Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

  • 2328 válasz
  • 568912 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2250 Dátum: 2019. Június 24. 19:25 »
Ezt írta nyuszt:
"Egyszerűbben fogalmazva az óriás felvásárlók emberi jelleme(sok esetben jellemtelensége) amely a legkomolyabban ár alakítótényező, és ez alapján alakulnak mind a nagy."
Ezzel teljesen egyetértek.
Most amikor 1.400 az akácméz felvásárlási ára, van olyan (jellemtelen) mézfelvásárló, aki 1.300-ért mintáz.
Mondjuk ez a méhész hibája is, hogy nem tájékozódik, a felvásárló meg ezt kihasználja.
Csak nehogy futás legyen a vége...
Nagyernyei Attila

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2251 Dátum: 2019. Június 24. 23:24 »
Nos felénk jó ha 2000-2200 ért el lehet adni, de csak 15 dikéig kb. Fizetésből élnek na nem 300 mittomén hányezres átlagból, ez vicc ha így lenne akkor kánaan lenne. Szóval kenyérre kell a mani, az meg létkérdés. A méz még mindig "luxuscikk" nek számít. Szomszéd falu jóval módosabb, minden háznál kazal traktor stb...a gyereket is traktorral viszik oviba, ez nem vicc. De ők meg "szarrágóak" de nagyon. Nem érdekli, ha valami kell neki 5 vagy 10 milláért megveszi, mert van lóvé, de 300 forinton 1 hétig rágódik és még utánna is döntésképtelen. Olyan igazi sunyi parasztok. Szóval változatos a piac, na meg az emberek.
Üdv:robi

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2252 Dátum: 2019. Június 25. 05:54 »
Hidd el megszokják az emberek a mézárakat is. Megszoktuk, hogy a kenyér ára ötszörös, hatszoros a búza áráénak, az ásványvíz háromszor többe kerül, mint régebben. És az emberek zsugorszámra viszik. A háromezer forintos akácmézár is csak három napig lenne ujdonság. Meg lehet abból félkilót, vagy negyed kilót is venni.

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2253 Dátum: 2019. Június 25. 06:41 »
Na végre!
Fülemüle rövid, tömör hozzászólása nagyon tetszik.
Nagyernyei Attila

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2254 Dátum: 2019. Június 25. 22:30 »
Eléggé leegyszerűsítette a mézár kérdést. Víz kenyér kell,  anélkül végünk. Méz nem ez a kategória.  Mézet nem fogják vinni zsugorszámra mert nem kell belőle naponta 1 embernek 3-4 liter. Kétlem hogy akkora lenne itt a jólét hogy mindez csak megszokás kérdése lenne. Inkább kényszer.
Üdv:robi

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2255 Dátum: 2019. Június 25. 23:03 »
Üdvözlök minden hitetlen gyaurt.

 Az aki így áll a méz értékesítéshez, hogy nem tudják megfizetni a minőséget az szerintem ne is próbálkozzon az eladással. Alkalmatlan rá. :-\ Csináljon valami mást a piacozás helyett, pl menjen télen nyaralni, legalább nem rontja azoknak az esélyét akik odateszik magukat a piacon . ;) Ha mást nem, de azt vennék figyelembe, h aki kiépítette magának a vevő kört, és a megfelelő árat ki alakította , tisztelné benne ,és nem ócsárolná. Nagyon sok munka van abban , h az arcát ,és a hitelességét tudja vállalni, és ezt meg is fizetik a vevők.
  A nagy kereskedőktől mikor hallottunk különböző reklám szöveget? , meg sem próbálták!!!!! 8)
Nekik lenne a dolguk, h a termelőnek a termékét reklámozza!!!! Ha meg nem csinálja, akkor csak egy közvetítő semmi más. (kupec). Mellékesen a "teckóba" egyes kiszerelőknek a méze közelít a 3000 ft-hoz, minőségben nem hiszem ,h jobb bármelyik piacosnál.
  A szegénységre csak annyit, egy falunapon négy személy 6400ft-ot kitud adni egy adag krumplira, és húsra, plusz a sör, jég kása... stb  akkor ott nem a méz árakkal van a baj.
   Csak az a véleményem, az aki nem oda való az ne menjen piacozni, aki pedig tudja hitelesen képviselni a mézet, és különböző méhészeti termékeket attól ne irigyelje senki sem, ha látja a 2500-3000ft-os árat.  Lehet ezen vitatkozni de fölösleges. :-X

 Albert

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2256 Dátum: 2019. Június 25. 23:07 »
   robi 75-nek
    csak kérdezem patikában mennyi pénz hagynak az emberek?????? ja persze annak van mellék hatása azt is meg kell fizetni. >:( >:( >:(

 Albert

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2257 Dátum: 2019. Június 25. 23:26 »
Ez igaz. Én nem piacozok mert így is van kint méhész, volt hogy 3 volt hogy 2 de már csak 1. A piac is bedöglött nálunk, sok méhész van itt és már mindenhol kint a tábla pár éve, termelői méz kapható.
Üdv:robi

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2258 Dátum: 2019. Június 26. 06:25 »
Robi75!
Bedöglött a piac?
Akkor arról a méhészek tehetnek.
Jól alávágnak egymásnak, a vevő meg jól jár.
Aki bírja csinálja.
Majd ha a legalacsonyabb áron értékesítő méhész marad egyedül, ő felemeli az árat.
Ugyan ez volt a MIZO botránynál.
Annyi csavar van a történetben, hogy a méhészek mindig mást szidnak a gyenge méz árért.
Ők semmiről nem tehetnek.
Aha...
Nagyernyei Attila

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2259 Dátum: 2019. Június 26. 07:15 »
2015 előtt háznál sokat eladtam én is. Mozdulnom se kellett mert jöttek, kérték vitték. Néha már a pi  ám ki volt csengettek állandóan, üzengettek, muterom nem győzte hordani a munkahejére stb....2015 bebaszott, az 1500 hordós akác ár pontosabban. Ami szerintem hordósan szó szerint az erdőből egy korrekt ár volt.  Gyorsan lehetett nagypénzhez jutni már aki adta. De nem adták mert lesték mikor lesz 2000 :-\ vagy 3 ezer vagy a rossebb tudja mekkora árat vártak. Aki végigszívta a mezőgazdaságot(állattenyésztést) a gengszterváltás óta az rudja hogy az 1500 "ólból" nem rossz pénz. Mindegy, itt marad a sok méz, nem kellett de ezt már ismeritek. Őszre már minden háznál lehetett kapni. Azóta is. Hogy most ki mennyiért adja?  Azt nem tudom, felénk ez "titok". Senki nem beszél róla, a vevőnek is meg van mondva hogy kuss, el ne mond. Nagyon lenyomták az árakat. Jött azért vevőm akkoriban mézért, de kerek perec megmondta xy bátyád ennyiért adja, na ehez nekem nincs idegrendszerem, jól van akkor menj oda bazmeg a fa...om foglalkozik veletek megy hordóban kész. Azóta se érdekel a dolog.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Június 26. 07:37 írta robi 75 »
Üdv:robi

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2260 Dátum: 2019. Június 26. 09:12 »
N
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 20:57 írta oszkár »

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2261 Dátum: 2019. Június 26. 12:36 »
Egybe kell nekem is. Szerencsére van a közelembe kpés felvásárló, jó haver 50 forintor nem szarakodok vele. De ő se velem,  mikor egyáltalán nincs felvásárlás akkor is elvitte a mézemet, csak mondtam beki komám segíts beugrott egy kocsicsere gyerek ballagott stb jött minden egyszerre. Ennyi volt, még ebben is szerencsém lett mert később mikor már vitték 50 forintal kevesebb volt az ár.
Üdv:robi

Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2262 Dátum: 2019. Június 26. 22:58 »
Kedves kolléga valami ilyesmiről brekegek.
  " fa...om foglalkozik veletek " 
  " jó haver 50 forintor nem szarakodok vele. De ő se velem,"
  csak arra szerettem volna felhívni a figyelmeteket, h ne lefele tornázzuk az árakat mert neked is jól esett az a plussz 50-ven ft.
  A másik probléma, h még mindig a saját problémáitokról beszéltek hogyan tovább arról semmi. Mi legyen a megtermelt árúval , ki értékesítse, itthon , külföldön? Az tény és való a termelő  ne piacon töltse el a drága idejét ,mert nem éri meg. Sajnos a méz egy bizalmi termék, mivel a méhész adja az arcát benne bíznak meg a vevők. Egyszerre méhészkedni, és árulni óriási logisztikát igényel, és ezt be vállalja sok méhész. Erre a felépített piacra igény van , és ezt a lehetőséget kellene össze fogottabbá tenni , nem szét verni. Azt hiszem lehetne ebbe az irányba is gondolkodni. :o

  Albert 


*

linen

  • **
  • 66
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2264 Dátum: 2019. Augusztus 01. 07:02 »
Lejárt lemez, hogy állandóan mosdatod a főnököt az OMME nevében.
Ennyi erővel belinkelek indőnként egy cikket és hozzáböfögöm, hogy ez a Torgyány hibája aztán jó sűrűn ismételgetem.
Tudod Attila van erre egy mondás:

Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.

No de nem fárasztom itt a tisztelt nagyérdeműt a főnököd csinytevéseinek ismertetésével mert tudja mindenki kimondatlanul is, le is lett írva sokszor a fórumban és hát ez a mézmarketing topik.