Hír-les

  • 4374 válasz
  • 1110851 megtekintés

Re:Hír-les
« Válasz #4366 Dátum: 2019. Április 15. 07:26 »
Apitráz is visszavonva !

http://www.omme.hu/apitraz-is-visszavonva/

"Apitráz is visszavonva

by Pungor Adrián • 2019-04-13

Felhívjuk a méhésztársak figyelmét, hogy aki Apitráz nevű Varroa atka elleni állatgyógyászati készítményt vásárolt, ne használja fel, mert a NÉBIH illetékes igazgatósága felhasználói szintig visszavonta a készítményt annak fipronil szennyezettsége okán.

Kérjük a méhésztársakat, egyelőre őrizzék meg a készítményt, Egyesületünk jelenleg is tárgyal a MÁK és a NÉBIH illetékeseivel a Nemzeti Program ez irányú támogatási kérelmeinek sorsával kapcsolatban. Amint lesz információnk, jelezzük Önök felé!

A hír a NÉBIH oldalán ITT érhető el. "

Re:Hír-les
« Válasz #4367 Dátum: 2019. Április 16. 00:08 »
Bárcsak így lenne!,mint ahogy  a cikk leírja.
Nagy szükség van a vizsgálatokra.
BÁRMILYEN MÉHVESZTESÉGET TAPASZTALTOK JELENTSÉTEK BE!

https://www.hellovidek.hu/kert/2019/04/15/termelok-figyelem-iden-is-ellenorzik-a-mehvedelmi-eloirasok-betartasat

Re:Hír-les
« Válasz #4368 Dátum: 2019. Április 16. 18:33 »

Re:Hír-les
« Válasz #4369 Dátum: 2019. Április 16. 18:35 »
Az OMME még mindíg osztogattatna mézet a méhészekkel?

*

Kitin

  • *****
  • 841
Re:Hír-les
« Válasz #4370 Dátum: 2019. Április 16. 20:35 »
Idézet Fülemüle által feltett fórumról:
"
Válasz Sanyee #495. hozzászólására

Nem baj majd kevesebb napraforgót meg repcét termelünk mert kezd elmenni a kedvem a méhecske baszós faszságok miatt ezek termelésétől aztán mehetnek a méhészek a sunyiba .


Nem tudom hol is hallottam de egy rovarkutató riportjára volt hivatkozás a hogy a méhecskék az össz beporzások kb 10-át csinálják a többit egyéb rovarok végzik és ha ez igaz akkor méhecskék nélkül sem szünne meg az élet .

A nagy külömbség hogy a méhecskéket ész nélkül védjük és mégis fogynak a rovarokat meg írtjuk ahol csak és ahogy csak lehet és mégis szinten van az állományuk vagy szaporodik .

Válasz »
#495 Sanyee | 2019-04-14 23:07:46
Sanyee

Khmmm.
Már pár éve használatban vanna a neonikotinoid szerek Magyarországon a szántókon. Most mégis elővennék mint fő bűnöst pedig a tavalyi erősen csapadékos időjárás itthon szerintem gyengített rajta. Ha nem igaz akkor a franciáknál meg szárazság volt és ott is elővették, mint fő bűnöst.

Olyan verziót is lehetett hallani, hogy az atkaötő lapok gyártása előtt neonikotinoid hatóanyagú szer volt a gyártósoron nyakörv gyártásban és ezt a rendszert nem teljesen ürítették. Így egész más hatással lettek a lapok, mintsem az eredeti céljuk. Vagy gondatlanságból elkövetett gyártás hiba, amit már nehéz bizonyítani.

De lehet a Nébihnek előbb a lapokat kéne vizsgálni. De ezt már talán még is tette, csakhogy nem a megfelelő gyártásúból amit már talán Rég elhasználtak és kidobtak a méhészek"

*

wr

  • ****
  • 452
Re:Hír-les
« Válasz #4371 Dátum: 2019. Április 17. 07:19 »
Az a baj, hogy a gazdának hülyegyerek szinten sem lehet elmagyarázni, ha egyszer olyanok ülnek a nébih-nél is, és azok sem értik meg! Október végén találkoznak a méheim utoljára bármilyen szerrel, utána maximum a még novemberben is nyíló zöldítésről hordhatnak csak be bármilyen mérget. Tehát áttelelnek, szépen fejlődnek. Dől be a fűzről meg az egyéb tavaszi virágokról a virágpor, némi nektár, jönnek a gyümölcsök, a méhek fejlődnek, semmi bajuk.
Aztán jön április elején-közepén a repce, és elkezdenek a méhek mászkálni a földön, meg hullák hevernek szanaszét a méhes körül 50m körzetben!!!
Ha egy állategészségügyi "szagembernek" ebből sem jön le semmi, akkor nem tudok mást mondani, adja vissza a bizonyítványt mert nem ért semmihez. Nem kell hozzá orvosnak lenni, hogy lássam hogy a repce a baj! És mivel a növény maga nem mérgező, ezért kell hogy legyen benne valami ami viszont az! Ennyit a növényvédelemről, meg hogy az engedélyezett formában nem veszélyezteti az élővilágot. Nem hát. A rovarölő az nem öli a rovart.  ;D ;D ;D

A másik szépség. http://www.omme.hu/apitraz-termekcsere-tamogatasi-kerelmek/

Azt hiszem, ez volt az utolsó év hogy bármilyen támogatást igénybe vettem, nyugodtan dugják fel maguknak a hátsó felükbe. Eddig sem használtam fel soha, kidobtam vagy elajándékoztam, de az már nonszensz, hogy emiatt még pluszban egy csomó hercehurcának is kiteszik az embert, és elúszik a támogatás ha valaki nem jár utána, vagy nem értesül róla.
És akkor csodálkoznak hogy a méhészek otthon kutyulnak. Hát kutyultam eddig, meg kutyulni fogok ezután is, és amíg nem volt a támogatás addig sem volt veszteséges a méhészet, talán eztán sem lesz az...  ::)

Re:Hír-les
« Válasz #4372 Dátum: 2019. Április 17. 07:37 »


Azt hiszem, ez volt az utolsó év hogy bármilyen támogatást igénybe vettem, nyugodtan dugják fel maguknak a hátsó felükbe. Eddig sem használtam fel soha, kidobtam vagy elajándékoztam,
Már egyszer régebben írtam, hogy az egyik haverom a boltból kijöve, ahol megvásárolta a szereket a kukába szórja valamennyit, és csak a csomagolást viszi haza.(Nagybajom.) Kérdezték tőle: "Normális vagy Tibi?" Erre azt válaszolta, az a hülye aki berakja a családjainak. Egyébként van itt a fórumon aki ismeri, és ha elmegy hozzá, akkor a régi öreg épületének bejárata előtt van egy széteső boroshordó, amiben a sok éven át összegyűjtött atkaölő készítményeket tárolja, mint műemlék. Mivel ez már tökre tele van, ezért nem hordja haza a szemetet. Na ajándékozd el, mert csak kiszúrsz másokkal! ;D ;D ;D

*

ata67

  • ****
  • 401
Re:Hír-les
« Válasz #4373 Dátum: 2019. Április 17. 12:56 »
Az a morbid, hogy igaz, amit írtok. Saját tapasztalatom alapján is csatlakozom.