Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd

  • 62 válasz
  • 15847 megtekintés
Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #30 Dátum: 2018. Február 19. 19:29 »
Többen kérdezik, hogy szervezőként én hogy éltem meg az elmúlt hetet?
Rövid válaszomhoz legyen elegendő a mellékelt kép, amit Kiskakas is megirigyelhetne.
Nagyernyei Attila

Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #31 Dátum: 2018. Február 20. 10:55 »
Tisztelt Érmelléki!


 Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #27 Dátum: 2018. Február 18. 09:18 »
Köszönjük Attila!
Nagyon tartalmas volt. A tolmácsolás nem ment zökkenőmentesen, de nem baj, aki érteni akarta az előadásokat az értette is!
Üdv: Csaba

*
érmellékiRe:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #28 Dátum: 2018. Február 18. 19:57 »
Hol nem volt zökenőmentes szerinted?Mi volt az amit nem értettél és ha esetleg ha te jobban tudtad miért nem segitettél? Javaslom először tájékozódj és utána vagdalózkodhatsz!Ha figyelmesen olvastad volna amit írtam, akkor szembe tűnt volna, hogy először megköszöntem, majd azt írtam, hogy nagyon tartalmas volt a program!

Minden előadás a jövőbe mutató volt és mindent értettem.
A tisztelt polgármester úr nyilván nem méhész ezért a szakzsargont nehezebben fordította erre írtam, hogy nem volt zökkenőmentes. Semmi rosszat nem írtam, nem bántottam senkit, pláne nem "vagdalózkodtam"!

Tisztában vagyok vele, hogy milyen pokoli nagy munka egy ilyen rendezvény megszervezése. Az én településemen én is benne vagyok bizonyos rendezvények szervezésében és van olyan rendezvény, hogy majdnem 1 évet készülünk a következőre!

Ezért kezdtem úgy, hogy köszönjük Attila!

Tisztelettel: Csaba

Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #32 Dátum: 2018. Február 21. 05:59 »
Hát nem akarok veled semilyen vitába keveredni de már azért csak elmondom hogy  16 éves koromtól kezdve méhészkedek és láthatad hogy bizony már elégé megőszűltem.Istenek hála már az 55- öt taposom. Kiszámolható,hogy mióta vagyok rabja a méheknek. Igyekeztem tőlem telhetően legtöbbet adni szerintem nem a méhészeti szakszavakal volt bármilyen gondom is hanem nehéz volt  számomra is az a sok tudományos szakkifejezés amit bizony sem magyar sem román mindennapi beszédben nem használunk.Ha valamilyen nehézséget okoztam neked elnézést kérek vagy ha gondolod hogy valamit nem jól tudtam átadni szivesen segitek.Az volt a legnagyobb probléma, hogy mindkét előadónak legalább másfél órára lett volna szüksége és mivel forditás is minimum ugyanannyi idő ki lehet számolni hogy időben hol voltunk.Na mármost egy igy összeszoritott előadásból bizonyosan kimaradhatak fontos részletek amit esetleg úgy lehet gondoni hogy nem tudtunk átadni. Még megjegyeném,hogy március 4.én nálunk fognak előadást tartani ketten forditás nélkül egész napot ki fognak tölteni.
Köszönjük hogy veletek lehetünk!
« Utoljára szerkesztve: 2018. Február 21. 13:46 írta érmelléki »

Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #33 Dátum: 2018. Február 21. 11:29 »
Tisztelt Érmelléki, Tisztelt Polgármester Úr!

Nem akartam Önt megbántani! 5 évvel vagyok fiatalabb mint Ön.
Mikor Önöknél forradalom volt, én mentőautóban ültem a magyar-román határon arra várva, hogy segítsek a sebesülteken, ha kell. Nem kellett átlépnünk a határt.
1993.- ig rendszeresen jártam Nagyváradra Tenfli atyához segélyszállítmányokkal, Önt és a romániai magyarságot testvéremnek érzem! Ha Érmelléken járok, fel fogom keresni Önt, kezet szeretnék nyújtani és egy pohár borral koccintani!
Áldás Békesség!
Tisztelettel: Somogyi Csaba

*

ata67

  • ****
  • 435
Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #34 Dátum: 2018. Február 21. 19:58 »
Fiúk!
Ezt szépen megbeszéltétek! Örülök, amikor ilyen elrendeződését látom a gondolatoknak!
(Én meg kettőtök között vagyok korban, de ez nem is tartozik ide. :D)
Ata67

Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #35 Dátum: 2018. Február 21. 20:18 »
Köszönöm az őszinte beszédet örűlök,hogy egy újabb barátra tanáltam. Sajnos az a tapasztalatom,hogy az őszinte ember egyre kevesebb.Ilyen tenniakaró emberekre volna nagy szükség külön örűlök hogy segitségünkre siettél volna mikor szükségben voltunk.Templi József püspök atyának én is nagy tisztelője voltam nagyon sokat felemelte a szavát a magyarságért. Biztos vagyok ha igy összehozot a sors benünket megfogjuk tanálni a kézfogás lehetőségét vagy itt érmelléken vagy nálatok valahol.
 Baráti üdvözlettel Balázsi József

*

kiskakas

  • *****
  • 3184
Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #36 Dátum: 2018. Február 21. 22:47 »
QUQURIQ !!!

No, Kiskakasnak is bele kell szólni ebbe a szép diskurzusba!
Csaba!
Ha Balázs Józsi a kezét nyújtja, legyél nyugodt a poharad is és a tányérod is tele lesz!!!
Ritka, vendég szerető ember, azt garantálom!

Kiskakas

Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #37 Dátum: 2018. Február 22. 21:50 »
Úgy gondolom nagyon meg kell köszönnünk Cristiannak,Radunak és Józsi bácsinak,hogy szabadidejüket ránk áldozták és bármiféle ellenszolgáltatás nélkül átadták nekünk ezt a nagyon sok újdonságot.Egy különleges baráti társasággal érkeztek 17-en.Külön köszönet Vágó Laci barátomnak,hogy összehozott minket,és már második alkalommal láthattuk Őket vendégül Szekszárdon.Ne feledkezzünk meg Szabó Józsi (Bicska)segítségéről,aki az angol fordításban segédkezett.

Illés Sándor

*

Bicska

  • ****
  • 412
Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #38 Dátum: 2018. Február 23. 08:46 »
Sanyi szavaival teljesen egyetértek, mi csak megköszönhetjük Krisztiának, Radunak és Józsi bácsinak! A tolmácsolás pedig zökkenőmentesen ment!  A szorított program miatt az idő volt kevés. Erre a témára szerintem egy komplett napi program is kevés. Nem tudom Csaba, hogy Te hány nyelven beszélsz, de hidd el, nem egyszerű ennyi ember előtt SZAKMAI témában egy előre nem ismert, ismertetett anyagot szinkrontolmácsolni. Biztosíthatlak, hogy minden, amit Krisztián és Radu mondani akart pontosan és hitelesen átment köszönhetően Józsi bácsinak! Az, hogy Radu engem megkért, hogy pár angol kifejezést fordítsak le, az nem azt jelentette, hogy Józsi bácsi nem jól fordított. Megjegyzem neked eleve semmi kedvem nem volt hozzá, hogy felmenjek és belefordítsak, ezt csak Radu külön kérésére tettem. Úgy gondolom, hogy a hozzászólásod eleje igenis bántó volt. Ha Józsi bácsi nem fordít, itt nem lett volna semmiféle előadás. Ezt azért ne feledd!

Üdv: Bicska (Szabó József)
"Black&White Brigade for Change"

*

atya

  • *****
  • 1024
Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #39 Dátum: 2018. Február 23. 11:13 »
Nem gondolom, hogy akik ezen a rendezvényen, koordinátorként, vagy segítőként, vagy  valamilyen formában is részt vállaltak a rendezvény zökkenő mentes lebonyolításban, azoknak magyarázkodniuk kellene bármiért is.

Üdv mindenkinek: atya  (Elekes László)
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #40 Dátum: 2018. Február 23. 14:05 »
Laci!Szerintem aki ezzel kapcsolatban nyilvánosan kritizál annak kellene magyarázkodnia!Ő nyilván nem vett részt a lebonyolításban,nem tudja mennyi munka,szervezés van mögötte.Ezeknek az előadásoknak minden perce  kizárólag arról szólt,hogyan tudjuk méhcsaládjainkat jobb erőben tudni,mi az amit ezért megtehetünk.A címe akár lehetett volna:Csak a szakma!Másképp!
Amennyiben ez valakinek nem jött át,ott nem a fordítás a probléma,amivel meglátásom szerint semmi gond nem volt.Aki sok méhésszel tart napi kapcsolatot nyilván tudja,hány ember gondolatait megmozdították egy más szemlélet irányába.Rájöhettünk,hogy van más út,nem feltétlenül az a jó ahogy megszoktuk.Nem hiszem,hogy volt a teremben olyan,aki nem hallott újat,ki többet,ki kevesebbet.Egy nagyon nagy hiba volt: az idő rövidsége.Folyamatosan tartanak előadásokat,akiben megmozgattak valamit,szerintem talál alkalmat,hogy hosszabban is meghallgassa Őket.Józsi bácsi polgármesterként nyilván napi szinten kap kritikákat,de Ő ott a munkáját végzi.Ide barátként érkezett,és mi mindent meg fogunk tenni,hogy még nagyon sok alkalommal otthon érezze magát nálunk.

Illés Sándor

« Utoljára szerkesztve: 2018. Február 23. 14:39 írta Illés Sándor »

Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #41 Dátum: 2018. Február 23. 14:48 »
Sanyi barátom!

Jól mondod polgármesteként napi szinten kapok kritikát de igyekezek tanuni belőle. Majdnem olyan régóta vagyok polgármester is mint méhész. Olyanyira megpróbáltam a kritikákból tanultakra épitkezni, hogy szülőfalumba a hetedik mandátumomat tölthetem polgármesterként.

Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #42 Dátum: 2018. Február 23. 19:33 »
Szervusztok!
Nem szeretnék újra elnézést kérni Tisztelt Polgármester Úrtól, Balázsi Józseftől, mert már úgy érzem sikerült ezt a dolgot itt a fórumon kettőnk között mindkettőnk őszinteségével és tisztességével megbeszélnünk. Ráadásul a nyilvánosság előtt, előttetek, ha nektek ez nem volt kielégítő akkor sajnálom, nincs több mondani valóm.
Nekem is vannak mint önkormányzati képviselőnek a településemen komoly problémák, rendezvények miket meg kell oldanom, oldanunk/képviselő testület/ de higgyétek el kapunk kritikát eleget sokszor jogosan, sokszor jogtalanul, de ezen túl kell tennünk magunkat akkor is ha nem jogos, mert épülünk, épülnünk kell belőle.

Tisztelettel: Somogyi Csaba

Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #43 Dátum: 2018. Február 23. 20:13 »
Holnap lesz egy hete, hogy a XIV. Szekszárdi Tavaszváró Szakmai Méhésznapot megtartottuk.
Ennyi idő éppen elegendő volt ahhoz, hogy értékeljük a rendezvényt.
Én most úgy látom, hogy a színvonal egyre magasabb!
Ezeket az előadásokat amit a román fiúk "lenyomtak", sehol, soha ennyi magyar méhész még nem hallhatta, ezért külön köszönet érte!
És nem voltak lekezelőek, lenézőek, mindent megtettek, hogy szakmai tapasztalatukat átadják.
A nagypolitikában a "románokat" mindig címkézik, valamilyen negatív jelzővel illetik.
A politikus urak példát vehetnének a méhészekről, hogy is kell ezt úgy csinálni, hogy a kölcsönös tisztelet a barátság domináljon, ne az előítélet!!!!
A rendezvény Vágó Laci, Illés Sanyi, Szabó Józsi önzetlen segítsége nélkül nem jöhetett volna létre, és ne feledkezzünk meg Elekes Laciról sem aki a kereskedőket "terelgette".
Ez sem gyenge dolog, mert több mint tíz évig egyedül csináltam, tudom mit jelent.
Egy olyan stáb dolgozott a vendégek fogadásán, ami rengeteg előkészítést igényelt.
Az előadók mindent ki szerettek volna magukból adni, és  nekem rójátok fel, hogy csak ennyi időt engedtem nekik.
Bratu Cristian, Radu Gutescu, és természetesen Balázsi József beírta magát abba a virtuális nagykönyvbe, amit úgy hívnak önzetlen méhészbarátság.
Hamarosan ITT megtekinthetitek az összes előadást.
Köszönjük szépen!
Nagyernyei Attila

Re:Tavaszváró Méhésznap, Szekszárd
« Válasz #44 Dátum: 2018. Február 23. 20:41 »
Tisztelt Fórumozók!
Nagyernyei Attila előző bejegyzésével maximálisan egyetértek!
Nagyon szépen köszönöm! Örülök, hogy ott lehettem, és még egyszer nagyon tartalmas volt minden előadás. gatula a szervezéshez! Csak így tovább!