Szakma-politika

  • 4490 válasz
  • 1904481 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #4230 Dátum: 2020. Január 09. 08:52 »
Én azt mondanám, ne verjünk szét egy már meglévő egyesületet.
DE. Át kell alakulnia érdekvédelmi szervezetté, mert az egy lábon állás nem megoldás.
Csak és kizárólag más pénzének osztogatása nem valami stabil alap.
Nem lehet azonban azzal indokolni valami létét, hogy kell mert kell, ha közben semmi eredménye, csupán az a lényeg, hogy az elnöknek megfelelő életszínvonala legyen, és, hogy képviseljen valami mézfelvásárlót, és a "csókosak" jól járjanak.
Szerintem most várjuk meg a választást, ha nem történik változás, akkor bizony ki kell gondolni, hogy hogyan legyen tovább, és ha nincs változás akkor meg kell próbálni alakítani egy másik egyesületet, és elérni, hogy az omme tagság ne legyen kötelező feltétele a támogatásoknak.

Re:Szakma-politika
« Válasz #4231 Dátum: 2020. Január 09. 09:26 »
Kedves Jenő!
Köszönöm a javítást,de igazán nem volt rá szükség Olyanokról írsz,amiről szó sincs.Ti bebeszéltétek magatoknak,hogy ez volt a téma,hogy én ilyenekre dumálom rá a méhészeket.Kitől hallottad?Név?A valaki valamit mond valakinek esete!Én is ismerem a rovarfejlődést megnyugtatlak,bár sajnos nem a Nagypapától tudtam megtanulni,az élet úgy hozta,hogy nem volt rá alkalom.Gyere el beszélgetni,nyilván nagyon sokat fogok belőle tanulni!Komolyan,irónia nélkül.Na jössz?

Üdv:Sanyi
Szia Oszkár!

Nem tudom, hogy ott voltál-e.... Ha ott voltál, és meghallgattad, akkor nyilván tudod, hogy amikor Sanyi kipróbálta, február második felében,

Ki mondta, hogy rádumálod? ???
Némelyeknek elég elmondani valami zagyvaságot, és megcsinálják. Aki mondta, szép lassan kihátrál.
Ez a februári műlépre rázás bejárta egy nap alatt az országot. Remélem az is bejárja, hogy nem szabad a méhekkel ilyet tenni!!!

Én -veled ellentétben- első generációs méhész vagyok, tehát én sem a nagypapától és nem is a Fateromtól tanultam méhészkedni.
A Tiédet pedig ismertem.
Egyszer vagy 20 éve Édesapáddal, a "noteszos emberrel" "Binládennel" ( a harcimarcival) Sorolhatnám és sokan másokkal Görögországban méhészkiránduláson voltunk. Elmentünk a nagy hullámos tengerhez, ahonnét a víz partra dobja a fürdőzőt. Binláden barátom természetesen belement néhány elszánt társával a viharos tengerbe, mi meg inkább csak a köves partról nézegettük a őrültséget. Mindenki élve megúszta. Aztán egyszer egy méhecske valahonnét odakeveredett, és éppen a karomra csapta a viharos szél, ahol megpihent. Körülvettek a méhészek, és színe mérete alapján vizsgálgatták szerencsétlent. Egészen addig míg meg nem jegyeztem, hogy ez a görög méh hihetetlen képességekkel rendelkezik. Képes volt ennyi ember közül kiválasztani az egyetlen méhészt. Szerintem soha nem tehettél olyan gyerekcsínt, amiért annyira mérgesen nézett volna rád Édesapád, mint akkor énrám ;D . Aztán utána sokat beszélgettünk a kiránduláson, és ha közelebb laktunk volna, biztosan jó méhésztársakként ez folyamatos lett volna. Tehát amikor azt mondom nem szabad februárban még kaptárba nyúlni sem, az nem valaki ellen szól, hanem valami ellen. :o
Erről ennyit.


Re:Szakma-politika
« Válasz #4232 Dátum: 2020. Január 09. 09:57 »
Jenő!
Én nem hátrálok ki,abból,amit mondtam.Ami ott elhangzott,minden szavát vállalom!Te is tudod,legfeljebb nem mondod,ha valamit komolyan gondolsz annak minden lehetőségét körbe kell járnod.Nagyon sokat kell variálni,mire a jelenlegi megoldáshoz eljutsz.És utána még van folytatása,ha tetszik nekünk,ha nem.Folyamatosan tanulunk.Én ezeket el is mondom.Most a jelenlegi technológiánkat megfelelőnek gondolom a méhészetünk jó erőben tartásához,erről beszélek a méhészeknek.Szerintem a kaptárbanyúlás lehetőségét (a félreértések elkerülése végett:A KAPTÁRBANYÚLÁS LEHETŐSÉGÉT)egyébként egyre inkább nem az aktuális hónap,hanem csak az időjárás határozza meg.Egyébként ezt az anegdotát köszi,Apuról mindig szeretek hallani.Legyen ez a zárszó most.Rengeteg dolgom van.
ui.:Tényleg dumálhatnánk egyszer.A kérdésre légyszi!Eljössz?

Üdv.:Sanyi

Re:Szakma-politika
« Válasz #4233 Dátum: 2020. Január 09. 10:44 »
Jó ideje nem szólok a   Fórum témákhoz, de most megteszem. Az a gondolatom, hogy arról ne alkossunk véleményt, amit még nem próbáltunk. Vegyük a fáradtságot és próbáljuk ki, akkor mondjuk azt, hogy ez meg ez a hibája. Furcsa, szokatlan a kora tavaszi rajosítás, de mégis eredményes. Eddig nem csináltuk, nem volt rá szükség. De vegyük észre, hogy más a méhészkedés. Most egyre szokatlanabb dolgokat kell csinálnunk,  hogy életben tartsuk méheinket és még termelni is tudjunk. Akik ilyen kritikus véleményt formáltak meg a tavaszi seprésről, mit mondanának arra, hogy én ősszel, októberben sepertem át családokat ugyanígy műlépre? Mert szükség volt rá. Öt családnak volt nem megfelelő az élelme és virágpora, műlépre sepertem, szirup-lepény és ment tovább minden. Ebből kettő családnak nem sikerült a megmentése, de három átvészelte a telet és jó család lett. Ez a műlépre ütés szokatlan időszakban már egy kidolgozott dolog, csak hozzánk jutott el elég későn, de van akihez még most sem. Csinálják a környező országokban is, ha nem is titok, de nem propagálják túlzottan. Ha szükséges érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Re:Szakma-politika
« Válasz #4234 Dátum: 2020. Január 09. 10:49 »
Sziasztok! Nagybocisoktól kérdezem, hogy fekvő szöktetőt próbáltatok már csinálni valahogy? Betennék az anyarács helyére egy teljes elválasztót és arra raknék középre egy szöktetőt. Így megúsznám a lesöprést.  Mit találtam ,vannak itt köztünk még felfedezők!!!! Le kell söpörni őket februárban 😂!!!!

*

oszkár

  • *****
  • 1112
Re:Szakma-politika
« Válasz #4235 Dátum: 2020. Január 09. 11:08 »
Fülemüle! Szerinted amit Te csináltál az ugyan az mint a februári???
Még a témával kapcsolatban kérdeznék.
Írta bicska,hogy az atka,a műlépre söpörtnél 70 körül volt, míg a le nem söpörtnél több százassával hullot!!
Kérdésem: Nem lenne jobb valami megfelelő atka írtási sémát kitalálni,amivel kiküszöbölnétek ezt az életveszélyes " mutatványt" a méhekre nézve??

Ha nem csak arra irányúlt,hanem a szermaradványokra is( ez a februári mutatvány), azt is meg lehet másképp oldani!!!

Re:Szakma-politika
« Válasz #4236 Dátum: 2020. Január 09. 12:09 »
Te, Mézga Aladár!

Ne szöktetőt gyártsál, hanem csináld a kereteket!  ;)

Re:Szakma-politika
« Válasz #4237 Dátum: 2020. Január 09. 12:18 »
Szerintem azt idézte a Facebookról Aladár, csak nem rakta idéző jelbe, mert már megint arról a nagyon okos telefonjáról küldte el. :)

Re:Szakma-politika
« Válasz #4238 Dátum: 2020. Január 09. 12:20 »
Ez a műlépre ütés szokatlan időszakban már egy kidolgozott dolog, csak hozzánk jutott el elég későn, de van akihez még most sem. Csinálják a környező országokban is, ha nem is titok, de nem propagálják túlzottan. Ha szükséges érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Ezt ne ragozzuk tovább! Az nem azért van. Nálunk tilos, égetni kell....pont, itt a vége!!! Oké?

Re:Szakma-politika
« Válasz #4239 Dátum: 2020. Január 09. 12:44 »
kiváncsi 111. Csak nyúlós van a világon? Megközelítőleg se arra gondoltam.

Re:Szakma-politika
« Válasz #4240 Dátum: 2020. Január 09. 14:12 »
Ezt írja Fülemüle, amivel messzemenőkig egyet értek:
"Jó ideje nem szólok a   Fórum témákhoz, de most megteszem. Az a gondolatom, hogy arról ne alkossunk véleményt, amit még nem próbáltunk. Vegyük a fáradtságot és próbáljuk ki, akkor mondjuk azt, hogy ez meg ez a hibája."
Nagyernyei Attila

Re:Szakma-politika
« Válasz #4241 Dátum: 2020. Január 09. 19:31 »
Írhatnám a vicc rovatra is, de inkább itt a helye.

Kohn elmegy a rabbihoz.
- Segíts rabbi, mert beteg a tehenem.
- Mi a baja?
- Nem tudom, nem eszik és nagyon lógatja a fejét.
- Keverj cukros vízbe egy evőkanál krétaport, itasd meg vele.
Másnap Kohn újra megjelenik.
- Rabbi, megdöglött a tehén. Sajnos most meg már a másik is ugyanolyan betegnek tűnik.
- Önts egy liter vízbe egy kávéskanál sósborszeszt, meg csipetnyi keserűsót, aztán add neki.
A következő reggel szomorúan jelenti Kohn:
- Hát, rabbi ez a tehenem is megdöglött. De a harmadik az utolsó is elkapta a nyavalyát.
- Tégy a hátára kamillás borogatást.
Másnap újra ott a renitens a rabbinál.
- Nagy bánatom van, rabbi! Az utolsó tehenem is elpusztult.
- Kár. Pedig még mennyi jó ötletem lett volna!


Re:Szakma-politika
« Válasz #4242 Dátum: 2020. Január 09. 19:42 »
Lajos ez nagyon nagy volt !!!

Re:Szakma-politika
« Válasz #4243 Dátum: 2020. Január 09. 19:53 »
Rájöttem emberek a titokra, hogy honnan lesz a se pert februári családnak virágpora!!! Fehérjés volt a lepény fogadni merek ráadásul van már extra fehérjés is na ha azt rakták volna be akkor egyből húzta is volna a nyomorultja a bölcsőt. Jenő bazzeg  kínlódsz itt a rajbőlcsőkkel amikor berakod az extrafehérjés lepényt és már húzza is a bőlcsőt ugy beindul mint a kocsi a nitrotól 😂😂😂😂. Jenő jo lenne ha nem tudsz valamit akkor engem kérdezz meg még az egy forintot sem kérem el😆!

Re:Szakma-politika
« Válasz #4244 Dátum: 2020. Január 09. 20:11 »
kiváncsi 111. Csak nyúlós van a világon? Megközelítőleg se arra gondoltam.

Én is mindig arra gondolok, de ez miként kapcsolódik ehhez a témához? ;)

Na halljuk végre!