OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

 • 1003 válasz
 • 166829 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #885 Dátum: 2018. Szeptember 23. 09:07 »
Olvasom a hozzászólásokat, és csak mosolygok.
Egy kivételével (KörmendyRácz) olyanok szólnak hozzá a témához, és fejti ki véleményüket akik még soha semmit nem tettek a méhészek érdekében, csak az üres rizsát nyomják.
Egyikükkel sem találkoztam a  "Szervezeti-Működési Munkacsoport" ülésein, vagy az "Alapszabály Előkészítő Munkacsoportban".
Akkor pedig ezek a hozzászólások amolyan falusi kofáknak beillő locsogások.
Aki tenni kíván a méhészek érdekében az nem kívülről kiabál, és kritizál, hanem DOLGOZIK, vagy legalább is megpróbál.
A munkacsoportok nyitottak, soha senkit nem küldtek el, sőt örültünk ha valaki a szabadidejét a közösségi munkára szánta.
Ezért nem értem(Csuja szavaival élve) a sok "fotelforradalmárt".
Folyton "arcra", mert itt nyomják az (egyébként sokszor hasznos ötleteiket), de dolgozni azt nuku.
Így nem marad más csak az üres, semmit érő szófosásuk.
Na de nézzünk egy kicsit mit is javasolt eddig a munkacsoportunk?
Csak néhány pont amire itt is kitértetek.
- Az OMME alakuljon át önálló egyesületek szövetségévé.
Ezt a munkacsoport egyhangúlag megszavazta, majd az OV elutasította.
Az OMME alapszervezetek vezetői berezeltek, hogy dolgozni is kéne,(Nem az OMME csöcsén lógni) valamint a felelősséget nem lehet elhárítani, vagyis ha valamit elcseszek nem az OMME elnöke, hanem én viszem el a balhét.
Ez csak idő kérdése, hogy az OMME egy korszerű szervezeti formába átalakuljon.
- A küldöttek létszáma régóta kérdés.
A 427 küldött érdemben nem tud tárgyalni, mert ha mindenki 1 percet kér csupán akkor egy nap alatt nem végzünk.
Az érdemi munkát megakasztja a nagy létszám, valamint óriási a költségvonzata.
Ennyi embert utaztatni, etetni, terembérlet stb.
Így,ha jól emlékszem Fekete József alelnök is javaslatot tett egy jóval kisebb létszámú, küldöttgyűlésre, amit természetesen én is szorgalmazok, sőt az OV-n konkrétan minden megkezdett 100 fő + az elnök ....javaslatot tettem már vagy 2 éve!
Az itteni hozzászólásokról.
A méhcsaládszám utáni tagíjfizetés azért lett így megalkotva, hogy a kisebb családszámmal rendelkezőknek kisebbek legyenek az anyagi terhei.
Ennyi.
Aztán nekem is tett  bikermonkey egy hízelgőnek tűnő megjegyzést.
"Én is megköszönném, ha közzétennéd, amit a jó elnökünk írt neked az ülésről. Úgy tűnik te még Montenegróban is tájékozottabb vagy, mint a többi közrendű tag."
Nagyon szívesen rendelkezésre bocsátom a számító gépemet, és azon megnézheted a bejövő e-maileket.
Nagyot fogsz koppanni, arra készülj!
Nekem soha, senki nem adott utasítást, és nem írt le olyant, hogy ezt-meg ezt tedd közzé a Klubon.
Hogy honnan van az infóm?
Ez legyen az én titkom.
Tudom fájdalmas, hogy mindig egy lépéssel előttetek járok.
Nagyernyei AttilaRe:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #886 Dátum: 2018. Szeptember 23. 11:17 »
Nem jársz Te senki előtt. Kullogsz a nép után, és hátulról hülyíted. Azt írod amit "egyeztetsz"  Többször elkotyogtad ki vezeti a kezedet. Most keressük vissza mindet? ;D
Éppen az ellenkezőjét csináltatják veled, mint Mészáros alatt.
El kell venni a jogot az egyesülettől, ami a támogatások kifizetéséhez kell. Enélkül teljesen szétlopják és szétverik az ommet. Minél gyorsabban.

"A méhcsaládszám utáni tagíjfizetés azért lett így megalkotva, hogy a kisebb családszámmal rendelkezőknek kisebbek legyenek az anyagi terhei."
Miért nem gondolod végig amit leiratnak veled? Vagy tényleg így emlékszel?
Adok tippeket, gondolkozz!
MT-20Ft/cs. majd-
Omme lenyelte titokban, amíg "tüntettetek"  :o ::) Brüsszelben. (Ez még az első, nem a füstölőégetős volt ;D)
Megemelték, mert volt egy üveg tagdíj/2 családonként. (Aha. Az első évben, majd egy pici, azután meg a tagdíj maradt, és kapott a  méhész egy -sajnos nincs lószerszám emo- :P
Azóta nem csili tatyóra, hanem magasabb fizura megy a lé. és nincs annyi, amennyi elég lenne, holott valami ingyenmunka is rémlik nekem a kampány idejéből.

A küldötteket nem Ti fizetitek. A tagdíjból jutna bőven rá. Csak nincs beleszólása a méhésznek, hogy mire költsék, és most még szabad kezet is követelnek ehhez a léhez egyesek. Nem tudod?
« Utoljára szerkesztve: 2018. Szeptember 23. 11:48 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #887 Dátum: 2018. Szeptember 23. 13:02 »
Érdekes vita folyt tegnap.

Abban igaza van Nagyernyeinek, hogy sok a fotelforradalmár, de ettől még igazuk is lehet az általuk felvetetett dolgokba, csak éppen cselekedni restek.

Abban viszont nincs igaza Nagyernyeinek se és Körmendinek se, hogy az a jelenlegi alapszabály-tervezet akár közelítőleg is jobb lenne, mint 2005-ös vagy a 2017 januári.
Miért?
Mert a döntések előkészítésére semmi figyelmet nem fordított, tehát a szakszerűség, célszerűség a döntések előkészítésében nem szempont, hiszen nincs is döntéselőkészítésről szó az alapszabály-tervezetben.
A döntéshozó testületek létszámát szűkíti.
A hatalomgyakorlók kezét szabadabbá teszi.
Következtetés:
A most megvalósításra tervezett rendszerben a korrupció lehetősége és esélye nő, a szakszerűség szerepe csökken a kontroll szerepek csökkennek.
Várható eredmény: sikertelen érdekvédelem a méhészek felé, könnyebb és kevesebb munka a választott tisztségviselők számára. A minisztériumi és kormánypolitikai igények pontosabb végrehajtása.
És mi lesz a méhészek érdekkéviseletével? Semmi, annak semmi jelentősége, mert a méhészek csak fotelforradalomra képesek és azt igénylik. Azt meg megkapják itt az internetes fórumokon.

Mi lehet a véleménye szerintem a mostani elnöknek rólunk, méhészekről és főleg a fotelforradalmárokról? A kutya ugat, a karaván halad. Nem mondja, de gyakorlatilag azt csinál, amit akar. 2016 júniusától 2018 januárjáig egyetlen gazszálat nem tett keresztbe neonokotinoid ügyben.
Miért?
Mert ti ezt megengedtétek neki. Ő így gondolkodik. És ezt vegyétek tudomásul.

Kedves Méhésztársak!

Szeretnétek valódi érdekképviseletet?

Ha szeretnétek valódi méhész érdekképviseletet, akkor arra egy másik egyesületet kell létrehoznotok és működtetnetek, egészen más emberekkel az élen, mert arra feladatra ezzel a jelenlegi vezetéssel az Országos Magyar Méhészeti Egyesület nem képes és nem is alkalmas.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

neo

 • *****
 • 767
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #888 Dátum: 2018. Szeptember 23. 13:19 »
A méhcsaládszám utáni tagíjfizetés azért lett így megalkotva, hogy a kisebb családszámmal rendelkezőknek kisebbek legyenek az anyagi terhei.
Attila!
Ezzel csak az a gond, hogy a nagy taglétszámmal rendelkező befizeti a saját maga, mint természetes személy után járó tagdíjat, és még egy méhcsalád után. Ezután pedig kéri az ötszáz méhcsalád után járó támogatást. Amit nem lehet visszautasítani. Hiszen a méhész befizette a tagsági díját. A méhcsaládok pedig nem OMME tagok. Tehát nincs mit visszautasítani. A támogatás alapja nem az OMME-nél nyilvántartott méhcsaládszám, hanem ami a TIR-ENAR-ban szerepel. Az OMME a méhész tagságát tudja csak igazolni, a méhcsalád tagsági viszonyát nem. Ez egyébként a kisebbik probléma. Jóérzésű méhész befizeti a méhcsaládszám utáni tagdíjat. A probléma azzal van, amikor érdekütközés alakul ki, és valamelyik fél bírósághoz fordul. Amiben esetleg határozathozatalt kér az alapszabály rossz rendelkezéseire vonatkozóan. Ugye volt már rá példa! Ilyen rossz rendelkezés az, amikor nem természetes személyek után kér tagdíjat  az OMME. Ez törvényellenes. Tehát ad abszurdum vissza kell fizetni visszamenőleg a jogosulatlanul beszedett összeget. Na ez az ami engem zavar. A gondolkodás hiánya. Isten ments, hogy beleszóljak a nagyok dolgába, ki mekkora küldöttgyűlést akar. Azon azonban el kellene gondolkodni, hogy a jelenlegi alapszabály szerint mind a tizenháromezer tag megjelenhet a küldöttgyűlésen és tanácskozhat, szavazhat. Az egyszerű méhész annyit csak elvárhat, hogy ész is legyen odafönn. El kellene dönteni, hogy akkor most egy tizenháromezer fős egyesület vagyunk, vagy egyesületi szövetség. Jelen pillanatban ki van mazsolázva mindkettőből az, ami odafönn a kényelmes megoldás. Egy gond van vele: bármikor megtámadható. A gyakorlat mutatja, hogy ez általában meg is történik.
Idézet
ezek a hozzászólások amolyan falusi kofáknak beillő locsogások
Értékelheted így is. Csak nehogy egy bíróságnak más legyen erről a véleménye. Azt a cehhet ki fogja fizetni?

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #889 Dátum: 2018. Szeptember 23. 18:01 »
Neo méhésztárs ezt nagyon rosszul tudod:
"Ezzel csak az a gond, hogy a nagy taglétszámmal rendelkező befizeti a saját maga, mint természetes személy után járó tagdíjat, és még egy méhcsalád után. Ezután pedig kéri az ötszáz méhcsalád után járó támogatást."
Biztosan Te is szoktál a szaktanácsadóddal konzultálni, valamint ha már adtál be támogatásra kérelmet akkor ki kellett töltened az OMME igazolási kérelmet is.
Ebben az áll, hogy az méhegészségügyi felelős által ősszel felmért méhcsaládok száma.
(Ennek kell passzolnia a TIR-ENAR rendszerben közölt adattal!)
Aki támogatást ad be, ő csak a valós méhcsaládszámot tudja beírni, mert ezt vagy az OMME, vagy a szakik ellenőrzik.
Amikor én is intéztem ezeket a kérelmeket olyannal viszont találkoztam, hogy valaki több méhcsalád után fizetett tagdíjat mint a valós.
Ezt egyébként nem érdemes meglépni, mert a helyszíni ellenőrzésnél nagy bukta lehet.
Mindenhol vannak kiskapuk, de a jelenlegi rendszert nehéz kijátszani.
Egyébként a gyógyszer-cukor támogatások szabályának megváltoztatása pont hasonló stikli miatt történtek.
Valaki vett 1 perizint, meg 100 mázsa cukrot.
Azonnal megváltoztatták a rendeletet!
Kicsit legyél körültekintőbb, mert  a fent idézett  részét rosszul tudtad, úgy ahogy ezt a részét is:
" Hiszen a méhész befizette a tagsági díját. A méhcsaládok pedig nem OMME tagok. Tehát nincs mit visszautasítani. A támogatás alapja nem az OMME-nél nyilvántartott méhcsaládszám,.."
Tudom ezt sokan kifogásoljátok, hogy a támogatáshoz kötelező az OMME tagság.
Aki támogatást kér, mint írtam, a szakik ellenőrzik a valós méhcsalád számokat.Üdv:
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #890 Dátum: 2018. Szeptember 23. 20:48 »
Kedves Klubvezető Úr!

Nagyon nem értem, hogy dr. Soós Tibor hogyan lehet még mindíg az OMME ügyvédje? Budapest majdnem legdrágább ügyvédje, ráadásul OMME mellett állt több ügyben is. Még a Bárándy ügyvédi iroda se kér ennyit egy ilyen kicsi ügyért.

Úgy hallottam - de ezt ne vedd készpénznek -, hogy Dr. Soós Tibor 300 000 Ft-ért készít el egy keresetet és egy-egy tárgyalás után leszámláz 150-150 000 Ft-ot. Állítólag közgyűléseken 50 000 Ft/óra díjért ücsörög. Szíve joga. Kérhet ennyit dr. Soós mert az ügyvédi díj szabad alku tárgya. De vajon az OMME elnökének szabad joga-e Budapest majdnem legdrágább ügyvédjét megbíznia az OMME elnöksége jóváhagyása nélkül? Azért kérdezem tőled ezt, mert korábban te se támogattad és később sem pártoltad, ahogy az alábbi idézetből is erre következtetek. Mi erről a véleménye takarékos gazdálkodás szempontjából az Ellenőrző Bizottságnak? Megvizsgálta-e vajon, hogy jó gazda gondosságával járt-e el ez ügyben az OMME elnöke az ügyvéd kiválasztásánál? 

Sárosi István írását nem szeretném megcáfolni, de ebben az esetben én is tanácstalan lettem.
Semmi szín alatt nem kívánom a tényt "elpuhítani", de valami nem kerek ebben a történetben.
Annak ellenére, hogy az OMME belső dolgainak legkisebb  szegletét is ismerem, vagy kikövetkeztetem, most hiányzik nekem is egy mozaik.
Több alternatívát állítottam fel, és mind egy irányba mutat.
Ugyan az a vonal, ahogyan Dr.Soós Tibor ügyvédet tovább foglalkoztatták.
Kicsit várjatok az ítélettel, mert sok a kérdés.
Egyet már biztosan állíthatok.
Vannak olyan élethelyzetek amikor az asztalra kell csapni, amikor olyan döntéseket kell hozni, hogy a hazug, lejárató embereket a cél érdekében el kell távolítani.
Bross ezt nem tette meg!
Néhányan ezt folyamatosan számon kértük tőle, de ő folyton BÉKÉT akart!
Azon kívül, hogy visszanyalt a fagyi, ettől csúnyább dolog miatt dönthetett így.
Úgy érzem szagot kaptam, de még korai lenne kikotyognom.
A Tolna megyei küldöttekkel együtt, (közgyűlésünk határozatának értelmében, ha erre sor kerülne), távoztunk.
Bevallom, nem gondoltam volna, sőt néhány napja le is írtam, hogy "Csuját nem zárják ki."
És lám, most nem is a szavazásról polémiázunk, hanem az előkészítéséről.
Itt valami nem kerek.
Nagyernyei Attila
Csuja ügyvédje 30 000 Ft-ért készítette a keresetet és 15 000 Ft-ot számlázott le egy-egy tárgyalásért.

Attila! Jó ha tudod, hogy a bírósághoz hiába fogja bemutatni Dr. Soós az OMME felé kibocsátott akár milliós számláját is, a bíró annak csak töredékét fogja figyelembe venni, mert irreális összegeket nem kötelessége a bírónak elismernie.

Milyen horderejű ügy ez, hogy ekkora költségekbe veri magát az OMME? Ráadásul Bross további költségekkel terheli az OMME-t azzal, hogy utasította az OMME hivatalát arra, hogy semmilyen OMME iratról ne adjanak másolatot Csuja Lászlónak, amit Csujának be kellett volna mutatnia a bíróságon. Csuja bement az OMME-hoz kérte az iratokat és a vezető szaktanácsadó csak egy igazolást adhatott ki, hogy nem adhatja ki, mert őt így utasította az OMME elnöke. Az igazolást a ződ fórumon megtekintheti bárki, Tsanyi rakta fel. Emiatt a bíró egy újabb tárgyalást rendelt el és tovább növeli dr. Soós Tibor kasszáját. Az OMME-nak biztos, hogy nem éri meg, de Brossnak remélem, hogy megéri, mert másképp nem így csinálná.

Remélem Attila, hogy te mint jó érdekvédő erről értesíted az Ellenőrző Bizottságot és kéred, hogy ezeket a felesleges plusz költségeket az elnök úr javadalmazásából vonják le.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #891 Dátum: 2018. Szeptember 23. 20:48 »
Bemásolok egy linket, ahol Bross Péter azt ígérte mostani megválasztása előtt, hogy pénzt nem fog elfogadni, ha megválasztják tisztségviselőnek.
https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFekl5QnZJeEU2T0xBMDc4cE40WTZnSnRPcWdV/view
Ezt a levelet mindenki megkapta, és mindenki ennek tudatában választották meg.

Ennek tudatában szavazta meg Brosst elnöknek Csuja László is és sokan mások. 
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #892 Dátum: 2018. Szeptember 24. 06:36 »


Ha szeretnétek valódi méhész érdekképviseletet, akkor arra egy másik egyesületet kell létrehoznotok és működtetnetek, egészen más emberekkel az élen, mert arra feladatra ezzel a jelenlegi vezetéssel az Országos Magyar Méhészeti Egyesület nem képes és nem is alkalmas.

Csak kibukott, hogy mire megy ki a játék: Verjük szét az OMMÉ-t és majd Csuja megmondja, hogyan csináljanak a méhészek az Ő elnökletével egy másik egyesületet.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #893 Dátum: 2018. Szeptember 24. 08:21 »
Tisztelt Méhésztársak!
Ez a rovat nagyon rossz irányt vett.
Gyakorlatilag itt szeretne revánsot venni Csuja László, az őt ért egyéni sérelmek miatt.
Ez így nem mehet tovább, hogy azt az elvet követi Csuja.....ahol bírom, nyírom őket, mert kicsináltak engem is.
Emiatt a rovatot korlátlan ideig szüneteltetem.
Megértéseteket köszönöm!
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #894 Dátum: 2019. Március 09. 18:18 »
Most írom a mai OV-ról a beszámolót.
Hamarosan végzek vele.
Nagyernyei Attila

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #895 Dátum: 2019. Március 09. 19:30 »
Rövid beszámolóm a mai OMME OV-ról.
Nem is tudom hol kezdjem, mert annyira félresikeredett a mai OV!
-10 órakor a 120 OV tagból mindössze 58-an jelentünk meg.
1 perces néma gyász Fritsch Ottó (1932-2019) emlékére.
-Az első napirendi pontban tájékoztatót kaptunk Bross Péter elnöktől az elmúlt időszak érdekvédelmi munkájáról.
Erre nem térnék ki részletesen, mert Kaposváron, Szekszárdon és Székesfehérváron is elhangzott.
-Mint tudjátok az OMME megállapodást kötött egy biztosító társasággal, amely egy felelősség  biztosítási forma, ha méheink másnak kárt okoznának.
Tárgyalás folyik a biztosítóval, hogy ezt kiegészítik vagyon, és baleset biztosítással.
Szó van arról is, hogy méhmérgezési káreseményeknél is keresik a közös pontot a biztosítóval.
-A méhegészségügyi felelősi hálózatról annyit kell tudni, hogy mindenképpen fent kell tartani, de még semmi konkrét döntés nincs az ügyben.
-Az elnökség határozata alapján Gál Izabellát felmentették az OMME Kft. ügyvezetői posztjáról.
Annak idején volt több pályázó is így Ficzere Péter EB elnök javaslatára megkeresték Botos Pétert, aki ma be is mutatkozott.
És szimpatikusan ezt mondta:
"A Kft. az egyesülettel együttműködve a méhészek érdekeit szolgálja."
Csak szeretném megjegyezni, hogy egy dologban biztosan nem fogja (amiről szó is volt) az üvegeladásban.
Itt érzek valami csacskaságot, mert az új ügyvezető Bross Péter és a hivatal vezető járt Orosházán.
Valami nem stimmel, de azt mondta Botos Péter, hogy objektív képet kell kapjon a Kft.-ről, és csak akkor tudja elénk tárni a 2018-as számadatokat.
Egy biztosan érződik, amit ki is mondott, én legalább is mindig tudtam.
Az OMME Kft. az üveg eladásából él!!!!
De hogy?
Szépen megsarcolja azokat akik eltartjuk.
Kérte az új ügyvezető az ötleteket.
Nem tudom ebből mi lesz, de ez a srác eddig a legszimpatikusabb, és legalább olyan területen dolgozott ahonnan tud tapasztalatot meríteni.
Én csak szurkolni tudok neki, bár halkan megjegyzem az üveget nem szabad a Kft-nek forgalmaznia, mert ez a láncszem nagyon fáj nekünk.
Sok hirdető tartozik a Kft-nek, és akik tartoznak többé nem hirdethetnek.
Orosházi vezetőség  kijelentette, hogy az OMME-s üveg fontos a gyár számára is.
Ismét Bross.
-Az OMME honlapon sok a jogellenes hirdetés.
Gyógyszert árulnak, szakkönyvek másolatait kínálják, kiépített lépeket ajánlanak.
-Na elérkeztünk az OV legpaprikásabb pontjához.
-Az akácméz paramétereihez, és az ominózus nyílt levélhez.
Dr.Mészáros László kezdte a témát, hozzá megszokott stílusban.
Csak néhány gondolatát idézném, nem kívánok belemenni a paraméter "háborúba", mert ez még képlékeny.
Ezt mondta:
"Mi négyen a szakmai ellenvéleményünket fogalmaztuk meg."(Azért azt bevallotta, hogy többször kérték dr.Cserényi Péter véleményét.)
-Az OMME 666 mézmintát vizsgált, a diagramokat Tóth Péter készítette.
"Nem vagyunk  a laborvizsgálatokban tapasztaltak."
"Mézünk valódiságáért a pollen meghatározó."
"Gondolkodjunk szabadon pollen kérdésben."
"Talán még egy csapágylötyögés a hatóságnál belefér." (Ez tetszett a legjobban, ez talán a legszakmaibb indokuk.)
-Nem vagyunk a méznek tudorjai, a mostani elnökségen belül kétségtelen, hogy Bross Péter a legfelkészültebb ebben az ügyben.(Ide nem tettem idéző jelet, de a lényege ez volt.)
"Én 2005-től méhészkedem."
Ezután a felszólalás után robbant a bomba!
Bross Péter:
- Laci! Folyamatos óriási szakmai tévedéseket soroltál fel, és láthatjátok az elnökség 4 tagja mit művel....és rájuk mutatott.
Aztán jött az adok kapok.
Bross Pétert a bíróság beidézte tanúként, egy kifogásolt méz paraméter ügyben.
Ezt Dr.Mészáros László másként adta elő, pedig Bross felhívta a figyelmét még a bíróságon, hogy ezt az OV-n és a Küldöttgyűlésen így adja elő.
Mármint Bross Péter megkérdezte az eljáró bírót, hogy őt ki idézte be.
A bíró válasza, hogy természetesen ő.
Bross erre azt válaszolta, hogy megint hazudsz Laci!
Tehát a mai OV így zajlott, és nincs vége.
Bross:
"Ami itt zajlik az elnökségben az sajnálatos."
Bezzeg László, Dr.Sebők Péter is hozzászólt, de Bross nekik is azt mondta, hogy nagyon mellette vannak a témának, látszik, hogy nem értenek hozzá.
Dr.Cserényi Péterhez is volt 2 megjegyzése.
...Cserényi Péter nem tanult a 2016-os választási bukásból.
Aztán Cserényi kifogásolta, hogy Bross milyen vehemenciával, elhivatottsággal adja elő a méz paraméter témát.
Bross ezt megköszönte neki, mondta a komoly dolgokat, az érdekvédelmet nem veszi félvállról.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az ebédszünet után én eljöttem.
Itthon várt a rokonság a kis unokám, és még a méheket is serkentenem kellett.
Ma kaptunk egy kis ízelítőt miért akadozik az OMME-ban a munka.
Ezt többen is szóvá tették.
Választások előtt egy évvel, egy baromi nagy  öngólt rúgott magának a négyek csapata.
A sorok között zúgolódtak, és jobb ha nem tudják milyen jelzőkkel címkézték őket.
Dr.Mészáros előadásban megjegyezte, hogy tudja (mert olvas bennünket) Nagyernyei Attila nem szeretne jogászokat az OMME elnökségében.
Ezt a szünetben is megerősítettem amikor kezet fogva találkoztunk.
Nagyernyei Attila

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #896 Dátum: 2019. Március 10. 10:13 »
Itt nincs egyik, vagy másik oldal ez maga az OMME. Ez a szervezet a veszekedések a  kibékíthetetlen  ellentétek története.Sok ilyennek lehettem tanúja az első a Nikovitz ellenes platform, majd a választási eredmény kihirdetése, miközben még folyt a szavazatszámlálás 2004 októbere és 2007 márciusa között résztvevője  voltam minden elnökségi ülésnek, és ugyanez folyt.A jelenlegi elnök korábbi elnökségéről személyi ellentétek miatt mondott le, ennek köszönhető a most négyeknek illetett csoport megszületése akikkel  most szintén személyi ellentétben van.Az öngólt maga az OMME kapta az 58 fős részvétellel a 120 fős testületből.Jó reggelt méhészek!Ez ami szeretett OMME-nk.
Malya Péter
www.mehmergezes.hu

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #897 Dátum: 2019. Március 10. 18:43 »
Egy kicsit másként látom a történetet, de Maya Péter véleményét elfogadom.
Tegnap többször hangoztatta "Mészi", hogy nekik (négyüknek, ami valójában 5) csupán szakmai kifogásaik vannak mézparaméter ügyben.
Kicsit mosolyognom kellett mikor jogászkodtak, hogy későn kapták meg az anyagot, meg hát ne felejtsük el volt már nekik a jelenlegi elnök ellen egy bizalmatlansági indítványuk is.
(Azért az elnökségben csücsülő jogászoktól többre is futhatta volna, mert az egy nagy pukinál nem volt több.)
Azt mindenki megtapasztalhatta, hogy a mostani  felállásban négyen teljesen más irányba húznák az OMME szekerét....ha bírnák.
Többször írtam, mondtam, hogy addig amíg más a véleményük egy témáról, addig belefér.
De itt teljesen másról van szó!
A bukást néhányan nem tudják elviselni, és mindent megtesznek, hogy alávágjanak a jelenlegi elnöknek.
Na meg van egy igen rossz tulajdonsággal megáldott hátszelük, aki miatt Bross lemondott.
Ez az ember még mindig a háttérből tüzeli a négyeket, csak azt téveszti el folyton, hogy egyik sem ért a méz paraméterekhez, még ha "plágiumot" is igénybe vesznek, kor sem.
Mivel nem értenek a témához,(amit be is vallottak) ezt Bross lazán csuklóból lekezeli.
A következő választáson feketén-fehéren fel kell tenni a kérdést ki akar a majdani OMME elnökével együttműködni. (Bár ki is lesz!!!!)
A négyeknek van egy mumusuk, ez pedig egy kereskedő.
Folyton arra szeretnének kilyukadni, hogy ez a kereskedő tartja sakkban az OMME elnökét.
Ennek amolyan "Sorosozós" szaga van, és láthatóan nem működik.
Taktikát kell a négyeknek változtatniuk,.... de milyen is legyen az?
Két út marad számukra.
Vagy nekiállnak a méhészek érdekében dolgozni, vagy csá.
Ezért is nem szerettem volna az OMME-ban semmilyen pozíciót vállalni, mert én sokkal keményebb döntéseket hoztam volna.
Bross próbál kompromisszumokat kötni, de az ellenséggel nem lehet.
Nem kell mellébeszélni, ez részükről egy átlátszó hatalmi harc.
Azért ne becsüljük le a négyeket!
Nekünk is folyamatosan azt szajkózták, hogy ... 10% alatti törpe kisebbség, meg súlytalanok vagyunk.
Aztán eljött az igazság napja, ami csúfos lett számukra.
Pedig a mostani OV-n milyen szép gesztus volt Brosstól amikor azt mondta Cserényinek, hogy...láthatóan nem tanultál 2016. tavaszából.
Nagyernyei Attila

*

izso60

 • ****
 • 472
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #898 Dátum: 2019. Március 10. 19:09 »
Üdv.Uraim!
Nagyernyei Uram!
Írogathatsz Te Kedves Uram akármit,az csak a Te személyes "ilyen-olyan"véleményed és attól függ hogy jobban vagy kevésbé utálod azt akiről az aktuális véleményt formálgatod.
Malya Péter leírta a tutit!
Ezt kőbe vésheted ez a teljes igazság a jelenlegi (és tartok tőle hogy hosszabb távú állapotra.)
A szóban forgó hozzászólást idézgessed,emelgessed ide-oda,azzal nem fogsz beégni nem kell magyarázkodnod,az minden szavában igaz és hiteles!

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #899 Dátum: 2019. Március 10. 19:12 »
Izso60!
A saját véleményemet a témáról csak leírhatom ugye?
Tudom van akinek ez fájdalmas, de a többség akaratát tiszteletben kell tartaniuk.
Nagyernyei Attila