Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen

 • 102 válasz
 • 35612 megtekintés
*

Vivaldi

 • *****
 • 2049
Re:Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen
« Válasz #90 Dátum: 2016. Augusztus 05. 09:45 »
Ez uraim a humor kategória.

Re:Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen
« Válasz #91 Dátum: 2016. Augusztus 05. 11:58 »
Llousicide!
Bocsánat, egy apró kötőszócska , az IS kimaradt!
Ezt minden alkalommal elfelejtem.
3 szaktanácsadó IS benne van a döntéshozatalban ÍGY már mindjárt nagyobb súllyal tudják saját pozíciójukat, és saját fizetésüket is védeni, befolyásolni.
Ne haragudj, átgondoltam a dolgot.
Sokkal rosszabb a helyzet ÍGY.
Az biztos, hogy a szövegértelmezéssel igencsak problémáid vannak, ezt más is észrevette már.
Az idéző jelek közé tett ("főnöküket") szóból, hogy mit hoztál össze, szövegértelmezési problémára utal.
Ennek van egy szakkifejezése, diszlexia!
Ebben a korban nem igen tudnak rajta segíteni.
Nagyernyei Attila

Kedves Attila!

Be kell valljam, örök hálára köteleztél ezzel a "diagnózissal"! Mérhetetlenül megkönnyebbültem, mikor ráébresztettél, mi is lehet a probléma velem. Gyorsan rá is kerestem, tényleg akkora-e a baj, mint írod, s valóban esélytelen-e a gyógyulásom.

Ráébredtem, Isten őrizz, hogy meggyógyuljak, hiszen a diszlexia nem halálos betegség:
"A diszlexiások gyakran multidimenzionálisan, azaz minden érzéküket használva gondolkodnak, az átlagnál kreatívabbak, kíváncsibbak, strukturáltabb a gondolkodásuk, gazdagabb a fantáziájuk, fejlettebb a vizuális érzékük, hiszen szavak helyett képekben gondolkodnak.
A fenti tulajdonságok ismeretében nem meglepő, hogy sok diszlexiásból lesz később művész. Ronald D. Davis amerikai szerző The Gift of Dyslexia (A diszlexia ajándéka) című könyvének tanúsága szerint e képességzavar nehezítette többek közt Beethoven, Yeats, Rodin, Einstein, Edison, Bell, Leonardo da Vinci, Walt Disney, Churchill, Tom Cruise, Cher, Whoopi Goldberg életét is."

Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Tényleg diszlexiás lehetek, az előbb idézett szimptómákat mintha rólam írták volna, s ebbe a  "diszlexiás Pantheonba" tartozni nem is akkora szégyen!

Most már viszont értem, miért vagy mindig ilyen elutasító velem szemben. Irigykedsz, mi? Neked ebből a betegségből nem jutott, be kell érjed a sima és egyszerű diszgráfiáddal, paranoiáddal és soha nem lehetsz már képes a multifunkcionális, strukturált gondolkodásra, fantáziád, kreativitásod, vizuális érzékelésed feltehetően továbbra is ily szegényes marad. Értem már, miért fonod be a szemöldököd, amikor kénytelen vagy szembesülni egy olyan gondolkodóval, mint én vagyok. Sajnállak ugyan, de ezen képességzavarodon és mentális problémádon meg én nem tudok segíteni. Gyógyulásodra én sem látok csipetnyi reményt sem, de legalább most már képes vagyok megérteni, mi fáj ennyire neked, ha velem levelezel. 

Re:Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen
« Válasz #92 Dátum: 2016. Augusztus 05. 11:58 »
Hogy hol élek?Az én váram egy tarka rét mellett van,sok színes lepkével,meg madárfüttyel,távol a gonosz nagyváros durva zajától. ;)
Lehet,hogy szatyorban élek,de azért bízom benne,hogy attól függetlenül,hogy ki kivel van,azért mindegyikünk érzi,hogy vannak bizonyos dolgok,amiken változtatni kell.
Vannak olyan problémáink,amik mindenkit egyformán érintenek,vannak közös érdekeink is.Na ezek mentén kellene együtt gondolkodnunk.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

Re:Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen
« Válasz #93 Dátum: 2016. Augusztus 05. 12:03 »
Lindzzy!

Igen!  :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

Re:Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen
« Válasz #94 Dátum: 2016. Augusztus 05. 15:38 »
"az Unió tudomásom szerint a magyar méz piacra jutását kívánja a NP-on keresztül finanszírozni,"

Ha méhész lennél tudnád, hogy ha valaki  barom kiépített lépet árul és az beteg családtól származik és egy másik barom azt megveszi, akkor abból a községből a magyar méz nem jut piacra.....zárlat.

Esetleg még fél oldalon keresztül magyarázzam?   ;)

Csak használni kellene az uraknak az eszüket! Szerintem.  ;D

Kedves Szabó Úr!

Talán nem is szükséges méhésznek lennem ahhoz, hogy a sok "barom" cselekedetének helytelen voltát képes legyek belátni. A további és részletes magyarázat szükségtelen. Soha nem azt állítottam, hogy helyeslem a kiépített lépek kereskedelmi forgalmát.

Azt viszont soha nem leszek képes belátni, hogy a NP egyik jogcíméből finanszírozott szaktanácsadói hálózat tagjait kell az OMME honlap hirdetéseinek cenzúrázására hadra fogni. Ha szükséges a hirdetések cenzúrázása, akkor azt végezze el a weblap üzemeltetője, a webmester, vagy ha neki nincs rá ideje, bármely e célra felvett alkalmazott, akit mintegy röpke perc alatt be lehet tanítani a kiépített lépeket kínáló hirdetések kirostálására. A NP-ból fizetett szaktanácsadók nem hirdetés-szerkesztők, a nekik kifizetett pénzekkel az Unió felé is el kell számolni. A szaktanácsadók tegyék a saját dolgukat, ez a feladat nem az övék. Az apróhirdetések feladását pedig lehet úgy is szabályozni, hogy a hirdetéseket eleve megszűrik, s csak olyan megszűrt apróhirdetés kerülhet fel a honlapra, mely a jogi szabályozásnak is  minden tekintetben megfelel. Ezen esetben az a helyzet sem állhat elő, hogy egy hirdető több kategóriába is elhelyezi a hirdetését. Jobb helyeken a hirdetések díj ellenében kerülnek fel a honlapra, ráadásul nem örök időkre, hatszor, nyolcszor is ismételten feltéve s "kihalásos" alapon. Egyszer kell rendet tenni, azt követően azt folyamatosan fenn kell tartani, de nem a szaktanácsadókkal kell mindezt megoldani. Tudom, hogy rossz és demagógnak látszó példa, de ha nincs más megoldás, akár váltásban az OMME elnöke és szakmai elnökhelyettese is felvállalhatná e feladatot, az idejükből neki is kitelhetne. A méhegészségügy pedig nem OMME kompetencia, hanem hatósági. A szabálytalanul kiépített lépeket hirdető és forgalmazó méhészek nyakába oda kell sózni egy böcsületes büntetést, nyúlós fellépése esetén pedig nem kártalanítani kellene őket, hanem még a felszámolással kapcsolatos költségeket is be kellene hajtani rajtuk. A hirdetések alapján a szabálytalankodók nagyon könnyen felderíthetők, de pl. amikor a NÉBIH felszólalt egy szabálytalan gyógyszerforgalmazási hirdetés miatt, az OMME újsütetű elnöke volt az, aki elmaszatolta az ügyet. Mi két perc alatt ki tudtuk deríteni, hogy ki kínált apróhirdetésben Fumagillint, erre az OMME valamilyen okból "képtelen volt". Szükség és igény esetén a név és cím rendelkezésre áll, tehát az apróhirdetés feladójának kiléte nem kimondott "atom-titok".


Re:Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen
« Válasz #95 Dátum: 2016. Augusztus 05. 16:09 »
A legjobb helyeken meg az Állategészségügyi hatóság megbírságolja az ilyen embereket, de ezt a javaslatomat nem fogadták el. Pedig nem atom titok a kilétük.  :D

Tényleg mit csinálnak most a szaktanácsadók, mert a támogatási kérelmeket már beadtuk, az eszközök már tavasszal kimerültek, előadások nincsenek......ennyi nem férne bele az idejükbe?  :o

Jó akkor ha lesz rá lehetőség akkor jelentkeznék erre a feladatra ingyen és bérmentve.
Lehet, hogy más is élne ezzel a lehetőséggel és akkor hagyjuk az urakat dolgozni, úgy is annyi a teendőjük.
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

Re:Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen
« Válasz #96 Dátum: 2016. Augusztus 05. 16:25 »
Mi két perc alatt ki tudtuk deríteni, hogy ki kínált apróhirdetésben Fumagillint, erre az OMME valamilyen okból "képtelen volt". Szükség és igény esetén a név és cím rendelkezésre áll, tehát az apróhirdetés feladójának kiléte nem kimondott "atom-titok".

Ki az a "mi"? Iousicide nem egy személy, hanem valami csoportosulás? Vagy csak terjed a "Geddekas-szindróma"?

Re:Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen
« Válasz #97 Dátum: 2016. Augusztus 05. 16:52 »
Te még nem jöttél rá, hogy egy emberből nem jöhet ki ennyi..............  ;)

Egy név alatt többen írogatnak. Váljék egészségükre!  :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

atya

 • *****
 • 1042
Re:Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen
« Válasz #98 Dátum: 2016. Augusztus 05. 17:01 »
lousicide írásából egy szösszenet.

Idézet
Már csak egy szerény kérdésem maradt: áruljátok már el, mindezen polemizálásunknak van-é még valami köze dr. Mészáros László tervezett etikai és fegyelmi felelősségre vonásának szándékához? Ha netán nem lenne, próbáljunk olyan helyet találni, amely címével igazodnék a mondanivalóhoz.

Azén meglátásom az az, hogy ha nem a megfelelő topicba irkálgattok, szabira fogtok menni.  És ez nem vicc.  :P
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 05. 17:04 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

Re:Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen
« Válasz #99 Dátum: 2016. Augusztus 05. 18:49 »
A szakmapolitikában reagálok Lousicide  hisztijére.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

 • *****
 • 5833
Re:Etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezése Dr. Mészáros László ellen
« Válasz #100 Dátum: 2016. Augusztus 17. 08:29 »
Vajon ki és mikor fogja elindítani az eljárást?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

 • *****
 • 5833
QUQURIQ!!!

Tudjátok, aki csak a zsíros fizetésért csinálja, soha, soha nem lesz jó elnök!!!
Ha rajtam múlna, én az ügyvezetőnek adnék nagyobb bért, mert úgy is Ő az alkalmazott, az elnök meg mindenhol csak társadalmi funkcióban vállalja önként az elnöki titulust!!!
Ezt azért Mészi nagymester is beláthatná!

A baromfi udvarból egy demokratikus Kiskakas!

Micsoda nagy igazság van ebben a gondolatban. Az érdekkéviseleti munka elhívást jelent egy közösség érdekében. Jár-e érte fizetség? Nem mindíg! Ha van eredmény és jut, akkor jár, de ez nem lehet automatikus.

Bizony sokszor tapasztalható, hogy a korrupció számos formájában cserben hagyják az érdekképviseleti vezetők a saját érdekcsoportjukat. Ez történhet lustaság, tudatlanság, a hatalom iránti lojalitás, vagy akár haszonszerzés céljából. Mi méhészek is ezzel szembesülünk, ha nyitott szemmel járunk, csak az okokra nehezen jövünk rá, hogy lustaság, tudatlanság, hatalom iránti lojalitás, anyagi haszonszerzés vagy akár ezek ötvözete okozza. Ha rá is jövünk az okokra, kell a bátorság, a tudás, hogy ezzel szembeszálljon bárki is.

Azóta váltottunk vezérkart, sőt elnököt is és a probléma újra megjelent. Vajon mit kell tenni, hogy az érdekképviseleti vezetők a korrupció látszatát is elkerüljék???
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

 • *****
 • 2049
Kiskakas, kiskakas, tarka tollas tarajas.
 Hol lehetsz mostanában?
 Talán elvitt téged a sas, a nagyhasas?
« Utoljára szerkesztve: 2019. Május 05. 14:35 írta Vivaldi »