Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

  • 745 válasz
  • 289088 megtekintés
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #15 Dátum: 2013. December 21. 23:38 »
Sziasztok! Emlékeztek még a szocializmusra?Egy jól menő   helyre vajon kit raktak be, nembaj ha nem értet hozzá. Szeretem volna fogadni ,hogy írhatsz az újságba,de már nem fogadnék. A kukában végezné az írásod, pedig szerintem jókat írsz.  Üdv.Antal
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 22. 06:30 írta Nagyernyei Attila »

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #16 Dátum: 2013. December 22. 08:30 »
Tisztelt Geddekas!
A jelenlegi elnökünk is a hálójában van!
Fekete József alelnök Úr a tavaszi küldöttértekezleten megkérdezte a küldötteket..
"Olyan OMME-t akartok ahol az elnöknek tejhatalma van?"
Na nézzük ezt a kérdést. Most az elnök a döntésképtelen! Ha kell az irodába egy golyós toll, telefonál mert nem meri megvenni. (Az újság, KFT az más!)
Most milyen egyesületünk van? A döntésekbe beleszólási lehetősége van a tagságnak? A jó nagy frászt!
Még az OV tagoknak és a képviselőknek sincs! Az elnökünk biztosan szereti a focit. Többször említette, hogy "Jó a pálya!". Nekik lehet, mert azt csinálnak amit akarnak! Igen ám, de ez egy olyan többfordulós torna, ahol a "tartalék csapatan" is vannak tehetségek! Egyenlőre az edző, és csapatvezetés  még nem akar erről tudomást szerezni!
A focit gólra játsszák. Ennyi kapufát még senki nem rúgott mint a jelenlegi vezetőink!
És most el lehetne kezdeni a hibáikat,és a bejelentett de el nem végzett munkákat sorolni! Minek?
Azonnal visszavágnak,hogy személyeskedünk!Semmi más okos dolgot mostanság nem tudnak felhozni a másként gondolkodókkal szemben! Azt terjeszti dr. alelnökünk,hogy ez csak egy néhány megháborodott sértődött csőcselék utcai randalírozása.
Szerintem kérjék a cserét! Mindenki megnyugodhatna, és az OMME csapata ismét a méhészek érdekében működhetne! Miért most nem így van? Ezt majd eldönti a csapat (tagság)!
Meggyőződésem,hogy a méhésztársadalom nagy része azt sem tudja miről van szó!!!!
Mi itt erőlködünk a méhészklubon, hogy valós információkat csepegtessünk, utálnak is bennünket rendesen!
Mit mondott Cserényi doktor az múlt év őszi OV-n?
Majd kirúgja a lázadókat,és valami szankciót foganatosít ellenünk! Erre leszek én kíváncsi! Egy önálló egyesület megyei vezetőjét hogyan tudná kizárni az egyesületből? Sehogy!
Jó szemlélet az övé! Aki nem ért velem (velünk) egyet az mind ellenség! Ezt úgy hívták Kommunizmus!
Szerintem doktor úr lejárt az időd! Új csapat kell, ahol az okos intelligens szakmailag felkészült csapattagok véleményét is meghallgatják!
Én ilyen OMME-t szeretnék! Tízezer méhészből szerintünk nem nehéz különb csapatot összeállítani!
Akinek ez a társaság megfelel, ne reklamáljon, hogy emelik az üveg árát, a tagdíjakat, nincs rálátása a KFT működésére! Hatáskörüket átlépve döntenek olyan kérdésekben ami a küldöttekre, és OV tagokra tartozik!
Akinek ez így jó, vegye meg a jegyet a következő meccsükre is!
A végére hagytam, de ne maradjon ki hozzászólásomból.
A focimeccset bíró vezeti ám! Ő dönt, hogy mi a szabálytalan és mi mehet tovább!
A labda (pénz) érintése a 16-oson (IB) belül 11-es!
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila*

zümi

  • *****
  • 1382
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #17 Dátum: 2013. December 22. 09:16 »
Szia Attila!

Röviden tömören csak annyit fűznék az előbbihez, hogy öngóóól lesz a vége ha így folytatódik továbbra is a "vezetés"!!!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #18 Dátum: 2013. December 22. 10:41 »
Sziasztok! Hogy a fenébe tudja a méhészeket megbüntetni? Az OMME-ba pedig nem folyik az adó.... Most  akkor ki büntet kit. Én úgy tudom ez egy egyesületet, a méhészekért, és nem pedig ellene van. Ugye nincs is nagy különbség, a munka hely és az OMME között? Üdv.Antal
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 22. 18:12 írta Nagyernyei Attila »

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #19 Dátum: 2013. December 22. 11:11 »
Hát sajnos,ha vissza kell csinálni a dolgokat az is pénzbe kerül,méghozzá a mi pénzünkbe.Egyrészt az alapításnak is voltak költségei,másrészt,ha hosszútávú szerződéseket kötöttek,akkor ott még akár kötbér is bejátszhat,de mivel nem tudom,ki kivel milyen tartalmú szerződéseket kötött,így nem akarok becslésekbe belemenni.Ez kb olyan mint az államadósság,nem te vetted fel személy szerint,nem is te költötted el,mégis te fogod kinyögni kamatostól.Na ez bünti,+ha még valamely szerv bírságol is esetleg,az már csak hab a tortán.
Nekem aztán olyan mindegy lenne,hogy Kis Pista,vagy Gipsz Jakab tölt be vezető pozíciót és ez mind az állami,mind az egyesületi "kormányzásra"igaz,csak ne kellene folyton a zsebem varrását igazgatnom,mert vki óvatosan mindig kivágja. :) Na,de komolyra fordítva a szót, ha látok bizonyos elmozdulást az átláthatóság irányába,akkor én beállok a garázsba a tankommal.
Sorry ;D: "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja."
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 22. 11:14 írta lindzzy »
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #20 Dátum: 2013. December 22. 20:58 »
Tisztelt Fórumozók!

Tegnap én is megkaptam kiváló szaklapunkat, hozzá teszem, nem nagy örömmel fogadtam, de azért ha már van, elkezdtem olvasgatni.

Nézzük tehát oldalról oldalra mit is írnak.

A címlap oldalon be vagyunk csapva!!! Hol van az ingyenes karácsonyi lap. A kedves olvasó át lett ba..va, ez a januári szám. Mészáros elnök úr valaki az OMMÉ-ban hazudik, nem ezt szavaztuk meg. Idei évben ingyenes lapszám. Ez volt az ígéret!

A címlap belső oldalán egy érdekes információt közölnek velünk: "A szaklapban közölt írások tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet." Mészáros elnök úr azt mondja ország szerte, hogy a kezdők számára ez a lap lesz az etalon. Akkor mért közölnek le olyan cikket, amivel a szerkesztőség sem ért egyet!

Mészáros úrtól egy idézet "Szívből kívánom, hogy újságunkban mindenkinek sok öröme legyen!" Nekem nagy az öröm, mert eböl a sz...ól kettőt is kaptam, pedig egy is sok. Ez a lap egy öntömjénező kiadvány az OMME semmit érő vezetésének akaratából.

A vándorlás télen című cikk hatalmas űrt töltött be nagyon sok és becsületes méhésztárs tudásában. Mivel itt leírja a szerző fehéren feketén, hogy télen is nyugodtan lehet lopni. Kimondottan vágytam eme információra.

A 12. oldalon a Temaforg ZRT üzletkötője is írt egy cikket a méhek takarásáról.

Mézbírálat Gyulán! Nagyon jó a fotó majdnem mindenki rajta van aki számít. Tartalom nulla, de ez egy szakmai lap mit is lehetne írni.

Eddig jutottam ezt a rengeteg sok információt fel kell még dolgoznom, de holnap megint nekiállok és elolvasom a többi cikket is. Egy viszont biztos. Rengeteg reklám, silány szakmaiság, semmitmondó cikkek. Nagyon nagy képek, valamivel ki kel tölteni a helyet. Egyre azért kíváncsi lennék. Mészáros József, Lászlóffy Zsolt, Tóth Péter és Dr. Cserényi Péter kapnak ezekért a írásokért fizetést? Mivel van közöttük OMME fizettet dolgozó is.

És még valami, ami nagyon bosszant. Hol van a magyar mézkirálynőről az Apimondián készült fotó. Sehol, mert nem vitték ki. Véletlenül itthon maradt. 

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #21 Dátum: 2013. December 22. 22:06 »
A mézkirálynők APIMONDIÁ-ra utaztatásának legfőbb harcosa Fáskerti Laci. A mézkirálynőnek ki kell jutnia az APIMONDIÁRA és ott a közel félmillió forintos - OMME által mindenen mézkirálynőnek kifizetett - ruhában indulnia kell a világ mézkirálynői címéért. Ez ugyanis marketingfogás. A mézkirálynő felvonul, fotózzák, rajta van a "HUNGARY" Magyarország felirat, stb. Ha esetleg nyer, az meg külön szerencse, sok-sok médiamegjelenést kap.

Argentínába két mézkirálynőt is kiküldtünk. Annát, akit 2011 januárjában a szokásjog szerint lejelentettek (Ő volt akkor a regnáló királynő), majd Dalmát, "rendkívüli eseményként", mert a lánynak mindenképpen mennie kell. Annak is oka volt, hogy miért kellett eltérni a hagyománytól, és két irálynőt is kiutaztatni Argentínába, Dalma Fáskerti Laci lánya. Így már érthető, hogy miért kellett hirtelen a szabályokat újra gondolni. Szóval Argentínában két magyar mézkirálynő is jelen volt.

Így ha most egyet sem vittek, akkor csak az átlagot javították fel, így pont kijön egy mézkirálynő egy APIMONDIA.

Csak azt nem értem, hogy az a sok-sok - 40, 60 hány fő is utazott ki?- ember egyikének sem jutott az eszébe, hogy a mézkirálynőt is ki kéne vinni? Az OMME alkalmazottak, akik szintén utaztak meg nyilván azzal voltak elfoglalva, hogy a saját utazásuk jól sikerüljön, nem maradt idő a mézkirálynővel foglalkozni. Kik is mentek az OMME listán? Valaki tudja? Szakik is? (akik vállalkozási szerződéssel kapcsolódnak az OMMÉ-hoz?)

CSIP, ne legyetek ilyen rosszak, lehet, hogy csak beteg volt - mindkét mézkirálynő?
Fáskerti Laci, a marketing célú mézkirálynő utazik az apimondiára csak addig volt érdekes az EB-nek - mert ott sem állt fel senki, ugye? - amig a Dalma, a saját lányod utazása volt a tét?

CSIP, fontos a családtagi szeretet, senki ne szóljon egyetlen rossz szót se!!!

CSIP CSIP

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #22 Dátum: 2013. December 22. 22:38 »
A Fáskerti Laci nem csak a Mézkirálynők kiutaztatásának, de öltöztetésének is élharcosa. A lánya legalábbis több királynői (estélyi)  ruhát, valamint télikabátot és csizmát is vett az IB által megszavazott "királynői keretből"... és nem Tesco-sat, gondolhatjátok....

*

atya

  • *****
  • 1042
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #23 Dátum: 2013. December 22. 22:39 »
A mai napig nem értem, hogy mi volt ezzel a baj!! :-[

Lap bemutatása
A magyar méhészet országos szaklapja!
Méhészet 2013-11

A Méhészet a legnagyobb hagyományokkal rendelkező és a legolvasottabb szaklap Magyarországon. Az időszerű tennivalók, a tudományos hírek, nemzetközi kitekintés és szakmapolitikai kérdések is megtalálhatók a méhésztársadalom közkedvelt lapjában.

A több mint hatvan éves tradícióval bíró Méhészet a magyar méhésztársadalom legolvasottabb szaklapja. A havonta megjelenő lap a 15 ezer főnyire becsült hazai méhészek túlnyomó többségéhez eljut. A méhészkedés szakmai fogásain kívül a hazai és a nemzetközi mézpiaci információkról, valamint e sajátos szakma üzleti hátteréről és lehetőségeiről is tudósítja olvasóit. A Méhészet jó kapcsolatot tart fenn az ágazat meghatározó érdekvédelmi szervezetével, a mintegy kilencezer tagot számláló Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel.
Európai Uniós tagságunk óta a méhészeti ágazat specialitásaihoz igazodva a méhészkedésre külön országos támogatási program, a Magyar Méhészeti Nemzeti Program vonatkozik, aminek időszerű tudnivalóiról és pályázati lehetőségeiről rendszeresen tájékozódhatnak a Méhészet olvasói.
A szaklapban megjelenik a mézet és más méhészeti termékeket felvásárló kereskedők tájékoztatása éppúgy, mint a méhészkedést megkönnyítő korszerű technológiák közreadása. A Méhészet a szaksajtó eszközeivel, hiteles információk közreadásával segíti olvasóit a tájékozódásban és a szakmai műveltség elmélyítésében.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #24 Dátum: 2013. December 23. 11:33 »
Hogy is van, alul van a méhész, főlőtte az átvevő, és igy tovább. Most  forditsunk, alul van a rabszolga, felűl  a rabszolga tarto ,és igy tovább. Nem ismerős? Mindig mindenhol megmondják a tutit. Ezt használd ez a jo ,erre fizes, mert az jo neked is jakabadam mondja. Várjunk  mert rővid idő előtt kellet az ujságot szerkeszteni,majd kiadni. Rendben,de ha ujságot szeretnék megjelentetni,és kft-létrehozni,az nemmegy hogy  holnap már megvan. Ezt már sokkal hamarabb meg kell tervezni,nem?

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #25 Dátum: 2013. December 23. 13:59 »
Az alábbi mondatot talán a szilveszteri bakiparádéban kellene megjelentetni, de sajnos az a helyzet, hogy ez egyáltalán nem vicces! Íme, elnökünk ennyire hülyének nézi nem csak a méhészeket, de még a tagszervezetek vezetőit is, akiknek szívhezszóló 7 oldalas levelében isteníti önmagát:

"Az egyesületi alaptagdíj megemelését követően a méhészek ingyen megkapják majd az újságot.
Ha kivetítjük a 2300 Ft tagdíjemelést és mellette forintosítjuk a szaklap árát, a Méhésztársak 192 Ft/hó összegért megkapják az egyesületi önálló szaklapot [...]"

Ez a két mondat pontosan így, egymás után található a helyi elnököknek küldött levélben, tehát még csak a kozmetikázással se foglalkoztak, hogy különösebben szemfülesnek kelljen lennie a tisztelt (?) olvasóknak, hogy észrevegye a hamisságot...

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #26 Dátum: 2013. December 23. 15:17 »
Ne bolygassátok már ezt a mézkirálynős dolgot hiszen ez már lejárt lemez . A "bűnös" "megkapta" érte a büntetését. Fáskerti úr még a tavasszal megmondta, hogy Bross Péter a bűnös ,mert aláírta a papírokat.
Szerintem azóta a többi meg a mostani is megérdemelne egy szép ruhát az egyesülettől, de ha sajnálják rá a pénzt akkor lehetne Mézkirálynő Ruhakészítő KFT-t alakítani.

Üdv. jani bátya

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #27 Dátum: 2013. December 23. 16:40 »
Fáskerti kiharcolta, IB megszavazta, volt más választása...?

*

kiskakas

  • *****
  • 3185
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #28 Dátum: 2013. December 30. 09:12 »
QUQURIQ!

És hol volt Fáskerti úr?
Nem ő ez ellenőrzési bizottság elnöke???????????????????
Övé a legnagyobb felelősség!
Ő a legnagyobb bűnös!!!

Üdvözlet a Kiskakastól!

Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #29 Dátum: 2014. Január 01. 23:21 »
A topicot "Tsanyi" a Zöld fórumból - való idézése nyitotta meg. Most néhány idézet Tőle:

XII. 13: Ettől még nem lett szimpatikus számomra az "árukapcsolás", ... (mármint a tagdíj és a kötelező újság)
XII. 15. Ha végig gondolod ez (a kft alapítása) alapértelmezésben az OMME, a tagok vagyonának védelmében szükséges.
Abban igazad van, hogy a tagdíj emelése nem lehet elég az újságra, nem is kell, hogy elég legyen.
De nem látod, vagy nem akarod látni, hogy a a tagdíjba építéssel "helyzetbe hozták" az új újságot. Nem ismerem a Méhészet példányszámát, de az új lap minden OMME taghoz el fog jutni, ezért kihagyhatatlan lesz minden a méhészeket megcélzó hirdetőnek....
Lehet, hogy ez nem etikus a Méhészettel szemben, de bármely szervezet adhat ki lapot a tagjainak.
Mondjam még?

TSANYI nem most kapott kitüntetést az OMME-tól?
CSIP-CSIP