Attila!
Szerintem elég a 2 mm-es sima vaslemez, az enyém abból van. Belefér egy aljdeszka, vagy két db fél Boconádi fiók. Alulra tegyél egy anyarácsot. Sok sütés után a szemét összegyűlik a teknő alján, így nem ragad rá a fiókra, mikor kiemeled.
Akkor gyors a sütés, ha jó forró az olaj. Ha nem elég forró, vastagon folyik le a fiókról, és sok rajta marad, amikor kiveszed. Ha jó forró, akkor hamar kisül, és gyorsan lefolyik a felesleg. Hőfokot nem tudok mondani, nem mérem.
Én néhány éve paraffinviasz méhviasz keverékében főzöm ki a fiókokat. 2/3-1/3 arány, de utóbb már kevesebb méhviaszt tettem bele. Összehasonlító elemzést nem tudok végezni, elve csak hat éve méhészkedem. Bogarastól olvastam ezt a paraffinviaszos technológiát. Gyors a kifőzés, meg vagyok elégedve a hatásával, a fiók mérettartásával. Hogy állja az időjárás viszontagságait? Takarom a fiókokat, így kevésbé használódik. Az enyémeket nem kell még cserélni.
Mortimer!
Szerintem jobb, ha a kiszorításhoz egybe kiöntesz egy betontömböt, amibe teszel egy vaskarikát. Amikor végzel, beakasztasz egy vaskampót, és egyben kiemeled. A téglákat egyenként körülményes lehet kiszedni...
Üdv: Ata