Szakma-politika

  • 4490 válasz
  • 1910373 megtekintés
*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3360 Dátum: 2017. Június 22. 22:09 »
 Hát én rögtön tökön lövöm magam a füstölővel :'(
Most én komolyan, nem merem feltételezni, hogy nem akarjátok érteni. De a másik az, hogy tényleg annyira  a "szeren" vagytok, hogy nem értitek.
 Mondjad már meg nekem Attila ki a f*** omme tag méhészt érdekli bivalyboconádon, hogy melyik ügyvédi iroda lopja ki a pénzt az omméból?
Honnan érzékeli gipsz jakab omme tag méhész, hogy kevesebb a repi konyak, egy egy ilyen össze jövetelen , vagy mi a szaron?
 Ezek az eredmények? Most nem tudom, kínomba röhögjek e vagy sírjak.
 Erre van az omme meg az új elnök, hogy konyak helyett kisüsti legyen, mert az ócsóbb, vagy mi a franc?
Hát ide figyelj, Hofi írt volna erről egy jó kabarét, de én sajnos nem vagyok Hofi. De ez már Hofi nélkül is kabaré.
Hát az omme nem a tagokért van, hanem, hogy olcsóbb pogácsa legyen a küldött gyűlésen?
 Komolyan mondom ez olyan mint mikor megkérdezték, hogy abban az évben mi volt a szovjetunió legnagyobb sikere, és a válasz az volt, hogy egyszer Brezsnyev elvtárs saját magától ment fel a pódiumra.
 Attila, mondok neked valamit. Ha valamire nem tudsz érdemi választ adni, akkor tégy úgy mintha pergetnél és nem érnél rá válaszolni, de ne tedd magad nevetségessé.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 23. 10:29 írta Bicska »

Re:Szakma-politika
« Válasz #3361 Dátum: 2017. Június 23. 12:38 »
Helló Vivaldi!
Egyáltalán miért írogatsz a "fekete-fehéren"?
Neked senki és semmi nem jó ,folyamatosan kötekedsz mindenkivel.
Hozzászólásaid visszaolvasva ezen az oldalon csak neked van szégyellni valód.
Az a tipikus ember vagy aki nem való egyesületi közösségbe, de ez csak a magánvéleményem.
Szerintem vonulj el remetének , én nagyon unom már a sületlenségeidet.
Tisztelettel. Molnár Csaba

*

oszkár

  • *****
  • 1131
Re:Szakma-politika
« Válasz #3362 Dátum: 2017. Június 23. 19:11 »
M
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 15:22 írta oszkár »

Re:Szakma-politika
« Válasz #3363 Dátum: 2017. Június 24. 08:35 »
"Egyáltalán miért írogatsz a "fekete-fehéren"?"

Mert az ő véleménye is egy vélemény, a sok közzül. Lehet hogy neki is, igaza van, lehet hogy csak részben, lehet hogy nem mindíg, lehet hogy nem mindenben.
De tényleg, én azt látom hogy Vivaldi azon véleményket írja le, amelyeket a méhészek csak folyosói beszélgetések során "mernek" elmondani. Így ezeket tükrözve, némileg eltúlozva, érzékelteti hogy a vezetőség, fényévekre elszakadt a tagságtól.
Az is igaz, hogy a tagság bizonyos része csak a támogatásokért tag.
Az is igaz, hogy ha méhészek találkoznak, nem az OMME a fő téma, elsősorban a méz ár, és a romló körülmények. Majd a szakmai dolgaink, de hogy valaki úgy kezdje hogy képzeld mi történt az OMME-ben?

Azt is meglehet kérdezni, hogy én miért írogatok ide, bár igyekszem egyre kevesebbet. Igen engem is kitiltottak a "zöldről". Örökre. Már csak azért írom, hogy ne kelljen ezt kinyomozni.
Részemről sem jelenti azt, hogy Bross párti lennék, engem meglepetésként ért az ő visszatérése. De ennek nincs jelentősége. Szerencsésebbnek tartottam volna egy harmadik személy jelölését. Valakit akit, mind a két tábor elfogad. (Fogalmam nincs hogy ki lehet az.) Illetve szerintem nincs is két tábor, hanem vagyunk mi a méhészek, és pont.



*

Geddekas

  • *****
  • 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #3364 Dátum: 2017. Június 24. 09:08 »
Valóban nincs két méhésztábor. Van viszont óriási különbség abban, hogy ki mit gondol érdekképviseleti munkának. Vivaldi úgy gondolja, hogy az OMME akkor dolgozik jól, ha odamegy a kereskedőhöz és jól fejbeveri, ha csökkenteni meri a felvásárlási árat. Ő ilyen egyszerűnek tartja a feladatot. De minden problémát így oldana meg legszívesebben. Ez egy kőkorszaki módszer és akkor tényleg működött is. Ezt várja el Brosstól. Csak azt nem értem, hogy miért nem ezt várta el Mészi Lacitól? Azért mert mézkirálynővé tette a lányát?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

zümi

  • *****
  • 1382
Re:Szakma-politika
« Válasz #3365 Dátum: 2017. Június 24. 12:00 »
Két tábor van :-\ Mszp és a Fidesz! Mi meg a jobbik :P
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

Re:Szakma-politika
« Válasz #3366 Dátum: 2017. Június 24. 15:36 »
Azt nagy problémának látom, hogy a méhészek egy részét (Vivaldival az élen) egyáltalán nem érdekli mi történik az OMME-ban.
Ebből látható, hogy az egyesületet nem érzik magukénak, velem ellentétben.
Én az OMME-ban történő dolgokat véresen komolyan veszem, és nagyon nehezen viselem azokat az embereket, akik úgy keveredtek a vezetésbe, hogy semmit nem tettek önzetlenül az OMME-ért.
Volt elnökünk szinte az égből pottyant közénk, amikor mi már jó páran vagy 20 éve építgettük a szervezetet.
Azt belátom, hogy erre folyton nem lehet hivatkozni, de nagyon furcsának tartom, ha azok oktatnak ki méhészeti közéletből akik mondjuk 1983-ban "Kisdobosok" voltak.
Nagyon fáj, hogy a kín keservesen társadalmi munkával összekovácsolt szervezetbe olyan emberek keveredtek, akik csak a pénzt látják az OMME-ban.(Napidíj, túlórapénzek stb.)
Biztosan zavaros annak a tónak a vize, amelyiknek alján egy béka segge alól osztja az észt Vivaldi, és ezért nem lát tisztán.
Véleményem szerint nem szabad közömbösen tekinteni az OMME-ban zajló eseményekre, különösen a pénzügyi dolgaink fontosak.
Ez a BÉKE alapja!
Ha az OMME gazdag, és jól szalad a szekér, akkor az érdekvédelmi munka is gördülékenyebb.
Ha lazán bánnak a méhészek pénzével, nem számít a repi költség, megy a rongy rázás, akkor bizony nem szabad hallgatni.
A honlapunk ékes bizonyíték arra, hogy igény van az OMME-ban, a méhészeti közéletben zajló események kitárgyalására.
Azt többször megemlítettem, hogy nekem kivételes szerepem van ebben a történetben, mert annyi információhoz jutottam az évtizedek alatt, hogy ez csak keveseknek adatik meg.
Sokszor nyomasztó is, de van amikor előny.
Nézzünk egy példát.
Nekem személyesen a kirúgott ügyvezetővel az ég világon semmi gondom nem volt soha, készségesen segített ha kérdésem volt, mégis örvendek a távozásának.
Okait már kitárgyaltuk, nem ismétlem.
Egy szó mint száz a méhészeknek sokkal több információt kell eljuttatni az egyesületi életről, és ezen azonnal változtatni kell, mert katasztrofális a kommunikáció!
Érdekesnek tartom, hogy méhmérgezés esetén mindenki tudja hova kell telefonálni.
És ez így van rendben.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3367 Dátum: 2017. Június 24. 20:41 »
Csujával nem foglakozom, mivel ő csak csuja. Neki az álláspontja csujaista, és ő csujáért kavar. Amúgy saját magát is egyes szám harmadik személyben szokta emlegetni.

 De emlékeztetnék mindenkit, nézze már vissza mit írtam választás előtt. Azt, hogy a rosszat rosszra cserélgetni, botorság, de , hogy a rosszat még rosszabbra cserélni, az meg hülyeség.
És itt ez történt. Semmi más. Ez ilyen egyszerű. Ezt kéne belátni.
 Mert , hogy Mészáros olyan volt amilyen, de akkor legalább volt valami. Most meg ha időnként nem venném a fáradságot és meg nem kérdezném, hogy "talán kihalt az Omme vagy mi van?" úgy ellennétek a fű alatt, mintha nem is léteznétek. És most már több mint gyanús nekem, hogy semmi más célotok nincs csak ez.  Szépen ellenni. Ha időnként valaki kritikus hangot fogalmaz meg, azt meg lefárasztani, és majd elhallgat.
 Mert ugye, aktuális példa: a tagság nem tud arról sem, hogy valami kurva drága ügyvédi irodát is eltart, hiszen az ő érdekében senki nem tesz egy keresztbe szalmát sem. És lám kiderül, ezek se ócsó jánosok. Akkor most tegyük már fel a kérdést, kit véd az ügyvédi iroda, ha a tagokat egyébként senki nem védi még akkor sem, ha egy engedélyezett támogatott gyógyszer a negyed állományt lemérgezi? Persze a kérdés az költői. A vezetőséget. Hogy mitől? Hát egymástól, gondolom én. Mert ugye ők ott szépen elveszekedgetnek, a tagság meg le van szarva, amúgy ő csak fizeti.
Mindig mondom, hogy mindent ki lehet fejezni matematikai képletekkel. Ezt is. Ugyan is ha a vezetőséget, /ami itt, nem problémás, hanem a probléma maga/ akármilyen betűvel behelyettesítjük, és azt kivonjuk, semlegesítjük, magyarul elküldjük a p.......ba. megszűnik a probléma, nem kell ügyvédi iroda sem, marad egy nagycsomó pénze a tagságnak.
 Ez ilyen egyszerű matematikai nyelven, és a képletek nem hazudnak.

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3368 Dátum: 2017. Június 24. 20:47 »
Ja és még valamit. A facen a méhészklubnak 8500*tól is több tagja van.De eddig szándékosan nem forszíroztam ott az omme dolgait, noha elismerem, időnként érintőlegesen meg lett említve, és már azt is abba kellett hagyni, mert túl sok a lázongó. Ezért mondom, hogy aki ismer az tudja. Tudok olyat, hogy egy oldalt érdekessé teszek.
Addig örüljetek még itt írok, mert ha egyszer veszem a fáradságot, és ott nyitok egy oldalt az omme viselt dolgairól, na az lesz az, ami sokaknak nem fog tetszeni.

Re:Szakma-politika
« Válasz #3369 Dátum: 2017. Június 24. 21:36 »
Vivaldi!
Te kit, vagy kiket fenyegetsz?
Állandóan nyüszítesz, hogy a Destruktortól lepusztult a méhészeted egy része, de a Tó aljáról, a béka segge alól nem vagy hajlandó kibújni.
Vetted a fáradtságot és szóltál a szaktanácsadódnak, vagy valamelyik illetékesnek?
Na ugye, kussoltál és csak a szád tépegeted hasztalan.
Egy tapodtat sem teszel a saját dolgodért, akkor mit tennél egy közösségért, az egyesületért?
Kritizálni azt tudsz, a melóddal van egy kis bibi.
Arra lennék még kíváncsi melyik bizottságba jelentkeztél, hogy segítsd az OMME-ban az érdemi munkát.
Ja, hogy oda se?
Akkor te vagy az igazi fotelforradalmár, amolyan nagy béka puki.
Valóban vehetnéd a fáradtságot, és írhatnál valami jó szaftos történetet, csak arra vigyázz, hogy ne kacsázz.
Tudod, ezzel segíted a Fekete-Fehér Méhészklubot, hogy sallangok nélkül kitárgyaljuk a méhészeti közéletet.
Ez nem a bulvár sajtó, hanem a kő kemény valóság, amolyan NON-STOP OMME történelem.
Nagyernyei Attila

*

Bicska

  • *****
  • 601
Re:Szakma-politika
« Válasz #3370 Dátum: 2017. Június 24. 22:34 »
Pont a minap olvasgattam bele a facebook-os meheszklubba. Nos! A fele hirdetes, volt benne nemi szines hir a nagyvilagbol (sved repceviragzas), es nemi anyazas, mert nem akart elferni a foliasatras dinnyetermeszto-mehesz, es egy masik mehesz. Ezt azota toroltek, de itt egy erdekes comment: "Tényleg el kellett távolítani a fóliasátras bejegyzést?Lassan marad az időjárás,meg a kezdők hülyeségei :D" Ugy gondolom ez a mondat sokat elarul. ;)
Meg valami! Megtudtam, hogy nyilik egy ujabb meheszbolt Tamasiban. Wow!!

Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3371 Dátum: 2017. Június 25. 08:02 »
Hát ha így van semmi gond.
Azért én azt mondom, próbáld ki, és írjál valamit az omméról oda, ahol mint mondtam, több mint 8500 tag van. garantálom, hogy lesz komment. Kipróbáljuk?

*

Bicska

  • *****
  • 601
Re:Szakma-politika
« Válasz #3372 Dátum: 2017. Június 25. 09:07 »
Probald! Engem is erdekel az eredmeny. ;)
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Szakma-politika
« Válasz #3373 Dátum: 2017. Június 26. 16:26 »
Még megtörténhet.

*

kiskakas

  • *****
  • 3248
Re:Szakma-politika
« Válasz #3374 Dátum: 2017. Július 20. 21:57 »
QUQURIQ !!!

Csak kérdezem, hogy valaki tud arról, hogy most ki tölti be az ügyvezetést az OMME -ban?
Vagy talán már van is új jelölt?
Vagy készül a pályázat az állásra?
Remélem nem miniszteri fizetések lesznek osztogatva...

Kiskakas