Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28

  • 109 válasz
  • 33106 megtekintés
*

Geddekas

  • *****
  • 5728
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #105 Dátum: 2015. Május 04. 08:55 »
Ma belátogatok az OMME irodájába. A törvénysértő magatartást vajon mennyire fogják folytatni?     Az OMME életét eddig a Vezérkar nagyon látványossá tette. Sajnos nem a törvények betartásával, hanem a demokratikus működés látszata mögé bújtatott antidemokratikus lépésekkel. Ha ezek nem történtek volna meg, akkor nem kellett volna külső jogi eszközökhöz nyúlnunk.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

  • *****
  • 5728
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #106 Dátum: 2015. Augusztus 02. 21:51 »
Pár napja visszagondoltam a 2015 március 1-i Országos vezetőségi ülésre. Ott pedig különösen Dr. Cserényi Péter állatorvosnak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szakmai alelnökének a beszámolója végén egyfajta magánvéleményt adott elő a következőképpen:
Idézet
Nos még egy dologról had beszéljek. Mert talán a Tóth Péter, Mészáros Laci – had nézzem a fiúkat, Árpi (Egyed Árpád) és Tóth Péter után talán engem támadnak legtöbbet azon az internetes akármin. Mindig voltak. Az OMME-ban mindig volt érdekellentét. Forrt is annak idején. Tudjuk. Fehérvári eset, tudjuk. Most, az internetes világban, amelyre azt mondhatjuk, hogy internacion árulás is meg átok is. A különböző honlapok. Létezik, hogy ezek politikai honlapok. Még, még ott mocskosabbak, mint ezek. Mocskosak.
Tehát azt, hogy mindenben hibát keresnek. Hogy mást sem csinálnak. Miért az volt a problémája azoknak a .... Hogy miért nem vizsgálunk meg minden tételt? Milyen tanúsítvánnyal érkezett. Most egy ilyen szituációban te jót nem csinálhatsz. Dolgozni dolgozhatsz. Idegesíteni joguk van. Froclizni joguk van. Csak nem tudom, mi a határ? Tehát mi az a határ, hogy értsd? Kisebbségben maradtak az IB-n belül. Két éve mondom, hogy ki kell zárni ezeket. Nem mind! Egyet, kettőt. Aztán kuss lesz. Tehát az a probléma, hogy az ellenzék, olyan szemponból kell, hogy serkentse nálunk a sok dolgot, mert dolgozunk. Működik. Az OMME működik. Állítom, hogy ez az IB, rostálódása után csúcson jár. És akkor jönnek ezek hátulról. Elég volt. Befejeztük.
Attila! Én írtam alá a fegyelmi ... a fegyelmi hat, ...ill fegyelmit kérőt a Csuja ellen is. A Csuja , aki képes volt azt mondani, hogy a Geddekas nicknév alatt nem ő írta. Most mondom. Képes volt azt mondani.
Attila! Aki képes volt azt mondani, hogy az OMME bűnös galerije. Mi vagyunk az OMME bűnös galerije? Ti vagytok? Ki az OMME bűnös galerije? És nem lehet kizárni ezek miatt? Ki kell zárni.
Utána is lehet menni bíróságra. Persze. Mennyit fogja gátolni a mi munkánkat. De a Nyírségből eljött ember. Meg voltam hatódva a második küldöttgyűlés óta, hogy kitartanak. Nyírségből. Hányszáz km-ről? Szóval, ennek véget kell vetni. Aki nem tudja, hogy törpe kisebbség Laci. 10 % alatt. Elég volt. [/i]
« Utoljára szerkesztve: 2015. Augusztus 02. 21:54 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #107 Dátum: 2015. Augusztus 03. 20:16 »
Tisztelt Méhészek!
Azért a pirossal kiemelt szöveget lehet érdemes volna megmutatni az ombudsmannak, akik a szabad véleménynyilvánítás és szólásszabadság korlátozásával foglalkoznak.
Közben odasúgni a fülébe, hogy ők azok akik a méhészeket kirekesztik egyesületünk üléseiről, és zárt ajtók mögött döntenek dolgainkról, majd közlik velünk, hogy ez van.
Most erre a hanganyagra nem kívánok (még) reagálni, mert tart ellenem az etikai vizsgálat.
Kíváncsian várom mit hoznak össze, aztán megindokolom kijelentésemet, és természetesen itt a Méhészklubon is közkinccsé teszem.
Nem kívánom saját szerepemet felnagyítani, annyit azért előzetesen, hogy érdekes lesz.
A bumeráng egy klassz kis játék, ha oda érkezik vissza ahonnan eldobták.
Egyébként veszélyes is lehet.
Szerintem már rég visszaszívták volna ezt a vizsgálódást, de már nem lehet.
A 45 nap lejárt, állítólag meghosszabbították.
Nagyon izgi.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

  • *****
  • 5728
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #108 Dátum: 2015. Augusztus 04. 17:06 »
Etikai vizsgálat meghosszabítható? Hol van ez leírva? Ez valami új találmány. Az is egy kétséges pont a te etikai vizsgálatod esetében, hogy bejelentette Cserényi 2015 március 1-én, hogy vizsgálatot kért. Ezek után te nyár közepén kapsz egy levelet erről. Egy olyan kijelentésért, ami valamikor februárban hangzott el. Mit csináltak ilyen hosszú ideig? Cserényi vagy Rádi Tibi, netalán OMME elnökünk nem talált a levélpapírt eddig, vagy a horoszkóp ekkor mutatta a legkedvezőbb pillanatot? Elévült már ez az ügy, de fel kellett melegíteni és eddig nem találtak hozzá rezsót? Egy elkésetten indított ügyben még elkésettebben hoznak döntést?

Ilyen esetben már egyetlen jó döntés, ha ejtik az ügyet, ahogy Csuja se kért etikai eljárást Cserényi ellen az OV-n tett kijelentés miatt, pedig jó oka lenne rá, sőt... De hát ne ismételgessék, hogy nem hagyja őt dolgozni. Vajon milyen és mennyi dolga lehet Cserényi doktornak, ha Csuja munkája neki olyan óriási akadályt képez, ami miatt ki kell őt rúgni az OMME-ből? Vagy Csuja igazat mond a neonokotinoid ügyben és általában a méhmérgezés ügyekben és ez nagyon fáj az OMME választott tisztségviselőinek?

Dr Mészáros László tavasszal nagy mellénnyel szónokolt a méregforgalmazók javára (több-százan voltunk ennek szem és fültanúja), de most Ő is ott ül az áldozatok között. Ez bizony jó részt az Ő súlyos politikai felelőtlenségének következménye. Mondhatnám azt is, hogy Isten nem bottal ver.

Az érdekképviseletben a politikai simulás a hitelesség elvesztésén kívül, egy bizonyos fokon túl már öngyilkos játék. Csuja erre hívta fel a tagság figyelmét. És álljon itt ennek igazolására egy nagyon durva sok ember életét követelő példa:

A francia állami egészségügy vezetői az 1980-as évek közepén pontosan tudták, hogy a vérből készült gyógyszerek jó része HIV vírussal fertőzött és mégis engedték a felhasználását, sőt eltitkolták a betegek elől a kockázatot. Aztán persze gyorsan kiderült. A betegek megtámadták az egészségügyi intézményeket, szétverték a berendezéseket, majd addig dagadt a botrány, hogy az egészségügyi miniszter is sittre került.

A történet szépsége nem is ebben rejlik, mert ez csak a felszín volt, amiről a sajtó írt. Arról nem szólt a sajtó, hogy a francia betegek érdekképviseleti szervezete is óriásit bukott, mert a kormányzati doktorokhoz simulva ők is igent mondtak a súlyos kockázatot hordozó gyógyszerek felhasználására. Aztán persze ők is megkapták a HIV vírust és néhány év után az AIDS betegség következtében elhunytak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

  • *****
  • 5728
Re:Évi rendes Küldöttgyűlés 2015 március 28
« Válasz #109 Dátum: 2015. Október 11. 13:32 »
Emlékeztek ugye a tavaszi küldöttgyűlésre? Ami 2015 november 14-én az őszi küldöttgyűlésen fog történni, az egyenes folytatása lesz a tavaszi Küldöttgyűlésnek és Csuja László is következetes lesz ebben a tekintetben, hiszen a Gödöllői Méhészegyesület közgyűlése által hozott döntés szerint a tagegyesületek és azok tagjainak a jogai sérülnének az új alaszabályban. A sérelem olyan mértékű, ami jogszabályokban rögzített jogait sérti az önálló egyesületeknek és azok tagjainak, ezért ezeknek a jogoknak a helyreállításáért a küzdelmet folytatni fogjuk. 

A 2015 március 28-i küldöttgyűlés teljesen szabálytalanul lett összehívva, ezért az ott megszavazott alapszabály érvénytelen. Olyannyira érvénytelen, hogy Dr. Soós Tibor ügyvéd úr is tudta ezt és nagy valószínűséggel ezért abszolút pongyolán, hiányosan adta be a bejegyzési kérelmet a bíróságra. Alapvető formai kellékek hiányoznak a kérelemből, már csak a hiányosságok miatt is visszadobná a bíróság, ha egyáltalán elkezdené vizsgálni. Ugyanis még el se kezdte vizsgálni, hiszen előbb abban a perben kell eredménynek születnie, hogy vajon szabályszerűen volt-e összehíva a tavaszi Küldöttgyűlés. Ha nem volt szabályosan összehíva, akkor minden határozata érvénytelen, tehát a bíróság nem is vizsgálja meg Dr. Soós által benyújtott bejegyzési kérelemet.

Az OMME válaszott tisztségvislői továbbra is ragaszkodnak az új alapszabályhoz és aszerint működtetik a szervezetet. Tudomásom szerint az OMME elnöke 2015 november 14-ére a bíróság által be sem jegyzett új alapszabály szerint hívja össze a Küldöttgyűlést. Sőt a Küldöttgyűlés egyik napirendi pontja a közhasznúság megszavazása lesz.

Az OMME IB agya végre testületileg megvilágosodott? Még Csipolla mesteré is, aki teljes vehemenciával fogja majd bizonygatni, hogy Ő igenis mindig másként gondolta. Nem lenne baj ez, ha nem törekedett volna eddig látványps show műsorokkal "kitekerni a nyakát" mindenkinek, aki eddig ragaszkodott közhasznúsághoz. Emlékszem, hogy egyedül Fekete szólt a közhasznúság mellett, az IB többi felszólaja, Cserényi Péter, Egyed Árpád a közhasznúság fölöslegessége mellett érveltek. Lászlóffy, Tóth Péter, Nagy Gyula, Kollár Imre, Bogár Éva szavazatukkal teljes mellszélességgel kiálltak a közhasznúság ellen, Rádi Tibi is fölösleges dolognak ítélte a közhasznúságot. Vajon mit fog énekelni Fáskerti a novemberi küldöttgyűlésen, aki most el se jött és eddig mindig a közhasznúság ellen érvelt. Vajon hol volt ő most október 10-én? Lám ő is ennyire értékeli a jogosítványaitól megfosztott Országos Vezetőségi ülést, hogy nem is törekszik a részvételre és még ki se menti magát levélben az OV tagjai előtt. Ha jól emlékszem, az Ellenőrző Bizottságból egy tag volt jelen.

Kíváncsi vagyok, hogy a Küldöttgyűlés határozatképes lesz-e egyáltalán, hiszen az embereknek elegük van az elvtelen képmutatásból, a köpönyegforgatásból.

Érdekes, hogy abszolút nem zavarja az OMME választott tisztségviselőit, hogy a november 14-i Küldöttgyűlés valamennyi határozata érvénytelen lesz.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.