Kft ügyek

 • 510 válasz
 • 105186 megtekintés
Re:Kft ügyek
« Válasz #30 Dátum: 2014. Március 11. 20:04 »
Nem, erre még mindig a fingreszelés illik.
Ez egy gumicsont fogatlan oroszlánoknak.
Meséld már el szentem, hogy ha kidob az OMME az ablakon 20 millió Ft-ot, akkor az micsoda? Amit a kft-re költött eddig az OMME azt értelmesebb dologra is lehetett volna költeni.

Úgy érted, befektette, igaz?

Re:Kft ügyek
« Válasz #31 Dátum: 2014. Március 11. 20:31 »
Én is módosítottam, hogy ne legyen kétértelmű!

Tehát akkor azt leszögezhetjük, hogy ma Magyarországon, 4 hónap alatt lehet Kft-t csinálni?
Ez nagyon jó!! Mit csináltak meg még a hátunk mögött, és még mit fognak megcsinálni??

Miért a hátunk mögött? Tudtuk, hogy lesz Kft.


Bizony-bizony, és szóltunk is néhányan még időben, hogy nem szabad így „megcsinálni”, mert így szabálytalan. Most pedig ez a fránya Legfőbb Ügyészség is úgy döntött, hogy ügyészségi vizsgálatot szükséges lefolytatni ebben az ügyben.

Nekem ebben a történetben a lelkiismeretem nyugodt, még az ősszel, az OV után szóltam, hogy mindenképpen küldöttgyűlési döntés szükséges egy ilyen tevékenységű Kft. alapításához. A zöld fórumon többször, nyilvánosan is leírtam az ősz folyamán.

*

Geddekas

 • *****
 • 5705
Re:Kft ügyek
« Válasz #32 Dátum: 2014. Március 11. 20:35 »
Befektetésről én nem hallottam egy szót se. A küldöttgyűlésen a vita az újság megvásárlásáról szólt és erről is született határozat. Miközben lopva elfogadtatta a költségvetési tervben a Kft. alakítást a vezérkar. Nagyon rafinált megoldás volt. Az őszi OV-n aztán nagy vita után lett elfogadtatva a Kft.

Azt nem értem, hogy az öregek mind tudják, hogy OMME életében a cégalapítás mindig anyagi veresség volt az OMME és a tagok számára. Cserényi ezt előadásaiban többször kiemelten elmondta. Fel nem foghatom, hogy mitől fordult 180 fokot az ő véleménye is. Fekete Józsi épp eleget szenvedett a Mellifera történetben. Mi a jó fenének szavaztatta meg a küldöttgyűléssel ezt az új cégalapítást. Egyedül Egyed Árpi indíttatását értem, hiszen nyugdíj előtt áll és egy jól fizető állás úgy kell neki, mint éhezőnek egy falat kenyér. De ha ennyire fontos neki, akkor miért nem próbálja megnyerni magának a kételkedőket és miért izomból akar mindent keresztülverni a döntéshozó testületeken? Miért van tele titokkal a történet?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Kft ügyek
« Válasz #33 Dátum: 2014. Március 12. 06:49 »
Kedves Litterae!


Megy itt a vita nincs is evvel semmi hiba mivel ez egy ilyen műsor.Csak ez egy kicsit érthetetlen számomra hogy mi tud rávinni embereket arra hogy ügyészség és feljelentés és az én megmondtam hogy ez nem oké után nyugodtan bele tudjanak nézni a tükörbe. Itt a megoldás nem jó irányba halad. Ha te mint jogtudó ember tisztában vagy avval, hogy valami nem megy rendben ,lehet hogy az a természetes hogy jogi úton kell az általad vélt gondot megoldani.Felhívnám azért tisztelt figyelmed arra a kis apróságra hogy a megoldásnak azon a módján kívül ahogy te látod még lehet néhány aspektusa.Lehet támadni lehet veszekedni , úgy még soha sem sikerült az "újjá építés" hogy nincs vége a háborúnak.Véleményem szerint ideje lenne a békének. Mivel egy háború áldozatokkal jár ezzel nem is az a baj hogy valakinek személy szerint sérülnek az érdekei ,hanem az hogy  a "keresztes hadjárat" amit itt kibontott és magasra tartott zászlókkal az "igazság" nevében viselsz nem biztos hogy a célba talál.Bennem kifejezetten nem,de szerintem vagyunk ezzel jó páran így.Nem vagyok OV. tag de az infóim szerint volt ott néhány olyan momentum amit átgondolva változtatni kellene a tárgyalási stíluson és a feljelentgetések helyett az érdemi munka segítése lehet hogy nagyobb hatékonysági mutatókat hozna.Mind a két oldalon de legfőképp a tejes tagság fogadókészségének megnyeréséért nem a legjobb módszer a másik oldal gyalázása.Ezért tisztelettel kérlek tedd félre a személyes sérelmeid mikor a közösség érdekeit képviselendő a következő feljelentés megfogalmazásán gondolkodnál.      ÜDV:KARCSI

Re:Kft ügyek
« Válasz #34 Dátum: 2014. Március 12. 08:26 »
Kedves Károly!

Én pedig tisztelettel megkérlek, hogy velem kapcsolatban ne írogass butaságokat! Nem ismersz személyesen, és láthatóan fogalmad sincs sem az üggyel kapcsolatban képviselt álláspontomról, sem pedig az ügyben tanúsított magatartásomról.

Az mellett, hogy az első perctől kezdve felhívtam – először privát csatornán, majd nyilvánosan is- az általam tapasztalt szabálytalanságokra a figyelmet, mindig az egyesületen belüli megoldást szorgalmaztam. Több alkalommal javasoltam, hogy várjuk meg a küldöttgyűlés döntését a Kft. ügyében, ill. amikor ennek ellenére elkezdte a működését előtársaságként a Kft., akkor szorgalmaztam a rendkívüli küldöttgyűlés összehívását. Mindig felhívtam a figyelmet arra, hogy lehetőség szerint el kell kerülni egy esetleges hatósági eljárást. Ezért írtam, hogy a lelkiismeretem nyugodt ebben az ügyben.

Kapaszkodj meg kedves Károly! Az egész életem során mindösszesen két feljelentést tettem, mind a kettőt ismeretlen tettes ellen. Az egyik esetben ellopták a táskámat, a másik esetben pedig meghúzták a parkolóban az autóm oldalát. Nyilván mindkét esetben alattomban távoztak, és biztosíthatlak, hogy mindkét esetben sokkal jobban jártak a feljelentéssel.

Az esetemben személyes sértettségről nem beszélhetünk, mind a szűkebb és a tágabb méhész közéletben is jó szakmai kapcsolatokat ápolok. Elfogultságot sem lehet megállapítani az esetemben, és nem is vagyok elfogult. 
 
Ez mellett egy polgári demokratikus jogrendben élünk, és nem egy diktatúrában. A vitás ügyek elintézésének egyik törvényes útja a hatósági eljárás lehetősége –egyes esetekben követelménye-, ahol az eljárási garanciákat az állam biztosítja. Aki ezt az utat választja, az a fennálló jogrend alapján, törvényesen jár el. Az a személy, aki az ügyészségi törvényességi vizsgálatot kérte, a törvény által biztosított jogával élt.

Kedves Károly! Mivel ezen a felületen fogalmaztál meg rólam alaptalan állításokat, ezért itt is tartok igényt a szíves elnézéskérésedre!

Re:Kft ügyek
« Válasz #35 Dátum: 2014. Március 12. 21:15 »
Kedves Litterae!


Hogy ismernélek mivel anonimitást biztosít a neved? De ez itt nem is érdekes.Ha nem te vagy a feljelentő akkor elnézésed kérem.Ha te eddig házon belül akartad elintézi akkor is elnézésed kérem.Most nem fogok jogászkodni mivel ehhez hülye vagyok ,de azt hogy az a kedves törvény adta jogával élő személyt (remélem ő tudja vállalni a nevét vagy ő sem?) remélem nem  sértettem meg mivel nem nézem jó szemmel előremutató magatartását?! Ja elfogultság ügyben nem kérnék elnézést csak személyesen miután felfeded előttem álláspontod,ha pedig ez elmaradna akkor az írásaid alapján fenn tartanám az álláspontom ez ügyben. Addig is úgy gondolom a szigorúan jogkövető magatartás helyes dolog de az emberi oldalról a kedves feljelentőt semmibe se nézem. Vagy talán azért  egy kicsit többe ,latinul nem is olyan csúnya szó a Canis merga

*

atya

 • *****
 • 1023
Re:Kft ügyek
« Válasz #36 Dátum: 2014. Március 13. 08:32 »
Varga Károly!

Ha már ilyen jól megy a latin, akkor talán menni fog egy magyar levél értelmezése is. Ha szeretnéd megtekinteni, az ominózus írást akkor ajánlom figyelmedbe,:  Re:Hír-les « Válasz #610 Dátum: 2014. március 05. 09:19 »
Az ügyészségnek, vajon mi lehet a személyes indíttatása?
Fel kéne már fognod, nem olyan nehéz szerintem, és nem kell hozzá jogi diploma, igaz ehhez jár az Dr jelző is.
Az a bizonyos feljelentő, akit te minősítesz az írásodban, nem tett mást, mint az OMME vezetése által elkészített jegyzőkönyvet, okiratot, mellékelte az eredeti beadványhoz, amit az OMME honlapján mindenki olvashat.Tehát ne játszd meg magad, hogy nem tudod kiről van szó! Szerintem Te ettől okosabb vagy.
Ha ez a jegyzőkönyv, minden tekintetben helytálló, és a vizsgálat ezt kimondja, akkor büszkék lehetünk. Szerintem Talán Te is látod, hogy nem ez lesz a vége, és ezért próbálsz meg a hangulatkeltés, eme stílszerűtlen módján viselkedni. 
Jogod van hozzá, de ne felesd el mi történik akkor ha visszafelé sül el az általad használt fegyver.
Hisz ennek az egyesületnek Te is éppen olyan tagja vagy mint Én.
Remélem, Te sem szeretnél, egy olyan nem demokratikusan, és nem jogszerű döntéshozatallal működő egyesülethez tartozni. Vagy igen?
Engedj meg még egy baráti meg jegyzést.
Addig míg a vizsgálat le nem zárul, óvatosan kellene fogalmaznod az írásaidban, az ítéleteiddel, főként úgy hogy komolyan utalsz személyre, ügyre. És ez még a vezetőkre is vonatkozik, gondolok itt pl a kizárásokra, titkosításra stb.

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

 • *****
 • 5705
Re:Kft ügyek
« Válasz #37 Dátum: 2014. Március 13. 09:14 »
Kedves Károly!

Megegyezés született Tolnán. Hittük, hogy betartja a vezetés, hiszen a fél IB ott volt. Balassagyarmaton az OMME elnöke kijelentette, hogy nincs jelentős méhmérgezés ezért nincs miért változtatni bármit is. Minden a múlt évben ialakultak szerint fog történni.

A megegyezési készsége az IB-nek nulla.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Kft ügyek
« Válasz #38 Dátum: 2014. Március 13. 17:09 »
Kik egyeztek meg,miről,és mi miért nem tudhatunk róla?

Köszönettel.

*

Geddekas

 • *****
 • 5705
Re:Kft ügyek
« Válasz #39 Dátum: 2014. Március 13. 17:44 »
Látod! Ez az. Nyilvánosságra se hozták. Hogyan tovább monitoring? Tárgykörben szakmai kerekasztalt igért az IB 4 meghatározó személyisége.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Kft ügyek
« Válasz #40 Dátum: 2014. Március 13. 17:50 »
A kérdés nyitva maradt.

*

Geddekas

 • *****
 • 5705
Re:Kft ügyek
« Válasz #41 Dátum: 2014. Március 13. 18:49 »
Miért játszod a tudatlant? Százszor kiveséztük már itt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Kft ügyek
« Válasz #42 Dátum: 2014. Március 13. 20:47 »
Tisztelt Geddekas!
Mi nem felejtünk, még ha azt is szeretné Dr. Mészáros László elnökünk!
Igen megígérte, sőt még nevek is elhangzottak, és igen megint nem teljesíti ígéretét.
Orosházán sem volt.
Az ígéretek földje az OMME.
Nálunk a házimunkát nem szokás bejelenteni. Figyusztok, ezt és ezt megcsinálom.
Erről mindenkit leszoktattam! Akkor szóljanak ha kész. A világ ennyire egyszerűen működik, minden más csak híg locsogás. Bross Péter soha nem reklámozta, hogy mennyit dolgozik, mégis mindennel elkészült.
Sokan még azt sem tudják, hogy Ő írta a Nemzeti Programot, mert soha nem kesergett miatta.
Most meg? Állandóan kampányolnak, hogy megcsináljuk, de alig hallok arról, hogy ezt megcsináltuk.
Inkább ilyeneket szoktak mostanában, na végre ettől is megszabadultunk, végre kicsináltuk.
Tajti 2 év, Csuja 6 hónap.
Gratula.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

 • *****
 • 5705
Re:Kft ügyek
« Válasz #43 Dátum: 2014. Március 14. 09:08 »
Kiváló tulajdonság a feledékenység egy alattvalói társadalomban, de a méhészek nem pórnép. Ugye Cserényi doktor, Mészáros doktor, Egyed és Fáskerti úr? A méhész tapasztal és nem felejt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Kft ügyek
« Válasz #44 Dátum: 2014. Augusztus 14. 08:25 »
Tisztelt Méhészek!
Mint az OMME honlapján olvashatjátok az "örvendetes" hírt, egy újabb Kft. lépett be az üvegforgalmazás útveszőjébe.
Majd az idő eldönti, hogy szerencsés volt e a váltás.
Nem ezzel akadt gondom. Ezt megint ki, vagy kik döntötték el? Kérdésem annyira egyértelmű, hogy mindjárt meg is válaszolom magamnak. AZ IB.
Az OV tagokat, esetleg a küldötteket egy levélben nem kellett volna erről tájékoztatni?
Azt már fel sem vetem, hogy a véleményüket kikérni.
Ez nem egy olyan döntés, hogy az irodába kell egy golyóstoll, vagy ásványvíz.
Az egyesület gazdálkodását érintő kérdésekben minimum egy tájékoztatót kéne küldeni az OV tagoknak, és nem az OMME honlapján értesülni arról, hogy így döntöttünk.
Egyedül nekem szúr szemet ez a kiskirálykodás?
Senkit nem érdekel rajtam kívül a méhészeti közélet?
A Kft-ben a tagdíjaink vannak, ha nem tudnátok.
Tolna megyei küldöttként szeretnék előbb értesülni az eseményekről, de egy "mezei" tagdíjfizető méhészként is elvárnám a döntés előtti tájékoztatást.
A 114 OV tag mindennel egyet ért?
Akkor ez így jó ahogy van.

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. Augusztus 14. 08:31 írta Nagyernyei Attila »