Kft ügyek

  • 510 válasz
  • 105183 megtekintés
*

Geddekas

  • *****
  • 5705
Kft ügyek
« Dátum: 2014. Március 08. 11:37 »
Egyed Árpád most meséli a Kft megalapítása ügyeit.

üveggyárral kapcsolatos híreket nem mond. Mostani értékesek problémái elkenve.

Újság bejegyzés néven vita zajlik a hatósággal. 12000 példányban jelenik meg.

Alapítás apport? Egy szó se hangzott el eddig erről.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

  • *****
  • 3184
Re:Kft ügyek
« Válasz #1 Dátum: 2014. Március 09. 21:46 »
QUQURIQ!

A kíváncsiság fogja furdalni kakas szárnyam jobbik felét, hogy a küldöttgyűlésen hogyan akarják utólag legalizálni a Kft létét?
Mert ugye a tagság csak a Méhészet című lap megvásárlására adott felhatalmazást az IB-nek?
A többi meg mi?
Ez olyan mint a semmiben egy lyuk!
Persze ezt is meg tudják majd valamivel magyarázni....
pl. a folyamatos semmit körülvevő semmi!
     Na ez a semmiben egy lyuk!
Na már most!
a semminek meg nem lehet számlaadási kötelezettsége, pláne nem utólag.
Pláne nem két néven!
Na már most!
Addig nem kezdhette el volna a Kft a ténykedését, amíg nincsen neve, címe, számlaszáma....stb
Na itt a szakértő vezetés....

Kiskakas

Re:Kft ügyek
« Válasz #2 Dátum: 2014. Március 10. 08:46 »
QUQURIQ!

A kíváncsiság fogja furdalni kakas szárnyam jobbik felét, hogy a küldöttgyűlésen hogyan akarják utólag legalizálni a Kft létét?
Mert ugye a tagság csak a Méhészet című lap megvásárlására adott felhatalmazást az IB-nek?
A többi meg mi?
Ez olyan mint a semmiben egy lyuk!
Persze ezt is meg tudják majd valamivel magyarázni....
pl. a folyamatos semmit körülvevő semmi!
     Na ez a semmiben egy lyuk!
Na már most!
a semminek meg nem lehet számlaadási kötelezettsége, pláne nem utólag.
Pláne nem két néven!
Na már most!
Addig nem kezdhette el volna a Kft a ténykedését, amíg nincsen neve, címe, számlaszáma....stb
Na itt a szakértő vezetés....

Kiskakas

A bejegyzés alatt álló cég működésének jogszerűségén rugózni olyan, mint a fingreszelés. Látványos, de értelmetlen. El kell olvasni a 2006. évi IV. tv. ide vonatkozó rendelkezését, az egyszerűség kedvéért bemásolom:

"15. § (1) A gazdasági társaság a társasági szerződés ellenjegyzésének vagy közokiratba foglalásának napjától a létrehozni kívánt gazdasági társaság előtársaságaként működhet.
(2) A létrehozni kívánt gazdasági társaságnak a társasági szerződésben kijelölt vezető tisztségviselői a létrehozni kívánt gazdasági társaság cégbejegyzéséig annak nevében és javára járnak el, az előtársasági jelleget azonban a cégbejegyzési eljárásban az adószám megállapítását követően a gazdasági társaság iratain és a megkötött jogügyletek során a társaság elnevezéséhez fűzött „bejegyzés alatt” („b.a.”) toldattal kell jelezni. Az előtársasági jelleg feltüntetésének elmulasztása esetén a megkötött jogügyletek - ha a cégbíróság a társaságot nem jegyzi be - az alapítók által együttesen megkötött ügyleteknek minősülnek."

Tehát adószám birtokában engedélyhez nem kötött tevékenységet végezhet, szerződéseket köthet, számlát kibocsáthat, befogadhat.

Seeder

Re:Kft ügyek
« Válasz #3 Dátum: 2014. Március 10. 11:06 »
Itt egyelőre a Kft. alapításának a jogszerűsége vitatott és nem az, hogy a bejegyzése alatt milyen jogügyletek megkötésére jogosult. Alapítóként az OMME szerepel, s mivel egy egyesületről beszélünk, most már az ügyészség is azt fogja vizsgálni, hogy az OMME ebben a kérdésben kizárólagos hatáskörrel rendelkező szerve, a Küldöttgyűlés megadta-e a felhatalmazást a nevében eljáró személyeknek egy ilyen tevékenységet folytató Kft. alapítására.

Ez a lényeg, nem kell mellébeszélni! A következő Küldöttgyűlés is ezt a kérdést fogja vizsgálni, kitérve arra, hogy az egyesület pénzén, ill. a nevében eljárva miért kellett több néven bejegyzési kérelmet benyújtani, miért folytat olyan tevékenységet a Kft. amely nem szerepel az egyesület alapszabályában, mi alapján lett például az ügyvezető, főszerkesztő, adminisztrátor, egyéb alkalmazott fizetése meghatározva, egyáltalán ezek mekkora összegek stb. Ugyanis a Kft. az egyesület vagyonából működik, amit a tagok fizettek be. Minden tag. Ezért minden tag okkal meg is fogalmazhatja a kérdéseit vagy éppen az aggályait.

Egyébként mondtam már neked, hogy használd nyugodtan a zöld fórumon megszokott nevedet!

Re:Kft ügyek
« Válasz #4 Dátum: 2014. Március 10. 11:22 »
Ahogy már korábban is mondtam, vakvágányon jársz, nem vagyok regisztrálva a zöld fórumra.
Aki azt nem érti meg, hogy azért kellett több néven benyújtani a bejegyzési kérelmet, mert az elsőt elutasította a cégbíróság, annak ennél bonyolultabb dolgot magyarázni felesleges. Csak a bejegyzési kérelem beérkezése után bírálja el a hatóság, hogy helyt ad-e a annak, vagy elutasítja.

Re:Kft ügyek
« Válasz #5 Dátum: 2014. Március 10. 11:36 »
Nekem ne beszélj félre, én veled ellentétben jogász vagyok. A bejegyzési kérelem benyújtása előtt illik meggyőződni arról, hogy a bejegyeztetni kívánt néven szerepel-e már valamilyen gazdasági társaság. Ez nyilvános jegyzék. Már fél évvel korábban is be volt jegyezve a másik társaság. Az ilyen eljárásra azt a jelzőt használják, hogy szakszerűtlen.

A lényeget persze megint elhallgatod. A Kft. most folytatott tevékenységére nem adott felhatalmazást az egyesület Küldöttgyűlése. Persze lehet, hogy hiába magyarázom, mert ezt már nem éred föl… Mások azért értik.   

Re:Kft ügyek
« Válasz #6 Dátum: 2014. Március 10. 11:51 »
A név ellenőrzése az alapító okiratot készítő ügyvéd feladata, doktor úr.

Re:Kft ügyek
« Válasz #7 Dátum: 2014. Március 10. 12:54 »
Amikor szakértelem birtokában alapítanak egy gazdasági társaságot, akkor ismeretekkel rendelkeznek az alapítók arról, hogy az adott területen, az adott tevékenységi körben milyen más gazdasági szereplők vannak jelen, azok milyen neveket használnak. Nyilván a korábban alapított gazdasági társaságok neveit vagy azokra összetéveszthetően hasonlító nevet nem lehet adni az újonnan alapított társaságnak, mert azt ilyen néven nem fogják bejegyezni.

Ha ismerik a piacot az alapítók ahová be kívánnak lépni, akkor ilyen nem fordul elő. Amennyiben nem rendelkeznek az alapítok ezekkel az alapvető ismeretekkel, akkor előfordulhat, hogy már meglévő, vagy ahhoz nagyon hasonló nevet szeretnének adni a bejegyeztetni kívánt társaságnak. Végül is hányadik néven sikerült bejegyeztetni a Kft-t? 

Re:Kft ügyek
« Válasz #8 Dátum: 2014. Március 10. 13:09 »
Ez az eljárás abban az esetben, ha valaki azért alapít gazdasági társaságot, hogy a már piacon lévőkkel versenyezzen. De az OMME esetében szerintem a cégalapítás "kényszerből" történt a korábban vállaltak alapján, a név másodlagos volt, talán annyi kritériummal, hogy az egyesülethez köthető hangzású legyen.

Re:Kft ügyek
« Válasz #9 Dátum: 2014. Március 10. 13:52 »
 :'(Tisztelt   Méhészek!                               
Számomra tanulságos Litterae és seeder párbeszéde. Mindketten "név nélkül" szólnak hozzá a fórumhoz. Ez alapvetően nem baj, mindenkinek szíve-joga ezt tenni. Nekem mindig hitelesebb első olvasásra annak  a véleménye, aki ehhez a nevét meri adni!
Mivel mindketten név nélküliek, így nem az embert, hanem a mondandót kell hitelesen értékelni. Én minden OV-n, minden küldöttgyűlésen, 4 elnöki találkozón jelen voltam az utóbbi öt évben biztosan, függetlenül attól, hogy milyen időjárás van. (Ők elmondhatják ugyanezt?)
Az ott elhangzottak, valamint az egyéb rendezvényeken  előadóktól hallotak alapján, számomra egyértelműen Litteraeé a hiteles vélemény.
"seeder" eddigi hozzászólásai  azt a régi szemlélete követi, miszerint " az elbaszott dolgokat úgy próbálja megmagyarázni, hogy az jó legyen"!
Lehet, hogy ezzel egy pár méhészt meg tud ingatni az igazsába vetett hitében, azonban bízom a többség józanságában!


Re:Kft ügyek
« Válasz #10 Dátum: 2014. Március 10. 14:24 »
Ki mondta, hogy valaha voltam egyetlen OV-n is akár? Nem olvastam a fórum-regisztráció feltételei között ezt a kikötést.
Leírtam a véleményemet néhány dologról, ahogy többen is teszik, távol álljon tőlem, hogy bárkit is megingassak. Az, hogy ez egyeseknek nem tetszik? Hát kérem, sajnálom...

Re:Kft ügyek
« Válasz #11 Dátum: 2014. Március 10. 15:38 »
Tisztelt seeder!
Ma kíváncsi leszek a megyei szaktanácsadónk tájékoztatójára az OV-ról.
Te is azok táborát erősíted, akik, "Azt hallottam, hogy valaki hallott valamit valakitől, és ő mondta nekem."...szerint vélekedsz.
Én a második akácot is saját szememmel szeretem látni, hogy mikor kell a vándorlást ütemeznem.
Semmilyen tisztséget nem töltök be, mégis meghallgattam mi történik az OV-n, hogy képben legyek.
Nekem ez a szemlélet nem furcsa, ahogy Te vélekedsz. Rólam is olyanok alkotnak véleményt akiket csak látásból ismerek, vagy néhányszor találkoztunk. Rossz lehet nekik, mert nem tudják,  hogy valójában én ki is vagyok.
Ma ilyen világot élünk. Szerintem tájékozódj Te is jobban, és akkor valósághoz közeli képet kaphatsz.
A hiteles tájékoztatás miatt pedig a történés helyszínén kell lenned, mert elcsavarják a fejed azon vélemények, amit hallani szeretnél!
Mi Bercsényi Janival ott voltunk!
Tisztelt seeder! Hozzászólásaink, kérdéseink itt a Méhészklubon a valós, helyszíni tényeken alapulnak. Még így is van köztük különbség, hogy "Bross Párti" vagy " Cserényi Párti" adja az infót. Erre jó példa profik gyűlése Székesfehérváron. Én a vélemények közül mindig Litterae-ra adok, mert tényszerű, szakszerű.
Ettől függetlenül mindenki gondolataira, így a Tiedre is kíváncsiak vagyunk, de zavaró ha valaki olyan dologról fogalmaz meg véleményt, amiről nem győződik meg. Ez eltorzítja a valóságot. Nekem meg ez a véleményem.
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila

Re:Kft ügyek
« Válasz #12 Dátum: 2014. Március 10. 17:39 »
Tisztelt Attila!

Maradjunk annyiban, hogy tudom, mi hogyan történt szombaton. Nem mondom, hogy mindenben naprakész vagyok, de ahhoz a részéhez nem szólok hozzá.
Természetesen tiszteletben tartom, hogy te Litterae véleményére adsz, hiszen őt ismered, segít neked, és nem utolsó sorban a te "pártodon" áll. A rám vetített véleményed rá még igazabb, nem ismer, de odaveti, hogy "Nekem ne beszélj félre, én veled ellentétben jogász vagyok". Felénk erre azt mondják, hígul a szakma. Vitapartnert, ellenfelet lenézni ősi hiba, én sosem tennék ilyet... Mióta regisztráltam ide, összekever valakivel, és nem ismeri be a tévedését. Gondolod, ennél komolyabb dologban megtenné? Kétlem!
Megígérem, ezentúl is csak ahhoz szólok hozzá, amiről van infóm és véleményem is.

Üdv: seeder
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 10. 18:11 írta seeder »

Re:Kft ügyek
« Válasz #13 Dátum: 2014. Március 10. 17:58 »
Egyébként érdekes információ az is, hogy nem csak a kft nevek kuszálódtak össze, de az újság nevét is meg kell változtatni "Méhész Újság" lesz a neve az OV.-n elhangzottak szerint.
Majd csak egyszer el lesz találva az a céltábla, a muníció adott hozzá.

Üdv. jani bátya

Re:Kft ügyek
« Válasz #14 Dátum: 2014. Március 10. 19:46 »
Miről szavaztatok.
Eredmények?
Köszönöm.