Alapszabály

 • 521 válasz
 • 99133 megtekintés
Re:Alapszabály
« Válasz #15 Dátum: 2014. November 18. 21:51 »
Tisztelt Erdélyi János!
Nem gondoltam, hogy valaki ezt rajtam kívül így látja!
Köszönöm, nagy erőt adtál ezzel az írással:

"Az OMME-t nem  kell félteni az érte tenni akaró , tisztességes méhészektől ,azoktól, akik nyilvánosan is elmondják a véleményüket! Ez nagyra becsülendő emberi erény,egyenes , nyílt kiállás."

Király Laci nem így gondolta a rendkívülin. Ő az IB derék katonája!
"Meg kell szavazni amit az IB javasol."
Már hamarosan nem is lesz IB, csak elnökség!

Baráti üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
 

Re:Alapszabály
« Válasz #16 Dátum: 2014. November 18. 22:11 »
Kedves Csuja Laci!

Ennél azért egy kicsit értelmesebbnek  tartottalak.Rólam 3 valótlant állítottál.Ezért csak röviden:nem a doki küldött ,ha van veled valami problémám azt el tudom rendezni úgy is hogy nem koszolom össze a kezem veled, mint mondtam volt nem vagyok senkinek sem az eszköze sem a fogadott prókátora.Mindkettőnk számára úgy gondolom jobb a békesség ezért ha adatokat közölsz rólam légy szíves hívj bizalommal egyeztetés céljából mivel a súlyadatainál csúnyán mellélőttél kedves Laci mivel a mostani állapot szerint 145,2kg de ez egy folyamatosan változó érték.Mind a bevételi mind a kiadási oldalon sem azonos értékeket tudhatok ,ezért neked mint lelkes kutató biológusnak felajánlanám a kiadási oldalamat elemzés céljaira .üdv KARCSI

*

kiskakas

 • *****
 • 3184
Re:Alapszabály
« Válasz #17 Dátum: 2014. November 18. 22:35 »
QUQURIQ!!!

Szia Karcsi!

Én nem akarlak meggyőzni semmiről, csak figyeld a fejleményeket, és gyorsan rá fogsz jönni egyedül, hogy kinek is volt igaza.
Nem csak Te leszel ezzel így, hanem a 12 000 fős méhésztagság.
Tudod, nagyon sajnálom, hogy így alakultak az egyesület dolgai….
Jobb volt úgy lefeküdni, és reggelente felkelni, hogy tudtam, minden rendben az ágazatunkban.
Most úgy fekszem és kelek, hogy vajon ki védi meg a szakmánkat.

Üdv. Kiskakas!

*

Geddekas

 • *****
 • 5705
Re:Alapszabály
« Válasz #18 Dátum: 2014. November 18. 23:12 »
Karcsi!

1.
Szerintem vedd megtiszteltetésnek, hogy 25 kg-mal kevesebbnek saccoltalak. Még tíz év és rájössz, hogy mennyivel jobb lenne 100 kg alatti súllyal élned.
2.
Amit Varga Tamás Győr-Moson vármegyei szaktanácsadó "úr"-ról írtam, az nem vonatkozik rád.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Alapszabály
« Válasz #19 Dátum: 2014. November 19. 06:39 »
Kedves Kiskakas!

Hidd el megértem és osztom is aggodalmaitokat, sőt még több olyat is leirtok ami helytálló sőt sürgető az egyesület jó működése érdekében. Az tény hogy az alapszabály elfogadására kevés volt az idő nem volt szerencsés  a gödöllői helyszín mivel  ezt még sokkal jobban előkészítve is több időt igényelt volna.Nekem személy szerint az tetszett hogy voltak olyan pontok ami 100 százalékban úgymond teljes egyetértésben ment át a szavazáson.Annak hogy nem sikerült végigrohanni az egészen talán lesznek jó lecsengései is mivel volt ott 1-2 jogi végzettségű ember mikor megkérdezték őket mi a véleményük egy -egy  témáról akkor úgy láttam figyelembe volt véleményük véve.Kifejezetten az a véleményem hogy miután legközelebb találkozunk az ügyben úgy érzem csak sikerül valahogy közös nevezőre jutni alapszabály ügyben.Sőt remélem én is hogy újból eljön az -az időszak amit mint boldog békeidőket emlegethetünk.Mivel békében egyetértésben egy irányba tolva a   szekeret a vitákat veszekedéseket személyeskedéseket félretéve (Mind két oldalon) szerintem sokkal kevesebb energiát emésztene fel.De addig is míg két oldalról lehet beszélni ami alapjába véve nem is lenne probléma mivel szerintem ez csak szélesíti a demokráciát ezzel párhuzamban csak tényeken alapuló szigorúan valós tájékoztatás mindenkinek a személyes felelőssége.ÜDV:KARCSI

Re:Alapszabály
« Válasz #20 Dátum: 2014. November 19. 07:02 »
Kedves Laci!

Elnézésed kérem ha valamit félreértettem.Tíz év olyan hosszú idő így előre nem tervezek de  majd meglátjuk. Varga Tomi akkor nem ült oda mivel én mondtam neki hogy nem fér el a sérült lábad.Szerintem nem volt erőszakos veled senki az általad támadásnak vélt szituációban. Ha 2 Varga támad az nem ilyen az ennél sokkal de sokkal rosszabb........


ÜDV:KARCSI

*

Vivaldi

 • *****
 • 2043
Re:Alapszabály
« Válasz #21 Dátum: 2014. December 15. 10:20 »
Mostanság nem azért írogatok kevesebbet, mert nincs időm vagy akármi. Ha nem azért mert már úgy kapkodom a fejem, hogy már teljesen el vagyok szédülve. Be kell látni, túl nőttek rajtam a dolgok, mármint, hogy véleményt alkothassak.

Kedves uraim talán tanulságos lesz ha leírok egy átlagos véleményt a következőkben,  /átlagos omme tag mentalitását/ a béka segge alól.

-"1./ Eddig azt se tudtam, hogy közhasznúak vagyunk.
2./Ugyan sejtettem, hogy van valami alapszabály, de hogy abban mi volt rossz, és most mi lesz a jó, hát.... az kb olyan messze van tőlem mint az USA alkotmánya.
3.A cukor gyógyszer támogatást megkaptam, az újság jön, klubfoglalkozáson is voltam..... akkor meg?-"

/És ez még a tájékozottabb omme tagok közül való. Képzeljük el akkor a többit. De talán nekik van igazuk./

" Legjobb ha megyünk a dolgunkra, oszt kész. Csináljuk inkább a kaptárt meg a kereteket.
 Szasztok.
Minden jót kíván nektek Bogaras Józsi."
« Utoljára szerkesztve: 2014. December 15. 10:34 írta Vivaldi »

Re:Alapszabály
« Válasz #22 Dátum: 2014. December 15. 20:19 »
Bogaras Józsinak !
Az általad leírtak -sajnos- nem új jelenségek. Ezekkel kalkuláltunk is! Finoman úgy fogalmaztunk ,hogy passzív a méhész társadalom. Az OMME pedig beteg. Túlnőtte magát. Jogosítványokat kapott,mely szinte kohéziós(összetartó) erővel bír. Ennke eklatáns példája ahogy írod, megkapod az igényelt járandóságot, és kész... továbbá nem érdekel.
Csakhogy , itt már másról van szó.  A jelen vezetés az orránál fogva viszi valamerre a méhészeket. Nem engednek beleszólást,még véleményformálás szinten sem a történésekbe! Gondolpm , hogy a hiradásokból  feltűnt Neked is, hogy az utóbbi időben a Greenpeace többet tesz a méhészekét, mint az OMME!
Amikor azt  írom , hogy az OMME beteg , az alatt értem: nincs megfelelő tájékoztatás,a szervezetről ,annak fejlesztéséről; lehetőségeiről alig tudni valamit, a szervezetet  alkotó méhészekről szinte semmit sem tudni. Nem volt  egy felmérés a szervezetet alkotókról,  A vezetési szintek manipulációkra adnak lehetőséget! A döntési szinteket helyükre kellene rakni ! Más típusu, jellegű, és szemléletű vezetésre lenne szükség!
Csak magamról ,és nem kioktató jelleggel:Ha nem vagyok járatos valamiben , akkor kikérem annak a véleményét , aki -úgy vélem - ért a dolgokhoz.
Az írásodból kivéve egy jóindulatú, jóhiszemű ember vagy. Nem is untatlak tovább azzal , hogy mit miért.
Mottóul. hozom csupán :A világ ott állna egy helyben, ha nem lettek volna, nem lennének, akik előremozdítják!
Azokat az embereket ,akiknek véleménye van , bűn nem meghallgatni ! Az "egymástól tanulás" mindenütt a világon elfogadott, sőt szorgalmazott,márcsak a benne rejlő hajtóerő miatt is-  Mi  az OMME-ban még itt sem tartunk!!  Akkor mi is van ?                 
       Tudtad, hogy az OMME-nak tulajdonképpen szövetségként kellene működnie? 
        Szerintem ,ha csak önálló szervezetek szövetsége lennénk, akkor a kisebb egységek, amelyek  nem önállóak, hanem közvetlenül OMME tagok, ú.n. klub, vagy csoport jelleggel csatlakozhatnának valamelyik regionális szervezethez!
Tudtad, hogy a nonprofit szférában való tájékozottság és kis/ nagy/elismert /méhész fogalma nem egy és ugyanaz? A méhész társadalom  -sajnos- még csak itt tart!!   Ez mára -szinte- önálló  tudományággá  alakult !  .
Itt félbehagyom, mert nem kívánlak tovább untatni , ez távol áll tőlem !
udv. kis méhész
« Utoljára szerkesztve: 2014. December 15. 20:40 írta Erdélyi János »

Re:Alapszabály
« Válasz #23 Dátum: 2014. December 15. 23:17 »
Tisztelt Erdélyi János!

Ezt írod:

      "Tudtad, hogy az OMME-nak tulajdonképpen szövetségként kellene működnie? "
 
Azon túl, hogy ezzel maximálisan egyet értek, Dr. Soós Tibor az OMME ügyvédje is ezt szorgalmata a legutóbbi rendkívüli küldöttértekezleten.
Dr. Mészáros László OMME elnök erősen helyeselte.
És mi lett néhány nap múlva Szekszárdon?
Ennyit az elnök bólintásáról.
Szerintem fel kéne hívni ügyvéd úr figyelmét, ha elnökünk bólogat, az teljesen mást jelent!
Nagyernyei Attila

Re:Alapszabály
« Válasz #24 Dátum: 2014. December 16. 09:49 »
Szerbusz Attila !

Emlékszem , írtad már, hogy azt mondta az elnök , hogy szövetségnek kellene lennünk! akkor mi van.?.. a szó elszáll ,...vagy a gyógyszer elgurult?.. a gyakorlat azt mutatja , hogy ..célszerű mindenáron egy szűk érdekcsoportnak megfelelni...!..?.i 
Álláspontom : nem változott.
Hatásos lépésre kellene elszánnia ,magát  az OMME-nak. A mostani hozzászóló abszolút letükrözte, hogy a méhészek  nagy részének elképzelése sincs arról, hogy mi van a "háttérben"  !Ezt tudtuk,kalkuláltunk vele!!
(megj:  tisztességes, becsületes, szorgalmas,átlagon felűl teljesítő  állampolgár-társainkról van szó !) 
Akkor mi van ?  Érdekes... Van az embereknek egy olyan  -tudat alattija-, hogy a biztost ne cseréljük fel a bizonytalanra,meg az OMME vezető része távol  van tőlünk .Ez a kialakult rend azért működik valahogy..!..?..
Amit viszont nem tudnak a méhészek, az az elnök szava hihetetlensége
A felmerülő problémákra nincs konfliktus kezelési mechanizmusa az OMME-n belűl!: Ez a szervezet felépítésében  rejlik!... ugye .. világos , mint az akácméz "..
Okos ember tervez,célokat fogalmaz meg,tudatosan él.
Ezt a tudatosságot hiányolom -többek között a Szervezet életéből.
Búcsúzóul néhány  saját rigmus..
...méz,méz méz,-de sokat is érsz !
...magamat nem hitegetem, vegyes mézem eszegetem..!
..és legvégül  egy találós kérdés..l... ez is méz. mégsem esszük..?
üdv. kis méhész

Re:Alapszabály
« Válasz #25 Dátum: 2014. December 16. 12:42 »
Vivaldi!

Az a három pont amit leírtál, szinte mindent megmagyaráz, csak semmit nem old meg!- DE IGAZ!
Tovább megyek:

1. Van olyan "önálló" és nem önálló egyesületi ELNÖK, aki azt sem tudja hogy a közhasznúságot enni vagy inni kell, és nem is érdekli.
2. Az elnökök és küldöttek nagy része, még most sem érti miért fontos egy jó. "méhész centrikus" alapszabály, és miért van jelentősége az "összeférhetetlenség" megszüntetésének.
3. Nincs hozzáfűzni valóm - !!!!
 
Te már kezded látni a fától az erdőt is! Csak így tovább!

Üdv: Bercsényi

Re:Alapszabály
« Válasz #26 Dátum: 2014. December 17. 19:43 »
Hát elolvastam az új alapszabály tervezetet, én nem lennék rá büszke.
Nem tudom mekkora honoráriumot kapott az ügyvéd úr , hogy olyan alapszabályt jegyzett ellen amiben nem kevés ellentmondás van.
Pl: Az OMME ügyvezetőt vezető tisztségviselői körbe sorolja akinek kiválasztása, bérezése küldöttgyűlési hatáskör, ennek ellenére szerepel az elnökség hatáskörében is.
Szintúgy a gazdasági társaság vezetője aki mint egyesületi tag, kiválasztása küldöttgyűlési hatáskör, ennek ellenére szintén szerepel az elnökség hatáskörében.

Érdekes, hogy komolyabb összeférhetetlenségi tételek csak az EB tagokra vonatkoztatva vannak benne, a vezető tisztségviselőkre szinte csak azt írja, hogy -"bukott vállalat vezető"- nem lehet.
 
Én ezt így ebben a formában mint már írtam, nem fogadnám el, s bízom abban, hogy az illetékes személyek ezt újra iratják.

Üdv. jani bátya

*

atya

 • *****
 • 1023
Re:Alapszabály
« Válasz #27 Dátum: 2014. December 18. 08:46 »
Ennek az egésznek, nem is az volt a célja, hogy elfogadják!!
"A semmit tevés, lázas munka látszatának keltése"
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

 • *****
 • 5705
Re:Alapszabály
« Válasz #28 Dátum: 2014. December 19. 13:50 »
Sajnos a rossz munka több időbe és pénzbe kerül mindenkinek. Nekünk is. Itt az OMME-ben ez törvényszerűség hatványozottan igaz.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

 • *****
 • 3184
Re:Alapszabály
« Válasz #29 Dátum: 2015. Január 21. 18:58 »
QUQURIQ!!!

Kiskakas az iskolában igen jó volt a szövegértésből!
A Leeeendő új OMME még alá nem írt alapszabályból szemelvényeztem egy kicsit.
18. old. XII. Elnökhelyettesek feladatköre nincsen meghatározva!
Mihez van joguk, mi a kötelességük!
Vagy nincs is kötelességük?
Bármit csinálhatnak?
Talán még ordíthatnak is hivatalosan…

A 10. oldalon az első mondat kiüti a 9. oldal 3. pontját.
Hát megint egy érdekes bekezdés!

Elvi döntés ingatlan vásárlásnál?
Végül is ki a fene dönthet az OMME-ban az ingatlan vásárláskor?
Az Elv dönthet?
Elvet meg szerintem nem választottunk meg tisztség viselőnek!
Ki kap, vagy kaphat elvi döntési jogot?
Az összeférhetetlenségről meg lapít az egész IB-EB!!!
Ja!
Lehet , hogy most esett le a fa tantusz!
Hát, Elvileg nincsen probléma az összeférhetetlenséggel?
Lehet, hogy csak jogilag?

Az Elveket nem értő Kiskakas!