Gőzölgő

  • 4394 válasz
  • 1657600 megtekintés
*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2865 Dátum: 2018. Március 15. 19:59 »
oszta!!!!!

Re:Gőzölgő
« Válasz #2866 Dátum: 2018. Március 15. 21:18 »
Idézet
  A méz minőségének "lerontása" megint egy szakmapolitikai hecckampány része, mert arra a tévútra viszi a gondolatokat mintha az OMME elnöke valamelyik mézkereskedőnek szeretne kedvezni.
Miért nem teszitek neki fel élesben a kérdést, és akkor nincsenek találgatások?   

Nekünk kellene utólag kérdezni? ....  :o NEM azért ül abban a székben, hogy akiktől a "bizalmat" kapta mindent utólagosan tudjanak meg. Már a neo ügy is nevetséges volt, most meg ezzel csavart egyet a történeten, megint a méhészeket utoljára hagyva.

Ha a másik fórumon nem írnak erről, most sem tudnánk róla! Ennyit arról, hogy mennyire korrekt a vezetés!


*

Geddekas

  • *****
  • 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #2867 Dátum: 2018. Március 15. 21:18 »
Geddekas!
Írásaidból végig érződik a sértődöttség, és most már a kivetettség.
Az érdekképviseleti munka nem ismeri a sértődést. Csalódottság van bennem, de ez az én magánügyem.

Az érdekképviseleti célkitűzések sziklaszilárdak bennem és teljesen személy függetlenek. A mézkereskedők érdeke messze nem azonos a méhészek érdekével. Néhány pontos találkozik a két érdek, de amióta vannak nehezen kimutatható sikeres mézüzemi eljárások a hamis méz gyártására, azóta rendkívül kicsi lett a kölcsönösen előnyös felület és rendkívül nagy az ellentétes érdekű felület.
Idézet
Soha nem tudtál magadnak álljt parancsolni, mész előre mint egy faltörő kos, és nem veszed figyelembe a tényeket.
A tények makacs dolgok. Sok százezer tonna hamis méz gyártódik le az EU-n kívül és az EU-ban egyaránt.
Idézet
A méz minőségének "lerontása" megint egy szakmapolitikai hecckampány része,
Nem vagyok benne biztos. Abban totál biztos vagyok, hogy a nagy mézüzemek tulajdonosainak érdekükben áll a minőség rontása is és bizonyos minőségek fenntartása is. Hogy épp a magyar piaccal mi a szándékuk? Hát azt jobban szeretné a méhésztársadalom megismerni. Én is.
Idézet
mert arra a tévútra viszi a gondolatokat mintha az OMME elnöke valamelyik mézkereskedőnek szeretne kedvezni.
Ilyet nem állítottam és a kérésemmel sem sugalltam ilyet. De tudom, hogy vannak ilyen állítások. Én óvakodok ilyen kijelentést tenni.
Idézet
Miért nem teszitek neki fel élesben a kérdést, és akkor nincsenek találgatások?
Én csak azt kértem, hogy legyenek ezek a tárgyalások nyitottak és az ezzel kapcsolatos iratok legyenek publikálva.
Idézet
Az OV-n erről hosszasan lesz szó.
Tudod Attila, a szó elszáll. Az emberi elme hozzátesz érzéseket, elvesz belőle gondolatokat. A templomi igehirdetés hatása is csak azért maradandó, mert ott a Biblia és mert rendszeresen vissza tudod olvasni.
Idézet
Az én magánvéleményem ( ami nem szakmai) az, ha így maradnak a paraméterek, nagyon sok termelőnek az akácméze sajna virágméz kategóriába kerül.
Ez is egy vélemény. De ez legalább le van írva. Az OV-n Bross szájából elhangzó igehirdetésből szerinted egy óra múlva mire emlékeznek majd az emberek? Egy érzésre. És a tények?

De rátérve az akácméz problémájára. Az akác méhlegelő és az akácméz az elmúlt 200 év alatt csak annyiban változott, hogy a repce az elmúlt 10 évben 200-250 000 ha lett. Gyanúm/véleményem szerint az akácméz laborértékeit az elmúlt 10 év méhlegelő változása csak a pollenarányok tekintetében változtatta meg érdemlegesen, más tekintetben változás nem történt, ami miatt hozzá kellene nyúlni az Élelmiszerkönyvhöz. A titkolózás viszont azt a kényszerképzetet ébreszti fel az emberben, hogy olyan paramétereken akarnak módosítani, ami nekünk méhészeknek fog súlyos kárt okozni. 
Idézet
Kicsit nézz utána mielőtt vádaskodsz.
Még egyszer megismétlem, részemről semmilyen vád nem hangzott el. Én több nyitottságot és őszinteséget és írott, publikált álláspontot kérek csupán. Csak ezzel lehet eloszlatni bizalmatlanságot.
Idézet
Annyi mindenhez értesz, hogy nincs a Fekete-Fehér Méhészklubnak olyan rovata amelyhez nem volna hozzáfűzni valód. Nincs ezzel semmi gond, csak a felületességeddel.
Pedig vannak témák, amihez rendkívül ritkán szólok hozzá, például a hunor-kontra-NB vita. Ez a ti csörtétek Jenővel. Én szeretem a minél nagyobb lépméretet és aprólékosan a Hunorral csak most ismerkedek. Alapvetően jónak tartom az NB-t, ha nem lenne piaci igény hunor méhcsaládokra, biztos egy se lenne nekem. Viszont az összehasonlításhoz kevés az ismeretem.
Ha a méz minőségének megítéléséhez nem tudnék hozzászólni, akkor az elég nagy szakmai szégyen lenne rám nézve. Emlékezz rá, hogy amikor részletes információt kellett gyűjteni a gyantatechnológiáról, pillanatok alatt össze is szedtem, az előnyeit is és a hátrányait is.   
Idézet
Egyébként ha jól belegondolsz, hány OV és hány OMME Küldöttgyűlés zajlott le úgy, amikor szót kértél már felhördült a terem. Sajnos ezt a tetszésnyilvánítást nem mérlegelted, és azóta is teszel mások véleményére.
Te is átéltél sok felhördülést a hozzászólásaid során, ezért te is tudod, hogy milyen személyes érdekektől fűtött szándékos manipulált hangulatkeltések vannak a fölhördülések mögött. Emlékezz csak a Kft körüli vitára, hangzavarra. Igaza volt-e Csujának a felszólalásaiban vagy sem? Az idő igazolta állításait.
Idézet
Ennek az a vége, hogy totálisan egyedül maradsz, és így elvésznek értékes gondolataid, mert közutálatnak leszel kikiáltva. Miért nem lehet belátni, hogy ez az út nem járható? Nagyon sokáig sok témában egyet értettem veled, de most valahogy elszakadtál a Földtől, és lebegsz felettünk.
Mondj egy olyan témát, amiben az idő nem igazolta az álláspontomat!Ugye nincs ilyen?
Idézet
A méz minőségével kapcsolatban nincs titka az egyesület vezetésének, mindenről őszintén be fognak számolni az OV-n. Gyere el, csendben, hallgasd meg élesben!
A szó elszáll, az írás megmarad. Az igehirdetés csak a Bibliával együtt érthető és maradandó. Erre a zsidók már 6000 éve rájöttek. Igaz az OMME még nincs 6000 éves, de a más kárán is lehet tanulni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

  • *****
  • 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #2868 Dátum: 2018. Március 16. 09:17 »
Tegnap volt a magyar szabadság ünnepe. Azon gondolkodtam tegnap, hogy a magyar méhészek szabadok-e és ha nem, akkor miért nem? Az országos érdekképviseleti szervezetünk rabságban él, egy olyan rabságban él, amiben viszonylagos jólétet tud biztosítani kb harminc embernek, miközben végletesen kiszolgáltatott az 13000, aki méhészkedik, hiszen az OMME viszonylagos jólétének ára az a kb 300 millió Ft, amit jogszerűen lecsíphet az OMME a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból.

Az OMME szaktanácsadói pontosan látják a méhlegelőink mérgezett állapotát, de mit lépnek? Csitítják a népet az Isten adta, dolgos, szorgos népet. Miért? Mert a fizetésüket a Minisztérium adja. A Minisztérium pedig eddig a mérgezőket támogatta.

Mit tehetett ebben a helyzetben az OMME, aki vágyott a 300 millió Ft-ra? Rábólintott a Minisztérium akaratára. Rábólintott erre az OMME mindenkori elnöke dr Mészáros László és Bross Péter is és a két elnök rákényszeríti a minisztériumi akaratot azokra, akik az évi 300 millió Ft-ból részesednek.

Hogyan is szólalhatna fel Fekete József, Lászlóffy Zsolt és Tóth Péter a méhészek érdekében a minisztériumi akarat ellen, hiszen ezzel kenyéradó gazdája, az OMME elnökén keresztül a Minisztérium kezét harapná meg. Holott ez a három ember a választók akaratából ott ül az elnökségben és dönt a sorsunkról.

Nincs jobb helyzetben a mindenkori elnök se, hiszen ha nem a Minisztérium érdekét érvényesíti, elveszíti a 30 fős apparátus 90%-át. Ezért aztán lássuk be, érdekképviseleti feladatra az OMME alkalmatlan.

Pedig érdekképviseleti szevezetre szükség lenne. Ebben a helyzetben pontosan értem, hogy kampány igérete ellenére miért nem szervezte meg 2016-ban és 2017-ben a brüsszeli tüntetést az OMME elnöke a neonokotinoid és kinai méz ellen. Nem tehette, mert a Minisztérium nem akarta.

Nem is értem Tóth Péter színe változását. Mi ez az öngyilkos akció? 10 én keresztül lojálisan képviselte a mindenkori Minisztériumi álláspontot. Miből lett elege? Az 500000 Ft-ot havonta megkapta, a monitoring pénzt megkapta, az előadási lehetőségekben szabad keze volt. Még Csuja kinyírásához is megkapta a támogatást. Mi hiányzott neki a boldogságához?  Elnök akar lenni, vagy elege lett a képmutatásból? Szerintem ez utóbbi történt vele. Szakemberként látja, hogy a nemzetközi helyzet neonikotinoid ügyben fokozódik. Március 24-én az EU korlátozni fogja a három neonikotinoid haználatát és szégyen Magyarországra nézve, hogy nálunk a leggyakrabban használt méregcsoport 2018-ban a neonikotinoid.

Vajon mi fog történni a lázadó Tóth Péter szaktanácsadói szerződésével? Lehet, hogy ő a szelep a politikai rendszerben? Lehet, hogy Ő a mi Hofi Gézánk, aki előre megsúgja mi fog történni. Neki és vele együtt szabad lázadni nekünk is, egyszerű mindenapi méhésznek? Ennyit a Minisztérium, a mindenkori OMME elnökén keresztül nekünk is megenged? De jó is nekünk pór népnek. Nézhetjük a cirkuszt és tapsolhatunk. De vajon lesz-e kenyerünk? Lesz-e mézünk? Annak a 30 embernek biztosan lesz, akik a Minisztérium akaratából a mi Méhészeti Nemzeti Programunkból stabil egzisztenciát kapnak. De jó ez így nekünk!
« Utoljára szerkesztve: 2018. Március 16. 09:52 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2869 Dátum: 2018. Március 17. 18:20 »
Csuja neked már orvoshoz kéne menned. Agyadra ment az omme.
 A magyar méhészek 99% nem gondolkozik ezen. Tudja mindenki, már Baldavári is kezd rájönni, de aki nem teljesen hülye az mind, hogy az omme az egy sóhivatal. Soha nem fog neked elintézni semmit, sem egyetlen méhész érdekeit sem védi meg.  A méhészek problémái nem érdeklik. Fő profilja a támogatás. Addig létezik míg uniós támogatás van és kész. Már akarat sincs bennük lassan arra sem, hogy úgy tegyenek mintha.
 Jobb , ha befizetett tagdíjat úgy fogod fel, mint az uniós támogatásból lehúzott sápot.
 Nyugodj bele. Menj ki a kertbe és élvezd a napot. Jobban jársz.

*

Geddekas

  • *****
  • 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #2870 Dátum: 2018. Március 17. 18:24 »
Idézet
Nyugodj bele. Menj ki a kertbe és élvezd a napot. Jobban jársz.
Ködös hideg idő van. Holnap is ez lesz?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Gőzölgő
« Válasz #2871 Dátum: 2018. Március 20. 08:45 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:23 írta kivancsi111 »

Re:Gőzölgő
« Válasz #2872 Dátum: 2018. Március 20. 20:08 »
Geddekas!
Te rendszeresen kiemelsz egy,-egy mondatot az írásokból, nem összességében nézed a mondanivalókat. Addig csűröd, csavarod amíg el nem jutsz az OMME elnökségéig, de legfőképpen Bross Péterig. Tegyél, tegyünk szóvá minden egyes helytelen döntést, avagy elhanyagolt tennivalót, de vedd, vegyük tudomásul, nincs ember a földön, aki nem követett el, vagy vagy nem fog elkövetni hibát. Nem tudom te hol élsz, de most már észre kellene venned, hogy mi MÉHÉSZEK, nem politikusok vagyunk. Nem kellene unalomig ismételned rögeszmévé vált gondolataidat. Minden szakmai érvet, ismételem, szakmai érvet, meghallgatok, meghallgatunk Tőled, de nagyon unom, akár mondhatom azt is hogy unjuk a folyamatos acsarkodásodat. A benned felgyülemlett, feltorlódott vélt, vagy valós  sérelmeket torold meg másképp, hagyj minket nyugalomban, ne uszíts. Gondold végig, mi matt lettél számkivetett. Már sokszor leírtam, leírtuk, most ismét elmondom. A fejedet hiába próbáljuk az asztal fölé emelni, Te mindig alá dugod.  Azt hiszem, Te olyan vagy mint Csuja László.
Válaszolj, belátásod szerint, akár sértegethetsz is, de amit leírtam kérlek hidd el hátsó gondolatok nélkül tettem, csak a jó szándék vezérelt. UFF!!!!! Innentől kezdve nincs mondanivalóm irányodba.
Ugye nagyon naiv vagyok?

*

Geddekas

  • *****
  • 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #2873 Dátum: 2018. Március 21. 08:21 »
Kedves Balogh László!

Nem hiszem, hogy naív lennél. Semmi bajom nem lenne az OMME elnökségével, ha kimondaná, hogy nem vállal semmi érdekképviseleti munkát. Az nem baj, ha valaki nem tud úszni, de akkor ne vállalja el az úszómesteri feladatot. Kezdeményezze az elnökség, hogy az alapszabályból töröljék a" méhészek érdekképviselete" feladatot, hiszen ezt rengeteg egyéb feladata miatt nem képes ellátni. Ez egy őszinte és  tiszta beszéd lenne.

Én azt megértem, hogy egy minisztériumi tárgyaláson jól mutat, hogy 13500 méhész érdekképviselője vagyok. A minisztériumnak meg szüksége van egy felhízlalt kellően lassú és lusta kezes bárányra. És ezt mind ez ideig meg is kapta az OMME-tól Bross Péter és Mészáros Laci személyében. csak ennek az árát mi méhészek fizetjük meg az egyre gátlástalanabb mézpiaci viszonyok és méreghasználat formájában. Ágazatunk milliárdos károkat él át évente a mesterségesen alacsonyan tartott mézárak és az állandó korrupcióval uralt növényvédőszeres piac miatt. Amit az OMME ma csinál, az a szakma lezüllesztése.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

  • *****
  • 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2874 Dátum: 2018. Március 22. 12:05 »
Geddeka
 Tegyél, tegyünk szóvá minden egyes helytelen döntést, avagy elhanyagolt tennivalót, de vedd, vegyük tudomásul, nincs ember a földön, aki nem követett el, vagy vagy nem fog elkövetni hibát.


Ki mondta, hogy az omme hibát követett el? Semmiféle hibát nem követett el.
 Hibázni csak az tud, aki csinál is valamit.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Március 22. 12:09 írta Vivaldi »

*

Geddekas

  • *****
  • 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #2875 Dátum: 2018. Március 27. 17:49 »
2018 május 22-én délelőtt 10 óra 30 perckor tárgyalja Csuja Lászlónak az OMME-ból történt kizárásának ügyét Kun Péter bíró, Fővárosi Törvényszék, Budapest, Markó u. 27. II. emelet 4-es tárgyalóterem.

Szeretettel látom a tisztelt méhésztársakat a tárgyaláson. Aki esetleg tanúskodni akar, az kérem, előre szóljon.

Az ügy egyszerű, túl sok tárgyalásra aligha lesz szükség. Az írott és csatolt dokumentumok elég bizonyítékot jelentenek ahhoz, hogy az első tárgyalás végén ítéletet hozzon a bíró.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

Re:Gőzölgő
« Válasz #2876 Dátum: 2018. Április 15. 07:41 »
A felperesnek mindig az a meglátása, hogy elegendő a bizonyíték. Ne írj ilyet, az rosz ÓMEN!

Szerintem Csuját a küldöttgyűlésnek nem szabadott volna kizárnia.

Ha a Bíró igazat ad, akkor nyilván az OMME két jogásza nyomni fogja, hogy menjenek tovább, pereskedjenek még egy kicsit. Itt lenne egy döntési pont, akarja-e az OMME elnöksége az OMME pénzét és idejét pereskedéssel tölteni. Mert a két jogvégzett nyilván örülne, ha egy kis szakmai gyakorlatot kap!!!

 
« Utoljára szerkesztve: 2018. Április 15. 20:07 írta Olvastam »

*

Geddekas

  • *****
  • 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #2877 Dátum: 2018. Április 16. 11:05 »
Olvastam!

Az biztos, hogy az OMME elnöksége és elnöke egyetértett abban, hogy Csuját ki kell zárni, mert veszélyes. Ezért is erőszakolták ki szabálytalan formában a kizáró döntést.

Az élet kiszámíthatatlan. A felperesi bizonyítékok elégségesek, de a bíró állítólag szabadon dönt, tehát lehet, hogy Csuja veszít I. fokon és akkor a II. fok következik és majd egy év múlva kerül pont az ügy végére. A türelem sok nehéz dolgon átsegíti az embert és az idő ad olyan váratlan muníciókat, amivel tovább erősödik a felperesi kereset.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Kitin

  • *****
  • 934
Re:Gőzölgő
« Válasz #2878 Dátum: 2018. Április 17. 21:19 »
De gonosz ez a deGonosz!
Hát nem elhorgászott előlem egy jó könyvet....  :o

Re:Gőzölgő
« Válasz #2879 Dátum: 2018. Április 17. 21:45 »
 ;D ;D :P :-\