Hír-les

 • 5125 válasz
 • 1466036 megtekintés
*

Geddekas

 • *****
 • 5833
Re:Hír-les
« Válasz #15 Dátum: 2013. December 08. 16:08 »
Az elnökök és küldöttek akár ma is aláírhatják a kalocsai kezdeményezést a saját eddigi tapasztalataik alapján, hiszen ezt nem tiltja az OMME alapszabálya, de Biztatom a változást akarókat, hogy a legnagyobb támogatottságot érjék el a kalocsai kezdeményezés aláírása előtt. A gödöllői példa jó, de nem mindenhol könnyű ezt megvalósítani.

Bár 40 küldött aláírása esetén az OMME elnöke köteles összehívni a rendkívüli közgyűlést, de ezzel nem elégedhetünk meg. Valódi változást akarunk! Szakszerű és demokratikus vezetést! Ehhez a küldöttek többségének támogatása kell. Ezért most néhány kritikus helyzetről írnom kell.

Ahol a helyi elnök egyben szaktanácsadó vagy ő maga is IB vagy EB tag, ott a küldötteknek és a helyi szervezet tagjainak konfliktust kell felvállalniuk saját vezetőjükkel szemben.

A szaktanácsadó elveszítheti állását, ha támogatja egy olyan helyi taggyűlés összehívását, ahol a kalocsai kezdeményezés kerül napirendre. Ilyen helyen a helyi szervezet tagságának kell okosnak lenni és úgy kell megszervezni a közgyűlést, hogy a szaktanácsadó mondhassa munkáltatójának, hogy minden tőle függetlenül történt.

Mi van akkor, ha a helyi szervezet vezetője egy IB vagy EB tag? Hát igen. Ez a legkomolyabb feladat. Ott a tagság követelheti a rendkívüli taggyűlés összehívását és helyben meg kell vívnia ezt a csatát. A kalocsai kezdeményezés aláírása akár a helyi vezető bukásával is járhat egy ilyen helyi taggyűlésen.

Biztatom a méhészek váci szervezetének tagjait is, hogy támogassák a kalocsai kezdeményezést. Ne okozzon ebben az se problémát, hogy dr. Mészáros László az OMME jelenlegi elnöke egyben a váci szervezet tagja. A novemberi váci taggyűlésen Dr. Mészáros László december 31-i hatállyal lemondott a helyi elnöki pozíciójáról. Ne söpörjétek szőnyeg alá az országos problémákat! Az új helyi elnök választása mellett a kalocsai kezdeményezés támogatásáról is dönthetnek a váci méhészek. Nem szabad kihagyni ezt a lehetőséget.

És itt ki kell mondanom, hogy nagyot csalódtam dr. Mészáros Lászlóban. Tisztelt Elnök Úr! Reményteli választás után Ön rövid idő alatt tragikusan rossz teljesítményt nyújtott az elnöki székben. Kiegyensúlyozó szerep és erős szervező készség helyett, gyengesége miatt szabadjára engedte az önérdeket, kicsinyes sértő indulatokat és háttérbe szorította a méhészek közérdekét. Önkritikát kellene gyakorolni és búcsút venni ettől a pozíciótól.

Nem tartom lehetetlennek, hogy Nagy Gyula a székesfehérvári szervezet vezetője egyetért a változási szándékkal, de félti Közép Európa legrangosabb méhészeti rendezvényét, ha szembefordul az IB jelenlegi hangadóival.
Tisztelt Nagy Gyula!
Ne tartson ettől! Álljon a változás mellé és mondjon le az OMME IB-ben viselt tisztségéről!
Őrizze meg a fehérvári méhészek egységét. Hívja össze a rendkívüli taggyűlést és beszéljék meg őszintén a problémákat és Ön is mondja el őszintén, hogy az IB néhány kellemetlen agresszív hangadója milyen helytelen döntésekre kényszeríti az IB tagokat.
A székesfehérvári méhészek tisztelik az Ön áldozatos munkáját, ahogy mi is, de érzik az idők szavát és igénylik a változást. Ha a taggyűlés úgy dönt, akkor kérem Önt is, támogassa küldötteivel együtt a kalocsai kezdeményezést. 
Sok sikert kívánok a szokásos székesfehérvári februári méhész konferenciához, kiállításhoz és szakvásárhoz! Én is szeretnék rajta részt venni.

Tisztelt Kollár Imre!
Ön nagy tiszteletnek örvend a konténeres méhészkedésben elért eredményei és oktatási ismeretterjesztési munkája miatt. Az Ön munkássága semmivel sem lesz kevésbé értékes, ha visszalép a mostani Intéző Bizottságból. Mi gödöllőiek is nagyon jó emléket őrizünk az előadásairól. Önt szívesebben meghívják sokfelé az országban és meghallgatják tanácsait, ha kilép a most kompromittálódott IB-ből.

Kedves Bognár Éva!
Az Ön munkája a méz és méhészeti termékek marketingje terén nagyon értékes számunkra. Ezt a munkát könnyebben folytathatja, ha kimarad azokból a nyers hangvételű helyzetekből, amit Cserényi és Fáskerti urak reflexei diktálnak minden ellentmondásos helyzetben az Intéző Bizottság ülésein. Az egri méhészek is könnyebben döntenek a kalocsai kezdeményezés támogatásáról, ha Ön lemond az IB tagságáról és hagyja a heves megyei méhészek változási akaratát érvényesülni.

Tisztelt Fendrik doktor!
Önt ez évben választottuk az IB-be. Reménykedett abban, hogy az új elnök támaszkodni fog az Ön tudására és elősegíti a változást. Csalódott. Kérjük tájékoztassa a zalai méhészeket arról, hogy a jelenlegi Intéző Bizottság és Ellenőrző Bizottság nem jó úton halad. A méhészek érdekeit igy nem lehet tovább képviselni. Új vezetésre van szükség.  tegyen meg mindent azért, hogy Zala megye méhészei is csatlakozzanak a kalocsai kezdeményezéshez.

Üdvözlettel
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

 • *****
 • 3185
Re:Hír-les
« Válasz #16 Dátum: 2013. December 08. 21:04 »
QUQURÍKQ!

Nos!
Kutató kakaskáim, kakaskodnak a pénzes zsákokkal!
Kukorékolnak a nagy világban,!
Agg nagyatya kakasom minden ebéd után azt mondta!
Ide figyelj Kakaskám!
Ne felejtsed el, hogy a fogunkkal ássuk meg a sírunkat!!!
Meg azt is kukorékolta,hogy a meg nem evett étel soha sem árt meg!
Akkor, még pici Kakaskaként, nem is tudtam, hogy mit is jelentenek ezek az óvó szavak!
Tessék!
Itt olvashatjátok, hogy miket etetnek meg velünk a Pénzeszsákok!

1. Génmanipulált élelmiszerek, műtrágyák és permetszerek
 
Egyre gyakrabban halljuk manapság a GMO (génmanipulált élelmiszerek) szót negatív kontextusban. Nem véletlen, mert egyre vészjóslóbb kutatási eredmények futnak be a GMO élelmiszerek emberre gyakorolt lehetséges hatásairól.
Az eddigi legátfogóbb, 2 éves kutatást és kísérletet nemrégiben Gilles-Eric Séralini molekuláris biológia professzor hajtotta végre a francia Caen egyetemen, aki patkányokat génmódosított kukoricával etetett. A kutatás eredménye felkavarta a tudományos világot és a közvéleményt, ugyanis a patkányokon kisvártatva szörnyű tumorok és egyéb súlyos szervkárosodások fejlődtek ki.
Bár a GMO-t magasztaló gyáróriások a segíteni akarás köntöse mögé bújva próbálják megfertőzni a világot a GMO élelmiszerekkel, szerencsére egyre nagyobb ellenállásba ütköznek. Átlátszó érv, hogy a világ élelmezése csak GMO élelmiszerekkel oldható meg. Itt már megint csak a pénz beszél. Az óriásvállalatok sajnos nem arról híresek, hogy az emberek érdekeit nézik, hanem arról, hogyan tudnak minél kisebb költségen silány minőségű élelmiszereket előállítani, tőkefölényükkel több kontrollt gyakorolni a piacon, majd besöpörni az óriási profitot. Piaci előnyükkel tönkreteszik a még igazi élelmiszereket termelő kis gazdaságokat, gyárakat és még jobban elárasztanak minket a gyér minőségű, adalékanyagokkal felütött élelmiszereikkel, amitől az emberek hosszú távon megbetegszenek, így stabil piacot képezve a gyógyszergyáraknak.
Azt gondoljuk, hogy mivel Magyarországon nem engedélyezett a génmanipulált növények termesztése, ezért mi nem vagyunk kitéve a következményeinek? Sajnos ez nem igaz. Az Európai Unió egyes tagországaiban 1998 óta lehet génmódosított kukoricát termeszteni, illetve az állattartásban génmódosított takarmányt használni. Az USA-ban már évtizedek óta nagyban folyik a GMO szója, kukorica és más növények termesztése. Ezért a törvények nem terjednek ki annak korlátozására, hogy étel adalékanyagként fel lehessen használni a genetikailag módosított növényeket.  A világ szója és a kukorica termelésének több mint ¾ része génmódosított. Ezekből szabadon készülhetnek azok a szója alapú adalékanyagok (szójafehérje, szójaliszt, szójaolaj), ami a felvágottaktól egészen a pékáruig rengetegféle ételben megtalálhatóak. Nem beszélve a kukoricaszirupról, amit előszeretettel használnak édesítőszerként, mert olcsóbb és édesebb, mint a cukor. Így nem nehéz belefutni a génmódosított növényeket tartalmazó élelmiszerekbe bárhol a világon.
Őseink kitűnő földművesek voltak, nem volt szükségük műtrágyára és permetszerre, amik pontosan olyan mérgezőek az emberi szervezet számára, mint azon organizmusra nézve, amik ellen kifejlesztették őket.
A permetszerek és műtrágyák beépülnek az élelmiszerekbe, megfertőzik a talajvizet és természetesen ezek is szervezetünkben landolnak. Léteznek teljesen ember- és természetbarát módszerek a kártevők elriasztására, de sajnos a hatalmas gyáróriások itt is közbeszóltak.

A szomorú Kiskakas!

*

Geddekas

 • *****
 • 5833
Re:Hír-les
« Válasz #17 Dátum: 2013. December 10. 18:36 »
Tisztelt Méhésztársak!

Az OMME Küldöttgyűléséről és az Országos Vezetőségi üléséről az OMME megrendelésére készül hangfelvétel. A hangfelvételt egy külső cég készíti, aki egyben a hangosításról is gondoskodik. Így volt ez most is a 2013 októberében tartott Országos Vezetőségi ülésen is. A cég a hangfelvételt elkészítette és átadta pendrive-n az OMME illetékes emberének. Dr. Mészáros László elnök viszont azt állítja, hogy a hanganyag elveszett. Már ez is súlyosbító körülmény, tehát rontja a méhészeknek a vezetéssel szembeni bizalmát.

Az OV jegyzőkönyvét két hónapja kérjük, de eddig nem kaptuk meg. A mai napon ügyvédi segítséggel megkaptuk az OV jegyzőkönyvét. Néhány kritikus ponton azonnal leellenőriztük a jegyzőkönyvben írottakat, de részletes vizsgálatot is készítünk.

Már ennek alapján is megállapítottuk, hogy a leírtak lényegesen eltérnek a valóságtól, tehát a dolgok nem úgy történtek, ahogy a levezető elnök, a jegyzőkönyv vezetője és két hitelesítője állítja.

Kérjük azoknak a méhésztársaknak a segítségét, akik szintén készítettek hangfelvételt a legutóbbi, tehát októberi Országos Vezetőségi ülésről. Kérjük jelentkezzenek nálunk, bocsássák rendelkezésünkre a hangfelvételt, hogy pontosabban megállapíthassuk a különbséget a jegyzőkönyvben leírtak és a valóság között. Segítségüket előre is köszönjük.

Tehát az Országos Vezetőségi ülésen és azt követően történtek ügyét tovább vizsgáljuk. Természetesen felajánljuk a tárgyalást is az OMME még funkcionáló vezetői felé. Ha a tárgyalás halogatódik vagy kudarcba fullad, akkor döntünk arról, hogy elkerülhető-e az Etikai Bizottság eljárása az ügyben vagy tovább kell vinnünk a dolgokat az állami szervek felé.

Ez úton kérem az OMME jelenlegi elnökét dr. Mészáros Lászlót, komolyan gondolkodjon el az elmúlt hónapok történésein. Higgye el, hogy a méhésztársadalomnak azzal tesz a legjobbat, ha minél hamarabb benyújtja hivatalosan is a lemondását.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Hír-les
« Válasz #18 Dátum: 2013. December 10. 18:55 »
Laci!

Le vagyok döbbenve azon amit írsz. Ezek után még jobban sajnálom hogy nem tudtam részt venni azon az ominózus OV-n.

Üdv. jani bátya

*

atya

 • *****
 • 1042
Re:Hír-les
« Válasz #19 Dátum: 2013. December 10. 19:19 »
Tisztelt Méhésztársak!
Ahogy már itt is olvashattátok, sikerült megkapni a jegyzőkönyv hiteles másolatát, nem is akár milyen meccs árán.
Felhívom szíves figyelmeteket arra az apró de lényeges momentumra, hogy a mai napon átvett jegyzőkönyv, keltezési dátuma, az OV gyűlés napja. Ez már mindent elmondhat önmagában mindenkinek. Az elnök ma azt mondta, hogy azért  készült el mostanra  a jegyzőkönyv, mert a hitelesítés nehézkes volt. 
Kérdem én, ha a jegyzőkönyv keltezésének dátuma 2013 október 12. és magában foglalja a hitelesítést is.
Vajon ezt miért csinálták, van valami takargatni valójuk??? Szerintem a MÉHÉSZEK nem ezt érdemlik!!!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

Re:Hír-les
« Válasz #20 Dátum: 2013. December 10. 21:07 »
Tisztelt Méhésztársak!
Ma ismét voltunk az OMME központban, Szekszárdról! Ez már magában hír értékű, mert vezetőink között van olyan, aki rögtön a seduxen-ért kiállt!
Elmondhatom, hogy jelenlétünkkel nagy riadalmat keltettünk! Ennek ellenére kávéval, és hellyel kínáltak.
Nocsak, nocsak! Változnak az idők. Természetesen előhúztuk a már megszokott lemezünket, kértük az október 12-i OV jegyzőkönyvet! Nem kaptuk! Dr. Mészáros László OMME elnök közölte a szekszárdi különítménnyel, hogy múzeumba érkeztünk!
Mindent a szemnek, semmit a kéznek! Tehát, az ok megjelölésével betekinthetünk az OV jegyzőkönyvbe, abból szemezgethetünk, jegyzetelhetünk, de meg nem kaphatjuk! Tajti Zoltán az ország egyik legnagyobb méhészegyesületének elnöke, 424 méhész vezetője! De nem ez itt a lényeg! Bármelyik méhész egyesületi tag, OV tag különösen, miért nem kaphatja meg az OV-n készült jegyzőkönyvet? Mi a búbánat lehet benne?
Nem volt mit tenni, ismét elballagtunk az ügyvédhez!
Ügyvéd úr felhívta irodájából Fekete József általános elnökhelyettesünket!
Felolvasta az SZMSZ rá vonatkozó részét, ami a következő:

„Általános Elnökhelyettes
13. Felügyeli az OMME Központi Irodájának iratkezelési folyamatait, általános
adminisztrációját…………..
14. Felügyeleti jogkört gyakorol a demokratikusan választott testületek üléseiről készült jegyzőkönyvek, határozatok elkülönített nyilvántartása, karbantartása felett.”

Nem hallottam alelnökünk Úr válaszát, de nekünk az jött le, hogy neki semmi gondja nincs a jegyzőkönyv kiadásával!
Hamarosan hívás érkezett! A vonal végén Dr. Mészáros László.
Az OMME elnöke megismételte, hogy a jegyzőkönyvet nem kaphatjuk meg, csak nézegethetjük, lapozgathatjuk, jegyzetelgethetünk belőle, ha megindokoljuk, mit keresünk benne. Esetleg kifotózhatunk egy-egy oldalt!  A „kőszívű ember” engedni látszott!
Irány vissza az OMME központba!
Fekete József ismét hellyel kínált minket, ami egy udvarias gesztus volt részéről.
Kávét már kaptunk reggel, úgyhogy frissek és vidámak voltunk!
Az ügyvezető Úrral átballagtunk a szakatanácsadói irodába, és Tajti Zoltán elnökünk nem buta telefonjával, felvételeket készített az oldalak némelyikéről.
Közben megérkezett az OMME elnöke is. Közölte, hogy hagyjuk, ezt abba fénymásoljuk le inkább! Basszus, mindjárt megáll a szívem. Mi történt?
Két hónapot vártunk erre a bölcs döntésére!  Na, mindegy, OV jegyzőkönyv a kezünkben.
Most azt várnátok tőlem tisztelt méhésztársak közöljem, veletek mi van benne?
Nem vagyok jogász, nem tisztem megítélni annak tartalmát! Szerintem fogtok még hallani róla!  Ezt jól összehozták, hogy ekkora titok övezte!
Tudjátok, arra hivatkozott elnök Úr, hogy a hitelesítés soká tartott meg a Magyar Posta.
Mondtam én, hogy múzeumban voltunk!
Új időket írunk!
Tervünk, hogy az OV-t, IB-t és a küldöttgyűlést is élőben nézhessék a méhészek otthonukban! Erre minden technikai feltétel adott!
Mit szeretnénk, mi a célunk? Na, ez a fő kérdés tisztelt méhészek!
Minden a szemünk előtt történjék, ne a hátunk mögött!
Az OMME a tagdíjfizető Méhészeké!


Üdvözlettel: Nagyernyei Attila


*

zümi

 • *****
 • 1382
Re:Hír-les
« Válasz #21 Dátum: 2013. December 10. 21:24 »
Szia Attila!

Még jó, hogy nem gurult el az a seduxen, mert távozásotokkor lehet kettesével szedegették be!
Nagyon megenyhültek veletek szembe, nekem ez gyanús!!!!!!!!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

Re:Hír-les
« Válasz #22 Dátum: 2013. December 10. 21:38 »
Szia Zümi!
Ez csak taktika!
Az érdek-képviseleti munkának része a sok önzetlen cselekedet!
Na ezt néhány megszállotton kívül  nem látom!
A "buxa index" a lényeg! Hülye egy világot élünk!
Üdv:Attila


*

zümi

 • *****
 • 1382
Re:Hír-les
« Válasz #23 Dátum: 2013. December 10. 22:27 »
Attila jól látok??
Dr Fendrik Pétert látom regisztrálva?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

Re:Hír-les
« Válasz #24 Dátum: 2013. December 10. 22:31 »
Igen!

Re:Hír-les
« Válasz #25 Dátum: 2013. December 10. 22:36 »
Legalább hasonlít a tartalma a jegyzőkönyvnek az OV-n elhangzottakra? :o

Üdv. jani bátya

*

zümi

 • *****
 • 1382
Re:Hír-les
« Válasz #26 Dátum: 2013. December 10. 22:54 »
Remek!!!
Remélem még sok ilyen értékes "tagra" fórumozóra számíthatunk mint Péter.
Lehet, hogy soha nem lett volna alkalmam az életben találkozni Dr Fendrik Péterrel! Már most közelebb kerülhettem hozzá itt a klubon. Igaz csak VIRTUÁLISAN, de nem ez számít! Ezt viszont Köszönhetem- köszönhetjük neked a klub alapítójának!!!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

Re:Hír-les
« Válasz #27 Dátum: 2013. December 11. 07:26 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Most néztem az Időképet!
Gyulán van a leghidegebb! Brrrrrrrrr!
Már az időjárás is az OMME vezetés ellen van!
Lehet, hogy a kihelyezett IB ülés a termál medencében lesz?
Fogy ám majd megint az "UNICUM-i"!
Kicsit szerényebbnek kéne lennetek fiúk! Ha a saját lóvétokat költitek bocsi a "csípős hidegben" tett megjegyzésemért, de ha a tagdíjakból is csipegettek,arra nem mondanám, hogy egészségetekre!
IB ülés most az Erkel Hotelben! Múltkor Gödöllőn az Erzsébet szállóban.
Mondom én ne cifrázzátok! Következőre irány  a Hilton Szálló!
Hol is tartották Bross idejében az IB-ket? Kizárólag az OMME székházunkban! Pogi,tea kávé kíséretében!
Most azt állítják vezetőink közösségépítő,összekovácsoló buli lesz Gyulán!
Megkérdezték a tagdíjfizető méhészeket  mit szólunk hozzá? Ugye nem! Ehhez nekünk mi közünk?
Szerintem ez közügy!
Jobb  lett volna az Apimondián standot üzemeltetni, abból amit most eldőzsölnek!
Az szolgálta volna a magyar méhészek érdekeit, de ez a rongyrázás visszataszító!
Ilyen év után nem kéne! Bár tegnapi találkozónkon, az OMME elnöke azt állította, hogy 40 kg-os átlaga volt napraforgón. Erre annyit üzenek neki, annyi mindent "állított már nekünk", hogy jobb lesz ha magába száll!
Ehhez képest meg kiderült, alig van méz az országban! Valami nem stimmel elnök Úr!
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 11. 07:29 írta Nagyernyei Attila »

Re:Hír-les
« Válasz #28 Dátum: 2013. December 11. 07:36 »
Na de Attila!!! Ezt kikérem magamnak keresztapu nevében...

*

atya

 • *****
 • 1042
Re:Hír-les
« Válasz #29 Dátum: 2013. December 11. 07:56 »
Én megkóstolnám a szilvás unicum-ot, kérd ki nekem is.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.