Kiskakas! Részben tapasztaljuk mi is a forgalom csökkenést, az egyik kisváros piacán igen. a másik kicsit nagyobb város piacán nem. Egyenlőre messzemenő következtetéseket nem vonnék le. Régebben az augusztus volt a mélypont, volt olyan esztendő hogy nem volt érdemes a piacra kimenni sem, nulla vagy 1-2 kiló méz ment el. Más években meg észre sem igen lehetett venni, a gyümölcs, és a befőzés, és beiskolázás, meg a nyaralás szezonját. Az elmúlt évek lehet hogy elkényeztettek bennünket, de nem kiszámítható dolog ez a nyári méz igény. Egyre több embernek tartozik a méz, rendszeresen az étlapjára, míg régebben csak télen betegség esetén fogyasztották. A termelói méz iránt miért csökkent volna a bizalom. Bár az igaz, hogy sokan azt sem tudják hogy mit takar a " saját őstermelői tevékenységből származó termék", ezért érdemes úgy is ki írni, hogy saját termelésű méz. Az hogy "őstermelő", bár régi fogalom, de szerintem és mások szerint is értelmezhetetlen, vagy egyenesen vicces. Mi ugyan megszoktuk, de mégis sokan rákérdeznek. A másik a professzionális megjelenése a terméknek, cimkézés, zárszalag, árcimke, stb. Nem feltétlen termelői méz ugrik be a laikusnak. Egyébként megyünk és próbálkozunk, ha nem vagyunk kint a piacon akkor biztos nem adunk el semmit. Na meg kell egy kis kikapcsolódás is, a kaptárak mögött jobban egyedül van az ember, mint a villanyszerelő az oszlop tetején.