OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

  • 1139 válasz
  • 220116 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1020 Dátum: 2019. Október 30. 11:36 »
Te beszélsz hiteles tájékoztatásról amikor még OMME tag sem vagy, és ott sem voltál?
"Elvtársaid" akik meg még becumizzák a sületlenségeidet, szánalmasok.
Inkább készülj a mikulásra, lehet több sikered lesz.
Nagyernyei Attila

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1021 Dátum: 2019. Október 30. 14:07 »
Kedves Viktor
Annyira jellemző ez az írásod a kialakult viszonyokra! Egyből átmentél "anyázós stílusba" csak azért, mert másképpen gondolkodom mint te. Lehetne ezt a témát kulturált módon folytatni?
Egyébként abban teljesen egyetértünk, hogy a Laci közösségi munkájáért köszönetet érdemel. Én is kedvelem és tisztelem Őt. Annyiban különbözöm tőled, hogy én nem tartozok egyik " szekértáborhoz" sem. Hidd el nagyon sokan vagyunk ilyenek!
Szomorúan nézzük, hogy az energiák nagy része arra megy el, hogy egymást gyilkoljátok.
Soha ez előtt nem írtam internetes oldalakra, nem az én világom. A "profi" nick nevet sem nagyképűségből választottam, hanem mert azon szerencsétlenek közé tartozom aki több kevesebb sikerrel a méhészkedésből próbál megélni.
Továbbra is fenntartom, hogy új emberek kellenek!  Fiatalok!  A "profik" egy kis egyesület, nagyon alkalmas lenne egy új generáció kinevelésére méhészeti vezetőnek. Akár lehetnének egészen fiatalok az új vezetőségben! Én nem ismerek ilyet, de hátha van köztetek aki ismer. Biztos, hogy csetlés-botlás lenne először amit csinálnának, de valaki(k) olyan(ok) kellene(nek) aki(k)ben van kezdeményező készség. Nagyon fontos lenne a nyelvtudás is. A fiatalok között sokkal nagyobb arányban vannak nyelvtudással rendelkezők.
Az én hozzászólásom nem arról akar szólni, hogy a Laci miért nem alkalmas erre.
Mégegyszer hangsúlyozom nagyon kedvelem Őt. Egy nagyon jó személyiségű kedves ember, de nem alkalmas arra, hogy ő legyen az elnök. Nagyon jó összejöveteleket szervezett, ahol tök jól éreztük magunkat, főleg akik jól berúgtak de!  Mondj nekem egyetlen elért eredményt, vagy csak akár kezdeményezést ami az ő nevéhez fűződött az elnöksége alatt az érdekérvényesítésünkben! Szerintem a többség ezt tisztán látja, csak ugyanúgy mint te, a hozzá fűződő barátság okán, fel sem teszi magának ezt a kérdést.
Nehéz helyzetben van most mindenki akinek méhészkedésből van a bevétele. Egyenként semmit nem érünk. Ha változást akarunk kellene egy fiatal dinamikus ember.
Egyesület szinten lehetne eredményeket elérni. Egyébként szerintem a Laci sem nagyon bánná ha valaki levenné ezt a terhet a válláról. Legalább egy két kiszólásából nekem ez jött le.

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1022 Dátum: 2019. Október 30. 15:30 »
Te beszélsz hiteles tájékoztatásról amikor még OMME tag sem vagy, és ott sem voltál?
"Elvtársaid" akik meg még becumizzák a sületlenségeidet, szánalmasok.
Inkább készülj a mikulásra, lehet több sikered lesz.
Nagyernyei Attila

Aranyos Átilla!

Ha figyelted, arra szerettem volna rávilágítani, hogy a "beszámoló" és a "hiteles tájékoztatás" nálad soha nem voltak analóg fogalmak.

Mi köze a hitelességnek az OMME tagságodhoz? A te esetedben soha nem merült fel annak lehetősége, hogy az egyesületi tagsági jogviszonyodnak van-é bármi köze a hetelességedhez. Azóta sem merült fel olyan momentum, mely alapján megkérdőjelezhető lenne a hiteltelenséged. Hitelességed továbbra is egy nem létező fogalom.

Te, aki "ott voltál", éppenséggel te hazudod képen az olvasókat. Nem veszed észre, hogy mára csak egy hiteltelen, kotyogó kappanka lettél, aki egykori "kakasságának" emlékeiből táplálkozik?

Olvasom, unokáddal bújócskáztál. Egyszer meg kellene próbálnod, hogy nem jössz elő... Mindenki csak jól járna vele, talán még Bross is fellélegezne, ha a továbbiakban nem igyekeznél "segíteni" néki... A gyerök se maradna vissza a növésben...!

Hajráááá!!!

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1023 Dátum: 2019. Október 31. 06:42 »
Én is ott voltam a februári közgyűlésen. Gondoltam arra, hogy ezt ott elővezetem de jól tettem, hogy nem tettem! Egyből az indulatok kereszt tűzébe kerültem volna. Szerintem sok másik tagtárs pont ugyanezért nem tesz javaslatot.
Nem véletlen, hogy személyi kérdésekben titkos szavazást ír elő a törvény. Miért ne lehetne a jelölt állításról anonim módon beszélgetni? Miért ne lehetne bármelyik nyilvános fórumot erre használni?

Megmondom őszintén pont azért nem írtam a Laci oldalán a "zöldön", hogy ne érezze a személye elleni támadásnak azt a véleményemet, hogy nem tartom alkalmas embernek erre a posztra. Azon kívül, hogy évente volt egy kétségtelenül tartalmas szakmai előadásokkal megtámogatott buli az égvilágon semmi érdemleges nem történt. Ehhez nem szükséges "profi" egyesületnek lennünk, ezt meg lehet szervezni önköltségesen anélkül is!
Sok-sok éve, amióta elnök egyetlen lépésről, kezdeményezéséről, elért eredményről nem tudok ami a szakmánk ezernyi gondjából bármelyikre legalább megpróbált volna megoldást keresni. Sok témában oda kellene csapni az asztalra nem csak itthon hanem külföldön is. Ezt egy a szakma elitjét tömörítő egyesület bátran megtehetné, nem kellene úgy az érdekek között lavíroznia (csak a támogatások okán is) mint a nagy egyesületnek. Erre a feladatra Laci bizonyítottan alkalmatlan, ha másért nem is lenne a nyelvtudás hiánya miatt mindenképpen.
Dönthetünk úgy, hogy ne sértsünk meg egy barátunkat azzal, hogy más jelöltet állítunk és választunk meg. De ebben az esetben ne panaszkodjon senki, hogy nincs megfelelő érdekvédelmünk. Vagy a másik megoldás, hogy mindenki elkezd gondolkodni egy alkalmasabb személyről. Nekem csupán ez a célom!

Laci engem zavar keltőnek titulált. Előtte tirádákat írt arról, hogy az mennyire természetes ha más jelölt is lesz, meg Ő is mennyire örülne annak ha lenne.
Erre mondják az angolok, hogy "kutyaszar". Én annyit tettem, hogy arra bíztattam és ezután is biztatok mindenkit, hogy próbáljunk erre a feladatra alkalmas embert találni és íme egyből zavarkeltő lettem. Ez szánalmas!
Ehelyett leírhatta volna, hogy nincs igazam. Felsorolhatta volna, hogy mennyi meg mennyi eredményt ért el az egyesület az elnöksége alatt. Ja, hogy nincs mit felsorolni!
Persze könnyebb az indulatokat felkorbácsolni!

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1024 Dátum: 2019. November 01. 22:44 »
Nekem nem azzal van bajom amit Bezzeg nem csinál, hanem amit csinál!
Szerintem kifejezetten kártékony mint elnök. A saját és még néhány piacos méhész haverja szekerét tolja. A profi egyesület tagjainak a többsége hordóban ad el, nem lett volna szabad a mi érdekeink ellen dolgoznia!


Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1025 Dátum: 2019. November 01. 23:29 »
Tényleg szívás hogy Bezzeg leallitotta a mézexportot Magyarországról. De ez csak addig tart míg ő és a haverjai betáraznak a bagoert vett mézből. Utána szerintem megnyitja újra a határokat. Kitartás!

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1026 Dátum: 2019. November 02. 07:57 »
Egy röhögő emot oda biggyeszthetett volna, mert mindig akad egy-két lökött, aki nem érti az iróniát.
Elcsíptem egy levelet! :o

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1027 Dátum: 2019. November 03. 20:47 »
Kedves "profi" barátom! Szerintem lenne alkalmas ember, ha nem is mindjárt nyelveket beszélő top- menedzser, mint amit te szeretnél! De addig esélye sincs annak, hogy bárki elvállalja amíg a Bezzeget el nem tüntetjük az elnöki tisztségből. Pontosan azért nincs ellenjelölt, amiért barátom te is csak nick név alatt bátorkodtál véleményt nyilvánítani. Bárkit jelölnénk rögtön ráesnének a Bezzeg haverjai. Nézd meg, hogy hogyan gyalázzák Bross-t a zöldön! Ugyanazt a mocskot kapná a nyakába aki (bárki legyen is az az ember) elvállalná a jelöltséget.
Ennek ellenére örültem az írásodnak. Bezzeg mindjárt küldött minden tagnak emailt, hogy te csak zűrzavart keltesz (mint ha az ötvenes években lennénk).
Tetszett a visszafogott válaszod is de nagyon jellemző Bezzegre, hogy azt már nem küldte körbe.
Te egy nagyon találó kérdést tettél fel neki. Lényegében azt, hogy mit csináltál Laci az elnökséged hosszú időszaka alatt? Mit értél el, mondj legalább egy dolgot?!
Na Bezzeg erre nem tud mit válaszolni, mert még meg sem próbálta, de egyszer sem!
Abban viszont óriásit tévedsz, hogy Bezzeg nem bánná, ha átvenné tőle valaki az elnökséget. Már csak azért is kellene legyen ellenjelölt, hogy lássad te és sokan mások is, hogy tíz körömmel fog kaparni azért, hogy ő lehessen továbbra is az elnök."

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1028 Dátum: 2019. November 04. 20:12 »
Értelmes ember a hivatalos jelölés előtt, ha kap is ilyen felkérést udvariasan elhárítja azzal, hogy nem szeretne közéleti szerepet vállalni.Ha ugyanaz az ember, akár csak egy nappal később, a hivatalos jelölési lehetőség megindulása után, kap ilyen felkérést, már nyugodtan mondhatja, átgondolta, és a választók kérésére sokak rábeszélésére mégis csak vállalja a megmérettetést.A korábbi jelölés elutasítást, majd a későbbi mégis csak indulást sokat láthattunk a politikában de az ommeban is.

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1029 Dátum: 2019. November 05. 15:27 »
Tudjátok van egy barátom akinek a barátjának a barátja OMME vezetőségi tag.
Szóval Bross körbe küldött egy kérdést a szakma válságos helyzetével kapcsolatban.
Drága "profi" elnökünk ezt reagálta rá:
Szóval ha jól értem nevetségesen alacsonyak a felvásárlási árak, de ez nagyon jó mert legalább kinyúvad a méhészetek jó része!
A méhegészségügy és a megporzás is OK!
A méhmérgezések meg annyira nem jelentenek problémát, hogy már megemlíteni sem érdemes!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Üdv!
Miért van válságban a méhészeti ágazat?
Ezt annak kell, az tudja megválaszolni, aki szerint válságban van.
Én problémákat látok, de válságot egyenlőre nem.  Statisztikai adatok sem támasztják ezt alá még.
A mézár (vegyes) persze gyalázatos, de ez még nem ágazati "válság".
A méhegészségügy helyzete, bár szintén nem ideális, nem változott érdemben az elmúlt években szóval ez sem indokol katasztrófa hangulatot.
A megporzás fele ekkora méhcsaládszámmal is biztosított volt régebben, tehát emiatt sem kell kétségbe esnünk.
Véleményem szerint inkább az elmúlt évek bővülése volt túlzó és nem megalapozott. Hányszor hallottuk, hogy felhígult a méhésztársadalom, most meg amikor ez a dolog megállt vagy némileg visszarendeződni látszik, általános ágazati válságot kiálltunk.
Ami a legsürgetőbb faladatunk lenne, a mézhamisítás(hazai is!), és a eu-ba áramló hamis mézek elleni fellépés. De sajnos ez talán a legnehezebb is. Nem tudom egy újabb tüntetés lenne-e a megoldás? Tartok tőle az kevés.
Üdvözlettel:
            Bezzeg László"
             
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 06. 08:03 írta Nagyernyei Attila »

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1030 Dátum: 2019. November 05. 16:26 »
Tartalmilag teljesen igaza van. Mellesleg maganlevelet telefonszammal közzétenni igazi román szokás.

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1031 Dátum: 2019. November 05. 18:05 »
Eddig csak olvastam a hozzászólásokat, de nem reagáltam, hiszen nem vagyok "profi" tag.
Azt érezni a hozzászólásokból, hogy választás lesz, és beindult a kampány.
Ezzel is az a bajom, hogy akik hozzászólnak nincs jelöltjük.
Tisztára ugyan az mint az OMME elnöki pozíciót támadókkal.
Elmondják, hogy mi a baj de a megoldást nem.
Annyi megjegyzésem azért volna, hogy szerintem pedig igenis válságban van a méhészeti ágazat!
Lehet a profik fejlesztenek, gyarapodnak, vagy valami olyant tudnak amit mi "mezei méhészek" nem?
Én azt tapasztalom, hogy teljesen el van keseredve a méhésztársadalom, többen  abbahagyták, vagy egyszerűen elhanyagolták a méhészetüket, mások vissza vették a létszámot.
A mézpiac áll, a vegyes ára csökkent, az atkavédekezési technológiák és a szerek kívánni valót hagynak maguk után.
Erre azt mondani, hogy nincs válság?
Ma délelőtt Bross Péter az OMME elnöke mielőtt Brüsszelbe ment volna a TV 1-en azt mondta, hogy valamilyen kiáltványt, vagy petíciót fogalmaztak meg az európai méztermelők vezetői a kínai "mézzel" szemben.
Végül is a profik elnöke is ezt tartja a legsürgetőbb feladatnak.
Szerintem ez kő keményen a válság része, ha szutykokkal tartanak bennünket sakkban.
Én ezt így gondolom, de ha van másoknak is a témához véleménye szívesen elolvasnám.
Már csak az a kérdésem, hogy Mészáros János milyen tüntetés szervezéséről írt egy hete, amikor a tanácskozás csak holnap lesz?
Addig is várjuk Brüsszelből a híreket.
Nagyernyei Attila

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1032 Dátum: 2019. November 07. 17:10 »
Azért jönnek a hírek, hogy ismét fel akarják jelenteni az OMME jogtudósai a Fekete-Fehér Méhészklubot, és már az EB is foglakozik velünk.
Könnyes szemmel írom, hogy felemelő érzés, mert a hírek hallatán remekül nő a tagságunk.
Mi a problémájuk?
Hát, hogy Bezzeg Laci által írt levelet feltette egy "Angyalka", és még a telefonszámát is leközölte.
Nézzük csak az OMME honlapját!
"Magyar Professzionális Méhészek Egyesülete (önálló)
————————————————————————————————————————–
Bezzeg László, Elnök
5053 Szászberek, Bajcsy-ZS. u. 9.
06 30/363-7323
bezzeg3@t-online.hu"

Ez nem személyiségi jogi kérdés???????????
Csak ha itt írják le?
Egyébként az OMME KÖZHASZNÚ civil szervezet, minden irata NYILVÁNOS!
Nincs magánlevelezgetés, titkolódzás.
Bezzeg Lacinak a témáról ez a véleménye, semmi kivetni valót nem látok benne.
Én másként látom a válságot, de ez nem azt jelenti, hogy nem neki van igaza.
Nagyernyei Attila

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1033 Dátum: 2019. November 08. 10:28 »
Majdnem két hét kellett hogy az OMME honlapon megjelenjen az Országos Vezetőségi gyűlésről a beszámoló.Ezen mindenképp változtatni kellene.  szs

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #1034 Dátum: 2019. November 08. 13:23 »

"Üdv!
Miért van válságban a méhészeti ágazat?
Ezt annak kell, az tudja megválaszolni, aki szerint válságban van.
Én problémákat látok, de válságot egyenlőre nem.  Statisztikai adatok sem támasztják ezt alá még.
A mézár (vegyes) persze gyalázatos, de ez még nem ágazati "válság".
A méhegészségügy helyzete, bár szintén nem ideális, nem változott érdemben az elmúlt években szóval ez sem indokol katasztrófa hangulatot.
A megporzás fele ekkora méhcsaládszámmal is biztosított volt régebben, tehát emiatt sem kell kétségbe esnünk.
Véleményem szerint inkább az elmúlt évek bővülése volt túlzó és nem megalapozott. Hányszor hallottuk, hogy felhígult a méhésztársadalom, most meg amikor ez a dolog megállt vagy némileg visszarendeződni látszik, általános ágazati válságot kiálltunk.
Ami a legsürgetőbb faladatunk lenne, a mézhamisítás(hazai is!), és a eu-ba áramló hamis mézek elleni fellépés. De sajnos ez talán a legnehezebb is. Nem tudom egy újabb tüntetés lenne-e a megoldás? Tartok tőle az kevés.
Üdvözlettel:
            Bezzeg László"
           

Azt gondolom, hogy Lacinak alapvetően igaza van.
Sajnos ez a levél nem elég részletes, nyilvánvaló, hogy nem úgy szánta közzétenni, ahogyan tette, hanem olyanoknak írta, akik maguk vitatkoznak a kérdésekben.

Miért mondom, hogy igaza van a Lacinak? Nyilván leírhatná Ő is, csak sokan vannak a fórumon, akik nem érvelnek, hanem kijelentenek, Ők tudják a tutit, és közben még szapulják is a mást gondolókat. Vádaskodnak, feltételezgetnek.

Nézzük az érveket:

Azért, mert hosszú évekre ha visszatekintünk azt láthattuk, hogy csak emelkedett a méhészek, a méhek száma. Elértük, hogy a világ egyik legnagyobb méhsűrűségével rendelkezünk. A sok méh miatt kevés a természetes virágpor az év egyes szakaszaiban, emiatt a családok egészsége sérülékenyebb, a betegségek átmenetileg elszaporodnak.

Senki nem tudott olyan tervet felmutatni, amely megállította volna ezt a növekedést. Ahogy a Föld sem tud ezermilliárd embert ellátni, (azért írtam ilyen nagy számot, hogy érezzük, valahol van egy határ.) úgy Magyarország méhlegelői, még a sok-sok ráetetéssel sem tudnak akármennyi méhcsaládod eltartani. Ha mi a jogi akadályok miatt - szabad vállalkozás, nem lehet korlátozni, stb. nem tudtunk lépni, akkor a természet adta korlátokat fogjuk érezni.

Ehhez jön a gazdasági környezet, a sokféle hamisítás, sokféle agymosás (a méz is csak cukor és társai) és nem megy jól a természetes méz piaca.

Ha a tényezők hatására csökken a méhállomány, az nem válság, hanem az egyensúly fele történő elmozdulás. Nem válság a méhek szempontjából.

Abban azonban nincs igaza Lacinak, hogy nincs válság. Mert ami a méheknek jó, az azoknak a méhészeknek, akik már méhészek nem jó. És mindenkinek, minden méhésznek, aki felhagyni kényszerül ezzel a nemes szakmával veszteség. Még akkor is, ha a saját szakmájában hirtelen több pénzt tud keresni. Mert ott is változik minden.

Az OMME sok évig támogatta a neókat, most hogy betiltásra kerültek nem lehet válságról beszélni. De helyzet van, mert a föld tele van a mérgekkel, és jönnek az új mérgek, ahol nem látom, hogy változna a felfogás. Engedélyezik, majd ha 20-25 év alatt bebizonyosodik, hogy irtja a méheket, rákkeltő az emberre, akkor majd betiltják. De ez nem válság, ez megy már sok évtizede.

A kanadai méhészek tudják, mi a dolguk: nem harcolnak a náluk továbbra is engedélyezett neók ellen, elmenekülnek a méhcsaládokkal. Nekünk nehezebb a menekülés, túl kicsi az ország.

Szóval hagyjátok Lacit elmondani, miért írta, mert csak úgy kiemelni a környezetből néhány sort nem jó.

A mézár gyalázatos, és az válság. A válság az, ami a cselekvési körünkön kívül eső körülmények, megfelelően hosszú fennállása esetén egész ágazati szereplőket hoz nehéz helyzetbe vagy lehetetlenít el. A mézár válság tehát. Szerintem, de nyitott vagyok a vitára.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!