Hír-les

  • 5507 válasz
  • 2218173 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #4560 Dátum: 2019. Július 20. 07:12 »
Na nézzük mi a baja a "tagoknak".
Ez:
"Hát minket a megkérdezésünk nélkül ne képviseljen!!!"
Ja mindenkihez egyesével bekopogtat, és Kivancsi lesz a véleményetekre?
Vagy, hogy gondolod ezt?
Milyen fórumokon kérje ki a véleményeteket?
Magyarország miniszterelnöke amikor képviseli hazánkat egy állampolgár véleményét nem kéri ki.
Ha nem tetszenek a döntései, jön a következő választás és leváltják.
Az OMME-ban ez pont így működik.
A küldöttek a "honatyák", náluk toporogjatok, hogy mit vártok el az OMME-tól.
Ja, hogy a küldötteiteket nem ismeritek, meg el sem mennek ilyen eseményekre?
Bross a küldöttgyűlésen elmondta, hogy szakértőként (Nem az OMME elnökeként!) idézte be a bíróság!
Kívancsi lennék te otthon maradtál volna e?
Nagyernyei Attila


Re:Hír-les
« Válasz #4561 Dátum: 2019. Július 20. 07:17 »
Közben olvasom neo hozzászólását:
" Ha Csuja kizárása törvényes, akkor nem áll meg az OMME tagság. "
Csuját a küldöttgyűlés határozatának értelmében zárták ki.
A bíróság megállapította, hogy ez jogszerű volt.
Én ehhez nem tudok semmit hozzáfűzni, a bíróság döntését nem tudom, és nem is kívánom felülbírálni.
Mi Tolna megyeiek nem szavaztuk meg, a lelkem tiszta.
Nagyernyei Attila

*

neo

  • *****
  • 939
Re:Hír-les
« Válasz #4562 Dátum: 2019. Július 20. 07:25 »
Látod Attila, minden mondatoddal azt bizonyítod, hogy az OMME egy szövetség, annak a szabályai érvényesek rá, mert így ésszerű. Az nem ésszerű, hogy egy egyesületi tagság legyen a feltétele egy jelentős volumenű támogatáscsokornak. Az OMME zsákjában ez egy óriási szög, amit egész egyszerűen nem lehet fenntartani. Pláne úgy nem, hogy itt jogerős bírósági ítélet fogja majd kimondani a tényállást. Ha nincs szükség tagsági jogokra, akkor az azt jelenti, hogy a tagság nem is létezik. Olyan egyesület ugyanis nincs, amelyben a tagoknak nincs semmiféle joguk. Pontosabban csak egy, hogy a küldöttgyűlésen részt vegyenek, de ott csak hallgatniuk szabad.

*

neo

  • *****
  • 939
Re:Hír-les
« Válasz #4563 Dátum: 2019. Július 20. 07:41 »
Akkor, hogy tiszta legyen a dolog. Ha Csuja a fellebbezésben arra hivatkozik, hogy azért nem érvényes a kizárása, mert a kizárását a tizennégyezer tagból csak  kétszáz valahány tag szavazta meg, amely nem jelenti a tagság többségét, és ezt a bíróság azzal utasítja el, hogy nincs is szükség a küldötti rendszer miatt ennyi szavazatra, akkor nyitva áll az út arra a keresetre, hogy ne legyen feltétel a támogatásoknál az OMME tagság. Hiszen ilyen nem is létezik a valóságban, sőt soha nem is létezett. Az OMME tagnak nevezett természetes személyek egy egyesületi szövetség tagegyesületének a tagjai. Az OMME pedig a Méhészegyesületek Szövetsége. A jelenlegi alapszabály valójában egy egyesületi szövetség alapszabálya, az egyesületre való utalások  nem jelentenek egyesületre jellemző tagi jogosítványokat. Csak azért vannak így benne az Alapszabályban, hogy jogszabályban lehessen az egyesületi tagságot feltételként megjeleníteni. Ami szerintem már büntetőjogi kategória. Mindezek bizonyítására pedig pecsétes papír is lesz.

*

neo

  • *****
  • 939
Re:Hír-les
« Válasz #4564 Dátum: 2019. Július 20. 08:27 »
Beeznisz!
Elnézést, hogy egy fontos téma felett átsiklottunk. Ezt a megállapodást ismertem, de  nem is gondoltam, hogy érinti a mézet. Azt gondolom, hogy ez még akár jól is elsülhet. Nem lehet sokáig halogatni azt, hogy lekerüljön a mézekről az EU-s nem EU-s mézek keveréke jelölési lehetőség. A mennyiség és minőség okán itt még csak nem is a Mercosur országok lesznek a vesztesek, hanem a kínaiak. A pancsolmányaikkal együtt. Ez csak akkor jelent gondot, ha nem történik meg az eredetjelölés megváltoztatása. Ebből is látszik, hogy az OMME-nak lennének komoly feladatai, hiszen ezért a követelményért nem a spanyolok fognak harcolni. Elsősorban nekünk lenne érdekünk.

Re:Hír-les
« Válasz #4565 Dátum: 2019. Július 20. 08:32 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 22:53 írta kivancsi111 »

Re:Hír-les
« Válasz #4566 Dátum: 2019. Július 20. 09:03 »
Neo!

Ugyan már, ezért ne kérjél elnézést  ;).  Nem akartam, "gumicsontot bedobni", a CSUJA TAGSÁG KONTRA TÁMOGATÁS IGÉNYLÉS témára kell most koncentrálni !!! ;D

Csak olvastam, hogy sok érdekvédelmi egyesület, szövetség (már nem tudom mit írjak  ;D ) hangot adott a nemtetszésének, ezért gondoltam a méhészeknek sem kellene annyiban hagyni a dolgot. Mondjuk, hogy említetted a kínai vesztes felet, eléggé elgondolkodtam...

*

Geddekas

  • *****
  • 5859
Re:Hír-les
« Válasz #4567 Dátum: 2019. Július 20. 10:00 »
Miután az OMME elnöksége a Csuja kontra OMME első fokú ítéletet megkapta, érdemes a fórum tagjai elé tárni. A fellebbezés határideje szeptembe 4.

Azt a vitát javasolom berekeszteni, hogy az OMME küldöttgyűlésének van-e joga bárkit kizárni. Az alapszabály ebből a szempontból nem jogsértő. Csuja nem is erre alapozta keresetét.  Az OMME elnöke jogsértően vezényelte le az egészet.

Az etikai bizottság munkája is jogsértő volt több ponton, hiszen semmivel nem bizonyított állításokat tekintett ténynek, továbbá olyan eseményeket tekintett etikai vétségnek ami alkotmányos állampolgári jog.

Az ítélet indoklásából számomra az derül ki, hogy a bíró már nagyon szabadságra akart menni és felületesen kezelte az ügyet. Úgy gondolta, hogy olyan piszlicsári dolog miatt pereskednek, amiben a jól fizetett ügyvédnek biztos igaza van.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.




*

neo

  • *****
  • 939
Re:Hír-les
« Válasz #4571 Dátum: 2019. Július 24. 08:14 »
Az előző hír, valamint ez:
A szántóföldi növényvédelmi gyakorlat miatt ma a szántóföldi méhlegelő kiemelten nagy kockázatú méhlegelő a méhek számára.
igazolja azt a félelmemet, hogy  a nem túl távoli jövőben elérhetünk egy olyan állapothoz, amikor a két rendszer: a növényvédelem és a méhészkedés nem tud megférni egymás mellett. A megporzás gyakorlatilag felemészti majd a méhcsaládokat, ezért ezeket szét kell választani egymástól. A megporzás számára kémiai növényvédelemtől mentes területeken kell a méheket előállítani. Ez jóval magasabb méhszükségletet jelent, mint a jelenlegi. Ennek legnagyobb akadálya a Varroa, melyet ha nem szabályozott módon kezelünk, akkor képes arra , hogy kipusztítsa egy-egy kontinens méhállományát is. Ami a növényvédelmet illeti: Álljon itt egy példa a biológiai megoldásra, a kémiaival, pontosabban annak hiányával szemben, és az ebből származó dilemmára:
https://ng.hu/fold/2019/07/24/elerte-amerikat-a-bananvesz/
Mindenki figyelmébe szeretném ajánlani a következő mondatot ebből  cikkből:
Idézet
Egy fajtát génmódosítással sikerült ellenállóvá tenni, azonban az emberek génmódosított növényekkel szembeni ellenállása miatt nem biztos, hogy üzleti sikert hozna e fajta elterjesztése.


*

atya

  • *****
  • 1043
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

Re:Hír-les
« Válasz #4574 Dátum: 2019. Július 25. 06:17 »
No ez az amit még egyenlőre nem lehet észrevenni.

Üdv. jani bátya