OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

  • 1003 válasz
  • 166821 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #30 Dátum: 2016. Március 01. 14:09 »
Tisztelt Méhésztársak!

Az alábbiakban olvashatjátok Bross Péter válaszlevelét az OMME Elnökségének felkérésére. Tudnotok kell, hogy az Elnökség február elején úgy döntött, a 4-éves ciklusról készülő beszámoló összeállításához Bross Péter segítségét kérik: készítse el a 2012-es évben - még az ő elnöksége alatt - elvégzett feladatokról szóló részt.
Azért is dicséretes ez a döntés, mivel ezek a beszámolók az utókornak (is) szólnak, így tehát - noha az éves beszámolóhoz anno nem kérték a közreműködését - most lehetőséget biztosítottak arra, hogy a leghitelesebb információk kerüljenek az írásos anyagba.
Ugyanezen levelükben arról is tájékoztatták Pétert, hogy a március 6-i Országos Vezetőségin lehetőséget biztosítanak számára  az OMME jövőbeni működésével kapcsolatos elképzeléseinek vázolására!
Íme Péter válasza:
"Mészáros József OMME Hivatalvezető Úr részére                                       
1094 Budapest Viola u. 50.
Tárgy: OMME beszámoló / válasz az OMME 28/2016. számon kelt levelére

Tisztelt Ügyvezető Úr!
Hivatkozással a 2016. február 8-án kelt, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Elnöksége 2016. február 4-én hozott döntéséről szóló levelére, az alábbiakról tájékoztatom.
Levelében Ön arra kért engem, hogy az Elnökségi döntése értelmében a Küldöttgyűlés részére készítendő, az elmúlt 4 éves ciklus (2012-2016.) munkáját ismertető Beszámoló összeállításához készítsem el a 2012-es évben -még elnökségem alatt- végzett munka szöveges beszámolóját.
Kérésének ezúton teszek eleget, azzal, hogy kizárólag írásom (dőlt betűs rész) teljes terjedelmében történő megjelentetéséhez járulok hozzá.
„Beszámoló az OMME 2012. április és 2012 augusztusa közötti időszakról
2012. március 31-én tartotta Egyesületünk tisztújító küldöttgyűlését, amelyen elnökké választottak a küldöttek. Mivel harmadik alkalommal került erre sor, így a mögöttem hagyott két elnöki, egy elnökhelyettesi és egy Intéző Bizottsági ciklus, összesen 16 év érdekképviseletben töltött időszak rutinjával kezdtem az új ciklus munkájába. Ott kezdtem, ahol abbahagytam: folytattam a napi munkát. Lássuk!
-Kaptárjelölés
A tatabányai „lopások elleni” demonstráció eredményeként született meg a kaptárak kötelező jelöléséről szóló VM rendelet, melynek végrehajtásának elősegítése érdekében számos azonosító szám-besütő eszközgyártó céget kerestünk meg és folytattunk tárgyalásokat. Rendeltünk Argentínából jól és hatékonyan működő besütő szerkezetet, amelyet a hazai illetékes cégeknek közreadtunk annak tanulmányozása, lemásolása céljából. Ez sikerrel is járt, számos innovatív, kreatív magyar vállalkozó kezdte el gyártani a méhészek számára a besütő készülékeket, ezzel az érdekképviselet segítette a tagok jogszabályban rögzített kötelességük végrehajtását.
-Új budapesti szaktanácsadó
Mivel megüresedett a budapesti szaktanácsadói pozíció, ezért pályázatot írtunk ki a feladatok ellátására, amelyet a vezetőség döntése értelmében anno megválasztott Dr. Halász Gábor a mai napig tisztességesen ellát. Feladatom volt az új szaktanácsadó munkakörének ismertetése, munkába állásának elindítása.
-Méz mintavétel
A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan 2012 áprilisában is elvégeztük a kereskedelmi forgalomban lévő mézek mintavételi akcióját. 3 helyszínen: Miskolcon, Székesfehérváron és Kaposváron, összesen 86 mintát gyűjtöttünk be. Az akción meghívásunkra a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók egyesületének képviselője is részt vett. Ezzel párhuzamosan a termelői zárszalagos mézekből, a megyei szaktanácsadók segítségével mintegy 61 minta jutott el egyesületünk központjába. A mézeket átadtuk a Wessling Hungary Kft. élelmiszervizsgáló laboratóriumnak. Az eredményekről részletes ismertetést adtunk a szaklapban és honlapunkon.
-Vándorlási anomáliák
A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság levélben tájékoztatta Egyesületünket arról, hogy az idei évben nem támogatja a kezelésében lévő területekre, illetve a szomszédos ingatlanokra méhcsaládok telepítését. Ez közel 718 ezer hektáros területet érintett, amelyre a méhészek hosszú évek óta az ámorakác, a vaddohány illetve a szolidágó virágzása idején vándoroltak.
Egyesületünk levélben fordult a Vízügyi Igazgatósághoz annak érdekében, hogy -a helyi vízügyi szakemberrel előzetesen egyeztetve, és a területen folyó munkálatok figyelembevételével- továbbra is engedélyezze e számunkra fontos területeken a méhcsaládok elhelyezését. Megkeresésünk eredményes volt, az Igazgatóság Szakaszmérnökségei munkatársakat jelöltek ki, akiket a méhészek megkereshettek a vándorlásaikkal kapcsolatban.
Szintén eredményt értünk el a méhészek Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. területére történő vándorlással kapcsolatban. Az állami tulajdonban lévő erdőterület kezelője az erdőgazdaság, melynek vezérigazgatójával, Kocsis Mihállyal aláírt szerződés gyakorlatilag egy méhlegeltetési megállapodás, amelyhez hasonló sem előtte, sem később nem jött létre a szakmában. Ennek értelmében a méhészek szigorúan szabályozva, de térítésmentesen vándorolhatnak az erdészet területére. A megállapodás mindkét fél számára hasznos és példaértékű.
-Új bemutató méhészetek
Az OMME Intéző Bizottsága 2012 tavaszán két új bemutató méhészet pályázatot hagyott jóvá, így a tavaszi-nyári időszakban a Nemzeti Program keretében már látogatható lett Nyírtasson Nagy Rudolf és Dombrádon Hok József méhészete. A két új Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínnel 23-ra nőtt az országban látogatható bemutató méhészetek száma. A bemutató programokkal kapcsolatos részletes információkat frissítettük a www.omme.hu honlapon.
-Mézpiac
A hazai mézfogyasztás növelése és a méhészeti ágazat el- és megismertetése céljából ismét megrendeztük a Méhek Napja országos eseményt. Folyamatosan tájékoztattuk a méhészeket a nemzetközi mézpiac aktualitásairól. Értékeltük a hazai piacot is: így leírtuk, hogy 2012-ben ismét rossz „akác-évet” zártak a méhészek, hasonlóan a 2010-es évhez. Hasonló helyzetről számoltunk be a Kárpát-medencében tapasztaltak alapján. A mézpiaci aktivitáshoz tartozik, hogy Kínából mézvásárlási szándékkal érkezett kereskedőknek szerveztünk 4 napos programot, amely során számos mézexportőrhöz jutottunk el annak reményében, hogy a magyar méz eljuthat az igényes -és pénzes- kínai fogyasztó-közönséghez.
Az elvégzett munka közben azonban egyre inkább magamra maradtam. A választott tisztségviselők közül a szakmai- és az általános elnökhelyettes nem hogy nem segítették, hanem hátráltatták az elvégzett munkát, folyamatosan alaptalan, személyeskedő kritikákkal éltek. Az Intéző Bizottsági ülések gyakorlatilag nem a közös munkáról, a kreatív építkezésről szóltak, hanem a számonkérésről és a személyeskedésről. A döntésekben felelősséget nem vállaló, a napi munkában részt nem vevő és azt nem ismerő személyek által kierőszakolt -számtalan alkalommal újraszavaztatott- döntésekért sem szakmailag, sem emberileg nem tudtam vállalni tovább a felelősséget. A kialakult helyzet miatt távozott a vezetőségből rajtam kívül dr. Kelemen Bálint IB tag és Lipódi László az Etikai és Fegyelmi Bizottság elnöke is.
Távozott továbbá három alkalmazott (vezető szaktanácsadó, Nemzeti Program koordinátor és adminisztrátor), akik maguk kérték a munkaviszonyuk megszüntetését. A három alkalmazott döntését -mint mindig, minden alkalmazott, bármilyen irányú kérését- akceptáltam. Munkáltatói jogomat gyakorolva, a Munka Törvénykönyvében foglaltak szerinti feltételekkel szüntettem meg munkaviszonyukat.
16 évig szolgáltam a hazai méhésztársadalmat az OMME keretein belül. Amíg a szakmáról, amíg az előrehaladásról szólt munkám, boldogan végeztem azt. A szakmatörténelem ismétli önmagát: a teljesen értelmetlen, sem az OMME-t, sem a szakmát előre nem vivő személyeskedésből időnként egyes vezetők nem kérnek – így csatlakoztam én is a „kiszállók” sorába.”
Levelében a továbbiakban megemlíti, hogy a Kaposváron elhangzott előadásomban kitértem arra, hogy az egyesület működése során visszaállítanám az OV rangját. Erre vonatkozóan lehetőséget biztosítanak számomra, hogy a soron következő Országos Vezetőségi Ülésen röviden ismertessem erre vonatkozó gondolataimat. Meghívásukat köszönettel veszem, és élek a lehetőséggel – a rendelkezésemre álló 15 percben szívesen kifejtem a soron következő Országos Vezetőségi Ülésen erre vonatkozóan az álláspontomat.
Budapest, 2016. február 22.
Méhésztársi üdvözlettel:
Bross Péter"

 

 

 Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #31 Dátum: 2016. Március 01. 15:42 »
    Lassan tisztul a kép ,erre vártunk jó páran, ha számokkal nem is, de érvekkel meg lett világítva a mullt.Sajnos sokan nem tudtuk a részleteket ,remélem nem lesz további sárdobálás öntsünk tiszta vizet a pohárba ,és higgadjon le mindenki mert az idő nagyon halad .Péter őszinteségét lehet értékelni ,gratulálok .
     " Béke ,     Szakmaiság "

     Albert

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #32 Dátum: 2016. Március 01. 21:07 »
Nincs ebben a dologban valami svédcsavar?  :-\ Vagy már mindenhol rémeket látok? ;D
Azt értem, hogy aki anno nem dolgozott az nem is emlékezhet arra mit is tevékenykedett akkoriban.
Azt is értem, hogy az arra az időszakra vonatkozó munkával is lehet a sajátot fényesebbre vixelni.
Demokratikusnak tűnik a "konkurenciának" való szó adás miközben az OMME ellenségének van kikiáltva az egyesület újságban. De.- az én tapasztalatom az, hogy a jelenlegi vezetés már levizsgázott egy párszor a demokráciából, szerintem elégtelenre.

Üdv. jani bátya

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #33 Dátum: 2016. Március 06. 07:17 »
Sziasztok!
Kora délután részletes beszámolót olvashattok itt a mai OV-ról, mely az alapszabályunk értelmében az OMME-nak nem vezető testülete.
Olyan vicces ezt kimondani is.
Országos Vezetőségi Értekezlet!
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület NEM vezető testülete.
Ezt jól megfogalmazták.
Nagyernyei Attila

*

Nb18

  • *****
  • 730
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #34 Dátum: 2016. Március 06. 07:26 »
Kíváncsian várom a beszámolót!

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #35 Dátum: 2016. Március 06. 20:13 »
Most írom a beszámolót, de hosszú lesz.
Ha megvárjátok, nem fogtok csalódni.
Nagyernyei Attila

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #36 Dátum: 2016. Március 06. 20:17 »
Itt nyomkodom a frissítés gombot :)

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #37 Dátum: 2016. Március 06. 21:16 »
Attila!
Ennyi idő alatt meg lehet írni a Háború és Békét! ;D
A jó és alapos munkához idő kell. :D

Üdv.jani bátya

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #38 Dátum: 2016. Március 06. 21:19 »
Tisztelt Méhésztársak!
Túl vagyunk a maratoni OV-n!
Ha bevezetőnek azt a címet adnám, hogy az OV semmi másról nem szólt mint Bross Péter és mellé sorakozó csapatának szapulásáról, gyalázásáról, majd fenyegetéséről akkor már meg is adtam beszámolóm alaphangulatát.
Szóval, sajnos Bross Péter nem tudott eljönni az OV-ra, mert Csíkszeredában volt többedmagával előadást tartani.
Ez jó lakalom volt arra, hogy sározzák.
Ismét gondolatjeleket, és idézeteket fogok írni, ahogy jegyzetfüzetemben haladok!
Fekete József volt az OV elevezető elnöke.
OV-nincs szavazás.
Emlékeztető készül, nem jegyzőkönyv!
-Az ügyvezető felolvassa Bross Péter levelét.
- Dr. Mészáros László beszámolója
"Valóságos krízishelyzet volt 2012-ben."
"Veszélyben volt a Nemzeti Program!" (Bross távozása utáni helyzetre mondta.)
" Áttértünk a költséghatékony, és költségtakarékos gazdálkodásra."
"Az OMME elnök nem tárgyalt soha egyedül! A minisztériumba mindig 2-en, 3-an mentünk!"
"Soha ennyire harmonikus, ennyire energikus nemzetközi munka még nem volt!"(Lászlóffy Zsolt nem sokkal később bejelenti, hogy családi elfoglaltsága miatt, sokszor nem tudott részt venni nemzetközi konferenciákon.)
"Először kínai mézet, utána a GMO-s mézeket vizsgáltuk."
"Szeretem olvasni a piaci elemzéseket."
"Azt gondolom az OMME-nak így kell működnie."
"A nyomozati eljárások le lettek zárva."
"Milyen jogszerűtlenséget állapítottak meg a hatóságok? Ilyen nem volt."
" Az elnökség eredményesen, hatékonyan gazdálkodik az OMME vagyonával."
"Had idézzem a nagy klasszikust, majd eldöntitek Ti!" (Brossra utal, hogy ki a jobb vezető!)
Semmi iránymutatás, semmi terv amint láthatjátok, csak önfényezés!
Dr.Cserényi Péter következett.
"Megállítottuk a vaddohány kaszálást!"
"Mézminőség védelme..
Az én munkám jelentős részét ez tette ki."
"Tavasszal még nem volt gond, vadászták az akácmézet."
Visszaállítottuk a nemzetközi szervezetekkel a tagságunkat, mert a profik elnökével összeveszett Bross. (Azért nem tettem idéző jelet, mert túl gyorsan mondta, de ez volt a lényege, természetesen ez nem igaz!!!)
"Levettük a GMO-s cukorlepényeket, így megúsztuk, hogy nem került a repcemézbe. Megelőztük ezzel a NÉBIH-et 3 héttel."
"Egyetlen kereskedővel sem kívánunk kivételező kapcsolatot kialakítani."
"Takács Ferenc kezdeményezte, hogy csináljunk valamit a kínai mézzel."
"NÉBIH-el nagyon jó viszonyban vagyunk."
"A NÉBIH elnöke méhészcsaládból származik."
"Lépes cukor."
"Az OMME sorsa és a méhészek sorsa attól függ, megállítjuk e a cukoretetést!"
"Lépes mézet termelni szabályosan nem lehet, csak hamisat. A fedés akkor is cukorral történik."
"A török Takács üzleti partnere volt! (Aki a mű mézet, és mű lépes mézet termelteti.)
"Műméz termelési szerződést irat a török."
"Elharapódzott az országban ez a szemét helyzet."
"Van egy dolog amiről kell beszélni, nem olvasom a Fekete-Fehér Klubot. Tóth Zoltán ott megtámadott. Ahol termelés van ott amitrázzal kell védekezni! Ezt vallom és ez hiteles."
"A MÉHÉSZET ellenünk hangolódik! Oxál sav, bio módszer, nem oldja meg a problémát."
Mondta Dr.Amitráz.
Az első résznek vége!
Mindjárt folytatom!
Nagyernyei Attila


*

Bicska

  • ****
  • 412
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #39 Dátum: 2016. Március 06. 21:38 »
A szapulás várható volt. :(
"Black&White Brigade for Change"

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #40 Dátum: 2016. Március 06. 21:45 »
OV beszámoló 2. rész.
Lászlóffy Zsolt
"A nemzetközi kapcsolatunk több síkon épül fel."
"Az Apimondiára mondhatjuk, hogy kirakat egyesület."
"Nagy áttörő dolgot nem láttunk Koreában."
"Az Európai Profik Egyesülete több hangsúlyos szerepet kap."
"2012-ben helyreállítottuk a kapcsolatunkat." (Folyton azt szajkózzák, hogy ezt Bross tette tönkre!)
"Családi okok miatt nem tudtam rendezvénynek részt venni." (Le kéne mondani.)
"Élő kapcsolatunk van az európai profikkal a GMO szennyezettség visszaszorítása miatt."
"Mi vagyunk az első méhésznemzet, aki az újonnan megválasztott Apimondia elnökét meghívtuk Gödöllőre!"
(Meg mi is voltunk ez egyedüli nemzet, aki a leköszönőt Szekszárdról elküldte!)
Fekete József
"Az előző Nemzeti Programos időszakban nem volt szabályosan bejelentve a méhcsaládszám."
"Nem sok javaslat érkezett az új Nemzeti Programba."
"Nem szeretnénk növelni a méhészek számát a támogatásokkal."
"A méz kiszerelésének eszközeit is fogják támogatni!" (Ez csak terv!)
"Betegségek elleni készítményeket fogják támogatni, nem a varroa elleni szereket csupán."
"Munkavédelmi eszközök is támogatottak lesznek."
Tóth Péter beszámolója következett.
Sok helyen járja az országot, ezt kihagynám.
Kollár Imre
"Tóth Péter nem növényvédős! Köszönjük ezt az értékes beszámolót!"
(Ha a neonikotinoidokat nem pártolta volna ki, még akár tapsolhattam volna.)
Mészáros József
"Az alapszabály elkészült, ügyvéd Úr segítségével benyújtottuk a cégbírósághoz."
"A gazdasági társaság működik, és jól működik."
" A VPOP folyamatosan ellenőriz bennünket, minden ok."
"A rossz átcsoportosításnak köszönhetően először 596 millió maradt a Nemzeti Programban.
Utána 119, majd 84, és tavaly 7 millió. Akkor örülnék, ha ez a szám nulla lenne!"
"Az OMME Kft. mienk, a méhészeké!"(Hurrá, eddig nem a miénk volt?)
Folytatom csak kivan a csuklóm!
Nagyernyei Attila


*

Geddekas

  • *****
  • 5728
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #41 Dátum: 2016. Március 06. 22:07 »
Hogyan is zajlott a mai napon az Országos Vezetőségi?
Olyan kultúráltan nyomkodtuk a kést egymás oldalbordái közé, hogy még meg is dícsértük egymást.  :-[ :P
De félre a tréfával. Szóval a hangulat elviselhető volt, sőt néha még szórakoztató is.

Meglepődtem, hogy kb 120 ember volt a teremben. Azon is meglepődtem, hogy délután 2 órakor nem tünt el egyharmada a társaságnak. Szerencsére azért még sötétedés előtt indulhattunk haza.

A véletlen úgy alakította a helyzetet, hogy mellettem ült dr. Ludányi István a Méhészújság főszerkesztője. Elég szelektív módon jegyzetelt és magnófelvételt nem készített. Ez elég pongyola hozzáállás egy vérbeli újságírótól. Hogy fog így pontosan idézni egy-egy mondatot a beszámolójában? Pedig, mint mondom, sok hozzászólásban voltak élvezetes megfogalmazások.

Fekete Józsi (ügyes kampányfogás) elérte, hogy Ő lehessen a levezető elnök. Ki is használta a megszólalási lehetőségeit arra, hogy kellően fényezze önmagát. (Hiába, no! Mégiscsak egyedül benne van jó politikusi véna a jelenlegi tisztságviselők között. Ez ösztönös nála, tanulnia se kell.) Hihetetlen milyen látványosan meg tudta indokolni, hogy milyen jót tesz nekünk az Agrárkamara (törvényekbe betoldott méhészeknek kedvező részletekkel) és, hogy a brüsszeli demonstrációt is mennyire segítette. Brossnak azt a levelét, amit Attila feltett ide, Mészáros József olvasta fel szöveghűen. Dr. Mészáros László (Csipolla mester megint varázsolt) nagyon profin előadta, hogy az elmúlt három év volt a csúcs az OMME életében. Annyira zsírozta az elnökséget, hogy ez már szemet szúrt és hozzászólásban többen le is oltották őt emiatt. Merthogy a Bross három évvel ezelőtt úgy hagyta ott őket, hogy egy leformatált laptopot kapott meg és a megfelezett hivatali garnitúrát. Persze, hogy szemet szúrt mindenkinek a Mészi Laci kijelentése, hiszen tudjuk, hogy ebből csak annyi igaz, amennyi általában szokott igaz lenni az ő szónoklataiban, ami költői túlzásoktól soha nem mentes. Vagyis a szerződések megvoltak és az apparátus se feleződött meg, hiszen a régi irodai dolgozók ottmaradtak, minden ismeretükkel együtt. Úgy beszélt, mintha Ő soha nem rugott volna ki senkit.

Cserényi doktor kijelentette nagy nyilvánosság előtt, hogy Csuját már annyira utálja, hogy az már felér egy szeretettel. Csuja azt válaszolta, hogy ez bizony kölcsönös. Volt egy kis vita arról, hogy a hosszú hatástartamú szerek közé soroljuk-e a tartós hordozón beadott amitrázt. Cserényi doktor szerint nem. Csuja azt mondta, hogy be kellene tiltani az ilyen kanócozást és más tartós hordozós atkaírtást. Pár mondatban újra szidta Cserényi egy kicsit a bioméhészeket is. (Azt hiszem, ezt leginkább egy kis irigység táplálja.)

Ja! Nehogy elfelejtsem, Cserényi szerint nem (a 85 000 tonna) kinai méz a probléma, hanem a 600 kg ukrán méz. Hogy nem szakad le az ég! Még szebb volt az a kijelentése, hogy Bross visszatérésével megszűnik a kereskedőkkel szembeni semleges viselkedés is. Elhangoztak varázsszavak, amit a méhészek többsége nem ért, pl. mágneses magrezonancia vizsgálat a mézhamisítás kiszűrésére. Azt elfelejtette elmondani, hogy azok a kinai mézek, amik antibiotikumra negatívak, azok akár mézhamisítványok is lehetnek, még akkor is, ha  a mágneses magrezonancia vizsgálaton tökéletesnek minősülnek. De a fő célkitűzés mindenképpen a mézhamisítások felszámolása. És hozta a példákat sorba-sorba, hogy a rizsszirup meg a lépesmézek termelése stb. De az OMME a király, mert ezt mind ki tudja szűrni.

Mészáros Józsi a hivatalvezető gazdasági felemelekedésről és szervezettség növekedéséről regélt lelkesen. Látszott, hogy az Ellenőrző Bizottság elnökével bár naponta tud egyeztetni, de olyan nagy egyetértés nem tud kialakulni közöttük. Szóba került a bukott kft ügye is, hogy azt nem jól könyvelte az OMME. Hát kezdik bevallani, hogy tényleg nem jól könyvelte, de a bukta csak 1,5 millió Ft, vagyis a vissza nem igényelt ÁFA.

Ellenőrző Bizottság elnöke beszámoló helyett csak anekdotázott, vagyis minden tökéletes és ez a lehető világok legjobbika. Majd március 19-én összejönnek megvizsgálni a múlt évi mérleget. Szóval olyan óriási ambició nem érezhető benne. Ja, megunván az Ellenőrző Bizottsági melót, most jelölt lesz az elnökségi tagságra. Hogy fogja kibírni ordibálás nélkül?

Tóth Péter szaktanácsadó úr, monitorig vezető úr és elnökségi tag úr, (micsoda álláshalmozás) beszámolójában csúcsot futott. Most nem a méhészek voltak hibások mindenért. Tényleg bemutatta, hogy Ő tud melózni és eredményei is vannak. Gondosan hallgatott azokról a témákról, amik nagyon büdössek, pl. neonikotinoidokról és általában a hosszú hatástartamú rovarírtók káros hatásáról.
Persze szó esett a Növényvédelmi Kamarai tagságáról és az ottani két pozíciójáról is. (Van ennek az embernek családja? Ha igen, akkor szerintem csak fényképről ismerhetik.) Persze nagyon okosan hallgatott arról, amire vágyunk, hogy a gazdáknak a növényvédelmi munkáikat internetes naplón kellene vezetniük.

Mqjd folytatom, mert egy kicsit telefonálok.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #42 Dátum: 2016. Március 06. 22:21 »
Egy magvas tanulságot emelnék ki elsőként: ez Fáskerti előadásában és egy idős méhész szavaiban volt:

Fáskerti azt mondta, hogy nem kaptak időben elég adatot, és ezért nem készült el az EB beszámoló.
Az idős méhész elmondta (Bocs a nevét nem írtam fel, de jobb oldalon az első harmadban ült), hogy Ő mind a 30 évet végigcsinálta, de ilyen, ami az utolsó három évben volt, ilyet nem tapasztalt. Azt, hogy az elnökségi asztalnál ülők között ellentétek, viták, nagyon komoly nézeteltérések vannak, ilyet sosem ért át.
Tehát nem az a kérdés, hogy a tagok közül van-e valakinek más véleménye. Az elnökség és az EB között akkora a nézeteltérés, hogy az EB sok oldalon keresztül kritizálta az Elnökség munkáját. Amit előírt az EB, azt az elnökség vállrándítással hagyta figyelmen kívül. Fekete József nem volt képes felfogni az EB érveit. Majdnem azt mondta, hogy miért zavar benneteket, ha több helyről veszek fel magas fizetést? Itten félmilla, onnan majdnem egy, miért irigykedtek? Kamara, szaktanácsadó, meg sikeres méhész, ... Igaz, ötszázezer érve van amellett, hogy miért nem szabad beszélni az összeférhetetlenségről. Havonta.

Ficzere Péter is elmondta, hogy nem kaptak anyagot eleget, időben. A hivatalvezető beszédével tulajdonképpen őt is azzal vádolta, hogy nem mond igazat.

Összefoglalva a hivatalvezető, Mészáros József magas lóról kioktatta az EB elnökét és tagját Ficzere Pétert, hogy ne "hazudjanak", (nem ezt a szót használta, de ez volt a lényege,) mert minden negyed évben megkapták időben az anyagokat.

Na most Ficzere vagy Mészáros hazudik, de legalábbis csúsztat?

Azt, hogy az Elnök és az Elnökség semmibe veszi az Ellenőrző Bizottságot már Gyulán is látni lehetett. Az EB elnöke Fáskerti kiakadt, hogy a hivatalvezető Mészáros József vezeti elő az elnökségi ülésen főnöke, dr. Mészáros László fizetésének ügyét. Majd pár perc múlva dr. Mészáros László elővezette Mészáros Józsefnek jutalom odaítélését. Az EB hiába tiltakozott, az elnökség lesöpörte.

Ugyanezen az ülésen felmerült az EB-ben az aggály, hogy Egyed Árpád nem alkalmas az OMME kft. ügyvezetői feladatainak ellátására. Az elnökség viselkedése tulajdonképpen üzenet volt a méhész küldötteknek: Nem érdekel bennünket, hogy a küldöttek ellenőrző Bizottságot állítottak, amelyre hallgatnunk kéne, azt csinálunk, amit akarunk. Egyed Árpád marad. és kész. Csak nem valami olyat tud Egyed Árpád az OMME ügyeiről, ami miatt nem mernek hozzá nyúlni az Ellenőrző Bizottság komoly aggályaival szembemenve???

Azt hiszem, jobb, hogy nem tudjuk, mi megy a háttérben.

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #43 Dátum: 2016. Március 06. 22:25 »
OV beszámoló 3.rész.
A legérdekesebb!
Dr.Mészáros László
"Informatikai audit vizsgálat. Rendezetlen jogviszonyok."
"Tisztázatlan üzleti szerződések."
(Itt most elhangzott egy olyan adat, amit nem írnék le, mert ez valóban az OMME belső életéhez tartozik!"
"2009-ben X millió lett kifizetve, az IBM-el "cigánykodásba" menő alkudozások.."
Itt feltettem egy kérdést, ha erről tudott az EB akkoriban miért nem jelezte?
Az volt a válaszuk, hogy most derült rá fény.
Erre ezt válaszoltam, hogy ez olyan kampányízű.
Fáskerti László EB elnök beszámolója!
-----------------------------------------
Ennyi!
Tegnap óta van az OMME-nak mérlege!
Nem volt mit ellenőriznünk!
Mészáros József ügyvezető
Negyedévente készül jelentés!
(Itt ismét egy nyílt vitát folytatott az ügyvezető, és az EB elnök amit szóvá is tettem!)
"Az EB március 17-én ülésezik, akkor készíti el a jelentést!"
Ügyvezető
"Akkor pont nem tudjuk kiküldeni a törvényben foglalt határidőre a küldötteknek."
(Ezt jól összehozták előttünk!)
A következő ciklusban az EB tagoknak javasolni fogja az ügyvezető, hogy havi 50.000 Ft tiszteletdíjat kaphassanak.
Az EB elnök pedig havi brutto 150.000 Ft-ot!
Fekete József
"A marketingbe hozzáértő szakembert is be kell vonnunk!" (Nem semmi kritika önmagukra nézve!)
Ezután jött egy kis közjáték.
Dr.Ludányi Istvánnak és Dr.Mészáros Lászlónak átadtam egy kérelmet, amit Petrus Lajos kaposvári elnök, és én írtunk alá.
Kértük őket, hogy had reagáljunk az újságcikkere. (OMME-ellenségei, és Forradalmárok inkognitóban.)
Az OMME elnöke azt válaszolta, hogy ő ebben a kérdéseben nem kompetens, 30 nap múlva, a határidőt betartva válaszol!
Gyakorlatilag az OMME Méhész újságba csak a vezetőség, és azok írhatnak, akiknek ők engedélyt adnak!
Dr. Cserényi Péter azt mondta, hogy nagy bátorság Bross Pétertől, hogy indul.
Valami olyant mondott, hogy ide ne tegye be a lábát.
Gyakorlatilag megfenyegette, vele együtt minden jelöltünket!
Itt azért nem idéztem mert doktor Úrra ráordítottam, hogy hagyja abba, Bross Péter nincs a teremben, nem tud védekezni!
Abbahagyta.
Dózsa Tamás felolvasta Bross Péter levelét, amely a kampányának részben része volt, részben arról szólt, hogy az OV rangját vissza kell álltani.
16 percben következett az OMME elnökének kampánybeszéde.
Az az csak következett volna, de ismét Bross Péterrel fogalakozott, meg, hogy egyházi neveltetést kapott, a VPOP-nál kurv@ magas beosztása volt, aztán hűha, onnan ment nyugdíjba.
Az OMME közép és hosszútávú tervéről nem beszélt, olyan nem létezik!
"Nem vitatom az OV döntési jogkörének visszaállítást, ez érzelmi alapon történik."
"Nem egy 20 fős galambász egyesület tagjai vagyunk."
"Én nem irányítom az egyesületet, nekem a problémákat le kell reagálnom."
"Csapatmunkás vagyok!"
"Az érdemi döntéseink mind tökéletesek voltak!"
"Az OMME jól működik, jól esik ah elnök Úrnak szólítanak, de jobban esik ha Lacinak!"
"Én minden nap bejárok dolgozni, nem csak bejárogatok, és 2 óra múlva sült kolbászt ettem!"
Röviden ennyi!
A Lurdy márványpalota illik a jelenlegi vezetést körbevevő rózsaszín álomhoz.
Pincérek, svéd asztalos ebéd, odatették magukat, hogy rájuk szavazzanak.
Én biztosan nem fogok!
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
VÉGE az OV beszámolónak!
 
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 06. 22:46 írta Nagyernyei Attila »

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #44 Dátum: 2016. Március 06. 23:05 »
Szia Attila! Kedves Fórumozók!

Felemelő volt ez a mai nap. Az elnökségi tagok elmondták, hogy az elmúlt 16 évben magára hagyták Bross Pétert, csak Ő dolgozott, és csak Ő hibázott.
Az elnökségi tagok nem voltak részei sem az előkészítésnek, sem a döntéshozatalnak. Még Mészáros László sem, pedig akkor EB tag volt.

Amikor elment Bross, hirtelen felébredtek néhányan.

A mai beszámolókból kiderült, hogy ezek az emberek ebben a három évben tényleg többet dolgoztak, mint az azt megelőző 10-16 évben. Ez igazán megterhelő volt számukra, ezért hibáztak olyan sokat.

Megdöbbenve hallgattam a hibák sorolását (fel is írtam magamnak, ez már olyan Öszödi beszéd stílus, kendőzetlenül, őszintén):
Tóth Péter: Nem tudtuk szakmai érvekkel alátámasztani több mérgezéses esetben, hogy miért ne csak a napraforgóról vegyenek mintát az egyke kukoricával szemben (emlékeztek 36:1 volt az arány). Heves vérmérsékletű érvelésben hallhattuk a mostani véleményt: 16 év után mostanra sikerült megtalálni azt a cikket a nemzetközi szakirodalomban (mert nem saját kutatásról volt szó), amellyel talán mostanra megérti a hatóság, hogy miért kell máshogy mintát venni.  Le kellene szállni arról a nagyon magas lóról.

Cserényi burkoltan folytatta korábbi kritizálását Mészáros Lászlónak, ami így kezdődött: nem ülhetsz le egy interjúban egy mézkereskedővel. Most tovább ment, az OMMÉT a jövőben nem befolyásolhatja egyetlen mézkereskedő sem. (Nagyon szívére vette, hogy nem Ő volt a brüsszeli tüntetés kezdeményezője.)

Lászlóffy is hű volt magához: Az APIMONDIÁ-t gyalázta, igaz most finomabban, mint amikor annak elnökét kioktatta. Igaz, addig nem jutott el, hogy finoman is, de bocsánatot kérjen.

A legdurvább mégis a szakadék volt. Bross szakadékot hagyott maga után. Elment az az ember, aki legtöbbet dolgozott. Elment az az ember, aki a méhészeknek akkor írt nemzeti programot az előcsatlakozás időszakában, amikor a románoknak és a többieknek nem volt. Ők több évvel elmaradtak. Nem kaptak semmit. És most kiszámolta valaki, hogy mi ekkor "csak" közel egymilliárdot kaptunk évente, és még egy kicsi több is lehetett volna. A románok egy EURÓnyit sem kaptak. Eleve demagóg a kérdésfelvetés, de a részletek ismertetése nélkül csak hangulatkeltés. Az elnökség legtöbb tagja ott volt, és pontosan tudják, hogy mi volt az ok: az OMME egyetlen egyszer kapott lehetőséget az átcsoportosításra. Ez volt mindíg augusztusban. Vagy erre nem emlékeznek az elnökségi tagok. Jelen voltak, csak elfelejtették?

Legfőképpen Bross érdeme, hogy százak kaptak utánfutót, pergetőt, elméleti ismeretterjesztést akkor, amikor sem a románok, sem a szlovákok még nem kaptak semmit az EMOGÁ-ból. Ez volt a Mezőgazdasági orientációs alap, a legelső, amibe a Magyar Méhészeti Nemzeti Programot beillesztették.

Szóval magukba fordultak az Elnökség tagjai és elmondták, hogy három évvel ezelőttig ők semmiről nem tudtak, semmiben nem vettek részt, semmit nem ellenőriztek, mindent a BROSS egyedül csinált, Ő dolgozott. Most, az utolsó három évben ráébredtek, hogy ha nincs Bross akkor szakadékba jutott az OMME.

Persze egy másik hozzászólónak igaza volt, nem azt váltották le, aki ilyen szakadékba juttatta az OMMÉ-t, akik képtelenek voltak együtt dolgozni a többiekkel. A tagság már akkor változást sürgetett, amikor az IB elnökjelöltjére csupán 25 %-ban szavazott. És a változás elmaradt. Azóta csak romlott a helyzet...