OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

 • 1003 válasz
 • 166822 megtekintés
*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #15 Dátum: 2014. Január 15. 14:31 »
Mi is hangzott el az OMME IB legutóbbi ülésén? A leglényegesebb dolgokról már beszámoltam. De a tényleges információkat csak így utóbb és részletekben hozzuk nyilvánosságra, hogy könnyebben meg lehessen emészteni.

Az IB ülések tökéletesen előkészítetlenek. Ez Mészáros László elnök úr sara. A napirend nem fix, sőt okoskodások és rögtönzések alapján módosul. Előterjesztések vagy hiányosak vagy egyáltalán nincsenek. Rendkívül sok az ötletelés a feltételes mód stb. Úgy működik az egész, mint egy katasztrófa elhárítási bizottság. Ott van ilyen, hogy ha beesik valamilyen hír alapos elemzés nélkül, azonnal döntenek. Itt a beérkezett ötletet amolyan tetszési alapon vagy személyes önzés alapján vitatják és döntik el. Szégyen!

De lássunk néhány morzsát.

Tudjátok, hogy az OMME vezérkara, személyes sértődések miatt bontotta fel az Apiterápiás Társasággal kötött megállapodást, bár az indok formai volt. Az Apiterápiás Társaság kezdeményezte az új megállapodás megkötését és meghívást kapott ennek megtárgyalása ügyében az OMME IB ülésére. Körmend Rácz János ott is volt és jól tűrte a kérdéseket, kételyeket. Az OMME IB kérése az volt és ezt elsősorban Fekete József képviselte, hogy aki belép az Apiterápiás Társaságba, legyen az orvos vagy bárki, az fizessen OMME tagdíjat is. János azt válaszolta, hogy ezt nem könnyű a tagsággal elfogadtatni, mert senkit nem kényszeríthet OMME tagságra, de nyilván a közgyűlés elé terjeszti a kérést. Jelenleg az Apiterápiás Egyesület 74 tagjából 23 méhész. Kérte János annak figyelembe vételét, hogy az Apiterápia nagyon komoly marketingje a méhészetnek, hiszen minden méhészeti termék rendelkezik gyógyhatással. 

Nagyon megdöbbentem viszont az EB és IB azon felvetésének, hogy az Apiterápiás Társasággal történő megállapodásnak feltétele, hogy az alelnök, Baldavári úr hagyja abba az OMME életében folytatott bomlasztó tevékenységét. Szerintem Baldavári úr kritikai megnyilvánulásait inkább komolyan meg kellene vitatni és értelmesen cselekedni, de ez a történet nem lehet az Apiterápiás Társasággal kötendő megállapodásnak akadálya.

Következő napirendi pont az alapszabály módosítása. Az EB elnöke felhívta az IB elnökének a figyelmét arra, hogy február 22-én ki kell küldeni az OMME új alapszabályi tervezetét az elnököknek, küldötteknek. A nagy vita ez ügyben a délelőtti zárt ülésen zajlott.

Bejelentette az OMME elnöke, hogy a nagyeszköz keret kimerült, tehát lesznek elutasított kérelmek. Saját megjegyzésem, hogy a rendelet megjelenésének pillanatában már kimerült ez a keret.

Mészáros elnök úr nagyon dolgozik azon, hogy a kaptárchippet az útdíjellenőrző pontokon érzékelni lehessen. Állítólag ez ügyben aktívan dolgozik, egyeztet az illetékes hatóságokkal.

Fáskerti úr vendéget hozott. Feiler József gglobális felmelegedéssel foglalkozó hivatalnok, főosztályvezető és mellesleg 20 méhcsaládos méhész. Ismerkedés, barátkozás zajlott. Kérték, hogy írjon cikket azu OMME újságba.
Saját véleményem: Már látom lelki szemeim előtt, hogy az OMME vezérkara lengeti az újságot és rálőcsöli a méhpusztulásokat majd a tavaszi küldöttgyűlésen globális felmelegedésre.
Kiváló ideológus ez a Fáskerti, csak most éppen nagyon mellé lőtt. A globális felmelegedés csak akkor ártana a méheknek, ha az Északi sarkon a jégmezők jégvirágjáról gyűjtenék a mézet. A valóság ezzel szemben az, hogy a méhek a trópusi szubtrópusi éghajlat szülöttei, tehát a globális felmelegedés legfeljebb annyi változást hoz számukra, hogy a sarkkörön túl is át fognak telelni a méhcsaládok baj nélkül. Nem akarta ezt ilyen nyíltan megmondani Feiler Józsi ennek a társaságnak, mert nem akart udvariatlan lenni, de burkoltan ez is benne volt a mondataiban.

Ezek utáni napirend az alkalmazott tudományos kutatások témaköre volt. Szakértői előterjesztés nem volt, ezért aztán Rágták a gittet rendesen, mert ehhez annyit értettek, mint hajdú a harangöntéshez. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor hozzá akartam szólni, hogy ne menjen már teljes sötétségben a téma tárgyalása. Az OMME elnöke szót is adott. Egy mondatot tudtam mondani, mert Lászlóffy Zsolt szó szerint leugatott. Rendre utasítottam, hogy neki nem adott szót az elnök, ugyanakkor abba is hagytam a hozzászólásomat, mert láttam, hogy ez a társaság a vak ló magabiztosságával rendelkezik és nem is kíván semmilyen tudás birtokába kerülni. Jó! Menjetek a falnak, ha nem tudjátok kikerülni.
Végül a társaság, nyilván a délelőtti zárt IB ülésen megállapodottak szerint bizottságot alakítottak a tudományos kérdések ügyében Fáskerti, Egyed, Cserényi urakból. Az nem lett tisztázva, hogy Tóth Péter bekerült-e a bizottságba vagy nem került.
Itt hangzott el Fáskerti szájából, hogy az OMME sem a saját sem a Nemzeti Programból nem költhet neonikotinoid vizsgálatokra. Az IB tudomásul vette Fáskerti úr döntését és megszavazta.
Saját vélemény: Nesze nektek méhészek, a vezérkar szerint a valós problémák az OMME számára nem problémák. Sőt löki az egész méhészeti ágazatot a növényvédőszeres lobbi karmaiba.
Remélem Fáskerti úr ezt a húzását nem éli túl.

Következő napirendi pont, hogy minden elnök kap egy számítógépet, tehát több mint 100 számítógépet fog az OMME vásárolni és kiosztani.

Tóth Péter is beejtett az IB-re egy kis Syngenta reklámot. (Éljen a független objektív és méhészbarát magatartás!) Emlegette, hogy a méhlegelő javítása program jegyében a Lajtamag által forgalmazott Syngenta méhlegelő magkeveréket kellene reklámozni, ahogy a múlt évi áprilisi Méhészet újságban az már megjelent.
Saját véleményem: Tudomásom szerint bármelyik agráregyetem szívesen összeállít az OMME számára méhlegelő magkeveréket. Miért éppen az egyik legnagyobb méregkeverő cég által szponzorált magkeveréket vegyük meg mi méhészek? Tóth Péter nem hallott arról, hogy Zalaegerszegen kifütyülték, majdnem kikergették a teremből a Syngenta képviselőjét, amikor a méhészeknek akart előadást tartani?

Cserényi doktor se állta meg, hogy napirendre ne kerüljön. Persze itt is csak ötletelés volt és nem volt írásos előterjesztés. Cseszegette a fiatal gazda program nyerteseit, hogy nagy pénz kerül a kezükbe és nem helyesen, sőt esetenként a közösségre is veszélyesen gazdálkodnak. Szükséges lenne egy felelős személy, aki fizetésért ellenőrzi, hogy a fiatal gazda jól dolgozik-e és szaktanácsot ad. Természetesen további ötletelésekbe és döntésképtelenségbe fulladt a vita. De arra jó volt, hogy az idő látszatmunkával elteljen.

Mészáros úr bejelentette, hogy egy kereskedő cég felvételét kéri az OMME-ba. Az együttműködési megállapodás részleteit ki kell dolgozni. Saját vélemény: Hány éve létezik az OMME és erre máig nincs kialakult gyakorlat?

Következőkben Cserényi úr felvetette, hogy a Nemzeti Program támogatja a varroa írtószerek kijuttatásának eszközeit, de ki tudja specifikálni, hogy mely eszközök elfogadhatóak?

Marketing témát Évike vezette fel szintén előterjesztés nélkül. Elhangzott, hogy soha nincs kihasználva a marketing keret, holott el is kéne adnunk azt amit megtermelünk. Annak ellenére, hogy nem fogy el a keret mégis a keret növelés mellett érvelt.
Saját véleményem: Hány éves is az OMME? És még most se tudja, hogyan kell jó marketinget csinálni? És az Évike teljesítményével a vezérkar elégedett. Nehogy már a Méhészapó meséinek újra megjelentetése megoldja az eddigi töketlenséget.

Az OMME 30 éve alakult a Normafánál. Ősszel lesz egy rendezvény ennek megünneplésére. Ennek kapcsán rágalmazta bőszen Fáskerti úr Baldavári méhésztársat, de azt már korábban leírtam, itt nem részletezem.

Ezek után Mészáros László szünetet rendelt el és közölte, hogy szünet után zárt ülés lesz ugyanis a kft ügyei üzleti titkot képeznek. Én távoztam és kértem, hogy a jegyzőkönyvben szerepeljen, hogy tiltakozom a zárt ülés elrendelése ellen.

Ez a vezetési módszer nem profi, nem méltó egy 18000 fős szakmához, a 11000 fős tagsághoz. Ez így ahogy zajlik a dilettantizmus csúcsa. Objektivitás szinte nulla. Itt keveredik a naivitás, a tájékozatlanság, a félelem, a szándékos rosszindulat, a lobbitevékenység (nem zárom ki a növényvédőszeres lobbit), a közvetlen haszonelvűség, a sértettség, önzés. Ez így összességében ha megmarad, akkor a szakadékba viszi (a méhészeti ágazatot talán nem, de) az OMME-t biztosan. Ha nem tudjuk ezt a mostani vezetést leváltani, akkor meg is érdemeljük.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #16 Dátum: 2014. Január 15. 16:16 »
... az Apiterápiás Társasággal történő megállapodásnak feltétele, hogy az alelnök, Baldavári úr hagyja abba az OMME életében folytatott bomlasztó tevékenységét.

Ha az a Baldavári olyan súlyos bomlasztó tevékenységet folytat, akkor tessék kizárni az egyesületből! Aztán akkor majd Baldavári úr jól elgondolkodhat... azon, hogy az EU-nál jelentse fel az OMME-t, vagy csak egy hazai bíróságon perelje be (támogatástól való elesés miatt).

Bejelentette az OMME elnöke, hogy a nagyeszköz keret kimerült, tehát lesznek elutasított kérelmek.

Ez furcsa. Erre (mármint a kérelmek elutasítására) eddig nem volt példa, különösen a nagyeszközöknél nem, átcsoportosítással mindig jutott pénz korábban is, most meg a hírek szerint még rugalmasabb lett az átcsoportosítás, így tehát igazán nem értem...

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #17 Dátum: 2014. Január 15. 18:40 »
Tisztelt Geddekas!
Felhívom neked és Méhészklubunk összes hozzászólójának figyelmét, hogy vigyázzatok, mert minden gondolatotoknak súlya van! Figyelnek bennünket! Mindent elkövet az OMME belső elhárítása, hogy belénk kössön,
állításainkat valótlannak tüntessék fel! Emiatt konkrét tényeket kell közölnünk! Ez nem azt jelenti, hogy írásodban látok valami kivetni valót, csak óvni szeretnélek!
Feleségemet is szidhatják ettől kezdve! Képzeld mit kérdezett tőlem Judit!
Nem lehet,hogy Körmendy-Rácz-Jánost azért kívánják az alapszabály módosító bizottságba delegálni, és azért vették vissza az Apiterápiás Társaságot az OMME tagjai közé mert Fáskerti László így akarja Körmendyt lekenyerezni? Mondtam nyugodjon meg, János nem hajlékony ember! Személyesen jó kapcsolatom van vele, kizárt.
Ő az Apiterápia elkötelezett szószólója, az OMME-ban a helye! Az Apimondián belül az apiterápiának kitüntetett szerepe van, nézzétek meg a világszervezet logóját!
Tehát arra gondol feleségem,hogy Körmendy Úr írt egy levelet Fáskerti László EB elnöknek, hogy szerinte nem szabályos az OMME elnökének úgy kifizetni a 3.3 millió tiszteletdíját, hogy a küldöttek nem tudnak róla?
Majd elmondják az EB ülésen. Mit tudom én, de érdekes. Nálunk már az asszony is nyomja! Hiába az egész családunk OMME ellenes,mondják ők! Na idefigyeljetek! Aki Juditra ilyent mond nagyon megharagszom!
Évtizedeken keresztül mellettem van, mindenben segíti egyesületünket! Ha arra gondolok, hogy a több ezer boríték amit közösen címeztünk, vagy csak Gilles Ratiának való fogadásár rendezett házi készítmények, és sorolhatnám feleségem odaadó munkáját! Tudom ez a sor hosszú! Nagyon sok méhészfeleség kérésemre sütött,
a Tavaszváró Méhésznapokra (Oberritterék, Pájerék stb). Ez valamikor egy ilyen társaság volt!
Soha senkinek nem tudtam megköszönni,mert az OMME-t a saját családunknak tekintjük!
Mi van most!
Geddekas mit állít?  Hiszen ott volt ekkor még az IB-n, utána kihajították őt is!

"Nagyon megdöbbentem viszont az EB és IB azon felvetésének, hogy az Apiterápiás Társasággal történő megállapodásnak feltétele, hogy az alelnök, Baldavári úr hagyja abba az OMME életében folytatott bomlasztó tevékenységét."
Na itt álljunk meg egy szóra! Ezt úgy hívják zsarolás!
Nagyon bátor kijelentések ezek!
Baldavári Lacitól megkérdezték mit szeretne? Én megmondom, mert napi kapcsolatban vagyunk, és közösen harcolunk a fenti szemlélet ellen! Tehát nem tűrjük ezt a hangot azoktól akiket a tagságunk választott oda!
Vegyétek tudomásul kedves IB-EB tagok Ti vagytok a tagságunkért! Aki nem bírja a jogos kritikát, egy politikában hiteles személytől idézek. "El lehet menni.."
Senki nem kényszerít benneteket maradásra, ha sérti fületeket az igaz szó, csak sajnálni tudjuk!
Baldavári Lászlótól és a kemény magtól soha nem hallottátok, hogy új egyesület alapításán fáradoznánk!
Ha észrevételeinket,kritikus véleményeinket meghallgattátok volna, még vagy 120 évig vezethetnétek az egyesületet!
Mi csupán annyit szeretnénk, de ezt már ezerszer leírtuk elmondtuk,hogy minden egyesületi tag számára hozzáférhető, átlátható legyen a gazdálkodás, és ne legyenek a méhészek előtt titkok!
Tudjátok! NINCS ZÁRT AJTÓ NINCS TITOK!
Ha ezt nem teljesítitek, minden demokratikus eszközt megpróbálunk eltávolításukra!
Rendőrség,  ügyészség, bíróság, sajtó, ombudsman, küldöttértekezlet és nem állunk le!
Mi ebben az érthetetlen! A mi pénzünkről van szó! Csak szeretnénk tudni mit csinálnak vele!
Van egy csúnya állat, a poloska! Nehogy szétszedjétek az OMME-t miatta!
Nagyernyei Attila

 
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 15. 18:54 írta Nagyernyei Attila »

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #18 Dátum: 2014. Január 15. 21:19 »
Pár szó Geddekas IB ülés tudósításához.

" Cseszegette a fiatal gazda program nyerteseit, hogy nagy pénz kerül a kezükbe és nem helyesen, sőt esetenként a közösségre is veszélyesen gazdálkodnak. Szükséges lenne egy felelős személy, aki fizetésért ellenőrzi, hogy a fiatal gazda jól dolgozik-e és szaktanácsot ad."
 
Hát igen erre is találták ki a szaktanácsadói hálózatot, ez nem lehet probléma, mert létezik a fizetett hálózat csak arra kell használni amire kitalálták.

"Mészáros úr bejelentette, hogy egy kereskedő cég felvételét kéri az OMME-ba. Az együttműködési megállapodás részleteit ki kell dolgozni."
 
Innen már csak egy lépés az OMME termelői üveg kereskedői kézbe adása a KFT üveg forgalomnövekedése okán.

"Marketing témát Évike vezette fel szintén előterjesztés nélkül. Elhangzott, hogy soha nincs kihasználva a marketing keret, holott el is kéne adnunk azt amit megtermelünk. Annak ellenére, hogy nem fogy el a keret mégis a keret növelés mellett érvelt."

Gyönyörűen lehetett volna prezentálni Kijevben. Azt a tényt hogy nincs kihasználva a keret, már régen észrevette a tisztelt IB. Ezért is ment talán az OMME üveg a KFT-be.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 15. 21:31 írta jani bátya »

*

zümi

 • *****
 • 1376
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #19 Dátum: 2014. Január 17. 08:02 »
Országos Vezetőségi ülés   
2013. 11. 29.
Időpont: 2014. március 8.
Helyszín: Károlyi Mihály Gimnázium, 1197 Budapest, XIX. kerület, Simonyi Zsigmond utca 33.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #20 Dátum: 2014. Február 06. 22:18 »
Mennyire összefügg minden mindennel!

Az OMME üveg körüli mostani bonyodalmak kapcsán eszembe jutott a legutóbbi Intéző Bizottsági ülés, ahol Évike a marketing alap növelése mellett érvelt és kevesellte a 2 Ft-ot és 5 Ft-ot akart elérni.

Amikor a kft alapítás mellett szavaztál Kedves Évike, akkor egyáltalán nem gondoltad végig, mi lesz a következmény?
Ennyire nem voltál tisztába azzal, hogy az üveggyár csak az OMME-nek adhat támogatást, de egy kft-nek soha?

Kedves Évike!
Te a kft megszavazásakor gyakorlatilag megszavaztad a neked kedves marketing alap megszüntetését!!!
Biztos, hogy ezt akartad?
Nem vezettek téged félre?
Miért hagytad?

Évike!
Jó ezekkel az emberekkel együtt dolgoznod, ha ezek ennyire önzők és rövidlátóak? Megéri neked, hogy hülyét csinálnak az OMME-ből, bohóckodnak, sorozatosan szabályokat megszegnek, és veled is aláíratják, veled is elvitetik a balhét?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #21 Dátum: 2014. Február 09. 10:50 »
M A G Y A R K Ø Z L Ø N Y 2011. ëvi 6
 
III. FEJEZET
A CIVIL SZERVEZETEK FELETTI TØRVËNYESSËGI ELLENŐRZËS
 
3. Az ügyësz ës a bíróság intëzkedësei
 
11. § (1) A civil szervezet működëse felett az ügyëszsëg  az e törvënyben, valamint a Ptk.-ban meghatározott
eltërësekkel  az ügyëszsëgről szóló törvëny rendelkezësei szerint törvënyessëgi ellenőrzëst gyakorol. A
törvënyessëgi ellenőrzës nem terjed ki az olyan ügyekre, amelyekben egyëbkënt bírósági vagy közigazgatási
hatósági eljárásnak van helye.
(2) A törvënyessëgi ellenőrzëst gyakorló ügyësz ellenőrzi, hogy a civil szervezet
a) belső (önkormányzati) szabályzatai, illetve azok módosításai megfelelnek-e a jogszabályoknak ës
a lëtesítő okiratnak,
b) működëse, határozatai, a legfőbb szerv döntësei megfelelnek-e a jogszabályoknak, a lëtesítő
okiratnak vagy az egyëb belső (önkormányzati) szabályzatoknak.
(3) Ha a civil szervezet működësënek törvënyessëge máskëppen nem biztosítható, az ügyësz törvënyessëgi
ellenőrzësi jogkörëben eljárva keresettel a bírósághoz fordulhat. A bíróság a keresetet megvizsgálja ës
szüksëg esetën
a) megsemmisíti a civil szervezet bármely szervënek törvënysërtő határozatát, ës szüksëg szerint üj
határozat meghozatalát rendeli el,
b) a működës törvënyessëgënek helyreállítása ërdekëben összehívja a legfőbb szervet, vagy határidő
tűzësëvel a törvënyes működës helyreállítására kötelezi a legfőbb szervet, ës minderről ërtesíti a civil
szervezetnël választott felügyelő szervet is,
c) ha a törvënyes működës nem állítható helyre vagy a b) pont szerinti határidő eredmënytelenül telt el,
a civil szervezetet megszünteti.
(4) A bíróság az ügyësz keresete alapján feloszlatja az egyesületet, ha annak működëse vagy
tevëkenysëge a 3. § (3) bekezdësëbe ütközik.

(5) A bíróság az ügyësz keresete alapján megállapítja az egyesület megszűnësët, ha az legalább egy ëve nem
működik, vagy tagjainak száma a Ptk. 61. § (3) bekezdësëben meghatározott legkisebb lëtszám alá csökken.
(6) A civil szervezet  feloszlatása, megszüntetëse vagy megszűnësënek megállapítása esetën  a
nyilvántartásból való törlësről rendelkező bírósági határozat jogerőre emelkedësënek napjával szűnik meg.
(7) Az ügyësz a civil szervezet szervënek törvënysërtő határozatának megsemmisítësëre a (3) bekezdës a)
pontja szerinti keresetlevelet a határozat meghozatalától számított egy ëven belül nyüjthatja be.

*

varjú

 • ***
 • 161
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #22 Dátum: 2014. Február 09. 14:07 »
Egy helyre miért nem elég?
Végig nyitogattam az összes topikot, erre mindenütt ugyanaz van.
Láttál-e már karón varjút?

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #23 Dátum: 2014. Február 09. 16:02 »
Varjú azért ne ess túlzásokba, több helyre feltöltöttem az tény.

Mindenkinek megvan a 2-3 kedvenc rovata, és szeretném ha tudnánk mindannyian hogy vannak jogaink is.

Nem utolsósorban üzenetértékű a közlés.

KÖSZÖNÖM 

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 15. 17:38 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #25 Dátum: 2015. December 13. 12:11 »
Az én észrevételem az, hogy több helyen is pontatlan a jegyzőkönyv, ami számomra csak azért furcsa, mert írásához hangfelvétel is rendelkezésre állt.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #26 Dátum: 2015. December 13. 13:19 »
Hamis-e a Jegyző könyv?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #27 Dátum: 2015. December 13. 20:46 »
Köszönjük Geddekasnak a jegyzőkönyvet!
Tüzetesen átnéztem, és sok apró csúsztatást vettem észre, valamint hiányosságokat.
A saját etikai-fegyelmi ügyemet aprólékosan kielemeztem, és abban egy csomó hiányosságot véltem felfedezni.
Amikor ezt mondja a levezető elnök, Dr.Mészáros László, hogy:
"Akkor megkérem Nagyernyei Attilát legyen kedves kifáradni."
Ez valóban így történt, de mielőtt elhagytam a termet, jeleztem, hogy személyi kérdésben titkos szavazást kérek.
Hibáztam, hogy ezt nem kértem nyomatékosan a jegyzőkönyvbe rögzíteni.
"Véletlenül ki is felejtették"
Aztán a jelölő bizottság választása az a vicc kategóriája.
Mivel több jelölt is volt az elnöki posztra, ott még mérlegelési lehetőség sem lehetett volna, az új civil törvény előírja, hogy kötelező a titkos szavazás!
Apró részleteket emeltem ki, de ezt már megszoktuk tőlük.
Semmi újdonságot nem jelent, mert még egyetlen egy OV, vagy küldöttértekezlet nem volt szabályos.
Azért láthatóak a javulás jelei, de majd az új vezetés megmutatja, hogy is kellett volna ezt csinálni.
Ők akkor már a sorok között fognak ücsörögni, és elképedve veszik tudomásul, hogy milyen apró dolgon múlott a szabályos működés, különösen ha meghallgatták volna az OMME Kontroll Csoport javaslatait.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #28 Dátum: 2015. December 14. 14:48 »
Mészáros József OMME hivatalvezető felhívta Nagyernyei Attilát, hogy Geddekas Szamélyes adatokat is nyilvánosságra hozott a bíróságon lefényképezett küldöttgyűlési dokumentumokkal.

A bíróság különös figyelemmel kíséri, hogy azok a személyes adatok védve legyenek, amelyek a vonatkozó jogszabályok szerint nem tartoznak a nyílvánosságra. Ezt minden egyes betekintés alkalmával ellenőrzik akár a papír alapú betekintés, akár az elektronikus betekintés során, vagyis Ennek megfelelően számos dokumentumot ki sem adtak és a számítógépen sem lehetett megnyitni. Abban a tekintetben, hogy kik és milyen poziciójú személyek adata nyilvános és kiknek nem, a bíróság jogszabályok alapján dönti el. Tehát Geddekas csak azokat az adatokat fotózhatta le, amelyek a bíróság szerint jogszabályokkal alátámasztott módon nyilvánosságra is tartoznak.

Személyes véleményem etekintetben az, hogy nem kötelező elvállalni bizonyos feladatokat, de ha már elvállalta az illető, akkor el kell fogadnia a nyilvánosságnak azt a fokát, amit a jogszabályok lehetővé tesznek, sőt Uram bocsá', adott esetben kötelezőnek tartanak. Szerintem nem szégyen sem választott tisztségviselőnek lenni, sem jegyzőkönyvezetőnek, sem hitelesítőnek, sem tanúnak lenni az OMME-ban. Ez a szervezet tudomásom szerint nem titkos társaság és egyik Nemzetbiztonsági Szolgálatnak sincs alárendelve.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

 • *****
 • 5728
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #29 Dátum: 2015. December 20. 22:12 »
Íme a 2014 november 14-i küldöttgyűlés jegyzőkönyve. Nem értem, hogy az OMME miért nem hozza nyilvánosságra.

Innen tölthetitek le:

http://data.hu/get/9340683/OMME_Jkv_2015-11-14_.pdf

Olvasgassátok, mert tanulságos.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.