Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28

 • 109 válasz
 • 33103 megtekintés
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #30 Dátum: 2015. Március 28. 06:14 »
Szia Karcsi!
A szitokhalmazt maguknak köszönhetik.
Tényleg Te láttad a Kft. pénzügyi beszámolóját?
Az EB javasolja elfogadásra.
Én valamiről lemaradtam?
Te miről fogsz ma szavazni?
Jelölő bizottság megválasztása?
Van SZMSZ?
Az EB jelentés ezt is kifogásolja.
Mondtam Karcsi üljünk le, és ahogy ismerlek Te zavarnád őket ki a teremből, de olyan körökben jársz ahol nem jutsz megfelelő információhoz.
Igen többet várunk.
Azt várom, hogy veled együtt sokan felébredjetek, hogy a hazudozásnak vége!
De ha Te ezzel egyet értesz, szavazz rájuk.
Ott találkozunk!
Jó utat.
Üdv:Attila


*

Nb18

 • *****
 • 730
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #31 Dátum: 2015. Március 28. 10:29 »
260 küldöttel megkezdődött a küldöttgyűlés.

*

Geddekas

 • *****
 • 5727
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #32 Dátum: 2015. Március 28. 19:02 »
Ez a vezérkar imádja a törvénysértő állapotokat. Most se volt másként. Teljesen abnormális szavazások is voltak. Tragédia, hogy mennyire hagyják magukat félrevezetni ezek a küldöttek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

lygo67

 • ***
 • 134
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #33 Dátum: 2015. Március 28. 20:10 »
Ez a vezérkar imádja a törvénysértő állapotokat. Most se volt másként. Teljesen abnormális szavazások is voltak. Tragédia, hogy mennyire hagyják magukat félrevezetni ezek a küldöttek.
Hallhatnánk(olvashatnánk) erről kicsit bővebben ?  köszi

Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #34 Dátum: 2015. Március 28. 21:37 »
Tisztelt Méhészek!
Ma ismét az OMME olyan küldöttgyűlésen voltunk amely több sebből vérzik.
Nem kell ehhez kekeckedőnek lenni, hogy észrevegyük a turpisságokat.
Szemezgessünk egy kicsit a történtekből, a teljesség igénye nélkül.
Napirendi pontok:
2. OMME alapszabály megerősítése.
Hát ez nem egy sima megerősítés volt, mert több ponton módosítva lett!
Állítólag ez törvénytelen volt, de az OMME-ban ezzel semmi gond.
Dr. Horváth Zsolt ezt meg is jegyezte, de az volt a tagdíjunkból fizetett ügyvád válasza, hogy nem kell a szavakon lovagolni, meg ez így rendben is volna.
Fáskerti László EB elnök beszámolójában kijelentette.
Szó szerinti idézet következik:
"A Kft-t az EB nem ellenőrizte!"
Én megkérdeztem tőle, hogy akkor mi alapján készült a pénzügyi beszámoló?
Sajnos érdemi választ nem kaptam, viszont azt mondta, hogy az EB jogköre nem terjed ki a Kft-re.
Nagyon rossz hírem van számára.
Az alapszabály így rendelkezik:
14. oldal  VI.  Ellenőrző Bizottság
8. A Bizottság feladata és jogköre:
 - A tagok önkormányzati érdekeinek képviselete, (Na ebből ma nem kaptunk semmit.)
és most jön a lényeg
- Az Egyesület működésére, a gazdasági vállalkozás egész tevékenységére kiterjedő ellenőrzés,
Tehát Fáskerti Úr az alapszabályt vagy nem ismeri, vagy akarattal nem tartja be.
Sajnálom,de bíztam az EB-ben!
Bíztam abban, amit a jelentésükben leírtak, hogy lesz szankció, vagy legalább tesznek rá javaslatot!
Mérhetetlenül csalódott vagyok, hogy az EB nem végzi a dolgát, a Kft. szabadon,kontroll nélkül üzemelhet!
Semmi számadatot nem  közöltek, és  így pofátlan módon képesek voltak a küldöttekkel ezt megszavaztatni!!!
Az egész küldöttértekezletet az orruknál fogva vezetik, és ők ennek tapsolnak.
Megérdemeljük sorsunkat!
Nem tudom minek kell történnie, hogy rádöbbenjenek a küldöttek, a hazugság ragadós.
Dr. Cserényi Péter is hozta a formáját. Gyakorlatilag megsúgta, hogy az Etikai Bizottságba kiket kell beszavazni.
Egy cseppet sem antidemokratikus, és  egy cseppet sem etikátlan.  Ma legalább nem kussoltatott le senkit, de utalt arra, hogy azok akik az OMME-t folyamatosan ellenőrizni akarják, azok rossz emberek.
Tehát ne kérje senki, hogy a tagdíjunkból létrehozott Kft.  legyen ellenőrizve, mert akkor a közösséget bomlassza.
Már mint a vezetők közösségét, amibe most az EB is beszállt.
Semmi jóra ne számítsatok, olyan dolgokat nyomtak el a küldöttek  torkán, aminek  évek  múlva isszuk meg a levét.
Nagyernyei Attila


*

Geddekas

 • *****
 • 5727
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #35 Dátum: 2015. Március 28. 22:06 »
Csipolla mester kevesebb ötletelést vetett be, de azért annyira inkorrekten vezette az ülést, ahogyan csak képességeitől tellett. Rengeteg korrekten feltett kérdésre nem hagyta, hogy válasz szülessen, még többre egészen abszurd válaszokat szült meg.

Fáskerti - ahogy előre megjósoltam - kiegyezett az elnökséggel. A beszámolójában levő keménységhez képest nagyon lájtosan adta elő magát. Pl. Az írásos beszámolóban kimondja, hogy a kft ügyvezetői posztja összeférhetetlen az IB-ben betöltött tisztségével. Ennek ellenére nem terjesztette be szavazásra ezt a kérdést sem. Beszámolója gyakorlatilag szerecsen mosdatás volt. Ficzere és Fáskerti tegnap megegyezett az IB-vel, hogy továbbra is vállalják az EB feladatokat, pedig tegnap reggel még arról regéltek, hogy március 31 és vége, ők nem vállalják az EB feladatokat. A lájtos behajlás eredménye természetesen meglesz. Nem lehetetlen, hogy a koreai út közvetve-közvetlenül, de le lesz zsírozva.

Ott volt dr. Lucifer. Az alapszabály masszírozás is megtörtént. Meg is szavazták. Nyilván azért, hogy az április 1-i tárgyaláson lobogtassák. Csak éppen több sebtől fog vérezni a történet és elbukják.

Elhangzott az ügyvezető szájából, hogy törekszik az OMME vezetése a közhasznúságra. Gyönge vigasz. Ha ezen a garnitúrán múlik, akkor nem lesz itt egyhamar közhasznúság.

Jani bátya olyan szépen szétcincálta itt a fórumon a költségvetést, de a küldöttgyűlésen nagyon keveset csillogtatott meg érveiből. Ettől függetlenül több hozzászólásból kiderült, hogy nagyon gáz a költségvetés. Ennek ellenére megszavazták ezt is. Én nem is értem a küldötteket. Ezek a küldöttek annyira naivak és jóhiszeműek, hogy még a saját halálos ítéletüket is képesek lennének megszavazni, ha erre kérné őket Csipolla mester.

A legmegdöbbentőbb a kft. körüli vita volt. Egyetlen kérdésre se kaphattunk kielégítő válasz, ennek ellenére meg lett szavazva minden. Máig nem lehet tudni, hogy mi mennyi és az annyi is annyi-e. A könyvvizsgálói jelentésről egy vak hang se szólt. Mintha az nem is létezne. Titkos?

Varga Karcsi természetesen megint odaült a közelembe. Próbáltam jól elviselni otrombaságát. Délutánra az idegei elfáradtak és akkor még otrombább volt.

Egy súlyos mézhamisítót kizárt a küldöttgyűlés az OMME-ból.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #36 Dátum: 2015. Március 29. 00:26 »
Ha tovább folytatódik a szekértábor harc, akkor a lényegét tekintve majdnem mindegy, hogy ki, mit szavaztatott meg, vagy ki, mikor emelgette a kezét. Annyi szabálytalanság van a történetben, ami többszörösen jogorvoslat után kiált. Megegyezés hiányában, de talán helytállóbb kifejezés a jogszerűség hiányában, lassan már bérletet lehet kibocsátani mind a bíróságra, mind a küldöttgyűlésekre.  A szomorú a történetben az, hogy a határozatok meghozatalában résztvevő tagok jelentős része ezzel egyáltalán nincs is tisztában.

Elég sok negatív kritika elhangzott már a Cserényi Péterrel kapcsolatban, sajnos valóban el lehet mondani, hogy a Cserényi Péter szalonképtelen. Olyan kifejezéseket használ az embertársaira, amelyek kultúrkörben megengedhetetlenek. Olyan balansz az OMME nyakán, aminek az elhagyása nélkül az érdemi párbeszéd lehetősége a minimálisra csökken. Nem kellene már lassan nyugdíjba vonulnia? Több kárt csinál, mint hasznot…

*

Hozso

 • *
 • 38
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #37 Dátum: 2015. Március 29. 00:50 »
Sajnos ma sem ért meglepetés. Mint az előre lehetett sejteni, a napirendi pontokhoz kapcsolódó szavazások eredménye előre prognosztizálható volt. Azért el kell ismerni, hogy nagyjaink tudnak valamit, leginkább magyarázkodni, még azt is, hogy a rövidnadrág kitérdesedik és hasonlók.
Úgy tűnik, hogy bevették azt a bizonyos tablettát, ami elterelte a figyelmüket a kényes kérdésekről és ezért arra nem is adtak választ, vagy éppen segített nekik abban, hogy szent meggyőződéssel, mindenek felett hozassanak döntéseket a nagyérdeművel. Tisztelet azoknak, akik képesek voltak arra, hogy kivonják magukat a hipnózis hatása alól, így saját gondolataikat képviselték, még akkor is ha elenyésző kisebbségben voltak, voltunk.
Lehet, hogy hibáztam, javasolni kellett volna, hogy az OMME helyet legyen OMMK, azaz Országos Magyar Méhészeti Királyság. Hogy miért? A válasz egyszerű. A királyságban nincs demokrácia, az van amit a király mond és aki ellene szót emel, azt nem felelősségre vonja ( Alapszabály XII. 2. g). pont) hanem pallosjoggal élve lefejezi. Ez a mai módosításból kimaradt. Ugyan ez látszatra kevés "alattvalót" zavart, de a hatalom az hatalom..... Ami egyszer beidegződött azon nehéz változtatni.
És mivel a testet táplálni kell még szünet is volt, ahol ismét érvényesült a folyosó politika elve. Amit a nyilvánosság előtt nem, de a fehér papírtálca mellett olyan is elmondta magasztos véleményét, aki egyébként a nyilvánosság előtt behódolt a "királynak". A személyeskedéseire nem kívánok külön kitérni, és nem kérdeztem vissza, tudja-e, hogy mi a különbség a fal és járda között, melyik hogyan készül. Az általa elmondottakból kitűnt, hogy egy "ász", és már a jövőt is tudja ( nem a jövőbe látó Kiskakas volt). Ennyit az egyenességről.
Az azért egyértelműen láthatóvá vált, hogy a királyi udvartartás virágzik, vannak inkvizítorok is, akik hozzászólásukkal megpróbálják kiűzni a gonoszt az eretnekekből.

Dr. Horváth Zsolt
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #38 Dátum: 2015. Március 29. 01:06 »
Litterae!

Ezt írod!
"Elég sok negatív kritika elhangzott már a Cserényi Péterrel kapcsolatban, sajnos valóban el lehet mondani, hogy a Cserényi Péter szalonképtelen. Olyan kifejezéseket használ az embertársaira, amelyek kultúrkörben megengedhetetlenek. Olyan balansz az OMME nyakán, aminek az elhagyása nélkül az érdemi párbeszéd lehetősége a minimálisra csökken. Nem kellene már lassan nyugdíjba vonulnia? Több kárt csinál, mint hasznot.."

Egy párszor már megkérdeztem tőle én is.Olyan is volt a profik gyűlésén miután ismét megkérdeztemtem tőle nem lenne itt az ideje,hogy távozzon a vezetésből,pár másodpercre rá jött Koós Péter és Ő is ezt a témát feszegette a következő szavakkal:Cserényi,nem kellene neked már nyugdíjba menned?

Azt hitte összebeszéltünk,pedig nem.
Ezt írtam több mint egy éve!
"Egyesületünk működésében változtatásokra van szükség.
Meg kell találnunk azokat a vezetőket ,akik a másként gondolkodókat nem ellenségnek tekintik.
Olyan vezetők kellenek ,akik  meghallják a tagság véleményét,akikkel meg tudjuk vitatani ágazatunk
problémáit,akik nem zárnak ki olyan tagjainkat,vezetőinket akik sokat tettek értünk,egyesületünkért.
Nem kellenek olyan vezetők akik erővel,a egyesületi szabályok semmibe vételével  irányítanak.
Nem veszíthetünk el olyan nagy tudású,jó szándékú embereket,vezetőket, akik  méhészágágazatunkért,a közért  sokat tettek,és még sokat tehetnének, pusztán azért mert az egyesületi döntéseknél  az erő, az arrogancia lesz a döntő érv.
Ez így nem jó!
A teljesség igénye nélkül felsorolnám a közel múlt kiváló vezetőit, akik valószínűleg nagyrészt azért távoztak a közéletből,mert ezzel a vezetési "stílussal",gondolkodás móddal nem tudtak azonosulni:Nikovitz Antal,Kékes Gábor,Illés Kálmán,Gráf Ferenc,Hegedűs Dénes,Bross Péter,Kelemen Bálint,Nagyernyei Attila.
Attila azért írtalak a sorba téged is-ugyan te küzdesz még-de ha nem sikerül normális mederbe terelni az egyesületet, te is ebbe a sorba fogsz tartozni.
Az előző választások során alapvetően jó irányba ment az egyesület-óriási eredményeket értünk el-legalábbis az elnök személyét illetően,ami azért jelentősen meghatározza a vezetést: Illés Kálmán hadrendbe állítása",szegény "Géza bácsi",Gráf Feri barátom,Bross Peti barátom megválasztása.
A választások előtt sokat"kampányoltunk" a megfelelő eredmény eléréséért.
Most is ezt kell tenni.Megfelelő időben, a tagság elé kell állni egy új stílusú vezetés alternatívájával,egy új  programmal.Amennyiben úgy fogom érezni, az előző sorba illő lesz a új csapat én is támogatni fogom,és meg fogok győzni sok küldöttet."
Egy év után ugyanott tartunk.
Ma ismét nem kellett csalódnom,a küldöttek nagy része nem mer ellentmondani.
Minek tudható be az észnélküli szolidaritás,egyszerűen nem értem.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 29. 03:09 írta Csányi Antal »

*

atya

 • *****
 • 1024
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #39 Dátum: 2015. Március 29. 07:38 »
A tegnapi küldöttgyűlésen, majd minden küldöttnek a kezében láttam ezt az írást.
Szerintem el sem olvasták, mert ha elolvasták volna, biztos elgondolkodtak volna.
Valamiért csak egy véleményre alapozzák a voksukat. Eszük be sem jut átgondolni azt, hogy fontolóra vegyenek egy másik véleményt is. Azt értem, hogy a vezetőségnek miért áll érdekében a más véleménnyel rendelkezőket lejáratni, rossz színben feltüntetni, elhitelteleníteni. De azt nem akarom elhinni, hogy a méhészek nagy részét csak a támogatás érdekli. De lehet, hogy tényleg így van?? 
Úgy szavaztatták meg tegnap a 2014-es pénzügyi beszámolót, hogy azt elfelejtették megmagyarázni, hogy a tárgy évet 172.000.000.-Ft l kezdték, és csökkenő bevételek mellett, a 2015-ös évet 137.370.000.- val tervezik befejezni. Én itt nem látom azt a "nagy" nyereséget amit elhitettek a küldöttekkel. A Kft.--ről, nem is beszélve!! Hiszen a Kft. beszámolója, nem a gazdasági eredményeiről szólt, hanem a logisztikáról. Ez a két dolog köszönő viszonyban sincs egymással, mert nem attól nyereséges egy  gazdasági társulás, hogy emelőhátfalas tehergépkocsival szállíttat, avagy nem!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #40 Dátum: 2015. Március 29. 07:55 »
Sziasztok!
Ne háborogjatok!
Úgy alakulnak a dolgok hogy megjósoltuk, viszont arra senki nem számított, hogy az EB is beszáll a ringbe.
Mivel aláírta Fáskerti László és  Ficzere Péter is a közös felelősségvállalási nyilatkozatot,  ők, vagy igazán ők fognak felelni a szabálytalanságokért.
A jó barátságnak vége!
Az EB, akinek kutya kötelessége lett volna feltárni a hiányosságokat, falaz!
Nem ülünk már fel a szófosásnak. Független könyvvizsgáló, meg különböző jól csengő, elkápráztató baromságoknak.
Két út van a "törpe kisebbség" előtt! Továbbra is követeljük a jogszerű működést, vagy hallgatunk.
Én az előbbit választom, akkor is ha egyedül maradok!
Bízok az igazságban, bízok a jogbiztonságban!
Bízok abban, hogy rádöbben a "Nagy többség" az OMME bűnös galerije kijelentésem megállja a helyét!
Most már vizsgálhat az Etikai Bizottság,  mert dr. Cserényi Péter beválasztatta a két általa javasolt emberét.
Félreértés ne essék, azzal teljesen egyet értek, hogy jogi végzettségű emberek  kellenek  erre posztra.
A módja! A küldötteknek kellett volna saját akaratuk szerint dönteniük, nem doktor úrnak megmondani, hogy a
"Doktorokra kell szavazni"! Volt ott még másik doktor  is, de valahogy hiba csúszott a szavazócédulába.
Érdekes, Cserényi doktor már azt ellen is szavazott, hogy felvegyék a jelöltek  közé.
Sok apró véletlen, és  egy zsák arcátlanság(juj  milyen finoman fogalmaztam) kell ehhez.
Szóltam az OMME elnökének és az OMME hivatal vezetőjének, hogy mi történt, az egyik doktort lefokozták.
Jaj Attila csak nem gondolod,  hogy akarattal volt? De bizony gondolom!
Örüljenek, hogy nem látnak  a  fejembe, hogy én mit gondolok ezekről a súlyos jogsértésekről!
Szerintetek miért nem hívtak meg a közös IB-EB találkozóra?
Mert takargatni valójuk van!
Félnek a lebukástól! A Kft. 8  milliós haszna soha sem  volt igaz!
Szegény Gyurcsány, még rajta is túltesznek?
Félnek attól, hogy olyan kérdéseket teszek fel amire nincs válasz, a mellébeszélésből meg elég!
Mint tudjátok, egy év mulasztás után egy délelőtt összehozták a Szervezeti Működési Szabályzatot maguknak!
Látta ezt valamelyik küldött?
Akkor miről szavaztak, ha ezt senki nem látta?
Észbontó egy társaság.
Szerintem alul tervezték Soós Úr 4 millió forintos sikerdíját.
Olyan törvénytelen szavazásra kényszerítették a küldötteket, amely felett nem lehet szemet hunyni.
Senkit nem érdekel, hogy a folyosón mik hangzanak el, ki van velünk ki ellenünk.
Vészhelyzet van!
Az EB nem végzi az alapszabályban előírt feladatát, és ennek súlyos következménye lesz.
Nincs pénzügyi beszámolója, éves mérlege az OMME Kft-nek, és így szavaztatták meg a küldöttekkel a beszámolót,,aminek szerves része kell, hogy legyen a Kft. gazdálkodása, mert az állítólag az OMME tulajdona, tehát a miénk. Vagy rosszul  tudom?
Ez a küldöttek, a tagság tudatos félrevezetése,egy csoportosan elkövetett formában!
Ez irányú  kérdésemre választ sem kaptam, tehát sárosak.
Titkolódznak, hazudoznak félrevezetnek, arrogánsak.
Stork Sándorhoz hasonlított Cserényi doktor!
Rossz megközelítés!
Stork Sándor az OMME-t akarta szétverni, mi  pedig a jogszerű működést követeljük, most már jogi úton!
Hogy működhet egy több mint 12.000 főt számláló civil szervezet jogszerűen, amit a méhészek közös  pénzéből tartunk fent, ha nem végzi a dolgát az Ellenőrző Bizottság,  csak maszatol, és  mellé beszél?
Követeljük az EB alapszabályban rögzített működését!
A vakuk  kereszttűzében, a nyilvánosság előtt fogom kérni erre a választ. Ők akarták.

Egyszer csak  észhez térnek.
Nagyernyei Attila

*

Hozso

 • *
 • 38
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #41 Dátum: 2015. Március 29. 09:07 »
A megerősödött Etikai- és Fegyelmi Bizottság talán megkezdheti a munkát. A bizottsági tagok választásakor tapasztaltak erre megfelelő alapot adnak.
Ott kezdeném, hogy a választási szabályzat megszületése elhangzott ugyan reggel, rögvest frissiben, de az újszülöttet senki nem látta. Azt sem lehet tudni, hogy hasonít-e egyáltalán egy szabályzatra, vagy csak éppen felkaptak egy papírt és ráfogták, hogy az lesz az.
A szavazólap tartalmát, mielőtt legyártották volna illett volna egyezteti a Jelölő Bizottsággal, de ez valamiért elmaradt. nem hiszem, hogy nem lett volna erre kb. 1 perc idő.
A választói akarat befolyásolásának egy iskola példáját volt szerencsénk látni és hallani. Ez elég gyomorforgató volt. A tavalyi választásoktól hemzsegő évben ilyenért, vagy még ettől kisebb dolgokért is az illetékesek jogorvoslatért kiáltottak.
Itt helyben, az utólagos reklamációk ismételten süket fülekre találtak, a tervezők megnyugodva a többségi választói akaratban ismételten elégedetten hátra dőlhetnek és meg is tették.
A hangnem és hozzáállás alapján nem kérdés, hogy ideje lenne már cserényi!

Dr. Horváth Zsolt

Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #42 Dátum: 2015. Március 29. 09:51 »
Attila!

Stork az OMME-t akarta szétverni? Ekkora marhaságot még nem hallottam tőled.

Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #43 Dátum: 2015. Március 29. 10:04 »
Kivancsi 111!
Ezt dr. Cseréni Péter  mondta tegnap, és Strorkhoz hasonlított bennünket,  hogy ugyan úgy szét szét akarjuk verni az OMME-t!!!!!!!!!!!
Köszönöm, hogy Te is marhaságnak gondolod!
Tolmácsold doktor Úrnak!
Üdv:Attila

Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #44 Dátum: 2015. Március 29. 10:15 »


Elég sok negatív kritika elhangzott már a Cserényi Péterrel kapcsolatban, sajnos valóban el lehet mondani, hogy a Cserényi Péter szalonképtelen. Olyan kifejezéseket használ az embertársaira, amelyek kultúrkörben megengedhetetlenek. Olyan balansz az OMME nyakán, aminek az elhagyása nélkül az érdemi párbeszéd lehetősége a minimálisra csökken. Nem kellene már lassan nyugdíjba vonulnia? Több kárt csinál, mint hasznot…

Kedves Doktor Úr!

Én innen a Duna partjáról feltehetően másként látom, mint a Doktor Úr onnan, Nagyatádról, de azt -gondolom- nem óhajtja elvitatni dr. Cserényi Pétertől, hogy egy legitim választás eredményeképpen a méhészek közössége választotta őt oda, ahonnan most ön nyugdíjba szeretné küldeni...

Azt viszont végképp nem értem, hogy miért szeretné nyugdíjazni az Egyesület szakmai elnökhelyettesét, ha ő a "balansz" az OMME-ben... Mifelénk a balansz egyensúlyt jelent... Netán azt szeretné ezzel sugallani, hogy az OMME egyensúlyát szeretné az "OMME Kontroll Csoportja" felborítani...?

Ha mégsem erre gondolt volna, akkor más képi közelítésre lesz szüksége: mondja talán azt, hogy "ballaszt"! Ennek a  kifejezésnek a használata is részleges képzavar, mert a ballaszt a hajózásban ugyan nem hasznos súlyt jelent, de a ballaszt a hajó biztonságos haladásához szükséges merülést hivatott biztosítani. Láthatóan ez az értelmezés is bibis, ha ui. az OMME hajójának stabilitását ballasztként dr. Cserényi Péter képes biztosítani, akkor nagy hiba lenne őt nyugdíjaznia, hacsak nem szeretné azt a hajót minden áron felborítani.
A léghajózásban, léggömbözésben is ugyan holt súlyt jelent a ballaszt, de hasznosságát ott sem lehet elvitatni, hiszen nélküle úgy járna az OMME léggömbje, mint a Kontroll Csoport lufija: oly magasságokba emelkedne, hogy ott egyszer csak kipukkadna...
Létezik egy átvitt értelme is a ballaszt kifejezésnek, amennyiben valaki egy terhes, az adott célra alkalmatlan, haszontalan dologra, tárgyra, személyre szeretne utalni vele. Az OMME esetében viszont meggyőződésem, hogy nem dr. Cserényi terheli feleslegesen vagy károsan az OMME-et, eképpen nem is tőle szükséges megszabadulnia a tagságnak, de  a küldöttek reakciójából, szavazataiból szemmel láthatóan nem is ez a szándék világolt ki. Mindenesetre ideje lenne végre belátnia a Kontroll Csoportnak, hogy a permanens presszió, ráhatás csak arra alkalmas, hogy keményítse az ellenreakciót, ellenhatást eredményez. Ez a "balansz" igazi jelentése, s mint látható a Küldöttgyűlési reakciókból, a tagság, a tagság küldöttei ezt képesek józanul belátni, s eme szándékuknak a szavazással képesek érvényt is szerezni.

A Doktor Úr pedig talán ráébred, hogy érdemes megfelelő kifejezést, képi hasonlatot alkalmazni mondanivalója színesítésére. Ez a "balansz" most nem ilyen volt...