Hír-les

  • 5063 válasz
  • 1320952 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #5055 Dátum: 2020. Február 14. 10:27 »
Tisztelt Méhésztársak! Tisztelt Mézfogyasztók!

Tájékoztatom Önöket, hogy a korábbi gyantatechnológiás (a fogyasztók egészségét tekintve kockázatos) mézek importjának betiltása céljából benyújtott 0432/16 számon nyilvántartott 2016 tavaszán benyújtott petíció az Európai Parlament Petíciós Bizottsága részére benyújtott anyagok, folyamatos frissítésre kerültek az elmúlt évek során.
A terjedő koronavírus (2019-nCoV) szempontjából az import mézek kockázatelemzését elvégeztem és még januárban megküldtem az Europai Parlament Petíciós Bizottsága részére.
Ebben a rendkívüli helyzetben a kockázatok még kizárhatók egy gyors és határozott EU-s intézkedéssel, ezért az Európai Bizottságnál felvettem a kapcsolatot Ursula von der Leyen elnökasszonnyal, és Stella Kyriakides egészségügyi és élelmiszerbiztonsági biztossal.
A kockázatelemzést meg lett küldve az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatósága részére is.
A kockázatok kizárása érdekében annak egyik lépéseként, a járványügyi intézkedés keretében a harmadik országokból származó mézek átmeneti importkorlátozását kértem.
Bízom benne, hogy a mai napon a vírus terjedésének egyik kockázatként elhangzik az EU egészségügyi miniszterek találkozóján is.
A legfontosabb, hogy ebben a formában ne tudjon terjedni a vírus, a cél mint eddig a EU-s fogyasztók egészségének megóvása.
Kérek mindenkit, a fenti információkat kezelje bizalmasan, mert a nem megfelelő formában, megfogalmazásban történő közlése, könnyen rémhírterjesztés (Btk.337.§) bűncselekményét valósíthatja meg.
A " Mondjunk nemet a gyantatechnológiás mézekre" többnyelvű fb. oldalakon, fogok tájékoztatást nyújtani a fejleményekről.
Amennyiben kérdéseik vannak, keressenek, hívjanak, írjanak elsősorban privátban és vegyék fel a kapcsolatot a helyi méhészegyesületi vezetőkkel, és küldöttekkel.
Könnyen előfordulhat, hogy az ügynek is segítségre lesz szüksége, mint ahogyan ez az ügy most nem utolsósorban segíthet a természetes mézek megítélésének jelentős növekedésében is, így a méhészeti ágazat és egyben az oly nélkülözhetetlen méhes megporzás fennmaradásában is.


Fényeslitke, 2020. február 13.

                                                                                                   Tóth Zoltán
                                                                                              a petíció benyújtója


*

Bicska

  • *****
  • 508
Re:Hír-les
« Válasz #5057 Dátum: 2020. Február 18. 08:35 »
Szerintem elég jól sikerült az idei tavaszváró. Sokan eljöttek, talán kicsit többen, mint tavaly. Az árusoknál és a büfénél szinte tömeg volt. A büfé előtt nagy beszélgetések, jó hangulat volt. Fogyott szépen a bor és a sör is. :) Az előadások látogatottsága kicsit nehezen indult, de azért csak-csak beszivárogtak az emberek. Jó volt ott lenni. Gratulálok a szervezőknek!

Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Bicska

  • *****
  • 508
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

Re:Hír-les
« Válasz #5059 Dátum: 2020. Február 19. 17:16 »
Egy kis tájékoztatás:
http://www.omme.hu/nebih-elnokenel-jartunk/

Üdv. jani bátyaRe:Hír-les
« Válasz #5062 Dátum: 2020. Február 27. 15:22 »

Re:Hír-les
« Válasz #5063 Dátum: 2020. Február 27. 16:44 »
Kérlek benneteket olvassátok el jani bátya által feltett OMME hírt, majd ennek tükrében szemléljétek a Zöld Fórumról belinkelt hozzászólást!
Állandóan Brosst piszkálják, hogy nem csinál semmit!
Aztán az 1.000 eseményből egyet kéne leírni, arra pedig itt a válasz, amikor megkérik a profik elnökét, hogy számoljon be az Európai Professzionális Méhészek Egyesülete (EPBA) üléséről.

"Nincs is ezzel gond, ill. nem lenne, ha egy nap 36 v. 48 órából állna.
Egy ilyen beszámoló, ha valamire való, nekem fél nap bepötyögni.
Sokan tudják, hogy sok társadalmi megbízatásom van. Péntek éjjel értünk haza Grazból. Szombat vasárnap, helyi szinten voltam elfoglalva a sportcsarnokunkban rendezett utánpótlás tornákkal.
a tegnapi napom is teljesen egyesületi ügyek intézésével telt. Reggel 8-tól délig a profi egyesület könyvelőjénél voltam, mert hétvégén Fehérváron közgyűlésünk lesz, és kész kell lenni a pénzügyi beszámolónak, délután többek között erre készültem, meg itt van a novemberi kongresszus támogatás igénylésének a beadása is (nem kis meló) valamint több telefonos megkeresés volt szintén OMME ügyekben(ezek legtöbbször min. fél órák), később a polgármester úrral volt helyi ügyekben egy órás megbeszélésem, stb. Este meg valamicskét saját dolgaimmal is szeretnék foglalkozni. Ilyen egyszerű. Persze tudom, az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Ebben a pár napban viszont nem ez volt nekem a prioritás, hogy itt írjak.
Elnézést érte!
Amúgy már pár éve általában én szoktam röviden beszámolni OV-n meg talán küldöttgyűlésen is ezekről a profi találkozókról. De most épp lehet Zsolti fog, még nem beszéltünk róla.
De ígérem itt is megpróbálok rövidesen."

Ez eddig nem jött össze.
Ha pedig a jelenlegi ciklusban végzett munkájukról érdeklődünk akkor is üres marad az írólap.
Ez van, választások lesznek.
A másikat piszkálni (csúnyább szó jobban illene ide) könnyebb, mint dolgozni.
Nagyernyei Attila