Szakma-politika

  • 4490 válasz
  • 1910203 megtekintés
*

buksi

  • ****
  • 319
Re:Szakma-politika
« Válasz #4020 Dátum: 2019. Augusztus 31. 04:50 »
Elég szomorún de ez van. :'(

Re:Szakma-politika
« Válasz #4021 Dátum: 2019. Szeptember 29. 08:23 »
Tomipapának (Arisztaiosznak, így hívják a Zöldön) nálunk Fehér Viktor, csupán ennyire telik.
Kérdezze meg már tőle valaki, hogy a folyamatos csesztetésen kívül csinált e már valamit a méhészek érdekében?
Semmi érdemi javaslata, semmi előre mutató gondolata, csak a tűzkölődés.
Mivel nem OMME tag, valójában semmi köze az egyesületünkhöz.
Vaktölténnyel lövöldöző cirkuszi bohóc.
Olyan dolgokról mond véleményt kívülállóként (hála az égnek, hogy nem tagként) ami valójában a kutyát sem érdekli.
Most azt a taktikát választottam, hogy minden 5. sorát olvasom a sablon szövegének.
Az utolsó így szól:
"Mindegy is, a sok cukiság képes feledtetni, hogy ez az OMME már nem az az OMME, amelyik egykor a termelői érdekvédelmet tűzte zászlajára. Már Rómában is elég volt cirkuszt rendezni és betömni az elégedetlen pofákat egy kis kenyérrel..."
Úgy látom azért magáról is mond vélemény.
Szerintem a méhészeknek arca van, Tomipapa a pofát biztosan magára érti, így elfogadom.
Egyébként az OMMÉK-ról írt egy kommentet, ahol az OMME stand óriási sikert arat.
Mivel ez őt fájdalmasan érinti, ennyi jött össze neki.
Nagyernyei Attila

Re:Szakma-politika
« Válasz #4022 Dátum: 2019. Szeptember 29. 12:05 »
Köszönöm Átilla, OMME ustora, hogy kéretlenül is "sztárolod" a Zöld-fórumos hozzászólásaimat.

Kár, hogy neked csak ennyire telik, de hát ha ezzel ugrasztott a gazdád, ezt kell ugasd...

Szemmel láthatóan erős szükségetek is van az elterelő gumicsont-polémia fenntartására, ide már csak végső elkeseredésükben írnak a méhészek, s ha netán a "vita- és gondolat-képes" fórumozók bojkottálni találják a Takács-Bross- N.Agyernyei honlaphonlapot, akkor ide írsz te, valamint a giga-géniusz méregzöld brigadéros, meg esetleg a jó Triceratops-Jani bátya, lájkolnak még néhányan, mint Mekkliba meg Lecsókolbász, de valójában olyan árva vagy itt, hogy gyakorta még meg is sajnállak...

Már megint könnyebb utolérni téged -ki hírből sem ismeri az igazmondást-, mint a mozgássérült invalidus ebet, ha megszámoltad volna az írásom sorait, akkor láthatnád, milyen butaságot mondtál, mikor megfenyegettél azzal, hogy csak minden ötödik sort olvasod el. A kifogásolt írásban az ötödik a következő:

"No, de csak addig böstörködök ám itt, míg meg nem kóstolom azt a 10 grammos mézecskét, amit -idén talán először (?)- biztosan közbeszerzési eljárás és nem haveri készletkisöprés keretében vásárolt meg a ti jó elnökötök (már megint majnem "elnökünket" találtam írni, de hiába, a
megszokás már csak ilyen). Gondolom, legalább egy gyors organoleptikus vizsgálatra felkérték Márkovics Jánost, hogy mondaná már meg, az idei  "közbeszerzett" mézecske jobban sikerült-é, mint a tavalyi."

Látod, bogaram, az idézet eleje az ötödik sor, szerencsére az is hozzávetőleg értelmes gondolatot vázol, de van annak folytatása is, olvass bele abba is. Legalább meg tudod válaszolni, valóban közbeszerzési eljárás keretében szerezte-e be Bross a promóciós mézecskét...?

Ami meg a tavalyi történetet illeti, kérdeném, megtörtént-e az eset kivizsgálása, mert ha nem, az az EB-t több vonatkozásban is minősíti: egyszer nem hajlandó egy '"csókos" beszerzés vizsgálatára, másrészt takargatni próbál egy visszaélés-gyanús tranzakciót. Ha minden szabályos volt, akkor nincs mitől féljen Bross, ha meg nem volt minden szabályos, esetleg tényleg "nem volt jó az a méz", akkor a vizsgálat elmaradása legalább is a hűtlen kezelés tényállását igyekszik elmaszatolni, hiszen ha Bross kóstolás, beszerzési eljárás és laboratóriumi vizsgálatok nélkül fizettette ki a mézet, akkor már önmagában megáll a hűtlen kezelés...

A Márkovics-levél, olvasgasd át:

https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFTW4xN2JBYzRZR1NfbkF6X1kwLUlXY1dvQlp3/view

Megkockáztatom, amennyiben valóban terheli felelősség Brosst, akkor a lehetséges visszaélés (akár nevezhetnénk azt gondatlanságnak is, semmi különbség, ráadásul az illúzióink is fogyatkoznak Bross-sal kapcsolatban) kivizsgálását szorgalmazó személy éppen az Egyesület érdekében emel szót, ez pedig nem síma "csesztetés", hanem kifejezetten érdemi, előremutató, konstruktív gondolat, javaslat. Pont annak a klubvezetőnek és egyben Kon-troll-csoport vezetőnek kellene ezt felismernie, aki több éven keresztül mocskolt boldogot-boldogtalant, hogy a gazdájának útban lévőket eltakarítsa. Tette persze ezt érdemi, előremutató, konstruktív módon...

Mivel kénytelen vagyok bizonyítani azt, hogy szemérmetlenül hazudsz, illusztrálni vagyok kénytelen, hogy füllentettél a "minden ötödik sor olvasása" kapcsán. Az ötödiket már idéztem, a "második ötödik" (csak a kedvedért, hogy ne tévelyegj itt a diszkalkuliáddal is), azaz a tizedik így szól:

Csak tudnám, az EB mire jutott az ügy kivizsgálásával, mert a jó elnök és csapata sikerrel elhallgatta az ügyet -sok egyéb mással együtt.

Látod, bogárkám, milyen butust írtál?

Azt az ökörséget, hogy egy félig-meddig kívülállónak mi köze lehet az OMME érdekvédelmi civil egyesülethez, nagyon egyszerűen meg lehet válaszolni: immár esmeg közérdekű ez az egyesület, tehát bárki, tagsági viszonyától függetlenül érdeklődhet a tevékenysége felől, mi több, akár véleményt is formálhat arról, véleményt formálhat a tisztségviselőinek munkájáról, véleményt alkothat az érdekvédelmi, érdekérvényesítő munka sikeréről és a szabályos/szabálytalan működésről is.

Továbbra is az az álláspontom, hogy a te véleményed irreleváns, érvelni sem tudtál soha és ha te bohócozol le valakit, az jobb körökben dícséretként fogható fel. Nem fennen szárnyaló érdekvédelmi sasmadár vagy te, csupán Bross Mujkója, szócsöve és hírharsonája.

Ettől függetlenül ismételten köszönöm, ha továbbra is rendszeresen népszerűsíted írásaimat. Ha ráérsz, az sem ártana, ha regisztrálnál a Ződre is, csak egy nevet és jelszót kell válassz (akár a saját neved is megfelel, bár sokat azért sem adnak az ócskapiacon), s akkor nem kellene inaszakadtadból ide "átemelgetni" szemelvényeket a Fórumra írt írásaimból, azon kívül nem fogyasztanád itt fölöslegesen szegény Takács-Bross gazdáid tárhelyét ilyen ökörségekkel, mint ez a mostani írásod. Ráadásul a Fórumot többen is olvassák, az "előadói" önfényezésednek is népesebb olvasótábora lehetne. Tudom, számodra a szakma nem prioritás, de ott se kapnál több kritikát, mint itt szoktak a szakmához értő méhészek neked címezni.

Ráadásul ott azt is meg tudnád magyarázni, hogy Bross hiátusainak kritizálása neked miért folyamatos csesztetésként jön le? Netán amikor úgy beszéltél magadról, mint "Főkontrollerről" (s úgy is cselekedtél), akkor te csak csesztetni kívántad azokat, akikre a gazdád ráuszított? Akkor meg valóban megállapítható: a jó klubvezető nem más, mint Bross csahos vérebe. Szerencsére nekem nem jutott ilyen gazda, de szerencse az is, hogy nekem nincs is szükségem ilyen gazdára, van önálló véleményem, álláspontom is, nem muszáj lakájruhát csináltatnom se...

Re:Szakma-politika
« Válasz #4023 Dátum: 2019. Szeptember 29. 12:37 »
No, most. Akkor tisztázzuk már egyszer feketén fehéren, mivel én is gyakran kapok olyan vádakat miszerint csak bírálok.
Kedves Nagyernyei Attila szeretném, ha pontokba szednéd, hogy én, és velem együtt az összes mezei béka segge alatt leledző méhész, mit tehetne amivel ti meg lennétek elégedve.
Már sokszor megírtam, de a következő formátumba is lehetne:
1./ ...... Ezt tehetnéd.
2./ ...... Ezt tehetnéd.
3./ ...... Ezt tehetnéd stb.

Szerintem nálatok csak egy pont van. Nyalja ki mindenki Bross seggét, akkor meg lesztek elégedve. Ha nem így lenne, kérlek cáfolj meg.

Re:Szakma-politika
« Válasz #4024 Dátum: 2019. Szeptember 29. 18:48 »
Ezt írja Fehér Viktor:
"..és ha te bohócozol le valakit, az jobb körökben dícséretként fogható fel."
Örvendek, hogy így érzed....bár én másként gondoltam amikor leírtam.
Vivaldi.
Tudom nem erősséged a magyar anyanyelv és kultúra gyakorlása.
Légy szíves próbáld meg, mert erre a szintre nem kívánok lecsúszni.
Nagyernyei Attila

Re:Szakma-politika
« Válasz #4025 Dátum: 2019. Szeptember 30. 07:17 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 20:58 írta kivancsi111 »

Re:Szakma-politika
« Válasz #4026 Dátum: 2019. Szeptember 30. 14:38 »
Attila, szokásod szerint már megint kikerülted a választ.
Légyszi....... légyszi...... légyszi.
Írd már meg, hogy hogyan segíthetnénk az úgy látom egyre inkább szarban lévő Omme-n?

*

Berci

  • ***
  • 248
Re:Szakma-politika
« Válasz #4027 Dátum: 2019. Szeptember 30. 16:10 »


A Márkovics-levél, olvasgasd át:

https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFTW4xN2JBYzRZR1NfbkF6X1kwLUlXY1dvQlp3/view




Azért ez így , ebben a formában, több, mint kellemetlen... :o

Re:Szakma-politika
« Válasz #4028 Dátum: 2019. Szeptember 30. 20:00 »
Még mindig itt tartotok?
Ez kezd olyan lenni mint a nagypolitika.
Az őszi OMME Küldöttgyűlésen mindenki hallhatta, hogy milyen módon, és kinek a méze lett kiszerelve.
Ez a "Méz lovag" azóta már nem az, vagyis kirúgták, mert valótlant állított.
Ezt tudtátok?
Erről ennyit.
Nagyernyei Attila

Re:Szakma-politika
« Válasz #4029 Dátum: 2019. Október 01. 00:22 »
Átilla, Nagyon Nagy Kerál!

Még mindig félrebeszélsz, ha indulatba jössz?

Ez az "OMMÉK" ragyogó indikátor, pontosan le lehet rajta mérni, hogy a szemöldökbefonás határán vagy, 200 Hgmm fölötti szisztolés vérnyomással...

Persze a mosolyogtató elírásokból, ökörségekből is bőséggel elláttad a klubot, a nitrit-neonikotinoid párhuzamod örök időkre a "Nagy Nevettetők" közé emelt, de fölösleges mindent idézni, amivel megdolgoztattad a mimikai izmainkat.


Tomipapának (Arisztaiosznak, így hívják a Zöldön) nálunk Fehér Viktor, csupán ennyire telik.
.............................................
Egyébként az OMMÉK-ról írt egy kommentet, ahol az OMME stand óriási sikert arat.
Mivel ez őt fájdalmasan érinti, ennyi jött össze neki.
Nagyernyei Attila

Csak az "OMMÉK" miatt érdemes ide citálni a klasszikussá nemesedett "Kultúrtáj" szösszenetedet is, amiért (az Atilla nagy királyos videóddal együtt) felterjesztettünk az "Arany Csörgősipka" rend tiszti fokozatára


........
Tegnap Bugacpusztán jártunk feleségemmel a Kultúrtáj ősi hagyományőrző rendezvényen.
Másfél kilométeres kocsisorban araszoltunk amíg oda nem értünk a több hektáros parkolóig, és ebből több kisebb is volt.
Hömpölygő embertömeg, igazi népi forgatag.
........
Elmondhatom, hogy van némi vásári tapasztalatom, egyesületünk jóvoltából.
OMMÉK és közel 20 éve Szekszárdi Szüreti Fesztivál.
Nagyernyei Attila

Attila!

Hogy a fenébe találtatok oda a "Kultúrtájra"? GPS-szel?
 
Legalább néznél utána, ha már írni szeretnél róla...

http://kurultaj.hu/

Hogyan is szokta volt mondani Jenő? Most akkor erek között injekció, vagy esetleg ínyek között erekció?

Az OMÉK meg nem OMMÉK, az "év méze" meg ha ott is volt, biztosan nem kiállítóként, legfeljebb kiállítottként...

Soroljam még?

Igényes mondanivaló megérdemli az igényes tálalást...

Lousicide!
Örülök, hogy ennyire rá vagy kattanva írásaimra.
Tanulni sosem késő!
Az "OMMÉK" elírásomat nézd el nekem "Királycsinálónak", ez volt 3 évig éjjelem-nappalom és nem tudok elszakadni a gondolatától, hogy ennyi rosszindulatú emberrel szemben ilyen elsöprő sikert aratott ez a "törpe 10% alatti kisebbség"!
Ha már abban is kételkedsz, hogy a Kurultáj rendezvényen részt vettem, komoly problémád lehet a bizalommal.
Vagy hozzászoktál a hazug, szava hihetetlen emberekhez?
Így megértelek, viszont sajnállak.
Nehéz lehet a gondolataidat úgy átformálni, hogy azoknak hittél eddig akik a méhészeket minden nap megvezették.
Az őszinte, tiszta szó nálatok elképzelhetetlen?
Én egy rendezvényről számoltam be, de nem tudtam, hogy tanukat is fel kell sorakoztatnom.
Nagyernyei Attila

És ezen "mesteri megcsavarintása" az eredeti felvetésnek a "válaszban", nos ez a legjellemzőbb rád, aranyos öreg mulattatónk.

Valójában a lüke elírásaiddal jobbára csak megröhögtettél bennünket, ám amikor úgy próbálsz kibújni a válaszadás szorításából, hogy még nem is mondasz igazat, csúsztatsz, az már korántsem olyan mulatságos. Ilyen erős csúsztatás a Csuja "kizárás" története is: a lökött Csuja szagot fogott, hiszen valóban utasítottak vissza méz-tételt neonikotinoid szermaradvány miatt, ám ő nem is lenne Csuja, ha nem próbálta volna meg felfújni az ügyet. Nos, volt neonikotinoid szermaradvány a mézben, ám korántsem azért utasították vissza, mert egy méz-tételben neonikotinoid szermaradványt találtak, hanem azért, mert azt a szermaradványt ökológiai termelésből származó mézben, azaz "biomézben"  lelték meg. Ha hazudott Csuja, akkor nem azért hazudott, mert nem volt szermaradvány a mézben, hanem azért, mert a csávázószerek szermaradványát vélte fülön csípni, de mint kiderült, a nem gombaölöszeres tankkeverékben nappal is használható neonikotinoid szermaradvány miatt az ökológiai címkét nem fogadta el a vásárló. Köztudott, hogy a neonikotinoid hatóanyagok esetében a mézre van MRL-érték (s ezután is lesz addig és azon hatóanyagokra, amíg azok felhasználási engedéllyel rendelkeznek).



Tehát sokan érdeklődnek Csuja kizárásáról.
Szeretném azt közölni veletek, hogy a legenyhébb "büntetésben" részesítettem.
3 hétre kellett csupán távoznia, addig gondolkodhat azon mit is tett.
Ma az OMMÉK-on, Budapesten az a kereskedő akire folyton hivatkozik kijelentette, hogy egyetlen szállítmányát sem fordították vissza neonikotinoid "szennyezettség" miatt.
Már emiatt is ki kellett volna tiltanom Csuját.
Jegyzőkönyv pedig erről természetesen nincs.
Ezt olyan súlyú kacsának, rémhírterjesztésnek gondolom aminek semmi alapja, és árt az egész ágazatnak.
Ő azt üzente nekem a Facebookon, hogy Bross Péter utasítására tiltottam ki.
Sajnálom de ez sem állja meg a helyét.
Senkitől nem kértem tanácsot, és senkinek nem kértem ki a véleményét Csuja kitiltásáról.
Egyedül döntöttem, mert így láttam jónak.
Ha hibáztam azt is vállalom, de egyelőre minden jel arra utal, (hála az égnek) a magyar termelői mézek kifogástalanok!
Azt pedig végképp furcsának tartanám, hogy az OMME elnöke, és az elnökség nem tudott volna arról, hogy .....kamionokat fordítanak vissza neonikotinoid szennyezés miatt.
Felejtsétek el, itt még nem tartunk!
Nagyernyei Attila

Nos, ez után viszont a klubvezető hazudik. Mint a vízfolyás! Még hogy nem Bross "utasította"...! A fenét nem!

Ugyanígy hazudsz, öreg mulattatónk amikor arról vartyogsz, hogy a küldöttgyűlésen mindenki hallhatta, milyen módon és kinek a méze lett kiszerelve.

Még mindig itt tartotok?
Ez kezd olyan lenni mint a nagypolitika.
Az őszi OMME Küldöttgyűlésen mindenki hallhatta, hogy milyen módon, és kinek a méze lett kiszerelve.
Ez a "Méz lovag" azóta már nem az, vagyis kirúgták, mert valótlant állított.
Ezt tudtátok?
Erről ennyit.
Nagyernyei Attila

A "kirúgott Méz lovag" állítását akkor lehetett volna valótlanként feltüntetni, ha a kiszerelt méz vásárlása előtt Bross több árajánlatot is bekér, valamint laboratóriumi vizsgálati jegyzőkönyvvel támasztja alá, hogy a méz kifogástalan és méltón képes reprezentálni a magyar méz minőségét. Akkor lehetett volna kirúgni Márkovics Jánost, ha először körlevelet ír, s meg sem próbál tájékozódni (mondjuk az egyik felén virág-, másik felén akácméz feliratról tájékozódnia sem kellett volna).

Ő viszont először Brosst hívta föl, s a brossi "tájékoztatás" nyomán érezte a késztetést, hogy az ügyet megszellőztesse. Ha korrekt lett volna a ti elnökecskétek, akkor Márkovics Jánost nem kirúgatja a lovagrendből, hanem tökös módon bevizsgáltatja a kifogásolt mézet egy "semleges" laborban, s a küldöttgyűlésen a vizsgálati jegyzőkönyvet kivetítve cáfolja, hogy "csókos" beszerzésről lenne szó, hiszen a laboratórium szerint a méz kiváló (mondjuk még akkor sem tudom, hogy a labor virág- vagy akácmézet vizsgált volna-é...).

Nos, eszünkbe sem jutott, hogy nem a korrekt eljárást választotta a jó Bross, hanem a rá jellemző nemes egyszerűséggel kirúgatta a saját lovagrendje főzászlóőrét. Elég szomorú ez a történet, de így, választások előtt nem árt megszellőztetni, tudják már meg a méhészek, kit is választottak maguknak...

Te meg Atilla, OMME egykori, azóta már kiérdemesült Ustora, kérdezd már meg a gazdádat, mesélné el, idén az "OMMÉK"-ra miképp szerezte be a promóciós mézecskét, hány árajánlatot kért be, s melyik laborban vizsgáltatta be a kiválasztott tételt. Vagy idén is "csókosra" sikeredett a beszerzés? Mondd meg neki: elejét véve annak, hogy kérdéseim nyomán engem is kirúgasson, önként elhagytam az egyesületet, mégse járjak már úgy -szégyenszemre-, mint a jó Csuja, aki pedig az előző választáson fő-szekértolói predikátumot szerezve Bross legnagyobb seggnyalói közé küzdötte föl magát. Azóta persze továbbtanult...

Várom koránt sem megtisztelő válaszod!

Nagy tisztelőd, SzIT

*

Geddekas

  • *****
  • 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #4030 Dátum: 2019. Október 01. 01:54 »
Úgy látom, ha eltűnök egy időre, akkor már kezdődik a lejáratásom.

Józanodjatok gyerekek. Amit írtam, megalapozottan írtam. Az más kérdés, ki hogyan és milyen üzleti érdekek alapján maszatolja a szart.

Vajon most mi az igazság abban, hogy a legutóbbi szúrópróba vizsgálatokon minden magyar akácméz megbukott a külföldi boltok polcain? Erről még dokumentumom nincs, de NYUGI, lesz.

Kedves Attila!
Kérlek ne állj be a szarkenők közé! Maradj méhész és ne légy a mézhamisítók ideológusa, rabszolgája. Nem hiszem, hogy annyira rosszul méhészkednél, hogy szükséged lenne a mézhamisítók ígérte mellékjövedelemre. Te egy kiváló méhész vagy és becsületesen is meg tudod keresni azt amire neked és a feleségednek szüksége van. Gyerekeid is már elrepültek, tehát rájuk se kell költened. Nincs az az egzisztenciális nehézség, ami megérné, hogy eladd a becsületedet.

Ugye egyetértesz velem?

utóirat:
Máig nem értem Bross Pétert, hogy miért is ment el a NÉBIH kontra Aranynektár perben az Aranynektár oldalán tanúskodni OMME elnökeként. Erkölcsi hozzáállást kérem rajta számon. Bárki más inkább megtehette volna, pl. Herpai is, csak Ő nem.

Gondolkodj el ezen kedves Attila és gondolkodjatok el mindannyian, akik azt mérlegelitek, hogy kit válasszanak meg az OMME elnökének. Vannak dolgok, amik jogilag nem kifogásolhatók, de a méhészek érdekkéviseletének erkölcsi mércéjével összeegyeztethetetlen. Ja, el is felejtettem mondani, hogy a bíróság ebben az ügyben tudomásom szerint elmarasztalta az Aranynektárt. Javíts ki lécci Attila, ha tévedek. Sőt bocsánatot is kérek, ha tévedtem. Mert Bross Péter képtelen bocsánatot kérni, de én viszont igen.

További Jó éjszakát Attila és kedves méhésztársak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Szakma-politika
« Válasz #4031 Dátum: 2019. Október 02. 09:30 »
Én ezekből csak egyetlen dolgot szűrök le.
 De, jó, hogy nem vagyok semmi, és Bross nem tud sehonnan kirúgatni.
Igaz Mézlovagnak fel se kértek, viszont küldöttnek meg én nem mentem, mert nem vagyok hajlandó egy olyan egyesületben küldött lenni, ahonnan egy mézlovagot csak úgy ki lehet rúgni.
 

Re:Szakma-politika
« Válasz #4032 Dátum: 2019. Október 03. 17:00 »
Nem sokára fel fog merülni a kérdés, szükség van e Omme-ra?
Biztos vagyok benne, hogy akik ellenérdekeltek, de csalódottak is azt fogják mondani, hogy nincs.
 Én azt mondom, már a kérdés feltevés is rossz, mert az az ágazat vagy embercsoport aki részben vagy egészben nem tudja érdekeit érvényesíteni kihalásra van itélve.
 Tehát nem kérdés, az omme-ra vagy hozzá hasonló szervezetre nagyon is, nyomatékosítom, nagyon is szükség van.
 De attól félek a mostani omméra nincs. Az elnök semmit nem csinál, legalább is a méhészek érdekében, a tisztségviselők, a vezetőség, valljuk be belefáradt az állandó szélmalom harcba, a küldötteket sem érdekli már az egész.
 A tagság meg magasról szarja le az egész omme-t csak morog mikor kötelező tagdíjat kell fizetni, hogy felvehesse az uniós támogatást ami másnak akkor is jár, ha nem tagja semmi féle egyesületnek.
Persze mint minden rosszban ebben is volt jó, mégpedig az, hogy kötelezően összehozott több mint tizenhárom ezer tagot.
 Tizenháromezer tag pedig nem piskóta, ennyi emberrel, és a családtagjaikat is beleszámítva, nem, hogy érdeket érvényesíteni, de már a politikába is bele lehetett volna szólni.
De, úgy nézem ez a lehetőség végleg elmúlik.
Mert az elnököt és a sleppjét ez nem érdekelte, maradt a pozitív jövő kép, hogy ha nem csinálunk semmit is, csak marad még egy ideig az uniós támogatás és a kényszer tagság. Ami abból áll, hogy le bírjuk húzni az uniós támogatásokból a nekünk kellő részt, és a tagdíjat.
Ehelyett vannak nagy tervek. Hogyne, valamit azért mondani kell. Ingyenes kaptárok stb. mikor még azt se tudja senki, mennyi lesz a mezőgazdaságra szánt támogatás az unióban 2020 után.
Meg a méhegészségügy átvétele meg a többi, mikor az omme arra is képtelen, hogy a méhészeknek megfelelő áron biztosítson egyesületi üveget.
De, persze arra majd képes lesz, hogy fenntartson egy nagy egészségügyi hálózatot, és kárpótoljon, stb.
Szóval aki nem ismeri még örülhet is neki, csak hát a példák azt mutatják az omme egy dologban jár elöl, ha pénzt kell valahonnan elvenni. Mint például a sáp amit az uniós támogatásokról lehúz.
Nézzünk szembe vele. Az omme ma egy sóhivatal. Semmit nem tud tenni a méhészek érdekében. A jól fizetett jogászai sem arra vannak, hogy a méhészeket segítsék, például, mérgezési ügyekben. Hanem, hogy a vezetőség egymás közti pereit intézzék.
Emellett lehet persze a mostani elnököt védeni, meg mosdatni, csak hát ez az út egészen biztosan a semmibe,  a megszűnéshez vezet.
És ez lesz, az elszalasztott lehetőség ami nem hiba, hanem bűn.
 Mindazoknak a bűne, legfőképpen a kontroll csoporté, akik ezt a helyzetet elősegítették.

Re:Szakma-politika
« Válasz #4033 Dátum: 2019. Október 10. 12:12 »
Na tehát van kampány az OMME-ban vagy nincs?
Hozzászólásom után döntsétek el magatok.
Tsanyi írta a Zöldön.
"Tükör!
Szeretnélek megkérni, tájékoztass már bennünket a legutóbbi elnökségi, alapszabály változtatási részéről.
Úgy tűnik, nagyformátumú elnökünk megint a méhészek háta mögött szeretne alapszabályt módosítani a kárunkra. Vajon kinek a megbízásából illetve érdekében?
Miért írom, hogy a méhészek háta mögött?
A küldöttgyűlés anyagát, majd az utolsó pillanatban kapják kézhez a küldöttek, úgy összeállítva, ahogy B.P. gondolja. Nem lesz lehetőség részletesebb infók beszerzésére és legkevésbé a tagok tájékoztatására, véleményük kikérésére.
Úgy hallom a szaktanácsadók eltávolítása az elnökségből újra bekerült a tervek közé.
Törvényes indok nincs rá, mint ez már eddig is kiderült, de a küldöttgyűlés hozhatna szigorúbb szabályokat.
Úgy hallom szaktanácsadó nem lehetne elnökségi tag, dönteni kéne a két megbízás között.
Az az érzésem, hogy valakinek itt az az érdeke, hogy ne lehessenek olyan szakemberek az elnökségben, akiknek nagyobb területen rálátásuk van a méhészekre illetve jó a kapcsolatuk velük.
B.P. véleményem szerint, egy olyan elnökséget szeretne, akik kevés, az elnök által szelektált információval rendelkezik, és könnyű őket (meg)vezetni.
Végül is egy kis tájékoztatást kérnénk!"
Az elmúlt ciklusban a Kontroll Csoportnak egyik kérése volt, hogy szaktanácsadók ne vállalhassanak tisztséget az OMME-ban, mert az eltorzítja az érdekvédelmi munkát.
Sok-sok írás született erről, de egyik elnök sem merte a témát feszegetni, most Bross megtette.
Természetesen az nem igaz, hogy a méhészek, és a küldöttek háta mögött megy a sumákolás, mert az OMME hatályos alapszabálya értelmében az OMME Küldöttgyűlése előtt 14 nappal minden érintett meg szokta kapni az anyagot, gondolom most sem lesz ez másként.
Egyébként az elnökség csak javaslatot tesz, a döntést a küldöttgyűlés hozza meg.
Mint tudjuk a szakik az egyesület és az elnökök (ha nem maga is elnök) és a tagság közötti kapocs.
Már az elmúlt választási kampányban is szóvá tettük , ha a szaktanácsadó részt vesz a kampányban az nem szerencsés. (Rengetegen Bross ellen nyíltan kampányoltak, és lám mégis ott vannak! )
Aztán többször elnökségi ülésen is történtek érdekes szavazások amikor az elnökségben ülő szaktanácsadók tartózkodtak.
Miért?
Azért mert érintettek voltak a témában, tehát összeférhetetlen!
Nehezen tudom elképzelni, hogy a 12-13.000 méhész közül csak ők a legalkalmasabbak az ágazati vezetésre.
Emiatt nem is értemTsanyi ezen kijelentését:
"Az az érzésem, hogy valakinek itt az az érdeke, hogy ne lehessenek olyan szakemberek az elnökségben, akiknek nagyobb területen rálátásuk van a méhészekre illetve jó a kapcsolatuk velük."
Kire, vagy kikre gondol?(Nem írom körbe, rátok bízom mert újra feljelent.)
Azt is érdekesnek tartom, hogy azt beszélik ha a szakik nem Brossra szavaznak megnyomják a fizujukat 100.000 Ft-al.
Mi ez ha nem egy sima szavazatvásárlás?
Tehát dúl a kampány Kivancsi 111, de ahogy látom te észre sem veszed.
A  témát vitaindítónak szántam.
Nagyernyei Attila

Re:Szakma-politika
« Válasz #4034 Dátum: 2019. Október 10. 13:25 »
A szaktanácsadók kirúgása  a vezetőségből egy személyre irányul, ha valóban létezik, az elnök helyettesre.
Vajon mi váltotta ki Bross  omme-es pasa nem tetszését, hogy elküldögeti neki időnként a selyem zsinórt. Vagy csak ijesztgeti?