Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

  • 745 válasz
  • 289086 megtekintés
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #30 Dátum: 2014. Január 01. 23:38 »
Pár hónapja kérdeztem egy német méhészbarátomat,hogy " te figyi,a Kiosk-ban hogy hogy nem találom a Biene-t a német méhészújságot,mely lassan 120-130éve jelenik meg?" Hollandiában ugyanez volt a helyzet,nem találtam újságosnál holland méhészújságot(1986-87-88-ban Csehszlovákiában úttörőtáborban nyaralva az újságosnál megvettem a Vcelárt meg a Vcelarstvyt az ottani két szaklapot)

Nos méhészbarátom elárulta,hogy itt úgy működik hogy a méhész belép a Deutsche Imkerbundba,és 3hónapig ingyen kapja egy kertész meg háztáji ezermester folyóirattal együtt a kb 100 oldalas német méhész szaklapot.Utána negyedévre kb 120 euro a szaklap.
A bejegyzést a méhészfórumon találtam: Ott tudják az igazságot! A németeknél mindenki kap három hónapnyi újságot ingyen, aztán eldöntheti, hogy akarja-e venni, vagy nem...

Demokráciát és akaratszabadságot még tanulnunk kell. Még mindíg!  A kötelező árukapcsolás mindíg a rossz berögződést hívja elő... Hogyan hozzunk helyzetbe a saját haverjainkat? Valahogyan Árpit kárpótolni kell, ha már Dr.Mészi lett az OMME elnöke! Pedig az egész IB Árpinak drukkolt! Lehet, hogy ez simán csak egy egyszerű alku volt? Ha az OMME adta volna ki az újságot, akkor a tisztségviselő Árpinak a küldöttgyűlésnek kellett volna a juttatását megszavaznia. félmillió (?) havonta és egy teljesen újféle, soha nem csinált munkáért ... Szuper kezdő bér...


TSANYI meg elárulta magát: miért ne lehetne egy egyesületnek saját lapja, ... lehetne, de ez egy kft-é lesz. Máshol ugyanő azt írja, hogy a kft. esetleg szerény haszonra tesz szert. Na ez a kötelező tagsággal járó újsággal az, ami erkölcsileg kifogásolható. A költség fixen az OMMÉ-é, ha nem lehet finanszírozni, majd az OMME utána pótol, ugyanakkor a kft szerény hasznát olyan tételek terhelik, amelyekről már a méhészeknek nincs beleszólása. Ez nevezik vagyonkimentésnek a szakik...

CSIP CSIP

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #31 Dátum: 2014. Január 02. 08:07 »
Na végre!
Előkerült Szürke Veréb 79! Sokan vártunk már!
Neved arra utal, hogy egy hétköznapi,olyan átlagos "madárként" csiripelsz nekünk!
Pedig kedves méhésztársak nem így van! Ő a hozzászólásaiból ítélve, egy felvilágosult világlátott szárnyas!
Az általa közölt adatok, információk precízek pontosak! A fekete-fehér méhészklub alapítása óta erre kényesen ügyelek! Fals, légből kapott információkat nem közöltek még a klubunkban! Szürke Veréb 79 ennek méltó képviselője!  Ez adja erőnket! Ettől tart az OMME vezetése, ezt tart össze szorosan bennünket!
Hallott közületek valaki olyan kritikát, hogy valótlant állítunk?
Tegnap hívott Zalából egy kedves méhésztárs! Az újévi jókívánságok mellett szóba került a méhészklub.
Elmondta, hogy járt náluk az OMME elnöke, és ő is ismeri az elnöki évértékelőt, de amit Kiskakas kukorékolt össze, az hétköznapi valóságot takar. Az elnök írásának minősítését inkább nem idézném, de számára nem túl hízelgő!
Ezért írtam néhány napja, hogy a "két jómadár" több hasznos információval lát el bennünket, mint az OMME fizetett képviselői!
A MÉHÉSZET lapszáma amúgy 16.000 db, és több határon túli magyar méhészhez is eljut!
A tagdíjemelésből ránk erőszakolt "BrossBosszújság" meg annyi példányban fog megjelenni, ahányan hajlandók OMME tagdíjat ily módon fizetni! Persze lehet azzal takarózni, hogy az OV meg mit tudom én ki megszavazta!
És a méhészek akarata nem számít? Őket nem kellett volna "megszondázni", na nem egy év elei alkoholtesztre gondolok! Olyan, hogy piackutatás, hatástanulmány, üzleti terv, várható következmények?
SzürkeVeréb79 ettől különb! Mindenhova belát, mert senki nem törődik vele.
Pedig a veréb is madár, számunkra az egyik legértékesebb!
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila


Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #32 Dátum: 2014. Január 02. 14:05 »
Szia Attila!  Ezt azért fejtsdki jobban ,OMME tagdijat ilymodon is fizetni. Persze ujságot is kapunk hozzá. Attila,lehet  méhészujság, és emelt tagdij nélkűl is fizetni?   Érdekelne a véleményed ! Űdv.Antal

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #33 Dátum: 2014. Január 02. 22:40 »
 aki nem OMME tag annak is lehet fizetni az új OMME lapot.

Fél évre 2820 Ft, egy évre 5640 Ft, darabonként pedig 470 Ft. Kérjük utalja át az összeget a 11705008-29917699-es számlaszámra.  ezt küldték nekem e-mailen.
Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót,
és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz hogy a pénz nem ehető.

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #34 Dátum: 2014. Január 02. 23:13 »
Kedves Vass János!  Tag vagyok ,de valahogy nagyon nem tetszik az emelt tagdíj.Nem veszem igénybe semmilyen támogatást, csak maga a társaságért, fizetem. Mondom hasznom nincs belőle. Pláne hogy még át is verik az embert, de azért remélem már nem sokáig lesz ilyen az OMME. Na mindegy, hétfőn gyűlés, és befizetés. Mármint a tagdíjat.          Üdv. Antal
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 02. 23:17 írta Nagyernyei Attila »

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #35 Dátum: 2014. Január 03. 17:52 »
Az egész újság nem az érdekképviselet minőségi javítása miatt van!

A MÉHÉSZET, mint újság megvásárlása korábban sima pénzügyi befektetés volt, fix vételár és garantált bevétel mellett hozott volna jelentős összeget az OMME egyesületi kasszájába. Itt nem volt szó semmiféle rizikó felvállalásáról atekintetben, hogy kik lesznek a cikkek írói, milyen szakmai anyagok állnak ösze, milyen hirdetések lesznek, stb.

Amikor ez nem jött össze, akkor "mérges" volt az IB. Ez időben egybeesett a Bross kicsinálásával. Ekkor jött az elektronikus újság megalapítása - mint ötlet. Nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy ennek egyetlen célja csak a Bross kicsinálásának befejezése volt. Hiszen az OMME internetes oldalán eddig is bármit megjelentethetett az OMME, semmi nem tartotta vissza attól, hogy minőségi cikkeket jelentessen meg. Aztán IB-EB kiszámolta, hogy mennyit lehetne a hirdetésekből beszedni, pláne úgy, ha minden méhész kötelezően megvásárolja az Új újságot. Így már lehet jövedelemre is szert tenni, azt meg ki kell menteni egy kft-be, hogy ne láthasson bele a tagság. Igy lett az elektronikus újságból papír alapú újság!

Amire a küldöttgyűlés felhatalmazást adott, az egy fix pénzügyi tranzakció volt, ami helyett az IB jogtalanul szavaztatva az OV-t azt próbálja meg legitimizálni, hogy KFT-be tol át vagyonrészeket. És ha már kft-zünk, akkor hadd menjen bele az ÜVEGEK után járó díj is. Gondolta az IB! EZT HOGYAN MAGYARÁZZÁK MEG?

A pénzügyi terv módosítását, amelyet a küldöttgyűlés fogadott el az OV nem módosíthatta jogszerűen!!! A hozott döntés semmis!!!


Az, hogy az egyesületnek legyen saját megjelenési helye, azért sem fedi az igazságot, mert eddig is volt. Az új méhészújság néhány szerzőjének eddigi publikációit szedtem össze évenkénti bontásban (2009-2013): dr. Cserényi Péter    2 (2010) + 2 (2011); dr. Tóth Péter   11 (2009)+ 4 (2010) + 5 (2011) + 7 (2012) + 3 (2013); Lászlóffy Zsolt 6 (2009) + 3 (2010) + 3 (2011) + 1 (2012); Kővágó Károly 2 (2009) + 3 (2010) + 1 (2011); OMME vezetés 15 (2009) + 17 (2010) + 8 (2011) + 14 (2012) + 9 (2013)

Tehát minden, amit az OMME meg akart jelentetni megjelentette INGYEN!!! Minden szakmai kérdés, amit az OMME IB + EB tagok meg akartak tárgyalni megjelent a Méhészetben. Most meg fizet ugyanazért az információ közlésért, ami eddig ingyen volt. Igaz, ehhez meg is emelte a tagdíjat, ami egy-az-egyben át is megy a kft-be. Már csak a könyvelési része lesz érdekes!

Szóval fórumozók odaát, ne higgyetek a porhintésnek, hogy lehet egy egyesületnek lapja, mert eddig is volt. Információ közlésre mindenképpen. A mostani ügy nem szól másról, mint a hirdetési pénzek tervezett megszerzéséről, de nem az OMMÉ-ba, hanem a KFT-be. Ott aztán sok-sok költséget szembe lehet állítani, és a végén büszkén lehet majd mondani: Az újság nem veszteséges! A veszteség oldalon gyorsan elfelejtik, hogy a tagsággal fixen megvetetik az újságot...

CSIP CSIP ...


Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #36 Dátum: 2014. Január 03. 20:01 »
kot-Kot-Kot!

A pénzügyi terv módosítását, amelyet a küldöttgyűlés fogadott el az OV nem módosíthatta jogszerűen!!! A hozott döntés semmis!!!

Remélem, és reméli a tagság, hogy a bíróság igazságügyi könyvszakértőkkel átvizsgáltatják az OMME bankszámláit, könyveléseit, IB jegyzőkönyveit. Az összes IB-EB-OV-közgyűlési jegyzőkönyveit.
Vegyük még bele az MVH átfogó vizsgálatait.
Az eddig elhúzódó törvénytelenségekért kik is a felelősek?
Maga az elnök, aki a vagyonával felel az egyesületért.
Az IB minden tagja, akik tudtak a sorozatos törvénytelenségről, és részesei voltak!
Fő felelős az ellenőrzési bizottság elnöke, mert minden felett Neki kell a törvényességet biztosítani! (így maradhatott volna házon belül az ügy)!
Ha mégis törvénytelenséget követne el az IB, úgy az ellenőrző bizottság elnökének kellett volna a bírósághoz feljelentést tenni!
Szintén feleőse az etikai bizottság elnöke, mert ő is tudott minden törvénytelenségről is, mivel az OV-n Ő is a KFT mellé szavazott!
Amit SzürkeVereb79 feszeget, mind helytálló és valós tények.
És ami a szomorú, hogy a 11 586 méhész pénzével játszadozik az IB-EB
"Kötelezően" elveszik Tőlünk ami nem is az Övék!
Apropó! Mindezt a múlt évi tagdíjunkból, amihez a Kft-nek semmi köze nincsen!
Visszamenőleg vették el a pénzünket!
És elvették Tőlünk az OMME - üvegnyomó mintáját. (Apportként)
Megért szerintetek ez az újság ennyit?
Kellett ez most nekünk?
A 11 586 méhész mind szeretett volna emelt tagdíjon új újságot.
Mit közölt újat az új újság?
KIDOBOTT PÉNZ! (KIDOBTÁK AZ EMELT TAGDÍJAINKAT)!

Zúgnak a vészharangok!
Mi már régen halljuk a hangját, Ők még nem!

A Tyúkocska, aki húzza a vészharangot!

« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 03. 20:28 írta tyúkocska »

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #37 Dátum: 2014. Január 03. 20:17 »
Kitörő örömmel kiáltom a jó hírt, megszületett a Magyar Méhészújság ! A Magyar Méhészújság a tiéd, rólad és neked szól ! Mint az ovisoknak. Üdv. Antal
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 03. 20:46 írta Nagyernyei Attila »

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #38 Dátum: 2014. Január 03. 20:21 »
Az a baj, hogy a GŐG, "mi mindent el tudunk intézni" elnyomja a józan veszélyérzetet. Amikor egy-pár ember azt hiszi, hogy mindent megtehet, akkor kikapcsol a józan esze. Utána meg megpróbál mindent megtenni, hogy elfedje a valóságot.

DE MÉHÉSZTÁRSAK, ne hagyjuk ezt, mert ha nem váltjuk le ezt a felelőtlen csoportot, ha mi is tűrjük a sok-sok törvénytelenséget, akkor óriási botrány lesz. És a Miniszter, aki jegyzi a Nemzeti Programot egyetlen dolgot bizonyosan nem akar: BOTRÁNYT a választás előtt, egy megosztott, össze-vissza szavazó méhész társadalmat és azok családjait és szomszédjait...

A Miniszter a botrányos OMME IB-t egyetlen tollvonással kihajíthatja a Nemzeti Programból, és mondhatja azt, hogy minden méhész közvetlenül nyújtsa be az MVH-ba a támogatási kérvényeit. És ad egy kis időt az OMMÉ-nak, hogy rendezze a sorait. Ha hagyjuk ezt a csapatot, akkor előbb utóbb megnő a veszélye annak, hogy változtatás lesz a nemzeti programban. Mert az ördög ügyvédje nem alszik! Neki az állása függ attól, hogy NE LEGYEN BOTRÁNY?

Jó így a Nemzeti Program, ahogyan van. Ne hagyjuk, hogy néhányak törvénytelenségekkel veszélyeztessék azt... Gondolkozzunk el józanul!

CSIP CSIP


Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #39 Dátum: 2014. Január 03. 20:27 »
kot-kot-koT!

Ez igen!
Frappáns megfogalmazás!
Ilyen Szürkevereb79! KELL NEKÜNK ELNÖKNEK!

TYÚKOCSKA

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #40 Dátum: 2014. Január 03. 20:45 »
A botrány már így is elindult, és ez még csak rosszabb lesz . Nem miattunk de a levét azt mi isszuk meg.Mint jelezték többen is. Rá akartam kérdezni , Te mit tennél, de inkább nem teszem .
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 03. 20:48 írta Nagyernyei Attila »

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #41 Dátum: 2014. Január 04. 08:21 »
Tisztelt Szürke Veréb 79!
Sajnos azt kell válaszolnom, hogy tök igazad van!
Ugyan ezt érzem a monitoring vizsgálatnak csúfolt adatgyűjtésről, és az OMME nemzetközi kapcsolatának "ápolásáról"!
Gyakorlatilag nincs olyan terület ahol az "ellenzék" mindent rendben talált!
Az alapszabályt nem módosítottuk! Vadonat újat készítettünk, nem átírtuk! Előfogunk vele jönni!
Majd a küldött társaim eldöntik melyik variáció mellett kívánják tovább "üzemeltetni" az OMME-t!
Szerintem is veszélyes a helyzet, de a politika nem velünk foglakozik! Annak örülök, hogy most már visszahúzták az agarakat azok a szájharmonikások, akik egy néhány sértődött anarchista bolond méhész, utcai harcának minősítették jogos felháborodásunkat! Szerintem mindenki érzi, hogy a jelenlegi vezetésnek ennyi volt, mint ahogy az orvosi rendelőben szokott hallatszani "kérjük a következőt"!
A rendkívüli küldöttértekezlet időpontját majd az OMME elnöke kihirdeti, ő gyakorlatilag automata vezérlésbe került! És most fognak nagyhatalmasságaink rádöbbenni, hogy  a népakarat (méhészek) szava döntött mindig az OMME 30 éves történetében! Most sem lesz másként!
A vonat hasonlat mellett szólva:
"Mikor elindul a vonat(új) a szívem majdnem meg szakad!"
Köszönjük népszerű madarainknak az IB útbaigazítását! Nem jó pályát választottak!
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #42 Dátum: 2014. Január 04. 09:59 »
CSIP CSIP

A Magyar Méhész Újság körüli siettetett - görcsoldó injekcióval fokozott - szülés jogi részéről már csiripeltem.

Olvasgattam egy 1963 évi méhészetet. Rájöttem, hogy nekem miért volt furcsa az ÚJSÁGOK körüli helyzet - a szakmai tartalom tekintetében.

Ime, a meglátásom.

1963-ban több olyan cikk volt, ami a konkrét méhészkedéshez kapcsolódó információkat, tudásanyagot tartalmazta. A mostani újságokban ez mintha kevesebb lenne.

Egyben megnéztem a Magyar Méhészújság első számának néhány cikkét:

12. oldal: Dr. Cserényi Péter: Szerintem a cikk jó. Szakmailag is, és megírása is. Ilyen cikk kellene sok-sok. Olyanoktól, akik már jelentős tapasztalatot gyűthettek.  Értékelésem jeles.

13. oldal: Mézbírálat Gyulán: A cikk megegyezik a meghívó szövegével, csak múlt időre át lett formázva. Nincsen benne egyetlen információ: volt-e méz, ami megbukott a laborvizsgálaton, mennyire volt egyéni a mézek megítélése, mennyire egységesen szavaztak a bírák? A legnagyobb bajom az, hogy az objektivitás nem biztosított, pofára döntenek. Magyarul a bíráló tudja, hogy kinek a mézét kóstolja: és ez befolyásolja a döntést. A korrekt az lett volna, ha jeligével ellátott mézek kjerültek volna egyenüvegben bírálatra. Mert akkor a mézeket bírálták bolna és nem a mézek renoméja szerint pontoztak volna. Érdekelt volna, hogy a két íz között milyen iz-memória-vesztő módszert alkalmaztak... Értékelésem: elégtelen.

14. oldal: Dr. Tóth Péter: A cikk olyan kérdést feszeget, amelyik minden méhészben megfordul, aki megnézi a potyadékot. A módszertan korrekt, a cikk stílusa jól érthető. Értékelésem jeles.

5. oldal: méhész tennivalókról szóló cikk.
Az információtartalom nagyon alacsony, Pl. "fontos a gondos takarás..." Mennyi a gondos? Ebből a cikkből nem derül ki, a Dr. Cserényiéből igen. "szükséges papírok", készítsünk tervet. Lózungok tartalom nélkül. Ha lenne egy-egy minta, példa, akkor még érthetnénk is. Értékelésem: elégtelen.

Két jeles, két elégtelen. Nagyon szélsőséges! De nem baj, tartalmi fejlődés mindig lehetséges!

Összefoglalva elmondható, hogy az 1963-as Méhészet gyakorlatiasabb, konkrét információt ad át Örösi, Faluba és a társaik. Mára kevesebb az igazán jeles cikk, információ.

Lehetnének pl. Tematikus számok. pL. téli időszak. És akkor minden olyan méhész, akinek van téli tapasztalata ír arról, hogyan vizsgálja a családot, mit értékel, milyen hőmérsékletre figyel, milyen esetekben avatkozik be - hogy ne annyi legyen egy januári tennivaló, hogy figyelünk a méhek nyugalmára... A cikkeket lehet értékelni is, a szerző, mint az interneten szavazás alapján kap pontokat. Így lenne ötcsillagos szerző, ill. kezdő egy csillaggal. Így mindenki tudja, mennyire fajsúlyos volt eddig a szerző...

Bármelyik újság is készít tematikus számot, azt gyűjteni fogják a méhészek. És akkor a 470 Ft-ért megveszi akkor is, ha nem úgy kényszerítik rá. A minőséggel kell harcolni, nem a "haverok helyzetbe hozták, mert mindenkinek kötelező megvenni" lenne a nagyon rossz szájízű mottó. Ha a "Cserényi - Tóth" minőségű cikkekkel lenne tele az új újság, akkor nem lesz gond a minőséggel, akkor lehet piaci alapon is újságot vezetni. És akkor, szerintem minden méhész boldogan beáldoz kétszer félkiló mézet havonta a két értékes szaklapért. Önként!

CSIP CSIP, a kötelezőtől ódzkodik a szabadsághoz, a vágtához, az egyéniséghez szokott magyar méhész...

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #43 Dátum: 2014. Január 04. 11:31 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 08. 12:02 írta Balatonvilágos »

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #44 Dátum: 2014. Január 04. 20:51 »
Ezt olvastam a Zöldön!
Hoppá! Lassan ott tartunk,hogy a Zöldek lesznek az ellenzékiek?
Nagyon tetszik!  Litterae írása! Ez ilyen egyszerű! A "virtuális" koronát ezennel áttesszük az Ő fejére!
Ma nem volt rossz napom, de ez az írás csúcs! Jaj az OMME vezetésnek,ha ezek a hangok elhatalmasodnak!
Vannak köztük is "tökös" gyerekek, akik ki merik mondani a frankót!   
 
 "Kit érdekel kétezer vagy háromezer forint. Eddig biztosan láthatatlan betűkkel írtunk, a szabálytalan eljárás nem elfogadható. Megjegyzem én tizenötezer forint környékén fogok fizetni évente tagdíjat, de egy szóval sem említettem soha. Az én dolgom.

Mások cigarettás dobozai sem érdekelnek, magánügy. A mellébeszélés viszont bosszant. A káeftésdi az újságkiadással együtt ötven plusz cirka huszonöt, összesen 75 millióba kerül a méhészeknek ebben az évben. Mennyibe került volna a Méhészet a megemelt áron? Hozzá sem kellett volna nyúlni. Évente milliókat hozott volna az OMME kasszába az előzetes megállapodás szerint. Ennek ellenére ezért sem szólnánk, ha a közakaratot követné az eljárás és szabályos lenne.

Én magánbeszélgetéseket nem adok ki, de nyílt titok, hogy a Méhészet ellehetetlenítése a cél. Soha semmi közöm nem volt a Méhészet belügyeihez, de sérti az erkölcsi érzékemet, hogy azt a 60 évet meghaladott szaklapot akarják a padlóra küldeni, amelynek majd harminc évig (27) Örösi Pál Zoltán volt a szerkesztője. Az az egyesület munkálkodik ezen, amely egyesület a legmagasabb kitüntetését Örösi Pál Zoltánról nevezte el.....

A jogérzékemet rendkívüli módon sérti az ostoba, primitív, átlátszó szabálytalanság. Azért tart itt ez az ország és azért nevezik mutyi országnak, mert a közösen alkotott szabályokat egyesek csak addig tekintik kötelezőnek magukra nézve, amíg előnyük származik belőle. Én nem kívánok a primitív önzés országában megöregedni, és nem szeretném, ha gyermekeimnek is egy mutyi országban kellene élniük. Ha kell, teszünk is ellene."

Szerintem a küldöttgyűlésen kéne felolvasni!
Én vállalom!
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila