De az sem járható út, hogy egyre nagyobb a leadásra kínált pergetett mézek amitráz "terhelése".
Lassan véget kell vetni a lámpabeles belógatós vegyszerbombáknak, mert tönkretesszük vele az eddig híres magyar mézminőséget.
Véleményem szerint az oxálsav helyes út, és ami nagyon jónak tűnik ennél a szernél, nem tud kialakulni a rezisztencia.
A tartós hordozóknak mindig az az átka, hogy egy idő után hozzászoknak az atkák, és bármennyire is növeljük a dózist, kibírják.
Most is forgalomban van egy népszerű, egyszerű tartós hordozó, de csak óvatosan vele.
Akik több éve használják, ellenőrizzék más hatóanyaggal a potyogás.
Az oxálsavnál ilyen probléma nem fog kialakulni.
Ha valakinek leégetik a kezét, lábát, száját valószínű hogy elpusztul, ahhoz hozzászokni sosem fog.
Ezért látom úgy, ha az hogy az oxálsavval való védekezés technológiája teljesen letisztul, akkor a mézünk minőségével sem lehet gond.
Nagyernyei Attila