idéző végzés
Csuja László felperesnek – Országos Magyar Méhészeti Egyesület alperes ellen határozat felülvizsgálata iránt indított perében a bíróság a hátoldalon ismertetett törvényes következmények terhével felhívja a feleket, hogy

2015. év szeptember hónap 4. napján 10.30 órakor

e törvényszék (1055 Budapest, V., Markó utca 27.) II/48.  ajtószám alatt a per első tárgyalására jelenjenek meg. Ha nem személyesen jelennek meg, csak az 1952. évi III. törvény 67. §-ában megjelölt meghatalmazottal képviseltethetik magukat. Az ügyre vonatkozó okirataikat a tárgyalásra hozzák magukkal.

Az alperesnek a keresetre legkésőbb a tárgyaláson nyilatkoznia kell és elő kell adnia a védekezésének alapjául szolgáló tényeket és ezek bizonyítékait. Az ügyre vonatkozó okiratait pedig be is kell mutatnia. Nyilatkozatát ennél a törvényszéknél már a kitűzött határnap előtt is benyújthatja, továbbá ennél a bíróságnál, illetve a lakóhelye vagy a munkahelye szerint illetékes helyi bíróság előtt félfogadási időben jegyzőkönyvbe mondhatja (1952. évi III. tv. 94. és 126. §-a).

Toldat:
A bíróság közli a felekkel, hogy a tárgyaláson a 69.P.21.434/2015. sz. pert jelen perre egyesíti. A bíróság jelen perben a tárgyalási időközt 3 napra lerövidíti, s elrendeli a felek rövid úton, telefonon történő idézését.
Jelen idézésre a 69.P.21.477/2015/4-I. sz. idéző végzésben foglalt tájékoztatás és figyelmeztetés is irányadó.
A bíróság a végzés mellékleteként kézbesítendő iratokat az alperes részére telefax útján is megküldi.Budapest, 2015. év augusztus hó 27. napján          
                            dr. Karaszi Margarita s. k.
                                  bíró

SZERETETTEL VÁROK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT HALLGATÓSÁGKÉNT A FENTI HELYEN ÉS IDŐPONTBAN.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #22 Dátum: 2015. Augusztus 28. 20:42 »
  Péter!

Ezt írtad.
"Én személy szerint nem követelnék áldozatul  OMME vezetői fejeket, tekintettel erre a bírósági határozatra. Fáskerti László és a felügyelő bizottság tevékenysége azonban mindenképpen új megvilágításba került. Ezt a hibát nekik kellett volna észrevenni, és jelezni az OMME közgyűlésnek,"

Én nem értek veled egyet, mert ha az immár bizonyítottan elkövetett szabálytalanságok felelősségre vonás vagy számonkérés nélkül maradnak bizony cinkossá válunk mindannyian, természetesen belátom, hogy az elkövetőknek jobb a kollektív felelősség mögé bújni. Az ejnye bejnye , barack a buksira, vagy jól van kisfiam majd legközelebb jobban sikerül, szerintem már kinőtt mindannyiunk ebből. a korból. Ha ott lettél volna azokon az OV-kon vagy küldöttgyűléseken amin fel lettek vetve a szabálytalanságok és hallottad volna az EB elnökének vagy magának az elnöknek a mellébeszéléseit az ügyben, de olvashattad is az OMME honlapon tavaly januárban, szerintem Te is másképp gondolnád.
A minimum az, hogy ki merjenek állni a grénum elé és el merjék mondani- mint Gyurcsány- "elkúrtuk, nem kicsit , nagyon". Hidd el nekem nem kevés millióról volt szó már az első kft elcseszett alakításánál és a mostani megszüntetése /ha meg kell szüntetni/még többe fog fájni az egyesületnek. Nehogy már a tagokkal fizettessék ki ezt is mint a szabálytalanul összehívott küldöttgyűlést is, miközben kemény több százezres fizetések ketyegtek. Az új jogszabályok alapján bizony kezdeményezhető anyagi felelősségre vonás is, ha van alap hozzá.
Szerintem csak egyszerű matek az egész, ha adok 6 milliót és csak 2,3-at vagy annyit sem kapok vissza az valahogy nem pozitív eredmény , ez a példa az OMME üvegekre vonatkozik.
Az én véleményem az, hogy az egyik IB tag szavaival éljek, példát kell statuálni és akkor kuss lesz.
Ha anyagi kár ,bevételkiesés, elmaradás érte az egyesületet a kft alakítás miatt ,bizony az EB-nek kötelessége lenne indítványozni a felelősségre vonást vagy a felelősök és az anyagi haszonélvezők pozícióból való visszahívását.
Szerintem ezt kívánná a tisztesség.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #23 Dátum: 2015. Augusztus 28. 21:43 »
Jani Bátya! Indíts ellenük etikai eljárást!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #24 Dátum: 2015. Augusztus 29. 08:58 »
Valakinek ki kellene vizsgálni a történteket az biztos, és ez nem lehet az ügyben érintett Intéző Bizottság  és Felügyelő Bizottság. 
Malya Péter
www.mehmergezes.hu

Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #25 Dátum: 2015. Augusztus 29. 09:55 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Mint láthatjátok az OMME pert vesztett egy méhésztárssal szemben.
Gondolom azt is sokan tudják, hogy dr.Cserényi Péter etikai vizsgálatot kezdeményezett ellenem, mert itt a Méhészklubon leírtam, hogy "az OMME bűnös galerije".
A bíróság jogi nyelven fogalmazta meg ugyan ezt, én egy kicsit "parasztosan".
Állításom alapos, és mivel vége ennek a pernek nyilvánosságra hozom az első indokomat, és azonnali etikai vizsgálatot is kezdeményezek az OMME elnökével szemben!
Személyemet sértő, besározó kijelentésével a Fővárosi Törvényszéket is félrevezette, állítása valótlan.
Ez az első dokumentum, amit több oldalból ollóztam össze, hogy a kedves olvasókat ne untassam a jogi szöveggel.
Mivel személyemet érintő valótlan állítás szerepel a Fővárosi Törvényszékhez általa eljuttatott dokumentumban, így tudom bizonyítani az OMME elnökének hiteltelenségét.
Mindenhol megpróbált lejáratni, közben a bíróság éppen őket meszeli el?
A bizonyító erejű dokumentumokat folyamatosan fogom nyilvánosságra hozni, ebben még az sem gátol meg, hogy jelenleg is zajlik ellenem az etikai vizsgálat.
Ezt teszem mindazért, hogy lássátok, kik okoznak erkölcsi-és anyagi kárt a méhésztársadalomnak.
Mert ezzel "vádol" doktor Úr.
A csatolmányt kinagyítva olvassátok.
Gondolom azt tudjátok, hogy én nem pályáztam a szaktanácsadói posztra, így nem is volt mit elutasítani.
Dr. Mészáros László leutazott Szedresbe, és több mint egy órán keresztül kérlelt, hogy pályázzak.
Én akkor is a tudomására hoztam, hogy nem, mivel azt állították rólam, hogy közösségbomlasztó a magatartásom!
Most igazán megsértődtem, és etikai vizsgálatot kezdeményezek ellene!
Nagyernyei Attila


*

atya

 • *****
 • 1024
Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #26 Dátum: 2015. Augusztus 29. 17:58 »
Mit képzel ez a Mészáros??
Majd 13 hónapja nem csak a törvényszékkel, hanem a méhésztársadalommal is ezt próbálta meg elhitetni.
Úgy próbált meg beállítani, ebben a beadványában is, mint a Méhész újság oldalain, hogy valótlan dolgokat állítok, és  ha megnyertem volna a szaktanácsadói állást, akkor hallgattam volna!!
Én mint méhész, és OMME tag etikai eljárást kezdeményezhetnék Dr Mészáros László ellen ez ügyben.
Az előttem lévő hsz-ben belinkelt írásban mindenki láthatja, hogy az esetleges etikai ügyben, nem lennék vesztes.
Soha nem állítottam valótlant, hiszen a bíróságra, az általam beadott iratokat(meghívót, jegyzőkönyvet) az OMME vezetői produkálták részemre.
Azt figyelitek, hogy milyen alapon indítgatnak etikai eljárást, pl Nagyernyei ellen.
Gyerekek; ez mint az oviban, nem.?  "én azt gondolom, hogy Ő azt gondolja, amit én gondolok".
Rádi Tibor remélem rendelkezik a nem létező Nagyernyei Attila aláírt (sk), szaktanácsadó pályázatával?
Már csak a korrekt vizsgálat miatt lennék rá kíváncsi.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

atya

 • *****
 • 1024
Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #27 Dátum: 2015. Augusztus 29. 20:46 »
Tisztelt Malya Péter!
Valakinek ki kellene vizsgálni a történteket az biztos, és ez nem lehet az ügyben érintett Intéző Bizottság  és Felügyelő Bizottság. 
Én is így látom. És az érintettség tükrében szerinted, mi, vagy ki marad, erre a feladatra??
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #28 Dátum: 2015. Augusztus 30. 19:16 »
Erre csakis egy testület a közgyűlés alkalmas. Véleményem szerint elvárható, hogy a közgyűlés a következő ülésén létrehozzon erre a feladatra, egy a saját tagjaiból álló de az IB FB munkájában részt nem vevő személyekből álló eseti bizottságot, amely  megvizsgálja a történteket. Meghallgatja azokat akiket szükségesnek lát, elolvassa azokat a dokumentumokat amiket szükségesnek lát, beszámol a közgyűlésnek a kialakult álláspontjáról és javaslatot tesz részére a következmények tekintetében. Egyébként is jó lenne ha az IB, FB munkáját a közgyűlés saját maga értékelné és az nem csak a jelzett testületek által megtett beszámolókon alapulna. Egyáltalán jó lenne ha a közgyűlés szervezetének is lenne néhány alárendeltségébe tartozó testülete, az hogy az IB, FB az alárendeltségébe tartozik rendben, de úgy tűnik ez kevés , növelni kell a legfőbb azaz közgyűlési kontrollt. Ha a politika területéről vesszük a példát olyan ez mint az országgyűlés és a kormány kapcsolata. A kormány az országgyűlés alá tartozik de ide tartoznak még, a kormánytól egyébként független országgyűlési bizottságok.   Egy a  mindenkori OMME hivatali apparátustól független OMME közgyűlési bizottság úgy vélem jó hatással lenne a vezetés demokratikus szemléletére,  jogkövető magatartására.
Itt láthatók az országgyűlés jelenlegi bizottságai, ők ezeket a területeket tartják a legfontosabbnak.
http://www.parlament.hu/az-orszaggyules-bizottsagai
Van köztük állandó bizottság és van eseti bizottság.Egy ügyrendi bizottság létrehozásával pl ki lehetne venni a mindenkori hivatali apparátus kezéből, hogy az alapszabályt  időről- időre saját szempontjukból azaz a végrehajtás szempontjából szavaztassák meg a közgyűlés tagjaival. Jobb ha a végrehajtás szervezete nem alkot szabályt, hanem végrehajtja azokat, amint a kormány is a parlament által megalkotott törvényeket.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 30. 19:41 írta Malya Péter »
Malya Péter
www.mehmergezes.hu

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME BÍRÓSÁGI ÜGYEK
« Válasz #29 Dátum: 2015. Augusztus 30. 19:38 »
Értékes és hasznos a gondolatod. Hogyan tudjuk ezt küldöttgyűlés napirendjén is szerepeltetni? Ugyanis csak ez esetben lehet ezt érvényesíteni. A napirendre vételhez még meg is tudjuk szerezni a szükséges százalékot, de a bizottság megszavazásához 50 % + 1 fő kell. Ehhez pedig általános elégedetlenség.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.