Gőzölgő

  • 4394 válasz
  • 1657516 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #2970 Dátum: 2018. Május 21. 00:23 »
Kedves Vivaldi!

Tény. 32 éves vagyok. Egyetemista éveim alatt dolgoztam (nem keveset), aminek következtében az 5. és a 6. csigolyám között gerincsérvem lett. Ne sajnáljon senki, tény. Vagy rosszul csináltam valamit (szinte biztos), vagy az anyatermészet áldott meg ilyen hitvány porhüvellyel.
Nagyon kedves ismerősöm 1/2 Nb rakodóban dolgozik (80+ család). Az úriember 70+ életkorú. Évek óta rendszeresen segítek neki. Amikor én itthon nyugodtan "áttúrom" a fekvőimet, semmi panaszom sincs, viszont a rakodónál érzem, hogy majd besz*rok...
Ezzel nem lekicsinylem egyik vagy másik típust, csak az általam tapasztalt tényeket közlöm.
Szintén tény. Áprilisban aki vett tőlem x családot, arra hivatkozott, hogy nem bírja a háta a feles rakodót. Ez nem azt jelenti hogy szar a feles rendszer, nem azért akart váltani, mert az Nb konténer a "csuhajja". Egyszerűen azért, mert ez megy. Ennyi.
Lehet itt gépesíteni, persze. Szintén jó barát méhész 500+ hunorral dolgozik, gépesített minden, valóban. Minden csak pénz kérdése, idővel mindent lehet. De akinek nincs meg a 30 év alatt felépített mechanikája, nem feltétlen hülye. Lehet neki az a típus vált be, vagy egyszerűen nem áldoz rá. Ez mind egyéni szoc probléma.
Fias pörgetésről megjegyzés. Valóban sokan pörgetnek fiast, akár a 2cm-es mézkoszorú kinyerése miatt is. Két szóval, szánom őket. Több trükk is van itt. Anyarácsos szűkítés, vagy ha az nincs, 2 műlép és "jónapot". Ha "bevirágporozzák-mézezik" a keretet a fészekbe, kirakod a fészekből, kikelnek, majd pörgeted a vegyesbe, ez van. Nehezebb Nb-ba tiszta mézet pörgetni, tény szintén. Nem figyelsz oda, elb*sztad, ez vele jár.
Én fekvőkkel dolgozom. Van rálátásom a hunorra, illetve a feles rendszerre is. Nekem ez tökéletes. Logisztikailag, illetve emberi erőforrás szempontjából eddig meg tudtam oldani a munkáimat. Bár a ténnyel, hogy méhészeti segédmunkást, aki nem p*csa részeg fél óra múlva, nehezebb találni, mint egy atomfizikust, nem lehet vitatkozni.
Viszont az, hogy itt már szinte a személyeskedésig fajul az a dolog, hogy te k*cs*g fekvős vagy, én meg "jampi" rakodós, az azért durva. Illetve ez van fordítva is egyeseknél.
El kell fogadni a tényt, hogy Angliába a bal oldalon mennek az autók, ez van. Mint az egyszerű ember aki hallja a rádióba, hogy egy ember szembe megy a forgalommal. Erre az ember. Egy? Hát mindenki!
Ugyan ilyen eset ez is. Én iszom a sört, amíg ti 4 naponta "túrjátok" a kaptárakat. Ez van, el kell fogadni. Ti úgy dolgoztok, mi így. Mindennek van oka. Hihetetlen, de így van.
Több a mézed, több családot adsz el évente, esetleg kevesebb/kevesebbet? Azt kívánom, bár 3x annyi bevételed lenne, csak boldogulj.
Amíg sajnos azon megy a vita, meg anyázás hogy ki hogy, illetve mivel dolgozik, addig elfelejtődnek az igazán fontos tényezők. Néhányan még várjuk, hogy az OMME messiásként majd érdeket képvisel, amíg 2 szomszédos méhész anyázza egymást, mert más rendszerbe dolgozik.
Na ezek a fogós kérdések, problémák.
De igaz. Fekvős vagyok, d*g*lj meg rakodós. Rakodós vagyok d*g*lj megy fekvős. Valóban, erre kell koncentrálni, ez a probléma.

Köszöntem a figyelmet, ez csak egy vélemény volt.

Tibor

*

neo

  • *****
  • 939
Re:Gőzölgő
« Válasz #2971 Dátum: 2018. Május 21. 09:20 »
Bár Barabáskesziben nagyon szaggathat még mindig a net, azt azért örömmel hallom, hogy Vivaldi barátunk a gépesítésről beszél. Hiszen azzal a válasszal is adós még, hogy egy méhcsaládot mi a fenének kell gépesíteni? Hiszen ha igazságosan akarjuk a méhlegelőket felosztani, akkor 1 méhcsaládnál többet senki nem tarthatna, hiszen tízmillió méhcsalád már nagyon sok lenne ebben az országban. Az pedig már a neoliberalista pokol legmélyebb bugyra lenne, ha adni-venni lehetne az egy méhcsaládos kvótát.
Remélem Vivaldi barátunk eme csipkelődést nem veszi rossz néven, ha igen akkor elnézését kérem. Inkább térjünk rá a szakmára. Én azt gondolom, hogy téved az, aki azt hiszi, hogy a rakodóban tiszta mézet képes termelni. A fészekbe hordott mézet a család kitakarítja akkor, amikor gyengül a hordás, így a repceméz is belekerülhet a méztéri akácba. Nagyon örültem a fiókos rendszer, mint a gépesítés alapjának szóba hozatalának, különösen Vivaldi barátunktól, aki a nagy méhészetek elszánt ellensége. Én egész életemben a fiókos rendszer tökéletesítésén dolgoztam, és azt kell, hogy mondjam, a legnagyobb baj, hogy a fiókos rendszerhez a fél NB fiók is túl nagy. Természetesen nyáron nem. Ősszel és tavasszal viszont igen. Elsősorban széles. Azaz nagyon sok a tíz keret is, pláne a tizenkettő. Most szereztem egy haragost Jenő személyében, de amit mondok az a tizenkettes fél NB tapasztalatából jön. Magasságban ideálisabb lenne a Hunor vagy az NB. Hat keretnél szélesebb kaptár nálam nem rakodó, hanem fekvő kaptár. Hozzáteszem, hogy a fekvő sem idegen a méhtől. A redőnytokokat szívesen elfoglaló méhcsaládok ennek bizonyítékai. Ami lehet egy kidőlt odvas fa utánzata. Az álló fák között nemigen lehet olyan odút találni, amelyben a szélső lépek is 42 centimér hosszúak. Azoknak már egy méter feletti ármérővel kell rendelkezniük, hogy állni is tudjanak, ne dőljenek el. A valódi rakodókaptár az lenne, amelyet a méh legkisebb kiterjedése idején is elfoglal az egyik oldalfaltól a másik oldalfalig. Tehát nincs vízszintes irányú terjeszkedési lehetőség. Ahol van, az a fekvő-rakodó, amennyiben  függőleges irányban alakítjuk ki a kaptárt. Megállapítható tehát, hogy Magyarországon nincs igazi tisztán rakodókaptár. Esetleg a Geddekas. Azért, mert a szélső lépek, nem azonos hosszúságúak a középsőkkel. A Geddekas viszont más ok miatt nem alkalmas a gépesített méhészkedésre. Ebből a szempontból meg nem mondom melyik apró keretméret volt az, amelyik kb. 25*25 cm-es volt csak. Na abból lehetett volna igazi gépesített rakodót csinálni (blokk-kaptár formájában).
Mielőtt még bárki szívinfarkust kapna, olvasson tovább. A méhcsalád szempontjából a terjeszkedés szempontjai a lényegesek. Akadálytalanul a megszakítatlan lépfelületen képes a méhcsalád a fiasítást kiterjeszteni. Sorrendiség szempontjából jön a vízszintes akadály: előbb terjeszkedik oldalra, mint a két keretsoron az egyik keretsorról a másikra. Ezért nem értek egyet azzal, akik a fekvőt szapulják a rakodóval szemben. Akinek voltak valaha fél NB rakodó kaptárai, azok láthatták, hogy nyáron az anya szívesebben megy oldalra, mint fel-le. Tavasszal ez a megtorpanás nem jellemző lefelé. A titok abban van, hogy tavasszal terjeszkedik a család, nyár végén összehúzódik. Éppen ezért az a tiszta rakodó, amelyben nem kell oldalirányban terjeszkedni. Ez látható a szűkített rakodók esetén. Másik eset: extrém nagyságú méhcsalád képzése: ősszel egy öreg, és egy fiatal anyás család egyesítése.  Ezek belakják télen is a tízkeretes fiókot oldalfaltól-oldalfalig. Ez a fiókos kezelés alapja. Tavasszal és ősszel is fiókos. Nemcsak nyáron, ahogyan a jelenlegi fekvő rakodók működnek (tíz keretes fél NB is fekvő-rakodó).
Amiért ezt az egészet írtam: a gépesíthetőség. Alapvetően a fiókos kezelésűt lehet gépesíteni. Ezek alapján a fekvőt nem. Szerintem azonban már ez sem igaz. Lehet olyan mesterséges méhészrobotot alkotni, amelyik kezelni tudná a fekvőt. Tulajdonképpen minden adott hozzá már: robotkarok, szenzorok tömkelege (anyafelismerés, nyúlós felismerés stb.) Egy dolog nem: ez a pénz. Egyedül a gazdaságossága nem versenyképes. A rakodó rendszer gépesíthetősége  viszont versenyképes. Itt az akadály Vivaldi. Aki nagyon rossz szemmel nézi a nagy méhészeteket. Gépesíteni csak nagy méhészetet érdemes, egy családost értelmetlen.  A két családos méhészetek viszont már neoliberálisak, és mint Vivalditól tudjuk: bukásra vannak ítélve, azért mert neoliberálisok.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Május 21. 09:25 írta neo »

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2972 Dátum: 2018. Május 21. 13:20 »
Hát igen.  Neolibkém, én repcére nem járok. Olyan helyen vagyok, hogy nincs a közelben repce. valószínű valami gond lehet itt valamivel, mert senki nem is erőlteti. Ezért én tiszta akácmézet tudok pörgetni. De, nem figyelsz. Én a tisztaságot úgy értettem, hogy nem pörgetek rakodóból félig, vagy bármilyen fias keretet.
Elmondanám, hogy voltak már próbálkozások nagy méhészetek kialakítására Magyarországon a Tsz időkben.
 Az az igazság, hogy ha nagy méhészeteket akarunk,  akkor bizony el kell felejteni, azt a méhészkedést amit eddig ismertünk.
 Először is. Nincs szükség egészségügyi ellenőrzésre. Minek? A nagy méhészek nagyobbik része, így is minden féle papír nélkül vándorol.
Másodszor. Meg lehet szüntetni a nyúlós költésrothadás elleni módszert, az égetést, és vele a kártérítést, ennek sincs semmi értelme.
Aztán, nincs szükség bejelentkezésekre sem az önkormányzatokhoz. Le lehet telepedni bárhová.
 Aztán nincs szükség a méz átvételkor sem a mézek ellenőrzésére. Minek, mindenki tudja, tele van az már most is.....
 Nyilván mindenki halott már róla, a nagy hal megeszei a kishalat.
 Ó, Neókám, hogy téged nem esz meg? Dehogynem megesz, sőt a végén egymást is meg fogják enni. Miért? Mert ez a szabadjára engedett neo liberalizmus lényege, hogy az erős az még erősebb lesz, a gyenge meg elpusztul.
Persze , tudom, előbb majd a kicsik tűnnek el. Felszívja őket a munka erő piac. Na akkor jön el az igazi harc, amikor a nagyméhészetek útjába  a közepesek lesznek. De, előre látható ezt is leküzdik majd, és egymással kezdenek küzdeni.
Ez lejátszódik minden esetben, ha a neoliberalizmust szabjára engedik. Így lett például világmonopóliuma egy vagy két gyógyszergyártó cégnek, mint a Monsato , de mondok még példákat ha gondolod.
Most jelen pillanatban még csak ott tartunk, hogy sokan azt hiszik, ők majd versenyben lehetnek. Persze van aki érzi, nem sok jövő áll előtte, és azért van elég sok eladó méh. De, a jövőre vonatkozóan vannak még kérdések.
Kérdéses még a munka erő. Ugyan is ha az iparban vagy máshol nincs megfelelő bér, akkor a fiatalság egyszerűen elvándorol. Ha emelik a béreket, akkor pedig a méhészetben is emelni kell, vagy ott sem lesz munka erő, ráadásul egyes helyeken már most is probléma, hogy nem lehet szerezni kisegítőt, mert csak  a legritkább esetben vannak még olyan emberkék, akik egész évben arra várnak, hogy egy méhész, néhányszor alkalmazza őket.
 Itt természetesen az is kérdés, hogy mi lesz az ajtókon még csak kopogtató kártevőkkel, mint a kis kaptár bogár.
De, végső következtetésként még annyit hozzá kell fűzni. A történelemben eddig még mindig elbukott az, aki azt hitte, hogy az égig tud növekedni.
 Én nem vagyok egy baloldali szavazó. De valaha a tsz-ben dolgozott a falu legalább 50%-a, a mellék üzem ágakkkal eggyütt. vagy 2000 ember. Most már nincs tsz. Van öt nagygazda, és dolgozik náluk kb 30 ember. Ezek viszont legalább kevesebb bérért egész nap. Ez lesz az előnye a nagyméhészeteknek. Az, hogy a kisméhészek elsnek attól a kis pótjövedelemtől amit a méz jelent, legyen az ő dolguk. Költözzönek már el a picsába. Éljen a neoliberalizmus, éljen a nagyméhész.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Május 21. 13:34 írta Vivaldi »

*

Bicska

  • *****
  • 601
Re:Gőzölgő
« Válasz #2973 Dátum: 2018. Május 21. 19:20 »
Azt nem tudom, Neo erre gondolt-e, de azzal, amit leirtal, teljesen egyetertek.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

neo

  • *****
  • 939
Re:Gőzölgő
« Válasz #2974 Dátum: 2018. Május 22. 06:28 »
Kedves Vivaldi!
Tudod mi a furcsa? Az, hogy szinte minden szavaddal egyetértek. Szerintem nagyon jól látod a helyzetet! Lehet a neoliberalizmust gyűlölni, megvetni, a  baj az, hogy a világ attól még aszerint halad. Le is írtad, hogy mi a hajtóereje:
Idézetet írta: Vivaldi
Kérdéses még a munka erő. Ugyan is ha az iparban vagy máshol nincs megfelelő bér, akkor a fiatalság egyszerűen elvándorol. Ha emelik a béreket, akkor pedig a méhészetben is emelni kell, vagy ott sem lesz munka erő, ráadásul egyes helyeken már most is probléma, hogy nem lehet szerezni kisegítőt, mert csak  a legritkább esetben vannak még olyan emberkék, akik egész évben arra várnak, hogy egy méhész, néhányszor alkalmazza őket.
Én ezt úgy fogalmaztam meg, hogy a GDP emelkedése váltja ki azt, hogy több méhcsaládot kell tartani. Azért, mert nagyon gyorsan kell ahhoz futni, hogy legalább egy helyben maradhass. Ha képes vagy arra, hogy megállítsd a körülötted lévő világot, akkor tényleg nincs helye a neoliberalizmusnak. Lehet, hogy Te pont azt mondod, hogy a világ azért halad előre, mert a neoliberalizmus hajtja arrafelé. Tehát ok, és nem következmény. A fejlődés ebben az értelemben egy elvetendő rossz dolog. Erre mondtam, hogy tudom javasolni a rabszolgatartó társadalmat. Ha a fejlődés a dolgok rossz oldala. Ha azonban azt mondom, hogy a fejlődés rossz oldala az, amit leírtál, ott nincs vita közöttünk. Azt írod, hogy a fiatalok elvándorolnak. Itt pedig megmarad a nyugdíjas társadalom. Ki fogja őket eltartani? Egy dolog képes csak. A hatékonyság növelése. Ha ugyanannyi terméket kevesebb ember tud előállítani. Akkor jut mindenkinek termék. Ugye azt mondtam, hogy egyre gyorsabban kell futni, hogy egy helyben maradhassunk. A nagy hal hatékonyabban fog termelni, de a jövedelme nem fog nőni. Mert a kereslet szűkül, ezért csökken az ár. A nagy hal a kis halat fogja eltartani, amelyiktől elvette a munkát. A kis hal munka nélkül fogja megkapni azt, amiért előtte verejtékes módon dolgozott. Ez is benne van a neoliberalizmusban.

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2975 Dátum: 2018. Május 22. 09:13 »
Igen. Csak , hát a neoliberalizmus világ méretű vállságban van, és csak a nyertesei állítják, hogy nincs így. És én úgy látom te ennek hiszel.
A Magyar méhészetre vonatkoztatva, ha valóban létre jönnek a giga méhészetek, a neoliberális gazdaság politika szabályai szerint, ott nem lesz helye, még a 200-300 családszámú méhészeteknek sem.
 Ugyan is a végén 10-től több giga méhészet, nem fér el az országban.
Ez viszont valóban gépesíthető, így nem sok kisegítőre van szükség.
 Emlékeztetnélek az Amerikai filmre, amikor az amerikai giga méhész azt mondja: "ha apám meglátná, hogy hogyan méhészkedek, a fejét csóválná, ha nagyapám meglátná, hátat fordítana, és soha többé nem szólna hozzám."
Én, magam is azon a véleményen vagyok, én úgy nem akarnék méhészkedni. Mert ide vonatkoztatva a neoliberalizmus nem más, mint a Teremtőtől és a természettől elszakadva, figyelmen kívül hagyva , minden etikai és más megfontolást, csak a profit hajszolása.
 És ha ezt a "paradicsomi" állapotot elértük, utána mi lesz? Pár nagy vállalat, kizsigerelve a természet, és ezzel eggyütt az ember is.
 És ezután ez már mindig így megy, ez lesz a vég cél, a csúcs, és marad így örökké, míg a föld forog?
 Vagy lesz valaki, akárki, aki leül elgondolkodik, hogy ez nem jól van így?
 Szerintem pedig már most is vannak ilyenek, és ha a neoliberális gazdaság politikán nem változtat a fehér ember, mert ő találta ki, eltűnik mintha soha sem találgatott volna öngyilkos hülyeségeket, és vele együtt minden rémség is, eltűnik amit kitalált.
 Mert ha nem így lesz, a neo liberális gazdaságpolitika, feléli a földet, és azt is eltünteti aki most nyertesnek hiszi magát.
Attól azonban a föld nem fog eltűnni, újjá éled a természet, feldolgozza a sok szennyet, amit a neo liberális gazdaságok hagytak maguk után.
 De, bízzunk benne, hogy a világot soha senki nem tudta lenyelni, mert a világ sokkal sok színűbb attól, hogy a hülyék teljesen tönkre tegyék a saját kapzsiságuk miatt.
Bocsánat, hogy némileg elkalandoztam, de ígértem némi eszme futtatást a neoliberalizmus mentén.

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2976 Dátum: 2018. Június 18. 10:44 »
A két éve, az örök méhészmezőkre és az égi asztalos műhelybe eltávozott, szomszédom, méhész kollégám, és asztalos mesterem, időnként, néhány pohár bor elfogyasztása után, cigijét szíva, feltette a nagy kérdést: " hát nekem már soha nem lesz jobb"?
No, nem azért, mintha nem telt volna egy kis borra, cigire, vagy éhezett volna, vagy ne lett volna autója, de ő is úgy gondolta, az ember bizony arra született, hogy mindig jobb legyen neki.
 Most így kicsit fél idő után, én is felteszem a kérdést, vajon van itt valaki akinek jobb most Brossal, mint azelőtt Mészárossal volt?
 De a választ nem olyanoktól várom, akik még ma is a nyakukat törik ki, vélt igazuk igazolására.
 A választ az egyszerű méhészeknek kellene megválaszolni, hisz, bár ez lehet, hogy ez a mostani omme vezetésnek újdonság /tisztelet a kivételnek/ ő értük kellene, hogy történjen minden.
Ő értük van, vagy is kellene , hogy legyen az egyesület az Omme.
 Mert különben mi értelme? Mi értelme a küldöttesdinek? Meg a vezetőségi meg mittudom én milyen üléseknek. Mert azért fenntartani egy ilyen egyesületet, hogy jó fizetése legyen az elnöknek, meg néhány alkalmazottnak. Vagy azért, hogy az országot minden papír nélkül végig dúló méhész védelmet élvezzen, és a legnagyobb mézkereskedő még kitüntetést is kapjon azért, mert jól lenyomja a mézárakat, azért kár tönkre tenni a küldöttek szabadidejét, akiknek /néhány olyantól eltekintve mint Csuja, akinek ez volt a szenvedélye/, lenne jobb dolga is.
 A kérdést, bár lehet, hogy még korai, majd választás előtt lesz aktuális, minden omme tagnak fel kéne tenni magában, lesz e még jobb nekem mint méhésznek mint most, a mai elnökkel?
Mert ugye valahogy pozitív alternatíva sehogy sem látszik elő bukkanni az alagút végén.
De, még, /mint a szomszédom, akinek jellemzően, pont akkor jutott eszébe, hogy lesz e még jobb neki, amikor még aránylag jó volt,/ el vagyunk.
Viszont vannak már jelek, amik egyáltalán nem a fejlődés felé mutatnak, hanem egész másfelé, bár ezeknek meg itélése, helyzet függő, vagyis üléspontom határozza meg az állás pontomat. Nyilván a béka segge alól pislogó méhész, másképen látja a jövőt is, mint aki fent ül az omme-nak nevezett magaslaton, mint Zeusz a fő isten.
 Mert van aki azt gondolja, ez az eldorádó. Bevallom én is. Legalább is ahhoz képest ami következni fog.
Bár a semmivel nagyon nehéz akármit kezdeni.  De, lehet konzerválni. Hosszú időkre. A semminek ugyan is van egy tulajdonsága, ha nem átlátható dobozba tesszük, nem látszik, hogy a dobozban semmi sincs.  Ha elég hosszú idő telik el, elfelejtődik, és már senkinek eszébe sem jut megnézni, hogy a dobozban valójában nincs semmi.
Igaz, néhány ilyennek mint én, a béka segge alól pislogó szófosó ürgének nagy néha eszébe jut. Az, aki még esetleg meg van átkozva az igasság keresés egyáltalán nem hálás adottságával is, kurvára idegesítő tud lenni, azok számára, akik a semmit dugdossák.
Mert ha néha rá jön a szófosás és leírja, /mint rám most, bár lenne jobb dolgom is/ az is tudja, hogy teljesen felesleges, mert minden marad változatlan, és akik a semmit dugdossák, nem kell félniük. Legtöbben már azt sem tudják mi lenne a valami, hisz két év tökélletsen elég arra, hogy elfelejtessék velük, és feltegyék maguknak legalább azt a kérdést, lesz e nekik jobb valaha.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 18. 10:49 írta Vivaldi »

Re:Gőzölgő
« Válasz #2977 Dátum: 2018. Június 18. 22:20 »
Az OMME mi vagyunk, méhészek. Az elnökség meg az általunk meghatározottak szerint halad, arra költi a pénzünket. Én ma kaptam egy felhívást, mint egyesületi elnök, hogy beszéljük át, mit lehetne a Nemzeti Programban változtatni, és mit kellene az Alapszabályban változtatni.

Van egy pár gondolatom, hamarosan nekiállok összeírni. Csak az tud majd bekerülni abba az előkészítő anyagba, amiről majd szavazunk, amit javasolunk. Amit nem javasolunk, annél cask arra várunk, hogy másnak is eszébe jusson.

Szóval sör, kávé és papír meg penna.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2978 Dátum: 2018. Június 18. 23:06 »
Valóban. Az omme ti vagytok, néhány vezetőségi tag, meg Bross emberei.
 A méhészt, még idejében leválasztottátok az omme -ról.
 És valóban az lesz az alapszabályban amit ti beletesztek. Mert egy kezemen meg tudnám számolni azokat, akik majd beleszólnak és méhészek.

Re:Gőzölgő
« Válasz #2979 Dátum: 2018. Június 20. 21:16 »
A mocsárból kiszólt Vivaladi, berekk!
Hát nem érted?
Te is beleszólhatsz az alapszabály módosításába?
Miért kötekedsz állandóan?
Nincs értelmes javaslatod?
Állandóan csak pocskondiázol, és amikor tenni kéne bebújsz az iszapba.
Most legyen nagy szád!
Segítsd az OMME munkáját javaslataiddal, és ne csak brekegj.
Az OMME-t mi méhészek formáljuk.
Ne csavard ki Körmendi-Rácz gondolatait!
Tedd oda magad, és dolgozzunk közösen.
Nekem is lesznek javaslataim, de most nem érek rá.
Üdv: Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2980 Dátum: 2018. Június 21. 07:46 »
Neked meg vagy szemed nincs, vagy a Bross iránti rajongásod miatt, az emlékezeted korlátolt.
Legalább 66-szor leírtam, már, hogy hogyan kell átalakítani az omme alapszabályt.
 De ez nem kívánság műsor. Ezt ti még mindig nem értitek. Most vagy akaratból vagy véletlenül vagytok ilyen ostobák?
Az omme alapszabály nem attól függ, hogy kinek mi jut eszébe, reggel ébredés után, ha nem az érvényes Magyar Egyesületi Törvénynek kell megfelelni.
 Ez sem ugrott még be, neked sem meg másnak sem? Ez mutatja is azt a szellemi nívót, amin álltok.

Re:Gőzölgő
« Válasz #2981 Dátum: 2018. Június 21. 21:54 »
Tisztelt Vivaldi!
Itt a nyilvánosság előtt kérek Tőled bocsánatot.
Nem gondoltam, hogy ennyire előttünk jársz, és Te már le is adtad a javaslataidat.
Majd elkérem az OMME központból tanulmányozásra.
Gondolom nem csak ide a Fekete-Fehér Méhészklub oldalára öntötted ki a szívedet.
Mivel ez egy méhészek által szerveződött "nem hivatalos" honlap, így biztos vagyok benne, hogy a sok okos ötletedet már régen elküldted az OMME-ba.
Attól sokkal komolyabb embernek tartalak, hogy blöffölj.
Egyébként hála az égnek van szemem, és emlékező képességem mások véleménye alapján, átlagon fölüli.
Mivel nem vagyok "meleg", a fúk után nem rajongok.
Szerintem ásd elő magad az iszapból, és ne csak brekegj a semmibe.
Az embereket a tetteik minősítik.
Az elméleti okoskodókból elege van a méhészeknek.
Itt az idő, hogy a tettek mezejére lépj.
Nagyernyei Attila


*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2982 Dátum: 2018. Június 21. 22:11 »
Figyelj ide Attila. Ha azt akarnátok, hogy az omme tisztán, és átláthatóan működjön, már választás után ezzel kellett volna kezdeni.
 Fogni az egyesületi törvényt, és elolvasni. Azután megalakítani a független egyesületek szövetségét. A mostani vezetőség átminősülhetne a független egyesületek vezetőségévé.
 A törvény szerint, nincsenek alá és fölé rendelt egyesületek.
 Csak hogy, akkor az omme is ugyan olyan egyesület lenne mint a többi, és csak ugyan annyi küldöttet küldhetne mint most a többi, létszámától függően.
 Ebben az esetben nem lehetne csalni az elnök választáson az omme-n belüli nem független egyesületek küldötteivel, akiknek most ugyan olyan szavazati joguk van, mint a független egyesületek küldötteinek. Nonszensz. Ilyen sehol nincs máshol.
Az elnök minden egyesület fölött álló, és nem lehet tagja egyetlen egyesületnek sem.

Csak, hogy azért csűritek csavargatjátok , és kerülitek a törvényes alapszabály megalkotását, hogy manipulálni tudjátok az elnökválasztást, ezért kínlódtok már több éve, olyan alapszabály megalkotásával, amivel még is csak el lehet capcarázni.
 Ne nézzetek már senkit hülyének.
 Most én nektek adjak be javaslatot? Minek? Mintha finganék egyet a tornádóba.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 21. 22:17 írta Vivaldi »

*

wr

  • *****
  • 890
Re:Gőzölgő
« Válasz #2983 Dátum: 2018. Június 22. 08:42 »
Ne gőzölögj Vivaldi, attól úgysem változik semmi. Az omme az omme, a méhészek meg méhészek. Be kell fizetni a tagdíjat, és el kell költeni a támogatást arra amire adják. Ennyit kell (érdemes) foglalkozni a dologgal, nem többet.

Re:Gőzölgő
« Válasz #2984 Dátum: 2018. Június 22. 10:02 »
Sok gondolatoddal egyetértek Vivaldi, csak a hozzáállásod kriminális.
Ilyen negatív fickó nagy ritkaság.
Akkor mégsem adtad le a javaslataidat?
Még nem késő.
Nagyernyei Attila