Azt, hogy nincs rá még elfogadott technológia Gudrun Beck mondta Gödöllőn. Tudom, arra sose jársz, de legalább utánanézhetnél.
A gyantaszűrésre van elfogadott kínai technológia, árulják a gépsorral együtt. Tehát könnyen lehetne rá kidolgozni a kimutatási technológiát is. Hogy még nincs? Mit tett az OMME azért, hogy legyen ilyen? SEMMIT. Tehetett volna? IGEN.
Az USA hírre úgy hivatkozol, mintha lenne komoly hír. Ott mit vizsgálnak? Hol van ez értékelve?
Írt az OMME az FDA-nak és megkérdezte? NEM. Miért? CSAK.
És innen indulnak a jó és rosszindulatú következtetések, hogy miért nem.
1.
Lustaság.
2.
Butaság, vagyis nem ismerte fel ennek a jelentőségét.
3.
Szándékosság. Ebből is lehet többféle változat.
Ne viccelj már, hogy minden méz megbukott.
1. A minden az 100%? Az a vizsgálat komolytalan, ahol 100 % a bukás.
2. El akarod terelni a figyelmet az iparszerű mézhamisításról és annak legaljáról a kínai gagyiról.
Miért lenne minden mézkeverék automatikusan gyantaszűrt?
Mint tudjuk 100 000 tonna kínai jön be, továbbá te emlegeted az Ukrán behozatalt. Én említettem, hogy akár Magyarországon is lehet már ilyen gépsor és ez a technológia.
Az élelmiszereink nagy részénél van gyantaszűrés. Az ugyanis egy élelmiszeripari technológia.
1. Igen az, de nem 35-40 C fokon és nem pH 3,5-ön.
2. Ha valamire rá se mérünk, akkor nem állíthatjuk, hogy az 100 % biztosan nincs benne.
Azzal egyetértek, hogy lépjünk, de előbb gondolkodni, utána lépni. Szóval mely jogszabály szerint szabad szerinted ilyet ma az EU-ban forgalomba hozni? NINCS ILYEN!
Ezzel egyértek. Viszont a gyantaszűrés bizonyítása nem lenne nagy kunszt, mert ismert a technológia, de még sincs rá akkreditált vizsgálat. Vajon miért nincs? Mert a méhészek érdekképviseleti szervezetei gyengék. Az OMME is az. De ez engem nem boldogít és nem ad felmentést az OMME számára, és nem nyugtat meg egyetlen méhészt sem.
Milyen molekula jelenti a rizikót? Vagy nem molekula, hanem energiatér? Esetleg akkor lesz negatív hatása, ha nem veszel belőle?
Egyrészt azok a molekulák, amiket a gyanta kiszed a mézből, hiszen gyengítik a gyógyhatását, élvezeti értékét. Másrészt az ami belekerül a technológia következtében pl a gyanta monomer molekulái, a mannóz stb.
Miért nem segíted inkább az OMMÉ-t abban, hogy minden határon legyen import méz mintavétel, ellenpróba, és keverés utáni vizsgálat?
Szólj, hogyan segítsem? Ha lett volna a küldöttgyűlésen erről szó, örömmel vettem volna.
Miért lopod el az egész méhésztársadalom energiáját pótcselekvésekbe, amikor van olyan módszer, amely sokkal jobb, mint amit te javasolsz?
Miről beszélsz? Ez így ahogy írod, nagyon ködös. Ha arra gondolsz, hogy vizsgáljuk meg a gyantatechnológia hatását a mézre, akkor állok elébe. Tudok segíteni. Még eredeti kínai gyantám is van hozzá.
Miért kellene mindenkinek valami sok évig tartó procedúrát támogatnia, amely helyett sokkal rövidebb idő előtt is lehetne eredményt elérni?
Hajrá! Mire gondolsz? Mi az a nagyon gyors, hipp-hopp módszer? Egyelőre azt látom, hogy ez ügyben a semmittevés a lényeg.
. Akkor vizsgálni a mézet, amikor még nincs hozzákeverve a magyar méz.
Az még önmagában karcsú, Barátom.
Ennél van jobb javaslatom és legalább ilyen gyors.
Apropó, a Vietnami mézzel miért nem foglalkozol? Ott nem látod a gondot? Setétség vagy korrupció?
Még írtam is. Sőt még Braziliát és Indiát is emlegettem, meg Ukrajnát is. Meg azt is írtam, hogy itt Magyarországon is lehet már ilyen gagyimézet gyártó gépsor.