Gőzölgő

  • 4101 válasz
  • 1076651 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #4095 Dátum: 2020. Április 03. 18:43 »
Az egyetemes emberi értékekhez sorolom az  együtt , együttesen , közösen , együttműködés  ]összefogás[/ fogalmakat is.
Közülük - példaképpen - az együttműködésösszefogás fogalmát emelném ki.
  /Ezt hallani -egyébiránt- másutt is a közéletben./
Most az OMME (szövetségi jelleg) keretein belűli az együttműködésére gondolok.
Hiszen a méhész (összefogásnak) együttműködésnek
leglapvetőbb bázisa ez a nonprofit terület, amiről alig esik szó,ugyanakkor egyik fő akadálya/akadályozója a méhészvilág összefogásának .
  /Megj. : Az előző OMME tisztségviselői választáson nem lehetet kihámozni a kandidálók köréből, hogy mi is ez valójában,  ?/

Kíváncsivá tesz: hogy.... vajon a mostani-soronkövetkező-közgyűlésen  lehet-e olvasni arról, hogy a tisztségre jelentkezők programot is írnak, vagy csak az elmúlt időszakban kereseik érdemeiket ?!  Lesz-e mersze  valakinek is a szervezet megújításával is foglakozni ?   Ezidáig a szervezet elveszett a sok cél, és feladat között. Igazi méh-méhészeti profilra van szükség!
Az emberi tényező oldaláról nézve :A szervezet szabályozói "elkényelmesítették" a tisztségviselőket,függetlenül attól, hogy egyetértés van , vagy nincs közöttük. A tiszteletdíjak, (biztos jövedelem) nem "kompenzálhatják"a szervezeti kihívások ódázását. :-X
« Utoljára szerkesztve: 2020. Augusztus 07. 16:14 írta Erdélyi János »

Re:Gőzölgő
« Válasz #4096 Dátum: 2020. Augusztus 11. 16:48 »
Mi újság van az ún . termelői csoportok körül. ? A mezőgazdaságban már a termelőszövetkezetekre ( nem a pártállami értelemben)! összpontosítanak!
Nem látható ezirányú elképzelés az OMME vezetése részéről !
Az agrár-közgazdászok egyértelműen azt állítják ez a jövő piaci értékesítési útja,módja.

Re:Gőzölgő
« Válasz #4097 Dátum: 2020. Szeptember 13. 10:21 »
Mi újság van az ún . termelői csoportok körül. ? A mezőgazdaságban már a termelőszövetkezetekre ( nem a pártállami értelemben)! összpontosítanak!
Nem látható ezirányú elképzelés az OMME vezetése részéről !
Az agrár-közgazdászok egyértelműen azt állítják ez a jövő piaci értékesítési útja,módja.

Szerintem a termelői csoportok létrehozása nem az OMME feladata. (ellentétes is lenne az Alapszabállyal.) A termelői csoport a benne részt vevők érdekeit képviseli, az OMME nem szűkítheti le a tevékenységét rájuk, neki az összes méhész érdekét kell néznie.Van egyébként több termelői csoport a méhészet területén is.  Anyagi érdek, összefogás hozta létre egy-egy egyéniség vezetése mellett.  Létük alátámasztja a közgazdások elképzeléseit.

Koreában van egy mammut termelési és beszerzési csoport. Önálló cég, tulajdonosai a méhészek. A koreai apimondiát követően írtam róluk. Olyan, mint a mellifera lehetett volna. Csak nem volt. Persze az egy sikertelen próbálkozás nem jelenti azt, hogy sose lehet. De elég nehéz feladat: megfelelő tőke, telephely, megfelelő tárolás, labor, minőségellenőrzés. Nem lehetetlen, de nem is könnyű.

Játszunk el a gondolattal:
Megvan a termelői csoport. Te vagy a vezetője. Érkezik egy kérés: 5000 kg akácmézet kér valaki. Mit csinálsz? Mit csinál a termelői csoport mást, mint a kereskedő?
Felvásárolja, tárolja, minőségbiztosítást garantál, göngyöleget kezel, ... majd hordóban felrakja a kamionra és elküldi a vevőnek. Kezeli a kinnlevőségeket, beszedi a pénzt, majd ezután fizet a méhészeknek? Vagy van tőkéje, és mindezt megfinanszírozza?

Azaz miben különbözik a termelői csoport a kereskedőtől? Csak abban, hogy ki a cég tulajdonosa? 
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

Re:Gőzölgő
« Válasz #4098 Dátum: 2020. Október 02. 22:09 »
Kedves méhészek!
Kérlek segítsétek a szakdolgozati munkámat az alábbi kérdőív kitöltésével. Névtelen és körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Köszönöm! A megosztásokért is hálás vagyok!

http://kerdoivem.hu/kerdoiv/1092501929/

Re:Gőzölgő
« Válasz #4099 Dátum: 2020. Október 02. 22:16 »
bettike09
Hidd el kitölti mindenki, de ehhez elég egy topicba beírni. Nem kell összeszemetelni az összeset!

Üdv. jani bátya

Re:Gőzölgő
« Válasz #4100 Dátum: 2020. November 01. 20:46 »
Kedves Méhésztársak!

Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy Varga József illegálisan használja az általunk is használt csomagolóanyagot. A benne lévő lepény nem a mi üzemünkben készül, hanem egy bácsalmási, illegálisan működő üzemben. A lepény forgalmazására hatósági engedély nincs, azt sehol nem engedélyeztették, valamint tartalmaz az EU által betiltott nozéma elleni hatóanyagot. Az alábbi linkekre kattintva láthatják a csomagolóanyagról a fotókat.

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=422IMG_0485.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=184IMG_0486.jpg

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=640IMG_0487.jpg

Üdvözlettel:
Szilágyi Katalin

Re:Gőzölgő
« Válasz #4101 Dátum: 2020. December 20. 11:51 »
Mi várható  FÖLD ügyben ?  Mik a legközelebbi változások az agáriumban ?

Többeket érinthet.
Csak annyit tudni, hogy a törvény a nem osztható közös földekről készen van a végrahajtási utasítás,és már egy ideje várat magára. Úgy látszik, hogy valamilyen okból ez év elején  hozzák nyilvánosságra! .
« Utoljára szerkesztve: 2021. Január 03. 15:02 írta Erdélyi János »