Szakma-politika

  • 4490 válasz
  • 1911968 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #3480 Dátum: 2017. Szeptember 10. 14:33 »
Örülök, hogy szóba álltok velem, annak meg még jobban, hogy sajnáltok. Valóban mindenki sajnálatra méltó, aki nem találta az omme-t meg a Lurdi házat vagy mit, ugyan is szerintetek, csak bizonyos felkent emberek szavazhatnának.

A tagoknak csak a tagdíjfizetés a dolga. Ezt eddig is tudtuk.

Az OMME küldöttgyűlései nyilvánosak, bármely OMME tag elmehet rá. Az OMME alapszabálya rendelkezik arról, hogy az egyesületek maguk választják a küldötteiket. Ha téged nem választottak meg, akkor ott helyben úgy ítélték, hogy mást bíznak meg. Ennek semmi köze az OMMÉ-hez, ezt helyben kell lefociznod.

A tagoknak sok feladata van: Ők alakítják ki az alapszabályt, ők vitatkoznak egy kérdésről.


De, a félre értés részetekről ott van, miszerint én piedesztára emelném , mondjuk Cserényit. Én ilyet nem írtam, én csupán összehasonlításképpen emlegetem őket. Az, hogy a választást elvesztették az nem kevésbé volt köszönhető Cserényi arroganciájának. Elismerem, ő eléggé nagyképű, és beképzelt ahhoz, hogy bizonyos jószándékú küldötteket is meggondolásra késztessen a voksolást illetően. De...... még ő is........

Az elnökök felébredtek, és nem választották meg a következő vezetésbe. Ilyen a demokrácia.

Amit viszont állítok. Minden tevékenység amit az omme vezetőség végez, csak annyira igazolható, amennyit a tagság abból megérez. Tárgyalhat az elnök az ensz főtitkárával is, ha annak semmi haszna. Ebben az esetben nincs értelme senkivel tárgyalni. Nem hinném, hogy Bross meg bírná változtatni az uniós vám politikát, akárkivel is tárgyal. És tárgyalásokon kívül mást felmutani nem igen tudtok, az elmúlt időtökben.

No ez pont annyi lenne méhekre lefordíva, hogy csak azt tegyük a kaptárban, amely miatt még aznap többet pörgethetünk?
Szóval minden tevékenység besorolható aszerint, hogy mennyi idő alatt hoz eredményt. Azok, amelyek lassabbak, azokat úgy hívják, hogy stratégiai lépések. Mondataid azt sugallják, hogy az OMME jelenleg sok stratégiai kérdésen dolgozik.


Vissza térve Attila szekér nyomására, az a bajom ezzel, hogy az omme mint egyesület melléktevékenységben koordinálhatja a támogatást. Ugyan is ebben csak egy mellék szál az uniós támogatás.

Így is van, mellékszál. Egyszerű, mennyi időt fordít az OMME iroda, az OMME küldöttgyűlés, az OMME országos vezetőség a támogatási kérdésekre, igényekre. Nagyon picit. Azaz teéjesül, hogy mellékszál.


DE, most azt éljük meg, hogy a fő az uniós támogatás, és erre van felűzve, mellékesen az omme. Ami az ingerületet kiváltja belőlem, hogy itt arra játszanak emberek, hogy amíg az uniós támogatás létezik, megfelelő részt leakaszthassanak az omme-ból. Utánna már nem lesz fontos az egyesület, utánnuk az özönvíz.

Te nyilván ilyen vagy, de sokan vannak másmilyenek. Sokan vannak, akik már támogatás előtt is tagok voltak, és biztosan lesznek oyanok is, akik utána is tagok lesznek. Hogy vannak olyanok, akit más nem érdekel, az meg normáls, ne idézd azon időket, amikor valakit csak világsemlélete uram bocsá vallása miatt üldötzek.

Én nem voltam Sárváron. Nem is ismerek ott senkit, de szakadjak itt meg, ha a zöme nem a mézárak miatt ment oda. Mert arról akart hallani.

Látnoki képességeidet irigylem. Javasolom, hogy tölts ki néhány lottót.

Én meghallgattam már többször Brosst. Hát beszélni azt tud. Azért elnök. De, abban már nem vagyok biztos, hogy abból lett is valami hasznos, amit ő beszél.

Hát elég rövid a memóriád: Bross volt a egyik kulcsfigura abban, hogy a Magyar Méhészeti Program elkészült. Az üvegben is benne volt. 

A szaktanácsadókhoz az omme-nak megint csak annyi köze van, hogy a kényszer támogatás osztáson keresztül kapják a fizetést, tehát oda vannak kényszerrel kötve. Amit amúgy egy az egyben megkaphatnának, mondjuk a kamarától is.

Először is nem kényszer támogatás. Ez egy nemzeti program. Másodszor Úniós jogszabály az alapja. Te mindent megkérdőjelezel, ami éppen nem tetszik. Szerintem a családi pótlékot is elvennéd, mint kényszer támogatást, HA MÁR FELNŐTTEK A GYEREKEID (ha vannak).

Egyébként kibújt a szög a zsákból: Szóval el kívánod venni a Nemzeti Programot az OMMÉ-tól, és át akarod adni a Kamarának. A méhészektől melyik jogcímet akarod elvenni?


És még mondok valamit. Ha ilyen munkát végez az omme, előbb vagy utóbb nem csak a szaktanácsadók, hanem az önálló egyesületek elnökei is ébredezni kezdenek. Miért merem ezt állítani? Mert ez az életszerű.

Ebben egyetértek. És azokat, akik folyamtosan csak hátrafele húzák az OMMÉ-t, akik nem hajlandóak semmit csinálni... , azoktól a küldöttek megvonják a bizalmat. Mert most a törpe kisebbség hátrafele húzza az OMMÉ-t. Mert ha az OMME elnökségében ülnek olyanok, akik ahhoz segítik a kirúgott hivatalvezetőt, hogy perelje az OMMÉT, ahelyett, hogy azt mondanák neki: "Te van vaj a füled mögött, ne menj már napra!", akkor van mire ráébredni.

Olvastad az OMME EB jelentését: Mészáros József szabálytalanul vett fel pénzeket az OMME kasszából, vagy valahogy így. Fenn van a honlapon, keresd má meg!

Te milyen szóval illetnéd, ha valaki szabálytalanul vesz fel pénzeket a rábízott kasszából?

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3481 Dátum: 2017. Szeptember 10. 15:49 »
Te aztán tudsz igazi sablon szöveget nyomni. Egy brussúrára is ki lehet tenni. Hol tanultad? Ez tipikusan az a helyzet amikor a való világhoz még megközelítőleg sincs semmi köze amiről írogatsz.

 Mert ugye a való világban az van, hogy az omme vezetőség és a tagság kib@szott távolságra van egymástól. Olynnyira, hogy a tagság 90%-a hagyná ott az omme-t a támogatás megszűnését követő egy hónapon belül, mert egyáltalán nem érdekli ez a demokratikusnak álcázott maszlag amit te itt leírogatsz.
 Egy dolog a küldöttek megválasztása. Kedves barátom, nem most jöttem le a falvédőről. Jelen pillanatban, néhány kivételtől eltekintve a legtöbb küldött olyan aki elválalja, és oda tolakszik, és nem az aki oda való. Persze vannak kivételek is.
És ha már a küldötteknél tartunk, hogy lehet, hogy az omme tagszervezeteinek küldöttei ugyan olyan jogúak, mint a független egyesületek küldöttei? Az omme is csak egy másik egyesület, miért van neki több joga? Csak nem azért, hogy manipulálni lehessen az elnök választást?

Mint mondottam, a támogatás, egyesületi tagsághoz kötése egy esetben indokolható. Hogy közös országos fellépésre képes egyesületet hozzunk létre. De, hol láttál te itt közös fellépést az utóbbi időben? Kiváncsi vagyok, majd nekem is szólj, ha nem csak ködös tárgyalgatásokról van szó.
No, most mindenki vetkőzzön ki egy kicsit magából, felejtse el, hogy ő már huszon öt éve omme tag, mert megérti az egyesülés szükségességét, és próbálja beleképzelni magát az egyszerű méhész helyébe, és ebből a szemszögből gondolkodjon el, hogy, hogy is van ez? Miért alacsonyabb rangú a méhész, mint a kertész, vagy a tehenész, vagy a gabona termelő? Ők fel tudják venni a támogatást, mindenféle egyesületi tagság nélkül is? A méhészek miért vannak hátrányos helyzetbe hozva?

 Ja és az állandóan emlegetett nemzeti program. Ez a lukbetömő szent tehén. Ezzel mindent meg lehet indokolni. Mert ugye, ha jól megnézzük ezen kívül nem is nagyon van más emlegetni való. De megint vissza térnék a kertészekre, vagy a szőlészekre, nekik milyen nemzeti program alapján adják az uniós támogatást, és azt ki készítette el nekik? Valaki csak elkészítette nekik is, és semmilyen egyesületbe nincsenek kényszerítve.

Aztán akárki akármit mond, a méhész legfőbb érdeke, hogy a megtermelt mézét megfelelő áron el tudja adni. Azóta mióta ti vagytok a méz ára kizárólag lefelé ment. Nézzük már meg, mennyi volt a méz ára Mészáros elnöksége idején és mennyi mostanában. Ó persze , én rövidlátó vagyok, mert nem függ az elnöktől. Csak annyiban, hogy ha havonta rekord termést emleget, tv-ben újságban meg minden hol ahol csak tud, az nem felfelé nyomja a méz árakat.

Az pedig, hogy mi a fontos a méhésznek, azt talán a méhész tudja legjobban. Talán őt kéne megkérdezni, ha már az ő pénzéből él mindenki ott odafönn.

Visszatérve a lényegre, én úgy látom, a vezetőség jól el van magának. Meg a tagság is. Legfeljebb morog. A baj csak az, hogy egymástól teljesen elválva, nem is egyirányban, vagy inkább nem is eveznek.

Ezért semmi értelmét nem látnám Brosst meghívni. Egyrészt, én nem vagyok egyesületi elnök, így nem hívhatok meg senkit. Figyelembe azt is, hogy az említett urak engem még egy fejbiccentésre sem méltatnak. Példa erre Körmendi Rác úr, múlt Szombaton, amikor alig két lépésre ment el előttem. Nem azért mintha nagyon hiányzott volna. Brosst pedig hallgattam már eleget. Ismerem a módszerét. Soha nem a lényegről beszél. Rizsát meg hallgattam már eleget.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Szeptember 10. 15:55 írta Vivaldi »

Re:Szakma-politika
« Válasz #3482 Dátum: 2017. Szeptember 10. 16:48 »
Jó kis zagyvaságot összehordtál. ;D

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3483 Dátum: 2017. Szeptember 10. 17:16 »
Jani bátya. Figyelj barátom.
Soha ne hidd el, hogy az számít, hogy mi hogyan viszonyulunk saját magunk írásához. Vannak itt olvasók, a csendes többség. Ez nem szól csak olvas. Olvas és leszűri magában, hogy mit gondol rólunk akik ide írogatnak.
Meg van a véleményük, ám nem tartják érdemesnek leírni. De itt vannak, és figyelnek.

 Ti egy más világban éltek. Talán nem tévedek nagyot, hogy érdeketek fűződik hozzá, hogy senki ne pofázzon, mert az nektek nem jelent semmi jót.
 Ha maximális jószándékot tételezek fel rólatok akkor is az van, hogy ti ugyan jót akartok, ám nem léptek ki abból a szűk körből, ahol mozogtok. Még ha érdekelne is benneteket a tagság véleménye akkor sem fértek hozzá. De legyünk igazságosak , nem is érdekel. Minden jól van így / egyébként Cserényi is ezt mondta az elmúlt ciklus vége felé/. A dolog működik.  a támogatásból kifolyólag a taglétszám ha nem is növekszik már annyira, de legalább stagnál. A küldötti rendszer biztosíték arra, hogy a tagság, nem hogy nem szólhat bele, de még véleményt sem nyilváníthat a tevékenységetekről.
 Mindenki tudja a nagy demokrácia amit levetítetek itt nekem, csak maszlag. Az omme*ba az egszszerű tagot be sem engedik, és ha valami rossz sorsú tagnak, /lásd Tóth Méhésztársat,/ ötletei támadnának, azt szépen lesöpritek. Az elnök nyilatkozik, mindenhol ahol lehet. Főleg a rekord méztermésről. Ennyire tellik. Tudja ő is és tudjátok ti is, hogy felesleges szaggatnia agát úgy se változik semmi. A fizetést megkapja, felelősségre vonni meg nem lehet senkit.
A tagság meg azért közönyös, mert úgy sem tehet semmit, csak számol. Még kapja a támogatást marad. Megveszi a méregdrága támogatott gyógyszert, a támogatás 50%-ig aztán valami olcsóbb amitráz alapú nem támogatott gyógyszerrel védekezik, a másik felén meg cukrot vesz. Abban is biztos vagyok, ha csak méreg drága támogatott gyógyszer vehető a támogatáson nem sok tag marad.
 De mindezek ellenére sokan olvasnak, és véleményt alkotnak. És még nem láttam senkit aki nincs a vezetőség közelében és nekem esett volna, hogy nincs igazam, mert a tagságnak most kurva jó.
 Ti viszont igen. Ti véditek a mundér becsületét a semmitevést köröm szakadtáig, bár úgy látom legutóbb már tőled sem futja többre, mint egy lapos minősítésre.
Mert ugye meg lehet engem cáfolni, csak, hogy ahhoz csinálni is kéne valamit a tagság érdekében, és nem elég látszat tevékenységeket végezni.
 Mert a tagság túlnyomó része, csak abból tudja, hogy léteztek amikor be kell adni a gyógyszer cukor támogatás papírjait. És ez nektek így jó. Bár némi lázadozás azért felfedezhető itt ott, ráadásul nem bírtátok kinyírni az előzző vezetésből ott maradt emeberekt sem, így aztán valahogy hiány érzetetek van.
Én leírom azt amit igaznak vélek. Nem kell velem egyetérteni, nem is várom el. Én akkor is azt írom, amit igaznak vélek, ha te zagyvaságnak minősíted. De, azért arra nem vennék mérget, hogy az itt minket olvasó csendes  többség is így tesz.

Re:Szakma-politika
« Válasz #3484 Dátum: 2017. Szeptember 10. 19:58 »
Vivaldi!
Nagyon megerőltetted magad, de nem jutottunk előrébb.
Írásod legtöbb sorát vagy már megcáfoltam, vagy megtehetném, de belefáradtam.
Ez mind az információhiányodból ered, és ezt akár felróhatod a mostani vezetés hibájának is.
Dr. Mészáros László egyedül ebben volt sokkal profibb, amolyan jó politikus,nincs mit színezni.
Azt a keveset amit tett, szépen híresztelte országnak világnak.
Még mielőtt azt gondolnátok, hogy megtértem tévedtek.
A nagy balhékat meg olyan ügyesen kommunikálta, hogy ezt tanítani lehetne.
Ennek ittuk egy darabig a levét, de Bross rendbe tette.
Amivel viszont csont nélkül egyet értek, az a következő:
" Bár némi lázadozás azért felfedezhető itt ott, ráadásul nem bírtátok kinyírni az előzző vezetésből ott maradt emeberekt sem, így aztán valahogy hiány érzetetek van."
Nekem momentán ez ügyben valóban van egy kis hiányérzetem, de ami késik, nem múlik.
Bennem bízhatsz Vivaldi.
Szeretem a precíz, tiszta munkát.
Nagyernyei Attila


Re:Szakma-politika
« Válasz #3485 Dátum: 2017. Szeptember 10. 21:49 »
Figyelembe azt is, hogy az említett urak engem még egy fejbiccentésre sem méltatnak. Példa erre Körmendi Rác úr, múlt Szombaton, amikor alig két lépésre ment el előttem. Nem azért mintha nagyon hiányzott volna.

Kedves Viva!

Én nem ismerlek, bemutattak már bennünket? Egy több száz fős rendezvényen nem biccentgetek minden ismeretlennek, még azt találják mondani, nézd, a nyakizmának lehet valami baja, úgy rángatózik. Azoknak, akiket bemutattak vagy ismertem, előre köszöntem.

Szóval ha odaállsz elém, és mondod, Szia én vagyok a Vivaldi, biztosan köszönök. És ha megmondod a neved, akkor azt úgy fogom majd leírni, ahogyan használod. Nem fogom átalakítani.

Egyébként két olyan helyzet is volt, ahol a két lépésre lévő ismert embereknek sem biccentettem. Ha minden programon részt vettél, akkor tudod melyekre gondolok. Aztán utána kezet fogtam mindenkivel.

Jó volt látni, hogy az OMME ott volt Karancskesziben, a budapesti szaktanácsadó is segített a méhészeknek. Nekem a kas alakú süti ízlett a legjobban.

Legközelebb mutatkozz már be!
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

atya

  • *****
  • 1043
Re:Szakma-politika
« Válasz #3486 Dátum: 2017. Szeptember 12. 09:26 »
Nagyon ajánlom a figyelmetekbe.
Most találtam a Magyar Nemzet online-ban.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+COMPARL+PE-607.976+01+DOC+PDF+V0//HU&language=HU

Még is igaza van Tóth Zoltánnak??
Ha ez így van miért támadjuk-ják?
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

  • *****
  • 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #3487 Dátum: 2017. Szeptember 14. 17:38 »
Szeretném, ha nem Csuja menne egyedül erre a tárgyalásra. Több szem többet lát, több érv, hatékonyabb érdekvédelem. Szerintem mindenki kíváncsi, hogyan is látja ezt az ügyet a hivatal.

Idézet
Tisztelt Csuja László Úr!
 
Köszönettel megkaptam meghívójukat a 2017. szeptember 16. napján 15 órára tervezett méhész közgyűlésre. Tájékoztatom, hogy a rendezvényen - sajnálatos módon - egyéb elfoglaltság miatt nem áll módomban részt venni.
Mindazonáltal – amennyiben megfelel - szívesen biztosítunk lehetőséget személyes találkozóra illetve megbeszélésre Önnel és méhésztársaival a NÉBIH Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságán (1118 Budapest, Budaörsi út 141-145.).
A megbeszélés időpontjaként a szeptember 19. (kedd) délelőtt 10 órát, szeptember 26. (kedd) 10 órát, vagy szeptember 27. (szerda) 14 órát tudom javasolni.
 
Amennyiben a megbeszélés lehetőségével élni kíván, várom szíves visszajelzését, az időpontok megfelelőségét illetően.
 
Üdvözlettel:
Jordán László
igazgató s.k.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3488 Dátum: 2017. Szeptember 17. 20:58 »
Vivaldi!
Nagyon megerőltetted magad, de nem jutottunk előrébb.
Írásod legtöbb sorát vagy már megcáfoltam, vagy megtehetném, de belefáradtam.
Ez mind az információhiányodból ered, és ezt akár felróhatod a mostani vezetés hibájának is.
Dr. Mészáros László egyedül ebben volt sokkal profibb, amolyan jó politikus,nincs mit színezni.
Azt a keveset amit tett, szépen híresztelte országnak világnak.
Még mielőtt azt gondolnátok, hogy megtértem tévedtek.
A nagy balhékat meg olyan ügyesen kommunikálta, hogy ezt tanítani lehetne.
Ennek ittuk egy darabig a levét, de Bross rendbe tette.
Amivel viszont csont nélkül egyet értek, az a következő:
" Bár némi lázadozás azért felfedezhető itt ott, ráadásul nem bírtátok kinyírni az előzző vezetésből ott maradt emeberekt sem, így aztán valahogy hiány érzetetek van."
Nekem momentán ez ügyben valóban van egy kis hiányérzetem, de ami késik, nem múlik.
Bennem bízhatsz Vivaldi.
Szeretem a precíz, tiszta munkát.
Nagyernyei Attila

Kedves Attila. Egy re szeretném felhívni a figyelmed, innen a mocsárból.
Mégpedig arra, hogy a békáknak vízálló a segge, viszont az oroszláné lehet, hogy átázik. Egyszer még.

Re:Szakma-politika
« Válasz #3489 Dátum: 2017. November 02. 06:55 »
Wenhardtgy, és Kívancsi111 kijelentése lóg a levegőben.
Állítanak valamit, de konkrét dolgok híján nem tudom hova is tegyem ezt:
"Sajnos én úgy érzem hogy te nem  a TOLNA MEGYEI méhészek érdekeit képviseled hanem a főnökeidét ismételve KÍVÁNCSI 111-et gondolkozz el rajta hogy kik lehetnek a főnökeid !!!!"
Tehát továbbra is várom a bűneim lajstromát.
Ha nem írtok konkrét tényeket nem tudok válaszolni!
Had tudja meg ország-világ kik a főnökeim, és milyen érdekeket képviselek.
Megjegyezni kívánom, hogy mondja ezt rólam olyan ember, aki az egyesületben még egy széket sem tett arrébb!
Mondjuk abba meg nem lehet belekötni.
Nagyernyei Attila

Re:Szakma-politika
« Válasz #3490 Dátum: 2017. November 03. 14:01 »
Szerintem nem baj, ha az ember azt teszi, amit a lelkiismerete diktál. Azok, akiknek nincs lelkiismerete, vagy utána megalkusznak, azoknak nincs "főnöke". A régi magyarban ISTENTELEN-nek hívták.

Nem is kell az ilyen beírásokkal foglalkozni!

Ha én moderátor lennék, kihajítanám a személyeskedő írásokat. Véleményt, tényeket lehet ütköztetni.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

Re:Szakma-politika
« Válasz #3491 Dátum: 2017. November 03. 22:33 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:16 írta kivancsi111 »

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3492 Dátum: 2017. November 12. 11:56 »
Szerintem nem baj, ha az ember azt teszi, amit a lelkiismerete diktál. Azok, akiknek nincs lelkiismerete, vagy utána megalkusznak, azoknak nincs "főnöke". A régi magyarban ISTENTELEN-nek hívták.

Nem is kell az ilyen beírásokkal foglalkozni!

Ha én moderátor lennék, kihajítanám a személyeskedő írásokat. Véleményt, tényeket lehet ütköztetni.

Akkor két fajta maradna. Ami benneteket omme vezetőket dícsér, meg néhány szakmainak nevezett beírás.
Megkockáztatnám azonban, ez ennek, és akármilyen  fórumnak a halála.
Egyszerűen azért, mert ahol nincs vita annak a fórumnak vége.
Mert ugye, akik itt írogatunk, mind öreg méhészek vagyunk. És mi, már nem igen változtatunk bevált technológiánkon, ráadásul meg aki tud valamit az inkább megtartja magának. Mi már túl vagyunk ezeken.
Azt viszont el bírom képzelni, hogy benneteket minden ellenvélemény zavar.
 Először is mert a Bross első országlásaikor ilyen még nem volt, ezért ez meglehetősen új, másrészt az igazsággal még érvekkel is nehéz vitatkozni.
Mert még senki nem próbálta feltenni az egyszerű mezei méhésznek azt a kérdést, hogy szerinte szükség van erre a mai omme-ra. Hogy nektek szükségetek van az egyértelmű, ám a tagságban már nem lennék olyan biztos.
 Viszont, nem kell aggódnotok. míg van támogatás, és a támogatás felén még vásárolható cukor is addig maradnak tagnak.
 De, már akkor is megszűrődik a tagság, ha a támogatáson csak és kizárólag hatástalan, vagy kevéssé hatásos, méregdrága Német gyógyszerek vásárolhatók. A matematika nyelvén minden bemutatható, még az omme is.
Most ti együtt mutajátok az egészet.
                                     omme vezetés+egyesületek munkája+támogatás= a mostani helyzet
Ez tartja még valahogy fenn az omme-t.
 De, mi van akkor ha a plusz helyére mínusz jelet teszünk, vagy is:
                                     omme vezetés-egyesületek munkája-támogatás=?
Nem írom le, hogy mi marad. Ellentétben veletek, én nem hiszem, hogy itt mindenki hülye lenne, ezért rájuk bízom végezze el mindenki magában az egyenletet.

Re:Szakma-politika
« Válasz #3493 Dátum: 2017. November 12. 16:45 »
Szerintem nem baj, ha az ember azt teszi, amit a lelkiismerete diktál. Azok, akiknek nincs lelkiismerete, vagy utána megalkusznak, azoknak nincs "főnöke". A régi magyarban ISTENTELEN-nek hívták.

Nem is kell az ilyen beírásokkal foglalkozni!

Ha én moderátor lennék, kihajítanám a személyeskedő írásokat. Véleményt, tényeket lehet ütköztetni.

Akkor két fajta maradna. Ami benneteket omme vezetőket dícsér, meg néhány szakmainak nevezett beírás.
Megkockáztatnám azonban, ez ennek, és akármilyen  fórumnak a halála.
Egyszerűen azért, mert ahol nincs vita annak a fórumnak vége.
Mert ugye, akik itt írogatunk, mind öreg méhészek vagyunk. És mi, már nem igen változtatunk bevált technológiánkon, ráadásul meg aki tud valamit az inkább megtartja magának. Mi már túl vagyunk ezeken.
Azt viszont el bírom képzelni, hogy benneteket minden ellenvélemény zavar.
 Először is mert a Bross első országlásaikor ilyen még nem volt, ezért ez meglehetősen új, másrészt az igazsággal még érvekkel is nehéz vitatkozni.
Mert még senki nem próbálta feltenni az egyszerű mezei méhésznek azt a kérdést, hogy szerinte szükség van erre a mai omme-ra. Hogy nektek szükségetek van az egyértelmű, ám a tagságban már nem lennék olyan biztos.
 Viszont, nem kell aggódnotok. míg van támogatás, és a támogatás felén még vásárolható cukor is addig maradnak tagnak.
 De, már akkor is megszűrődik a tagság, ha a támogatáson csak és kizárólag hatástalan, vagy kevéssé hatásos, méregdrága Német gyógyszerek vásárolhatók. A matematika nyelvén minden bemutatható, még az omme is.
Most ti együtt mutajátok az egészet.
                                     omme vezetés+egyesületek munkája+támogatás= a mostani helyzet
Ez tartja még valahogy fenn az omme-t.
 De, mi van akkor ha a plusz helyére mínusz jelet teszünk, vagy is:
                                     omme vezetés-egyesületek munkája-támogatás=?
Nem írom le, hogy mi marad. Ellentétben veletek, én nem hiszem, hogy itt mindenki hülye lenne, ezért rájuk bízom végezze el mindenki magában az egyenletet.

Ügyes a matekod.
OMME - minden olyan tag munkája, aki más egyesületben is tag =0. Mert minden OMME tag tag valahol. Ezt már a múltkor elmondtam: Ha Te teszel bármit, akkor azt legalább három sapka alatt teszed, teszed mint Vivaldi, Teszed mint helyi méhész és teszed mint OMME tag. Ha nem teszel semmit, akkor csak várod, hogy a többiek tegyenek valamit.

Szóval a logikád, hogy az OMME nem csinál semmit egyben azt is jelenti, hogy egyetlen OMME tag sem csinál semmit.

Ezt nyilván a magam nevében visszautasítom. Én ingyen és bérmentve vettem részt pl. az Alapszabály Előkészítő Bizottság munkájában. A közgyűlésen is ismertettem javaslatot. Olyan is volt közöttük, amit beépített a közgyűlés az alapszabályba, olyan is, amit nem. Én tettem hozzá. Van olyan mondat az alapszabályban, amelyik az én munkám eredménye.

Te mit tettél le az asztalra?
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3494 Dátum: 2017. November 12. 19:46 »
Ez jelen pillanatban úgy néz ki. Hogy a munkát a független egyesületek végzik. Azok akik életképesek az omme nélkül is.
 A támogatást az omme- hez megy be, de ezt meg a szaktanácsadók csinálják. Tehát ez is ellenne az omme nélkül.
A támogatás kifizetése, máshol megy egyesületi tagság nélkül is.
Az omme érdekvédelmet nem csinál.
Akkor mi a fenének is? Hogy foggyon a pogácsa meg a kávé?